kutbah Kristus, Tampilake wong Glory

video lan naskah iki asal saka Session Umum Trip ing Warisan Konferensi 2013.

Pambuka

Ing tema konferensi iki Soli Deo Gloria, utawa Gusti Allah piyambak. Sing tema gedhe. Lan kita pengin perspektif sing - sing kaluhurané kabèh ing Universe belongs kanggo Gusti Allah piyambak, kanggo ngandhani saben bab siji kita apa. Sajrone wektu bengi, Aku pengin mikir bab carane sing informs evangelism kita.

Mulangi wong-wong bab Gusti Yesus misale jek dadi siji sing iku sing kabeh kita ngerti kita kedah, durung kabeh kita aran guilty babagan ora mengkono cukup. Aku bener to? Aku piyambak ing? Malah mung iki minggu kepungkur, Aku iki kroso didakwo amarga hubungan Aku wiwit mbangun karo salah siji tangga tepalih kawula wis jenis miwiti kanggo tiba mati. Aku wis ora minangka disengojo dadi penggawéanku babagan bangunan ing sesambetan sing, lan terus kanggo nyoba marang wong bab Gusti Yésus. Lan misale jek kaya aku aran cara iki asring. Pitakonan aku arep takon kok? Apa perspektif jantung perlu tetep? Aku kudu atine kanggo gawe anyar. Aku kudu ngelingi apa aku mengkono iku.

Saiki ana sangsi sing evangelism iku medeni lan hard lan ngepenakke. Lan sing paling mung apa dadi ing ati kita. Apa bab carane aran wong bab iku? Nyoba kanggo gawe uwong yakin piyantun sing lagi dosa ing mbetahaken Juruwilujeng lan bilih Gusti Yesus punika cara mung, misale jek kaya angkara awon ing alam kanggo kita "sabar" budaya. Iku nyerang.

Dadi apa kita kudu martakaké Injil? We mbukak kita cangkeme lan ora kepengin krungu iku. Wong sengit marang kita iku. Wong ngomong kita lagi konco sing kaping. Wong ngomong kita lagi clinging buku kuna lawas karo gagasan outdated. We manggon ing peteng, donya musuhan. supaya apa? Apa kita mbuang wektu kita

We kudu ngerti kulo lagi dilakoni, utawa bakal menehi munggah. Apa kita martakaké Injil supaya kita bisa meksa wong-wong dadi kaya kita? Apa amarga kita lagi bigots sing mikir kita lagi luwih saka wong liya? Apa amarga kita kabeh kudu sawetara jenis pangarep-arep kanggo cling kanggo Gusti Yésus bakal nglakoni? Ora. We ngabarake Injil amarga kita pengin wong weruh kamulyaning Allah. Lan kita waca sing kamulyan ing Putra.

Yen lumaku adoh karo salah siji bab jarno sing. Padha martakake Sang Kristus supaya wong bisa weruh kamulyaning.

Apa salah?

addicts tamba njaluk dhuwur amarga padha ora nangkep ing kamulyaning Allah. Rapper ngolok-olok jenengé lan sijine piyambak ing tingkat karo Gusti Yésus, amarga padha ora nangkep ing kamulyaning Allah. bolo Young ing komunitas kita njupuk saben liyane, amarga padha ora nangkep ing kamulyaning Allah. Ladies Young percaya marang sesambetan amarga padha ora nangkep ing kamulyaning Allah. muda nandhang sungkowo nglalu amarga padha duwe pangarep-arep, amarga padha ora nangkep ing kamulyaning Allah. Wong menyang neraka amarga padha ora weruh kamulyaning Allah ing Injil lan dipercaya ing Kristus. Mirsani kamulyaning prakara Allah, lan kita arep menyang ndeleng iku.

Nalika kita njaluk sak klebatan ing kamulyaning Allah ana ing Kristus, bakal tau padha. Dadi ayo kang mikir bab apa tegese kanggo wong weruh kamulyaning Allah ing donya peteng, kono wong ora malah pengin ngerti marang.

latar mburi

Rasul Paulus ngerti apa iku kaya kanggo ngawula ing antarane wong sing sengit marang lan Injil. Kita asring mbayangno sing Paul lungguh nang endi wae ing pantai karo sikilé munggah philosophizing minangka piyambakipun nyerat aksara iki. Ora, Paul urip ing donya nyata kangelan nyata - donya sing ana ing akeh cara kathah luwih angel saka kito. Lan layang iki ditulis ing konteks.

Huruf angka Paulus kanggo pasamuan Korintus iku kanthi nganggo cara akeh nimbali lan gambaran saka pelayanan ing pasuryan saka musuh. Nguripake karo aku 2 Korinta 4:1-6.

