Ngan ukur Allah anu tiasa nganilai abdi?

I sunda nyawalakeun bakal Allah pikeun kahirupan urang, komo lamun batur disagrees jeung kuring ngeunaan eta. Paguneman bisa meunangkeun nyata tense nyata gancang sanajan-utamana lamun urang keur ngawangkong ngeunaan isu kontroversial. Ieu kungsi fun ngabejaan batur nu mikir maranéhanana geus salah. Jadi kuring nyoba jadi ati-ati jeung kecap mah, jeung ngan saukur nujul naon nyebutkeun Allah, tinimbang pamanggih sorangan. kawas clockwork, sanajan, di sawatara titik salila paguneman, maranehna bakal tarik kaluar kartu trump: "Tapi teu Alkitab ogé nyebutkeun teu pareng? Anjeun merenah skipped leuwih ayat nu, huh?"Eta kungsi gagal.

dina Mateus 7 Yesus nyebutkeun, "Ulah pareng, atawa anjeun teuing bakal judged. "Komo maranéhanana urang anu geus kungsi maca Kitab Suci bisa QUOTE ieu bagian kecap hutbah-Na pikeun kecap. Ieu bisa jadi ayat Alkitab nu pang alusna dipikawanoh dina poé urang. Jeung eta oge bisa jadi nu paling ngartikeun

Salah paham ayat ieu hartina urang salah harti kumaha urang geus sakuduna ka sunda karana. Jadi éta penting urang menta pertanyaan: Naon teu Yesus mean sabot ngabejaan urang teu pareng?

Naon Manéhna Teu Maksudna

sabtu minggu pamungkas, mah jeung pamajikan mah dihadiran hiji workshop nikah di gereja urang. Sakumaha urang walked ngaliwatan unggal nook jeung cranny kawin urang, urang kungsi ngabahas alus, nu goréng, jeung awon. Urang tadi loba Chances pikeun ngarojong silih, tapi urang ogé miboga Chances nujul ka kaluar shortcomings. Salila diskusi urang, pamajikan mah mantuan kuring nempo wewengkon mana Kaula ragrag pondok, mana Kaula teu keur salaku asih salaku mah kudu. Ieu manéhna disobeying paréntah Yesus 'teu pareng kuring? Ku teu sangka jadi.

Yesus teu bisa mean nu salahna nyieun mana wae judgments moral. Ngan sababaraha ayat saterusna, Yesus ngabejaan listeners pikeun nyieun judgments ngeunaan anu sipatna babagi bebeneran jeung. Sarta dina ayat 15 tina bab sarua, Yesus instructs ka nangtoskeun maranéhanana anu ngaku jadi nabi, lamun ningali maranehna genuinely nyarita ti Allah atawa lamun maranehna geus srigala dina pakean domba sacara. Teu nyabit loba passages séjén di Kitab Suci anu sorana urang nyieun tipe varying tina judgments moral. Yesus teu mean ngomong sadaya judgment salah. Jeung lamun urang geus jujur ​​jeung diri urang sorangan, urang teu mean nu boh.

Loba jalma keukeuh nu kungsi kudu nangtoskeun saha, tapi teu bener percaya. Maranéhanana teu mikir éta salah nyauran pulisi dina dealers ubar ngajual dope di hareupeun imah maranéhanana. Jeung maranéhna pasti teu mikir éta salah mareuman TV lamun nu da'wah Irakus dimimitian begging duit maranéhanana. Saterusna aya ironi nu. Lamun anjeun nélépon ka batur kaluar pikeun ditilik, Anjeun keur sabenerna nyieun judgment moral ngeunaan jalma nu. Dina unggal kasus ieu, judgments anu keur dijieun ngeunaan laku lampah batur.

Tapi, lamun judgment hits di mana waé deukeut ka imah, éta otomatis salah. Anu urang nyieun judgments ngeunaan batur? Hayu urang mikir ngeunaan naon Yesus teu mean sabot ngabejaan urang teu hakim.

Naon Teu Manéhna Maksudna

Ieu kami nganggo hakim kecap dina loba cara. Urang bisa ngawangkong ngeunaan ditilik pintonan bakat atawa ditilik hiji pasualan pangadilan. Hal ieu bisa mean loba hal beda. Sarupa, kecap basa Yunani Yesus ngagunakeun pikeun "hakim" teu sok hartosna hal anu sarua. Jadi urang kudu kasampak di sesa petikan ieu sesa Alkitab lamun urang hayang ngarti naon anu dimaksud.

