A workout nu lasts

Sapanjang hirup mah, Kuring geus Isro ngaliwatan musim basa kuring geus bener ngamotivasi pikeun digawe kaluar. Kapan ieu mah di SMA Kuring kakara hayang jadi cukup pikeun ngingetkeun katresna buff (kuring gagal). Dina bulan saméméh pernikahan mah ieu nyoba pikeun berpungsi dina bulan madu basisir awak mah. Sababaraha dinten kapengker, Kaula ngan nyoba pikeun mastikeun mah hirup katukang duapuluhan mah. motivations mah geus robah leuwih taun, tapi naon teu robah kumaha fickle maranéhanana motivations anu.

Meureun anjeun geus ngamotivasi alami pikeun digawe kaluar-ngagorowok kaluar ka babaturan mah anu masangkeun pics sareng video ti regimen latihan maranéhanana unggal poé. Tapi lamun anjeun geus kawas kuring, motivations Anjeun indit luhur jeung ka handap kawas nak dina trampoline a. Kumaha lamun hasil ti pagawean Anjeun kaluar lumangsung salawasna, sanajan? Dupi anjeun leuwih ngamotivasi?

Gawé Hard bayaran Pareum

Salila usum Olimpiade bulan pamungkas ieu mah di angen salaku mah diawaskeun kilat bobsledders gancang jeung highflying snowboarders. Mah impressed ku kaunggulan athletic maranéhanana, tapi kuring ieu komo leuwih impressed basa kuring dipikir latihan disiplin kudu geus dicokot pikeun meunangkeun aya.

Dina ahir unggal kajadian nalika atlit victorious ngadeg dina podiums nu meunangna urang, jeung imut dina rupa maranéhanana jeung medali istirahat dina chests maranéhanana, maranéhanana metik mangpaat latihan maranéhanana. Tapi nurutkeun Alkitab, aya hiji jenis punjul latihan-teu sabab latihan fisik anu hargana, tapi sabab urang diwatesan.

Mun anjeun geus kungsi wondered naon Allah nyangka ngeunaan workouts Anjeun, di dieu Kang jawaban: Manéhna nyangka boga mangpaat, tapi diwatesan, ajen. Jadi bari Anjeun keur ngajalankeun, ngalakonan drills, jeung ngangkat beurat, beristirahat di pangaweruh nu éta hiji hal anu alus pikeun ngalakukeun. Ngajaga awak anjeun dina bentuk hade kapuji-komo wijaksana-tapi urang ngan bade meunangkeun Anjeun jadi jauh.

Ieu naon ceuk Rosululloh Paul ka Timoteus:

"Tapi nganggur pikeun ngalakukeunana jeung mitos irreverent jeung konyol. rada, ngalatih diri di godliness, pikeun latihan awak ngabogaan benefit kawates, tapi godliness mangpaatna dina saban jalan, saprak eta nahan jangji pikeun kahirupan hadir oge keur hirup datang." (1 Timoteus 4:7-8)

Urang bisa sakur nepi pikiran Paul ngeunaan gawe kaluar like this: latihan fisik anu alus, tapi latihan spiritual leuwih hade. Jeung nu sabab kakuatan fisik anu samentara, bari godliness nyaeta langgeng. Lamun Paul ceramah ngeunaan "latihan pikeun godliness" Jigana manéhna hartina ngalakonan hal anu make rohani kuat. Eta hartina ngalakonan kagiatan nu make leuwih godly. Meureun ngangkat Alkitab urang komo kurang desirable ti ngangkat beurat a, tapi neglecting eta hartina urang kantun leutik dina leuwih ti kaséhatan alus.

