mimpin

Ana sawetara wong sing pinter iku tartamtu. Ana pemain basket sing main ing Liga kanggo taun lan taun lan padha rampung Careers sugih lan seneng. Karepé wong-wong kanggo muter game padha tresna lan padha wanted kanggo nggawe karir mengkono iku. Padha lan padha lagi apik. Banjur ana wong, kaya Michael Jordan.

Michael Jordan ana luwih saka apik. Panjenenganipun gedhe - akeh argue, paling. Michael Jordan ora isi karo mung muter game lan nggawe karir. Mike wanted dadi luwih saka everybody. Panjenengané ora isi karo nggawe, wanted kanggo dadi apik. Dadi kang manggon ing gedung olahraga luwih saka everyone lan piyambakipun nyambut damel harder saka everyone. Lan kabeh iki amarga dheweke rumiyin mimpin dening sing kepinginan kanggo ngalahake sampeyan. Sampeyan weruh iki ing bale kang wicara fame. Panjenenganipun isih nantang Folks lan alam competitive kang metu kaya tau sadurunge. Panjenengané mimpin.

Sampeyan uga bisa pirembagan bab seni kaya Lil Wayne. Ana sawetara rapper sing mung pengin dadi misuwur lan nggawe dhuwit. Ora Lil Wayne. Kepengin dadi paling kabeh wektu. mangan, turu, lan breathes music kang. Panjenenganipun ngrungokake kanggo awake. Dheweke urip ing studio. Kang mbokmenawa lali liyane puisi saka paling rapper wis ditulis. Ing atine, kang ora bakal bisa dumunung kanggo apa kurang saka paling kabeh wektu. Apa? Amarga kang rumiyin mimpin dening kepinginan kanggo dadi apik.

Biasane nalika wong pirembagan bab kang mimpin, padha tegese kaya iki. Lagi referring kanggo wong sing karir-oriented, utawa ditemtokake kanggo kasil ing kothak. Nanging ana liyane kanggo kang mimpin kanggo Kristen? Apa sing kita bisa mimpin kanggo lan mimpin dening? Apa kudu nyopir Kristen lan ngendi ngirim iku bakal nyopir us? Wah aku mikir kita bisa nemokake jawaban kanggo pitakonan iki ing Rum 12.

latar mburi

Sawise komprehensif mbikak metu piwulangé Injil ing Rum 1-11, Paul dadi marang kita carane kita kudu saiki manggon. Sewelas bab pisanan wis apa kudu kita pracaya, carane kita lagi disimpen, Gusti Allah wis rampung ing Kristus, Gusti Allah bakal nindakake ing Kristus, etc. Saiki ing bab 12, Paul ndadekake shift total kanggo kita ngomong apa kita apa. Paul ora iki ing Efesus lan Kolose banget.

Aku pengin kita katon ing wacana iki, lan katon ing telung jarene apa ing cahya saka Gusti Allah wis dicethakaké kene.

Aku mréntahaké kanggo sampeyan mulane, sedulur, dening sih-kamirahane Gusti Allah, saiki badanmu minangka kurban sing manggen, suci lan ditrima kanggo Gusti Allah, kang sembahyang kasukman. Aja madha rupa kaya jagad iki, nanging rubah dening nganyari maneh saka pikiran, sing by Testing sampeyan bisa mbédakaké apa kekarepané Gusti Allah, apa apik lan ditrima lan sampurna. (Rum 12:1-2)

Aku. Bakal Mimpin By Mercy

Dadi nalika Paulus ndadekake shift iki, kang Appeals kanggo kita. Panjenenganipun temen-temen ngrampungake, kang authoritatively ndhesek kita kanggo manggon ing cara tartamtu. Nanging sadurunge kita katon ing apa ndhesek kita apa, Aku pengin katon ing cara kang Appeals kanggo kita.

Aku mréntahaké kanggo sampeyan mulane, sedulur, dening sih-kamirahane Gusti Allah… (Rum 12:1a)

Marang kita carane kita kudu manggon Paul ora ngomong padha urip cara tartamtu amarga "We pengin dadi paling utawa suci,"Utawa amarga" iki carane anggota upstanding masyarakat kudu manggon,"utawa, "Ibu-ibu kita mulang kita luwih saka sing,"Utawa malah, "Supaya Gusti Allah bakal kaya sampeyan." Ora, kang menehi kita beda jenis motivasi.

