Kabeh We Need iku ing Allah

Minangka sawetara sampeyan ngerti, Aku bapa anyar. anakku, Q, lawas limang wulan. Lan kang meh tansah seneng, kajaba nalika kita sijine wong ing crib kanggo turu. Panjenenganipun langsung kélangan atine. Panjenenganipun akeh mikiraken kita wis nilar marang naha kanggo awake marang kabeh kangelan watara wong, kayata tiredness lan perlu popok diganti.

Nanging siji dina kang ditemokaké ing kabungahan ngisep ing tangané. Iku bab poto-gak oleh pisan sampun pikir metu. Lan nalika nempatno tangan kang tutuk - lan wong pancene shoves ing ana - kang lali bab sakathahing karibedanipun. Iku ora bener ngganti kasunyatan sing kita ngiwa wong piyambak ing kamar, nanging tangan ndadekake wong lali babagan.

Inggih, Aku ngerti sing everybody dina iki wis masalah ageng saka turu piyambak ing kamar. We duwe masalah dhuwit, masalah marriage, masalah kesehatan, lan ing. Lan padha anakku, kita kadang katon kanggo cara kanggo ngrampungake karo masalah kita. Aku ora pengin aran sing pain lan kahanan kang ora ngepenakke. Supaya kita nguripake kanggo kang nggawe kita lali babagan. Nanging iku cara paling apik kanggo menehi hasil karo? Bandjor?

pancen ora. Aku ora perlu nanggulangi mekanisme, brahala, lan cara poto-gak oleh pisan. Aku ora kudu nguripake ana. Amarga malah ing satengahe masalah kita bisa nemokake kabeh kita kudu ing Allah.

Saiki aku ngerti kita krungu Kristen ngomong kabeh wektu sing Gusti Allah iku cukup, Gusti Allah iku kabeh kita kudu, nanging ora tansah aran nyata. Apa tenan jahat? We manggon ing donya tiba, karo masalah amba. Dadi carane ora Gusti Allah ketemu kabeh kabutuhan kita? Apa iku katon kaya, prakteke, sanajan kabeh wis nabrak mudhun watara kita?

latar mburi

Iki jenis alangan lan kangelan iku ora manca kanggo Gusti Allah utawa Sabdanipun. Kita weruh ing Jabur saka minggu kepungkur lan bakal ndeleng iku maneh minggu iki ing Jabur banget sabanjuré, bab 142. David wrote Jabur iki uga. Lan apa kita bakal weruh ing pandonga saka David punika masalah, nduweni daya, wong nekat nangis metu kanggo bantuan.

Sadurunge kita maca teks sanadyan, Aku arep menehi sawetara latar mburi. We ndeleng crita urip Dawud ing kitab 1 Samuel.

David iku salah siji wong paling kondhang ing sajarah donya. Panjenenganipun mbokmenawa paling misuwur kanggo asor scrappy kang Goliat. Sejatine mung mbuwang sawetara rocks ing wong lan slayed wong. Nalika Sang Prabu Dawud iya sing, Saul isih Prabu. Nanging wong-wong Israèl padha dadi banget tresnani saka David. Padha malah sung songs bab carane sange ana, mbandhingaken piyambakipun Saul. Panjenenganipun dadi luwih populer tinimbang raja, lan Sang Prabu ora kaya iku. Dadi sanadyan kang wis berkah King Saul sadurunge matèni Goliath, Saul nyawang David mungsuh kang. Gusti Yesus banjur wiwit nindakake kabeh kang bisa mateni wong. Dadi nalika David nyerat Jabur iki, kang ing roto. Kang pahlawan perang sing wis dadi buronan. Sang Prabu wis digawe pati saka David angka siji ing dhaptar kang prioritas. Iku David marang ratu lan kabeh tentara.

Lan ing kene Jabur 142 kita temokake David, ndhelikake metu ing guwa. Kang ngabekti kanggo urip, lan iku ing kahanan kang ora ngepenakke sing banjur nyenyuwun marang Gusti Allah.

Aku nangis marang Gusti; Aku angkat swara kanggo Gusti kanggo sih. Aku pour metu complaint sadurunge wong; sadurunge wong aku ngomong karupekan kawula. Nalika roh mundak akeh Mesem ing kula, iku sing ngerti cara. Ing path ngendi aku lumaku wong wis didhelikake snare kanggo kula. Katon ing sisih tengen lan ndeleng;ora ana kang mrihatinake kanggo kula. Aku ora pengungsi;ora peduli kanggo urip. Kawula sesambat dhumateng Paduka, Dhuh Yehuwah; Aku ngomong, "Sampeyan pangayomanku,panduman kawula ing tanahe wong urip. "Ngrungokake pasambatku,awit kawula perlu nekat; ngluwari kawula saking sing nguber kula,kanggo wong sing kuwat banget kanggo kula. Setel kula free saka pakunjaran sandi, aku bisa memuji dhumateng asma Paduka. Banjur wong mursid bakal ngumpulake bab iki merga saka kabecikan kanggo kula. (Jabur 142, JAV)

We lagi arep lumaku liwat teks iki. Lan kita lagi arep mikir bab papat iku tartamtu kita sinau bab Gusti Allah ing pandonga saka David. Lan kita lumaku liwat iku, bakal ndeleng sing malah ing wekdal karupekan nggegirisi, kita bisa nemokake kabeh kita kudu ing Allah. Wangsulan: Bab ingkang kita ndeleng iku Allah iku kanca kita ing wekdal karupekan.

