Bisa Xians Have Fun?

Ora dadi Kristen tegese mburi fun sandi? Sing Pitakonan menarik lan Aku sing siji sing padha takon. Ana gambar tartamtu Kristen sing asring dicet. Nalika wong mikir Kristen padha mikir bab kang beda. Sawetara anggitan njerit Gusti TV, wong mikir wong putih ing setelan utawa mbah ireng lawas ing kupluk pasamuwan amba. Sawetara anggitan konservatif politik utawa wong-wong sing ora seneng ilmu. Nanging banget sawetara wong mikir Kristen lan mikir: hey, sing bakal dadi bab fun apa! Dadi Kristen ora koyone fun kanggo wong.

Kristen wis nandang gerah reputasi minangka killjoy a. Iku soko kanggo wong boring lan wong lawas. Salah rapper ing lagu ngandika, "Yen sampeyan wedi, banjur pindhah menyang gereja. "gréja Ketoke Kristen sing kanggo isinan, punks wedi. Wong mikir dadi Kristen tegese sampeyan kudu nyandhang cocog lan ageman dawa, lan ngrungokake musik Kristen ala, lan mungkasi kang kelangan. Kaping kabeh, sawetara awakmu sing ora kelangan ing Panggonan pisanan, nanging sing crita liyane.

Aku mung mirsani Interview Ja Rule iki wingi. Wong iki ngomong bab pengalaman karo pasamuwan-pasamuwan. Ing pengalaman pasamuwan tansah ngandika teka sing sing, nanging ora nemen temenan. Panjenenganipun tau felt sambutan. Lan nalika wong takon yen ditampa Kristus menyang urip, ngandika ana ora siap. Panginten sing temenan kang wis kanggo nggawe cathetan Injil saiki. Gambar kang wis diwenehi Kristen ana ngendi sampeyan wis ngganti kabeh bab sampeyan dhewe; sampeyan wis mungkasi nglaras kabeh sing wis nglaras. Kaya dadi Kristen punika bab pungkasan ngene apa yen wanted kanggo seneng dhewe!

Apa Fun?

Punika carane fun wis ditetepake ing kamus. fun iku: A sumber saka rasa seneng, hiburan, utawa kesenengan. Boten wonten pitakonan sing dadi Kristen tegese pangerten lan pengalaman saka rasa seneng, hiburan, lan kesenengan bakal ngganti. Yen sampeyan lagi pemikiran yen bisa tetep padha, iku ora bisa. Boten wonten mangu sing dadi Kristen ngganti cara sampeyan ndeleng urip.

Pitakonan iku: iku bantuan utawa babras fun Panjenengan? Kakristenan mungsuh saka rasa seneng, hiburan, lan kesenengan? Utawa ora iku mbantu nemu rasa seneng, hiburan, lan kesenengan ing pangertèn sing bener? Wis wong-wong ing budaya kita nandang gerah tengen? Apa Kristen lan nyenengake ing ends ngelawan saka spektrum?

Aku salah siji alasan wong pirembagan bab Kristen cara iki amarga cara Kristen sing nggambarake ing media. Sembarang wong Kristen ing film utawa acara TV iku paling awon. Lagi biasane judgmental lan corny. Wong unfairly caricature akeh Kristen lan menehi manungsa waé kanggo kuwi paling ridiculous.

Alesan liya amarga sawetara Kristen lan wong-wong sing nelpon piyambak Kristen menehi mati getar sing. Padha kontribusi stereotype ing. Sawetara Kristen tenan ora seneng apa-apa lan padha nyalahke ing Allah, kaya iku fault.

Dadi apa aku? Aku duwe loro jawaban kanggo pitakonan kanggo bengi iki. Ora dadi Kristen tegese mburi fun sandi? jawaban sing pisan iku: Ora

Aku. No - Dadi Kristen Ora Tegese ing Akhir Fun Panjenengan

Yen pancene mikir babagan, iku pitakonan aneh takon. "Ora dadi Kristen tegese mburi rasa seneng, hiburan, lan kesenengan ing gesang kawula?"Nanging pangandikane soko bab Gusti Allah kanggo takon sing. Yen kang liya Kristen ngisor Allah liwat iman ing Gusti, banjur kanggo rephrase pitakonan iku takon: Gusti Allah arep sampeyan kudu urip an un-nyenengake? Kanggo njawab ya ngandika bab goroh bab Gusti Yésus. Kang nitahake kabeh urip. Mesti wae kang kepengin sampeyan seneng urip sing Panjenenganipun.

