Mung Gusti Allah bisa ngadili kula?

Aku ngrembakaken kersané Gusti Allah tumrap gesang kita, sanajan wong muni karo kula babagan. Obrolan bisa njaluk nyata tegang nyata cepet sanadyan-utamané nalika kita lagi ngomong bab masalah kontrovèrsial. Iku ora nyenengake marang wong sing padha mikir lagi salah. Aku nyoba kanggo ati-ati karo tembung sandi, lan mung nggawa apa Gusti Allah, tinimbang panemu dhewe. kaya clockwork, sanadyan, ing sawetara titik sak obrolan, bakal padha narik metu kertu Trump: "Nanging ora Kitab Suci uga ngomong ora kanggo ngadili? Sampeyan nduweni Mlayu liwat ayat sing, huh?"Iku ora gagal.

ing Matius 7 Gusti Yesus ngandika, "Aja padha ngadili, utawa sampeyan uga bakal tampa paukuman. "Malah kita kang wis tau maca ing Kitab Suci bisa Quote iki bagéan saka tembung khutbah kang kanggo tembung. Iki uga ayat Kitab Suci sing paling kondhang ing dina kita. Lan uga dadi paling ora dimangertèni

Pahaman ayat iki tegese kita pangerti carane kita lagi mestine kanggo tresna-tinresnan. Dadi sing penting sing kita takon pitakonan: Apa Gusti Yesus ateges nalika piyambakipun dhateng kita ora ngadili?

Apa Ora Tegese

pungkasan akhir minggu, bojoku lan aku dirawuhi workshop marriage ing pasamuwan kita. Kita mlaku liwat saben pojokan lan cranny marriage kita, kita kedah ngrembag apik, ing ala, lan ora nyenengake. Kita wis akeh kemungkinan kanggo kasurung saben liyane, nanging kita uga wis kemungkinan kanggo nggawa metu shortcomings. Sajrone diskusi kita, bojoku mbantu kula kanggo ndeleng wilayah ngendi aku Mudhun cendhak, ngendi aku ora kang minangka maha kaya aku arep. Iki dheweke tutug printah Gusti Yesus ora ngadili kula? Aku ora mikir supaya.

Gusti Yesus ora bisa ateges iku salah nggawe pengadilan moral. Namung sawetara ayat mengko, Gusti Yesus dhateng pamireng kang kanggo nggawe pengadilan babagan sing padha nuduhake bebener karo. Lan ing ayat 15 ing bab padha, Gusti Yesus njurungi wong ngadili wong sing ngaku dadi nabi, kanggo ndeleng yen padha genuinely nganggo saka Gusti Allah utawa yen lagi asu ajag ing wedhus dadi sandhangan. Ora kanggo sebutno akeh peranganing liyane ing Kitab Suci sing prentah kita nggawe jinis werna-werna saka pengadilan moral. Gusti Yesus ora ateges ngomong kabeh pangadilan iku salah. Lan yen kita lagi jujur ​​karo dhéwé, aku ora ateges salah siji.

Akeh wong nandheske sing tau ngirim ngadili sapa, nanging padha ora pracaya. Padha ora mikir iku salah nelpon pulisi ing panganyang tamba sade obat bius ing ngarep omah sing. Lan wong mesthi ora mikir iku salah mateni TV nalika sing Gusti murko wiwit ngemis kanggo dhuwit. Banjur ana ironi ing. Nalika sampeyan nelpon wong metu kanggo menehi kritik, sampeyan lagi bener nggawe paukuman moral babagan wong sing. Ing saben kasus iki, pengadilan kang digawe babagan tumindak liyane.

Nanging, nalika paukuman cocog ngendi wae cedhak ngarep, iku kanthi otomatis salah. Sing kita kanggo nggawe pengadilan babagan liyane? Ayo dadi mikir bab apa Gusti Yesus tegese tembung kang ngandhani kita ora kanggo ngadili.