Aku. Gusti Kita Friend Ing Times of Trouble

a. Gusti Allah peduli

Cara David ndedonga dumateng ing Panyangka sing Gusti Allah ngrungokké. Panjenenganipun nompo sing kang nduweni hubungan karo Gusti Allah lan Gusti Allah bener peduli bab apa sing arep ing urip. Iku bener cantik apik banget nalika sampeyan mikir babagan. Allah jagad pedhuli angon buronan iki. Gojag-gajeg bisa mikir sing Gusti Allah ngrawat bab masalah kita ora tenan Matter utawa nggawe akeh saka prabédan. Sing perlu kanca siro, nalika kabeh ing gesang punika lam? Nanging wong-wong ngene banget salah. Kasunyatan bilih Gusti Allah punika kanca, sing Dèkné sing ngrumati, ndadekake kabeh prabédan ing donya. Ora perduli wong pedhuli kahanan diganti carane padha nanggapi nalika sampeyan marang wong-wong mau bab iku.

Tuladhane, apa kang bakal kedadeyan yen kabel tindak metu, lan tinimbang nelpon perusahaan kabel aku disebut panyedhiya Internet sandi. Wah aku bisa nelpon lan marang wong-wong mau kabeh masalah karo kabel sandi. Aku bisa ngelingake wong carane aku wis customer setya, lan ngematake ing wong carane ngeri aku ing layanan atrocious iki. Nanging amarga aku disebut nomer salah, padha ora Care. Lan lagi ora arep nyoba apa-apa bab iku. Bener aku cantik manawa padha ora Care sanajan aku nelpon nomer tengen, lan ora nindakake apa-apa bab iku, nanging sampeyan njaluk apa aku matur. Sampeyan inggih apa utawa ora wong peduli.

Saiki aku arep kanggo mbayangno apa bakal kaya yen Gusti Allah ora Care babagan masalah kita. Kita bisa nyebut kabeh dina suwene, nanging ora bakal nggawe prabédan sembarang ing kabeh. Takon David yen inggih Gusti Allah peduli. Katon maneh ing ayat siji.

Aku nangis marang Gusti; Aku angkat swara kanggo Gusti kanggo sih. Aku pour metu complaint sadurunge wong; sadurunge wong aku ngomong karubedanku.

Iki wong ing bebaya urgent. urip iku ing jeopardy. Iku kaya kang ing bangunan kobong. Iku kaya kang dioyak-thugs karo bedhil. Lan kang temen-temen nangis metu kanggo bantuan. Aku bisa mbayangno David ing guwa, sweating kang ndedonga pandonga iki.

Lan minangka David ndedonga, understands yen Gusti Allah iku marang kanca lan Dèkné sing ngrumati. Lan bebener sing drive cara kang ndedonga.

Panjenengané pirsa Gusti Allah mirengaken. Katon ing ayat enem. Panjenenganipun ngandika, "Ngrungokake pasambatku Aku nekat mbetahaken." Saiki aku ora mikir iki wong nyoba kanggo gawe uwong yakin Gusti Allah kanggo ngalih munggah lan ngrungokake kanggo owah-owahan. David ngandika iki liwat lan liwat ing Psalms. Aku Dawud wis ngandika, "Sampeyan wis prajanji kanggo ngrungokake wong nalika aku ngomong karo sampeyan. Dadi krungu kula. Aku ngomong. "Iku kaya wong iki nutul wong ing Pundhak. Seneng, "Gusti, listen to kinasih. Aku duwe soko ngomong. "

David sumurup bab rekaman trek Allah. Kang sumurup yen Gusti Allah wus damel prajanjian karo wong iki. Dheweke sumurup Gusti Allah wis janji dadi karo wong-wong mau. Dheweke sumurup bab carane Gusti Allah wis krungu pandongamu lan dikirim liwat lan liwat maneh. Lan kang samesthine sing Gusti Allah iki bakal krungu wong wektu iki uga.

wong Kristen, kowe ndedonga karo kawruh iki? Apa mbayangno sampeyan lagi mung matur tembung? Apa kowé ndedonga karo raos care intended Allah lan tresna sing? Punika pandonga interaksi nyata karo Gusti Allah utawa sing mung mbuwang tembung munggah ing langit-langit? Iku mung ritual sing? Sampeyan inggih Gusti Allah kang dadi kanca sing peduli.

b. sambatan

Kita bisa sinau saka cara David ndedonga. David bener airing keluhan marang Gusti Allah. Saiki kita ngerti sing ing Kitab Suci Gusti Allah dhawuh kita ora kanggo nggresah lan sambat. Nanging ing kene David nuduhake kita cara hak swara keluhan kita. Dheweke ora nggresah lan sambat marang Gusti Allah kaya wong Israel ing ara-ara samun. Dheweke ora sambat ing cara sing nempatno karakter utawa Gusti Allah menyang Pitakonan. Dheweke ora marang Gusti Allah ing nyoba.

