Ora iku Matter yen Gusti Yesus Rose?

Inggih wonten ing sacelak kita wektu sing saka taun. Salah siji saka loro kaping akeh kita menyang gereja ibu kita, utawa sijine ing setelan easter becik lan sirah kanggo bangunan gereja toko. Aku ngerti sawetara awakmu wis duwe setelan Paskah lan sugih ngangkat metu.

Iku misale jek everybody nemu njupuk bagéyan ing perayaan. Natal lan Paskah sing kaping menarik saka taun nalika malah wong sing biasane ora Care bab Gusti Yésus melu sawetara cara. Ana endhog Paskah lan Candy easter for sale nang endi wae. Ana program easter, lan parades. Paskah njupuk liwat dicokot sethitik, sanadyan akeh ora pracaya ing crita easter.

Iku ora ngagetne sanadyan amarga Paskah lan Natal wis dadi acara budaya. Padha wis nguripake menyang luwih saka preian sethitik nasional, reunions kulawarga, lan kesempatan kanggo pengecer nggawe dhuwit liyane. mesthi, sing pracaya ing lair lan pati Sang Kristus ngrameke sing, nanging iku ora dibutuhake.

Aku elinga akeh munggah kulawarga bakal menyang kabeh metu kanggo easter. We ngene menyang mall minggu sadurunge lan njupuk gambar karo wiwik Paskah. Aku wong mikir sing creepiest kabeh mascots liburan. A terwelu gigantic? Sing traumatizing kanggo anak. Ora mung sing, nanging sampeyan lagi marang wong sing arep kanggo nuduhake munggah ing ngarep liwat akhir minggu? Oalah on Easter, kita ngene menyang gereja, lan banjur kita ngene teka ngarep. We d apa goleki endhog Paskah. We ngene duwe kulawarga liwat. We ngene duwe krenjang easter sitik karo kabeh jenis barang ana.

Lan akeh kita duwe crita padha. kanca non-Kristen malah duwe crita sing meh padha. Kabeh iku wis kita akeh munggah ing budaya ngendi kita ngerti wunguné Yésus iku piye wae konco prayaan, nanging kanggo akeh iku dudu perlu kanggo prayaan.

Apa Diskusi Iki penting

Pitakonan kita lagi takon lan nyoba kanggo njawab dina iki: Salah yen Gusti Yesus saestu wungu saka kubur? Mesthi ora Matter yen kabeh isih do duwe namung mbebedag endhog Paskah. Sing wis pancen boten apa karo Gusti Yesus. Nanging kita kabeh pengin luwih saka sing metu saka urip. Aku iki pitakonan banget cocog, lan aku iku paling penting kanggo takon kanggo sawetara alasan.

1, Sawetara ora mikir tau kedaden. Akèh kita nimbang tangine manungsa sawise pati dadi mokal. Nalika ati mungkasi, ana urip kanggo bakal padha. Badan ora arep maneh. Kita wis tau weruh, ora koyone pas karo hukum alam, lan akeh aran manteb ing ati sing durung kelakon. Dadi iki penting kanggo mikir bab.

2, Others kita mikir iku minangka salaras. Aku ora mikir akeh banget bab iku salah siji cara. Mungkin iya, Mungkin iya ora. Apa sing kudu karo urip ing kabeh. Mungkin aku bakal mbayar manungsa waé kanggo Gusti Yesus ing sawetara titik mengko ing gesang kawula, nanging saiki aku apik. Aku Duwe fun, Aku kang kapapar iku anyar, Aku learning, Aku nyoba kanggo mbangun dhasar utawa karir. Aku dudu kuwatir bab patangen sapunika. Nanging patangen iku ora salaras kanggo sopo wae. Aku kepenginan mbuktekaken sing sak diskusi kita dina iki.

3, Sawetara kita mikir saka crita patangen minangka mung Inspirational. Iku simbol saka Rising ndhuwur kahanan Panjenengan. Iku crita ayu sing dijupuk pikiran lan ati wong kang liwat ing pungkasan 2000 taun. Mungkin ana sing moral kanggo crita, nanging apa luwih saka sing.

Alesan aku mikir iki penting kanggo pirembagan bab iku amarga kabeh telung sing persepektif sing beda saka apa Kitab Suci mucal bab wungunipun Gusti Yesus. Dadi yen dadi akeh kita mikir bab kang beda bab patangen saka ing Kitab Suci kita kudu takon dhéwé apa utawa ora prakara. Paskah mangsa kesempatan sing apik kanggo duwe diskusi iki.

