A Workout sing luwih

Saindhenging urip, Aku wis musna liwat mangsa nalika aku wis tenan motivasi kanggo bisa metu. Nalika aku ana ing dhuwur sekolah aku mung wanted dadi cukup kanggo ngematake wadon wudo (Aku gagal). Ing sasi sadurunge wedding aku iki nyoba kanggo bisa ing bulan madu pantai awak. iki dina, Aku mung nyoba kanggo nggawe manawa aku manggon kepungkur twenties sandi. motivasi Kula wis diowahi liwat taun, nanging apa kang wis ora diganti carane fickle sing motivasi sing.

Mungkin sampeyan motivasi alamiah kanggo bisa metu-bengok metu sandi kanca sing ngirim gambar lan video saka regimen training sing saben dina. Nanging yen sampeyan kaya kula, motivasi Panjenengan munggah mudhun kaya bocah ing Renung a. Apa yen asil saka karya metu langgeng ing salawas-lawase, sanadyan? Punapa panjenengan dadi luwih motivasi?

Work Hard Pays Off

Sak Winter Olimpiade sasi pungkasan aku ana ing awe kaya aku mirsani kilat bobsledders cepet lan highflying snowboarders. Aku kesengsem dening keunggulan atletik sing, nanging aku malah luwih kesengsem nalika aku panginten bab training disiplin iku kudu dijupuk kanggo wonten.

Ing pungkasan saben acara nalika atlit unggul ana ing Podiums juara, karo mesem ing pasuryan lan medali ngaso ing chests, padha ngundhuh keuntungan saka latihan sing. Nanging miturut Kitab Suci, ana jenis unggul saka latihan-ora amarga latihan fisik punika tanpa gina, nanging amarga iku winates.

Yen wis tau kepingin weruh apa Gusti Allah mikiraken babagan latian, kene jawaban: Panjenenganipun mikiraken wis ono gunane, nanging winates, Nilai. Dadi nalika sampeyan lagi aktif, mengkono penggerek, lan ngangkat bobot, ngaso ing kawruh iku bab becik kanggo nindakake. Tetep awak ing wangun apik iku sapanunggalané-malah wicaksana nanging iku mung arep njaluk sampeyan supaya adoh.

Iki apa ngendiko Rasul Paulus kanggo Timothy:

"Nanging boten karo mitos irreverent lan boten sae. Luwih, olahraga dhewe ing kamursidan, kanggo latihan awak wis entuk manfaat winates, nanging kamursidan iku ono gunane ing saben cara, awit iku ngemu janji kanggo urip saiki lan uga kanggo urip ing teka." (1 Timothy 4:7-8)

Kita bisa daktulis munggah pikirane Paulus ing apa metu kaya iki: training fisik apik, nanging training kasukman luwih. Lan sing paling amarga kekuatan fisik sak wentoro, nalika kamursidan iku langgeng. Nalika Paulus wuwus bab "latihan kanggo kamursidan" Aku kang tegese mengkono iku sing nggawe karohanen kuwat. Iku tegese awake dhewe melu ing aktivitas sing nggawe sing luwih mursid. Mungkin ngangkat kita Kitab Suci punika malah kurang seng di pengeni saka ngangkat bobot, nanging nglirwakake tegese kita kantun metu ing luwih saka kesehatan apik.

Forever Apa Luwih saka A Moment

Kita ngerti yen soko luwih maneh iku luwih seng di pengeni. Ora ana siji mundut mobil ngerti iku bakal break mudhun sasi ing ngisor iki. We mandan tuku soko sing luwih nalika, amarga kita bakal njaluk liyane metu saka investasi. Nanging yen kita lagi diwilang karo pancasan bab mobil, carane luwih diwilang ngirim kita bab kita jiwo?

Sepira kerepe sampeyan mikir babagan kalanggengan Panjenengan? Bebener iku, kita kudu mikir bab iku luwih saka kita apa. Boten wonten pitakonan sing kabeh kita bakal urip slawasé; pitakonan apa sing selawase bakal kaya. Supaya kita kudu nggawe investasi saiki, ngerti sing jalaran ora bakal mungkasi.