Bener ora ngelawan. Kita bakal weruh mengko ing masmur ing David affirms Allah kaluhuran. Enak Air keluhan marang Gusti Allah, nanging apa karo kapercayan lengkap ing Panjenengane. Enak marang Gusti Allah sing lagi gadhah wektu atos. Nanging nalika kita nggugat kang adil - apa metu swara utawa ing ati kita - sing nalika iku dadi dosa.

Nanging donga punika hard kanggo ngerti kadang. salah rapper, ing song disebut Marang Gusti, ngedika bab pandonga kaya iki.

"Aku Dheweke iku sibuk terus baris please / Nelpon kula edan aku panginten Mungkin Panjenenganipun saged atine maca."

Ndadekke munggah titik apik. Gusti Allah wis ngerti apa sing lagi mikir sadurunge matur Panjenenganipun. Yen Gusti Allah mirsa kabeh, apa titik mulangi wong? Iku mung minangka ngleksanani ing disiplin? Iku bothers kula nalika Kristen pirembagan bab pandonga kaya ancasipun utami aligning bakal karo Gusti Allah. Sing goroh.

Kita marang wong amarga Panjenengane ngrungokké, Kang ditresnani ing Hearing saka us, lan Dèkné sing ngrumati lan Panjenenganipun tansah nanggapi katresnan (liyane sing mengko). Nanging aja marang Gusti Allah masalah Panjenengan. Sesambat marang. Kanggo metu complaint. Angkat swara. Sinau saka David kene.

Panjenenganipun tansah arep. Katon ing apa kang ngandika ing ayat telung.

Nalika roh mundak akeh Mesem ing kula, iku sing ngerti cara. Ing path ngendi aku lumaku wong wis didhelikake kala kanggo kula.

c. snares

Nang endi wae David kapandeng, Saul iki ndhelikake snares kanggo wong. Kaping pindho kang arep matèni wong nalika piyambakipun main clempung kanggo wong. Mbuwang tumbak ing wong lan nyoba kanggo pin marang tembok. Saul marang wong wadon kang sengaja, minangka sangsara wong. Panjenenganipun nyobi tenanan putra, BFF Dawud, kanggo matèni wong. Lan saiki Saul lan tentara sing nggayuh wong. Wonten bebaya ing saben siji.

Aku ngerti sawetara kita aran kaya kita bisa hubungané David kene. We aran kaya ora ketompo ngendi kita nguripake wonten alangan. We aran kaya kabeh urip ana kekacoan. Pramila kita lagi tekanan. Iki carane David ngrasa.

Nanging iku matur yen roh iku Mesem, nalika roh iku ringkih, nalika piyambakipun kepunjulen, iku Gusti Allah sing mirsa kang cara. Iku Allah sing mangerténi apa Panjenenganipun arep liwat.

Ing ayat papat kang tansah nuduhake Allah bab apa sing arep ing.

Katon ing sisih tengen lan ndeleng; ora ana siji mrihatinake kanggo kula. Aku ora pengungsi;ora peduli kanggo urip.

d. No One Nanging Gusti Allah

David wis kapisah saka bojoné lan kapisah saka kang paling kanca, Jonathan. Kang dakpan ing Kratoning. Panjenenganipun ngrasa kaya oleh peduli bab Panjenengané, kaya ora bisa nyimpen wong. Nanging kang dadi sadurunge Allah. David wanuh marang Gusti Allah iku marang kanca lan Gusti Allah bakal Care kanggo wong.

Apa prabédan sing ndadekake nalika kanca-kanca wis nguripake mburi ing sampeyan. Lan kulawarga wis shunned sampeyan. Lan co-buruh ora Care bab sampeyan. Lan tanggi ora malah ngerti sing sing. Gusti Allah pirsa yèn kowé lan Gusti Allah peduli kanggo sampeyan. Allah krungu pandongamu. Gusti Allah mirsa carane akeh rambut ing sirah. Kang mirsa ing pain lan krusuhan sampeyan lagi ngalami. Lan ing pangertèn iki, pitados ing Gusti Yesus iku tau piyambak.

Asring kita nglampahi gesang kita nyoba dipun gatosaken dening wong liya, kepingin manungsa waé, lan bab sing. We pengin wong Care babagan kita. Allah peduli! Boten wonten pulo remot utawa nilar bangunan ngendi pitados bakal piyambak. Gusti Allah iku karo sampeyan. Lan Panjenenganipun tresna sampeyan. Lan Dèkné sing ngrumati.

temen-temen, tanpa Gusti Allah minangka kanca sampeyan bakal nilar. Iku bakal depressing yen Jabur iki rampung kene. Lan akeh laments donya aja mungkasi ana. Nanging Sang Prabu Dawud mirsa, yen sanajan dheweke ngrasa paling piyambak lan nilar, Allah peduli. Lan Panjenengané pirsa yen kang perlu wong kanggo Care kanggo wong, kang kudu mbukak kanggo Gusti Allah.