Iku kaya takon yen Jay-Z utawa Kendrick Lamar kepengin sampeyan sengit album kang paling anyar. Apa kang arep mung nandhang liwat lan sengit iku? Utawa kaya Steven Spielberg wanted sampeyan sengit film, utawa wanted sampeyan doze mati amarga sampeyan sengit Lincoln dadi luwih. Inggih mesthi ora! Padha digawe iku, ing sisih, supaya wong seneng iku.

Urip beda, amarga iku ora mung sawetara wangun hiburan, nanging ana podho. Apa kita ngerti saka Kitab Suci bilih Gusti Allah punika Gusti Allah apik. Kang digawe urip. Kang digawe ing gambar lan Panjenenganipun nger manggon sing urip kanggo sakabehe. Panjenenganipun nger seneng urip lan marang wong iku.

Proof

Ana apa-apa ing Kitab Suci sing tabet menawa Gusti Allah ora pengin kita seneng gesang kita. Nalika maca Kitab Suci sing mung ora gambar sing lagi arep njaluk. Cara wong pirembagan bab Kristen ngene mikir ana ayat sing pundi Gusti Yesus ngandika, "Yen sampeyan tindakake kula, sampeyan kudu seneng, sengit kabeh, banjur seret wong mudhun karo sampeyan. "Nanging sampeyan lagi ora arep golek apa ayat kaya sing.

Nanging sampeyan bakal nemokake Allah kepingin kita seneng gesang kita. Aku arep maca saperangan saka peranganing sing aku titik iki metu.

Wong mikir Gusti Allah kepengin supaya kita saka iku apik, nanging sing goroh. Listen to James 1:16-17.

Apa ora bisa diapusi, sedulur kang kinasih. Saben peparing kang becik sarta saben ganjaran kang sampurna iku asalé saka ing ngaluhur, medun saka Ramané sakèhing pepadhang karo kang ana jenis utawa Shadow amarga owah-owahan. (James 1:16-17)

Gusti Allah ora nyoba supaya kita saka iku apik; Gusti Allah punika giver kabeh iku apik. Kang sumber. Sing kaya bocah ing Panti takon yen wong-wong sing mbayar kanggo papan perlindungan lan sandhangan sing pengin iku apik kanggo wong-wong mau. Padha mbayar kanggo kabeh supaya apa maksud sampeyan? Iku pitakonan sing klebu nalar.

Gusti Allah nitahaken Persahabatan lan marriage. Gusti Allah nitahaken esem lan ngguyu. Iki kabeh peparingé saka Gusti Allah. Dadi kanggo tumindak kaya ora pengin kita seneng wong iku ridiculous.

Apa bab Gusti Yésus? Ora kang duwe apa-apa kanggo ngomong bab iki? ing John 10, Gusti Yesus mbandhingaké piyambak karo guru-guru palsu. Iki guru palsu mimpin wong kesasar; padha pangon ala. Gusti Yesus nyebut wong maling.

"Nek nerangake nyolong, matèni, lan numpes. Aku teka sing padha uga kudu urip, lan duwe kalubèran. " (John 10:10)

Iki dadi langsung marang apa wong kerep ngomong ing budaya kita. Padha mikir Gusti Allah kepengin kanggo nyolong. Nyolong bungah kita, rasa seneng, lan gratis. Gusti Allah kepengin mateni kita lan seret kita mudhun. Nanging Gusti Yesus ngandika, Dheweke teka menehi urip akeh utawa urip lengkap. He wants us to live our lives to the full. We’ll talk more about that later.

ing Jabur 16, David wis ngomong marang Gusti Allah lan kene apa kang ngandika.