Yen iki kepriye ndeleng patangen banjur sing jawaban ora, iku ora Matter. Nanging yen sampeyan ora wis lunga, Aku Kristen lan Aku Yesus bener tak munggah metu saka kuburan. Lan ora mung aku mikir iku inggih, Aku wis nglokro tanpa iku.

Apa Aku Panjenenganipun Wungu

Aku pengin cepet marang kowe kok pitados bilih Gusti Yésus wungu saka ing antarane wong mati. Aku ora arep nglampahi ton wektu iki, amarga sing ora tujuan Dhiskusi. Tujuan bengi iki kanggo pirembagan bab apa utawa ora iku inggih, nanging yen aku arep kanggo nandheske sing bener wungu lan nggawe claims adhedhasar sing, Aku arep ngerti alasan aku pracaya iku.

1. The Ngruwat Bible iku minangka acara Pangkasaysayan

Nalika maca Kitab Suci, Rasul ora nambani patangen minangka apa kurang saka kasunyatan. Iku cetha yen padha ora nganggep piyambakipun nyerat dongèng. Nalika Rasul martakaké kutbah sawise Gusti Yesus munggah menyang swarga, padha nganggo sedanipun Yesus (kang uncontested) lan wungunipun Gusti Yesus karo pasukan padha. Kaya loro sing kasunyatan.

Kitab punika cetha bilih Gusti Yesus secara harfiah wungu saka ing antarane wong mati. Lan aku pracaya Kitab dadi Sabda Jahwéh. Aku pracaya iku bisa dipercaya. Aku ora mikir dumunung utawa mistaken. Lan cara nulis ora carane bakal nulis yen digawe munggah. Kang ndadekke kula alesan liyane aku pracaya patangen kedaden.

2. Aku Dipercaya Kesaksian Reliable

Kabeh kita nampa iku ing basis saka paseksiné saka wong. Kita padha ora ing game basket, but we trust sports announcers or friends who were there recap. Sampeyan ora mbutuhake bukti fisik. Sing dipercaya wong-wong mau. Kita ora kejawab kelas, nanging aku padha nggunggung konco sakelas pass cathetan sing. Kita padha ora ing alamat Langkawi, aku ora duwe dawane sembarang, nanging aku padha nggunggung sing kedaden. We dipercaya sing tembung sing saka Abraham Lincoln.

Saiki aku ngerti iki beda saka patangen, nanging Aku pitutur sing ngomong, ana acara sing kita pracaya kedaden amarga kita krungu bab iku saka sumber sing dipercaya. Iku bab alam lan wicaksana apa yen boten wonten alesan kanggo ngandel iku.

Wong-wong sing pirembagan bab patangen ing Kitab Suci, sing adoh kaya aku bisa ngomong, saksi dipercaya. Ora ana alesan kanggo kula kanggo ngandel wong. Nyatane, ana atusan pangrusak sing weruh Gusti Yésus. Aku ora bisa mikir saka pengadilan ngendi 500 pangrusak bakal ora cukup kanggo mbuktekaken cilik. Aku pracaya yen paseksene iku akeh banget lan sing Yesus kudu wis wungu saka ing antarane wong mati.

3. Iku Explanation Best saka Facts

Wiwitan Kristen banget menarik. Sampeyan wis wong Yahudi lair ing Galiléa, memulang karo jenis anyar panguwasa. mengkono kaelokan. kumpul pandherekipun. Njupuk ing alangan karo wong Yahudi. Kang nilar dening kanca kang. kang dipatèni. Lan banjur kuburan wis ketemu dadi kosong.

Lan kepriye wong iki, sing ngandika bakal nindakake aturan things- sange, mrentah, mbangun candhi ing telung days- sanadyan seda dadi sumber gerakan. Para sakabat nilar wong. Padha wedi lan nyumelangake amarga nyawang kaya padha ndhèrèkaké Panjenengané muspra. Nanging banjur nalika kita maca kitab Para Rasul, kita waca sing lagi kabeh kang dadakan diwanti-wanti lan kandel. Lan gelem ngadhepi buron kanggo Gusti Yesus.