Apa Gusti Tegese

Kita nggunakake hakim tembung ing akèh cara. Kita bisa ngomong bab kang menehi kritik gambar talent utawa menehi kritik sidang. Iku bisa ateges akèh iku beda. Kajaba, tembung Yunani Yesus migunakake kanggo "ngadili" ora tansah gadhah teges ingkang sami. Dadi kita kudu katon ing liyane saka wacana iki lan liyane saka Kitab Suci yen kita pengin ngerti apa kang temenan.

Sing terus maca wacana, iku dadi cetha bilih Gusti Yesus punika nyerang jinis tartamtu saka paukuman. Kang migunakake gambar gumbyang saka wong sing bewara speck saka sawdust ing mripat wong kang, nanging mratelakake kasunyatan bilih piyambakipun sampun log gigantic ing dhewe. Sing kaya wong wuda criticizing bolongan ing jins. Gusti Yesus ora ngutuk sembarang tipe pangadilan; Kang ngutuk poto-wong mursid, pengadilan lamis.

ing ayat 5 kang ngandika, "Heh, wong lamis, pisanan njupuk log kita mripatmu dhewe. "Sadurunge kita nyoba kanggo ngadili wong, kita kudu ngadili dhéwé. Wong lamis terus wong standar sing padha nglirwakake. Lan nalika poto-wong mursid duwe hadiah khusus kanggo pointing cacat Panjenengan, lagi oblivious kanggo dhewe. Gusti Yesus ngandika bilih masalah. Lan ngandhani kita Gusti Allah bakal ngadili kita ing bali.

Iku ridiculous kanggo mau ngukum wong lan ngadeg liwat wong kaya urip sampurna. Gusti Allah iku mung hakim karo tangan resik. Digarap liyane saka kita wong reged, pointing saben liyane kanggo padusan.

Sampeyan sok dong mirsani tau ngandika, "Njupuk cathetan metu, lan aja padha sumelang bab mata wong liya. "Dheweke bener ngandika, "Pisanan njupuk cathetan metu saka mripat dhewe, lan sampeyan bakal weruh cetha kanggo njupuk speck metu saka mripat sedulur-sedulurmu. "Panjenenganipun nuduhake kita nliti dhéwé, lan banjur kanggo sadulur metu.

Iku unloving kanggo kula kanggo sok dong mirsani soko mbebayani ing gesang, nanging kanggo ditolak lewat kaya iku ora ana. Kok aku supaya wong aku terus manggon ing proses cilaka? Yen aku tresna sampeyan, Aku pitutur marang kowe: Satemene sing malah nalika iku nyengsarakke. Nanging kudu adhedhasar standar Allah, ora dhewe. Lan aku kudu saka dedeg piadeg asor sing ngenali aku kudu Rahmat sing padha apa.

Mangga ngrungokake Matthew 7:1. Nanging aja lali bab Galatia 6:1: "Brothers, yen wong wis kejiret ing dosa, sing kasukman kudu mulihake wong alon-alon. "We kudu saben liyane.

Enggo bareng

56 komentar

  1. MrAveryBrownReply

    nyemangati. Convicting. pemikir. Ayo kang mriksa metu ati, usaha kanggo mangerteni konsep iki, dina lan aplikasi iku.

    • SteveReply

      tembung Good, trip. banget praktis, aplikasi mbiyantu kanggo sing dealing karo jinis saka kahanan. Grace lan tentrem…

  2. Esteban RamirezReply

    Iki arupa dhéfinisi sing paling akurat saka ayat sing. Matur nuwun cak aku wis berjuang karo iki. Thanks kakangku tetep mengkono apa sing dilakoni!
    Brother ing Kristus!

  3. CharlesReply

    Minangka pastur mung tindak liwat minggu kepungkur iku seger ing atine. Pastor Brian ngandika “hakim ora tembung sing tepat yen maca Yunani lan maca ing konteks.” Panjenenganipun tindak ing kanggo ngomong terjemahan luwih mesthi wis “ora ukara minangka Judge a” utawa tumindak kaya hakim (Old style testement). Nggawe paukuman lan maringaken ukara sing 2 iku beda.

