Teu eta masalah lamun Yesus Rose?

Nah we aya di sabudeureun waktu éta taun. Salah sahiji dua kali loba urang indit ka gereja mom urang sacara, atawa ditunda jas Easter nice jeung sirah ka wangunan gereja deukeutna. Kuring teu apal sababaraha y'all geus boga jas Easter jeung pakéan meunang kaluar.

Jigana everybody meunang nyokot bagian dina festivities. Christmas jeung Easter anu maranéhanana kali metot taun iraha komo jelema anu biasana teu paduli ngeunaan Yesus meunangkeun aub dina sababaraha jalan. Aya endog Easter jeung permen Easter pikeun dijual madhab. Aya program Easter, jeung parades. Easter nyokot leuwih saeutik saeutik, sanajan loba nu teu percaya carita Easter.

Ieu teu heran sanajan sabab Easter jeung Christmas geus jadi kajadian budaya. Maranéhanana geus ngancik kana leuwih ti libur saeutik nasional, reunions kulawarga, jeung kasempetan pikeun retailers nyieun sawatara leuwih duit. Tangtosna, jalma anu percaya di lahir jeung pati Al-Masih ngagungkeun nu, tapi nu teu diperlukeun.

Kuring inget ngembang nepi kulawarga mah bakal balik sadaya kaluar pikeun Easter. Urang kukituna pindah ka mall minggu saméméh jeung nyokot gambar jeung Bunny Easter. Kuring pribadi mikir yén nyaéta creepiest sakabéh mascots libur. A kelenci gigantic? Nu bakal traumatizing barudak. Henteu ngan éta, tapi nu nuju ka nu manéhna bade mintonkeun nepi di imah Anjeun leuwih sabtu minggu? Atoh dina Easter, urang kukituna indit ka gereja, terus we kukituna datang imah. Urang kukituna lampahkeun moro endog Easter. Urang kukituna geus kulawarga leuwih. Urang kukituna geus baskets Easter saeutik sareng sadaya jenis barang aya.

Jeung loba urang boga carita sarupa. babaturan non-Christian mah komo boga carita sarupa pisan. Sadaya hal ieu geus urang ngembang nepi di budaya mana urang nyaho kabangkitan Yesus anu kumaha bae balik hajatan nu, tapi loba éta teu bener dipikabutuh pikeun hajatan nu.

Naha Discussion Ieu penting

Patarosan urang geus nanyakeun jeung ngusahakeun ngajawab ayeuna: Teu eta masalah lamun Yesus bener diangkat ti alam kubur? Tangtu teu masalah lamun sagala wanna sugan aya geus hunts endog Easter. Nu boga pancén nganggur teu jeung Yesus. Tapi urang sadaya hayang leuwih ti nu kaluar hirup. Jigana ieu pertanyaan pisan nu sasuai, jeung Jigana éta penting pikeun ménta sababaraha alesan.

1, Sababaraha teu mikir eta kungsi kajadian. Loba urang mertimbangkeun jadian tina mahluk manusa sanggeus maot jadi mungkin. Lamun hate eureun, aya leuwih hirup jadi geus. Awak teu meunang bade deui. Urang geus kungsi katempo eta, teu sigana cocog jeung hukum alam, sarta loba ngarasa yakin yén éta teu lumangsung. Jadi ieu téh penting pikeun mikir ngeunaan.

2, Batur urang mikir jadi nyimpang. Urang teu mikir teuing ngeunaan eta boh jalan. Meureun manéhna, meureun manéhna teu. Naon nu geus ngalakonan jeung hirup mah di sadaya. Meureun Abdi gé nengetan Yesus di sawatara titik saterusna dina kahirupan mah, tapi keur ayeuna Kaula alus. Kaula ngabogaan fun, Kaula keur kakeunaan hal anyar, Kaula diajar, Kaula nyoba ngawangun hiji yayasan atawa karir. Kaula teu bener hariwang ngeunaan jadian katuhu ayeuna. Tapi jadian teu nyimpang for jeung sasaha. Jeung kuring wanna ngabuktikeun yén salila diskusi urang ayeuna.

3, Sababaraha urang mikir carita jadian salaku ngan inspirational. Ieu simbol rising luhur kaayaan anjeun. Ieu carita éndah nu bakal direbut pikiran jeung hate masarakat leuwih pamungkas 2000 taun. Meureun aya hiji moral carita, tapi euweuh leuwih ti eta.

alesan Jigana ieu téh penting pikeun obrolan ngeunaan sabab sakabeh tilu jalma perspéktif anu béda ti naon Alkitab ngajarkeun ngeunaan jadian Yesus. Jadi lamun loba urang mikir hal beda ngeunaan jadian ti Alkitab teu urang kudu nanya diri urang sorangan naha atawa teu urusan. Easter usum mangrupa kasempetan gede boga sawala ieu.