"Sampeyan nggawe dikenal kanggo kula path gesang; ing ngarsane ana kasampurnane bungah; ing tangan tengen kanikmatan ing salawas-lawase liyane. " (Jabur 16:11)

Dadi teka nyedhaki Gusti Allah ora mimpin kanggo sumelang boring, iku ndadékaké kanggo bungah. Ora mung sembarang bungah nanging kasampurnane bungah. Lan wonten kanikmatan. Ora limang menit utawa limang taun kesenengan, nanging pleasures nganti ing salawase.

Aku lunga kanggo dina karo peranganing kaya iki. Kristen ora mungsuh saka rasa seneng, hiburan, lan kesenengan. Iku bener dalan kanggo rasa seneng bener, hiburan, lan kesenengan.

True Joy

minggu kepungkur, bojoku lan aku banjur kanggo ndeleng Gravitasi ing 3D IMAX. Sampeyan ngerti padha menehi iki kaca tingal pasang amba kanggo sijine. Nanging apa yen tinimbang sing kaca tingal kita digawa tutup turu kita saka ngarep? Sampeyan ngerti sing iku sampeyan sijine kaya kaca tingal sing mblokir metu kabeh lampu? Sampeyan ora bisa ndeleng apa-apa nanging pepeteng.

Saiki apa kang bakal wis kedaden yen tinimbang kaca tingal 3D kita sijine ing tutup turu? We ngene kantun kabèh movie. Nanging awit kita sijine sing kaca tingal 3D iku apik tenan. Iku kaya kita padha ing film. Aku iki terus ngombe supaya ora ngawang ing udhara. Apik iki watara kita. Apik iki teka ing us. Kaca tingal nggawa sing pengalaman kanggo urip.

We nambani Allah kaya kang nyoba kanggo tanganipun sing mask turu ing film, nalika tenan kang nyoba kanggo tanganipun ing mripat 3D. Kang ora nyoba kanggo mblokir bungah kita, lan ninggalake kita ing peteng. Kepengin bungah kita meningkat lan sakabehe. Panjenenganipun nger seneng urip minangka iku temenan sante. Susah aku ora tansah ngerti apa sing katon kaya.

masalah kita kita lagi ing roso kesengsem sing fun tegese dilakoni apa wae kita aran kaya ing wekdal ingkang kaparingaken. Nanging yen kita tenan mikir bab iku, kabeh kita ngerti sing idea ala. Sapa sing kepengin kanggo dadi abdi kanggo kabeh padha aran kaya mengkono? Kita lagi fickle.

anakku kepengin kanggo seneng-seneng lan wong mikiraken tancep driji ing stopkontak cara paling apik kanggo apa sing. Kang perlu bimbingan saka kula. Lan yen anakku wis arep seneng-seneng tinimbang dying wis dipercaya kula. Panjenenganipun mikiraken mlaku-mlaku mudhun undhak-undhakan katon nyenengake. Nanging minangka diwasa, Aku ngerti sing ora lumaku apik lan dheweke bakal ngglundhung mudhun.

Allah iku kang nitahake urip lan Gusti mirsa. Kita bakal ngakeni bilih kita lagi ora kabeh-ngerti. Ana iku aku ora ngerti. Lan amarga kita lagi dosa, kita Value iku salah. We kudu dipercaya Allah lan karakter kang.

Sawetara wong mikir, "Sing muni becik nanging Gusti Allah wis kabeh sing dhawuh sing ngomong ora apa fun." Sampeyan lagi tengen; ana swara sing ngalang-alangi kita saka iku tartamtu. Nanging iku supaya fun kita bakal rusak?

Sing ndadekke aku jawaban kapindho kanggo pitakonan iki. Ora dadi Kristen tegese mburi fun sandi? Jawaban kapindho iku: Kadhangkala.

II. Kadhangkala – Ngiringang Ida Bakal Tegese ing Akhir Sawetara Fun Kita

Aku ora pengin ngapusi sampeyan. Dadi Kristen ora ateges sampeyan bakal kudu lali dhewe. Ana iku sing seneng sing ala kanggo sampeyan, iku sing ing roto dawa nyolong bungah tinimbang menehi iku.