Ana prabédan ageng antarane apa donya wis mimpin dening, lan apa kita kudu mimpin dening. Bubar aku ngomong karo wong wadon sing part pemilik bisnis dheweke lan partner Miwiti sawetara taun kepungkur. Dheweke dhateng kula babagan bisnis lan carane hard dheweke makarya. Banjur dheweke marang kula bab bocah-bocah kabeh dheweke wis lan pinten dheweke tresna mau. Lan dheweke ngandika yen uripe ana kabeh babagan bisnis dheweké miwiti lan anak-anake. Lan dheweke nuding kanggo wong minangka tresna utami dheweke, lan motivasi dheweke kanggo dilakoni kabeh sing dheweke ora.

Saiki sing misale jek kaya bab nggoleki ngomong. Dheweke tresna dheweke dicekel bocah lan dheweke proyek. Nanging aku arep ngerti sing Kristen iku bakal motivasi dening soko tuwa. Kanggo Kristen motivasi kita tau mandheg karo apa-apa ing donya iki. supaya kita ngirim tresna lan nyedhiyani kanggo dicekel bocah lan kita kudu bisa hard lan kita malah kudu ngupaya bungahaken ing karya kita apa. Nanging ora ana sing arep motivasi final kita. Ana sing arep ing bab utama sing drive kita.

Kene Paul nilai kanggo soko njaban dhéwé lan kadonyan kita urip kanggo motivasi. Panjenenganipun Appeals kanggo kita, ora kanthi apa bisa kanggo wong, nanging Gusti Allah wis rampung kanggo kita. Panjenenganipun Appeals kanggo kita dening sih-kamirahane Gusti Allah.

Dadi nalika Paulus ngandika saka sih-kamirahane Gusti Allah, apa bisa kang kudu ing atine?

Paul bisa mikir saka Gusti Allah kamulyane Injil wis maringi kita. amarga ing 1:16, Paulus ngandika Injil iki, "Daya Allah kanggo kawilujengan, pisanan wong Yahudi banjur menyang Yunani. "

Utawa kang bisa mikir bab papat, ngendi kang ngandika, "Rahayu wong kang tumindak durhaka kaapunten, lan kang dosa-dosané kaaling dijamin; Rahayu wong marang tiyang ing Gusti ora count dosa. "

Utawa Mungkin wong iku mikir bab limang bab ngendi kang ngandika, "Gusti Allah nuduhake katresnan marang kita ing nalika kita isih wong dosa Kristus séda kanggo kita."

Utawa kang bisa mikir bab wolung kono nyariosaken dhateng kita bilih, "Gusti Allah wis nindakaké apa hukum weakened daging ora bisa apa. Miturut ngirim anake dhewe…"

Utawa aku guess wong bisa mikir bab sangang, kono nyariosaken dhateng kita "kawilujengan Panjenengan ora gumantung ing kaluwehan manungsa, nanging ing Gusti Allah sing wis sih "

Aku sing Paul wis kabeh iki bener ayu bab Allah awu ing atine kene.

Gusti Allah wis maringi kita sih, iku menehi kita sih, lan Panjenenganipun badhe maringi kita sih. We kudu motivasi ora mung dening sih kita wis ditampa, nanging sih kita bakal nampa.

Paulus wis ngandika ing cahya saka sih-rahmat sing, kene carane manggon. We sing bakal motivasi, mimpin dening sih-rahmat sing.

Supaya kita disurung keluwen mangan, lan sawetara sing mimpin dening kepinginan kanggo dadi gedhe kanggo bisa harder saka wong liya. Dadi yen Kristen iku bakal mimpin dening sih-kamirahane Gusti Allah, apa kudu gemati iki bakal nyopir kanggo?

