Pentingna Kecap

Kecap penting. Ieu kami nganggo kecap komunikasi sareng babaturan urang jeung kulawarga. Ieu kami nganggo kecap urang ngalaksanakeun bisnis. Kuring make kecap pikeun nunda lagu babarengan jeung nyieun hirup. Ieu kami nganggo kecap ka disiplin barudak urang. Politikus make kecap ngayakinkeun yén maranéhanana geus calon pangalusna pikeun pakasaban. Kecap anu bagian badag unggal aspék kahirupan urang. Kuring boga anak anyar. Ieu teuas hirup jeung hiji jalma kolot tujuh minggu, utamana sabab teu bisa ngobrol. Jadi sakapeung kuring rek mantuan manéhna tapi teu nyaho kumaha alatan manéhna teu bisa komunikasi jeung kecap acan. Ieu hésé dibayangkeun dunya tanpa kecap.

Jalmi rata-rata nyebutkeun ngeunaan 16,000 kecap sapoé. éta 112,000 kecap unggal minggu. Éta leuwih lima juta kecap unggal taun. Ieu kami nganggo kecap. loba A.

Jeung naon bae anu aya loba mimiti jadi undervalued. Nilai hal robah dumasar kana sabaraha eta aya. Lamun aya 100 cookies dina tabel sanggeus layanan Anjeun bisa ngajaga ngawangkong bari. Tapi lamun ngan aya sababaraha cookies, maranehna sigana adi. Anjeun meureun bakal rurusuhan leuwih aya jeung lamun anjeun meunang hiji dina jangka waktu nu, ngeunaan kacamatan anu loba amis. Sabab urang ngadenge jeung make loba kecap unggal poé teu mean loba ka urang. Tapi urang kudu ningali eta salaku adi.

Meureun urang mikir ngan hal bener penting urang ngomong nu signifikan. Meureun urang mikir ngan naon we nulis turun, atawa ngan lamun urang boga paguneman groundbreaking atawa ngan lamun urang ngomong naon we bener mikir kecap urang masalah. Jigana ayat peuting urang communicates hal beda pisan. Puter jeung kuring Matthew 12:36.

Tapi kuring nyaritakeun yén lalaki kudu mere akun dina Poé kiamat keur unggal kecap ngurangan maranéhanana geus diucapkeun. (Matthew 12:36)

kasang tukang

Yesus nyebutkeun kecap ieu di satengahing hiji paguneman jeung urang Parisi, sanggeus maranéhanana nuduh Anjeunna tina casting kaluar setan ku Iblis. Jeung saterusna Yesus dasarna ngabejaan eta nu maranéhanana geus jahat, jeung teu bisa ngomong nanaon alus (manéhna geus jalan jenis jeung kecap). Manéhna ngabejaan eta yén sadaya kecap urang buah naon dicokot akar di hate urang.

Jeung saterusna manéhna pakait bom nu di urang. Nu bakal we kudu ngajawab ka Allah keur unggal kecap ngurangan we nyarita. Ieu teu ngan dilarapkeun ka urang Parisi. Ieu bener keur unggal tunggal salah sahiji urang. Jeung ayat handap nyaéta komo leuwih frightening. manéhna nyebutkeun, "Keur ku kecap Anjeun Anjeun bakal ngabukti, jeung ku kecap Anjeun Anjeun bakal dikutuk. " Tapi naha? Naha kecap urang jadi penting? Naha bakal we jadi ngabukti atawa dikutuk dumasar kana hal sakumaha trivial salaku kecap we ngomong?

jajantung

Manéhna ngajadikeun nu jelas baheula lamun Manéhna nyebutkeun, "Out of the mudal tina jantung sungut speaks." Dupi anjeun kantos ngarasa unfairly judged? Kawas batur bray anjeun dina hiji poé bad lamun éta mad jeung judged sakabéh karakter Anjeun dina nu hiji poé? Nah keur judged ku kecap urang teu kawas éta. Hayu urang teu kawas kecap ngan hiji aspék karakter urang nu teu ngartikeun urang. Urang bisa akurat judged ku kecap urang sabab hiji cerminan akurat naon nu lumangsung di hate urang.

