Pentinge Liyane

Liyane sing penting. Kita nggunakake tembung kanca kita lan kulawarga. Kita nggunakake tembung kita tumindak bisnis. Nganggo tembung sijine songs bebarengan lan nggawe urip. Kita nggunakake tembung Disiplin anak kita. Politikus nggunakake tembung kanggo gawe uwong yakin sing lagi calon paling apik kanggo proyek. Liyane sing bagean ageng saben aspek gesang kita. Aku duwe anak anyar. Iku hard kanggo manggon karo wong umur pitung minggu, utamané amarga padha ora bisa diajak. Dadi kadang aku pengin bantuan wong nanging ora ngerti carane amarga ora bisa komunikasi karo tembung durung. Iku hard kanggo mbayangno donya tanpa tembung.

Wong rata-rata ngandika bab 16,000 tembung dina. sing 112,000 tembung saben minggu. Sing liwat limang yuta words saben taun. Kita nggunakake tembung. Akeh.

Lan apa-apa sing ana akèh wiwit bakal undervalued. Ing Nilai saka soko owah adhedhasar pinten mau ana. Nalika ana 100 cookie ing Tabel sawise layanan sing bisa tetep ngomong kanggo nalika. Nanging nalika ana mung sawetara cookie, padha koyone larang regane. Sampeyan mbokmenawa bakal Rush liwat ana lan yen sampeyan njaluk siji ing wektu, cokotan sing kathah sweeter. Amarga kita krungu lan nggunakake supaya akeh tembung saben dina padha ora ateges akeh us. Nanging kita kudu ndeleng minangka larang regane.

Mungkin kita mikir mung iku pancene penting kita ngomong ana wujud. Mungkin kita mikir mung apa kita nulis mudhun, utawa mung nalika kita duwe obrolan groundbreaking utawa mung nalika kita ngomong apa kita saestu mikir tembung kita Matter. Aku ayat bengi kita komunikasi soko beda banget. Nguripake karo kula kanggo Matthew 12:36.

Nanging Aku pitutur marang kowé wong bakal kudu menehi akun ing dina pangadilan kanggo saben tembung careless padha ngucap. (Matthew 12:36)

latar mburi

Gusti Yesus ngandika tembung iki ing tengahé obrolan karo wong-wong Farisi, sawise padha ngarani Panjenengane saka nundhungi sétan-sétan déning Iblis. Lan Gusti Yesus Sejatine ngandhani wong-wong mau sing padha lagi ala, lan ora bisa ngomong apa-apa apik (sampun cara jenis karo tembung). Panjenenganipun dhateng wong sing kabeh tembung kita iku woh apa dijupuk ROOT ing ati kita.

Lan banjur irungnya bom sing ing us. Sing bakal kita kudu nampa kanggo Gusti Allah kanggo saben tembung careless kita nganggo. Iki ora mung kanggo aplikasi Farisi. Iku bener kanggo saben siji kita. Lan ayat punika malah luwih medeni. Panjenenganipun ngandika, "Kanggo dening tembung sampeyan bakal dipunbebasaken, lan tembung sampeyan bakal diukum. " Lha ngopo? Apa ana tembung kita penting? Apa bakal kita dipunbebasaken utawa disumpahi adhedhasar soko minangka pati penting minangka tembung kita ngomong?

Heart

Panjenenganipun damel sing cetha sadurungé nalika Panjenenganipun ngandika, "Metu saka kebanjiran saka atine ngandika." Wis tau felt unfairly biji? Kaya wong kejiret sampeyan ing dina ala nalika padha mad lan biji kabeh karakter sing siji dina? Inggih kang biji dening tembung kita ora kaya sing. Iku ora kaya tembung sing mung siji aspek saka karakter kita sing ora netepake kita. Kita bisa dadi wong kanthi biji dening tembung kita amarga lagi bayangan sing akurat apa kedados ing ati kita.