II. Bakal Mimpin kanggo Ibadah

Nyaosna badanmu minangka kurban sing manggen, suci lan ditrima kanggo Gusti Allah, kang sembahyang kasukman. (Rum 12:1b-d)

Paulus dhateng ing Rum kanggo saiki badan kurban, basa kang migunakake Wedjangane kanggo nggawa wong bali kanggo ibadah Prajanjian Lawas lan sistem pangurbanan. Dadi supaya dadi pirembagan bab sedhela sing

a. Latar mburi Prajanjian Lawas

Gusti Allah punika suci. Manungsa iku ora. Manungsa ora pantes dadi ing ngarsane Gusti Allah kang utawa kanggo pendekatan marang ing sembarang cara, nanging Gusti Allah ana cukup welasi nguber klompok wong dosa, Israel, lan kanggo ngidini kanggo duwe hubungan karo Gusti. Nanging amarga Gusti iku suci lan padha lagi dosa, padha ora bisa diijini mung pendekatan marang sembarang cara lawas. Padha ora bisa nyembah Panjenenganipun kaya wong bakal brahala lan reca brahala padha nyembah. Yen padha arep nyembah marang Gusti Allah iku wis dadi istilah Kang. Padha mung bisa pendekatan marang cara Panjenenganipun glethakaken metu lan diijini.

Supaya sawise paring wong iki, Gusti Allah marang wong-wong mau swara lan marang wong-wong mau ketat pedoman kanggo sembahyang. Gusti Allah marang wong-wong mau kanggo mbangun Kémah Suci lan padha diparingi sistem pangurbanan. Padha diparingi pesenan ketat carane padha bisa nyembah Panjenenganipun lan ngladosi Panjenengané. Rojo pati lan kurban kéwan ana bagean ageng ibadah Prajanjian Lawas. Kabeh wong Gusti Allah padha didhawuhi nindakake kurban iki supaya pendekatan Allah.

Miturut kurban iki padha ngakeni dosa lan mbetahaken pangapunten lan kurban ngelingaké saka sutji Allah. kéwan iki padha temenan kanggo nuduhake wong sing nalika padha gawé dosa, pati iku paukuman. Kéwan seda tinimbang wong. Kurban padha temenan dadi bagéan saka urip urip ing mituhu marang Gusti Allah.

Dadi panggonan sing padha bisa ketemu karo Gusti Allah ana ing Tarub Suci (tarub sethitik ngendi Gusti Allah tetep) lan mengko candhi. Mesthi Allah ana ing endi endi, nanging iki apa Sapi. Iku marang wong sampeyan bisa ngabekti marang Aku, ing cara iki, ing panggonan iki. Dadi nalika Paulus ngandika kita saiki badan kita kanggo Gusti Allah dadi kurban sing urip, iku kudu kelingan sistem pangurbanan iki.

Inggih ing NT ndadekake langit, sing kurban iki ora tau temenan dadi permanen. Padha temenan tumuju marang kurban pokok, Gusti Yesus. Padha karo kéwan, sing kudu resik, Yesus kurban ingkang sampurna tumrap dosa kita. Ibrani nyariosaken dhateng kita bilih kurban pokok iki sapisan-kanggo-kabeh. Iku wis tau kanggo bola. Panjenenganipun jumeneng ing panggonan kita, lan Panjenengané tilar donya tinimbang kita. Nanging, kados kéwan, Yesus wungu saka ing sih-rahmat ing telung dinane, ngalahaké mungsuh kita. Dadi karo tekane Yesus, sistem pangurbanan lawas iki musna.

The teka saka Gusti Yesus ngganti ibadah ing salawas-lawase. Salah conto favorit iki ing John bab papat karo wong wadon ing uga.

wadon mau, "Sir, Aku saiki ngerti nèk Kowé kuwi nabi. leluhur kawula anggenipun sujud wonten ing redi punika, nanging ngandika, bilih Yérusalèm minangka panggonan wong kudu manembah. "Gusti Yésus banjur ngandika marang dheweke, "Woman, pracaya kula, jam wis teka nalika ora ana ing gunung iki ora bisa nang Yérusalèm bakal nyembah Gusti. Sampeyan manembah marang kang ora ngerti; mbok sembah, nanging awaké déwé ngerti, Awit karahayon iku mijilé saka bangsa Yahudi. Nanging jam wis teka, lan saiki kene, waktuné para wong manembah kang sejati iku anggoné padha manembah marang Allah ing sajroning Roh lan kayektèn, awit Gusti Allah Bapakku wis seeking wong sujud kang kaya mangkono wong. Gusti Allah iku Roh, lan wong-wong sing nyembah marang kudu nyembah ing roh lan kayekten. " (John 4:19-24)

wadon iki wiwit sing amarga Gusti Yesus punika anak Yahudi, piyambakipun kepengin kanggo nyembah ing Yerusalem ing Padaleman Suci. Candhi iki, ing wektu iki, ing panggonan kono diijini wong kanggo pendekatan marang. Inggih Gusti Yesus ndadekake langit sing karo pati, wektu lagi teka.

