Kepemimpinan courageous

Punika Kepemimpinan wani MLK ing tampilan (ora kanggo sebutno sawetara saka nulis paling aku wis tau maca). Piyambakipun nolak ngisin hukum adil lan nolak kanggo ngenteni sabar. Panjenenganipun njupuk inisiatif atas jenenge lomba kabèh wong. Minangka wong ireng, Aku rumiyin ngucapke matur nuwun marang Gusti Allah kanggo karya tuntas liwat wong. Lan dadi wong Kristen, Aku arep perang kanggo kaadilan mung minangka hard minangka Untung, tetep wonten ing pikiran sing mung Gusti bisa ngowahi kaadilan sampurna. Lan Gusti bakal.

Iki ora aneh saka layang misuwur MLK kang. Sampeyan kudu maca bab kabèh nalika njaluk kasempatan.

"We nenggo kanggo luwih saka 340 taun kanggo hak kita sah miturut ukum lan Gusti Allah tartamtu. Bangsa ing Asia lan Afrika sing obah kanthi kacepetan jetlike menyang entuk kamardikan politik, nanging kita isih penjilat ing jaran lan jip jangkah menyang entuk tuwung saka warung ing counter lunch. Mbok iku gampang kanggo wong-wong sing wis tau felt darts stinging saka pisah ngomong, "Enteni." Nanging nalika wis katon ganas mobs Lynch ibu lan bapa ing bakal lan drown sadulur lan sedulur ing whim; nalika wis katon sengit kapenuhan policemen nyupatani, kick malah matèni sedulur ireng lan sadulur; nalika weruh akèh-akèhé saka rong puluh yuta sedulur Negro Panjenengan smothering ing kandhang airtight mlarat ing satengahe masyarakat makmur; nalika dumadakan nemokake ibu bengkong lan wicara stammering sing ngupaya kanggo nerangake kanggo putri enem taun lawas kok dheweke ora bisa pindhah menyang taman hiburan umum sing wis mung wis pasang iklan ing televisi, lan ndeleng nangis marakké ing mata nalika dheweke marang sing Funtown ditutup kanggo anak colored, lan weruh mega ominous saka inferiority diwiwiti kanggo mbentuk ing langit mental sethitik, lan weruh dheweke wiwit molak dheweke pribadine kanthi ngembangaké bitterness semaput menyang wong putih; nalika sampeyan kudu concoct jawaban kanggo anak umur limang taun sing wis takon: "Daddy, kok wong putih nambani wong colored supaya ateges?"; nalika njupuk salib kabupaten drive lan golek perlu kanggo turu wayah bengi ing sudhut adil saka mobil amarga ora motel bakal nampa sampeyan; nalika sampeyan diremehake dina ing dina metu pratandha nagging maca "putih" lan "colored"; nalika jeneng ngarep dadi "nigger,"Jeneng tengah dadi" bocah " (Nanging umurmu) lan jeneng mburi dadi "John,"Lan bojoné lan ibu sing tau diwenehi gelar ajeni" Mrs "; nalika sampeyan harried dening dina lan Angker dening wengi dening kasunyatan sing sing Negro, urip saya ing sikap tiptoe, cukup tau ngerti apa nyana sabanjuré, lan sing raosaken karo ngedeni utama lan resentments njaba; nalika selawase onomatopia raos degenerating saka "nobodiness" -then sampeyan bakal ngerti kok kita golek angel kanggo ngenteni. Ana rawuh wektu nalika tuwung saka toleransi nganggo liwat, lan wong sing ora gelem bakal ngalami telenging nglokro. Mugi, Mangga panggihana, sampeyan bisa ngerti impatience sah lan ora bisa diendhani kita. Nyebut menehi hasil gedhe saka kuatir liwat kita pejah break hukum. Iki mesthi badhan sah. Awit kita supaya gentur nggusah wong kanggo netepi pancasan Pengadilan Supreme saka 1954 outlawing pisah ing sekolah umum, ing kawitan marketing bisa koyone rodo paradoks kanggo kita sadar kanggo break hukum. Siji bisa uga takon: "Carane bisa pengacara bejat sawetara hukum lan manut wong?"Jawaban dumunung ing kasunyatan sing ana rong jinis hukum: mung lan adil. Aku bakal dadi pisanan pengacara manut mung hukum. Siji wis ora mung legal nanging tanggung jawab moral kanggo ngrungokake mung hukum. kosok baline, siji nduweni tanggung jawab moral kanggo nurut hukum sing gak adhil. Aku setuju karo St. Augustine sing "hukum adil iku ora hukum ing kabeh."

-Martin Luther King Jr., Layang saka Jail Birmingham

Enggo bareng

3 komentar

  1. BornWithPurposeReply

    This is such a descriptive glance of what discrimination looked like. It’s even challenging to think that the injustice of that extent wasn’t even one hundred years ago. MLK was an incredible fighter and motivator God used. One of my favorite quotes of all time…. ” Darkness can not drive out darkness, only Light can do that. Hate can not drive out hate, only Love can do that.
    -Martin Luther King Jr.