Mulane, gadhah ayahan iki dening rahmat Allah, aku ora semplak. 2 Nanging kita wis renounced mirangake, cara underhanded. We nolak kanggo laku licik utawa kanggo tamper karo Gusti Allah, nanging dening statement mbukak saka bebener kita bakal ngalem marang awakku dhewe kanggo kalbu wong kang ana ing ngarsane Gusti Allah. 3 “Malah yen Injil kita veiled, iku veiled kanggo wong-wong sing padha nemu karusakan. 4 Ing kasus sing dewa donya iki wis ngandika pikiran kafir, supaya wong-wong mau saka ningali cahya saka Injile kamulyane Sang Kristus, sing gambar Allah. 5 Kanggo apa aku padha martakaké ora dhéwé, nanging Gusti Yésus Kristus minangka Gusti, karo dhéwé minangka abdi Paduka marga saka Gusti Yesus. 6 kanggo Gusti Allah, sing ngandika, "Ayo kawentar cahya saka pepeteng,"Wis shone ing ati kita kanggo menehi cahya saka kawruh bab kamulyane Gusti Allah ing pasuryan saka Gusti Yesus Kristus. (2 Korinta 4:1-6)

Yen sampeyan lagi pitados ing Injil, sing wis padha katimbalan dadi mentri saka Injil. Aku pengin katon ing tuladha Paulus lan aku arep nggawa metu papat piwulang kanggo pelayanan ing donya peteng

Aku. Apa ora Perubahan perjanjian Amarga larangan Men (1-2)

Larangan angel. Kita wis ngalami. Iku alam kanggo wong kanggo pundung, lan babras, nalika padha kurban piyantun piyambak utawa mergo lan wong dadi wong mudhun. Saka lanang kelas VII takon cah wadon kanggo dance, kanggo ora nggawe ing College sing Applied kanggo, kanggo ora njupuk proyek sing dadi abot wanted, larangan iku hard.

Rasul Paulus urusan karo kathah larangan lan musuh ing pelayanan saka Injil. Dadi luwih supaya ing akeh aksara kang dipeksa defend karakter lan cara lan pesen. status iki ora undisputed.

Bisa mbayangno kang ing posisi Paulus? Sampeyan banjur Korintus, Panggonan idolatrous pagan iki, lan sampeyan martakaké Injil marang wong-wong. Sampeyan tresna mau. Nanging saiki, sawetara naysayers wis sown wiji saka mangu ing pikiran sing. Mangu bab sampeyan, lan motif Panjenengan, lan piwulangmu. sing nyengsarakke.

Nanging carane ora Paul respond? Katon ing ayat 1.

“Mulane, gadhah ayahan iki dening rahmat Allah, aku ora semplak.”

A. Aja Ilang Heart

Paul ngandika kang ora semplak. Kang matur kang ora pundung senadyan kasunyatan sing kang ngadhepi musuh kuwi. Wis ora nandang gerah nandhang sungkowo, lan diwenehi munggah, lan di buwang ing andhuk utawa ketemu mergo kanggo menehi urip marang. Wis ora pensiun lan mutusaké kanggo dadi tukang sulap tinimbang. Kang sange, considering apa larangan iki kaya. Ngelingi kabeh Paulus banjur liwat. Saka kang dikunjara, dibenturi watu, ditolak. Paul isih ora semplak; kang persis apa kita bakal digodha apa.

Wis tau sambungan Injil karo wong lan wis mau nolak? aku nduwe. Aku bisa mikir kaping nalika wong ngandika padha ora perlu Allah, utawa ndhukung karo kula lan dhateng kula Gusti Allah ora nyata, utawa wong sing diwiwiti kanggo tumindak aneh lan supaya kula sawise aku bareng karo wong-wong mau, malah wong sing gumregah yelled ing kula lan kaancam bakal punah, kula. Carane kowe digodha kanggo nanggepi sing? Mungkin ngene digodha kanggo perang, nanging aku ora bisa perang. Paling kita bakal digodha kanggo pundung, lan ngladosi. Sapa sing kepengin kanggo tetep mlaku menyang tembok bata?

Dadi nalika maca tembung Paulus terus ora semplak. Aku kaget. Aku pengin ngerti carane wong ora. Apa apa ora semplak? Panjenenganipun dhateng kita tengen kene ing ayat iki.

“Mulane, gadhah ayahan iki dening rahmat Allah, aku ora semplak.”

