Bisa Xians Kagungan Fun?

Teu jadi Kristen mean ahir fun mah? Éta hiji Patarosan metot sarta ngarasa aya hiji adil nanya. Aya gambar tangtu Kristen nu bakal mindeng dicét. Lamun urang mikir Kristen maranehna mikir hal beda. Sababaraha mikir screaming da'wah TV, batur mikir guy bodas dina jas atawa nini hideung heubeul dina hat gereja gedé. Sababaraha mikir konservatif pulitik atawa jalma jalma nu teu dipikaresep ku élmu. Tapi saeutik pisan jalma mikir Kristen jeung mikir: hey, nu bakal jadi hal fun ulah! Jadi Kristen teu sigana fun ka urang.

Kristen geus gotten reputasi salaku killjoy a. Ieu hal pikeun jalma boring jeung urang heubeul. Hiji rapper dina lagu nyebutkeun, "Lamun sieun, terus indit ka gereja. "gereja Tétéla Christian kanggo isinan, punks scared. Jalma mikir jadi Kristen hartina anjeun kudu maké cocog jeung dresses lila, jeung ngadéngékeun musik Christian bad, jeung ngeureunkeun keur tiis. Anu mimiti, sababaraha y'all teu niiskeun di tempat kahiji, tapi éta carita sejen.

Kuring kakara diawaskeun wawancara Aturan Ja ieu kamari. Manéhna ngawangkong ngeunaan pangalaman-Na jeung gereja. Dina pangalaman-Na gereja sok nyarios datang salaku anjeun, tapi kungsi bener dimaksud eta. Manéhna kungsi ngarasa wilujeng sumping. Jeung lamun urang ditanya lamun manéhna ditarima Kristus kana hirupna, cenah manéhna teu siap. Manéhna mikir nu dimaksud manéhna nyieun catetan Injil ayeuna. Gambar yén manéhna geus dibikeun Kristen salah mana anjeun geus ngarobah sagalana ngeunaan diri; Anjeun kungsi eureun ngarasakeun sadaya nu Anjeun geus ngarasakeun. Saolah-olah jadi Kristen nyaéta hal panungtungan Anjeun kukituna dipigawé lamun anjeun hayang ngarasakeun diri!

What is Fun?

Di dieu nu kumaha fun dihartikeun dina kamus. fun nyaeta: A sumber enjoyment, raramean, atawa pelesir. Aya no question nu jadi Kristen hartina pamahaman jeung pangalaman enjoyment, raramean, jeung pelesir bakal ngarobah. Upami Anjeun keur wondering lamun bisa cicing sarua, teu bisa. Aya no mamang nu jadi Kristen ngarobah cara Anjeun tempo hirup.

Patarosan ieu: teu eta mantuan atawa menyakiti fun Anjeun? Nyaéta Kristen musuh enjoyment Anjeun, raramean, jeung pelesir? Atawa teu eta mantuan Anjeun ngalaman enjoyment, raramean, jeung pelesir di rasa bener maranéhanana? Geus dulur di budaya urang gotten eta katuhu? Dupi Kristen jeung fun dina ends sabalikna ti spéktrum?

Jigana salah sahiji alesan urang obrolan ngeunaan Kristen jalan ieu téh alatan jalan Kristen nu portrayed dina média. Sakur guy Christian dina film atawa TV mintonkeun nyaéta awon. Maranéhanana geus biasana judgmental jeung corny. Jalma unfairly karikatur loba Kristen jeung méré perhatian ka barang paling ridiculous.

Alesan kadua sabab sababaraha Kristen jeung jalma anu nyebut diri urang Kristen méré off Vibe nu. Maranéhanana nyumbang kana stereotype nu. Sababaraha Kristen bener teu ngarasakeun nanaon jeung maranehna ngalepatkeun eta dina Allah, lamun éta lepat nya.

Jadi naon maneh mah mikir? Kuring boga dua jawaban ka nu nanya keur peuting. Teu jadi Kristen mean ahir fun mah? jawaban kahiji mah: teu

abdi. No - jadi Kristen Teu Teu Maksudna nu End of Fun anjeun

Lamun bener mikir ngeunaan eta, éta hiji pertanyaan aneh nanya. "Teu jadi Kristen mean ahir enjoyment, raramean, jeung pelesir dina kahirupan mah?"Eta nyebutkeun hiji hal ngeunaan Allah nanya Patarosan nu. Lamun keur sarana Christian handap Allah ngaliwatan iman di Kristus, terus ka rephrase Patarosan ayeuna teh nanyakeun: Teu Allah hayang anjeun boga hirup un-nikmat? Pikeun ngajawab enya nyebutkeun hal bohong ngeunaan Anjeunna. Manéhna teh Creator sakabeh kahirupan. Tangtu manéhna hayang Anjeun pikeun ngarasakeun kahirupan nu Manéhna nyiptakeun.