Padha mulang wong iku Allah, kanggo budaya Yahudi, kang ngenali Gusti Allah iku siji. Padha mulang kang wungu saka kubur, lan padha mulang sasampunipun mengkono. Dadi wong isih watara. Yen durung kelakon, iku bakal squashed. Panguwasa wis bisa mati kabèh kahanan, kang ancaman kanggo wong-wong mau, dening mung nuduhake wong kang awak. Gerakan mundak akeh, lan murid Yesus akeh. Ewon banget sasampunipun. Kabeh nanging salah siji sing rolas, ends kang dipatèni sing iman ing Kristus. Dipatèni wong iki. Padha dadi manawa, lan setya kasunyatan kang ana ing Putraning Allah, wungu saka ing antarane wong mati sing padha matèni iku.

Apa sing nerangake? Aku panjelasan paling apik iku kanyatan, iku iya bener munggah saka kuburan. Aku ora bakal mati kanggo legenda aku arupi. Ing bab mung sing bisa gawe uwong yakin kabeh wong iki, iku kang bener tak munggah.

Dadi karo ing atine, Aku pengin diajak liwat sawetara saka mbek katangèkaké.

mbek

Dadi kanggo liyane wektu, bakal pirembagan babagan pitakonan banjur. Salah yen Gusti Yesus wungu saka kubur. Aku arep kanggo pitutur marang kowe kok aku iku inggih. Aku arep kanggo nindakaken dening looking ing wacana saka Kitab Suci, 1 Korinta 15. Lan saka wacana sing, Aku arep kanggo nuduhake telung mbek katangèkaké.

ing 1 Korinta 15, Paul ngruwat patangen ora mung minangka kasunyatan sejarah, nanging kaya mbek iku kang urip lan pati.

Iki telung alasan iku penting banget kanggo saben siji kita ing kamar iki. Padha penting kanggo saben wong urip. Lan sampeyan bakal weruh kok aku pracaya ing wayahe. Punika apa ngandika Paul:

Nanging yen ta ora ana tangine wong mati, banjur ora malah Sang Kristus kawungokake. Lan manawa Sang Kristus ora kawungokake, banjur piwucal kita muspra lan pracayamu muspra. We sing malah ketemu supaya misrepresenting Allah, amarga kita nekseni bab Gusti Allah kang wungu Kristus, kang ora mundhakaken yen bener sing mati ora katangekake. Kanggo yen mati ora katangekake, ora malah Sang Kristus kawungokake. Lan manawa Sang Kristus ora kawungokake, pracayamu iku dadi tanpa guna lan sampeyan isih ing dosa panjenengan. Banjur wong-wong uga kang wus padha mati ana ing Sang Kristus sampun lami tiwas. Yen ing Sang Kristus, kita ngarep-arep marang urip iki mung, kita kabeh wong paling supaya cilaka dhewe ing antarane.

(1 Korinta 15:13-19 BAN)

Aku. Yen Gusti Yesus ora mundhakaken, ana News Good

Apa tegese dening sing? Mesthi ana iku kita sok kene ing kabar sing apik. Nanging tegese pokok warta apik, apa Kitab Suci nyebut Injil. Bebener iku, sanadyan ana sawetara bab sing apik sing kelakon ing kabar lan ing gesang kita, malah iku sing bisa menehi pangarep-arep momentarily, ora ana sing iku bisa menehi pangarep-arep langgeng.

A mriksa mbalekaken tax ora bisa menehi pangarep-arep tahan. Acceptance menyang program lulusan ora bisa menehi Ice pangarep-arep langgeng. Lan engagement utawa marriage, ora bisa menehi pangarep-arep tahan. Kabeh iku bakal sirna. Lan padha bisa snatched saka kita ing wayahe. Apa ana pangarep-arep sing luwih? Apa ana pangarep-arep sing universal lan grand?

Kitab Suci banget nyata lan jujur ​​bab negara ing donya kita. We sing bejat, donya kita wis bejat, lan kabeh tumitah perlu sing dipéngini. We ngerti donya kita wis bejat. Saka bencana alam kanggo penyakit. lan angkara. Iku misale jek kaya ana massa anyar njupuk saben dina saiki. Apa arep ing? Brokenness.

Iku ora mung metu ana sanadyan. Kita sing bejat banget. Bukti iki ing gesang kita punika dosa kita, kasusahaning kita, sesambetan kita bejat, konflik karo siji liyane, lan paling awon kabeh, misahake kita saka Gusti Allah.

