Diwangun ngabohong Pt. 2

Air Jordans nu iconic. Mah teu maké eta loba ngembang nepi sanajan, sabab kolot mah nolak meuli kuring ridiculously sapatu mahal. Mah teu suka, tapi kuring terang kuring kungsi bakal meunangkeun leungeun mah wae. Jadi kuring kapaksa Cope - ku sok maranehna teu aya. Ieu sababaraha lila taun nyoba ngayakinkeun sorangan nu Reebok cross trainers éta stylish. Tapi kuring meunang kolot, Kuring sadar Jordans éta hésé malire. Sakabéh babaturan mah geus pasangan atawa dua, jeung salah sahiji babaturan mah downright obsessed jeung maranehna.

Sawaktos hiji gaya anyar datang kaluar, manéhna teu bakal saukur eureun ku Locker Foot lokal lamun manéhna sababaraha waktu bébas; manéhna diwangun hirupna kira-kira meunang nu pasangan anyar. Manéhna dijieun yakin manéhna terang sadaya kaping release Jordan, manéhna baris meuli sapatu sarua dina warna nu beda, and he would often spend Saturday mornings camped out in front of shoe stores. Ieu blew pikiran mah. Jadi ahirna kuring kungsi nanya sorangan, “Naon kitu husus ngeunaan sapatu ieu?! Jelas Kaula leungit leutik dina hiji hal.”

obsesi babaturan mah jeung Jordans dijieun hiji pernyataan. Naha bener atawa henteuna, manéhna nyebutkeun pisan jeung jelas yen sapatu ieu éta patut nyusun kahirupan Anjeun pikeun. Naon jenis pernyataan teu hirup anjeun nyieun?

Naon anu anjeun carioskeun?

dina mah post pamungkas, I pamadegan yén urang kudu make kecap urang boast Allah gaganti diri urang sorangan. Jeung kuring indit komo salajengna, nyebutkeun yen Allah dijieun urang keur nu pohara alesan. Tapi kuring teu nyangka bragging urang kudu diwatesan ku kecap urang. Teu ngan kudu we ngabohong dina Gusti jeung biwir urang, urang ogé kudu ngabohong dina Anjeunna jeung kahirupan urang.

Sagala maneh ngajadikeun hiji pernyataan ngeunaan Allah. Unggal tepung dahar, unggal test Anjeun nyandak, every hour you work says something about your Creator. So even if you choose to keep your mouth closed about Him, gaya hirup Anjeun masih bakal boga nyatu ngomong. Patarosan ieu: naon anu anjeun carioskeun?

Works Good keur Allah Good

Dina hutbah-Na kawentar, Yesus nyebutkeun ieu: "Hayu caang lampu Anjeun saencan batur, so that they may see your good works and give glory to your Father who is in heaven” (Matthew 5:16).

Yesus ngabejaan listeners pikeun hirup kahirupan caang, pinuh ku karya alus saméméh batur. Tapi aya bewara manéhna teu ngomong, "Kituna masarakat baris nempo kumaha endah pisan Kristen ayeuna." Tujuanana teu kamulyaan urang, tapi nu batur bakal "méré kamulyaan ka [urang] Rama anu aya di Surga. "Karya alus urang sok nujul ka Allah alus urang.

Pikirkeun eta. Naon eta nyebutkeun ngeunaan Allah lamun urang geus urang egois anu ngubaran batur kawas runtah? Naon nu komunikasi ka onlookers? Teu ngan teu eta disebutkeun yen ciptaan Allah nyaeta hargana, tapi ogé communicates urang geus puseur alam semesta. Sanes jalma hal bener, jeung urang geus dasarna bohong ngeunaan Allah ka batur.

Tapi kumaha lamun nu dimaksud, kami strikingly selfless jeung diteundeun kahirupan urang turun pikeun tatanggana urang? Kumaha lamun urang mikeun generously pikeun mantuan minuhan kaperluan batur? Naon jenis pernyataan teu nu make ngeunaan Allah? Ieu communicates urang geus teu puseur Alam Semesta jeung nu aya hal grand hirup kahirupan urang keur. Ieu nembongkeun kreasi Allah geus jadi cherished, jeung nu urang hayang cinta batur sakumaha nu ayeuna urang geus dipikacinta ku Anjeunna.