Ieu ampir kawas Kaula nyekel cup a, Anjeun teu nyaho naon aya. Mah bisa ngabejaan ka maneh cai aya, atawa jus téh aya. Tapi lamun kuring lalampahan jeung Santika atawa ngabahekeun sababaraha inuman nu, Anjeun bakal nyaho persis naon aya. Ieu sarua jeung kecap urang jeung hate urang. Lamun urang nyarita, eusi hate urang spilling kaluar. kecap urang sok mintonkeun naon di hate urang, naha alus atawa jahat. Jeung salaku Paul Tripp, an ngarang mah maca minggu ieu, ceuk, "Anjeun geus kungsi diucapkeun kecap nétral dina kahirupan anjeun."

Dilaksanakeun akuntabel pikeun Kecap kami

Unggal ayeuna sarta saterusna batur bakal meunang bray dina pita nyebutkeun hiji hal maranéhanana henteu kungsi bakal ceuk dina public. Ieu kajadian ka Présidén Obama lamun manéhna ngawangkong ka Présidén Rusia. Ieu kajadian ka Mitt Romney minggu pamungkas. Maranehna teu nyangka bisa dilaksanakeun akuntabel pikeun maranéhanana kecap, tapi maranéhanana éta. Sarupa, urang mikir urang teu bakal dilaksanakeun akuntabel pikeun kecap nu tangtu we nyarita. Urang mikir we nyebutkeun hal, jeung it's dipigawé, tapi bakal datang deui ka ngegel urang. Ieu saolah-olah Allah geus kaméra disumputkeun sakumna ciptaan.

Aya sapoé - téks nyebut eta Poé kiamat - lamun urang bakal nangtung saméméh Hakim suci sakabéh alam semesta. Jeung lamun urang kecap urang bakal nangtung di minangka saksi - boh testifying pikeun urang atawa ngalawan urang. bukti bakal dibere.

Allah bakal kasampak di jalan we spoke ka kolot urang salaku anak jeung jalan we nyarita ka spouses urang atawa bos salaku sawawa. Allah bakal nalungtik jalan we spoke ka strangers di jalan. Allah bakal nalungtik guyonan we ka ka urang ko-pagawe. Allah bakal nyisiran ngaliwatan rants ambek urang di lalu lintas dina drive ka digawe. Manéhna komo gé ngagulung naon we diketik dina Facebook jeung Twitter. Komo kecap we ngirim dina talatah teks atawa surelek. Unggal kecap tunggal.

Anjeun aya bewara Yesus teu ngomong we kudu méré hiji akun pikeun kecap penting urang nyarita. manéhna nyebutkeun, "Unggal kecap ngurangan." Kecap dipaké pikeun gagabah ogé ditarjamahkeun salaku dianggurkeun atawa gunana. unggal kecap, euweuh urusan kumaha kalindih mikir eta. Allah sadaya-nyaho we dikaitkeun isuk ieu, weruh unggal kecap we geus kungsi diucapkeun.

Jeung di dieu Kang hal nu. Ngan hiji kecap ungodly cukup pikeun ngahukum urang. Nu tangtu sarana, sakabéh urang kudu dikutuk kecap urang.

Nah aya tilu kecap, uttered ku Gusti Yesus Kristus, nu supersede unggal kecap ngurangan mah geus kungsi diucapkeun. Maranéhanana tilu kecap nu "Eta. nyaéta. Réngsé. "Sanggeus sanggeus cicing kahirupan sampurna, sanggeus ngabogaan ngan dipaké kecap di jalan nu Maha Agung Allah, Yesus indit ka cross nu. Jeung lamun manehna mangkal di cross nu, manéhna maot komo pikeun dosa ucapan urang. Jeung Anjeunna naros tilu poé sanggeusna.

Jeung pikeun jalma urang anu nunda iman urang dina Kristus, nuhun, aya edifying kecap we geus diucapkeun anu buah hubungan urang jeung Kristus. Jeung eta kecap bakal mere kasaksian dina kahadean urang. Tapi urang bakal masih bisa dikutuk ku sadaya kecap séjén. Jeung pujian Allah nu getih Gusti Yesus nyertakeun maranéhanana kecap. Mun anjeun teu nyaho Yesus, ngahurungkeun jauh ti dosa anjeun sarta kapercayaan dina ngan hiji anu bisa ngahampura anjeun keur sakabeh dosa anjeun, kaasup dosa ucapan anjeun.

Jadi salaku mu'min, sanajan urang teu bakal dikutuk kecap urang, urang gé masih bisa dilaksanakeun akuntabel maranehna. Urang masih gé kudu ngajawab ka Allah maranehna jeung urang bisa leungit ganjaran di Surga.