Supaya kita bisa nemokake kabeh kita kudu ing Allah, sanajan iku atos. Nanging mesthi Allah minangka kanca kita ora kabeh kita kudu.

II. Allah Protection Kita ing Times of Trouble

a. pengungsi

Aku pengin nggawa manungsa waé kanggo siji liyane bab kang ngandika ing ayat papat. Panjenenganipun ngandika, "Aku ora duwe pangungsen." Saiki nalika kita krungu pengungsi tembung, kita kanthi otomatis menyang pangertèn metaphorical iki. We wong tegese wis ora ana siji kanggo mbukak kanggo. Sing ora apa tegese kene. Tegese aku ora ngarep. Aku ora papan perlindungan. Aku duwe ora ono kanggo turu. Aku secara harfiah fisik kapapar. Iya ora duwe pilihan saka mriksa menyang Motel 6. Kang kok kang ndhelikake metu ing guwa.

Supaya kita bisa nemokake kabeh kita kudu ing Allah? Allah dadi omah kanggo kita? Katon ing ayat limang.

Kawula sesambat dhumateng Paduka, Dhuh Yehuwah; Aku ngomong, "Sampeyan pangayomanku,panduman kawula ing tanahe wong urip. "

First piyambakipun matur, Aku ora duwe kanca, nanging sampeyan kancaku. Aku ora duwe sapa ngrungokake, nanging sampeyan bakal ngrungokake kula. Aku ora duwe emban sing, nanging bakal njupuk care saka kula. Saiki dheweke ngomong, Aku ora duwe papan perlindungan sembarang, nanging sampeyan papan perlindungan sandi. Sampeyan pangayomanku.

Nalika aku iki digunakake ing khutbah aku tenan digedhekake ing ayat iki. Aku wanted kanggo dadi luwih kanggo kita saka cute tuwung warung ayat. Apa iki tenan ateges ing urip nyata?

We weruh basa pengungsi minggu pungkasan ing Jabur 141 banget. Lan kita ndeleng iku kabeh liwat Kitab Suci. Kang ora ngandika bilih Gusti Allah punika papan perlindungan fisik harfiah kang. Nanging wis matur ing satengahe lack saka papan perlindungan fisik, Gusti Allah iku jenis liyane saka papan perlindungan kanggo wong. Gusti Allah iku dadi papan pangayoman kang.

Apa iku tegese kanggo Gusti Allah dadi pengungsi? Aku iku tegese Panjenenganipun punika pangayoman saka kabeh kang ngancem ing donya njaba. Sanadyan kita wis digawe omah menyang langit sethitik kita dhewe ing bumi karo fasilitas lan hiburan kabeh limo, pangayoman iku ateges tujuan papan perlindungan. Iku kanggo nglindhungi kita saka gawe piala - saka weather, saka maling, saka panyerang.

Listen to apa David ngandika ing Jabur liyane kang wrote nalika isih ana ing guwa.

Welas asih, kanggo kula, Dhuh Allah, welas asih, kanggo kula, kanggo ing sampeyan nyawa kawula ngungsi; ing sangandhaping swiwi Paduka Aku ngayom,kantos ing angin gedhe karusakan pass dening. (Jabur 57:1)

David wis ngandika bakal ndhelikake ing Allah. Gusti Allah iku pangayoman saka karusakan. More khusus, Kang matur ing Allah nyawa kang ngungsi. Ing sisih paling jero saka sing iku, ing inti kang, ketemu pengungsi ing Allah.

Apa Gusti Allah Panjenengan pengungsi dina? Apa sing pitados ing kanggo pangayoman? Apa ana ing urip panjenengan, yen ilang sampeyan bakal aran kapapar lan mbukak kanggo karusakan? Apa dhuwit? Apa status? luwih apik durung, ngendi kowe mbukak ing karubedan? Endi sing aran aman? Apa ing sesambetan utawa proyek sing? Yèn mangkono, banjur ora muni kaya Gusti Allah iku dadi papan pangayoman.

Nggawe Allah pengungsi iku dedeg piadeg jantung. Iku dateng jero ing Allah minangka pangayoman kita. Iku ngerti sing karo Gusti Allah kita aman. David mangerténi urip ing bebaya, lan kang tekanan, durung ngrasa aman. Apa panggonan aneh dadi, durung iki ngendi saben tiyang pitados ing donya tiba kudu golek piyambak. tekanan, durung tentrem. sedhih, nanging tansah bungah-bungah.