Iku meh kaya aku nyekeli tuwung, sampeyan ora ngerti apa ana. Aku pitutur marang kowe banyu ana, utawa jus ing ana. Nanging yen aku trip lan cipratan utawa kuthah sawetara ngombe sing, sampeyan bakal ngerti persis apa ana. Iku padha karo tembung lan atiku. Nalika kita nganggo, isi atiku wis spilling metu. tembung kita tansah nuduhake apa ing ati kita, apa apik utawa ala. Lan minangka Paul Tripp, penulis aku maca minggu iki, ngandika, "Sampeyan wis tau ngandika tembung netral ing gesang."

Dianakaké Akuntabel kanggo Liyane Kita

Saben saiki banjur wong njaluk kejiret ing tape matur bab ora wis ngandika ing umum. Iki kedaden kanggo Presiden Obama nalika wong iki ngomong kanggo Presiden Rusia. Iki kedaden kanggo Mitt Romney minggu kepungkur. Padha ora nyana bakal dicekel tanggung jawab kanggo tembung, nanging padha. Kajaba, kita mikir kita ora bakal dicekel tanggung jawab kanggo tembung tartamtu kita nganggo. Kita mikir kita ngomong iku, lan Amarantine rampung, nanging bakal padha bali menyang cokotan us. Iku kaya Gusti Allah wis kamera didhelikake kabeh liwat nggawe.

Ana dina - teks panggilan iku bakal anane akherat - nalika kita bakal ngadeg sadurunge Judge suci kabeh Semesta. Lan nalika aku tembung kita bakal ngadeg ing minangka saksi - salah siji paseksi kanggo kita utawa marang kita. bukti bakal presented.

Gusti Allah bakal katon ing cara kita dhateng kita tuwane kaya bocah lan cara kita nganggo kanggo pasangan bojo kita utawa panggedhe diwasa. Gusti Allah bakal nliti cara kita dhateng liya ing werna. Gusti Allah bakal neliti Lawakan kita marang kita co-buruh. Gusti Allah bakal jongkas liwat rants duka kita ing lalu lintas ing drive kanggo bisa. Malah bakal nggulung apa kita diketik ing Facebook lan Twitter. Malah tembung kita ngirim ing pesen teks utawa email. Saben tembung siji.

Sampeyan sok dong mirsani Yesus ora ngomong kita kudu menehi akun kanggo tembung penting kita nganggo. Panjenenganipun ngandika, "Saben tembung careless." Tembung digunakake kanggo careless uga minangka meneng utawa ora ana guna. Saben tembung, ora ketompo carane sepele sing mikir punika. Gusti Allah kabeh-ngerti kita ngedika babagan esuk iki, mangerténi saben tembung kita wis tau ngandika.

Lan kene bab. Mung siji tembung durhaka cukup kanggo ngukum kita. Kang mesthi liya, kabeh kita kudu disumpahi kanggo tembung kita.

Uga ana telung tembung, paring dening Gusti Yesus Kristus, sing supersede saben tembung careless aku wis tau ngandika. Sing telung tembung sing "Iku. Apa. Rampung. "Sawise Duwe urip gesang sampurna, sawise Duwe mung digunakake tembung ing cara sing ngluhurké Gusti Allah, Gusti Yesus tindak ana ing kayu salib. Lan nalika Hung ing salib sing, seda malah dosane kita wicara. Lan Panjenenganipun wungu ing telung dinane.

Lan kanggo kita kang padha pracaya ing Kristus, ya, ana mbangun tembung kita wis ngandika sing woh kita sesambetan karo Kristus. Lan tembung sing bakal nyekseni ing sih kita. Nanging kita kang isih bakal kaukum dening kabeh tembung liyane. Lan memuji Gusti Allah sing getihé Gusti Yésus isine tembung. Yen sampeyan ora ngerti Gusti Yésus, nyingkur dosa lan dateng ing mung siji sing bisa ngapura kanggo kabeh dosa panjenengan, kalebu dosa wicara.