We ora maneh kudu ketemu karo Gusti Allah ing panggonan tartamtu karo kewan tartamtu kanggo kurban. Kita bisa ketemu karo Gusti Allah ing ngendi wae! Kanthi pati Gusti Yesus, sing kurban sing kasingkiraken. Gusti Yesus ora mung kurban, nanging Panjenenganipun punika candhi anyar ngendi kurban mengkono. Panggonan ngendi kita kudu nyembah marang Gusti Allah ana ing Sang Kristus. Saliyane dadi kurban, lan candhi, Yesus punika Imam Agung kita. Panjenenganipun punika cara kita marang Gusti Allah.

Dadi ora perlu imam, utawa kewan, utawa bangunan kanggo nyembah marang Gusti Allah. Kabeh sing perlu punika Gusti Yesus! Yen dina iki sampeyan ora ngerti Gusti Yésus, Aku pengin kasurung kanggo mratobat lan pracaya.

-ayat bodiesThe kita ngandika kita saiki badan kita. Saiki aku ora mikir sing tegese kita namung nyembah Gusti Allah karo badan kita fisik. Aku Paul Sejatine tegese, kita ora kanggo kurban bagean dhéwé, nanging kabèh yakin kita nganti Gusti Allah. kabèh dhiri kita iku kurban sing kita bisa kurban. Kita lagi saiki urip kita, kang kita, kita kabeh kanggo Gusti Allah.

Ana macem-macem jinis peparingé. Sawetara awakmu Mungkin lulus bubar lan tak peparingé lulusan. Padha sawetara bebungah sing diwènèhaké minangka pungkasané piyambak, kaya Toys. Titik wutuh saka menehi piyantun dolanan supaya padha bisa muter dolanan.

Banjur ana jenis kapindho hadiah. peparingé sing diwènèhaké minangka liya kanggo mergo. Supaya ana sawetara saka ing kene sing mung lulus lan tak akèh dhuwit minangka pisungsung. saiki, apa yen dianggep sing peparingé babakan dhuwit minangka pungkasan ing awake dhewe? Apa yen digunakake ing kir lan awis minangka wallpaper? Sing bakal sampah lan giver bakal duka.

urip sing jenis kapindho hadiah. Wedjangane dadi sarana kanggo mburi sembahyang Allah.

Minangka Kristen, sampeyan ora bakal diwenehi jenis pisanan hadiah. Saben peparing single njaluk, Wedjangane kanggo digunakake minangka liya kanggo mburi liyane. pungkasan sing sing bakal nyembah marang Gusti Allah karo urip.

b. Suci lan ditrima kanggo Gusti Allah

Paulus ngandika bilih iki kurban sing urip dadi suci lan Gusti Allah. Apa sing tegese? Kanthi kurban Prajanjian Lawas, Gusti Allah wis pedoman tartamtu. Kanggo kurban iku wis dadi kewan kang kalal, wong wis dadi ninggalaken lan gelem manut marang Gusti Allah, etc.

Dadi kanggo kita, kita lagi aturan dhéwé minangka kurban urip. Dadi carane kita kanggo menehi dhéwé? Gusti Allah wis diwenehi pedoman carane Kristen saiki manggon. Kang marang kita jenis gaya urip sing bakal nyenengake kanggo Panjenengane. Yen kita katon ing liyane bab iki banget, kita waca Paul wiwit lay metu apa sing katon kaya.

ing ayat 3-8 kang wuwus babagan nggunakake peparingé Roh kanggo apik saka kabèh awak. Lan ing ayat 9-21 kang nyengkuyung Rum tresna-tinresnan, lan njurungi ing carane wong sing sesambungan karo saben liyane sakabèhé.

We uga ndeleng iki ing Efesus 4 Paulus menehi jenis iki padha daya. Panjenenganipun nyeleh metu kang piwulang ing Efesus 1-3, lan banjur ing bab 4 ora bab sing padha. Piyambakipun wiwit mulangi wong-wong kepriyé wong sing manggon.