Nagri Nyaéta Leuwih alus ti A Momen

Urang kabeh terang, anu lamun hal lasts deui éta leuwih desirable. hiji No mundut mobil nyaho éta gé ngarecah bulan di handap ieu. Urang rada kukituna meuli hiji hal anu lasts bari, sabab urang bakal meunangkeun leuwih kaluar ti investasi nu. Tapi lamun urang geus jadi diitung jeung kaputusan ngeunaan mobil, kumaha leuwih diitung kudu we aya ngeunaan jiwa urang?

Kumaha mindeng saur anjeun ngeunaan kalanggengan Anjeun? Kabeneran aya, urang kudu mikir ngeunaan eta leuwih ti urang ngalakukeun. Aya no question yén sadaya urang bakal hirup salilana; pertanyaan naon nu salawasna bakal kawas. Jadi urang kudu nyieun Investasi ayeuna, nyaho yen konsékuansi kungsi bakal mungkas.

Ieu kudu dampak naon we difokuskeun ti poé ka poé. Olahraga alus, tapi geus teu sagalana. kakuatan fisik anjeun bisa meunangkeun Anjeun kana kuliah, tapi moal meunangkeun Anjeun kana Surga. Anjeun kudu ngurus hade awak anjeun, tapi urang boga hiji hal weightier miara. Kumaha cageur nyaéta Anjeun jiwa?

How To kareta

Allah nyandak urang ngawangun "otot spiritual" lamun urang hayu indit dosa jeung grab a ditahan Yesus. Jeung saterusna manéhna ngirimkeun urang gim. Manéhna nu graciously dibikeun urang kecap-Na, jalma-Na, komo ceuli-Na. Jadi hayu urang maca, beasiswa, jeung solat. Atlit ngalatih teuas sabab rek disiapkeun keur kaulinan atawa patandingan dihareupeun eta. Maranéhanana hayang bisa bersaing di tingkat luhur.

Sadaya urang bakal nyanghareupan tes spiritual, percobaan, jeung battles sapopoé. Dupi anjeun disusun? Coasting teu digawe pikeun atlit jeung iyeu moal jalan mun keur Kristen. maca Kitab Suci taun ka tukang urang teu cukup ngadukung anjeun taun ieu. Urang ngan bakal make ngaliwatan Marathon ku rahmat Allah, tapi manéhna prepares urang keur balap ngaliwatan latihan spiritual urang.

Ieu mantuan pikeun kuring inget yen sedengkeun mangpaat latihan fisik anu diwatesan, mangpaat latihan spiritual nu taya. On maranéhanana poé lamun kuring teu ngarasa kawas solat atawa maca Kecap Allah, Kuring bisa ngingetkeun sorangan nu benefit teu leutik atawa samentara. Teu ngan bakal mantuan kuring minggu hareup, bakal mantuan kuring dina kahirupan saterusna. Éta kabéh motivasi mah kudu.

biasa

37 comments

  1. Daniel DryIce Reyeswalon

    Trip thank you for this. For the past week I’ve been fearing death. I don’t know why but I do. I really needed to be reminded that heaven is the best thing ever and this earth won’t get me anything.

  2. GregBrownwalon

    Thanks for this bit of encouragement! It is easy for some of us to become obsessed with eating healthy and exercising. But do you spend more time planning your meals and at the gym, than in times of prayer and study of the Word? It’s easy to have your priorities messed up, even on the mission field.

    Blessings in Christ to all!

  3. Mattwalon

    abdi satuju. The spiritual fitness/exercise is FAR more important than any physical fitness/exercise, but I ALSO believe that both can be done at the same time as well. I know there is a fine line between working out for yourself and working out for God, but there is a difference (believe it or not). Working out for God, physically, includes the spiritual element. For instance, when you have a workout partner, you two talk periodically when you workout together. Imagine if, when you two talk, it isn’t about a pump, your muscles, jsb. tibatan, when you talk, speak from your heart, and have fellowship with one another in Christ. The physical working out may be a common interest for those in the gym, but if you add the spiritual aspect, your fitness with go to an unearthly level (right where we are supposed to be), spreading the love of Christ. Kolosa 3:17