Mabuk-mabukan jek seneng-seneng nanging ndadékaké kanggo pancasan bodho. Sex sadurunge marriage misale jek fun, nanging sing tingkat jero saka karukunan iki tau temenan sante loro saka prasetya kekal ing Allah. Iku cara paling jero sampeyan bisa menehi dhewe adoh kanggo wong liya. Kadang lying misale jek kaya iku ndadékaké kanggo seneng-seneng nanging iku harms kita lan liyane.

Kita wis ngakeni, Gusti Allah nitahake kabeh urip lan Gusti mirsa carane iku mestine kanggo sante. dhawuhé sing kanggo apik kita. Ing tangan tengen kanikmatan nganti ing salawase. Lan nalika kita nurut marang, kita obah lunga saka kabungahan bener. Gusti Allah ora supaya kita saka urip apik; kita tetep dhéwé saka urip apik nalika kita nurut marang.

Lan minangka tumindak maha Yesus nyebut kita lali dhéwé.

Banjur ngandika marang kabeh, "Manawa ana wong kang arep ngetut buri Aku, iku nyingkura awaké dhéwé, lan manggul pentèngané dina, lan mèlua Aku. " (Lukas 9:23)

Apa iku tegese kanggo lali dhewe? Nolak dhewe tegese Paribasan ora kanggo dhewe. nolak dhewe. Nolak apa alamiah sing arep kanggo apa.

Iki ora muni becik lan alus. Sampeyan mbokmenawa ora bakal sijine sing ing kertu ciri khas. Iki ora banget nyemangati kanggo para sakabat. Apa Yesus kang Ngontrol lan tegese lan ngina?

Yen kita padha sampurna, takon kita lali dhéwé bakal ridiculous. Yen kita padha tansah apik lan wicaksana takon kita lali dhéwé bakal dadi aneh. Nanging yen kita lagi dicacat takon kita lali dhéwé wis maha. Yen kita lagi kesasar lan ngaco munggah, takon kita lali dhéwé mbiyantu.

Sampeyan ora bisa tansah dipercaya dhewe. Ana iku sing seneng sing ala kanggo sampeyan. Carane kakehan sing kudu digawe sing pancasan ketoke fun, nanging wis kanggo menehi hasil karo jalaran mengko?

Gusti Yesus ngandika yen pengin ngetutake kula, sampeyan kudu mungkasi ngisor dhewe. Iku kaya takon wong kanggo pituduh. Yen kowe kelingan sing wis arep cara salah, lan nyuwun wong kanggo mbantu, sampeyan ora bisa tetep arep nganggo cara Panjenengan. Ngisor Yesus ing siji pangertèn dilakokake sing lagi ilang lan mbetahaken wong kanggo langsung. Gusti Yésus wis ngandika, supaya pindhah. Keparenga kula setir. Sampeyan wis diwenehi dhewe kanggo kula. Aku Master ing. Aku Leader ing. Iki apa tegese teka sawise kula.

Yen bojoku ngandika, yen sampeyan pengin dadi bojoku sampeyan kudu lali dhewe lan tindakake kula. Aku dadi kaya huh? Yen anakku bilih… Aku tenan kaget awit ora bisa diajak. Yen presiden Amerika Serikat bilih, Aku bakal nolak. Malah yen pastor ngandika, lali dhewe lan apa apa wae aku ngomong ana prakara apa iku, Aku menyang gereja liyane. Apa? Amarga aku ora pengin menehi ganti gumanti gesang kawula rampung liwat kanggo wong dosa liyane. Sing ridiculous. Iku ora kula. Padha ora bisa mimpin gesang kawula sampurna salah siji. Padha duwe masalah dhewe.

Nanging Gusti Yésus Kristus ora wong dosa liyane. Kang suci, Kang nitahake sandi, lan Panjenengané tilar donya supaya wong dosa bisa karukunaké karo Allah. Kang dipercoyo. Panjenengané pirsa apa urip kudu katon kaya. Kang ora kang tegese, Kang maha kula. Kang Kristen tegese mlebu ngomong ora kanggo dhewe kadang.