Anjeun terus maca petikan di, janten jelas yen Yesus geus nyerang jinis tangtu judgment. Manéhna ngagunakeun gambar hilarious hiji lalaki anu notices a speck tina sawdust dina panon batur sacara, tapi ignores kanyataan yén manéhna ngabogaan log gigantic di sorangan. Éta kawas manusa taranjang criticizing liang dina jeans Anjeun. Yesus teu condemning tipe salah sahiji judgment; Manéhna nu condemning timer bener, judgments munafik.

dina ayat 5 manéhna nyebutkeun, "Anjeun munafik, kahiji nyokot log urang panon anjeun sorangan. "Saméméh we nyobian nangtoskeun batur, urang kudu nangtoskeun diri urang sorangan. Munafik tahan urang standar nu sorangan malire. Bari jeung urang timer bener boga kado husus pikeun nunjukkeun ayana kaluar flaws Anjeun, maranéhanana geus oblivious ka sorangan. Yesus nyebutkeun éta masalah. Jeung manéhna ngabejaan urang Allah bakal nangtoskeun urang di mulang.

Ieu ridiculous ka harshly ngahukum batur nangtung leuwih eta lamun hirup anjeun sampurna. Allah ngan hakim jeung leungeun bersih. Sesa urang jalma kotor, nunjukkeun ayana silih ka pancuran.

Anjeun aya bewara manéhna kungsi nyebutkeun, "Candak log kaluar, jeung ulah salempang ngeunaan panon urang lain urang. "Manéhna sabenerna nyebutkeun, "Kahiji nyokot log nu kaluar tina panon Anjeun sorangan, terus anjeun baris nempo jelas pikeun nyokot speck nu kaluar tina panon baraya Anjeun. "Manéhna nu nétélakeun urang nalungtik diri urang sorangan, terus pikeun mantuan adi kaluar.

Ieu unloving keur kuring bewara hal ngabahayakeun dina kahirupan anjeun, tapi teu malire eta kawas éta teu aya. Naha bakal hayu batur Abdi bogoh terus cicing di luhur destructive? Lamun I love you, Abdi gé ngabejaan ka maneh bebeneran komo lamun hurts. Tapi kudu dumasar kana standar Allah, teu sorangan. Jeung kuring geus ngalakukeun hal eta ti sikep hina nu sadar mah kudu kurnia sarua maneh.

Mangga teu nurut Matthew 7:1. Tapi ulah poho ngeunaan Galata 6:1: "Brothers, lamun batur geus bray dina dosa a, anjeun anu spiritual kudu mulangkeun manéhna gently. "Urang kudu silih.

biasa

56 comments

  1. MrAveryBrownwalon

    encouraging. Convicting. wijaksana. Hayu urang mariksa kaluar hate, narékahan pikeun diajar konsép ieu, poean jeung nerapkeun eta.

    • Stevewalon

      kecap Good, perjalanan. pisan praktis, aplikasi mantuan pikeun maranéhanana kaayaan jenis ieu kaayaan. Grace jeung perdamaian…

  2. Esteban Ramírezwalon

    Ieu harti paling akurat ti ayat anu. Hatur nuhun adi kuring geus berjuang jeung ieu. Thanks adi mah tetep ngalakonan naon ngalakonan!
    Brother anjeun dina Kristus!

  3. Charleswalon

    Salaku pendeta mah ngan indit leuwih ieu saminggu katukang geus seger dina pikiran mah. Pendeta Brian ceuk “hakim teu kecap ditangtoskeun lamun maca Yunani jeung maca dina konteks.” Manéhna nuluykeun ngomong tarjamahan leuwih hade geus tangtu “teu kalimat salaku Hakim a” atawa kalakuan jiga hakim a (Old gaya testement). Nyieun judgment jeung ngalirkeun kalimah a nu 2 hal beda.