Mun ieu kumaha we nempo jadian saterusna nu jawaban aya, teu masalah. Tapi lamun anjeun geus teu acan ditebak, Aku Kristen jeung Jigana Yesus sabenerna bangun kaluar ti alam kubur. Jeung teu ngan teu Jigana perkara, Jigana urang keur sagala naon naon tanpa eta.

Naha kuring Mikir Anjeunna diangkat

Kuring hayang sakeudeung ngabejaan ka maneh naha kuring percaya Isa diangkat ti nu maraot. Kuring mah bade méakkeun ton hiji waktu dina ieu, sabab éta teu tujuan omongan ieu. Maksud peuting pikeun obrolan ngeunaan naha atawa teu eta perkara, tapi lamun Kaula bade keukeuh yén manéhna sabenerna acuk jeung nyieun klaim dumasar kana nu, I Anjeun hoyong nyaho alesan kuring percaya.

1. Nu Ngaruwat Alkitab jadi acara sajarah

Lamun maca Kitab Suci, nu Rasul teu ngubaran jadian salaku nanaon kurang ti kanyataan. Ieu jelas yen maranehna teu nganggap diri jadi nulis fabel. Lamun Rasul ngahutbah khotbah sanggeus Yesus ascends kana Surga, maranehna nyarita tina pupusna Isa (nu uncontested) jeung kabangkitan Yesus jeung gaya sarua. Lamun duanana aya realities.

Kitab Suci jelas yen Isa hartina mawar ti nu maraot. Jeung kuring yakin Kitab Suci jadi Kecap Allah. Kuring percaya bisa dipercaya. Ku teu sangka eta perenahna atawa salah kaprah. Jeung cara nu ditulis teu kumaha Anjeun bakal nulis eta lamun dijieun nepi. Nu brings kuring alesan kadua Kuring percaya jadian nu kajadian.

2. I Percanten kasaksian dipercaya

Sadaya urang narima hal dina dasar kasaksian ti batur. Urang éta teu kaulinan baskét, tapi urang dipercanten announcers olahraga atawa babaturan anu éta aya recap. Anjeun teu ngabutuhkeun bukti fisik. Anjeun dipercanten eta. Urang lasut kelas, tapi urang dipercanten sakelas maot dina catetan maranéhanana. Urang éta teu di alamat Gettysburg, urang teu boga footage mana wae, tapi urang dipercanten eta kajadian. Urang dipercanten nu boga pamadegan kecap anu maranéhanana Abraham Lincoln.

Ayeuna mah nyaho hal ieu beda ti jadian nu, tapi kuring nyebutkeun yén ngomong, aya kajadian anu urang percaya lumangsung alatan urang Nu Uninga Ngeunaan ti sumber dipercaya. Ieu hiji hal alami jeung wijaksana anu kudu dipigawé lamun aya no alesan pikeun Percaya eta.

Sing saha jalma nu diajak ngobrol ngeunaan jadian di Alkitab, aya salaku sajauh kuring bisa nyaritakeun, saksi dipercaya. Taya alesan keur kuring Percaya eta. Kanyataanna, aya ratusan eyewitnesses anu nempo Yesus. Kuring teu bisa mikir nu mana wae pangadilan mana 500 eyewitnesses teu bakal cukup ngabuktikeun hiji pasualan. Kuring percaya kasaksian nyaeta overwhelming jeung Yesus kudu risen ti nu maraot.

3. Eta teh Penjelasan Best tina Fakta

Mimiti Kristen pisan metot. Geus a man Yahudi lahir di Galilea, ngajarkeun jeung jenis anyar otoritas. ngalakonan miracles. ngumpul pengikut. Meunangkeun di kasulitan jeung otoritas Yahudi. Keur ditinggalkeun ku babaturanana. keur ditelasan. Terus makam-Na kapanggih jadi kosong.

Jeung kumaha bae man ieu, anu cenah bakal ngalakukeun aturan things- endah pisan, pamaréntahan, nyieun candi di tilu days- sanajan manéhna maot jadi sumber gerakan a. Murid ditinggalkeun manéhna. Maranéhanana sieun jeung discourage sabab kokotéténgan kawas maranehna dituturkeun manéhna di hawa. Tapi saterusna lamun urang maca buku Rasul, urang nempo yen maranehna geus sakabéh ngadadak wanti jeung kandel. Jeung daék nyanghareupan kasusah pikeun Yesus.