  4. JaredReply

    Iki tenan migunani ing urip sapunika. Aku wis bubar wis gadhah diskusi karo leh sandi sing ora pracaya, lan aku nyoba kanggo nuduhake katresnan Gusti Allah kang. Aku bakal ngakeni dosa kawula lan nyuwun pangapunten dheweke, lan dheweke bakal ngapura nanging dheweke bakal bengak-bengok bab carane ala Aku ing bab tartamtu. Aku ngerti aku salah amarga saka bebendhu aku wis aran saka Gusti Allah, nanging bothers kula dicokot sethitik amarga dheweke ora weruh dosa dheweke dhewe. Dheweke mung ngilangi kula mudhun. Aku eseman lan tresna dheweke. Aku ngerti aku duwe masalah karo maha kulawarga, nanging bothers kula nang dicokot sethitik nalika dheweke ora ngakoni dosa dheweke dhewe lan dadi cepet kanggo ngakoni mine. Iki sawetara bantuan sanadyan. Thanks

  5. Ezra_of_IsraelReply

    cara apik banget saka panggolekan iku lan analisis tulisan. Gusti Allah mberkahi kowé. Apa Love? Aku wis mbuwang dangu ing pitakonan prasaja ...... woah

  6. PastorBenJohnsonReply

    tengen ing! Kanggo pindhah bebarengan karo iki, Paul ngandika ing 1 Korinta 5:12: “Apa bisnis iku saka mine ngadili wong njaba pasamuan? Apa ora supaya ngadili nang sing.”

    Iku proyek kita minangka tiyang pitados kanggo terus sadulur kita ing Sang Kristus tanggung. nanging, kita kudu mrikso dhéwé saindhenging! Great blog Trip Lee!

  7. TonyReply

    Thanks Trip, iki minangka bagéyan penting saka tulisan kanggo ngerti bener. Matur nuwun kanggo kirim. Wis sijine menyang words apa aku wis wis mikir. Aku pandita muda, lan iki soko ive wis kepingin ngobrol karo siswa bab. Aku bakal dadi manawa kanggo nggunakake kirim lan nggedhekake nilai. Maneh matur nuwun, kanggo kabeh sing nggawe lan bakal nindakake. Aku ndedonga Gusti Allah bakal terus mberkahi kowé lan kulawarga.

  8. WesleyReply

    Awesome. Aku dadi kesel wong [Kristen ing ngarep, bebarengan karo wong akèh liyané] mbuwang ayat iki metu kaya iku trumps kabeh. Iku digunakake minangka njaluk metu saka ________ kertu free. Ora ing kabeh apa writer iki matur. Thanks kanggo articulating.

  9. HAYReply

    Awesome wulangan kene. Aku tansah diberkahi dening kiriman. Aku saos sokur marang kanggo nggunakake cara kang ora. Sampeyan ora diarani kanggo nggawe music, nanging kanggo mimbar.

    Gusti Allah mberkahi u lan kulawarga!

  10. Sharon C. JamesReply

    Matur nuwun ingkang sanget kanggo nuduhake pamikiran iki. Aku bakal nuduhake sampeyan kirim lan ndedonga sing akeh sing wis digawe iki banner sing, ngerti persis kaya Kristus temenan, uga Galatia 6:1. tetep rahayu.

  11. AngelikaReply

    Aku kaya kanggo Quote bali Gusti Yesus ing Yokhanan 7:24 – “ngadili kanthi adil.” Sing disarms kabotan lan ndadékaké menyang kesempatan kanggo nerangake apa tegese, sing padha ing kirim.

  12. MJReply

    tembung Good. Aku wis krungu sing kita ngirim ora ngukum, nanging bisa adil ngadili. Minangka ing aku bisa ngomong soko bab kanca sing “shacking munggah” nanging ing mengkono, Aku ora mudheng amarga aku ora mengkono iku.

  13. Mark KingReply

    Thanks kanggo elaborating ing Trip iki. Iki minangka subyek timah penting banget ing jaman iki. Dadi luwih entitlement ana. Tresna ironi sampeyan nuding metu, banget.