Ieu kawas nanyakeun upami Jay-Z atawa Kendrick Lamar hayang anjeun hate album-Na newest. Naha manéhna Anjeun hoyong ngan sangsara ngaliwatan eta jeung hate eta? Atawa kawas Steven Spielberg hayang anjeun hate film-Na, atawa manéhna hayang anjeun doze off sabab hated Lincoln jadi loba. Nah tangtu teu! Maranéhanana dijieun, sabagian, ku kituna batur bakal ngarasakeun eta.

Kahirupan beda, sabab éta teu saukur sababaraha bentuk hiburan, tapi aya kamiripan. Keur naon urang nyaho ti Kitab Suci nyaeta Allah nyaeta Allah alus. Manéhna nyiptakeun kahirupan. Manéhna dijieun urang dina gambar-Na jeung Anjeunna hayang urang hirup hirup ka full. Manéhna hayang urang ngarasakeun kahirupan jeung muji ka Anjeunna for eta.

bukti

Aya aya sia aya dina Kitab Suci anu nunjukkeun yen Allah teu hayang urang ngarasakeun kahirupan urang. Lamun maca Kitab Suci anu ngan teu gambar Anjeun keur bade meunangkeun. Cara urang obrolan ngeunaan Kristen Anjeun kukituna mikir aya ayat a mana Yesus nyebutkeun, "Lamun nuturkeun kuring, Anjeun kudu jadi henteu resep, hate sagalana, anjeun sarta sered batur turun jeung anjeun. "Tapi Anjeun keur teu bade manggihan nu mana wae nu ayat kawas éta.

Gantina anjeun nimu Allah wanting urang ngarasakeun kahirupan urang. Kaula bade maca sababaraha passages nu Jigana titik ieu kaluar.

Jalma mikir Allah hayang tetep urang ti hal alus, tapi éta bohong. Dengekeun James 1:16-17.

Naha teu bisa deceived, ilaing mah tercinta. Unggal kado alus jeung unggal kado sampurna ti luhur, datang turun ti Bapa lampu jeung saha aya variasi atawa kalangkang alatan parobahan. (James 1:16-17)

Allah teu nyoba ngajaga urang ti hal alus; Allah nyaeta Giver tina sagala hal alus. Anjeunna sumber. Éta kawas kids di hiji panti asuhan nanyakeun lamun jalma nu mayar panyumputan jeung baju maranéhanana hayang hal alus pikeun maranehna. Maranéhanana mayar kanggo sagalana jadi naon anu anjeun mean? Ieu hiji pertanyaan teu asup kaakal.

Allah nyiptakeun silaturahim jeung nikah. Allah nyiptakeun mesem jeung seuri. Di handap ieu mangrupakeun sadaya hadiah ti Allah. Jadi mun kalakuan jiga manéhna teu hayang urang ngarasakeun eta nyaeta ridiculous.

Naon ngeunaan Yesus? Teu manéhna boga nanaon ngomong ngeunaan ieu? dina John 10, Yesus jelas beda Dirina jeung guru palsu. Ieu guru palsu ngakibatkeun jalma sesat; maranéhanana éta shepherds bad. Yesus nyebut eta maling.

"Maling Nu datang ka maok, maehan, jeung ngancurkeun. Kuring datang yén maranéhanana bisa meunangkeun hirup, jeung geus abundantly. " (John 10:10)

Ieu mana langsung ngalawan naon urang mindeng ngomong dina budaya urang. Maranéhanana mikir Allah hayang maok. Maok kabagjaan urang, kabungahan, jeung bakal bébas. Yen Allah hayang maehan urang sarta sered urang turun. Tapi Yesus nyebutkeun, Manéhna datang ka méré téh hirup loba pisan atawa kahirupan full. Manéhna hayang urang hirup kahirupan urang ka full. Urang gé ngobrol leuwih ngeunaan nu saterusna.

dina Jabur 16, David téh ngawangkong ka Allah jeung di dieu Kang naon anu nyebutkeun.

"Anjeun make dipikawanoh kuring jalur hirup; dina ayana Anjeun aya fullness tina kabagjaan; di leungeun katuhu Anjeun pleasures salawasna leuwih. " (Jabur 16:11)

Jadi datang deukeut ka Allah teu ngakibatkeun sedih boring, eta ngabalukarkeun kabagjaan. Teu saukur nu mana wae nu kabagjaan tapi fullness tina kabagjaan. Jeung aya pleasures. Teu lima menit atawa lima taun pelesir, tapi pleasures forevermore.