Dadi pracaya, sanadyan kita ora bakal disalahké, awit tembung kita, kita bakal isih dicekel tanggung jawab kanggo wong-wong mau. Kawulo kudu nampa kanggo Gusti Allah kanggo wong-wong mau lan kita bisa ilang ganjaran ing swarga.

stewardship

Sawetara kita ati-ati banget karo dhuwit kita. We nggawe modal, kita Balance checkbooks kita, kita tetep kuitansi kita, lan kita katon ing statements tagihan online kita. Amarga kita ngerti kathah ing saham. We ngerti kita kudu Steward dhuwit kita uga.

Uga sing apik padha was-sumelang, lan pitungan kudu Applied kanggo cara kita nggunakake tembung kita. Amarga akèh ing saham. Lan kita bakal nampa kanggo Gusti Allah kanggo saben siji saka tembung kita. We kudu Steward apik saka tembung digunakake.

tembung kita kaya hammers. We recklessly bisa ayunan mau watara lan break kuwi. Utawa kita bisa digunakake kanthi teliti mbangun kuwi. Carane bakal nggunakake tembung minggu iki? Carane kita digunakake tembung kita iki minggu kepungkur mbokmenawa bakal nuduhake kita carane kita bisa digunakake iki minggu teka, kajaba owahan soko.

Aku arep menehi telung cara kang bisa kita gunakake tembung kita uga.

Aku. Dhumateng gusti

saka 16,000 tembung digunakake saben dina, kita bakal dadi wicaksana kanggo nggunakake akeh sing ing obrolan karo Gusti Allah. Gusti Yésus wis maringi kita akses menyang Rama, lan kita kudu teka kendel sadurunge dhampare asring. pasangan bojo kita uga duwe masalah karo kang mirengke apik, nanging Gusti Allah ora. Panjenenganipun tansah krungu pandongaku. Nyatane, Panjenenganipun ngrungokake banget rapet.

Nalika kita lagi arep liwat soko angel, ing bab kawitan kita nindakake mung ngeculake kanggo kanca-kanca saka kulawarga. Utawa Mungkin kita mung bengak-bengok bab metu swara kanggo awakku dhewe. Apa sampah tembung. Mung minggu kepungkur, Aku iki sambatan kanggo bojoku babagan soko sing mung tenan sehen kula lan aku iki ngangap bab. Lan sadurunge sarujuk utawa aturan pitutur sembarang, dheweke mung takon kula mung, "Wis sampeyan wis ndedonga babagan?"Lan jawaban ana. Aku kudu wis ngomong marang Gusti Allah babagan. Sing bakal wis nggunakake adoh luwih saka tembung sandi.

Asring venting ora apa-apa luwih saka nggawe kita madder. Iku sampah tembung kadhangkala. Nanging ngomong marang Gusti Allah iku ora sampah tembung. Boten wonten nggunakake luwih saka tembung. Kita ora lagi ing kontrol, nanging Panjenenganipun punika. Dadi nalika kita perlu bantuan, tinimbang mung kang mad, kita mung kudu diajak kang ing pangisian daya. Lan yen iku becik kanggo kita lan kanggo kamulyane, Piyambakipun badhe ngawèhaké kita kita panjalukan.

Sawetara kita uga confrontational. Lan nalika kita duwe masalah karo wong, kita hak wong kanggo njupuk care saka iku. We kudu ngelingi sing ngomong marang Gusti Allah bab kahanan luwih penting lan efektif tinimbang ngomong wong liyane. Dhumateng gusti bab masalah hubungan sadurunge diajak wong liyane. Nyuwun bantuan lan sih-rahmat lan kawicaksanan. Allow bobot saka ngomong nitahaké kanggo Sober sampeyan lan mbantu mikir luwih cetha.