Saiki aku matur, sing amarga Gusti Allah iku pangayoman kita, Panjenengane bakal ora ngidini kita kenek karo trials sembarang? Ora ing kabeh. Mikir bab iku kaya iki.

watch iki aku nganggo dina iki anti banyu. Saiki sing ora ateges yèn aku lumaku metu ing udan utawa ninggalake iku ing nalika aku ngumbah pasugatan, iku ora bakal njaluk udan. Apa iku ora ateges iku malah yen watch ora njaluk udan, iku ora bakal numpes. Iki padha kanggo pitados. Gusti Allah wis ora janji supaya kita, adoh saka ing badai, nanging Gusti iku janji sing kita ora bakal numpes. Kita bisa njaluk mejet dening badai, nanging kita ora bisa numpes.

Apa sing tegese? Rum 8 nyeleh metu iku paling ala kita bisa mbayangno kedados kanggo kita, kalebu pati. Lan ngandika malah ing satengahe iku mau kabeh, kita lagi luwih saka menang liwat Kristus sing tresna kita. Rum 8 ugi nyariosaken dhumateng kita kabeh bakal nguripake metu kanggo apik sing tresna marang Gusti Allah lan sing disebut miturut waé Kang.

supaya katon, minangka pangayoman kita, Gusti Allah kita bakal nglindhungi kita saka kabeh sing bakal nguripake metu ing pungkasan kanggo gawe piala utawa karusakan kita. Lan sing kudu nglipur us. Amarga kita ngerti menawa aku ngijini kenek us, iku kanggo apik lan kanggo kamulyane. Panjenenganipun punika pangayoman kita. Dadi Sang Prabu Dawud kaya, "Sing perlu ngayomi fisik, nalika aku duwe Gusti Allah!"Gusti Allah iku paling perlu kita, lan nalika sing siji kudu wis ketemu, kabeh wong katon luwih cilik.

Dadi maneh aku takon ngendi kowe mbukak ing masalah kaping? Aku takon loro Kristen dina iki kanggo non-Kristen. Endi sampeyan mbukak? Akèh kita wis mlaku kanggo bab salah. We lagi mlaku kanggo papan ndhelik palsu. Lan jujur, sing bodho. Ana prakara apa sing papan perlindungan palsu, apa iku wong utawa kecanduan - iku mbebayani. papan ndhelik Palsu ngapusi kanggo kita. Padha koyone aman, nanging ing pungkasan dheweke mung ninggalake kita luwih kapapar. Padha ora bakal nglindhungi kita saka karusakan.

mangkene, Musa ngandika saka carane Gusti Allah bakal nanggapi brahala wong kang.

Banjur bakal ngomong, “Endi allah sing [ngandika brahala sing], ing watu sing padha ngungsi… Ayo padha munggah munggah lan mbantu; supaya wong-wong mau dadi pangayoman.” (PANGANDHARING TORET 32:37)

Gusti Allah wong padha nyerang dening bangsa liyane, lan brahala padha sijine sing arep ing - papan ndhelik palsu sing - padha ora bisa kanggo nglindhungi. Aja kleru sing.

uga, ora nggawe kesalahan mikir sampeyan mung bisa nggawe Allah pengungsi nalika iku wektu. Sampeyan mung ngenteni nganti nemu ala lan sampeyan bakal ndhelikake ing Allah. Sing ndadekake ora pangertèn ing. Sampeyan ora nganti badai rawuh mbangun omah. Sampeyan manggon ing omah, lan sampeyan lagi direksa nalika wiwit udan. Sampeyan ora kudu gupuh nalika wiwit drizzling, amarga wis wis didhelikake dhewe ing Panjenengane. Sing wiwit nganggo ngowahi saka dosa lan pitados ing Gusti Yésus, sing bakal direksa saka bebendu mursid kagungané. Lan terus dening mlaku bali menyang Panjenengané dina sawise dina sawise dina.

Saiki kita pirembagan babagan pangayoman Gusti Allah, kita ora bisa klalen kasunyatan sing saperangan days ago bab nggegirisi kedaden ing Newtown, Connecticut. Liyane siji iki serangan massa ing sekolah. Iku bocah enom banget limang nem tuwone taun. Sing kudu nesu lan susah kita. Lan tragedi kaya iki nggawe wong takon.

wong Kristen, apa sing arep ngomong kanggo kanca ing karya sing ngandika, "Ngendi ana Allah ing satengahe iki? Yagene Panjenenganipun ora nglindhungi sing dicekel bocah resik? Yagene Panjenenganipun supaya sing kelakon?"Apa sampeyan ngomong kanggo sing?

Apa aku ngomong? Aku ngene ngomong, Aku ora ngerti. Apa ora Aku tinimbang? Aku ora ngerti. Aku ora arep menehi sawetara jawaban filosofis bab masalah saka ala. ora kepengin krungu sing. Aku mung ngomong aku ora ngerti apa, nanging aku ngerti Gusti Allah. Lan Gusti iku apik. Gusti Allah wis ora marang kita kabeh spesifik bab apa Panjenenganipun ngidini iku tartamtu, Dèkné wis marang kita apa kaya. We ngerti Gusti iku apik, lan wicaksana, lan sampurna. Kang wis buktiaken sing. Dadi aku bisa nindakake iku dipercaya Panjenenganipun, ndedonga kanggo wong-korban, lan elinga sing ora kahanan dadi nggegirisi sing kita ora bisa mbukak kanggo Gusti Allah.

