лорд Демонів

Я хочу, щоб почати, думаючи про історію. З початку часу відбулися певні загальні теми, які проходять через наші історії. У нас є любовні історії, комедій, і трагедій - або суміш всіх тих, хто в одній відомій як романтична комедія. Але через всі ці види фільмів, Є дві теми, які майже завжди виявляються: добра і зла.

Подумайте про ваших улюблених фільмів. В Хоробре серце, Шотландія та Вільям Воллес гарні, в той час як Англія і король Едуард погано. У Хроніки Нарнії діти і Аслан гарні, і відьма погано. Навіть у фільмах Діснея, це правда. В Aladdin, Aladdin і джин гарні, але Джафар погано. Чи не діяти, як ви не знаєте про Aladdin.

Ви завжди хочете хороша сторона, щоб виграти і більшу частину часу вони будуть.

Тому, коли ми починаємо говорити про Ісуса, і коли ми починаємо говорити про Бога люди іноді думають, в одних і тих же категорій. Вони думають про всесвіт як космічне бій між Богом і дияволом. І, як всі наші улюблені історії, ми передчуваючи кінець, щоб побачити, хто переможе. Чи є Ісус просто агент добре, що ми сподіваємося, що перемоги? Чи є Ісус просто ще один персонаж в історії?

Ну в Євангелії від Марка ми отримуємо багато можливостей, щоб побачити Ісуса взаємодіяти з силами зла лицем до лиця. Таким чином, ми будемо дивитися на історію і спробувати відповісти на це питання. І я стверджую, що є боротьба відбувається між Ісусом і силами зла, але це не чесний бій. Давайте відкриємо до Марка 5.

Приблизно в цей же час в Євангелії від Марка, Ісус навчав і великі натовпи почали збиратися і слухати його вчення. Коли настав вечір вони сіли на човен і поплив. Це історія, де хуртовина приходить, учні паніки, і Ісус заспокоює вітер зі Своїми словами, "Мир, буде як і раніше. "Таким чином, вони були зустрінуті з особливою опозиції в морях і Ісус подбав про це. Як тільки вони починають розслаблятися зараз вони зустрілися з великою кількістю опозиції.

Давайте читати текст, починаючи з вірша 1.

Вони прийшли на іншій стороні моря, до землі Гадаринської. І коли Ісус вийшов з човна, то зараз Його з гробів, що мав духа нечистого. Він жив серед могил. І ніхто не міг його зв'язати більше, НЕ навіть з ланцюгом, бо він часто був пов'язаний з кайданами та ланцюгами, але він ривком ланцюга один від одного, і він зламав кайдани на шматки. Ніхто… мав міцність… підпорядкувати його. Вночі та вдень серед могил і по горах він завжди кричав і бився об каміння. І коли він побачив Ісуса здалеку…, він побіг і впав перед ним. І гучним голосом, він сказав, "Що ти робити зі мною, Ісус, Син Бога Всевишнього? Я заклинаю тебе Богом, не мучте мене. "Бо Він говорив йому, "Вийди з людини, дух нечистий!"Ісус запитав його, "Як вас звати?"Він відповів:, "Мене звуть Легіон, тому що нас багато ». І він просив його серйозно не висилав із країни. Зараз великий свиней годував там на схилі пагорба, і вони просили його, приказка, "Відправити мені свиней; давайте вводити їх. "Таким чином, він дав їм дозвіл. І духи нечисті вийшли, і увійшли в свиней, і стадо, нараховує близько двох тисяч, кинулося з кручі в море і потонули в морі. Пастухи побігли і розповіли в місті та в країні. І люди прийшли, щоб подивитися, що це було те, що трапилося. І вони прийшли до Ісуса і побачили одержимої людини, той, хто мав легіон, сидить, одягненого і в здоровому глузді…, і вони боялися. А ті, хто бачив його описав їм, що сталося з біснуватого людини і свиней. І вони стали просити Ісуса відійти від свого регіону. Коли він отримував в човен, людина, яка була біснуватих просив його, щоб він міг бути з ним. І він не дозволив йому, але сказав йому:, "Іди додому до своїх друзів і сказати їм, скільки Господь зробив для вас, і як він змилосердився над тобою ". І він пішов і почав проповідувати в Десятимістя скільки Ісус зробив для нього, І всі дивувались. (Марк 5:1-20 ESV)

Я. Ісус зустрічає біснуватий Людина (5:1-6)

Так що, як тільки вони виходять з човна, вони зустріли цю людину з нечистим духом. Нечистий дух в основному просто ще один спосіб сказати демона. Ця людина, яка зустріла їх був одержимий демоном. Опис текст дає його є страшним.