Lan kita ora kudu mung nggunakake tembung kita kanggo takon Allah kuwi. Iki kok kita duwe donga pamuji saben dina Minggu ésuk. Kita mung kudu memuji marang Panjenengane sawetara kaping. We kudu teka munggah karo cara unik kanggo sing masmur Kang. Luwih saka mung, "Panjenengane iku becik. Matur nuwun Gusti Allah. "Atine sing wis kebak karo katresnan kanggo Gusti Allah ketemu cara anyar lan alasan anyar kanggo memuji marang Gusti Allah saben dina. Iku pantes memuji kita.

II. Marang Good News

Aku ora bisa mikir apa-apa luwih apik marang wong liya, saka Injil. Gusti Allah wis ngandika ing jaman wekasan iki liwat Putra Gusti Yesus Kristus. Lan kita kudu meget lan apa Panjenenganipun rampung.

Rum 10 nyariosaken dhateng kita bilih, "Iman rawuh liwat pangrungu lan krungu lumantar Sabda Kristus." Iki carane Gusti Allah nyimpen lanang lan wadon. Nalika padha krungu Injil lan nampa kanthi iman.

Aku arep kanggo mikir kanggo wayahe apa wong ing gesang perlu krungu Injil. Iku anggota kulawarga, rowange, pepadhane, Barber a, dhokter? Apa wong ing gesang perlu krungu Injil?

Iku apik kanggo kita nggunakake tembung kita mbangun sesambetan lan umum lemah karo kanca non-Kristen kita. Iku apik kanggo wong-wong mau ngerti sing Care babagan wong. Nanging ngancurake yen kita tau bener njaluk watara kanggo nuduhake Injil karo wong-wong mau. Iku bakal anduwèni dhampak gedhé yen kita wis 10 obrolan bab politik, nanging ora siji bab Injil. Iku bakal anduwèni dhampak gedhé yen kita wis obrolan minggu babagan olahraga, nanging tau apa obrolan bab Gusti Yésus. Lan aku ngomong bab aku.

bubar, Aku anggota kulawarga mati. Lan kapan sing mengkono, iku ngelingaken kula, sing sawetara kaping iku apik kanggo ngenteni, nanging kadhangkala aku kudu ngomong Folks bab Gusti Yésus sapunika. Aku ngerti turut ora bisa ngalang-alangi plans Allah, nanging sing ora ateges aku kudu manut. Lan kabeh liya, tindakake anjog Roh, nanging ngerti sing Tau ndadékaké kita sijine mati kuwi sing perlu ngandika saiki. Marang Good News.

Iki ora ateges sing arep mung interaksi kita karo non-Kristen. Nanging iku ora ateges sing perlu kanggo kelakon. Mungkin kita ngirim nggawa wong-wong mau kanggo pasamuan lan digunakake khutbah minangka ngetokake kanggo pad kanggo pirembagan babagan. Mungkin kita tumuju menyang buku apik utawa cd sing wuwus bab Injil (ahem, mine). Golek cara marang Injil.

III. Mbangun Up Others (G- Grace)

Aja sembarang Dhiskusi unwholesome metu saka cangkeme Panjenengan, nanging mung apa mbiyantu kanggo bangunan liyane munggah miturut kabutuhan, sing bisa entuk manfaat sing ngrungokake. (Efesus 4:29)

Sing arep asas nuntun sakabèhé kanggo tembung kita kanggo wong liya. Mung apa mbiyantu kanggo bangunan liyane munggah. Kaya ngandika sadurungé, tembung kita kaya hammers. Kita bisa break kuwi utawa mbangun kuwi. Lan ana ton saka cara kanggo mbangun wong munggah.

Gusti Yesus dhateng kita wong sing ora manggon mati roti piyambak, nanging saben tembung sing neruske saka tutuk saka Gusti Allah. Gusti Allah wis ngandika tembung larang regane. Lan kita kudu echoing tembung larang kanggo saben liyane saben kasempatan kita njaluk.

Salah siji cara dukungan. Aku iki soko CHBC ora banget sarta. Iku bener kejiret kula lan bojoku mati njaga nalika kita teka. "Apa padha mung kasurung kula babagan pitakonan aku takon?"Up ing dukungan iki affirmation. negasake liyane. Marang wong-wong mau nalika ndeleng bukti saka rahmat Allah ing gesang. Negasake nresnain wong. Negasake Gusti Allah kanggo wong-wong mau.