Wis sampeyan tau panginten babagan kita cara kita? Apa ora ketompo carane hard kita nyoba kita ora bisa dadi sampurna? Apa kita apa sing kita apa? Apa kita tetep arep bali kanggo samubarang kang tetep natoni kita? Apa kita pancasan cilaka? Apa kita babras liyane? We lagi bejat. Sing kabar ala.

Gusti Yesus kuwi Gusti Allah dikirim kanggo mulihake, lan khusus kanggo mulihake kita nitahake kita. Sing kabar Good.

News nyata

Boten wonten mangu sing Kristen punika unik antarane agama donya. Salah iku unik babagan Kristen iku adhedhasar prastawa-prastawa sejarah ing cara unik. There are some things that actually happened that we trust in. We dipercaya ing wong nyata, sing bener matèni, lan sing bener wungu saka ing antarane wong mati. Lan yen iku ora bener, ing wektu iku Injil bab Juruwilujeng ora bener.

Muhammad nabi ing iman Islam, iku mati. Muslim ngerti ngendi awak lan kuburan sing. Lan iki ana cara harms iman Muslim kang.

The Buddha jisim sawise pati, lan ana barang-barang ngaben sing mbagekke kanggo kulawargané beda. Supaya kita ngerti ngendi awak Buddha iku. Lan sing ana ing dalan harms iman buddhist kang.

awak Confucius 'dipunsarekaken ing birthplace ing China. Padha bisa ngandika saka Joseph Smith, macem-macem Paus, etc. Lan kasunyatan sing wong iki mati ana ing dalan kangge iman pandherekipun.

Nanging yen wong ketemu awak mati Gusti Yesus, Kristen ceases kanggo ana. gréja Kristen sing artine. juru Kristen sing goroh. Lan murid Kristus kang rawa. Mesthi yen awak mati Gusti Yesus wonten ditemokake, panguwasa mesthi mung ditampilake iku kanggo wong kanggo squash panyebaran saka pengabdian agama kanggo wong. Nanging titik aku nggawe iku inggih.

Kabeh iku ing Muspra

Listen to apa ngandika Paul kene ing 1 Korinta 15. Sadurungé piyambakipun nilai kanggo Injil utawa Injil minangka ingkang paling penting. Ngandika yen apa kang martakaké marang wong-wong, padha nampani opahé, lan padha saiki ngadeg ing. Nanging ngrungokake apa kang ngandika ing ayat 14.

"Lan manawa Sang Kristus ora kawungokake, banjur piwucal kita muspra lan pracayamu muspra. We sing malah ketemu supaya misrepresenting Allah, amarga kita nekseni bab Gusti Allah kang wungu Kristus. "

Paul ora mikir patangen iku sawetara crita Inspirational. Panjenenganipun mikiraken iman hinges ing. Dadi nalika kita nambani kaya sawetara crita Inspirational, kita bisa uga mungkasi gagah sing sing Kristen. Kita bisa uga ora malah nggunakake Kitab Suci sing. Sing ora apa temenan Paul utawa dimaksudaké. Lan iku planggaran teks suci kanggo nambani iku ngunu.

Iman Kristen adhedhasar News. Iku adhedhasar proklamasi warta bab urip ing, pati, lan wungunipun Kristus.

Yen sing ora bener, banjur piwucal Paulus punika muspra. Ora mung sing, nanging iman Kristen iku muspra. Apa aku pracaya, yen crita Yesus ora duwe pungkasan apik? Ana kabar mung ala. Aku wong dosa, Gusti Yesus nyoba kanggo nggawe soko bab sing, nanging ing pati mburi tak marang

Dadi yen durung mundhakaken, ana News Good.

Nanging wiwit iya mundhakaken, ana News Good

Ana News Good! Kabar punika bener. We bisa dibalèkaké marang Gusti Allah. Aku pengin maca sing sawetara ayat pisanan 1 Korinta 15.

Saiki aku bakal ngelingake sampeyan, sedulur, Injil aku martakaké kowe, sing ditampa, sing ngadeg, lan kang sing kang disimpen, yen sampeyan terus cepet kanggo tembung dakwartakake marang kowe-kajaba sing pracaya muspra. Kanggo aku dikirim menyang kowe minangka kawitan wigati apa Aku uga ditampa: Kristus enggoné mati dosa kita ing sesuai karo Kitab Suci, sing kasarekake, tur Ida sampun katangiang ing dina katelu sesuai karo Kitab Suci, lan sing qngatingal marang Kéfas, banjur marang para sakabaté rolas. Nuli ngatingal marang luwih saka limang atus sedulur ing siji wektu, paling kang isih urip, sanadyan sawetara wis tiba asleep. Nuli ngatingal marang Yakobus, banjur marang para rasul kabèh. Last kabeh, minangka salah siji keluron ditakdirake, ngatingal marang kula.