Maranéhanana ngajarkeun yén manéhna Allah, ka budaya Yahudi, anu ngaku yen Allah mangrupa salah. Maranéhanana ngajarkeun yén manéhna mawar ti alam kubur, jeung maranehna ngajarkeun eta geura-giru sanggeus kajadian. Jadi jalma masih kira-kira. Lamun teu kajadian, eta bakal squashed. Nu otoritas bisa geus Cicing turun sakabeh kaayaan, nu ieu ancaman ka maranehna, ku ngan mintonkeun jalma awakna. gerakan tumuwuh, jeung pengikut Yesus anu loba. Rebuan pisan geura-giru sanggeus. Sadaya tapi salah sahiji jalma dua belas murid, ends nepi keur ditelasan pikeun iman maranéhanana di Kristus. Ditelasan pikeun manusa ieu. Maranéhanana jadi yakin, jeung komitmen kanyataan yén manéhna Putra Allah, risen ti nu maraot nu tiwas for eta.

Kumaha anjeun netelakeun yen? Jigana kieu pangalusna maranéhanana fakta, nyaeta yén manéhna sabenerna teu gugah ti alam kubur. Kuring teu apal mah moal maot keur legenda mah diwangun. Hiji-hijina hal anu bisa ngayakinkeun kabéh jelema ieu, nyaeta yén manéhna sabenerna bangun.

Jadi jeung nu dina pikiran, Kuring hayang ngobrol ngaliwatan sababaraha implikasi tina jadian nu.

implikasi

Jadi pikeun sesa waktu, urang gé obrolan ngeunaan Patarosan nu terus. Teu eta masalah lamun Yesus diangkat ti alam kubur. Kaula bade ngabejaan ka maneh naha Jigana perkara. Kaula bade ngalakukeun hal eta ku nempo hiji petikan tina Kitab Suci, 1 Korinta 15. Jeung ti petikan nu, Kaula bade mintonkeun Anjeun tilu implikasi tina jadian nu.

Di 1 Korinta 15, Paul Ngaruwat jadian teu ngan minangka kanyataan sajarah, tapi lamun implikasi eta sacara aya kahirupan jeung pati.

Ieu tilu alesan anu pohara penting pikeun unggal tunggal salah sahiji urang di kamar ieu. Maranehna penting pikeun unggal jalma tunggal hirup. Tur Anjeun bakal ningali naha kuring percaya dina momen. Di dieu Kang naon nyebutkeun Paul:

Tapi lamun aya jadian tina paéh, mangka teu komo Kristus geus diangkat. Jeung lamun Kristus tacan diangkat, terus da'wah urang aya dina hawa jeung iman anjeun di hawa. Urang komo kapanggih jadi misrepresenting Allah, sabab urang kasaksian ngeunaan Allah yén manéhna diangkat Kristus, saha manéhna teu ngangkat lamun bener yén paéh teu diangkat. Pikeun lamun paéh nu teu diangkat, teu komo Kristus geus diangkat. Jeung lamun Kristus tacan diangkat, iman Anjeun sia sia jeung anjeun masih dina dosa anjeun. Saterusna maranéhanana ogé anu geus fallen sare di Kristus geus perished. Lamun di Kristus urang boga harepan dina kahirupan ieu ngan, urang sadaya jalma paling jadi pitied.

(1 Korinta 15:13-19 ESV)

abdi. Lamun Yesus teu ngangkat, aya News Good

Naon atuh hartina ku nu? Tangtu aya hal we sakapeung dieu di warta anu alus. Tapi kuring mean pamungkas warta alus, naon Alkitab nyebut Injil. Kabeneran aya, sanajan aya sababaraha hal alus anu lumangsung dina warta jeung dina kahirupan urang, komo hal anu bisa mere urang ngaharepkeun momentarily, taya jalma jalma hal bisa mere urang hiji harepan langgeng.

A dipariksa ngabalikeun duit pajeg teu bisa méré urang harepan langgeng. Ditampa kana program sarjana teu bisa mere YS harepan langgeng. Hiji papacangan atawa nikah, teu bisa mere urang harepan langgeng. Sadaya hal ieu bakal datang ka ahir. Jeung maranéhna bisa snatched ti urang di momen. Aya wae harepan nu lasts? Aya wae harepan nu universal jeung grand?

Alkitab pisan realistis jeung jujur ​​ngeunaan kaayaan dunya urang. Urang pegat, dunya urang kanikmatan, jeung sagala ciptaan perlu disimpen. Urang terang dunya urang pegat. Ti bencana alam ka panyakit. jeung kajahatan. Jigana kawas aya massa anyar shooting unggal poé ayeuna. Aya naon? Brokenness.

Ieu mah sakadar kaluar aya sanajan. Urang sadaya anu pegat teuing. Bukti ieu dina kahirupan urang dosa urang, anxieties urang, hubungan urang pegat, konflik ku karana, jeung awon sakabeh, separation urang ti Allah.

Dupi anjeun kantos dipikir naha urang cara urang? Naha euweuh urusan kumaha teuas urang coba we teu bisa sampurna? Naha urang ngalakukeun hal urang ngalakukeun? Naha urang tetep balik deui ka hal anu tetep hurting urang? Naha urang nyieun kaputusan destructive? Naha urang menyakiti batur? Arurang pegat. Éta warta bad.