Mah bisa muka dina keur poé jeung passages like this. Kristen teu musuh enjoyment, raramean, jeung pelesir. Ieu sabenerna jalan ka enjoyment bener, raramean, jeung pelesir.

bener Joy

Minggu kamari, mah jeung pamajikan mah indit ka tempo Gravitasi di 3D IMAX. Anjeun nyaho maranéhanana méré Anjeun ieu gelas clunky gedé pikeun nunda dina. Tapi kumaha lamun gaganti jalma gelas we dibawa masker sare urang ti imah? Anjeun nyaho eta hal nu ditunda kawas gelas nu meungpeuk kaluar sadaya cahaya? Anjeun teu ningali nanaon tapi gelap.

Ayeuna naon bakal kajadian lamun tinimbang gelas 3D we nunda dina rupi sare? Urang kukituna luput sakabeh film. Tapi saprak urang ditunda eta gelas 3D ieu endah pisan. Ieu kawas urang éta dina film. Kuring nyekel turun inuman mah jadi teu ngambang nepi di hawa. Barang ieu kira-kira urang. Barang ieu datang di urang. Nu gelas dibawa yen pangalaman hirup.

Urang ngubaran Allah kawas manéhna nyoba leungeun urang nu mask sare dina film, lamun bener manéhna nyoba leungeun urang kacasoca 3D. Manéhna nu teu nyoba meungpeuk kabagjaan urang, jeung ninggalkeun urang di poék. Manéhna hayang kabagjaan urang bisa ditingkatkeun jeung ka full. Manéhna hayang urang ngarasakeun kahirupan salaku ieu Hartina bisa ngarasakeun. Sedih urang teu sok nyaho naon nu Sigana mah.

masalah urang urang keur dina kaayaan gambaran yen fun hartina ngalakonan naon we ngarasa kawas di mana wae moment dibikeun. Tapi lamun urang bener mikir ngeunaan eta, sakabéh urang nyaho yén hiji pamanggih bad. Who wants to be a budak sagalana maranehna ngarasa kawas ngalakonan? Simkuring fickle.

putra mah hayang boga fun sarta manéhna nyangka nempel ramo di outlet nyaéta cara anu pangalusna pikeun ngalakonan nu. Manéhna perlu hidayah ti kuring. Tur upami putra mah akang gaduh fun tinimbang dying manéhna geus dipercaya kuring. Manéhna nyangka leumpang turun tangga kasampak fun. Tapi salaku sawawa, Kuring teu apal yén manéhna teu leumpang oge jeung manéhna gé ngagolempang turun.

Allah téh Maha Nyipta hirup jeung Anjeunna weruh. Urang sadaya tangtu ngaku yen urang geus teu sadaya-nyaho. Aya hal urang teu ngarti. Jeung sabab urang geus sinners, urang bersih hal salah. Urang kudu dipercanten Allah jeung karakter-Na.

Sababaraha urang mikir, "Anu hurung nice tapi Allah geus sakabeh jalma Paréntah nu ngabejaan urang teu ngalakukeun hal fun." Jeung anjeun katuhu; aya paréntah nu nyaram urang ti hal tangtu. Tapi nya eta ku kituna fun urang bakal ruined?

Nu brings kuring jawaban kadua mah Patarosan ieu. Teu jadi Kristen mean ahir fun mah? jawaban kadua mah: sakapeung.

II. sakapeung – Handap Yesus Badé Maksudna nu End of Sababaraha Fun urang

Kuring teu hayang nipu anjeun. Jadi Kristen teu mean anjeun bakal kudu mungkir sorangan. Aya hal anu anjeun mikaresep anu goréng pikeun anjeun, hal anu dina ngajalankeun lila maok kabagjaan tinimbang mere eta.

Mabok sigana fun tapi ngabalukarkeun kaputusan bodo. Sex saméméh nikah sigana fun, tapi tingkat jero sauyunan ieu kungsi dimaksud bisa ngarasakeun sajaba ti eta komitmen lifelong dina Allah. Ieu cara deepest Anjeun bisa méré diri jauh ka batur nu sejenna. Kadang-kadang jeung bohong jigana kawas ngabalukarkeun fun tapi harms urang jeung sajabana.

Sakumaha urang geus geus dicaritakeun, Allah nyiptakeun sagala kahirupan jeung Anjeunna weruh kumaha nu sakuduna jadi ngarasakeun. Paréntah-Na kanggo alus urang. Dina leungeun katuhu-Na anu pleasures forevermore. Jeung lamun urang henteu patuh Anjeunna, urang pindah jauh ti kabagjaan bener. Allah teu tetep urang ti kahirupan alus; urang tetep diri urang sorangan ti kahirupan alus lamun urang henteu patuh Anjeunna.

Jeung salaku kalakuan asih Yesus nyebut urang mungkir diri urang sorangan.

Jeung cenah ka sadaya, "Lamun saha bakal datang sanggeus kuring, hayu manéhna kufur dirina, jeung nyokot nepi cross-Na poean, tur turutan kuring. " (Lukas 9:23)

Naon eta hartina ka mungkir sorangan? Denying sorangan hartina nyebutkeun no ka diri. nampik sorangan. Nampik naon alami Anjeun hoyong ngalakukeun.

