5 Pitfalls saka Social Media

kirim tamu saka Jessica Barefield

Ayo kula miwiti kanthi menehi disclaimer. Artikel iki ora bab carane ala media sosial. Digunakake ing moderat, karo dedeg piadeg tengen jantung, bisa dadi bab apik. Titik artikel iki kanggo nggawa metu sawetara cara sing media sosial bisa pitfall kanggo gesang Kristen lan kanggo kasurung kanggo nliti atimu nalika nerangake konsumsi media sosial lan partisipasi. Iki cara lima sing media sosial bisa Feed kepinginan dosa kita.

1. media sosial bisa sampah wektu

Iki apa-apa kita wis ora krungu sadurunge, nanging iku worth mbaleni. Kita ngilingake ing Efesus 5:16-17 sing dina iku ala lan kita kudu nggawe nggunakake paling wektu diserahke. Coba kanggo wayahe apa sing bisa dilakoni tinimbang mriksa kabeh sing. Nalika nunggu ing janjian, kita bisa tetep dhaptar wong ndedonga kanggo ing telpon lan nglampahi sing menit ekstra ing pandonga kanggo kulawarga lan kanca-kanca kita. mesthi, ing siji wektu utawa liyane, kita kabeh guilty saka mbuwang jam ing Facebook ing dina lan tau mbukak Sabda Allah. Wiwit saben wayahe iku hadiah saka Gusti, iku worth takon dhewe, "Apa ana sing luwih bermanfaat aku bisa mbuwang wektu ing?" Seringe, Jawaban iki mbokmenawa ya.

2. media sosial menehi platform kanggo saben pikiraken

Aku roso seduluran posting ing media sosial bisa trick sampeyan menyang mikir iku OK kanggo ngirim mung bab apa-apa. We sambat, kita kenal tamparan wong, kita Disrespect wong ing panguwasa, lan kita ngomong apa kita mikir bab selebriti, kaya padha ora nyata. Lan kita pitados bilih kita ora kudu nampa kanggo samubarang iku. Aja fooled dening privasi kamar sapunika-bakal ana apa-apa pribadi nalika kita ngadeg sadurunge Gusti Allah sing urip lan menehi akun kanggo tembung kita. Matthew warns kita cantik blaka, "Ing dina pangadilan, wong bakal menehi akun kanggo saben tembung careless padha nganggo. "Ayo kita bakal ngilingake iki warning wektu sabanjuré kita nganyari status kita.

3. media sosial bisa bahan bakar discontentment

Nalika kita nglampahi wektu lengkap pouring liwat apa wong sing mengkono lan matur, iku ndudohke manungsa waé, kita kanggo kabeh aku ora duwe utawa ilang metu ing. Iku bisa njalari kita pitakonan apa gesang kita ora katon padha. Yagene aku ora mikir Kutipan sing? Aku pengin aku pangertèn saka gaya. house anyar sing cara ageng saka kito! Yen kita ora ati-ati, telung puluh menit ing Facebook utawa Pinterest bisa ninggalake sampeyan kroso unproductive, unattractive, lan underwhelmed karo urip dhewe. Ibrani exhorts kita, "Tansah gesang free saka katresnan dhuwit, wong mau padha apa sing kudu, kanggo Sampun, 'Aku ora bakal ninggalake sampeyan utawa ninggal sampeyan.' "We wekasanipun bisa dadi isi karo gesang kita minangka tiyang pitados amarga kita diwenehi kabeh sing perlu ing Kristus. Takon dhewe apa nggunakake media sosial ngewangi sampeyan pracaya bebener iki.

4. media sosial bisa bahan bakar bangga lan njagi masunat fokus

media sosial bisa cepet dadi podium kita dhewe kanggo promosi. We kudu takon dhéwé apa motivasi kita tenan kanggo posting iku sing kita apa. Apa kita looking for simpati utawa memuji? Arep uga panginten utawa ngegung bab fun kita wis dilakoni? Kowe saya mriksa cara akeh "likes" utawa "retweet" kirim tak? Kabeh iku bahan bakar bangga lan supaya kita fokus ing dhéwé. Iki bisa dadi pitfall utamané hard kanggo sapa sing nduwe platform sing ngluwihi kanca-kanca lan kulawarga. Apa apa music utawa duwe blog populer, mung amarga ewu wong sing ngrungokake ora ateges kabeh sing nerangake atine iku worth matur. We kudu ngelingi sing retweet, komentar, lan seneng ora otomatis menehi legitimasi kanggo apa kita ngirim. Gusti Allah mirsani motivasi ati kita lan wis tau diapusi dening kirim uga-digawe. Nalika aku Samuel 2:3 cautions, "Aja supaya ngomong supaya bangga utawa supaya tutuk nganggo kumingsun kuwi, kanggo Gusti Allah kang mangerténi lan tumindak marang sing bobot. "