Yesus nyaeta Hiji saha Allah ngutus mulangkeun, jeung husus mulangkeun urang Creator urang. Éta warta Good.

News sabenerna

Aya no mamang nu Kristen unik antara agama di dunya. Salah sahiji hal unik ngeunaan Kristen téh nya éta nu dumasar kana kajadian sajarah dina cara unik. Aya sababaraha hal anu sabenerna kajadian nu urang dipercanten di. Urang dipercanten dina man sabenerna, anu sabenerna ditelasan, jeung anu sabenerna diangkat ti nu maraot. Jeung lamun maranéhanana hal anu teu bener, mangka News Good ngeunaan Jurusalamet teu bener.

Muhammad nabi dina iman Islam, nyaéta paéh. Muslim nyaho ti mana awakna jeung kuburan-Na anu. Jeung ieu dina no way harms iman hiji Muslim sacara.

Nu Buddha ieu ngaben saatosna, jeung aya titilar ngaben nya éta sebaran ka kulawarga beda. Jadi urang nyaho ti mana awak Buddha nyaéta. Jeung nu di no way harms iman Budha sacara.

awak kong hu cu 'anu dikubur di lahirna di China. Sarua bisa ngomong ti Joseph Smith, rupa Paus sacara, jsb. Jeung kanyataan yén urang ieu paéh di no way harms diagem ku pengikut maranéhanana.

Tapi lamun batur ieu manggihan awak paéh Yesus, Kristen teu aya deui. gereja Christian anu euweuh hartina. preachers Christian anu liars. Jeung pengikut Kristus urang aya naon naon. Tangtu lamun awak paéh Yesus eksis ka kapanggih, nu otoritas bakal kakarék dipintonkeun ka urang squash sumebarna nu bakti agama ka manusa. Tapi titik Kaula nyieun téh nya éta perkara.

Sagala Nyaéta dina hawa

Dengekeun naon nyebutkeun Paul di dieu di 1 Korinta 15. Tadi manéhna nunjuk ka Injil atawa News Good salaku hal pangpentingna. Manéhna nyebutkeun yen naon manéhna diajarkeun ka maranehna, maranehna meunang eta, jeung maranehna ayeuna nangtung di jerona. Tapi ngadangukeun naon anu nyebutkeun dina ayat 14.

"Jeung lamun Kristus tacan diangkat, terus da'wah urang aya dina hawa jeung iman anjeun di hawa. Urang komo kapanggih jadi misrepresenting Allah, sabab urang kasaksian ngeunaan Allah yén manéhna diangkat Kristus. "

Paul teu mikir jadian nyaeta sababaraha carita inspirational. Manéhna nyangka iman hinges dina eta. Jadi lamun urang ngubaran eta kawas sababaraha carita inspirational, urang bisa ogé eureun sok nu éta Kristen. Urang bisa ogé teu komo ngagunakeun Alkitab pikeun nu. Éta teu naon dimaksud Paul atawa dimaksudkeun. Jeung éta hiji nyiksa teks suci pikeun ngubaran eta cara nu.

Nu iman Kristen dumasar kana News. Hayu urang dumasar kana proklamasi warta ngeunaan hirup, tilar dunya, jeung kabangkitan Kristus.

Lamun éta teu bener, terus da'wah Paul urang aya dina hawa. Henteu ngan éta, tapi iman Kristen sacara aya dina hawa. Naon keur kuring percanten dina, lamun carita Yesus teu boga ending alus? Aya warta ngan bad. Aku jelema nu ngalakukeun dosa a, Yesus usaha pikeun ngalakukeun hiji hal ngeunaan nu, tapi dina maot ahir meunang manéhna

Jadi lamun manéhna teu ngangkat, aya News Good.

Tapi saprak manéhna ngangkat, aya News Good

Aya News Good! warta bener. Urang bisa disimpen ka Allah. Kuring hayang maca anjeun sababaraha ayat kahiji 1 Korinta 15.

Ayeuna mah bakal ngingetan, baraya, tina injil mah diajarkeun ka anjeun, nu Anjeun tampa, di nu nangtung, jeung ku nu ayeuna keur disimpen, lamun tahan gancang ka kecap mah diajarkeun ka anjeun-kajaba anjeun dipercaya dina hawa. Keur mah dikirimkeun ka anjeun sakumaha dina pentingna kahiji naon atuh ogé narima: nu Kristus pupus pikeun dosa urang luyu jeung Kitab Suci, nu manéhna dikubur, nu manéhna diangkat dina poe katilu luyu jeung Kitab Suci, jeung nu qmanéhna mecenghul ka Cephas, tuluy ka dua belas. Saterusna manéhna mecenghul leuwih ti lima ratus baraya di hiji wanci, lolobana saha nu masih hirup, sanajan sababaraha geus fallen sare. Saterusna manéhna mecenghul ka James, terus ka sadaya rasul. Tukang sadaya, salaku salah untimely dikodratkan, manéhna mecenghul ogé ka kuring.