Ieu teu disada nice jeung mengembang. Anjeun meureun teu bakal nunda nu dina kartu ciri khas. Ieu teu pisan encouraging ka murid. Nyaéta Yesus ngan keur ngadalikeun jeung mean jeung ngahina?

Lamun urang éta sampurna, nanyakeun urang mungkir diri urang sorangan bakal ridiculous. Lamun urang éta sok alus sarta wijaksana nanyakeun urang mungkir diri urang sorangan bakal aneh. Tapi lamun urang geus flawed nanyakeun urang mungkir sorangan ieu asih. Lamun urang geus misled jeung messed nepi, nanyakeun urang mungkir sorangan nyaéta mantuan.

Anjeun teu bisa sok dipercanten sorangan. Aya hal anu anjeun mikaresep anu goréng pikeun anjeun. Sabaraha kali geus maneh dijieun kaputusan nu seemed fun, tapi anjeun kungsi nungkulan konsékuansi saterusna?

Yesus anu nyebutkeun upami Anjeun hoyong nuturkeun kuring, anjeun kudu eureun di handap ieu diri. Ieu kawas nanyakeun batur keur arah. Lamun nyadar anjeun geus bade jalan salah, jeung ménta batur pikeun mantuan Anjeun, Anjeun teu bisa ngajaga bade jalan. Handap Yesus ieu dina hiji rasa admitting nu nuju leungit jeung merlukeun batur langsung anjeun. Jadi Yesus anu nyebutkeun, leupaskeun. Méré kuring kabayang steering. Anjeun geus dibikeun ka diri kuring. Aku Master dina. Aku Pamimpin nu. Ieu naon hartina datang sanggeus kuring.

Lamun pamajikan mah ceuk, lamun hayang jadi salaki kuring geus mungkir sorangan tur turutan kuring. Abdi jadi kawas huh? Lamun putra mah ceuk nu… Abdi bener heran saprak manéhna teu bisa ngobrol. Lamun présidén Amérika Sarikat ceuk nu, Mah, tangtu nampik eta. Komo lamun pendeta mah ceuk, mungkir sorangan jeung ulah naon atuh ngomong euweuh urusan naon nya, Abdi indit ka gereja sejen. kunaon? Sabab kuring teu daék méré reins hirup mah lengkep leuwih ka jalma loba dosana sejen. Éta ridiculous. Teu nulungan kuring. Paréntah teu bisa mingpin hirup mah sampurna boh. Maranéhanana boga isu sorangan.

Tapi Yesus Kristus teu jalma loba dosana sejen. Anjeunna suci, Anjeunna Creator mah, jeung Anjeunna maot jadi sinners bisa reconciled ka Allah. Anjeunna dipercaya. Manéhna weruh naon hirup mah kudu kasampak kawas. Manéhna teu keur mean, Manéhna nu asih kuring. Keur a Christian ngandung harti yén anjeun ngadaptarkeun ngomong no ka diri sakapeung.

Upami Anjeun keur teu nyebutkeun no ka diri rutin, Anjeun kudu nanya ka diri naha Anjeun keur bener di handap ieu Yesus. Sabab urang geus salah rutin jeung urang kudu bantuan-Na.

Conto Solomon sacara

Salah sahiji buku realest dina Kitab Suci mangrupakeun kitab Pandita. Hayu urang meureun ditulis ku Solomon. di jerona, he ceramah ngeunaan kumaha sagalana hartina. Saprak manéhna geus kungsi loba sagalana, manéhna speaks tina pangalaman. Di dieu Kang naon cenah.

"Manéhna anu mikanyaah duit moal wareg jeung duit." (Pandita 5:10)

Jadi Anjeun bisa nyokot ieu, salaku dieu urang indit. Maranéhanana hate sagalana, kaasup duit. Allah teu hayang kuring ngarasakeun eta. Atawa Anjeun bisa nempo salaku Allah mayungan anjeun ti chasing sanggeus hiji hal anu kungsi bakal nyugemakeun anjeun

Dengekeun naon manéhna nyebutkeun saterusna:

Sarerea oge saha Allah geus dibikeun kabeungharan jeung possessions jeung daya ngarasakeun eta, jeung narima loba sarta girang nya toil-ieu téh kado Allah. Keur manéhna moal loba inget poe hirupna sabab Allah ngajaga manéhna jajah jeung kabagjaan di haténa. (Pandita 5:19-20)

Nyaeta kontradiksi a? ngarasakeun duit? Teu sangka cenah moal nyugemakeun anjeun. Allah méré kabagjaan, teu duit. Money teu nyugemakeun anjeun, wae euy ngajadikeun hayang leuwih duit. Ieu belet hirup for eta. Anjeun bisa ngarasakeun hal, tanpa hirup dina asumsi palsu yén nagara éta bakal nyugemakeun jiwa Anjeun. Allah téh rék nangtayungan urang.

masalah urang nu urang hayang ibadah kado gaganti tina Giver, Nyiptakeun gaganti Creator. Kami rek ibadah kanvas nu tinimbang pelukis nu, kaca tinimbang pangarang. Kami rek ngudag duit gaganti Hiji anu nyadiakeun sagala hal. Jeung Yesus nyebut urang mungkir nu teras turutan Anjeunna.

