Kapamingpinan wani

Di dieu nu uran wani MLK ngeunaan pintonan (teu nyebut sababaraha tulisan pangalusna mah geus kungsi maca). Manéhna refuses ka nangkeup hukum adil jeung refuses ngadagoan sabar. Manéhna nyokot inisiatif dina nama ras sakabeh jalma. Salaku manusa hideung, Aku deeply bersyukur ka Allah pikeun karya dilakonan ngaliwatan manéhna. Jeung salaku Christian, Kuring hayang tarung keur kaadilan sagampil teuas sakumaha Mantenna teu, buruk dina pikiran nu ngan Yesus bisa mawa kaadilan sampurna. Jeung Anjeunna bakal.

Ieu excerpt ti hurup kawentar MLK sacara. Anjeun kudu maca sakabeh hal lamun meunang kasempetan.

"Urang geus waited leuwih ti 340 taun keur hak urang konstitusional jeung Allah dibikeun. Bangsa Asia jeung Afrika nu pindah jeung laju jetlike arah gaining kamerdikaan pulitik, tapi urang masih ngabdi di kuda jeung Buggy Pace arah gaining cangkir kopi di counter dahar beurang. Sugan eta gampang pikeun maranéhanana anu geus kungsi ngarasa anak panah stinging of segregation ngomong, "Tungguan." Tapi lamun geus katempo galak mobs Lynch ibu ibu jeung founding di bakal jeung ngalelepkeun sadulur jeung baraya di whim; lamun geus katempo hate dieusi policemen kutukan, kick komo maehan baraya hideung jeung sadulur; lamun ningali Lolobana dua puluh juta baraya Negro Anjeun smothering dina kandang airtight tina kamiskinan di satengahing hiji masarakat makmur; lamun ujug-ujug manggihan basa Anjeun twisted jeung ucapan anjeun stammering Anjeun neangan terangkeun ka putri Anjeun heubeul genep taun naha manéhna teu bisa indit ka taman hiburan masarakat nu geus ngan geus diémbarkeun dina televisi, tur tingal lawon welling nepi di panon nya lamun manéhna téh ka nu Funtown geus ditutup ka barudak warna, tur tingal awan ominous of inferiority dimimitian pikeun ngabentuk di langit mental saeutik nya, tur tingal nya dimimitian distort kapribadian nya ku ngembang an kapaitan sadar arah jalma bodas; lamun geus concoct jawaban keur putra heubeul lima taun anu nanyakeun: "Daddy, naha urang bodas ngubaran jalma berwarna jadi mean?"; lamun nyokot cross county drive jeung manggihan eta perlu saré peuting sanggeus peuting di juru uncomfortable tina mobil Anjeun sabab no motel bakal narima anjeun; sawaktos Anjeun keur dihina poé di jeung poé kaluar ku tanda nagging maca "bodas" jeung "warna"; lamun ngaran hareup Anjeun janten "nigger,"Ngaran tengah Anjeun janten" budak " (tapi heubeul anjeun) jeung ngaran terakhir janten "John,"Jeung Anjeun pamajikan jeung indung nu kungsi dibéré judul dimangfaatkeun" Ibu "; sawaktos Anjeun keur harried ku beurang jeung haunted ku peuting ku kanyataan yén anjeun Negro, hirup terus di jurus tiptoe, kungsi cukup nyaho naon nyangka saterusna, sarta plagued jeung takwa jero jeung resentments luar; sawaktos Anjeun keur salawasna pajoang rasa degenerating tina "nobodiness" -then anjeun bakal ngarti naha urang manggihan hésé ngadagoan. Aya asalna hiji waktu nalika cangkir daya tahan ngalir leuwih, jeung lalaki anu henteu deui daék jadi plunged kana jurang tina asa. Abdi ngarep, sirs, Anjeun bisa ngarti teu sabar sah jeung bisa nyingkahan urang. Anjeun nganyatakeun a deal gede kahariwang leuwih kahayang urang pikeun megatkeun hukum. Ieu pasti perhatian sah. Saprak kami jadi rajin pangjurung urang nurut kaputusan Pangadilan sacara Agung tina 1954 outlawing segregation di sakola umum, di glance kahiji meureun sigana rada paradoxical pikeun urang sadar pikeun megatkeun hukum. Hiji bisa oge nanya: "Kumaha anjeun bisa ngajengkeun megatkeun sababaraha undang jeung malire batur?"Jawaban perenahna di kanyataan yén aya dua jenis hukum: ngan jeung adil. Kuring bakal mimiti ngajengkeun malire ngan hukum. Hiji ngabogaan teu ngan hukum tapi tanggung jawab moral ka nurut wae hukum. Sabalikna, hiji ngabogaan tanggung jawab moral ka henteu patuh hukum adil. Mah, tangtu satuju jeung St. Augustine yén "hiji hukum adil aya hukum di sadaya."

-Martin Luther King Jr., Letter ti jail Birmingham

biasa

3 comments

  1. BornWithPurposewalon

    Ieu saperti glance deskriptif naon diskriminasi kokotéténgan kawas. Ieu malah nangtang mun dipikir yén ketidakadilan of extent anu moal malah saratus taun ka pengker. MLK éta hiji bajoang jeung motivator Gusti luar biasa dipaké. Salah sahiji tanda petik favorit abdi sadaya waktos…. ” Gelap teu tiasa ngajalankeun kaluar gelap, ngan Lampu tiasa ngalakukeun nu. Hate teu bisa ngajalankeun kaluar hate, ngan Cinta tiasa ngalakukeun éta.”
    -Martin Luther King JR.