5. media sosial bisa molak tampilan kita sesambetan

Kanggo saben entuk manfaat media sosial kanggo sesambetan, ana drawback. Iku gampang kanggo tetep munggah karo sing gedhe-gedhe sampeyan tresna (Mungkin banget gampang?). Apa kowe isih duwe jero, obrolan migunani ing wong? Iku gampang kanggo tetep munggah karo akèh wong sing tresna-lan akèh wong sing malah ora ngerti (Mungkin akeh banget?). Apa oversaturated karo rincian 300 wong urip sing lagi ora mengkono proyek apik saka maha 10 wong sing ndeleng minggu kanggo minggu? Kita bisa cepet olahraga dhéwé dadi konsumen informasi tinimbang penyayang wong. Ngerti bab urip wong kang lan nuduhake kabeh bab urip dhewe liwat media sosial ora padha minangka kanca sejati. Mesthi Gusti Yesus punika conto sampurna saka apa tegese dadi kanca bener. Nalika Gusti Yesus mulang, "Printah iku iki: Senenge kaya aku wis tresna sampeyan. katresnan luwih Ora ana saka iki, kang ngetohake nyawane kanggo kanca-kanca. "Friendship luwih saka jumlah saka nganyari status lan gambar. Persahabatan punika kurban. Iku prewangan momotan saben liyane. Iku ora mung virtual-kudu nyoto.

Jessica Barefield urip ing Washington D.C. karo dheweke lanang Trip, lan sing putra Q. Sampeyan bisa maca liyane saka dheweke ing dheweke blog, Seneng Love.

Enggo bareng

59 komentar

  1. XavierReply

    Iki supaya bener. Aku bakal kabuka ngakeni aku sampah jam lan jam saka wektu lan dina ing media sosial lan kabeh TCTerms digawa maju, Aku bisa langsung hubungané. Aku ngerti ing atine lan atiku aku pengin lan kudu Cut metu, utawa nemen diminish iku, nanging iku ora gampang. Nanging pesen sing wis sedulor lan tembungé Gusti Allah sing lagi nggunakake kanggo gawe kuat iki nganggo kanggo kula cetha. Matur nuwun kanggo artikel iki :)

  2. TyronReply

    diwaca apik banget! Iki tau melu jaringan sosial nganti sethitik liwat taun kepungkur lan iki sawetara saka alasan kok. Aku wis bener wis mikir babagan mbusak jaringan sosial kanggo fokus ing apa perlu kanggo fokus ing. Akèh nilai apik kene. Matur nuwun kanggo njupuk wektu kanggo nulis lan nuduhake.

  3. DanielaReply

    Wow! Bener banget. Aku mesthi kudu bisa ing intake media sosial. Iku banget akeh siji saka banget alasan Aku mandegake njupuk ing Pinterest. Matur nuwun kanggo nuduhake.

  4. StaceyReply

    Matur nuwun ingkang sanget kanggo posting iki. Aku wis onomatopia karo aku bab njupuk ing Facebook. Misale jek akhir kabeh kang ora iku nggawe mad duka. Punika kabeh aku needed kanggo krungu lan bakal reread nalika aku kudu ngilingake. Matur nuwun lan Trip. Gusti mberkahi.

  5. Eulaivi ClutarioReply

    Sampeyan iku inspirasi! Dadi akeh nilai apik sampeyan duwe kene. Padha saosa puji marang Allah kanggo kawicaksanan sing dingerteni lan banget cocog kanggo generasi kita! :)

  6. yaReply

    Aku wis Cut kanggo jantung sharing kuat iki. Aku pracaya kita kabeh ketemu kepingin ing wilayah iki. Thanks Trip lan Jessica. Gusti Allah terus nggunakake sampeyan .

  7. KalebReply

    Inggih ngandika! Aku wis padha sawetara saka pikirane padha babagan media sosial liwat ragad taun kepungkur. Tansah nulis!

    Kaleb

  8. ClaraReply

    Matur nuwun ingkang sanget Jessica kanggo tembung iki sing dadi bener lan bebendhu diwenehi. Gusti Allah terus nggunakake lan sampeyan kluwarga :-)

  9. AngelaReply

    Matur nuwun kanggo kirim enlightening iki! Iki kudu pituduh kita ndandani kita mata ing Gusti Yesus lan kurang ing wong lan poto.

    pangestune!