    Aku weruh pemahaman saben pangadilan minangka masalah. sifat competitive kita trick kita dadi mikir sing wong nuduhake kita kita salah ing sawetara rereget yen cara upaya exaltation. Yen kita ndeleng iki minangka patrap katresnan, njupuk ing dinamis temen beda.

    Siji liyane bab sing Aku kejiret… Sampeyan phrased siji bagéan tartamtu ing cara sing bisa galau wong. Koe ngomong, ” Gusti Yesus ora “ateges” ngomong kabeh pangadilan iku salah. Lan yen kita lagi jujur ​​karo dhéwé, kita aja “ateges” sing salah siji.

    Mung marga kajelasan, mbok menawa cara sing luwih apik kanggo tembung iki sing “We kudu ora kokwaca iki minangka Gusti Yesus ngandika” tetepasan punika salah.

    A diwaca cepet liwat, lan wong bisa pindhah saka maca iki kanggo mikir, “Oh, Gusti Yesus boten ateges ngomong sing?” Nalika aku cukup manawa Gusti Yésus temenan ngomong persis apa Ngandika. Iku bakal Tafsir.

    Aku ngerti apa sing temenan. Mung nyekeli sampeyan paling yen standar sastra. Aku dipercaya ngerti kok aku bilih.

    Appreciate karya (kabeh yen, ora mung musik)! Tansah mecah sadulur!

  14. menehiReply

    Deep bebener kang ngandika iki siji.
    Gusti Allah mberkahi Panjenengan pelayanan.
    Aku kerep mikir yen kita saestu mangertos negara kita saka sinfulness, kita banjur pendekatan kita pepadhamu karo karep lan katresnan.

  15. kang jcruzReply

    i tresna iki!! tenan insightly, nyemangati, aaaand convicting!!!
    pangeling apik tenan apa iku ateges tresna-tinresnan!! thanks sadulur! Gusti mberkahi!!

  16. sebutno: Mung Gusti Allah bisa ngadili kula? (Miturut Trip Lee saka BuilttoBrag.com blog) | Ron "Big Black" Garrett

  17. WayneChristianReply

    Mung Gusti Yesus ngandika iku luwih! Trip sing ambegan saka udhara seger! Matur nuwun kanggo rajin Panjenengan! Uga ditulis minangka tansah! Gusti Allah Speed ​​kakangku!

  18. JosiahCarterReply

    Ya! Matur nuwun ingkang sanget kanggo nulis iki! Iki wis ing atine dadi luwih akhir, utamané nalika aku weruh tembung sing “hakim”. Aku mesthi nuduhake iki!

  19. DavidReply

    Matur nuwun. Salah nang paling akurat saka sing ayat lan apa tegese aku wis weruh. Saben Kristen kudu nliti piyambak liwat mata Gods nalika ngandika kanggo liyane.

  20. carlosAvilesReply

    banget nyemangati. Aku nyoba lan gagal. Aku nyekel aku saka wektu kanggo wektu lan aku ngirim katon ing sadurunge aku nganggo lan bantuan wong bali ing path Suci.
    Thanks Trip Lee.

  21. TeriReply

    Iku alesan kita konco apa kita ngomong sing ndadekake pangadilan saka sedulur kita mbiyantu utawa mbebayani. Aku mikir, “Apa sing lagi dilakoni salah! Kitab Suci ngandika supaya. Sampeyan perlu kanggo ndandani iku…” Utawa iku, “Sing badhe sabab pain lan aku ngerti apa sing kaya. Aku Care babagan lan ora pengin sing kanggo sampeyan…”

    Kaya Trip ngandika, ing panggonan liyane kita lagi marang cetha kanggo ngadili guru palsu.

    Iku cetha kita kudu pangretosan Roh Suci kang kanggo nggawe pengadilan tengen, supaya kita kudu nyambungake karo Gusti sadurunge, sak, lan sawise!

    titik Trip liyane apik digawe, padha ora krungu kita sanajan atiku ing Panggonan tengen, yen kita lagi ora urip otentik sadurunge Allah lan sedulur kita.