1 Korinta 15:1-8

Yesus seda kanggo dosa-dosa kita. Banjur ngadeg kanggo dosa-dosa kita. Sing bagean crita Injil. Sing gedhe warta kanggo wong-wong dosa.

Kasunyatan bilih Gusti Yesus wungu saka ing antarane wong mati nandheske kabeh sing ngandika bab Gusti Allah lan bab sabarang. Sing apa prangko pesen. Sing pratelan sing ora pimpinan liyane iman sembarang bisa utawa bakal nggawe.

Sampeyan ndeleng kabar iki dadi penting kanggo Paulus sing ngandika yen malah sing bagean iku ora bener, banjur piwucal punika muspra. Mikir bab pasamuwan menyang ing Sunday. Yen patangen ora bener bakal sing mengaruhi sing khotbah ing kabeh? Kowe malah krungu bab sedanipun lan wungunipun Kristus lan carane iku ditrapake kanggo urip kita?

patangen Panjenengan aplikasi kanggo urip. Sampeyan inggih kanggo sampeyan amarga urip iku hard. Dosa sing nyata. Nike Ardilla Panggung Sandiwara iku nyata. Pati iku nyata. Apa ana kabar apik kanggo kita? Sapa sing menang ing mburi? Ana kabar apik. Yesus wungu saka ing antarane wong mati. Lan kang arep nggawe samubarang kabeh anyar. Makam P mbuktikake yen prajanji sing bener.

Ayo kang terus kanggo pirembagan bab mbek

II. Yen Kristus ora mundhakaken saka ing antarane wong mati, ana pangapunten

Aku arep maca sawetara lyrics acak babagan pangapunten.

"Gusti ngapunten, tak mau pasukan peteng ing wong / nanging uga tak sabab mursid dosa. "

Jay-Z, Lucifer

"Gusti mugi ngapunten kula kanggo sinnin sandi '/ aku ora ngomong sing aku rampung / Nanging aku ndedonga ing advance / Awit cara mata marketing dheweke kaya wong muter ing celonone."

J. Cole, The Warm Up

"Aku ndedonga aku kaapunten / kanggo saben kaputusan ala aku digawe / Saben adhine aku main / sabab aku isih wedi kanggo dina iki / lan iku fault oleh kang aku digawe pancasan aku digawe / Iki urip aku milih, utawa rodo, urip sing milih kula "

Jay-Z, 4 Desember

"Aku nyoba kanggo ndalang sing aku beda nanging ing pungkasan kita lagi kabeh padha / aku ndedonga kanggo Gusti, rama ngapura a n **** Aku tau badhe pangowahan. "

Jay-Z

"Aku wong dosa, sing mbokmenawa badhe dosa maneh / Gusti ngapura kula, Gusti ngapura kula / iku aku ora ngerti. "

Kendrick Lamar

Everyone angka pangapunten. Malah wong lanang sing cetha sing padha ora dienggo ing bener ganti. Saben uwong sing kepengin kanggo diapura.

Need kita kanggo Pangapunten

Ana ora wong ing kene kang sampurna. Kabeh kita cacat lan dosa. Sin ora kaya tembung populer. We kadhangkala seneng tembung alus kaya cacat, utawa imperfections, utawa kesalahane, nanging tembung "dosa" komunikasi soko sing luwih spesifik saka tembung liyane. Nalika Kitab Suci wuwus bab dosa iku tegese tutug Allah karo tumindak, tembung, utawa pikirane. Iku ilang tandha, Mudhun cendhak apa mbutuhake Allah, ngarahake ing tandha salah, mbalela marang Gusti Allah.

Lan Kitab Suci ngandika sing dosa ora mung acak aturan broken, nanging dosa sing ora gelem manut marang ngarahke langsung ing Allah piyambak. Gusti Allah dosa wong, minangka serangan pribadi ing wong lan kaluhuran, kawicaksanan, lan kamulyan. Ing cara ngene njupuk wong kobong house mudhun, ora mung minangka anggempur ing omahmu, nanging ing sampeyan dhewe, Gusti Allah turut dening nggawe minangka serangan ing wong. Ana apa-apa kang ora duwe. Sin angkara marang Gusti Allah apik. Lan Gusti Allah padha iku Hakim kang bakal ngadeg sadurunge.