Він жив серед мертвих. Він віддає перевагу компанії мертвих, в компанії живих. Він мав надлюдську силу, так так, щоб ніякі ланцюги не могли його втримати. Він просто зламав їх. Він завжди кричав і кричав. Він був фізично шкоду собі, стукаючи себе, бився. Ця людина порушується.

Це свого роду важко нам уявити цей вид демонічної муки в наші дні. один, тому що багато хто з нас перестали вірити в надприродне. А по-друге, тому що більшість з нас не бачив демонічні мука особисто. Але я хочу, щоб використовувати свою уяву зі мною на хвилину.

Що б ми робили, якби ми побачили цю людину? Ти їхав додому в один прекрасний день і побачити його брат живуть на кладовищі, кричати від болю і мук. Я знаю, що мене. Я б називати якийсь влади, щоб вирвати його. Ми інституціоналізації його. Він становить небезпеку для себе і для інших, і він не в своєму розумі. Йому потрібна допомога. Ну люди в країні Гадаринську не знав, що робити з ним. Вони намагалися прикувати його, але це не спрацювало. Я впевнений, що вони були налякані OUR свого розуму.

Є люди, як це в наші дні, які буквально мучив, як він. З голосами в голові, і насильницькі тенденції, які кололи себе. Ми класифікуємо його як просто божевілля або депресії, але я впевнений, що в багатьох з цих випадків, не всі, але багато з цих випадків це демонічного. І схожі на людей міст в історії, ми не знаємо, що робити з ними, крім намагатися підпорядкувати їх і тримати їх від заподіяння шкоди собі та іншим. Ми просто повинні більш просунуті способи зробити це прямо зараз. У нас є інститути і палати з психологічно кімнати з м'якими стінами і ліками.

Причиною його божевілля більше, ніж просто якийсь травми, які змінили свій стан розуму. Злі духовні сили захопили його тіло і гризучи його! Він не любить жити так. він пригнічують. він захоплений, будучи в полоні, тортурам проти його волі.

Демони противитися Богові і Його цілям

Не обманюйте себе братів і сестер. демони реальні. Вони духовні істоти. Вони зло, і вони працюють проти Божих цілей. В Євангелії від Марка, Ісус має багато сутичок з демонами. Він має дуже схожий випадок в главі 1. І більшу частину часу в демонів Євангелій пригнічують людей і намагається знищити творіння Бога. За допомогою цього конкретної людини, вони дегуманізації його. Вони намагаються зруйнувати образ Бога в Ньому. Демони прагнуть скасувати і перешкоджати Божі цілі в світі. І Бог є, його суверенітету, дозволили цим злі сили, щоб бути на роботі.

робота демонів не тільки виглядає, як цей вид володіння і мук, хоча. Власне кажучи, віруючі indwelled Божим Духом, не може володіти. Проте вони знаходяться на роботі нападають на нас. Вони спокушають нас грішити. Вони поширюють хибне вчення. в 1 Тімоті 4, Павло називає лжевчення вчення про демонів.

Демони несуть відповідальність за більшу частину зла в світі. Звичайно, ми як і раніше відповідає, де ми поступаємося їх впливу. І вони є ворогами Бога живого.

Людина Біжить до Ісуса (5:6)

Назад до людини. Так що демонічні сили занадто сильні, щоб боротися з. Ніхто не був в змозі поставити його. Він був в гробницях, як далеко від людей, наскільки це можливо. Але коли він бачить Ісуса на віддалі він біжить до нього і падає ниць перед Ним.

Цей уривок стає трохи складніше, тому що тут демони говорити через цю людину, але я думаю, що текст приводить нас до думки, що людина була під контролем, коли він втік до Ісуса. Він бачить Ісуса, і знає, що може бути, Ісус може зробити щось про ці демонів, які мучать його. Може бути, Ісус може звільнити його від гніту. Він бачить можливість полегшення і працює на шанс.