Kristen teu dagang fun pikeun boredom, atawa kabagjaan pikeun ngenes. Maranéhanana keur dagang joys samentara, keur joys langgeng. Maranéhanana keur dagang joys deadly, pikeun hirup méré joys. Maranéhanana keur dagang fleeting, joys fickle, pikeun stabil, batu joys padet.

III. Kumaha Ulah Urang Rasakeun kanikmatan Hirup rightly?

Urang hirup ku iman Creator urang.

Urang Sadaya Hirup Ku Iman

Naha urang sadar atawa teu, sakabéh urang jalma iman. Unggal mahluk manusa. Kristen, Muslim, Hindu, Budha, Agnostics, Ateis-sakabéh urang hirup ku iman, urang hirup di nu caang naon we percaya waé moment dibikeun. Maranéhanana anjeun anu atlit latihan bener teuas. kunaon? Sabab percaya bakal ngajadikeun anjeun leuwih alus di olahraga Anjeun. Atawa kumaha ngeunaan ieu? Sababaraha anjeun nunda alamat di Google Maps pikeun meunangkeun tempat. kunaon? Sabab dipercaya yén telepon Anjeun bakal méré Anjeun arah katuhu. Lamun dipercaya telepon Anjeun bakal trik anjeun, nu Jigana tambang teu kadang, teu bakal dipaké nya. Mah bisa muka dina jeung di. Tapi urang sadaya hirup ku iman.

Jigana kahirupan alus ieu hirup ku iman dina Allah alus. Manéhna ngabejaan urang kumaha ngarasakeun ciptaan-Na rightly. Manéhna ngabalukarkeun urang kabagjaan.

Sakur waktu urang ngubaran nanaon lian ti Allah salaku ahir dina diri urang geus teu ngarasakeun eta bener.

Fun sacara Teu Cukup

Tapi meureun mikir, Kuring teu hayang nu. Kuring hayang boga fun. keur amused, ngarasakeun sorangan teu sadaya hirup ngeunaan. Lamun mikir eta, Anjeun keur dina hiji hal scary. Lamun ngawangun kahirupan Anjeun dina pondasi fun, éta gé datang tumbling turun lamun hirup teuas. kabungahan, keur amused, ngarasakeun sorangan ayeuna teu cukup. Naha teu balik sanggeus kabagjaan abadi?

Jeung éta teu cukup ngadagoan kantos saterusna. Naha ngadagoan pikeun ngamimitian hirup? Ngeureunkeun chasing hal palsu tur mimitian chasing hal nyata.

Ieu kawas ignoring nu NBA, sabab rada bakal muter NBA 2k dina PlayStation. Ngeureunkeun chasing hal palsu, jeung nangkeup hal nyata nu sadia. C.S. Lewis ditembongkeun hiji sentimen sarua lamun cenah ieu:

“Urang mahluk satengah hearted fooling ngeunaan jeung inuman jeung sex jeung ambisi lamun kabagjaan wates anu ditawarkeun urang, kawas hiji anak goblog who wants to anjeun dina nyieun pies leutak di kumuh sabab manéhna teu bisa ngabayangkeun naon anu dimaksud ku tawaran tina libur di laut. Urang jauh teuing gampang pleased” - C.S. Lewis, Nu Beurat Maha Suci

I dipaké pikeun mikir kahirupan ieu sadaya ieu pleasures fleeting. Saterusna kuring jadi Christian. Aya hal Kuring maca awal dina minangka Christian anu dibongkar gambar heubeul mah kahirupan alus. Di dieu Kang conto.

Paeh ieu Gain

Sadaya urang geus ngadéngé jalma obrolan ngeunaan maot ti jaman ka jaman. Urang geus kadéngé jelema ngomong, "Euweuh dina kahirupan geus pasti tapi maot jeung pajeg."Ceuk Salah rapper popular, "Kuring nyoba ngéléhkeun kahirupan ngabalukarkeun Kuring teu bisa curang maot." Jalma nu ngarti maot teu bisa dihindari. Tapi salaku Christian ngora, Kuring maca ayat ngeunaan maot dina Kitab Suci nu kawas sia mah geus kungsi ngadéngé saméméh. Nu Rosululloh Paul spoke ngeunaan maot dina cara aneh. Paul teu saukur ngomong maot ieu tangtu, Anjeunna nyandak eta undak salajengna. cenah, "Tilem mangrupa meunang." Naon!?