Punika pitakonan kanggo sampeyan: Aja nyana bakal dingapura sing dosa? Apa? Apa bakal dadi hakim apik tau supaya wong dosa mati pancing kanggo kuwi angkara heinous minangka dosa? Inggih ing cara sing Gusti Allah ngapura dosa iku yen iku wis mbayar kanggo. Lan ana mung siji sing tau ngaku mbayar dosa, Gusti Yesus. Lan wungunipun Gusti Yesus punika bukti sing pembayaran sing ditampa.

Ing Dosa Panjenengan

Salah iku Paul nyebataken bab Gusti Yesus durung katangiang punika: "Iman iku tanpa guna lan sampeyan isih ing dosa panjenengan."

Apa iku tegese dadi ing dosa panjenengan, iku sing kudu mbayar kanggo wong-wong mau. Iku tegese lagi isih ing rekaman. Iku tegese sampeyan isih ing budak kanggo wong-wong mau. Iku tegese sampeyan wis ora wis dikirim saka wong-wong mau. Iku tegese sampeyan ora bakal ngapura kanggo wong-wong mau. Pangapuntening dosa hinges ing kebangkitan ono sesambungan karo badan harfiah saka Gusti Yesus Kristus.

salib ing pundi Gusti Yesus jaya dosa. Sing kaya match Gulat karo dosa lan ala. Lan yen Gusti Yesus ora tangi, tegese won dosa.

agama liyane aja akeh karo apuraning dosa. Boten wonten panjelasan kanggo apa sing hakim apik bakal klalen wong. Njupuk menyang Swarga wis dilakoni liyane apik saka ala, nanging apa bab ala? Ora ana sing bakal masrahké hakim sing supaya gawé pepati mati pancing amarga padha mbantu lan lawas Lady tengen werna dina sabanjuré. Sin wis dibayar kanggo.

Sampeyan ora pengin ngadeg ing ngarsané Allah lan dosa panjenengan. Ana rong panggonan sampeyan bisa, ing Kristus utawa ing dosa.

Lan yen Gusti Yesus ora mundhakaken, ana pangapunten.

Nanging wiwit iya mundhakaken, ana pangapuraning dosa!

Gusti Yésus akèh jinis agama mad amarga, ora mung iki kang marasake awakmu, wong, nanging Gusti Yésus ngomongké dosa kaapura. Gusti Yesus kagungan panguwaos ngapura dosa. Paus ora duwe panguwasa sing, pandhita ora duwe panguwasa sing, imam ora duwe sing authority- mung Gusti Allah. Ida Hyang Yesus punika Allah daging.

Ayo dadi gawe raos apuraning tembung. Ngomong kancaku slaps kula ing pasuryan. Iku ora bakal pangapunten yen aku ngomong iku ok, nanging ngrancang kanggo tamparan wong bali kanggo mengko. Pangapunten ora mung ateges aku nampa njaluk ngapura kang, artine aku nambani wong kaya kang wis ora dosa marang kula. Saiki aku bisa trauma lan bebek kapan kang dadi kanggo dhuwur limang. Aku uga ora dipercaya wong padha, nanging aku ora terus sing dosa marang Gusti. Aku ora bakal nyoba kanggo njaluk bali ing wong, utawa dadi pait menyang wong. kita sesambetan bisa dibalèkaké.

Dosa iku pelanggaran serius marang Gusti Allah. Iku dadi serius kanggo wong, kang ora mung klalen iku. Dheweke sumurup iku wis kaukum. Lan Gusti Allah ngasihi kita dadi luwih kang dikirim Yesus. Gusti Yesus tresna kita dadi luwih sing ana kekarepan kanggo njupuk paukuman sing ing salib kanggo kita. Sing apa salib punika. Iku Gusti Yesus mlaku ing lan njupuk paukuman sing dosa pantes.

Iku kaya aku ing kamar pangadilan lan Aku cetha guilty, nanging kang kaukum wong njupuk paukuman sing kanggo kula.