1 Korinta 15:1-8

Yesus pupus pikeun dosa urang. Jeung manéhna mawar pikeun dosa urang. Éta bagian carita Injil. Éta warta gede pikeun sinners.

Kanyataan yén Yesus mawar ti nu maraot confirms sagalana yén manéhna ceuk ngeunaan Allah jeung ngeunaan dirina. Éta naon perangko talatah-Na. Éta ngaku yen no pamingpin séjén iman nu mana wae nu bisa atawa bakal nyieun.

Anjeun nempo yén warta ieu jadi penting pikeun Paul yén manéhna nyebutkeun lamun komo bagian eta teu bener, terus da'wah nya di hawa. Pikirkeun gereja indit ka dina Minggu. Lamun jadian ieu teu bener bakal anu mangaruhan maranéhanana da'wah di sadaya? Ulah anjeun komo ngadangu ngeunaan maot jeung kabangkitan Kristus jeung kumaha eta manglaku ka kahirupan urang?

jadian ieu teu dilarapkeun ka hirup anjeun. Eta perkara pikeun anjeun sabab hirup teuas. Dosa anu nyata. Panyakit anu nyata. Pupusna nyata. Aya wae warta alus pikeun urang? Anu ngéléhkeun di ahir? Aya warta alus. Yesus mawar ti nu maraot. Jeung manéhna bade nyieun sagala hal anyar. Makam kosong ngabuktikeun yen janji-Na anu bener.

Hayu urang terus ngobrol ngeunaan implikasi

II. Lamun Kristus henteu ngangkat ti nu maraot, aya panghampura

Kaula bade maca sababaraha lirik random ngeunaan panghampura.

"Gusti ngahampura manéhna, manéhna meunang eta gaya poék Anjeunna / tapi manéhna ogé meunang ngabalukarkeun bener keur sinning. "

Jay-Z, Lucifer

"Gusti mangga ngahampura kuring keur sinnin mah '/ I teu nyebutkeun yen Kaula rengse / Tapi Kaula solat sateuacanna / Cukang lantaranana jalan panon glance nya kawas maranehna diputerkeun dina calana mah."

J. Cole, Nu Kersa Nepi

"Kuring neneda Kaula dihampura / keur unggal kaputusan bad mah dijieun / Unggal sister maénkeun / ngabalukarkeun Kuring masih paranoid nepi ka poé ieu / Jeung éta lepat taya sahijieun urang mah dijieun kaputusan dijieun / Ieu hirup mah milih, atawa rada, kahirupan nu milih kuring "

Jay-Z, 4 Désémber

"Kuring nyoba pretend tangka simkuring ngaraos beda tapi dina ahir urang keur sagala sarua / I neneda ka allah, bapana ngahampura a n **** Aku kungsi gonna parobahan. "

Jay-Z

"Kami jelema nu ngalakukeun dosa a, anu éta meureun gonna dosa deui / Gusti ngahampura kuring, Gusti ngahampura kuring / for hirup mah teu ngarti. "

Kendrick Lamar

Sarerea peunteun panghampura. Komo guys anu jelas yen maranehna teu maksudna dina sabenerna ngarobah. Sarerea hayang jadi dihampura.

Perlu urang keur Panghampura

Aya teu jalma di dieu anu éta sampurna. Sadaya urang nu sampurna jeung urang dosa. Dosa teu saperti kecap populér. Urang sakapeung resep kecap lemes kawas flaws, atawa imperfections, atawa kasalahan, tapi kecap "dosa" communicates hal leuwih husus ti eta kecap séjén. Lamun Alkitab ceramah ngeunaan dosa hartina disobeying Allah jeung lampah Anjeun, kecap Anjeun, atawa pikiran anjeun. Hayu urang leungit mark nu, ragrag pondok naon merlukeun Allah, dimaksudkeun di mark salah, rebelling ngalawan Allah.

Jeung Alkitab nyebutkeun yen dosa teu ngan random aturan pegat, tapi dosa anu hal nu henteu patuh aimed langsung di Allah nyalira. Allah nyokot dosa pribadi, salaku serangan pribadi asup manehna jeung aduh-Na, kawijaksanaan, jeung kamulyaan. Dina cara nu sarua Anjeun kukituna nyokot batur ngaduruk imah Anjeun turun, teu ngan salaku serangan kana imah Anjeun, tapi dina anjeun sorangan, Allah nyokot hal nu henteu patuh nu mana wae nu ku ciptaan-Na salaku serangan asup manehna. Aya euweuh manéhna teu sorangan. Dosa nyaeta kajahatan ngalawan Allah alus. Jeung Allah sarua nyaéta Hakim anu urang gé nangtung saméméh.