Iki kudu impact apa kita fokus ing saka dina kanggo dina. Olahraga apik, nanging lagi ora kabeh. kekuatan fisik bisa njaluk sampeyan menyang College, nanging ora bakal njaluk sampeyan menyang swarga. Sampeyan kudu njupuk care apik saka awak, nanging kita kudu soko boboté Care. Carane sehat iku nyawa?

Cara Olahraga

Gusti Allah mbisakake kita mbangun "otot spiritual" nalika kita supaya pindhah saka dosa lan njupuk ditahan saka Gusti Yesus. Lan banjur dikirim kita gym. Kang graciously maringi kita tembung kang, wong kang, lan malah kuping. Dadi ayo kang maca, sesambetan, lan ndedonga. Atlet olahraga hard amarga padha arep disiapake kanggo game utawa match ahead saka wong-wong mau. Padha arep bisa saingan ing tingkat dhuwur.

Kabeh kita bakal ngadhepi tes kasukman, trials, lan mungsuhan saben dinten. Apa disiapake? Coasting ora bisa kanggo atlit lan ora bisa kanggo Kristen. maca Kitab Suci taun kang ora cukup kanggo nyonggo sampeyan taun. Kita mung arep gawe liwat maraton iki rahmat Allah, nanging nyawisi kita kanggo lomba liwat ngleksanani kasukman kita.

Iku mbiyantu kanggo kula kanggo elinga nalika keuntungan saka latihan fisik sing winates, keuntungan saka latihan spiritual sing Unlimited. Ing dina-dina nalika aku ora aran kaya ndedonga utawa maca Sabdanipun Allah, Aku bisa ngelingake aku sing entuk manfaat ora cilik utawa sak wentoro. Iku ora mung bakal bantuan kula sabanjuré minggu, iku bakal bantuan kula ing akherat. Sing kabeh motivasi aku kudu.

Enggo bareng

37 komentar

  1. Daniel DryIce ReyesReply

    Trip matur nuwun kanggo iki. Kanggo minggu kepungkur aku wis wedi pati. Aku ora ngerti apa nanging aku. Aku pancene perlu kanggo bakal ngilingake sing swarga ingkang paling tau lan bumi iki ora njaluk kula apa.

  2. GregBrownReply

    Thanks kanggo dicokot saka panglipur! Iku gampang kanggo sawetara kita dadi kepengin banget karo mangan sehat lan olahraga. Nanging kowe nglampahi wektu planning dhaharan lan ing gedung olahraga, saka ing wekdal kangge ndedonga lan sinau saka Word? Iku gampang kanggo duwe prioritas ngaco munggah, malah ing lapangan misi.

    Pangestune ing Kristus kanggo kabeh!

  3. MattReply

    aku setuju. The spiritual fitness / ngleksanani iku Tebih luwih penting saka sembarang fitness fisik / ngleksanani, nanging aku uga pracaya yen bisa rampung ing wektu sing padha uga. Aku ngerti ana baris nggoleki antarane apa metu dhewe lan apa metu kanggo Gusti Allah, nanging ana prabédan (pracaya utawa ora). Apa metu kanggo Gusti Allah, fisik, kalebu unsur spiritual. Kayata, nalika duwe partner karyawan, sing loro Dhiskusi periodik nalika karyawan bebarengan. mbayangno yen, nalika loro Dhiskusi, iku ora babagan kumpa, Otot, etc. Nanging, nalika pirembagan, nganggo saka atimu, lan padha tetunggalan karo siji liyane ing Kristus. Digunakake fisik metu uga dadi kapentingan umum kanggo wong-wong ing gedung olahraga, nanging yen sampeyan nambah aspek spiritual, fitness karo Go kanggo tingkat unearthly (tengen ngendi kita mestine dadi), nyebar ing sihe Sang Kristus. Kolose 3:17

  4. CaseyReply

    Iku amazes kula carane Gusti Allah ngandika ing dadi akeh cara. Aku iki Gulat karo pamikiran “Aku kudu bisa metu dina” nanging iki kroso kaya aku gagal ing wilayah iki liwat lan liwat maneh lan Luwih aran iku bisa boroske wektu yen ora soko dadi ing gesang kawula. Reading blog iki pangeling saka Allah, déné>Aku lan nalika aku fokus ing Panjenenganipun lan olahraga karohanen, Aku aran dadi luwih apik lan dipercaya iku ora boroske wektu. Aku mikir tetep sehat penting nanging aku ngerti sing ngeduk menyang tembung lan seeking wong iku uga worth saben kapindho urip kita. Wektu karo Gusti Allah wis tau boroske. Thanks kanggo kang manut marang Gusti Yésus Kristus wis nimbali kowé, kanggo nuduhake. Aku perlu iki. Gusti Allah mberkahi Sampeyan lan kulawarga Trip Panjenengan!