Keuntungan saka Pangapuntening

Nalika kita pracaya Kristus Gusti Allah mbangun sesambetan karo kita. Dheweke bakal ngilangke cathetan resik. Iku putusan saka ora guilty saka Judge kabeh Semesta. Dheweke bakal nampa kita menyang hubungan karo wong. Dheweke ora bakal terus dosa kita marang kita.

Rum 4:7-8 ngandika, "Rahayu wong kang tumindak durhaka kaapunten, lan kang dosa-dosané kaaling dijamin; Rahayu wong marang tiyang ing Gusti ora count dosa. "

Ana bab ora luwih medeni ing kabeh Universe saka ngadeg ing ngarsané Allah lan dosa panjenengan. Nanging ana berkah ora luwih ing kabeh alam semesta, saka kaapunten dening Gusti Allah.

asring, Kristen duwe reputasi karo wong kang poto mursid. Lan aku sing tragis. Amarga definisi pitados Kristus ing ngelawan pas bener dhewe. Iku dilakokake kita kudu ora bener. Lan teka kanggo Gusti Allah ing iman, kang bakal ngapura saka duraka kita. Dadi yen Kristen wis misrepresented iman kanggo sampeyan, melasi karo wong-wong mau. Sing ora apa mulang Kristus

Aja dawa bakal pangapuntening dosa panjenengan? Aku pengin mikir bab urip. Ana akeh iku aku wis rampung sing ora tengen. Kita wis ngapusi, lan kita wis lusted. Akèh kita wis fornicated lan nandang gerah tahap. Akèh kita wis dicolong lan cidra. Akèh kita sengit wong, kita lagi kesed, lan dhaftar pindhah ing. Kabeh kita. gesang kita nyenggol Gusti Allah ingkang suci. Aku wonder yen dawa kaapunten sing dosa.

The Good News, sing pangapunten cumawis wonten ing Gusti Yesus Kristus. Nanging mung yen bener wungu saka ing antarane wong mati. lan mung, yen kita pracaya gesang ing, pati, lan wungunipun Gusti Yesus.

Ayo dadi nimbang akibat final

III. Yen Kristus ora mundhakaken, ana urip langgeng

Saben siji kita mangerténi sing ana soko sing ora hak bab pati. Nalika kita menyang kepatèn, wonten tau piñatas lan confetti. Ana iku grieving. Ana nangis. Ana asring bungah uga kanggo ngrameke urip. Nanging nalika kita mikir bab pati dhewe, wonten kathah saka sumelang melu. Amarga pati iku salah. Iku ora wajar.

We lagi dadi digunakake kanggo pati, sing misale jek kaya mung siji sing bukti kita kudu menehi hasil karo. Nanging banget iki soko sing kedaden sawise dosa ngetik donya. Pati mengkono amarga kita lagi dosa. Iku ora tengen. Lan kajaba kita lagi ing wayahe ora kentekan niat jero, ora ana sing dawa kanggo pati. Kita arep kanggo manggon.

Apa kowe lagi arep Langit yèn kowé mati? Akèh kita mikir Swarga minangka panggonan becik, ngendi sederek kita pindhah marang kayu sing urip liwat. Lan kita kinda Mugi kita wonten. Lan sing nompo, sing sawise mati, sing ora mburi. Inggih Paulus ngandika, yen ana ora ana tangine, banjur ana apa-apa.

"Banjur wong-wong sing wis mati ing Kristus, wis padha dipatèni. Yen ing Sang Kristus, kita ngarep-arep marang urip iki mung, kita kabeh wong paling supaya cilaka dhewe ing antarane. "

Ana wong sing padha tresna marang sing wis tilar, padha kita. Paul wis ngomong bab Kristen padha ngerti sing tilar donya. Paulus wis ngandika yen Gusti Yesus ora munggah, banjur padha mung tiwas. Lagi rampung. Ana kalanggengan karo Gusti Allah.

Lan kang dadi malah luwih ngomong, sing ngirim tega Kristen. Sampeyan kudu aran ala kanggo kita.

Apa Apa We Bakal cilaka dhewe ing antarane?

Saiki paling wong sing mikir Kristen minangka bab sing ngendi sampeyan mung menyang gereja kadhangkala acak, lan Mungkin sampeyan ngelingi pandonga Gusti, ora ngerti apa Paul ngomong iki. Amarga ing atine sing, mung bab Kristen sing tenan rusak iku Sunday. Nanging ing ngisor iki Kristus dadi luwih.