Amarga malah ing wrenching jantung paling kahanan, kita bisa nemokake kabeh kita kudu ing Allah. Dheweke kanca kita lan njaga kita, nanging ana liyane.

III. Gusti Allah iku bandha kita ing Times of Trouble

Kawula sesambat dhumateng Paduka, Dhuh Yehuwah;Aku ngomong, "Sampeyan pangayomanku,panduman kawula ing tanahe wong urip. "

a. bagean

Sang Prabu Dawud nyebut Gusti Allah bagean. bagean tembung iki tegese nuduhake. Dadi iki bisa deleng nuduhake saka pusaka - bagean saka kang ana ing buri. Iku bisa ateges ganjaran tartamtu sing rightfully Yours. Dadi ing kahanan saiki kang, David wis boten. Kang adoh saka kang ngarep lan maneh ing graces apik Sang Prabu.

Dadi iku dipangandikakake, "Aku ora duwe bagean, pusaka, ganjaran. Gusti Allah, sampeyan pituwasku. Sampeyan bandha kawula. Sampeyan kabeh sandi!"Gusti Allah Kang kabeh.

Bojoku lan aku padha nonton dokumen iki ing ESPN minggu iki disebut Pecah. dokumen ana bab atlit sing ing siji wektu padha millionaires, nanging ketemu piyambak pancen nyuwil. Sawetara iki wong lanang secara harfiah digawe atusan yuta, nanging nyebul kabeh ing omahé, mobil, sandhangan, lan gaya urip larang. Padha urip kaya iku, bandané, bahan padha ngurmati. Lan nalika padha ilang kabeh iku, padha ora ngerti apa apa. bagean sing iki musna.

Banjur ana wong kaya Paul Rasul. Sing ing Filipi ngandika kang sinau dadi isi, apa kang sugih utawa kang miskin. Aja pengin ngerti rahasia? Kang sumurup yen kabeh wong pancene perlu ana Kristus. Kabeh wong wanted iki Kristus. Piyambakipun rila uncalan kabeh adoh supaya bisa duwe Kristus. Gusti Allah ana bandha kang. Apa kowe ora pengin njaluk menyang titik sing?

minangka A.W. Tozer sijine iku ing bukunipun Pursuit Allah, "Wong sing wis Allah banda kang wis kabeh iku ing siji."

b. Joy Ora Adhedhasar Money

Ing cahya saka iki, kabungahan kita ora bisa dadi kontingen ing akun bank. kabungahan lan katentreman kita ora bisa pindhah munggah lan mudhun karo carane dhuwit stabil kita aran, kang nggodha kadhangkala. We kudu jenis rock kapercayan ngalangi ing Allah, sing dianggo hard kanggo nyedhiyani, nanging sing uga kumandel marang luwih saka dhuwit. Sampeyan bisa dipercaya ing dhuwit, nanging idea ala. Ana jumlah dhuwit sing ora bisa diunekake utawa dicolong. Money ora let, nanging Gusti Allah bakal. Kuwi kudu dadi bandha kita, malah ing wekdal karupekan.

Carane sampeyan bisa nindakake karya ing cara sing prioritizes Allah dhuwit? Ora kepinginan lan nguber dhuwit, nggawe nguber Allah katon pincang lan lackluster? Yèn mangkono, Gusti Allah uga ora saestu dadi bandha. Sampeyan bisa uga ora becik, minangka ganjaran bener.

Saiki matur bilih Gusti Allah punika kabeh sing kita saestu perlu ora ngomong kabeh kabutuhan kita liyane ilang. Lan iki ora telpon kanggo miwiti kanggo nglirwakaké kuwajiban ngrumati kabeh kabutuhan liyane. Nanging iku telpon kanggo gumantung liyane perlu paling.

c. The Land of Living ing

Sampeyan sok dong mirsani sing David Gusti Allah punika bagean ing tanahe wong ngaurip. Kang matur Allah iku kabeh aku duwe lan kabeh sing aku perlu sapunika urip iki. Supaya kang ora ngandika Allah iku mung bandha kang ing akherat. Kang matur sapunika, Gusti Allah iku kabeh aku kudu.

Aku ngerti ana sawetara kita dina iki sing ora duwe kabeh kita arep, lan Mungkin ora kabeh kita kudu. Nanging yen sampeyan duwe Gusti Allah, dipun sengkuyung. Lan memuji marang Gusti Allah sing paling perlu Panjenengan wis ketemu ing Kristus.

Malah nalika kita aran kaya kita lagi kakurangan, kita bisa nemokake kabeh kita kudu ing Kristus.