  10. MarkReply

    Matur nuwun ingkang sanget, kanggo “wong sethitik” karo metu swara ngandika nomer kanggo mikir kita “sosial” Nilai asalé saka media sosial. Thanks kanggo tangi telpon !

  11. Oyishoma EmmanuelReply

    Sing dadi bener. We sampah wektu larang regane ing jaringan sosial tanpa tujuan, lan kapan waé ora ing lemah, penyalahgunaan iku ono. Aku dhewe ra salah iki ing kaping; nanging i ndedonga kanggo sih pangalihan prioritas.

  12. Adin MooreReply

    Iki kirim apik tenan. Matur nuwun kanggo nuduhake karo kita, seneng maca iku lan mbukak mata kanggo pitfalls saka media sosial. :) Grace & Peace.

  13. JosephReply

    Persis apa aku permanen dibusak Fakebook ing awal 2012. Kaya carane aku diparingi munggah TV kabel ing 2001, Aku ora kantun salah siji Fakebook utawa TV. FB nggampangake kanggo tresna dhewe, kang brahala. Kang ing komputer kanggo karya (editing video) iku kabeh liyane alesan ngapa aku ora pengin nglampahi wektu ing wektu free sandi, nanging iku supaya gampang kanggo sampah wektu ing komputer. Yen aku ing YouTube, iku kanggo nonton video mbangun saka Kristen liyane. Aku Highly Rekomendasi saben Kristen kanggo maca artikel iki: “Mbentuk jiwo kita karo Facebook” dening Shane Hipps (Kapindho Nature Journal dot com)

  14. BarbaraReply

    OMG aku iki supaya didakwo minggu kepungkur dening persis apa sing ngandika …mbuwang jam ing facebook sing kudu mbuwang ing tembung! Aku blog iki…supaya kawruh teka!

  15. PriscillaReply

    Aku posisi imbang Panjenengan; ora rampung ngutuk media sosial, durung pointing metu masalah / cenderung kanggo sinfulness. Ngelingaken kula iLove.

  16. ChristaReply

    Wow! Iki apik tenan! Saben titik mencet kula lan aku pancene needed kanggo krungu. Matur nuwun ingkang sanget. Gusti mberkahi!

  17. pinkReply

    Matur nuwun ingkang sanget kanggo nulis iki. Iku supaya banget Insightful lan wis mbantu kula kathah ing pangling aku kudu matesi wektu karo media sosial. Akeh bab sing wis diterangake kabeh iku aku bisa hubungané. Mbuwang kakehan wektu ing media sosial ora ono gunane kanggo nyawaku blog wis nemen sijine iku ing tembung kanggo kula. Maneh thanks dadi luwih

  18. Clement MagomboReply

    Gusti Allah mberkahi kowé kanggo nuduhake iki. Aku kudu murni lan pemikir ing apa wae aku online / offline. Grace lan tentrem

  19. AdamReply

    Artikel kejiret mripat cepet amarga proyek iku online lan bagean gedhe saka iku media sosial. Sadurunge iki proyek aku rampung bisa hubungané iki. Bisa nemen dadi wektu waster yen ana poto kontrol. Sampeyan ngirim dadi soko nyedhaki kanthi ati-ati kanggo manawa!

  20. NishaReply

    Aku weruh link iki ing Facebook lan iki dreading kanggo maca iku amarga aku sumurup iku bakal ngyakinake marang kula lan dina iki aku ngandika, “ok… Ayo kula duwe.” lol. Namung bab kabeh ing kene bener bab carane aku nglampahi wektu online lan aku arep nganggep yen wong sing wrote artikel iki ora bakal wis dikirim iki yen dheweke wis ora berjuang karo iki dhéwé ing sawetara cara. Supaya iku becik kanggo ngerti sing ana wong liya sing nindakake utawa durung nindakake beban padha. Ing pasamuwan kathah aran kaya sampeyan ora kudu ngakeni kanggo ngisi kaya iki, amarga kita wis digawe idea sing ora ana siji maning perjuangan karo. Mung ing dina liyane aku iki ngomong kanggo bojoku lan mulangi wong carane aku dibusak sawetara app ing ipod sandi (ya aku isih duwe ipod lan ora iPhone, dening pilihan) amarga digawe nglarakake / pikiran durhaka. Aku digunakake kanggo muter Home Design ngendi sampeyan bisa nggawe ngimpi ngarep lan ing siji aku iki dadi nandhang sungkowo karo house kita manggon ing. Aku isih tresna muter Mall World ing FB lan diakui kanggo bojoku sing aku seneng amarga avatar iku wong aku ora, dheweke cantik, ceking, merdeka lan iku Fantasi aku seneng urip. Mungkin aku muni aneh utawa wong bisa mikir aku sambungan kakehan nanging iki bebendhu dhewe. Matur nuwun kanggo sing kuat aku ngerti dening nuduhake bebendhu dhewe karo us writer lan Komentator.