  4. Jaredwalon

    Ieu bener kapaké dina kahirupan mah ayeuna. Kuring geus anyar geus ngabogaan sawala jeung grandma mah nu teu percaya a, jeung Kaula nyoba pikeun mintonkeun asih Allah nya sacara. Kuring bakal ngaku dosa mah nya jeung ménta hampura nya, jeung manehna bakal ngahampura tapi manehna bakal gembor ngeunaan kumaha bad Kami di hal nu tangtu. Kuring teu apal Kami salah alatan dmana mah geus ngarasa ti Allah, tapi bothers kuring saeutik saeutik sabab manéhna teu ningali dosa nya sorangan. Manéhna ngan ngarecah kuring turun. Kuring seuri jeung cinta nya. Kuring teu ngarti nu geus isu jeung asih kulawarga mah, tapi bothers kuring di jero saeutik saeutik lamun manéhna teu ngaku dosa nya sorangan jeung kitu gancang ngaku milik. Ieu sababaraha bantuan sanajan. hatur nuhun

  5. Ezra_of_Israelwalon

    jalan pisan hade putting eta jeung analisis Kitab Suci. Allah ngaberkahan anjeun. Naon ari cinta? Kuring geus belanja lila dina eta pertanyaan basajan ...... woah

  6. PastorBenJohnsonwalon

    katuhu dina! Balik babarengan jeung ieu, Paul nyebutkeun di 1 Korinta 5:12: “Naon bisnis eta milik mun pareng maranéhanana di luar gareja? Anjeun teu nangtoskeun jero maranéhanana.”

    Ieu téh pakasaban urang salaku percaya ka tahan nadya jeung sadulur urang di Kristus akuntabel. tapi, urang kudu examining diri urang sorangan sakuliah! Great blog Trip Lee!

  7. Tonywalon

    Thanks Trip, ieu mangrupakeun bagian penting tina Kitab Suci ngarti bener. Hatur nuhun pikeun pos ieu. Geus nunda kana kecap naon i geus mikir. Aku hiji pendeta nonoman, ieu hal ive geus wanting ngobrol jeung siswa mah ngeunaan. Kuring bakal pastikeun anjeun ngagunakeun post ieu dilegakeun dina titik ieu. Deui hatur nuhun, keur sakabeh anu eusina jeung baris ngalakonan. Kuring neneda yen Allah baris terus ngaberkahan anjeun jeung kulawarga anjeun.

  8. Wesleywalon

    Awesome. Aku jadi bosen urang [Kristen aya di forefront nu, babarengan jeung loba batur] ngalungkeun ayat ieu kaluar kawas trumps sadaya. Hayu urang dipaké salaku meunang kaluar ________ kartu bébas. Teu sakabehna naon panulis ieu nyebutkeun. Hatur nuhun ucap.

  9. jaramiwalon

    Awesome pangajaran di dieu. Kaula sok rahayu ku tulisan anjeun. Kuring alhamdulillah pikeun ngagunakeun anjeun cara manéhna teu. Anjeun teu saukur disebut nyieun musik, tapi mimbar.

    Alhamdulilah u jeung kulawarga anjeun!

  10. Sharon C. Jameswalon

    Hatur nuhun jadi loba pikeun babagi pamikiran ieu. Kuring bakal babagi post jeung solat anu loba nu geus dijieun ieu banner maranéhanana, ngarti eta persis saperti Kristus dimaksud eta, ogé Galata 6:1. tinggal rahayu.

  11. Christophwalon

    Kuring kawas QUOTE deui Yesus di John 7:24 – “pareng jeung judgment bener.” Nu disarms bantahan jeung ngabalukarkeun kana hiji kasempetan pikeun ngajelaskeun naon anu hartina, Anjeun teu di posting Anjeun.

  12. Gloglowalon

    Ieu What i ieu ngawangkong ngeunaan jeung dad mah cenah hal anu sarua pasti. Alhamdulilah Anjeun Kuring ngaharepkeun boga dulur bakal maca ieu

  13. MJwalon

    kecap Good. Kuring geus kadéngé nu urang teu kudu ngahukum, tapi bisa righteously nangtoskeun. Saperti dina kuring bisa ngomong hiji hal ngeunaan babaturan anu “shacking up” tapi dina ngalakonan jadi, Kuring mah keur munafik sabab Kaula teu ngalakonan eta.

  14. Mark Kingwalon

    Hatur nuhun elaborating dina Trip ieu. Ieu mangrupa subjék tin pohara penting generasi ieu. Jadi loba entitlement aya. Cinta teh ironi anjeun nunjuk kaluar, oge.