  22. JuniorReply

    Ive wis berjuang karo kanggo nalika saiki. Nanging maca artikel iki wis digawe kula aran 10 kaping luwih apik saka sadurunge. Thanks Trip! Gusti Allah mberkahi sadulur.

  23. EJDReply

    artikel banget! “Miturut woh sing, kowé bakal ngerti wong-wong mau.” Cetha Kristus whats us dadi circumspect ing cipta liyane – paling Jahwéh, nalika aku padha martakaké Injil, sisih kapisan penjelasan carane wong wis kapisah saka Gusti Allah Suci amarga dosa (sing paukuman moral!) Banjur kita martakaké sing iman ing Gusti Yesus Kristus (karya redemptive ana ing Kayu Salib lan kosong Makam) Jawaban kanggo misahake wong kang saka Gusti Allah, Sang Rama! Pesen Injil punika mboten pepak yen
    kita ninggalake metu posisi ilang manungsa (Law ngadili kita!) Nanging Kristus nawakake sih dosa. Yohanes Newton wrote, “Aku tau ilang, nanging saiki FOUND!”

  24. TatendaReply

    Amin bro. Aku manggon ing Zimbabwe lan ayat sing malah populer kene!!! Aku ngabarake Injil lan aku wis ngeweruhi luwih aku Care kanggo elinga non-pracaya lan Kristen sing ora urip tengen nganggo ayat iki minangka tameng marang koreksi. Aku sedih, tenan sad…

  25. DarnellReply

    Aku kanthi setuju karo sing interpretasi b miturut Matius 7. Aku uga wanted kanggo nambah kanggo sing dening ngandika bilih kita minangka Kristen ora kanggo “hakim” donya utawa sing ora ana ing Sang Kristus, nanging kita “hakim” awak Kristus utawa pasamuwan. Gusti Allah ngandika bilih piyambakipun “hakim” donya lan ora kita anak. 1 Korinta 5:12-13

  26. sebutno: Artikel saka Trip Lee ing kang menehi kritik dhewe lan wong « 360muda

  27. kateReply

    Hey ~ Aku martakaké ana ing menehi kritik (utawa ora lol) lan Aku pemikiran yen aku bisa nyalin / paste sawetara pikirane dadi khutbah sandi? Thanks! Kate

  28. sebutno: morning Mashup 11/14 | Teologi Matters

  29. sebutno: Weekly Roundup [11/15/13] | Harvard Avenue College / Ministry Karir

  30. sebutno: Treasures Daily | Treasuring Kristus

  31. sebutno: Apa Panjenengan A Kristen LOOK LIKE? | Searching for Soul ing Seoul

  32. TylerReply

    Thanks dadi luwih kanggo posting iki. Aku pesen iki perlu kanggo Kristen ing kabeh mlaku gesang krungu. Kita kudu miwiti maha saben liyane ing cara Yesus nimbali kita kang tegese ngarahake wilayah sing kudu ono ing karep.

  33. KathrynReply

    Mangga ndedonga sing aku bakal duwe jantung lan mbukak kanggo bebener; aku bakal ngerti lan diset free; aku bakal padha pracaya marang Gusti Yésus lan mratobat saka dosa kawula. Aku bakal nampa sih-rahmat kang. Aku ora bakal gelo dening perlu nanging dening dosa. Matur nuwun.

  34. ElvisReply

    ana tho kanggo nuduhake tembung iki….opening mripat reaaly sawijining apa mung ngandika ing iki blog Trip…Terus pelayanan (kabeh mau)..

  35. sebutno: trip Lee – Mung Gusti Allah bisa ngadili kula? » Kristen Apologetics & Mentri Intelligence

  36. sebutno: trip Lee - Mung Gusti Allah bisa ngadili kula? | Abdi saka Grace ApologeticsServants Grace Apologetics

  37. MichaelReply

    Yen pancene mikir babagan, “Aja padha ngadili kula.”, bener judgmental.