Panjenenganipun dhateng wong usaha kanggo persatuan lan nyengkuyung wong sing Gusti Allah wis diwenehi wong warna bebungah kanggo marga saka bangunan munggah awak. Lan kang wuwus bab awak makarya bebarengan kanggo mbangun salah siji liyane munggah.

komunitas. Aku ora bisa bantuan nanging sok dong mirsani sing loro Rum lan Efesus, Paul wiwit kanthi lisan kanggo urip awak. Sampeyan ora bisa kurban gesang minangka kurban sing ngirim, nalika urip ing hubungan. Nglirwakake pasamuwan Gusti Allah iku kanggo nglirwakake Gusti Allah kanggo urip.

Kang dadi ing ayat 17-29 kasurung wong manggon ing cara sing condhong karo apa padha wis mulang lan ngapura minangka padha wis kaapunten. Lan kang dadi lan ing ing bab 5.

Gusti Allah wis nimbali kita dadi kaya wong, kang tegese sutji. Kang marang kita "dadi suci kaya aku iki suci." Nanging asring gesang kita katon ing ngelawan saka suci. Nanging aku duwe sawetara dukungan kanggo sampeyan…

"Mulane, sapa kang ana ing Kristus, iku dadi titah anyar. Kang lawas wus sirna; lah, anyar wis teka. " (2 Korinta 5:17)

Apa bakal apa yen weruh bayi sing nuduhake tiyang sepah apa apa? Crawling ngubengi omah sing nindakake tuwané watara? Sampeyan bakal mikir padha edan! Apa? Amarga padha tiyang sepah, nanging lagi tumindak kaya anak. Aku sedih nalika wong duwe daya tartamtu, hak istimewa nanging nolak kanggo lumaku ing wong. Iku malah crazier kanggo Kristen manggon ing dosa. Nalika Gusti Allah disimpen us, kita padha reborn. Gusti Allah nitahaké kita jalmo account anyar. We kudu ngisin iki. Akèh kita isih mikir dhéwé minangka mung wong dosa. Kita wong dosa, nanging kita luwih saka wong-wong dosa. Way luwih saka sampeyan bakal weruh Kitab Suci nyebut dosa, sampeyan bakal weruh Kitab Suci nelpon kita suci lan para putraning Allah lan kaimaman kaprabon lan sabdho.

Nalika dosa, sampeyan ora kang sing sing saiki. Sampeyan sing arep bali menyang sing digunakake kanggo dadi. Yen maca huruf Prajanjian Anyar, sampeyan bakal sok dong mirsani yen Rasul sing tansah nyariyosaken Kristen kanggo mungkasi arep bali menyang cara lawas sing. Lagi ngélingaké sing sing ora sing lagi maneh.

Dadi ana uga piyantun ing kamar iki sing tenan gelem ngrungokake tuwane. Gusti Allah wis nimbali kowé mbangun-turut marang wong-wong mau lan kanggo ngirim menyang wong-wong mau. Ana uga piyantun sing wis akèh pikirane Ringgit. Gusti Allah wis nimbali kowé mratobat saka sing lan dadi murni ing atine. Ana uga wong sing tenan iku sawijining wong duka. Gusti Allah wis nimbali kowé dadi maha lan grapyak lan pangaksumo. Iku ora cukup mung teka pasamuwan. Gusti Allah wis nimbali kowé dadi kaya Kristus.

Lan Gusti Allah wis kaparingan kasektèn kita manggon jinis iki urip.

c. Service cukup

Lan miturut Paulus, jenis iki ibadah iku pangibadahmu kita. Apa kowe tau ndeleng sing film ngendi wong nyimpen urip wong liya lan sawise sing padha mung tindakake kabeh dina saben dina? kaya Matrix 2. Inggih nanggepi kita sih palimirma Allah arep radikal lan nemen uga.

Yen sampeyan menehi kula dollar aku bisa eseman, yen menehi kula kaos anyar aku bakal mbokmenawa goyangake tangan, yen kula buku anyar aku bisa njerit hallelujah. Nanging yen sampeyan ngijolake kula saka dosa-dosa kawula lan janji kula gesang langgeng unearned, mung nanggepi nyoto wis aturan sing kabèh urip. Sing pangibadahmu sandi.

d. Kabeh Urip

Wong iki apa kita kudu mimpin kanggo. kabèh urip kita kudu kurban kang urip iki ana nganti Gusti Allah.