    Kuring ningali persepsi unggal judgment salaku mahluk masalah. natures kalapa urang trik urang kana pamikiran yen batur nétélakeun urang urang salah dina sababaraha kokotor lamun jalan mangrupakeun usaha tina exaltation. Lamun urang nempo ieu salaku sikep sunda, waktu nu diperlukeun dina dinamis lengkep beda.

    Hiji hal anu leuwih mah bray… Anjeun direngsekeun hiji bagian husus ieu dina cara anu bisa ngalieurkeun urang. Anjeun nyarios, ” Yesus teu “maksudna” ngomong sadaya judgment salah. Jeung lamun urang geus jujur ​​jeung diri urang sorangan, urang teu “maksudna” nu boh.

    Ngan keur demi kajelasan, sugan cara leuwih alus pikeun frase ieu nyaeta “Urang teu kudu naksir ieu Yesus nyebutkeun” sadaya judgment salah.

    A dibaca gancang ngaliwatan, jeung batur bisa indit ti maca ieu pamikiran, “Oh, Yesus teu mean disebutkeun yen?” Lamun Aku cukup yakin Yesus dimaksud ngomong kahayang Cenah. Ieu LL dina interpretasi.

    Kuring teu apal naon nu dimaksud. Ngan nyekel anjeun pangluhurna lamun standar sastra. Kuring dipercanten anjeun ngarti naha kuring ngomong yén.

    Ngahargaan karya Anjeun (sadaya lamun, teu saukur musik)! Jieun grinding adi!

  15. mikeunwalon

    Deep kabeneran keur diucapkeun dina hiji ieu.
    Alhamdulilah mentri Anjeun.
    Kuring mindeng mikir yén nalika urang pinuh ngarti kaayaan urang sinfulness, urang terus kaanggo tatangga urang jeung karep jeung asih.

  16. he jcruzwalon

    i dipikacinta ieu!! bener insightly, encouraging, aaaand convicting!!!
    panginget Heboh naon eta hartina cinta karana!! hatur nuhun adi! berkah Allah!!

  17. sambutan: Ngan ukur Allah anu tiasa nganilai abdi? (Ku Trip Lee of BuilttoBrag.com blog) | Ron "Big Black" Garrett

  18. WayneChristianwalon

    Ngan Yesus ceuk eta leuwih alus! Lalampahan anjeun napas hawa seger! Hatur nuhun pikeun karajinan Anjeun! Nah ditulis sok! Allah Speed ​​adi mah!

  19. JosiahCarterwalon

    nuhun! Hatur nuhun jadi loba keur nulis ieu! Ieu geus dina pikiran mah jadi loba lately, utamana lamun kuring ningali kecap nu “hakim”. Kaula pasti babagi ieu!

  20. Davidwalon

    hatur nuhun. Salah sahiji déskripsi paling akurat anu ayat jeung naon hartina mah geus katempo. Unggal Christian kudu nalungtik diri ngaliwatan panon Dewata lamun diomongkeun ka nu sejen.

  21. carlosAvileswalon

    pisan encouraging. Jeung Kuring coba jeung gagal. Kuring nyekel sorangan ti jaman ka jaman jeung saha atuh kuring kudu kasampak dina mimiti saméméh kuring nyarita tur mantuan batur meunangkeun deui dina jalur Suci.
    Thanks Trip Lee.

  22. Teriwalon

    Ieu motif urang balik naon we nyebutkeun yén ngajadikeun judgment of baraya urang mantuan atawa ngabahayakeun. Kami mah pamikiran, “Naon nu nuju ngalakonan salah! Alkitab nyebutkeun jadi. Anjeun kudu ngalereskeun eta…” Atawa eta, “Éta gonna ngabalukarkeun nyeri sarta kuring nyaho naon nu kawas. I ngeunaan miara anjeun jeung teu hayang nu keur anjeun…”

    Kawas Trip ceuk, di tempat séjén we nuju ka jelas mun pareng guru palsu.

    Ieu jelas urang kudu discernment Roh Suci pikeun nyieun judgments katuhu, jadi we kudu nyambungkeun jeung Anjeunna saméméh, salila, sarta sanggeus!

    titik Trip sejen alus dijieun téh, maranehna moal ngadenge urang komo lamun jantung urang aya di tempat katuhu, lamun urang keur teu hirup authentically saméméh Allah jeung baraya urang.