Pupusna lamun uteuk Anjeun, jantung Anjeun, jeung bayah Anjeun eureun ngalakonan pakasaban maranéhanana. Pupusna hartina kacindekan hirup jeung separation ti anggota kulawarga. Pupusna hartina karya kahirupan Anjeun leuwih. Teu kawas percobaan urang lianna, maot téh, keur jalma anu mati, hartina "ahir dunya"– ahir ieu atoh. Jadi kumaha bisa maot kamungkinan jadi gain? Kuring teu bisa nyieun duit lamun maot? Kuring teu bisa ningkatkeun status mah basa kuring maot. Ieu ngan teu cocog jeung pintonan heubeul mah kahirupan alus.

Nah dina raraga for teu ngarti naon Paul dimaksud ku opat kecap-to ieu maot téh gain-kuring kungsi neuleuman opat nu datang katuhu samemeh eta. dina Pilipi 1 Paul ngécéskeun naon pangna manéhna Sigana ok jeung boh tinggal hirup atawa dying di leungeun persecutors-Na. Manéhna nyerat dina ayat 21, "Pikeun hirup IS Kristus. "Jeung jalma kecap, Rasul nu ka kuring naon hirup bener sadaya ngeunaan- teu duit, teu pakasaban mah, komo teu kulawarga- tapi Yesus. Kumaha bisa mah timer dipuseurkeun, status-obsessed worldview salamet gigireun bebeneran nu?

Kahirupan boga harti sajaba ti Kristus, sabab Al Masih naon éta sadaya ngeunaan. Ku sabab ngarasakeun hal rightly, urang kudu ngarasakeun eta di jalan nu testifies ka bebeneran nu.

Sagala leuwih hade lamun ngarasakeun dina konteks nu ieu Hartina jadi. Lamun urang ngubaran nanaon kawas hiji ahir sorangan salahna. Urang kudu eta minangka sarana ka ahir kamulyaan Allah.

Kudu we euy geus sex jeung saloba awewe mungkin? Atawa komo ngan sakur Anjeun keur dina hubungan deukeut jeung? Sex Geus pangalusna ngarasakeun dina covenant nikah. Dua jalma komitmen ka hiji lain keur sesa kahirupan maranéhanana, teu kamana mana waé. Aya teu kudu keur kerawanan, no éra. Silaturahim ieu pangalusna ngarasakeun di konteks ieu. Aya humility, hampura, lungguh, bogoh.

Money ieu pangalusna ngarasakeun lamun urang teu disembah. Power ieu pangalusna ngarasakeun lamun urang teu disembah. Naon kajadian lamun mana jauh? Anggur di moderation leuwih hade tinimbang mabok. Jeung f tangtu anjeun bisa ngarasakeun musik jeung pilem. Tapi mikir ngeunaan kumaha maranéhanana nyaritakeun harti sakabeh kahirupan: Kristus. Kabéhanana pangalusna ngarasakeun lamun urang nyerah ka Kristus.

Urang pegat, jeung Kristus datang pikeun nunda urang deui babarengan. Lamun urang ibadah duit, atawa silaturahim, atawa sex, éta hiji ngalanggar ka Allah. Sarta urang pantas jadi judged pikeun maranéhanana nyinggung. Tapi Allah ngutus Kristus. Yesus teu boga masalah jeung ngarasakeun hal salah, atawa ngarasakeun hal alus dina cara loba dosana. Tapi Yesus nyandak hukuman pikeun nyinggung urang dina salib. Manéhna mawar ti kuburan jeung nawarkeun urang hirup langgeng.

Lamun urang bakal ninggalkeun cara heubeul urang balik jeung nempel ka Kristus urang bisa dihampura, urang bisa ngasupkeun ka kabagjaan Master urang. Urang moal hirup kahirupan pangalusna urang ayeuna. Tapi Anjeunna bakal méré urang kabagjaan jeung pelesir forevermore.

biasa

35 comments

  1. Triggzwalon

    Wah!bener aya wadah Allah brah,jeung amanah kuring anjeun mere ilham pisan jeung kapercayaan jeung iman dina God.these tulisan geus bener robah kuring di jalan masif jeung Kuring ngaharepkeun Anjeun nyimpen tulisan ka urang demi urang all.One poé mah wanna jadi kawas anjeun,(Kuring teu apal mah disada kawas heubeul 6year)ngabalukarkeun mah geus geus switched Rap mah Puisi ka ngabalukarkeun Christian éta naon Kaula hirup ayeuna,hatur nuhun ka lagu kawas BEHOLD sumanget jeung hip HOP.stay rahayu
    Dawg jeung Jieun Iman 116!
    Berkah Allah.