Kristus telpon kanggo kita kabeh. Panjenenganipun nyuwun kanggo kabeh. Panjenenganipun nyuwun sing lay gesang kita mudhun. Kita manggul pentèngané kita. Sing kita mbangun gesang kita watara wong. Lan yen durung tenan njaluk munggah, kita lagi bodho. Kasihan us. Amarga kabeh kita wis rampung uncalan gesang kita adoh kanggo ana alesan.

Yen Kristus ora mundhakaken, ana urip langgeng.

Nanging wiwit iya mundhakaken, ana urip langgeng!

Kanggo Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad, iku nganti masrahake Putra ontang-anting kang, sing sapa pracaya ing Panjenengané ora nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng.

John 3:16

Ana urip langgeng. Sampeyan bisa wungu. Lan langgeng karo Gusti Allah. Kristen sing ora bakal cilaka dhewe ing antarane. Kristen sing duwe pangarep-arep sing ngluwihi kuburan. Apa sampeyan bisa nindakake kanggo wong sing ora wedi pati? Paul iku umpamane gedhe saka ing Filipi 1. Panjenenganipun nggoleki pati amarga tegese kang nemu kanggo pindhah dadi karo Gusti Yésus.

Aja nuduhake sing fearlessness sing Paul wis? Sing mung asalé saka sing dipercaya ing kasunyatan ing sedanipun lan wungunipun Gusti Yesus.

Kanggo daktulis munggah: Ya. Sampeyan inggih yen Gusti Yésus tangi. Lan iya tangi. crita iku padha wong ing kang mati. everyone mati. Nanging ora saben nemu munggah. Gusti Yésus tangi. Lan janjinipun yen kita ing Gusti kita uga bakal tangi lan nglampahi kalanggengan kita karo wong. Wis dipercaya ing wong?

Enggo bareng

11 komentar

  1. PaulReply

    Matur nuwun, Pastor Lee. “Gusti Yesus kuwi Gusti Allah dikirim kanggo mulihake, lan khusus kanggo mulihake kita nitahake kita. That’s the Good news.That is good news! The confetti part made me laugh. You have a unique sense of humor when you preach. It’s good.

  2. EvanReply

    Love the uniqueness you put to Christianity never thought so deeply to other religions to know we are the only ones who can say we have a savior that died and rose alive, he actually is here and gone at the same time to go and prepare a place for us

  3. CynthiaAghomonReply

    Jesus is everything indeedthere is no Christianity without Jesus and life would have been meaningless and hopeless without His crucifixion, death and resurrection. I pray a lot of eyes will be open to the truth of this glorious event.

  4. sebutno: VulcanYouth » Easter!!

  5. JacobAlgerReply

    Man Trip, thanks for sharing. This is one powerful message. I have been a believer since I was a kid but found myself asking this very question just this Easter. Your message and Paul’s teachings makes it so clear. I appreciate your heart and your message, blessings my dude!

  6. DiDiReply

    Forgive me for being slow, but when did you change the name from brag on my lord to built to brag? uga, excellent piece on the point of Easter!

  7. GregReply

    I’m so thankful for your sharing of God’s Word! This post encourages me immensely. It’s been super hard to keep Jesusvictory at the front of my mind. It’s been almost a year since my older brother of 17 yrs died. In a flash God took his life through what seemed a total accident that should never have happened. I spent so much time with him; my whole life was changed in the biggest way everit’s hard to believe that I’m coming up on being older than he ever was. Will I see him again? Will he rise?
    I came to this post because I was so encouraged by your songLazarus.You’ve blessed me so much, and I have to thank you for sharing the profound truth that, because Jesus was raised in victory over death, I know that I will see Him face to faceand my brother too. I hope you’re encouraged also!

  8. sebutno: La Sagrada Familia, #CrossEqualsLove | Kween

  9. SammyReply

    this story is deep that all history hinges on the fact that Christ was raised from the dead

    all other prophets have never seen the light of day ever since they went six feet deep ….

    500 witnesses is not something to grossly overlooksay a bloke like jay z died and three days later he came back from the dead !!!!

    the media washout would be massive no???

    but what are the possibilities that 500 pepo would witness this event as it unfolded ???

    but if Christ was not raised from the dead imagine the field day the Jewish authority would have had !!!!

    the ramifications would be outstanding

    Christianity would be the most blasphemous religion in the planet no???

    but since we know how the story ends we have hope that the dead in Christ will be raised and that is more than good news!!