Stewardship

Sababaraha urang anu pohara ati-ati mawa duit urang. Urang nyieun budgets, urang saimbang checkbooks urang, urang tetep kuitansi urang, jeung urang kasampak di pernyataan tagihan online urang. Sabab urang apal pisan anu di stake. Urang terang we geus Steward duit urang well.

Nah nu jenis sarua carefulness, jeung itungan kudu dilarapkeun ka jalan ieu kami nganggo kecap urang. Sabab loba anu di stake. Jeung urang bakal ngajawab ka Allah keur unggal salah sahiji kecap urang. Urang kudu stewards hade kecap ieu kami nganggo.

kecap urang nu jiga hammers. Urang recklessly bisa ngayun maranehna kira-kira jeung megatkeun barang. Atawa urang bisa make eta sacara saksama ngawangun barang. Kumaha anjeun bakal maké kecap Anjeun minggu ieu? Kumaha we dipaké kecap urang ieu minggu katukang meureun bakal mintonkeun urang kumaha urang bisa make eta ieu minggu datang, kajaba robah hal.

Jadi kuring hayang méré tilu cara anu bisa kami nganggo kecap urang oge.

abdi. Ngobrol ka Allah

tina 16,000 kecap ieu kami nganggo unggal poé, urang bakal wijaksana ngagunakeun loba jalma dina paguneman jeung Allah. Yesus geus dibikeun urang aksés ka Rama, jeung urang kudu datang boldly saméméh tahta-Na mindeng. spouses urang bisa jadi kudu masalah keur listeners alus, tapi Allah teu. Manéhna sok hears solat urang. Kanyataanna, Manéhna listens pisan raket.

Mindeng lamun urang nuju bade ngaliwatan hal hésé, hal kahiji urang pigawé nyaéta saukur curhat ka babaturan kulawarga. Atawa meureun urang euy gembor ngeunaan eta kaluar pisan ka diri urang sorangan. Naon runtah kecap. Ngan minggu kamari, Mah complaining ka pamajikan mah ngeunaan hal anu ngan bener bothering kuring jeung kuring paduli. Jeung saméméh agreeing atawa ngalamar pituah nu mana wae, manéhna ngan nanyakeun kuring ngan saukur, "Dupi anjeun geus solat ngeunaan eta?"Jeung jawaban ieu no. Kuring kudu geus ngawangkong ka Allah ngeunaan eta. Nu bakal geus dipake jauh leuwih alus kecap mah.

Mindeng venting teu sia leuwih ti nyieun urang madder. Ieu runtah kecap sakapeung. Tapi ngawangkong ka Allah teu pernah a runtah kecap. Aya no dipake hade kecap Anjeun. Urang teu keur dina kontrol, tapi Anjeunna. Jadi lamun urang kudu bantuan, tinimbang ngan keur mad, urang euy kudu ngobrol ka Salah saha nu di muatan. Jeung lamun éta alus pikeun urang jeung kamulyaan-Na, Manéhna baris dibere urang paménta urang.

Sababaraha urang bisa jadi confrontational. Jeung lamun urang boga isu jeung batur, urang balik ka katuhu pikeun jalma ngurus eta. Urang kudu inget yen ngawangkong ka Allah ngeunaan kaayaan leuwih penting jeung éféktif batan ngawangkong ka jalmi séjén. Ngobrol ka Allah ngeunaan isu relational Anjeun saencan Anjeun ngobrol jalmi séjén. Tanya Anjeunna tulung jeung rahmat jeung hikmah. Ngidinan beurat diajak ngobrol Creator Anjeun ka sober anjeun tur mantuan Anjeun pikeun mikir leuwih jelas.

Sarta urang teu kudu ngan make kecap urang nanya Allah keur barang. Ieu naha urang boga Do'a Nabi pujian unggal Minggu isuk. Kami kakara kudu muji ka Anjeunna sababaraha kali. Urang kudu datang nepi ka cara unik pikeun nyanyi praises-Na. Leuwih ti saukur, "Manéhna anu alus. Hatur nuhun Allah. "The jantung nu jenuh jeung asih Allah manggih cara anyar jeung alesan anyar muji Allah unggal poé. Manéhna nyaéta pantes puji urang.