IV. Gusti Kita ngluwari ing Times of Trouble

a. Superhero

film Superhero sing menehi hasil amba sapunika. Saben dina sing katon munggah ana film pahlawan super anyar. Batman, Superman, Spiderman, Monkeyman ... mung mirsani yen isih mbayar manungsa waé. Sampeyan duwe jinis film action kaya Taken lan James Bond. Kita kaya jinis iki film, amarga kita lagi minat kaliyan luwih urip pahlawan sing bisa nyimpen dina nalika kabeh katon ora nduweni daya. Inggih David cat gambar padha kene Allah. Katon ing ayat enem.

Listen to pasambatku,awit kawula perlu nekat;ngluwari kawula saking sing nguber kula, kanggo wong sing kuwat banget kanggo kula.

b. Need nekat

David maneh wis mulangi Allah carane wong ngrasa. Kang ing nekat mbetahaken. David ing mburi awake. Ana apa-apa sing padha utawa wong liya bisa apa kanggo nyimpen wong. Kang ing alangan. Lan iku alangan sing banjur dadi Allah. Sawise maneh David mangerténi bab Gusti Allah. Panjenengané pirsa bilih Gusti Allah ora mokal. Panjenenganipun 'd wis tau weruh Gusti Allah apa sing mokal ing urip dhewe karo sawetara saka mungsuhan' d perang. Yen Gusti bisa menehi bruwang, lan raksasa, lan tentara menyang tangané, mesthi banjur bisa ngirim wong saka siji king poto-kepengin.

nanging katon, sampeyan ora nyuwun soko yen ora ngerti sampeyan ing perlu. anakku nangis metu kanggo pangan, amarga dheweke ngrasa keluwen lan pirsa perlu pangan. David ngrasa sing perlu nekat lan ndadékaké wong nyebut. Panjenengané pirsa wong-wong sing nguber wong sing kuwat banget kanggo wong. Kang sumurup yen Gusti Allah bisa nyetel wong free ing kahanan tartamtu.

Lan sampeyan sok dong mirsani carane David nyuwun. David ora takon kaya kang anduweni hak bantuan iki. Ing ayat siji kang ngandika kang takon "sih." Kang takon wong sing padha ora njaluk apa pantes, nanging soko kang ora pantes: deliverance. Lan kabeh donga kita arep padha. Humbly pangling sing lagi sithik banget. Aku ora pantes apa. Nanging kita lagi takon Allah kanggo mercifully luwarana.

Asring aku takon aku carane aku bisa bantuan kanca sing ing posisi kaya iki. Temenan, Aku ora pengin mung ngomong "Allah iku cukup" lan ngremehake kahanan sing. Ing bab mung aku ngerti apa wis wong njaluk panggènanipun Dawud iku. Minangka gréja iki cara kita bisa ngawula saben liyane ing mangsa nekat mbetahaken. Bantuan kanggo mburi piyambak nalika padha ngenali perlu kanggo Panjenenganipun lan dipercaya Panjenenganipun liyane. Ndedonga kanggo wong-wong mau, tresna mau. Asring sing kabeh kita bisa nindakake.

c. Dhawuh Kanggo Takon Kanggo Pitulung

Iku bakal bodho kanggo David nimbang mlaku kanggo wong liya, nalika kahanan iki cetha metu kang, lan liya-liyane ngontrol. Padha ingkang leres kita, durung kita mbukak liya kadhangkala. Nanging panggilan kita teka marang.

…nyebut kula ing dinten karibedan; Aku bakal ngirim sampeyan, lan kowé bakal ngluhuraké asma kula. (Jabur 50:15)

Gusti Allah piyambak liwat lan liwat maneh ing Kitab Suci minangka deliverer. Carane bab apa Gusti Allah iya ing The Red Sea? Apa bab ing gesang Joseph? Apa bab perang kaetung? Nalika kabeh katon mokal, Gusti Allah isih bisa ngirim. Ana mungsuh sing legitimately bisa ngadeg marang Gusti. Tentara dhawah ing, gunung sujud, lan angin lan ombak nyegah ing ngarsane. Lan cathetan trek iku luar biasa. Malah banjur tebih gedhe kanggo ngirim kita saka dosa.

d. Injil

Pandonga ing masmur iki, karo kangelan lan urgency, ngelingaken kula pandonga liyane ing Kitab Suci. Nyatane, wong ndedonga iku relatif akeh mengko saka wong sing wrote Jabur iki. Iku ngelingaken kula pandonga Gusti Yesus ing Taman Gethsemane. Gusti Yesus mirsa Kang arep salib. Lan Panjenenganipun ngrampungake karo Gusti Allah, lan Sejatine nyuwun marang yen ana cara liyane. Kepengin bakal dikirim saka pain sing ana ahead saka Panjenengane. prihatin kang dadi jero sing sweated getih.