Yen sampeyan lagi ora Paribasan ora kanggo dhewe ajeg, sampeyan kudu takon dhewe apa sing lagi nemen ngiringang Ida. Amarga kita lagi salah ajeg lan kita kudu bantuan Kang.

Conto Suléman

Salah siji saka buku realest ing Kitab Suci punika kitab Kohelet. Iku mbokmenawa ditulis dening Sang Prabu Suleman. ing, kang wuwus bab carane kabeh iku tanpa guna. Awit iku kang wis akèh kabeh, pangucapé iku saka pengalaman. Punika apa ngandika.

"Sing sapa tresna dhuwit ora bakal wareg karo dhuwit." (Ecclesiastes 5:10)

Supaya sampeyan bisa njupuk iki, minangka kene kita. Padha sengit kabeh, kalebu dhuwit. Gusti Allah ora pengin kula seneng. Utawa sampeyan bisa ndeleng iku minangka Gusti Allah nglindhungi saka anggone ngoyak-oyak soko sing ora bakal marem sampeyan

Listen to apa kang ngandika mengko:

Everyone uga kanggo tiyang Allah wis diwenehi kasugihan lan bandané lan daya kanggo seneng wong, lan kanggo nampa akèh lan padha bungah-bungah kang toil-iki peparingé Allah. Kanggo kang ora akeh elinga dina kang urip amarga Gusti Allah tansah wong dikuwasani karo bungah ing atiné. (Ecclesiastes 5:19-20)

Apa sing mbantah sing? seneng dhuwit? Aku panginten ngandika iku ora bakal gawe marem sampeyan. Gusti Allah menehi bungah, ora dhuwit. Money ora marem sampeyan, iku mung ndadekake pengin dhuwit liyane. Iku bisu urip iku. Sampeyan bisa seneng soko, tanpa urip ing Panyangka palsu sing bakal gawe marem nyawa. Gusti Allah wis nyoba kanggo nglindhungi us.

masalah kita punika kita arep kanggo nyembah hadiah tinimbang giver, Titah tinimbang nitahake. Kita arep kanggo nyembah kanvas tinimbang pelukis ing, kaca tinimbang penulis. Kita arep kanggo nguber dhuwit tinimbang kang menehi kabeh iku. Gusti Yesus nyebut kita lali lan nderek Panjenenganipun.

Kristen sing ora dagang seneng omahe, utawa kabungahan kasusahan. Lagi dagang joys sauntara, kanggo joys langgeng. Lagi dagang joys agawe, kanggo nyawa joys. Lagi dagang fleeting, joys fickle, kanggo stabil, rock joys ngalangi.

III. Carane We Seneng Things Rightly?

We manggon dening iman ing nitahake kita.

We All Urip By Iman

Apa kita éling utawa ora, kabeh kita wong iman. Saben manungsa. Kristen, Muslim, Hindu, Buddha, posisi ingkang dipunsebataken, Atheists-kabeh kita urip marga saka pracaya, kita manggon ing cahya saka apa kita pracaya ing sembarang wayahe diwenehi. Sing sing sing atlit laku tenan hard. Apa? Amarga kowe yakin bakal nggawe sampeyan luwih apik ing olahraga Panjenengan. Utawa carane bab iki? Sawetara sing sijine alamat ing Google Maps menyang panggonan-panggonan. Apa? Amarga kowe sing telpon bakal menehi pituduh tengen. Yen sampeyan pracaya telpon bakal trick sampeyan, kang aku mine ora kadang, sampeyan ora bakal wis digunakake. Aku lunga lan ing. Nanging kita kabeh manggon dening iman.

Aku urip apik urip dening iman ing Gusti Allah apik. Panjenenganipun dhateng kita carane seneng titahipun rightly. Ndadékaké kita bungah.

Sembarang wektu kita nambani apa-apa liyane saka Gusti Allah minangka pungkasan ing dhewe kita lagi ora nglaras bener.