  23. ngorawalon

    Ive geus berjuang jeung ieu bari ayeuna. Tapi maca artikel ieu geus nyieun kuring ngarasa 10 kali leuwih hade tinimbang saméméh. Thanks Trip! Alhamdulilah adi.

  24. EJDwalon

    artikel alus teuing! “Ku buah maranéhanana, ye bakal nyaho eta.” Jelas Kristus nuhun urang jadi circumspect di reviewing batur – paling importantly, lamun urang ngumumkeun Injil, bagian kahiji dijelaskeun kumaha hiji jalma anu dipisahkeun ti Allah Suci alatan dosa (éta hiji judgment moral!) Saterusna we ngumumkeun yen iman ka Yesus Kristus (karya redemptive-Na dina Palang jeung kosong Makam) nyaeta jawaban ka separation manusa ti Allah, Rama! Talatah Injil anu lengkep lamun
    urang ninggalkeun kaluar posisi leungit umat manusa sacara (Hukum hakim urang!) Tapi Kristus nawarkeun rahmat ka urang sinners. Salaku John Newton wrote, “Kuring sakali ieu leungit, tapi ayeuna keur kapanggih!”

  25. Tatendawalon

    Amin bro. Kuring cicing di Zimbabwe jeung ayat anu komo populér di dieu!!! I ngahutbah manéh mah geus noticed leuwih kali ti kuring jaga inget yen non-mukmin jeung Kristen anu teu hirup katuhu make ayat ieu salaku tameng ngalawan koreksi. Ieu sedih, bener sedih…

  26. Darnellwalon

    I pinuh satuju jeung nu interpretasi tina Ditilik nurutkeun Matthew 7. Kuring oge hayang ditambahkeun ka nu ku nyebutkeun yen urang salaku urang Kristen nu teu “hakim” dunya atawa jalma teu Kristus, tapi urang “hakim” awak Kristus atawa gareja. Allah nyebutkeun yen manéhna sorangan “hakim” dunya jeung teu urang barudak nya. 1 Korinta 5:12-13

  27. sambutan: Pasal ti Trip Lee dina ditilik sorangan jeung batur « 360budak ngora

  28. Katewalon

    Hey ~ Kuring keur da'wah Minggu ieu dina ditilik (atawa teu hihi) jeung Kuring keur wondering lamun kuring bisa niron data / paste sababaraha pikiran anjeun kana hutbah mah? hatur nuhun! Kate

  29. sambutan: isuk Mashup 11/14 | Teologi Perkara

  30. sambutan: Weekly roundup [11/15/13] | Harvard Avenue College / Departemen Karir

  31. sambutan: khasanah poean | Treasuring Kristus

  32. sambutan: Naon A Udin kasampak kawas? | Neangan Soul di Seoul

  33. Tylerwalon

    Atuh jadi loba pikeun ngeposkeun ieu. Jigana talatah ieu jadi dipikabutuh pikeun Kristen dina sagala walks hirup ngadangu. Urang kudu mimitian asih silih jalan Yesus disebut urang nu hartina alamat wewengkon anu kudu kajawab di karep.

  34. Kathrynwalon

    Mangga solat mah bakal boga jantung dibuka pikeun kaleresan; mah bakal nyaho eta jeung bisa diatur bébas; mah bakal boga iman ka Yesus jeung tobat tina dosa mah. Mah bakal nampa anugerah-Na. Mah moal gelo ku kudu mah tapi ku dosa. hatur nuhun.

  35. Elviswalon

    aya atoh pikeun ngabagikeun kecap ieu….lawang panon reaaly anak naon euy anjeun nyarios dina ieu blog Trip…Terus mentri nu (sakabéh eta)..

  36. sambutan: lalampahan Lee – Ngan ukur Allah anu tiasa nganilai abdi? » Christian Apologetics & Kamentrian kecerdasan

  37. sambutan: lalampahan Lee - Ngan ukur Allah anu tiasa nganilai abdi? | Pagawé of Grace ApologeticsServants of Grace Apologetics

  38. Michaelwalon

    Lamun bener mikir ngeunaan eta, “Ulah pareng kuring.”, sabenerna judgmental.