Di dieu nu Patarosan mah anjeun: Ulah anjeun ngaharepkeun bisa dihampura jalma dosa? kunaon? Naha bakal a hakim alus kungsi hayu sinners off hook pikeun saperti kajahatan heinous salaku dosa? Nah hijina jalan Allah forgives dosa teh lamun urang geus mayar kanggo. Jeung aya ngan hiji anu urang kungsi ngaku mayar dosa, Yesus. Jeung kabangkitan Yesus mangrupakeun bukti nu mayar nu ditarima.

Dina Dosa anjeun

Salah sahiji hal Paul nyebutkeun ngeunaan lamun Yesus tacan diangkat nyaéta: "Iman anjeun sia sia jeung anjeun masih dina dosa anjeun."

Naon eta hartina di dosa anjeun, nyaeta anjeun kudu mayar eta. Eta hartina maranehna keur masih dina catetan Anjeun. Eta hartina anjeun masih dina tindakan ngajadikeun babu ka maranehna. Ieu hartina Anjeun teu acan dikirimkeun ti eta. Ieu hartina Anjeun moal bisa dihampura maranehna. Nu panghampura dosa hinges dina jadian ragana literal Yesus Kristus.

cross nyaéta mana Yesus triumphed leuwih dosa. Éta kawas cocog gulat jeung dosa jeung jahat. Jeung lamun Yesus teu meunang nepi, nu hartina won dosa.

agama séjén teu ngalakukeun loba jeung panghampura dosa. Aya no kieu naha hiji hakim alus bakal mopohokeun eta. Meunangkeun kana Surga anu ngalakonan leuwih alus ti bad, tapi naon ngeunaan bad? Euweuh urang bakal muji hiji hakim anu hayu murderers off hook sabab maranehna mantuan hiji nona heubeul di sakuliah jalan poé saterusna. Dosa geus dibayar keur.

Anjeun teu hoyong nangtung saméméh Allah dina dosa anjeun. Aya dua tempat anjeun bisa, di Kristus atawa dosa anjeun.

Jeung lamun Yesus teu ngangkat, aya panghampura.

Tapi saprak manéhna ngangkat, aya panghampura dosa!

Yesus dijieun loba jenis agama mad sabab, teu ngan éta manéhna penyembuhan jalma, tapi manéhna nétélakeun eta dosa maranéhanana anu dihampura. Yesus geus wewenang pikeun ngahampura dosa. paus teu boga otoritas nu, pastor teu boga otoritas nu, imam teu boga nu authority- ngan Allah. Jeung Yesus ieu Allah dina daging.

Hayu urang make rasa nu panghampura kecap. Ucapkeun sobat slaps kuring di raray. Teu bakal panghampura lamun kuring ceuk éta ok, tapi rencanana ka nyabok manéhna deui keur engke. Panghampura teu ngan maksudna mah narima apology-Na, eta hartina mah ngubaran manéhna saolah-olah manehna geus teu dosa ngalawan kuring. Ayeuna mah bisa trauma jeung bebek iraha manéhna mana keur luhur lima. Kuring teu meunang dipercanten manéhna sarua, tapi kuring moal tahan nu dosa ngalawan manéhna. Kuring moal coba pikeun meunangkeun deui di manéhna, atawa jadi pait arah manéhna. hubungan urang bisa disimpen.

Dosa nyaeta ngalanggar serius ngalawan Allah. Ieu jadi serius manéhna, yén manéhna moal ngan mopohokeun eta. Manéhna terang eta geus dihukum. Jeung Allah dipikacinta urang jadi loba yén manéhna dikirim Yesus. Jeung Yesus dipikacinta urang jadi loba yén manéhna daék nyokot hukuman nu di cross pikeun urang. Éta naon cross nyaeta. Ieu Yesus stepping di sarta nyokot hukuman nu sinners pantas.

Ieu kawas Aku di rohang pangadilan jeung Aku jelas kaliru, tapi tinimbang keur dihukum batur nyokot hukuman nu keur kuring.

Nu Mangpaat Panghampura

Lamun urang dipercanten Kristus Allah restores hubungan-Na jeung urang. Manéhna gé ngusap catetan urang bersih. Ieu putusan teu kaliru ti Hakim sakabeh alam semesta. Manéhna gé narima urang kana hubungan jeung manéhna. Manéhna moal tahan dosa urang ngalawan urang.