Fun kang ora cukup

Nanging Mungkin sampeyan mikir, Aku ora pengin sing. Aku pengin duwe fun. kang gumun, nglaras dhewe ora kabeh urip kira. Yen sampeyan mikir iku, sampeyan lagi ing soko medeni. Yen sampeyan mbangun urip ing dhasar fun, iku bakal teka tumbling mudhun nalika urip hard. fun, kang gumun, nglaras dhewe sapunika ora cukup. Apa ora mbukak sawise bungah langgeng?

Lan iku ora cukup kanggo ngenteni nganti mengko. Apa ngenteni kanggo miwiti urip? Mungkasi nguber bab palsu lan miwiti nguber bab nyata.

Iku kaya godha NBA, amarga rodo bakal muter NBA 2K ing PlayStation. Mungkasi nguber bab palsu, lan ngisin bab nyata sing kasedhiya. C.S. Lewis ditulis sentimen padha nalika ngandika iki:

“We jalmo setengah ati fooling bab karo ngombe lan jinis lan ambisi nalika bungah tanpa wates ana us, like an ignorant child who wants to go on making mud pies in a slum because he cannot imagine what is meant by the offer of a holiday at the sea. We are far too easily pleased” - C.S. Lewis, Bobot Kamulyan

Aku digunakake kanggo mikir urip ana kabeh iki pleasures fleeting. Aku dadi wong Kristen. Ana iku aku maca ing awal minangka Kristen sing kabongkar Gambar lawas saka urip apik. Punika conto.

Kanggo Die Is Gain

Kabeh kita wis krungu wong pirembagan bab pati saka wektu kanggo wektu. We wis krungu wong ngomong, "Boten ing urip manawa nanging pati lan pajak."Ngandika One rapper populer, "Aku nyoba kanggo ngalahake urip njalari aku ora bisa ngapusi pati." Wong ngerti sing pati ora bisa nyingkiri. Nanging minangka enom Kristen, Aku maca ayat bab pati ing Kitab Suci sing kaya apa aku wis tau krungu sadurunge. Rasul Paulus ngandika bab pati ing cara aneh. Paul ora mung ngomong pati tartamtu, Iku tumuli langkah luwih. ngandika, "Mati iku gain." Opo!?

Pati iku nalika otak, atimu, lan paru mungkasi mengkono proyek sing. Pati tegese kesimpulan saka urip lan misahake saka anggota kulawarga. Pati tegese karya urip kang liwat. Boten kados kita trials liyane, pati iku, kanggo wong sing mati, tegesé "mburi donya"– mburi siji iki tho. Dadi carane bisa mati bisa dadi gain? Aku ora bisa nggawe dhuwit nalika aku mati? Aku ora bisa nambah status nalika aku mati. Sampeyan mung durung pas karo views sandi lawas saka urip apik.

Inggih supaya kula mangertos apa Paul temenan dening papat tembung-kanggo iki mati iku kabegjan-aku ngerti papat sing teka tengen sadurunge wong-wong mau. ing Filipi 1 Paul nerangake apa kang misale jek dadi ok karo salah siji tetep urip utawa mati ing tangan mbujeng kang. Panjenenganipun nyerat ing ayat 21, "Urip IS Kristus. "Kanthi tembung, Rasul marang aku apa urip punika saestu kabeh bab- ora dhuwit, ora proyek, malah ora kulawarga- nanging Gusti Yesus. Carane bisa sandi égois, status-kepengin Kadhaton urip jejere bebener sing?

Urip wis ora ana tegesé loro saka Kristus, amarga Kristus iku apa iku kabeh babagan. Mulane kanggo seneng iku rightly, kita kudu seneng wong ing cara sing neksèni kanggo bebener sing.

Kabeh iku luwih nalika sante ing konteks iki temenan dadi. Nalika kita nambani kaya pungkasan dhewe iku salah. We ngirim minangka sarana kanggo mburi kamulyané Gusti Allah.