Gusti Allah ora ngirim Yesus saka pain lan unimaginable kasangsaran sing ana ahead saka Panjenengane. Ida Hyang Yesus durung nyoba uwal. Dheweke sumurup iki apa kang teka apa. Yesus seda wonten ing kajeng salib. Gusti Yésus Hung ing salib sing, Panjenenganipun gerah supaya aku lan kowe ora bakal kudu. Panjenenganipun njupuk paukuman kanggo dosa bilih Panjenenganipun boten laku. Kang urip sing urip sampurna, Dheweke wis ora gelo Allah. Dheweke ora kaya Dawud, utawa sampeyan, utawa kula. Kita lagi-wong dosa sing wis gelo Gusti Allah ingkang suci. Panjenengané ora dosa, durung Panjenengané tilar donya pati dosa ing kayu salib sing. Dheweke diwenehi liwat pati, supaya kita bisa diundhuh.

Lan Kang nimbali, ora kanggo ngirim dhéwé, nanging dipercaya ing Hero sing teka kanggo kita. Aku ora kudu menang perang iki, kita mung cling kanggo kang wis. Pracaya marang Panjenengane. dipercaya Panjenenganipun. Kang gesang marang Gusti Yésus.

Bebener iku, yen sampeyan wis ora saestu dipercaya ing Kristus, Gusti Allah iku ora kanca ing karubedan. Wis ora janji pangayoman. Wis ora janji dadi bandha utawa ngluwari Panjenengan. Kristen mbukak liwat kaping trenyuh, nanging kita crita ends karo deliverance. ora kagungan?

e. Alesan kanggo deliverance

Setel kula free saka pakunjaran sandi,aku bisa memuji dhumateng asma Paduka. Banjur wong mursid bakal ngumpulake bab iki merga saka kabecikan kanggo kula.

Punika kang ndadekake langit kok kepengin dikirim, apa kang kepengin dadi wong mardika - amarga Kepengin memuji marang Gusti Allah minangka ngluwari Kang. Panjenenganipun sumerep iki minangka kesempatan liyane kanggo Gusti Allah kanggo nuduhake piyambak mati.

wong Kristen, carane kowe nanggapi nalika Gusti Allah wis ngluwari sira? Aku bisa mikir akeh, kakehan nalika aku felt rupek lan nyuwun karo Gusti Allah, sing ngétokké kawelasané. Aku felt kaya iku secara mburi donya. Lan Gusti Allah njurungi pesambat-Ku. Lan Aku dadi seneng. Aku babar blas kelalen bab Gusti Allah. Aku ora marang wong. Aku ora ngajeni marang. Aku kelalen bab Panjenengané. Lan malah kelalen bab apa iya, kang misale jek mokal.

Nalika aku ana bocah cilik, murup taun ana Natal. Lan ulang ana watara wektu iki banget supaya ana ekstra khusus. Ing jalur iki ing urip ora duwe akeh. Sampeyan tak cheerios, tak naptime, lan sampeyan tak Natal. Aku weruh iklan wheel amba ing TV lan aku kaya, "Aku kudu duwe." Aku tak setir amba. Lan aku mbokmenawa ngeculaké nangis saka kabungahan.

Saiki ora bakal dadi aneh yen aku takon kanggo sing kanggo sasi lan sasi, nanging nalika aku tak bali sekolah lan wong takon apa aku tak, Aku kelalen kanggo sebutno iku? Carane aneh iku, sing kita bisa mbela karo Gusti Allah kanggo suecaninja titiang, nanging dina mengko lali kaya tau kedaden?

We kudu nindakake apa wae iku njupuk kanggo elinga Allah awu lan cultivate ati ngucapke matur nuwun, apa iku jurnal utawa ndedonga karo wong. Apa wae iku njupuk.

Ing mburi Jabur ing, Kayadene Sang Prabu Dawud mursid karo klumpukne bab Panjenengané. Tegese minangka wong masmur Allah kanggo kaluhuran kang, pracaya bakal nggabungake Panjenenganipun. Iki apa kita apa ana bengi kita nuduhake pepenget iki saka sih-rahmat. Kita krungu saka Allah kaluhuran lan kita klumpukne watara siji liyane lan memuji marang Panjenengane bebarengan. Apa ngluwari gedhe.

Ana kahanan supaya nggegirisi yen Gusti Allah iku ora sanggup dipasrahaké. Nalika ora ana kang bisa ngirim sampeyan, Gusti Allah iku ngluwari. Mbukak kanggo Panjenengane.

Aku elinga minangka bocah, mikir sing tuwa bisa ngatasi kabeh. Iku pancene durung Matter apa kedaden, Ibu lan bapak bisa ndandani iku. Aku wis ora ngimpi arep omah tanggi ', utawa nelpon sing relatif. Aku mung banjur kanggo ibu lan bapak, amarga padha tak kula. Aku ora ngerti carane, nanging aku kabèh wis kula.

We kudu jenis iki pracaya childlike. Jenis iman sing nompo, ana prakara apa alangan, Aku bisa mbukak kanggo Gusti Allah kanggo aku kudu. Ayo dadi ndedonga.

Enggo bareng

1 comment