  2. Deondrewalon

    I dont kudu ninggalkeun comment bro i percaya anjeun dibawa pamahaman jelas ka listener.May ALLAH terus ngaberkahan anjeun di unggal wewengkon hirup anjeun Dina Ngaran Yesus…

  3. Geordanwalon

    Lamun manéhna spoke ngeunaan “Cheesey Christian Musik” I retak up, ngabarakatak. hatur nuhun , perjalanan.

  4. Christian Colewalon

    Ieu saperti post Heboh! Hatur nuhun kecap jeung inspirasi, perjalanan! Maranéhanana teu balik unheard.

  5. Jessiewalon

    Kacida alusna nyatakeun. hatur nuhun, Ruach HaKodesh, keur diomongkeun TRUTH nu ngaliwatan wadah daék ieu. AWESOMENESS..

  6. BrookeMeghanwalon

    Amin! Hatur nuhun pikeun babagi jeung dorongan nu.

    “Hirup téh Kristus, jeung maot téh gain.” Pilipi 1:21 – raja, bisa we sabenerna hirup ieu kaluar dina kahirupan urang! Hatur Anjeun pikeun kabebasan urang geus di Anjeun.

  7. Shaundawalon

    persepective Enlightening dina tujuan kabagjaan jeung pelesir dina kahirupan urang. Bener ngarasakeun kumaha diasupkeun quote nu ti C.S. Lewis ngarujuk ka anak maen jeung mudpies. Urang bisa ngarasakeun Hirup ka fullest salaku Kristen!

  8. MasiyaChoicewalon

    Enya memang paeh pikeun meunangkeun. Kristus pupus urang bisa hirup jeung urang halah hirup Anjeunna. Salaku jalma ngora hayu urang maot dina pleasures duniawi jeung kudu hirup di khasanah sawarga.

  9. STEPHwalon

    Kuring ngahargaan blog Trip Lee. I Cut Nyak Dien jeung ieu pisan bari di SMA, komo di jaman ayeuna sedengkeun dina kuliah…ngan nyoba ngarti kumaha ngarasakeun hal cara nu testifies yén Yesus nyaeta sagalana jeung naon nu Sigana mah cicing kaluar. Hatur nuhun deui.

  10. MotsiriLebeawalon

    Wah. Aku jadi teu bisa ngomong. kawas bener ? Maksud kuring mah panginten kuring meunang ngarobah myslef saméméh kuring datang ka Kristus tapi ieu salah.

  11. Yuriwalon

    Awesome barang! Kuring keur méré talatah chapel ka budak lalaki teenaged pekan ieu dina naon eta hartina jadi of workmanship Allah. Ieu ngabogaan titik gede mah bakal paling dipikaresep panutup eta teuing.

  12. ngudagwalon

    talatah Great, perjalanan. Jieun dina keur lampu di dunya poék ieu mana mayoritas salingkuh & media nyoba ngajaga Kristus kaluar sagalana mungkin. jalma Good, disalametkeun ku getih-Na, bakal salawasna meunang di ahir!
    -Berkah Allah

  13. harbeegailwalon

    Kuring kudu nyebutkeun… Ieu hiji talatah ti Allah. I talkd ngeunaan kamari ieu amidst nonoman sasama mah maranehna nempo kuring kawas hiji outcast. Kuring ngarasa bungangang sarta strenghtened jeung ieu ayeuna. No balik deui… Yesus kungsi. Leuwih bro rahmat Allah.

  14. Enanwalon

    Hatur nuhun bro. Nyaan diperlukeun ieu. Salaku rumaja Christian ngora, Kuring geus mindeng gotten tafsir salah naon pelesir jeung fun nyaeta. Tapi sanggeus maca ieu, Kuring ngarasa kawas Kuring teu ngarti saeutik leuwih alus. Nyaan ngahargaan ieu. nuhun sakali deui, Alhamdulilah anjeun jeung kulawarga. Cinta anjeun Yesus…

  15. Elviswalon

    Gumbira for jeung naon maneh geus ngalakonan jeung website ieu gareja lokal Anjeun…Aku lolobana gumbira keur manéh u deui studio…Aku juiced keur naon u geus datang

  16. Lewis bakal unellewalon

    Ieu hiji talatah denok, eta ministered ka kuring jeung hatur nuhun jadi loba keur diomongkeun ngeunaan Kitab Suci ayat Phillipians 1:21. Kuring geus nyoba sababaraha kali ngarti ku dengekeun khotbah. Kuring neneda yen Allah terus make Anjeun pikeun ningkatkeun jeung ngawangun-on karajaan. Alhamdulilah anjeun bro.. katentreman & cinta ♡

  17. DavidMoyowalon

    Ieu Heboh William, bener ngahargaan transperancy jeung humily Anjeun pikeun ngidinan sorangan bisa dipake Gusti. Allah ngaberkahan anjeun

  18. Marjoriewalon

    Ieu sarta loba talatah sejenna dina blog ieu katuhu dina waktu & dina titik! Muji Gusti! Hatur nuhun pikeun nyieun blog ieu, Kuring keur sok jadi wanti dina Gusti ku tulisan anjeun. Mangga tetep dina diomongkeun jeung tulisan! Bisa alhamdulilah anjeun jeung kulawarga anjeun!