    Lamun batur geus nyoba pikeun mantuan Anjeun, jeung anjeun nuduh eta tina ditilik anjeun……téhnisna, Anjeun ditilik eta. (Jeung wrongly tuduh eta di nu)

    jujur, Anjeun tiasa nangtoskeun kuring upami Anjeun hoyong, Kuring butuh koreksi. (“Bener cinta”) Ngan teu pareng kuring keur jaman baheula mah atawa ku nanaon tapi Kecap.

  39. kajembaran manahwalon

    Wah. Ieu pos gede. kiwari, Kuring geus nyoba ngingetkeun sorangan tina Matthew 7 tapi jenis poho naon dimaksud. Jeung urang kudu mantuan silih kaluar tapi teu jadi kasar ngeunaan eta. Kuring satuju lengkep. Ieu PPL manéh kinda hanjelu harshly nyempad PPL sejen tur ningali dikritik ngarasakeun kanikmatan. criticizing anu écés teu sampurna tapi sigana malah teu nyadar eta. Ieu upsetting. More urang kudu hirup ku Matthew 7. Jeung ayat pamungkas ieu gede. Jalma teu akang mah rek leumpang jalur mana dulur di sela nu spitting dina eta.

  40. Aprilwalon

    Wah!!! Si bungah geus Ahirna diucapkeun dina ieu!!! Mah ngan ngobrol ka batur di kantor mah ngeunaan ieu sababaraha days ago!!!! blog éndah!!

  41. sambutan: Yesus Kristus Kakaisaran | Pendeta-rapper Trip Lee Talks Nyauran Pemuda ka 'naek’ jeung Ministering ka Fans dina Level Personal (video)

  42. Sounwalon

    jadi dieu pertanyaan pikeun anjeun. pikeun sababaraha taun katukang i geus dipake dina teu jugding saha for teu nanaon. salaku mikaresep hiji lumayan loba dulur di dunya jugdes anjeun jeung ieu ngandung harti yén kumaha bae ieu urang ayeuna nyaho sagalana ngeunaan anjeun. komo naon pamikiran atawa naon Anjeun gonna ngalakukeun atawa komo kumaha anjeun bakal meta atawa maranéhanana bisa ngabejaan ka maneh kumaha anjeun ngarasa ngeunaan hiji hal. i bener dont meunangkeun kumaha urang bisa ngalakukeun ieu. anak bener bad. i geus datang pikeun manggihan aya jadi loba jelema kaluar aya nu hate kuring, jeung maranehna geus kungsi komo papanggih kuring. theres no way ngadalikeun naon Pops kana sirah urang. mental pre jugdment bisa dipaké pikeun nyiapkeun diri pribadi pikeun hal nu mikir bisa occure ngabalukarkeun naon bewara ngeunaan batur. tapi lamun ngan nengetan alus sarta bisa nyokot dina hal saeutik nu mintonkeun kanyataan ngeunaan batur nu masih jugding? terus theres Patarosan ngeunaan asumsi. ku jauh cara awon ka jugde si. i dont meunangkeun eta. sanajan Anjeun ngan ka jalma ieu nu dont dipercanten eta pikeun ngalaksanakeun sababaraha tugas alatan (biasana taya alesan) LAIN Saterusna thats kumaha euy i ngarasa jeung naon atuh nyaho anjeun baris ngalakonan. tangtu lamun jalma ieu geus dipikawanoh gagal, sajarah bisa jeung bakal malikan, tapi ngabejaan ka batur kumaha maranéhanana ngarasa, mikir, atawa kumaha aya bade meta téh Gombal. jugdment dasarna buta anak. jeung boh jalma nu ayeuna bakal ngarasa encompetant jeung wont komo coba, atawa batur kawas kuring, bakal guentee ngabuktikeun jalma anu jadi salah nu teu kungsi bakal disebutkeun yen deui. tapi sanajan anjeun ngabuktikeun sorangan waktu jeung waktu deui. asumsi sarua. pikiran? i bisa balik dina sadaya poé.

  43. sambutan: lalampahan Lee - Ngan ukur Allah anu tiasa nganilai abdi? - Fithri- Pagawé of Grace

  44. sambutan: Ngan ukur Allah anu tiasa nganilai abdi… | Mesem Ku Iman