II. Nyaritakeun Good News

Kuring teu bisa mikir nanaon hade ngabejaan jalma sejen, ti News Good. Allah geus diucapkeun dina ieu poé panungtung ngaliwatan Putra-Na Isa Al Masih. Jeung urang kudu nyaritakeun batur ngeunaan Anjeunna jeung naon nu Manéhna dipigawé.

Rum 10 ngabejaan urang nu, "Iman asalna ngaliwatan dédéngéan jeung dédéngéan ngaliwatan Kecap Kristus." Ieu kumaha Allah ngaheéat lalaki jeung awewe. Sabot maranéhanana ngadéngé Injil sareng nampa ku iman.

I Anjeun hoyong mikir pikeun moment ngeunaan naon baé dina kahirupan anjeun perlu ngadangu Injil. Nya eta anggota kulawarga, batur sapagawean hiji, tatangga a, tukang cukur a, dokter? Naon baé dina kahirupan anjeun perlu ngadangu Injil?

Ieu nu hadé pikeun urang ngagunakeun kecap urang pikeun ngawangun hubungan jeung taneuh umum jeung babaturan non-Christian urang. Ieu nu hadé pikeun maranehna nyaho anjeun ngeunaan miara eta. Tapi éta dahsyat lamun urang kungsi sabenerna meunangkeun kira-kira ka babagi Injil sareng maranehna. Ieu bakal mawa lamun urang geus 10 paguneman ngeunaan pulitik, tapi teu salah ngeunaan Injil. Eta bakal mawa lamun urang geus paguneman mingguan ngeunaan olahraga, tapi pernah ngalaman nu mana wae nu paguneman ngeunaan Yesus. Jeung Kaula ngawangkong ngeunaan sorangan.

cikeneh, Kuring kungsi anggota kulawarga maot. Jeung iraha wae nu kajadian, eta reminds kuring, yén sababaraha kali éta alus ngadagoan, tapi sakapeung mah kudu nyaritakeun folks ngeunaan Yesus ayeuna. Kuring teu apal hal nu henteu patuh mah teu bisa thwart rencana Allah, tapi nu teu mean mah kudu henteu patuh. Jeung ku sadaya cara, turutan anjog tina Roh, tapi nyaho yén Manéhna kungsi ngabalukarkeun urang pikeun nunda off barang nu perlu ceuk ayeuna. Nyaritakeun Good News.

Ieu teu mean nu kudu ngan interaksi urang jeung non-Kristen. Tapi teu mean nu perlu lumangsung. Meureun urang kudu mawa ka gereja jeung make hutbah salaku launching ka Pad ngobrol ngeunaan eta. Meureun urang nujul ka buku alus atawa cd nu ceramah ngeunaan Injil (ahem, tambang). Manggihan cara pikeun nyaritakeun Injil.

III. Ngawangun Nepi Batur (G- lungguh)

Ulah ingkeun wae ngobrol unwholesome kaluar tina mouths Anjeun, tapi ngan naon mantuan pikeun ngawangun batur nepi nurutkeun pangabutuh maranéhanana, nu bisa nguntungkeun jalma anu ngadangukeun. (Epesus 4:29)

Nu kudu prinsip guiding sakabéh kecap urang jalma sejen. Ngan naon mantuan pikeun ngawangun batur nepi. Kawas ceuk kuring baheula, kecap urang nu jiga hammers. Urang bisa megatkeun barang atawa ngawangun barang. Jeung aya ton cara pikeun ngawangun batur nepi.

Yesus ngabejaan urang man nu teu hirup off roti sorangan, tapi unggal kecap nu proceeds ti sungut Allah. Allah geus diucapkeun kecap adi. Sarta urang kudu echoing maranéhanana kecap adi ka silih unggal kasempetan urang meunangkeun.

Hiji cara anu dorongan. Jigana ieu hiji hal CHBC teu exceptionally well. Ieu sabenerna bray kuring jeung pamajikan mah off hansip lamun urang mimiti datang. "Naha maranéhanana ngan ajak kuring ngeunaan Patarosan kuring nanya?"Nepi dina dorongan ieu negeskeun. ngeceskeun batur. Ngabejaan eta lamun ningali evidences anugerah Allah dina kahirupan maranéhanana. Ngeceskeun asih Anjeun pikeun maranehna. Ngeceskeun asih Allah maranehna.