  19. Jenniferwalon

    Wah! talatah ieu bener spoke ka kuring! Hatur nuhun jadi loba keur naon eusina pikeun Allah jeung Keur unashamed tina Injil. oge, pikeun letting Allah nyokot kadali hirup anjeun. Bisa Allah tetep dina ridho anjeun jeung kulawarga endah pisan anjeun!
    Anjeun saperti berkah gedé pikeun kahirupan mah!
    -Jennifer Hernandez

  20. Endywalon

    Wah!! Nepi nepi ka momen ieu, I tho't ieu kinda kabuka,interestin,realistis Kristen ieu jst fiksi kawas i maca ti buku #Francinerivers. I kakurangan kecap ngomong nanaon. sapotong ieu bener keuna hal di kuring ayeuna Kami siap 100% ka hirup God..thanks TL..God mantuan Anjeun pikeun ngajaga keur berkah. #Amin!

  21. Michaelwalon

    post Great, i bener liked nu ilustrasi.

    Lamun urang sabenerna disimpen, jeung Allah nyiptakeun di urang hiji jantung bersih anyar, nurut-Na moal greivous. (1john)

    Ulah neangan kuring nu salah, urang tetep kudu pangajaran, tapi lamun urang disimpen aya hal urang moal rek ngalakukeun. Godaan masih bakal datang mamang no, tapi Allah moal ngidinan urang bisa nyoba di luhur naon bisa we tega. Manéhna baris nyieun ngewa.

  22. Joshwalon

    Lalampahan ieu endah pisan! hatur nuhun pisan! Abdi bogoh khotbah anjeun, sakitu kuring sadar urang bener teu boga Allah alus. Hatur nuhun bro! Jieun karya alus nepi.
    Abdi 17 taun, jeung kuring ngan nyaho Allah geus datang endah pisan diteundeun turun keur kuring.

    Abdi oge hoyong nujul kaluar dina khutbah Anjeun anu ditulis. Anjeun poho surat hihi “OF” Anjeun wrote “f” hihi Ngan bray panon mah éta sakabéh. Ieu di mana
    Anjeun nyarios:
    “… Jeung f tangtu anjeun bisa ngarasakeun musik jeung pilem. Tapi mikir ngeunaan kumaha maranéhanana nyaritakeun harti sakabeh kahirupan: Kristus. Kabéhanana pangalusna ngarasakeun lamun urang nyerah ka Kristus.”

    Mah, tangtu cinta ka ngadangu leuwih! Hatur nuhun bro!

  23. Galacticwalon

    Baraya, sagalana akang nicely dieu jeung ofcourse unggal hiji keur ngabagikeun informasi, éta genuinely rupa, tetep nepi tulisan.

  24. Justinwalon

    Wah anjeun hiji panulis jeung guru endah pisan! Cara nu anjeun ngahutbah Injil kitu enlightening. Mah bisa ngadengekeun jeung maca khotbah anjeun sadaya poé! Maranehna dahareun bener keur jiwa. Alhamdulilah anjeun jeung kulawarga anjeun!

  25. Olobzwalon

    Good alus alus hiji manusa.
    Anjeun model alus sarta inspirasi. Kuring ngaharepkeun urang kabéh tempo di Surga, mangka sarta ngan mangka urang bisa nyanyi 'Sweet meunangna’ di fullness eta sacara. Pikeun ayeuna alhamdulilah
    #116 ##Dasshow_we_roll_and_should_roll Unashamed

  26. Keatonwalon

    bro, I admire anjeun leuwih salaku da'wah ti musisi sarta anjeun rapper paporit mah. Mah, tangtu bener cinta kasempetan pikeun nyarita ka dina menteri ka dasar menteri. Nyaan bogoh jantung Anjeun pikeun Anjeunna. Lamun kuring meunang, Ku teu sangka anjeun kudu nyerah musik 100%. Kuring percaya anak hiji platform Allah geus dibikeun ka anjeun edify para wali jeung evangelize jelema nu ngalakukeun dosa nu. Kuring solat anjeun bisa reconcile gairah Kuring teu apal teuing oge ka angon urang Allah jeung hadiah musik endah pisan anjeun. Alhamdulilah anjeun adi dear!

  27. tamsynwalon

    Nu jiwa nu jadi penting pikeun Allah! Jeung wow basa kuring nempo tulisan jadi loba Aku di angen tina karya Allah ngalakonan ngaliwatan anjeun. anak endah pisan. Jieun dina ngajaga dina. Ngaberkahan unggal siki jeung Dewata cai dipaké anjeun bubarkeun di Bumi-Na geulis. Bisa Manéhna tumuwuh jeung tender sadaya siki.