Sawetara kita sing mimpin ing pangertèn tradisional tembung. Kita arep kanggo kasil; kita arep kanggo menek andha. Lan sing paling apik bab. Nanging sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan lagi mecah mlaku. Apa kuwatir karo sukses lan status? Utawa sing magepokan karo nyembah?

Lan kang sing sampeyan mecah kanggo? Sawetara kita bisa banget hard, lan kita lagi mimpin dening perlu disetujoni kita tuwane '. Utawa sawetara kita tlatah supaya kita katon apik kanggo kanca-kanca kita. Lan sawetara kita bisa supaya hard mung kanggo please dhéwé. Nanging katon kita ora bakal mecah lan aturan munggah tlatah kita kanggo kulawarga kita, utawa pasamuwan kita, utawa dhéwé. We tlatah kanggo Gusti Allah. Kita aturan layanan kita marang Gusti Yésus. Yen sampeyan aturan layanan Panjenengan utamané kanggo salah siji liyane saka Gusti Allah, sing guilty saka brahala. nyembah marang Gusti Allah, ora wong utawa apa-apa kang bisa menehi.

Punapa mawon sampeyan nindakake, bisa heartily, kanggo Gusti lan ora kanggo wong-wong, ngerti sing saka Gusti bakal nampa warisan minangka ganjaranmu. Sing nglayani Gusti Kristus. (Kolose 3:23)

Lan mesthi motivasi kanggo kurban iki saka sih-kamirahane Gusti Allah. Ing bab katelu kita waca ing wacana punika kita kudu rubah.

III. bakal rubah

a. Aja Aja madha rupa

Para sadulur kita wis disebut metu saka donya iki. Nalika Paulus wuwus bab "donya" kene, kang wis referring kanggo cara kadonyan lan ala ing donya kita manggon ing. Niku bab mode dosa saka operasi sing kita lagi digunakake kanggo ningali kabeh watara kita. translations liyane ngomong "umur saiki."

Umur saiki manggon ing kraman marang Allah. Akèh kita isih mikir jagat iki minangka kanca kita sing mung perlu sawetara bantuan. pancen ora. We kudu nimbang cara iki umur dadi mungsuh kita. Lan kita kudu nimbang sing minangka wong Gusti Allah kita kanggo dadi cahya kanggo donya iki lan cara sawijining, lan kita dadi Proklamator saka News Good sing nyimpen.

Aku ora kudu nyoba supaya bisa dipengaruhi dening donya. Iku mung mengkono. Padha pengaruhe pikiran kita tanpa nyoba. A contone apik iki masalah panas kaya homoseksual. Saben dina kita katon munggah negara liyane saéngga marriage homo. Lan media, lan cendekiawan, lan pemimpin pamikiran sing kabeh meksa nindakake perkara kanggo acceptance homoseksual. Wong kabèh pressuring kita setuju karo wong-wong mau lan kanggo mantunaken masalah ingkang guyub sikap moral kita. Lan padha bakal pirembagan bab kita, ngedekin kita, lan nambani kita kaya bigots nganti kita setuju. push donya iku kuwat. Iku saiki kuwat banget. Nanging aku ora duwe Ngawang karo saiki. Gusti Allah wis nimbali kita kanggo pindhah marang saiki.

Homoseksualitas siji gampang. Apa bab selfishness, utawa watak ngongso, utawa bangga? Sing sing cara ing donya, ora saka Gusti Allah. Lan kita ora bisa madha rupa kaya jagad ing.

Ayo dadi njupuk dipikir ing Kolose 3. Iki buku liyane ngendi Paul nyeleh metu kang piwulang Injil, banjur shifts lan ngandhani kita carane kita kudu manggon ing cahya saka sing. Dadi kanggo loro bab pisanan Paul jelas kuwi jero, lan banjur nyariosaken dhateng kita cara ngirim pengaruhe us.

b. Nanging Ati rubah The Renewing saka Pikiran

Tinimbang kang madha rupa apa wis dilakoni donya, kita kudu rubah. Lan cara sing kita rubah iku dening Sinai atine kita.

