Изграден да се фали Pt. 2

Air Jordans се иконите. Јас не носат нив многу растат иако, затоа што моите родители не ми дозволија да се купи смешно скапи чевли. Не ми се допаѓа, но знаев дека никогаш нема да добијам моите раце на еден пар. Па јас бев принуден да се справат - преправајќи се дека не постојат. Тоа беше долга неколку години се обидува да се убедам себеси дека Reebok крстот патики беа стилски. Но, како што постарите, Сфатив Jordans беа тешко да се игнорира. Сите мои пријатели имаа пар или две, и еден од моите пријатели беше чист опседнат со нив.

Кога еден нов стил излезе, тој не само ќе престане со локалните Foot Locker, кога тој имаше некои слободно време; тој го изградил својот живот добива дека новиот пар. Тој се сигурни дека тој знаел сите дати ослободување на Јордан, тој ќе ги купат истите чевли во различни бои, and he would often spend Saturday mornings camped out in front of shoe stores. Засвири мојот ум. Па на крајот морав да си прашам, “Што е толку посебно во врска со овие чевли?! Јасно е дека јас сум пропуштаа на нешто.”

опсесија на мојот пријател со Jordans даде изјава. Без разлика дали тоа е вистина или не, тој велеше јасно и гласно дека овие чевли се во вредност од преуредување на вашиот живот за. Каков вид на изјава не прават вашиот живот?

Што велиш?

Во моето последното мислење, Тврдев дека ние треба да ги користите нашите зборови да се фалат во Бога наместо самите себе. И јас отиде уште подалеку, велејќи дека Бог нè создал за тоа многу причина. Но, јас не мислам дека нашата фали треба да се ограничи нашите зборови. Не само што треба да се фалиме на Господа со нашите усни, ние исто така треба да се пофали на Него со нашите животи.

Се што правиш прави изјава во врска со Бог. Секој оброк јадете, секој тест се земе, every hour you work says something about your Creator. So even if you choose to keep your mouth closed about Him, вашиот начин на живот се уште ќе треба многу да се каже. Прашањето е: што велиш?

Добри дела за еден добар Бог

Во Неговата најпозната проповед, Исус вели дека ова: "Нека свети вашата светлина пред луѓето, so that they may see your good works and give glory to your Father who is in heaven” (Матеј 5:16).

Исус им рекол на своите слушатели да живеат светла животи, полна со добри дела пред другите. Но, ќе забележите дека не се каже, ", Така што луѓето ќе видат како неверојатно христијани." Целта не е наша слава, но дека другите ќе "даде слава на [нашите] Татко, Кој е во небесата. "Нашите добри дела секогаш укажуваат на нашиот добар Бог.

Размисли за тоа. Што кажува тоа за Бога, ако ние сме себични луѓе кои се однесуваме кон другите како ѓубре? Што значи дека комуницира со случајни минувачи? Не само што велат дека Божјото создание е безвреден, но тоа, исто така, соопштува дека ние сме во центарот на универзумот. Ниту една од тие работи е точно, и ние сме во основа лежи за Бог на другите.

Но, што ако, наместо, бевме неверојатно несебични и го постави нашиот живот надолу за нашите соседи? Што ако ние, несебично да помогне во задоволувањето на потребите на другите? Каков вид на изјава не кои го прават за Бога? Тој комуницира дека не сме во центарот на универзумот и дека има нешто големата ги живееме нашите животи за. Тоа покажува Божјото создание треба да се негува, и кои сакаме да ги љубиме другите како ние сме биле сакани од страна на Него.

Секоја одлука што е можност да биде огледало, како одраз на добрината на вашиот создателот. Секоја секунда е шанса да биде монитор, showcasing snapshots of His glory. And when those around us catch glimpses of that goodness, ние се да им каже дека нашата светлина е само слабо одраз на Неговото.

Вистината е, фали со нашите животи и нашите усни оди рака под рака. Ако ние се фали само со нашите животи, луѓе може да се претпостави дека ние сме само убави луѓе. Тие нема да знаат кои не присилуваат да се живее како добар живот. И ако нашите зборови велат дека Бог е неверојатно, но нашите животи поинаку, нашите тврдења изгуби кредибилитетот. Ние мора да ги работам и двете.

Направете го тоа јасно

Дали вашиот живот велат големи работи за Бога? Вашиот умен браник налепница и христијански тетоважа не се доволни. Што вели вашиот чекова книжка? Што прават вашиот интеракции со другите велат? Она што го прави вашата работна етика велат? Знам дека треба да се покајат дневно за неуспехот да се фали во Него како што треба. Бог е врховен над сите, па кога ќе се живее на начин што го прави да изгледа мал живеам лага.

Дали има нешто во универзумот и повеќе вредни од секс, или унапредување работа, или еден пар на Jordans? Се разбира, постои. Осигурајте се дека вашиот живот го прави тоа јасно. Тоа може да изгледа како тешка задача, но не грижете се - вие сте изградена за него.

АКЦИИ

24 коментари

 1. спомнувањето: What I Read Online – 08/28/2013 (a.m.) | Emeth Aletheia

 2. KThompОдговори

  Great perspective for us 80s and 90s kids who remember the Jordan era vividly. За жал, I still see some of that kid in me and many times don’t realize it until after I’ve reprioritized just enough of my life to make a mess of things. Praise the lord for his grace and forgiveness! Glad I ran across your blog, keep writing for Him.

 3. МајклОдговори

  Thanks is what I really struggle with, using my words to spread God’s glory. I like to let my actions do the talking, but that’s not enough and I’m becoming much more aware of that. Thanks for this and encouraging me to really go out there and spread His Word. I’m actually going out on my campus later to talk to people about Jesus. Gotta brag on Him!

 4. TreverlyHillzОдговори

  This is indeed a very tough subject. But what about Christianity is easy, право? The difficulty for me arises in living my life so that people see that it is the light of God shining and not just the light of another nice guy. Question for the community: What are a few nonverbals that we can incorporate so that people can differentiate our lives from the lives of othernice & serving” луѓе?

 5. спомнувањето: What’s Your Life Saying? |

 6. ArliciaОдговори

  I am simply floored by GOD’s overwhelming conformation by way of your blog. In two separate occasions, we basically wrote about the same things. I’d love to share my writings with you. I even did the Jordan comparison and all!!!! As well as Matthew 5:16. Please let me know where I can share my own writings of self conviction. I indeed have a powerful responsibility of my pen and it is more evident after reading your blog!!! Фала што Сподели!!!

 7. HollyОдговори

  Леле- nailed it! Thnk U, for allowing r gr8 God 2 use U to speak truth! I LUV the lyrics & try my hardest 2 live by: ‘Let my life be the proof of YOUR LOVE’. Everyday I pray, ‘Lord, use me for ur Glory today’.
  Thx & ❤ Trip :c)

 8. MalloryОдговори

  Ви благодариме за овој! Your insights are encouraging and convicting. I def don’t give God the credit with my mouth as I am called to do. Good to see the Word in that we are called to boast…и тоа е добра работа!

 9. YouthExplosionForChristОдговори

  This site is amazing ,very encouraging. Will be sharing your sermons with our youth. Your music has already inspired them, to have another way to give them God’s word that they will be receptive to is always such a blessing. Thank you for answering the call. На здравје.

 10. спомнувањето: Views & Tweets: септември 4, 2013