Rum 4:7-8 nyebutkeun, "Rahayu jelema nu amal henteu patuh hukum anu dihampura, jeung nu dosa nu ditutupan; rahayu nyaéta manusa ngalawan saha Gusti moal cacah dosa-Na. "

Aya hal teu leuwih frightening dina sagala Alam Semesta ti nangtung saméméh Allah dina dosa anjeun. Tapi aya berkah no gede dina sagala alam semesta, ti bisa dihampura ku Allah.

remen, Kristen boga reputasi jeung batur keur diri bener. Jeung Jigana éta tragis. Sabab definisi percanten Kristus nyaéta sabalikna pasti bener sorangan. Hayu urang admitting urang boga amal saleh. Jeung datang ka Allah dina iman, yén manéhna bakal ngahampura urang tina unrighteousness urang. Jadi lamun urang Kristen geus misrepresented iman ka anjeun, jadi marahmay pisan sareng maranehna. Éta teu naon diajar Kristus

Naha lila jadi dihampura dosa anjeun? I Anjeun hoyong mikir ngeunaan kahirupan Anjeun. Aya loba hal we geus dipigawé anu teu bener. Urang geus ngabohong, urang geus lusted. Loba urang geus fornicated jeung gotten mabok. Loba urang geus dicokot ku batur jeung ditipu. Loba urang hate batur, urang geus teu puguh, jeung daptar bisa balik dina. Sadaya urang. kahirupan urang nyigeung Allah suci. Jeung kuring heran lamun lila jadi dihampura jalma dosa.

Nu Good News nyaéta, nu panghampura geus sadia di Yesus Kristus. Tapi ngan lamun manéhna sabenerna mawar ti nu maraot. jeung ngan, lamun urang percaya hirup, tilar dunya, jeung kabangkitan Yesus.

Hayu urang mertimbangkeun implication final

III. Lamun Kristus henteu ngangkat, aya hirup langgeng

Unggal hiji single urang weruh yén aya hiji hal anu teu bener ngeunaan maot. Lamun urang indit ka funerals, aya kungsi piñatas jeung confetti. Aya nu grieving. Aya lawon. Aya mindeng kabagjaan ogé ngagungkeun kahirupan maranéhanana. Tapi lamun urang mikir ngeunaan pati sorangan, aya loba sedih aub. Sabab maot salah. Ieu wajar.

Simkuring jadi dipaké pati, nu jigana kawas ngan salah sahiji jalma fakta we kudu nungkulan. Tapi ieu teuing hiji hal anu lumangsung sanggeus dosa asup dunya. Pupusna kajadian sabab urang geus sinners. Ieu teu bener. Jeung kajaba urang keur dina momen asa jero, taya urang lila pikeun maot. Urang hayang hirup.

Ulah mikir nu nuju bade Surga lamun maot? Loba urang mikir Surga minangka tempat nice, mana baraya urang indit lamun hirup leuwih. Sarta urang kinda asa we meunang aya. Jeung nu nganggap, nu sanggeus urang paeh, nu teu ahir. Nah Paul nyebutkeun, lamun aya no jadian, terus aya sia.

"Saterusna maranéhanana anu geus fallen sare di Kristus geus perished. Lamun di Kristus urang boga harepan dina kahirupan ieu ngan, urang sadaya jalma paling jadi pitied. "

Aya jelema anu maranéhanana dipikacinta nu geus kaliwat jauh, sarua jeung urang. Paul téh ngawangkong ngeunaan Kristen maranehna nyaho anu maot. Jeung Paul ieu nyebutkeun lamun Yesus teu naek, mangka maranéhanana ngan perished. Maranéhanana geus rengse. Teu aya kalanggengan jeung Allah.

Jeung manéhna mana komo salajengna ngomong, Anjeun kudu karunya Kristen. Anjeun kudu ngarasa bad pikeun urang.

Naha Dupi Urang ka Kudu Pitied?

Ayeuna paling jelema anu mikir Kristen salaku hiji hal di mana Anjeun ngan indit ka gereja sakapeung acak, jeung meureun anjeun inget solat Gusti urang, teu ngarti naha Paul bakal nyebutkeun ieu. Sabab dina pikiran maranéhanana, ngan hal Kristen nu bener kaleungitan téh Minggu. Tapi di handap ieu Kristus kitu leuwih.

Kristus nyaéta panggero pikeun urang sadaya. Anjeunna miwarang for sadayana. Anjeunna miwarang urang iklas kahirupan urang turun. Urang nyokot nepi cross urang. Urang ngawangun kahirupan urang kira-kira manéhna. Jeung lamun manehna teu bener meunang nepi, urang geus bodo. karunya urang. Sabab kabeh urang geus dipigawé nyaéta maledog kahirupan urang jauh for lantaran teu.

Lamun Kristus henteu ngangkat, aya hirup langgeng.

Tapi saprak manéhna ngangkat, aya hirup langgeng!

Karana kacida mikaasihna Allah dunya, yén manéhna méré ngan Putra-Na, supaya sakur anu percaya ka Anjeunna kudu ulah binasa tapi meunang hirup langgeng.

John 3:16

Aya hirup langgeng. Anjeun bisa diangkat. Jeung hirup salawasna sareng Allah. Kristen teu bisa pitied. Kristen jalma anu boga harepan hiji leuwih kubur. Naon anu bisa anjeun pigawé pikeun saurang lalaki anu teu sieun maot? Paul mangrupa conto gede ieu di Pilipi 1. Anjeunna rupa jeung maot sabab hartina manéhna meunang balik jadi jeung Yesus.