Piyambakipun ngandharaken menyang manggon beda, adhedhasar apa wis rampung Allah…

Gusti Allah ngersakaken kita rubah. Lan iki apa transformasi sing katon kaya. Nanging katon kaya panggolekan pati apa kadonyan ing us, lan panggolekan ing ciri Allah.

c. Sinai Pikiran

Nanging carane kita bisa rubah lan sijine ing ciri Godly. Paulus ngandika cetha, "Dening Sinai saka pikiran."

Aku ora seneng krungu kuwi kaya iki. Nanging pikiran kita kudu gawe anyar. pikiran kita drive penggawéné kita, lan pikiran kita perlu kanggo ngganti. Aku ora ateges kaya nalika ngomong, "Aku ngerti aku mestine apa tengen, nanging…"Ora sing pikiran dosa sing perlu diganti. daging kita leans menyang arep karo saiki lan iku katon kanggo kesempatan kanggo dosa. Lan daging mung bek dening donya lan setan.

pikiran kita kudu gawe anyar saben dina siji. Pripun kita nindakake iki? We gawe anyar pikiran kita dening saya tetep Gusti Allah saka pikiran ing ngarep kita. Saben dinten kita krungu ngapusi sawise ngapusi sawise ngapusi saka atiku, lan donya, lan Iblis. Kita sanget mbetahaken bebener Allah kanggo pertempuran sing goroh.

d. Nekakake Gusti Yesus bakal nglampahi

Ing goal saka pepindahan iki kang bisa kanggo nekakake saka karsane Gusti Allah. Kekarepané Gusti Allah lan kekarepané Gusti Allah piyambak bisa mimpin kanggo urip sing nyenengke kanggo Gusti. Sampeyan weruh kang nggambaraké saka karsane Gusti Allah minangka apik lan ditrima lan sampurna. Sing gawe pikiran, lan pengalaman rubah urip, sampeyan bakal bisa ndeleng kaluhuran Gusti Allah. Lan sampeyan bakal bisa ndeleng sing ndadékaké sampeyan urip lan kanggo urip sing kersakaken.

Aku elinga pisanan Sabda mencet kula. Aku wis tau padha wiwit.

Supaya ana sawetara kita sing pait lan unforgiving. Sing jagad. Sing kontek kanggo lakuning donya ing. Ana sawetara kita sing kebak nepsu lan awake dhewe melu ing laku jina. Sing jagad. Sing kontek kanggo lakuning donya ing. Isih ana sawetara kita sing sepi. We are ora bagean gréja, supaya kita tetep peparingé kita dhéwé lan ora mbangun awak. Nanging kita mung mbangun dhéwé munggah. Sing jagad.

We kudu nguripake saka sing cara kadonyan, lan rubah dening Sinai atine kita. Lan yen kita bakal rubah, kita bakal weruh kaluhuran Gusti Allah.

kesimpulan

Kristen kita bisa wanita kang kesengsem dadi pemain basket gedhe, utawa politikus gedhe, utawa rapper gedhe. Nanging wong-wong iku ing piyambak ora bisa apa drive kita, lan padha ora wekasanipun apa kita kudu mimpin kanggo. Yen sampeyan ngarahake kanggo tumuju marang prakara kadonyan lan sukses kadonyan, sing ngarahake kanggo kurang.

We sing bakal mimpin dening Allah awu, mimpin kanggo nyembah marang Gusti Allah, lan kita bakal rubah dening Sabdanipun. Ayo dadi ndedonga.

Enggo bareng

2 komentar

  1. PhillipBavillaReply

    Aku sing disenengi khutbah sing mung wis, utawa nindakake utawa kapan sampeyan wis ngandika bebener. minangka aku iki maca, i katon sawetara bab sing i kinda katon dhewe mengkono, nanging aku iki tau mengkono piyambak, Kristus iku mung cara, Minangka ing John 14:6, lan saben masalah teka sak, Kristus iku mung kekuatan sing i tau, Paulus kasebut ing Philipians 4:13. nanging i Luwih kinda tak bab kuwi Injil Rap iki, lan aku kang mimpin dening Kristus dadi kandel kanggo Gusti ing kahanan apa, apa ing donya, utawa apa kang ing House of Allah mengkono khutbah utawa pengabdian a. Aku ndedonga kanggo tatag, lan im mengkono paling sabar.