Paul ora semplak amarga saka gedhening pelayanan sing Gusti Allah wis diwenehi Panjenenganipun. Hak sadurunge iki ing bab 3, Paul ngentèkaké Bunch saka wektu penjelasan kamulyaning pelayanan New prajanjian. Kamulyaning kang siji sing ing sisih salib, sing njaluk martakaké kawilujengan dening sih-rahmat marga saka pracaya ing Gusti Yesus.

dukungan Paulus rawuh saka pelayanan dhewe, ora carane kasil ngrasa ing sembarang wektu tartamtu. Kang ngucapke matur nuwun Dheweke dipilih dening Allah awu kanggo ngawula ing cara iki. Panjenenganipun ngrasa kang ndarbeni hak istimewa. Nyatane, piyambakipun nilai metu sing pelayanan iki prajanjian anyar malah luwih mulya saka pelayanan prajanjian lawas Nabi Musa. Paulus mirsa iku rahmat Allah kang kabeh wong duwe ayahan iki. Wong sing sengit pasamuwan lan kuya Kristen.

Minangka wong Gusti Allah, kabungahan kita wis ora adhedhasar carane wong nanggepi pesen. kapercayan kita ing Injil ora adhedhasar carane wong ing tetanggan kita nanggapi menyang. Iku adhedhasar kamulyaning panggilan dhewe.

Iku temenan sing wong ing kamar iki njupuk bagéyan ing pelayanan sing luwih mulya saka ayahan Musa piyambak. Kowe nangkep sing? Amarga ora mung ndeleng cukup sing ora apik, nanging kita njaluk marang wong-wong mau bab ingkang. We ngerti persis sing siji sing. We njaluk bantuan wong weruh kamulyaning Allah dipunagem! We njaluk kanggo mimpin wong menyang ing ngarsane Gusti Allah.

Kristen, kita ngirim ora semplak. Aku ora ateges kita ora dadi sedhih ing pepeteng ing ndonya kita. Aku mung ateges kita ngirim ora sedhih atine lan uncalan ing andhuk. Padha bisa nolak pesen, nanging sing ora wis apa kurang kamulyane.

Apa ora Perubahan perjanjian. Aja semplak.

B. Mratobat saka pratingkahé mirangake Underhanded Ways

“Nanging kita wis renounced mirangake, cara underhanded.”

Paul uga wis dipuntudhuh saka kang reged lan poto-seeking. karakter kang padha teka menyang Pitakonan. Dadi Paul mbélani piyambak, matur, "Ora, kita wis renounced sing. We lagi ndhelik iku lan kang slimy ing cara kita operate. "Apa panjenengan wong ngerti kang sedya kanggo manggon ing proses pantes Injil.

Muni akèh kaya apa ngandika ing 2 Korinta 2:17, "Boten kados akeh, aku ora pancalan pangandikaning Allah kanggo MediaWiki. Ing nalisir, ing Kristus aku padha ngucap ing ngarsané Allah kanthi ikhlas, kaya wong dikongkon karo Gusti Allah.”

Paul mangertèni sing Injil panjaluk pelayanan sing manggon gesang kita ing cara tartamtu. Lan nalika kita nindakaken compromises leladi. Kawicaksanané kita ora bisa martakaké Injil, lan marang wong-wong mratobat saka dosa, tanpa urip tobat dhéwé.

katon, yen lagi nuduhake Injil karo wong, nanging wong-wong sing padha ndeleng urip kekacoan, sampeyan lagi apa marang Injil. Lagi mikir Injil iki ora kudu dadi kuat minangka dheweke ngandika iku, sabab dheweke kekacoan utawa kang kekacoan.

C. Aja ngapusi utawa tamper karo Gusti Allah

Paul banjur ngandika, "We nolak kanggo laku licik utawa kanggo tamper karo Gusti Allah." Utawa minangka JAV nempatno, "Aku ora bisa nggunakake ngapusi, utawa aja kita molak pangandikaning Allah.”

Paulus ngandika, piyambakipun nolak dadi prigel utawa kekacoan karo Sabda. Kang isih bertahan cara kang makaryakke. Paul ora bakal nindakake apa-apa sing tampers karo utawa owah-owahan utawa banyu mudhun Sabda Jahwéh. Mungkin muni kaya bab ketok, nanging iku pancene ora supaya ketok.

Aku pengin luwih juru dina iki bakal duwe mutusake masalah iki, ora kanggo molak Sabdanipun Allah. Ana kakehan bodho metu ana. Nalika lagi mikir apa pasamuwan sampeyan kudu dadi bagéan saka, priksa manawa lagi martakaké Word. Priksa manawa lagi ora nambah utawa njupuk adoh saka iku. Akeh banget wong wis dibangun jeneng kanggo piyambak dening distorting Sabdanipun Allah. Paulus terus ora bakal nindakake iku.