Cara liyane nantang siji liyane. Kita ora kudu mikir "mbangun munggah" tegese padha cute, tembung mungel Inspirational. Kadang mbangun munggah kaya prekara, utawa koreksi. Kadang iku katon kaya nantang a sadulur lanang utawa wadon lan nelpon mau mratobat saka dosa. Iki salah siji saka iku kita wis digawe prasetya kanggo saben liyane kanggo nindakake - lumaku karo saben liyane liwat kaping apik lan kaping atos.

Lan kita kelakon arep liwat wektu biyasane minangka gréja sapunika. Lan kita kudu loro panglipur lan tembung tantangan. Kasurung sadulur ing Injil. Ngelingake wong kadhaulatan Allah lan kaluhuran lan prajanjinipun. Lan uga tantangan sadulur kanggo perang ing perang apik saka iman, mantep ing pitados Gusti Yesus. We kudu sing.

Liyane cara sampeyan bisa mbangun wong munggah kanthi menehi pitutur becik. Produsen kaputusan paling diwasa wong-wong sing ora pancasan ing hubungan. Kasedhiya kanggo krungu bab apa sing lagi aktif ing sadulur utawa urip adhine kang. Lan wong-wong mau mikir carane Gusti Allah bakal padha nanggapi. Lan menehi pitutur Alkitab.

Ing tangan siji, minangka gréja, kita apa gedhe proyek gadhah obrolan kasukman apik. Ing tangan liyane, kita kudu ora wedi kanggo pirembagan bab liyane saka Gusti Yesus. Kita bisa pirembagan bab urip, lan kita bisa pirembagan babagan olahraga, mung nindakaken ing cara sing ngelem Gusti Allah.

Sawetara sampeyan kudu mungkasi ngomong dadi luwih lan liyane kudu miwiti ngomong liyane. Sawetara kita kudu cepet krungu. Sawetara kita tau nggunakake sembarang tembung. Lan kita kedah liyane. Ngomongo. Gusti Allah wis makarya ing gesang panjenengan lan kita pengin krungu bab iku. Ayo kabeh tembung ciri katresnan. kawula ndedonga sing CHBC bakal dadi pasamuwan ditondoi dening tembung maha.

kesimpulan

Sing ngupaya kanggo aplikasi apa sing wis krungu bengi, ora nggawe kesalahan ing mung nyoba kanggo nglacak apa sing ngomong lan mung nyoba apa luwih apik. Aja mung nyegat iki mung ing njaba.

Kita waca sadurungé ing teks, apa disimpen ing ati kita metu. We kudu ora mikir ana mesthekake antarane ati lan ilat. Dadi nyimpen nganti iku apik ing atimu lan nonton wong kebanjiran. Lan nalika kita nindakake sing, punika cara kita kudu diunggahake nggunakake tembung kita.

Cara nyata kanggo nonton tembung iku kanggo nonton atimu amarga lagi disambungake dadi rapet. Ana baris langsung saka jantung kanggo basa ing. Watch atimu, lan mengkono sing, nonton Liyane Panjenengan. Lan apa kabeh iki dening nonton Sabda.

Enggo bareng

7 komentar

  1. manicleReply

    this is extremely awesome. if only everyone would read, understand and follow the rules, the world would be a better place to live in.

  2. RitaReply

    This was an on time lesson for me. Were talking about this very subject tonight at bible study. Thank God for drawing me to your website and Thank God for using you to explain His word in a way that was clear and easily understood.

    God Bless your Service!

  3. BarbaraReply

    Words are indeed important. Good info. Please take time to visit my website for God has also given me a ministry to teach others about the importance of words.

  4. sebutno: Words are at least half the human reality if not the most

  5. sebutno: 2016 In ReviewMy Job Hunting Experience | The SharePoint Effect