Ми можемо дізнатися щось від одержимої людини тут. Він не знав, як хтось може поставити його, але якось він знав, хто може доставити його. Деякі з нас повинні прийти до тієї ж самої точки скрушно, де все, що ми можемо зробити, це запустити до Ісуса. Нам потрібно перестати дивитися на нашу силу волі, на наші гроші, нашим друзям, і ми повинні бігти до Ісуса! Ісус закликає, "Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і я дам вам спокій душам вашим ". Ми не знаємо, як ми будемо доставлені, але ми знаємо, хто може це зробити.

Це схоже, коли маємо справу з людьми, які є психічно неврівноваженим. Чи не таврувати їх, ненавиджу їх, висміювати їх і сміються над ними. Ми повинні мати співчуття до них. найбільше, вони повинні бути доставлені. Ми повинні служити їм цілісно, використовувати ліки, якщо це необхідно, але вказати їх до Ісуса для позбавлення. І молитися за них, щоб зустрітися з Ним. Вони потребують зіткнення з Господом. Медикаментозне лікування може підпорядкувати нас, і консультування може допомогти нам мислити більш ясно, але тільки Ісус може зробити нас весь.

Дозвольте мені звернути вашу увагу на іншу частину сцени.

II. демони Кажуть (5:7-13)

Як тільки людина падає перед Ісусом він волає, «Що ти робити зі мною Ісус, Син Бога Всевишнього? Я заклинаю тебе Богом, не мучте мене!" Текст говорить, що він кричить, що, тому що Ісус говорив, "Вийди з нього нечистий дух." Це показує нам, що це нечистий дух всередині нього говорить.

Тепер ми вже встановили, що Ісус і демони не на тій же стороні. Ісус є Син Божий і демонів проти Божих цілей. Так давайте спробуємо поставити це в перспективі.

Це було б, як під час війни. І скажімо, чужа країна має деякі військовополонені і американські війська прийшли, щоб врятувати їх і тюремні охоронці говорять, "Ах армії США? Людина, що ти тут робиш? Ви можете просто дайте нам робити нашу річ, будь ласка,? Будь ласка, не ображайте нас!"Чи не буде це бути божевільним? Це як, "Хіба це не війна? Чи не повинні ви боротися замість того, щоб просити?"Але це показує, що це не звичайна війна. Там щось інше про цю битву.

Таким чином, ми будемо дивитися на чотири речі, це зустріч з Ісусом розкриває про демонів і їх відношення до Ісуса.

1. Вони знають, хто Він

Демони не повинні питати, хто це стоїть перед ними. Як тільки вони бачать Його визнають Його Ісусом. Вони кажуть, що Він Ісус, Син Бога Всевишнього. Вони не просто називати його на ім'я, але вони визнають свій статус.

Це насправді звучить дуже схоже на сповіді Петра в Матвія 16 що Ісус "Христос, син Бога живого ". Біси насправді просто проголосив Божу правду. І вони мають більш гостре розуміння вічних речах, ніж городяни і все люди навколо. Вони знають. ще, вони бунтують.

Який я думаю, що показує нам страшну правду. Брати та сестри, ви можете знати, хто такий Ісус, не знаючи Ісуса. Ви можете прийти до Summit Церкви кожні вихідні. Ви могли б бути в семінарії. Ви можете слухати кожен подкаст і читати кожну книгу богослов'я. Але не думайте, бо ви можете сказати, хто такий Ісус, що ви знаєте Його.

Знаючи Його повинен робити з глибоким, інтимні стосунки - взаємодія і люблячий і довіряючи на глибокому рівні. Знаючи про Нього нічого більш, ніж запам'ятовування фактів. Запам'ятовування факти не те, що Бог покликав нас зробити. І Бог не вражений з вашої книгою смартов. Ви можете сказати, істинні речі? Добре для вас; так може демонів.

Джеймс 2:19 говорить, "Ви вірите, що Бог єдиний; Ти добре робиш. Навіть біси вірують, і тремтять!" Якщо ваше знання про Бога не привело до зміненої життя, Ви нічим не краще, ніж демонів. Справжня віра проявляється.