  21. ChinaJohnsonReply

    Aku bakal mbusak Facebook lan Instagram kanggo nalika. Punika tangi sandi telpon. bojo lanang wis mulangi kula bab iki lan discontentment wis musna adoh banget! Matur nuwun Jessica!

  22. RJReply

    Matur nuwun! Aku badhe njupuk minggu break dawa saka Facebook, email, lan Instagram lan karya ing sesambetan sing aku duwe karo wong aku weruh ing urip saben dina sandi.

  23. TylerReply

    kuwi Fantastic! Aku dadi siswi SMA lan sisih babagan panggolekan dadi luwih stock menyang retweet lan seneng dadi bener! Aku mesthi mikir sing sawetara iku apik sing bisa metu saka Twitter / Facebook nanging kabeh babagan ngendi sampeyan manah!

  24. sebutno: Treasures Daily | Treasuring Kristus

  25. THOMASSINGWAReply

    Wow nuwun Gusti Allah sing ditulis kanggo kula,uga ing giver gesang tansah mberkahi kowé lan family.Trip wis mesthi wis wong days music The,writtens etc tansah kula awake.we nuwun Gusti Allah kanggo kowé

  26. sebutno: Kanggo Love of Lupe

  27. MirandaReply

    kirim apik tenan! media sosial bisa dadi cilik kakehan nanging nalika aku weruh jiwo tekan lan lagi nandur menyang gereja karo kulawargané lan porsi ing pasamuan lan ing masyarakat karo kulawargané.. Sing apik tenan kula.

  28. KeinyaReply

    Wow. Iki tenan ngandika marang aku lan aku appreciate. Iku uga digawé lan wis sawetara saran gedhe ing cara kanggo nuduhaké informasi. Matur nuwun!

  29. MarjorieReply

    Matur nuwun kanggo posting iki! Aku dadi bungah Allah mimpin kula kanggo blog Panjenengan dina iki amarga aku mesthi perlu kanggo maca iki!

  30. JerdonReply

    Aku teka kanggo blog iki lan maca kabeh iki kiriman apik tenan dening Trip lan bojoné. Tansah munggah apik karya sing loro!!! Gusti mberkahi.

  31. TheMesengerReply

    Sing sooooo bener bisa njupuk wektu adoh saka Allah uga sampeyan ora koyone duwe wektu 4 wong bakal kethoken nggawe wektu

  32. katReply

    diwaca apik tenan. Matur nuwun, i nglampahi kakehan wektu looking ing lanang ayu lan iku cantik lan njupuk kejiret munggah dening kabeh iku entheng iki ing tumblr sing i kathah push Allah aside. iku sedih, bab sad; i bisa maca munggah ing tembung lan mbuwang wektu liyane karo Gusti….thanks kanggo bukaan mripat!

  33. charityReply

    Wow. Aku iki dilakoni apik amarga aku mung ing loro jaringan. Iki mesthi mbantu kula mriksa dhewe. Aku panginten amarga aku iki ora dosa aku oke, lan mesthi ana tansah kamar kanggo dandan.

  34. ndhelikake sakaReply

    Gusti Allah mberkahi kowé kanggo nuduhake iki lan matur nuwun! Iki kirim mung tak kula mikir bab wektu aku sampah karo media sosial lan jaringan sawijining. Iku wis mbantu kula maneh mikir-apa aku mengkono karo wektu.

  35. MercyReply

    Aku setuju karo saben titik. Aku manawa wis Nyingkiri instagram amarga aku ketemu aku mbandingaken dhewe kanggo bocah-bocah wadon liyane ing ana. Iku ora apik kanggo aran ora ngerti matur nuwun. Aku looking ing kéwan cute. lol
    Aku dianggep mbusak fb sandi, instagram akun akeh kaping. Aku iku paling apik kanggo tetep munggah karo anggota kulawarga adoh loro sanadyan. :)

  36. home decorReply

    Excellent blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
    I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.

    Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally overwhelmed ..
    Any ideas? Matur nuwun!