    Yen wong wis nyoba kanggo mbantu, lan sampeyan ngarani wong kang menehi kritik sampeyan……teknis, sing menehi kritik mau. (Lan kedadosan salah pengakuan suwung mau ing)

    Jujur, sampeyan bisa ngadili kula yen sampeyan pengin, Aku uga kudu koreksi. (“Bener ing katresnan”) Cukup ora ngadili kula kanggo sasi utawa dening apa-apa nanging Sabda.

  38. MercyReply

    Wow. Iki ana kirim gedhe. akhir-akhir iki, Aku wis nyoba kanggo ngelingake aku Matius 7 nanging jenis kelalen apa temenan. Lan aku kudu kanggo saben liyane metu, nanging ora dadi atos babagan. Aku setuju rampung. Iku ppl ningali kinda sad mau mada ppl liyane lan ningali ing ngritik aran bejat. criticizing temenan ora sampurna nanging padha koyone malah ora éling. Iku upsetting. More wong kudu manggon dening Matthew 7. Lan ayat pungkasan gedhe kanggo. Wong sing ora arep lumaku path ngendi everyone ing sela-sela sing muntaber ing wong.

  39. AprilReply

    Wow!!! Jamrud bungah wis pungkasanipun ngandika ing iki!!! Aku iki mung ngomong kanggo wong ing kantor babagan iki saperangan saka days ago!!!! blog apik!!

  40. sebutno: Gusti Yesus Kristus Kakaisaran | Pastor-Rapper Trip Lee wuwus Calling Youth kanggo Ngadega’ lan ngladosi Fans ing Level pribadi (video)

  41. kyleReply

    supaya punika pitakonan sing. kanggo sawetara taun kepungkur aku wis nggarap ora jugding sapa kanggo apa-apa. minangka madat cantik akeh wong ing donya jugdes sampeyan lan iki tegese piye wae wong iki saiki ngerti kabeh bab. malah apa pikiran utawa apa badhe nindakake utawa malah carane bakal tumindak utawa padha bisa pitutur marang kowe carane aran babagan soko. i tenan ampun njaluk carane wong bisa nindakake iki. sawijining tenan ala. aku wis teka kanggo mangerteni ana supaya akeh wong metu ana sing sengit marang Aku, lan padha ora malah ketemu kula. theres ora cara kanggo ngontrol apa njedhul menyang sirah kita. mental wis jugdment bisa digunakake kanggo nyiyapake dhewe wong iku sampeyan mikir bisa occure sabab apa sampeyan sok dong mirsani bab wong. nanging yen sampeyan mung mbayar manungsa waé apik lan bisa Pick munggah ing sethitik sing nuduhake kasunyatan babagan wong iku isih jugding? lan banjur theres pitakonan babagan pethek. dening adoh cara paling awon kanggo jugde piyantun. ampun aku njaluk iku. sanadyan mung marang wong iki sing ora dipercaya wong kanggo nindakake sawetara tugas amarga saka (biasane ana alesan) LAIN banjur thats mung carane aku aran lan aku ngerti sampeyan bakal nindakake. mesthi yen wong iki wis dikenal kanggo gagal, Sajarah bisa lan bakal mbaleni, nanging marang wong carane wong aran, mikir, utawa carane ana arep tumindak iku omong kosong. jugdment Sejatine wuta sawijining. lan salah siji wong sing saiki aran encompetant lan ora gelem malah nyoba, utawa wong kaya kula, bakal guentee mbuktekaken wong sing dadi salah sing padha ora bakal wong maneh. nanging sanadyan sampeyan mbuktekaken dhewe wektu lan wektu maneh. pemanggih padha. pikirane? i pindhah ing kabeh dina.

  42. sebutno: trip Lee - Mung Gusti Allah bisa ngadili kula? - SOG- Abdi saka Grace

  43. sebutno: Mung Gusti Allah bisa ngadili kula… | Smiling Miturut Iman