2. Вони знають, що він буде їм протистояти

Він каже, що ти робити зі мною? в основному, чому ти тут? Дайте нам спокій! Вони знають, що Ісус, Син Бога Всевишнього прийшов, щоб принести Царство Боже. Вони знають, що Ісус прийшов, щоб покінчити з усім злом і зробити все нове. Вони знають, що включає в себе їх знищення. Вони знають, що в кінці кінців вони будуть знищені, і Ісус Христос буде царювати.

3. Вони знають, що Він є більш потужним, ніж їх

Вони кажуть, що їх звуть Легіон. Це повинно показати, що є багато з них. У Римі Легіон був від п'яти до шести тисяч солдатів. також, ми бачимо, наскільки вони сильні. Ми говоримо по крайней мере, 5,000 демони. ще, вони благати про пощаду.

Там немає причин для страху, якщо ви більш потужним, ніж ваш ворог або якщо у вас навіть є шанс.

Ви коли-небудь бачили чуваки, які говорять велику гру і ходити по колу, але ви ніколи не побачите їх бій? Люди зазвичай знають, коли у них немає абсолютно ніяких шансів на перемогу. Це те, що ми бачимо тут. Те, що ми бачимо, є слабким, переможений ворог просить пощади.

4. Вони знають, що Він їх авторитет

Вони розуміють, що вони повинні просити його дозволу. Ви не просите дозволу від рівня. Протягом усієї Писанні злі сили повинні отримати дозвіл Бога для чогось. Подумайте про історію Іова. Сатана потребує дозвіл Бога чіпати Робота і дозволяється тільки робити стільки, скільки Бог дасть змогу.

Вони не можуть йти в будь-якому місці або робити що-небудь без дозволу Ісуса. Чи можете ви уявити собі, що наш світ був би, якби Бог не стримував їх? Якби вони мали це їх спосіб, яким вони будуть мучити всіх нас, як вони зробили цей чоловік. Але Бог не дозволяє їм, і ми повинні славити Його за що.

Бо то Ним створено все, на небі і на землі, видиме і невидиме, престоли, чи то господства, чи то влади -Все речі були створені через нього і для нього. (Колосян 1:16 ESV)

Ці демони були зроблені через та для Ісуса. вони бунтарі, але до сих пір використовуються в якості пішаків в Його великому плані, щоб показати Себе від.

Сила слова Христа насправді на дисплеї тут. Так само, як на сцені перед з "Світу, бути до сих пір. "Ми бачимо, авторитет Слова Божого. Ісус є Бог і коли Він говорить і команди це повинно бути зроблено. Він не питає, він наказує. Слово Ісуса є більш потужним, ніж важкої артилерії. Слово Христове є потужним! Він тримає всесвіт разом!

В оповіданні перед цим він показав свою світлість над створенням. Історія після цього Він показує Його світлість над хворобою. Ісус є Господь всіх. І Він милостиво поставляє.

Брати та сестри, ми повинні вірити з твердим переконанням, що Ісус дійсно Пан над панами. Біблія вчить, що не існує абсолютно нічого не існує, що не перебуває під владою Ісуса Христа. Там немає дерев, немає звуку, немає комах, Жодна тварина, немає атеїстом, немає жоден мусульманин, Жоден індус, немає ангел, немає демона, немає диявола, який не поступається і під керівництвом Ісуса Христа. Бог може дозволити повстання протягом часу, і Він може дозволити їм йти окремо від Його світлості на мить, але Ісус все нове і Він принесе все підкорив під ноги Його.

III. Ісус Виніс Людина (5:14-20)

Своїм могутнім словом Ісус поставив людину. Він виганяв демонів.

Коли люди бачать його, він сидів там і одягли в своєму розумі. В даний час все змінилося. В останній раз вони бачили його, він був синці себе і постійно кричати. Тепер він був як звичайно, як ви і я.

По Своїй милості Ісус відновив ця людина. Ісус прийшов у світ, щоб відновити Своє творіння, яке так затьмарений гріхом і смертю. Він примирив всі речі до Отця.

І Він показує милосердя до цієї людини і доставляє Йому. Цей чоловік, хоча Він був пригнобленим, був грішником, як ти і я. Він не заслуговує на те, щоб бути доставлений.

Але Ісус не доставляє на основі того, що ви заслуговуєте. Він не чекає вас, щоб заробити його, перш ніж він діє в милосерді. Ісус милосердний, тому що Ісус милосердний. Він любить і піклується про його створення.