Ulah anjeun babagi nu fearlessness nu Paul ngabogaan? Nu ngan asalna ti hiji anu urang dipercaya dina realitas nu maot jeung kabangkitan Yesus.

Jumlahna: nuhun. Eta perkara lamun Yesus bangun. Jeung manéhna meunangkeun up. carita nya sarua jeung batur dina yén manéhna mati. dulur mati. Tapi teu dulur meunang nepi. Yesus bangun. Jeung manéhna janji lamun urang aya di Anjeunna we teuing bakal meunang luhur jeung méakkeun kalanggengan urang jeung manéhna. Geus dipercaya Anjeunna?

biasa

11 comments

  1. Paulwalon

    hatur nuhun, pendeta Lee. “Yesus nyaeta Hiji saha Allah ngutus mulangkeun, jeung husus mulangkeun urang Creator urang. Éta warta Good.” Nu warta alus! Bagian confetti dijieun kuring seuri. Anjeun gaduh rasa unik humor lamun ngahutbah. Éta saé.

  2. Evanwalon

    Cinta teh uniqueness anjeun nunda ka Kristen kungsi mikir jadi deeply ka agama séjén nyaho urang ngan leuwih anu bisa ngomong we boga Jurusalamet anu maot jeung mawar hirup, manéhna sabenerna di dieu jeung Isro di waktu nu sami pikeun muka jeung nyiapkeun tempat pikeun urang

  3. CynthiaAghomonwalon

    Yesus geus sagalana memang…aya Kristen tanpa Yesus jeung kahirupan geus tangtu hartina jeung naon naon tanpa Crucifixion-Na, maot jeung jadian. Kuring neneda loba panon bakal dibuka pikeun kabeneran kajadian glorious ieu.

  4. sambutan: VulcanYouth » Paskah!!

  5. JacobAlgerwalon

    man Trip, hatur nuhun pikeun babagi. Ieu salah talatah kuat. Kuring geus pangagem saprak mah nak tapi kapanggih sorangan nanyakeun sual ieu pisan ngan Easter ieu. talatah Anjeun sareng ajaran Paul sacara ngajadikeun eta jadi jelas. Kuring ngahargaan jantung jeung talatah Anjeun, berkah dude mah!

  6. Didiwalon

    Ngahampura kuring for nu keur slow, tapi lamun anjeun ngarobah ngaran ti ngabohong dina lord mah diwangun ngabohong? oge, sapotong alus teuing dina point of Easter!

  7. TAREKcReSTIKwalon

    AYe lalampahan, Abdi gaduh patarosan, whatre pikiran anjeun dina Paska jeung feasts Alkitabiah?

  8. Nagregwalon

    Aku jadi ngahatur nuhun pikeun babagi anjeun Kecap Allah! post ieu nyorong kuring immensely. Hayu urang geus super teuas pikeun ngajaga Yesus’ meunangna di hareup pikiran mah. Hayu urang geus ampir sataun saprak adi mah kolot tina 17 yrs maot. Dina flash Allah nyandak hirupna ngaliwatan naon seemed hiji kacilakaan total nu kudu kungsi geus kajadian. Kuring spent jadi loba waktu jeung manéhna; sakabeh kahirupan mah robah dina cara pangbadagna kungsi–éta hésé percaya Kaula datang nepi ka keur kolot ti manehna kungsi ieu. Badé kuring ningali manehna deui? Badé manéhna naek?
    Kuring datang ka pos ieu alatan kuring ieu jadi wanti ku lagu Anjeun “Lasarus.” Anjeun geus rahayu kuring jadi loba, jeung kudu hatur nuhun pikeun babagi kabeneran profound nu, sabab Yesus digedékeun di meunangna leuwih maot, Kuring teu apal mah baris nempo Anjeunna nyanghareupan ka beungeut…jeung adi mah teuing. Kuring ngaharepkeun Anjeun keur wanti ogé!

  9. sambutan: La Sagrada Familia, #CrossEqualsLove | Kween

  10. Sammywalon

    this story is deep that all history hinges on the fact that Christ was raised from the dead

    all other prophets have never seen the light of day ever since they went six feet deep ….

    500 witnesses is not something to grossly overlooksay a bloke like jay z died and three days later he came back from the dead !!!!

    the media washout would be massive no???

    but what are the possibilities that 500 pepo would witness this event as it unfolded ???

    but if Christ was not raised from the dead imagine the field day the Jewish authority would have had !!!!

    the ramifications would be outstanding

    Christianity would be the most blasphemous religion in the planet no???

    but since we know how the story ends we have hope that the dead in Christ will be raised and that is more than good news!!