  4. Caseywalon

    It amazes me how The Lord speaks in so many different ways. I was wrestling with the thought ofI should work out todaybut was feeling like I fail at this area over and over again and somewhat feel it can be wasted time if it’s not something continuous in my life. Reading this blog was a reminder from God that He>I and when I focus on Him and train spiritually, I feel so much better and trust that it’s not time wasted. I think staying healthy is important but I know that digging into His word and seeking him is well worth every second of our life. Time with God is never wasted. Thanks for being obedient to what Christ has called you to share. Kuring diperlukeun ieu. God bless You and your family Trip!

  5. Donnellwalon

    Man this is awesome stuff, I love what you stand for. I love learning from your teachings in your music and now your book “Nu Good Kahirupan”.

    THANK YOU!

  6. MrsRondowalon

    Ieu Heboh. The two things I hope to gain and retain this year and yet I struggle with the one that is far more important than the other. Thanks Trip, your timely blogs have been very inspiring, and they constantly point me back to Superstar.

  7. Tee-boywalon

    Bro this is what I needed. I’ve been struggling and fighting with the spirit for the last couple of days. Just forgot to pray, read my bible, and even go to church. This is a wake up call. From now on I’m a changed man in Christ. I even thought God will n longer listen to me because of my ungodly life. Jesus died on the cross for me and I know I’m always welcome in his presence and he is just and faithful to forgive me from my sins.
    Bro I thank God for your life and the great work he he’s doing through you. God bless you for accepting his works.
    Stay blessed my brother.

  8. LoganLongwalon

    I think this is very relevant in our culture today. How often do you see people at the gym for hours? perjalanan, I work at the YMCA and I see the same people day in and day out for at least an hour of working out, but generally more than that. And it gets you thinking, there’s probably a lot of Christians that come into my Y (We’re the largest in Indiana), so how many of them are spending 1-2 hours a day engaging themselves in spiritual activity? This is relevant to me because it’s the call out I needed to get back in shape physically and spiritually. Thank you brother.

    berkah Allah,
    Logan Long

  9. Joshwalon

    Hey,

    This is a word-for-a-season. In a culture there are so many social pressures to look good and for guys to be fit and ‘buff’, we can get so caught up in what we think we should be like, in what others tell us we need to look like.

    Saying that God thinks that workouts have limited value is spot on, compared to the eternity we can spend with God.

    This reminds me of David’s story when he is anointed king by Samuel 1 Samuel 16). God says in verse 7, “People look at the outward appearance, but the Lord looks at the heart.

    Bless you,

    Josh

  10. MannyRuizwalon

    Really encouraging Trip! Anything that gets me closer to God truly brings me happiness and strengthen me! So thank you man. I really appreciate you. I’ll keep praying for you :)

  11. Liamwalon

    Trip I am big into working out, but I have to remind myself to read this post every once in a while. Helps keep me focused on what really matters

  12. Brianwalon

    Wow as a fellow blogger I love the content of this. I am a workout buff but it comes easier than sometimes finding the time to pick up my Word daily. I then wonder why I don’t stand up to trials like I should. Awesome reminder. Thanks Trip

  13. Njokiwalon

    This is really encouraging and it has been something that’s been on my mind. I don’t read my Bible everyday, in fact, I could go for 2 atawa 3 days without getting in touch with God’s Wordbut now I know that I’m denying myself eternal benefits. It means so much to me that what I read today will help me next week or next month. I can’t rely on what I did last year, or last weekI’m working out for my eternity!!
    Godliness has value for ALL THINGS holding promise for both the present life and the life to come!
    Thanks Trip Lee, for letting God work through youImma read the Word more! :)

  14. Ngosawalon

    that was awesome message Trip, I have always wondered whether working out is wrong or not or simply unnecessary. Your analysis clears the air on that one. Thanx, keep BRAGING BRO!!