Apa kita mung duwe jinis karo akeh wanita minangka bisa? Utawa malah mung sapa sing lagi in hubungan sing cedhak karo? Sex Punika paling sante ing prajanjian marriage. Wong loro setya siji liyane kanggo liyane sing urip, ora arep ngendi wae. Ana ora perlu kanggo insecurity, ora isin. Persahabatan paling sante ing konteks iki. Wonten andhap, pangapunten, sih, tresna.

Dhuwit wis paling sante nalika iku ora nyembah. Power wis paling sante nalika iku ora nyembah. Apa mengkono nalika dadi adoh? Wine ing moderat luwih saka mabuk-mabukan. Lan f mesthi sampeyan bisa seneng musik lan film. Nanging mikir bab carane padha hubungané makna kabeh gesang: Kristus. Kabeh wis paling sante nalika iku diajukake kanggo Kristus.

We sing bejat, lan Kristus teka sijine kita bali bebarengan. Nalika kita nyembah dhuwit, utawa Persahabatan, utawa jinis, iku pelanggaran marang Gusti Allah. Lan kita pantes dipun biji kanggo sing nyinggung. Nanging Gusti Allah ngutus Kristus. Gusti Yesus durung duwe masalah karo nglaras iku salah, utawa nglaras iku apik ing cara dosa. Nanging Gusti Yesus banjur mundhut paukuman kanggo nyinggung kita ing salib. Panjenenganipun wungu saking kuburan lan nawakake urip langgeng.

Yen kita bakal ninggalake cara lawas kita konco lan cling kanggo Kristus kita bisa ngapura, lan kita bisa ngetik ing kabungahan Master kita. Kita ora bakal urip paling kita saiki. Nanging Gusti bakal maringi kabungahan lan kesenengan nganti ing salawase.

Enggo bareng

35 komentar

  1. TriggzReply

    Wow!you really are a vessel of God brah,and trust me you inspire a lot with your trust and faith in God.these posts have really changed me in a massive way and I hope you keep writing to us for the sake of us all.One day I wanna be just like you,(I know I sound like a 6year old)cause I’ve already switched my Rap and Poetry to Christian cause that’s what I’m living now,thanks to tracks like BEHOLD THE SPIRIT and HiP HOP.stay Blessed
    Dawg and Keep Faith 116!
    Gusti mberkahi.

  2. DeondreReply

    I dont need to leave a comment bro i believe you brought a clear understanding to the listener.May GOD continue to bless you in every area of your life In Jesus Name

  3. JESSIEReply

    Very well stated. Matur nuwun, Ruach HaKodesh, for speaking that TRUTH through this willing vessel. AWESOMENESS..

  4. BrookeMeghanReply

    Amin! Thank you for sharing and for the encouragement.

    “Kanggo urip kuwi, and to die is gain.” Filipi 1:21 – Gusti, may we truly live this out in our lives! Thank You for the freedom we have in You.

  5. ShaundaReply

    Enlightening persepective on the purpose of joy and pleasure in our lives. Really enjoyed how you incorporated that quote from C.S. Lewis referring to the child playing with mudpies. We can enjoy life to the fullest as Christians!

  6. MasiyaChoiceReply

    Yes indeed to die is to gain. Christ died that we might live and we ought to live for Him. As young people let’s die in worldly pleasures and be alive in heavenly treasures.

  7. STEPHReply

    I appreciate the blog Trip Lee. I struggled with this a lot while I was in high school, even at times now while in collegejust trying to understand how to enjoy things in way that testifies that Jesus is everything and what that looks like lived out. Thank you again.

  8. MotsiriLebeaReply

    Wow. I’m speechless. Like really ? I mean I thought I got to change myslef before I come to christ but was wrong.

  9. YuriReply

    Awesome stuff! I am giving a chapel message to teenaged boys this weekend on what it means to be of God’s workmanship. These has great points that I will most likely cover with them too.

  10. ChaseReply

    Great message, trip. Keep on being a light in this dark world where the majority of celebs & media try to keep Christ out of everything possible. Good people, saved by His blood, will always win in the end!
    -Gusti mberkahi

  11. harbeegailReply

    I must sayThis is a message from God. I talkd about this yesterday amidst my fellow youth and they saw me like an outcast. I feel relieved and strenghtened with this now. No going backJesus ever. More of God’s grace bro.