Unggal kaputusan anjeun nyieun mangrupakeun kasempetan pikeun jadi eunteung, reflecting nu goodness of ker Anjeun. Unggal kadua nyaéta hiji kasempetan pikeun jadi monitor a, showcasing snapshots of His glory. And when those around us catch glimpses of that goodness, urang meunangkeun ngabejaan eta anu cahya urang ngan cerminan taram of-Na.

Kabeneran aya, bragging jeung kahirupan urang jeung biwir urang mana leungeun di leungeun. Lamun urang ngan ngabohong jeung kahirupan urang, urang bisa nganggap urang keur urang ngan nice. Maranéhanana moal nyaho saha compels urang hirup kahirupan alus saperti. Jeung lamun kecap urang nyebutkeun Allah endah pisan, tapi kahirupan urang nyebutkeun disebutkeun, klaim urang leungit credibility. Urang kudu ngalakukeun duanana.

Jieun Ieu Hapus

Teu hirup anjeun nyebutkeun hal gede ngeunaan Allah? bemper anjeun stiker palinter jeung tattoo Christian teu cukup. Naon teu checkbook Anjeun nyebutkeun? Naon ngalakukeun interaksi anjeun jeung batur ngomong? Naon teu etos Anjeun nyebutkeun? Kuring teu apal kuring geus tobat poéan gagal ngabohong dina Anjeunna salaku mah kudu. Allah pang luhur di luhur sadaya, jadi lamun kuring hirup dina cara nu ngajadikeun Anjeunna kasampak leutik Kaula hirup bohong.

Aya nanaon di Alam Semesta leuwih berharga batan sex sederhana, atawa promotion pakasaban, atawa pasangan Jordans? Tangtu aya. Pastikeun hirup anjeun ngajadikeun nu jelas. Ieu bisa sigana kawas tugas daunting, tapi ulah salempang - anjeun diwangun for eta.

biasa

24 comments

  1. sambutan: What I Read Online – 08/28/2013 (a.m.) | Emeth Aletheia

  2. KThompwalon

    Great perspective for us 80s and 90s kids who remember the Jordan era vividly. lebar, I still see some of that kid in me and many times don’t realize it until after I’ve reprioritized just enough of my life to make a mess of things. Praise the lord for his grace and forgiveness! Glad I ran across your blog, keep writing for Him.

  3. HannahWellwalon

    This is so touching. It really makes you wonder how much is God’s light really shinning through your life.
    Time for me to make a rain check and a good evaluation.
    Thank you Trip Lee <3

  4. Michaelwalon

    Thanks is what I really struggle with, using my words to spread God’s glory. I like to let my actions do the talking, but that’s not enough and I’m becoming much more aware of that. Thanks for this and encouraging me to really go out there and spread His Word. I’m actually going out on my campus later to talk to people about Jesus. Gotta brag on Him!

  5. TreverlyHillzwalon

    This is indeed a very tough subject. But what about Christianity is easy, bener? The difficulty for me arises in living my life so that people see that it is the light of God shining and not just the light of another nice guy. Question for the community: What are a few nonverbals that we can incorporate so that people can differentiate our lives from the lives of other “alus & serving” jelema?

  6. sambutan: What’s Your Life Saying? |

  7. Arliciawalon

    I am simply floored by GOD’s overwhelming conformation by way of your blog. In two separate occasions, we basically wrote about the same things. I’d love to share my writings with you. I even did the Jordan comparison and all!!!! As well as Matthew 5:16. Please let me know where I can share my own writings of self conviction. I indeed have a powerful responsibility of my pen and it is more evident after reading your blog!!! Hatur nuhun babagi!!!

  8. Hollywalon

    Wah- nailed it! Thnk U, for allowing r gr8 God 2 use U to speak truth! I LUV the lyrics & try my hardest 2 live by: ‘Let my life be the proof of YOUR LOVE’. Everyday I pray, ‘Lord, use me for ur Glory today’.
    Thx & ❤ Trip :c)

  9. Mallorywalon

    Thanks for this! Your insights are encouraging and convicting. I def don’t give God the credit with my mouth as I am called to do. Good to see the Word in that we are called to boast…jeung nu hiji hal anu alus!

  10. YouthExplosionForChristwalon

    This site is amazing ,very encouraging. Will be sharing your sermons with our youth. Your music has already inspired them, to have another way to give them God’s word that they will be receptive to is always such a blessing. Thank you for answering the call. Berkah Allah.

  11. sambutan: Views & Tweets: September 4, 2013

  12. Godsonwalon

    No longer will I let human nature dictate my behavior, but I will pray that my Maker, allows me to become more like my Savior