  5. DonnellReply

    Man iki tumandang, Aku apa sampeyan ngadeg kanggo. Aku tresna learning saka ajaran ing musik lan saiki buku “The Good Life”.

    MATUR NUWUN!

  6. MrsRondoReply

    Iki apik tenan. Loro iku aku ngarep-arep kanggo gain lan makaryakke taun lan durung aku perjuangan karo siji sing adoh luwih penting tinimbang liyane. Thanks Trip, blog pas wektune Panjenengan wis banget inspirasi, lan padha saya nggawa kula bali kanggo Superstar.

  7. Tee-boyReply

    Bro iki apa perlu. Aku wis berjuang lan onomatopia karo Roh suwene saperangan dina. Mung kelalen ndedonga, maca Kitab Suci kawula, lan malah menyang gereja. Iki tangi telpon. Wiwit saiki aku wong diganti ing Kristus. Aku malah panginten Allah n maneh ngrungokake kula amarga urip durhaka kawula. Yesus seda wonten ing kajeng salib kanggo kula lan aku ngerti aku tansah welcome ing ngarsane lan iku mung lan setya ngapura kula saka dosa kawula.
    Bro aku saos sokur marang urip lan karya gedhe kang mengkono liwat sampeyan. Gusti Allah mberkahi kowé kanggo nrima karyanipun.
    Tetep rahayu kakangku.

  8. LoganLongReply

    Aku iki banget cocog ing budaya kita dina iki. Sepira kerepe sampeyan ndeleng wong ing gedung olahraga kanggo jam? trip, Aku bisa ing YMCA lan aku ndeleng dina wong padha ing dina metu kanggo paling jam apa metu, nanging umume luwih saka sing. Lan bakal mikir, ana mbokmenawa akèh Kristen sing teka menyang Y sandi (Kita lagi paling gedhé ing Indiana), so how many of them are spending 1-2 hours a day engaging themselves in spiritual activity? This is relevant to me because it’s the call out I needed to get back in shape physically and spiritually. Thank you brother.

    Gusti mberkahi,
    Logan Long

  9. JoshReply

    Hey,

    This is a word-for-a-season. In a culture there are so many social pressures to look good and for guys to be fit and ‘buff’, we can get so caught up in what we think we should be like, in what others tell us we need to look like.

    Saying that God thinks that workouts have limited value is spot on, compared to the eternity we can spend with God.

    This reminds me of David’s story when he is anointed king by Samuel 1 Samuel 16). God says in verse 7, “People look at the outward appearance, but the Lord looks at the heart.

    Bless you,

    Josh

  10. MannyRuizReply

    Really encouraging Trip! Anything that gets me closer to God truly brings me happiness and strengthen me! So thank you man. I really appreciate you. I’ll keep praying for you :)

  11. LiamReply

    Trip I am big into working out, but I have to remind myself to read this post every once in a while. Helps keep me focused on what really matters

  12. BrianReply

    Wow as a fellow blogger I love the content of this. I am a workout buff but it comes easier than sometimes finding the time to pick up my Word daily. I then wonder why I don’t stand up to trials like I should. Awesome reminder. Thanks Trip

  13. NjokiReply

    This is really encouraging and it has been something that’s been on my mind. I don’t read my Bible everyday, in fact, I could go for 2 utawa 3 days without getting in touch with God’s Wordbut now I know that I’m denying myself eternal benefits. It means so much to me that what I read today will help me next week or next month. I can’t rely on what I did last year, or last weekI’m working out for my eternity!!
    Godliness has value for ALL THINGS holding promise for both the present life and the life to come!
    Thanks Trip Lee, for letting God work through youImma read the Word more! :)

  14. NgosaReply

    that was awesome message Trip, I have always wondered whether working out is wrong or not or simply unnecessary. Your analysis clears the air on that one. Thanx, keep BRAGING BRO!!