  12. EnaneReply

    Thank you bro. Aku pancene perlu iki. As a young Christian teen, I’ve often gotten the wrong interpretation of what pleasure and fun is. But after reading this, I feel like I understand a little better. I really appreciate this. Thanks again, God bless you and the family. Love you in Jesus

  13. ElvisReply

    Excited for what you’ve been doing with this website and your local churchI’m mostly excited for seeing u back in the studioI’m juiced for what u have coming

  14. Chaunelle LewisReply

    This was a lovely message, it ministered to me and thank you so much for speaking about the scripture verse Phillipians 1:21. I’ve been trying several times to understand it by listening to sermons. I pray that God continues to use you to enhance and build-on the kingdom. God bless you bro.. Peace & love ♡

  15. DavidMoyoReply

    This is awesome William, really appreciate your transperancy and your humily to allow yourself to be used of the Lord. Gusti Allah mberkahi kowé

  16. MarjorieReply

    This and many other messages on this blog are right on time & on point! Praise the Lord! Thank you for making this blog, I am always so encouraged in the Lord by your posts. Please keep on speaking and writing! May God bless you and your family!

  17. JenniferReply

    Wow! This message really spoke to me! Thank you so much for what you do for God and for Being unashamed of the Gospel. uga, for letting God take control of your life. May God keep on blessing you and your amazing family!
    You are such a big blessing to my life!
    -Jennifer Hernandez

  18. EndyReply

    wow!! Up until this moment, I tho’t this kinda open,interestin,realistic christianity was jst fiction like i read from #Francinerivers books. I lack words to say anything. This piece has really touched something in me and now am ready 100% to live for God..thanks TL..God help you to keep being a blessing. #Amin!

  19. MichaelReply

    kirim gedhe, i really liked the illustrations.

    If we are truly saved, and God created in us a new clean heart, his commandments won’t be greivous. (1john)

    Aja njaluk kula salah, we still need teaching, but if we are saved there are things we won’t want to do. Temptation will still come no doubt, but God won’t allow us to be attempted above what we can bear. He will create an escape.

  20. JoshReply

    Trip this is amazing! Matur nuwun ingkang sanget! I love your sermons, they make me realized we really do have a good God. Thank you bro! Keep the good work up.
    Aku 17 taun, and I just know God has amazing future laid down for me.

    I also want to point out in your sermon that is written. You forgot a letter lolOFyou wroteflol Just caught my eye that’s all. It’s where
    you said:
    “… Lan f mesthi sampeyan bisa seneng musik lan film. Nanging mikir bab carane padha hubungané makna kabeh gesang: Kristus. Everything is best enjoyed when it’s submitted to Christ.

    I would love to hear more! Thank you bro!

  21. GalacticReply

    Hi, everything is going nicely here and ofcourse every one is sharing information, that’s genuinely fine, keep up writing.

  22. JustinReply

    Wow you are an amazing writer and teacher! The way in which you preach the Gospel is so enlightening. I could listen to and read your sermons all day! They are true food for the soul. God bless you and your family!

  23. OlobzReply

    Good good good one man.
    Your a good model and inspiration. I hope we all see in Heaven, then and only then can we sing ‘Sweet Victoryin it’s fullness. For now God bless
    #116 #Unashamed #Dasshow_we_roll_and_should_roll

  24. KeatonReply

    Bro, I admire you more as a preacher than a musician and you are my favorite rapper. I would really love the opportunity to speak to on a minister to minister basis. I really love your heart for Him. If I may, I don’t think you should give up music 100%. I believe its a platform God has given you to edify the saints and evangelize the sinner. I pray you’re able to reconcile the passion I know too well to shepherd God’s people and your amazing musical gifts. God bless you dear brother!

  25. tamsynReply

    The souls are so important to God! And wow when I view the posts of so many I’m in awe of the work God is doing through you. Its amazing. Keep on keeping on. Bless every seed and the water Gods used you to disperse on His beautiful Earth. May He grow and tender all the seeds.