Cara séjén nyaéta nangtang karana. Urang teu kudu mikir "ngawangun nepi" hartina sarua jeung imut, kecap sounding inspirational. Kadang-kadang ngawangun nepi nuhun kawas rebuke, atawa koreksi. Kadangkala kacida Sigana mah nangtang hiji adi atawa rajakaya jeung nelepon ka tobat tina dosa a. Ieu salah sahiji hal urang geus dijieun komitmen ka silih ulah - leumpang jeung silih ngaliwatan kali alus sarta kali kasar.

Sarta urang lumangsung jadi bade ngaliwatan waktu tumultuous salaku hiji gareja ayeuna. Jeung urang kudu boh dorongan jeung kecap nangtang. Ajak nadya jeung sadulur Anjeun dina Injil. Ngingetkeun maranehna tina kadaulatan Allah jeung aduh-Na jeung janji-Na. Oge tangtangan nadya jeung sadulur Anjeun tarung gelut alus iman, ka persevere di percanten Yesus. Urang kudu nu.

Cara séjén Anjeun bisa ngawangun batur nepi ku mere pituah alus. Nu makers kaputusan paling asak jalma anu teu nyieun kaputusan dina isolasi. Sadia ngadéngé ngeunaan naon nu keur jalan dina adi atawa kahirupan adina sacara. Jeung Sangkan maranéhna gampang dina mikir ngaliwatan kumaha Allah bakal boga aranjeunna ngabales. Sareng masihan pituah Alkitabiah.

Disisi lain, salaku hiji gareja, urang ngalakukeun pakasaban gede ngabogaan paguneman spiritual alus. Di sisi anu sanésna, urang kudu jadi teu sieun obrolan ngeunaan hal lian ti Yesus. Urang bisa diajak ngobrol ngeunaan kahirupan, jeung urang bisa diajak ngobrol ngeunaan olahraga, ngan ngalakukeun hal eta dina cara nu glorifies Allah.

Sababaraha Anjeun kudu eureun ngawangkong jadi loba jeung sajabana kudu mimitian ngawangkong leuwih. Sababaraha urang kudu leuwih gancang ngadangu. Sababaraha urang kungsi make nu mana wae kecap. Jeung urang kudu ngalakukeun leuwih. Ngomong. Allah gawe dina hirup anjeun jeung urang hoyong ngadangu ngeunaan eta. Anggap sadaya kecap Anjeun bisa dicirikeun ku asih. solat mah nu CHBC bakal jadi gereja dicirikeun ku kecap asih.

kacindekan

Anjeun neangan panawaran naon geus kadéngé peuting, teu nyieun kasalahan tina saukur nyoba pikeun ngalacak naon ngomong jeung saukur nyoba ngalakukeun leuwih alus. Ulah ngan tackle ieu ukur dina luar.

Salaku urang nempo saméméhna dina téks, naon disimpen nepi di hate urang asalna kaluar. Urang teu kudu mikir aya mutuskeun antara jantung sarta létah. Jadi nyimpen nepi hal alus dina jantung jeung lalajo eta mudal. Jeung lamun urang ngalakukeun nu, dieu kumaha urang kudu striving ngagunakeun kecap urang.

Cara nyata pikeun lalajo kecap Anjeun pikeun lalajo hate anjeun sabab disambungkeun jadi raket. Aya garis langsung ti jantung ka létah. Lalajo jantung Anjeun, jeung ku ngalakonan nu, lalajo Kecap Anjeun. Jeung ngalakonan sagala ieu ku ningali Kecap.

biasa

8 comments

  1. Ritawalon

    Ieu hiji dina waktu palajaran keur kuring. Anu talking about this pisan subjék peuting di ulikan bibel. Alhamdulillah for jeung gambar kuring website Anjeun sareng Alhamdulillah pikeun ngagunakeun anjeun ngajelaskeun kecap-Na cara nu jelas jeung kahartos.

    Alhamdulilah Service Anjeun!

  2. Barbarawalon

    Kecap anu memang penting. info Good. Mangga nyokot waktu nganjang website mah Allah ogé geus dibikeun kuring mentri ngajar batur ngeunaan pentingna kecap.

  3. sambutan: Kecap anu sahenteuna satengah realitas manusa lamun teu paling

  4. sambutan: 2016 dina Review – Abdi Buru Proyék Garapan | The SharePoint Pangaruh

  5. sambutan: kecap – cau Wifey