Там немає духовна істота настільки сильна,, немає гріха настільки сильна,, нічого, що перевершує силу і владу Ісуса. Тому що все творіння підкоряється Йому. І коли Він позбавляє, Він робить це зі Своєї милості, доброта, і благодать.

Ісус може позбавити нас від абсолютно нічого: без, наркоманія, депресія, біль, зловживання, невдалий шлюб, яким би він не. Ісус є вашим цілителем і ваш Спаситель. Це може виглядати безнадійним, але ми бачимо, поставляючи силу Христа тут.

IV. люди Відповісти (5:17-20)

Мало того, що демонічна була зустріч з Ісусом, але все місто має. Багато з них був свідком всього події, і інші чули про це. Як все реагують на їх зустрічі з Ісусом?

городяни боялися! Вони ніколи не бачили таку силу і владу. Може бути, вони незадоволені тим, що їх свині з'їхав з обриву. Вони не знали, як реагувати на нього! Насправді вони просять його піти!

Багато людей сьогодні не люблять Ісуса. Він порушує їх нормальну структуру життя. Ісус прагне зробити людей незручними. Маленький Ісус зручний в коробці не існує. Якщо ви шукаєте для Нього, ви будете продовжувати шукати все своє життя. Він хитає речі. Він зносить темряву і закликає нас до світла.

Колишній демонічні відповідає приємності. Він хоче, щоб слідувати за Ісусом, і просить, щоб бути з ним. Ісус каже йому, щоб залишитися і розповісти іншим. Він підкоряється Йому. Це правильна відповідь на зустрічі з Ісусом.

Коли в останній раз, коли ви говорили іншим, що Господь зробив для вас? Те, що Він врятував вас із? Чи не повинні бути драматичними, як одержимості, але це добре. Може бути, позбавлення від конкретного гріха боротьби. Можливо подолання спокуси. Може бути зцілення від хвороби. Або просто кажучи іншим, як Він врятував вас. Розкажи іншим!

Тут ми бачимо, що це можливо для нас, щоб засвідчити силу, благодать, і авторитет Ісуса і до сих пір не бути учнем. Деякі реагують з помилкою, інші з ворожістю, деякі з тільки оплески. Жоден з них не є відповіддю Бог закликає.

Він обеззброїв правителів і влади, владно піддав їх ганьби, перемігши ними Собою. (Колосян 2:13-15 ESV)

Хоча Ісус виграв багато битв проти ворога під час свого перебування на землі, Його остаточної поразки зла відбувається в кінці Євангелія від Марка. Він стиснув війну на хресті. Виявилося, як якби він був розбитий на мить. Але він буде рости з усією силою.

На хресті Ісус поставив ці демонічні сили, або начальства і влади, як Павло називає їх в Посланні до Колосян, ганьби. Він збентежив їх. Він показав усім, наскільки вони слабкі. Він стер свій вплив. Він завдав останній удар- наперед.

Тепер все їх повстання марно. Майже як республіканські праймеріз. Там не було ніякого способу, інші хлопці могли б виграти, але вони продовжували штовхати вперед себе обманюють. Ці демони продовжують бунтувати проти Бога, хоча вони явно вже переможений. Він почав роботу обіцяв старих. І коли Він повернеться Він, нарешті, перемогти своїх ворогів.

Тільки у відповідь на Його роботу на хресті з покаянням і вірою ми отримуємо, щоб отримати вигоду з влади, потужність, і торжество Ісуса. Він Господь усього. Досліджуйте свої власні серця і подивитися, як ви реагуєте на це Господу.

Це свого роду Господа, що я хочу слідувати. Той, хто є доставити, король, лорд, лінійка, і милосердний Спаситель. Хороші новини вимагає відповіді.

висновок

На цих вихідних, зло трапляється бути на передньому краї наших умах. Жахливе акт зла ​​мало місце в Колорадо. Ми повинні сумувати. Ми повинні сердитися. Але ми не повинні задатися питанням, чи буде Бог переможе в кінці кінців,. Остаточний удар був нанесений.

Ісус переміг над злом на хресті. Біжіть до Нього. Падіння перед Ним. Довіртеся Йому. Слідуйте за Ним. хваліть Його. Розкажіть іншим.

АКЦІЇ

2 коментарі

  1. згадка: My Article Read (8-19-2013) | My Daily Musing