Aku ngerti kadhangkala kabeh kita digodha kanggo nindakaken sanadyan. Sampeyan ora kudu dadi pastur utawa Gusti TV kanggo molak Sabda. Apa sing sawetara cara sampeyan bisa digodha kanggo tamper karo Injil? Nggawe kui koyone liyane palatable? Ora ngomong bab dosa? wong Promising iku Gusti Yesus durung janji wong?

Iku jenis kaya iki. Wis tau wis ing pesta utawa soko lan njagong ing meja lan njupuk SIP saka iced teh lan iku unsweetened? Apa kowe ora sengit? Apa ora unsweetened es teh malah ana? Ora seneng sing. Dadi apa apa, sampeyan njupuk kaya 18 Paket gula lan nyoba kanggo nggawe manis, amarga teh unsweetened punika tanpa gina.

Ing proses padha, wong ndeleng Injil minangka unpalatable, ora cukup manis kanggo tunas rasa wong. Supaya padha nambah menyang. Padha tokoh anggere padha ora babar blas njaluk nyisihaken saka iku iku nggoleki. Wong mung arep kanggo nyampur mergo ana karo, kanggo nggawe wong kaya iku luwih. Iki nistha apa! Lan marang carane saestu ndeleng Injil.

Sampeyan ora aran perlu kanggo tamper karo soko kajaba sing mikir iku dicacat utawa boten cecek. Sembarang nyoba kanggo kekacoan watara karo Gusti Allah sing nyerang ing Panjenenganipun lan cara sing Panjenenganipun nyimpen.

D. State Bebener blaka lan Ayo Iku Stand Alone

“Nanging dening statement mbukak saka bebener kita bakal ngalem marang awakku dhewe kanggo kalbu wong kang ana ing ngarsane Gusti Allah.”

Injil iku cukup. Negara Bagean bebener blaka lan kabuka. Ora apa bae kang becik kanggo trick wong menyang ngaken iman. Ngembangaken bebener mrodhuksi veils; iku ora mbusak. Yen wong wadon wis ayu, kok nutupi karo nutupi? Ora nggawe dheweke luwih atraktif; kurang kaendahan bener dheweke. Aja nyoba kanggo nyelehake arupi ing Injil supaya bakal cute. Ayo dadi ngeculke sing kamulyaning bener Kristus bakal madhangi liwat.

Malah ing satengahe larangan, kita ngirim ora Perubahan perjanjian. Kita ora kudu manggon ing cara sing wuri pesen, lan kita ora kudu ngganti pesen kanggo nyoba kanggo nggawe wong kaya iku. We kudu blaka martakaké Gusti Allah, amarga kita arep menyang weruh kamulyaning Allah bener.

Nanging iku ora supaya gampang. Supaya kerep misale jek kaya padha ora njaluk iku.

II. Ngati-ati Work Iblis

We kudu weruh saka carane Iblis dianggo. Wonten kathah salah paham bab wong. Sawetara wong menyang nemen mikir sing Iblis Sejatine kabeh kuat. Kabeh sing mengkono iku asil saka daya gedhe, lan bisa nindakake apa wae kang kepengin kapan kepengin nindakaken. Banjur ana sawetara sing pindhah menyang nemen liyane. Padha prejanjiané pracaya Iblis salah siji ora ana utawa sing kang lemes lan aktif. Loro-lorone saka extremes iki kawulo lan lagi mbebayani kanggo kita pracaya.

Bebener wis Iblis ora duwe daya, daya cukup kang dianggo marang Paulus lan pelayanan. Listen to ayat telu lan papat.

“Malah yen Injil kita veiled, iku veiled kanggo wong-wong sing padha nemu karusakan. Ing kasus sing dewa donya iki wis ngandika pikiran kafir, supaya wong-wong mau saka ningali cahya saka Injile kamulyane Sang Kristus, sing gambar Allah.”

A. Sawetara Aja Waca Injil

Iku misale jek sing siji saka kritik marang Paulus sing piyambakipun ndhelikake pesen saka sawetara, sing piyambakipun tetep sawetara wong saka ningali iku. nanggepi Paulus punika, yen pesen didelikaké saka sawetara, iku sing didelikaké saka para wong kang padha nemu karusakan. Apa sing tegese?

Paul wis ngandika wong-wong sing ora bisa ndeleng bener saka pesen sing wong kang padha sing katiwasan. Iki cetha ing 1 Korinta 1:18 Paulus ngandika, "Pesen saka salib iku bodho kanggo wong-wong sing padha nemu karusakan…" Iku katon bodho mau. Ana ora sawetara wong nang endi wae karo ngarsane kasukman, sing manggon dening iman ing janji Allah, sing bakal nampa urip langgeng, sing uga mikir Injil iku bodho. Wong ora ana.

Panjenengane bakal ngukum wong-wong sing ora ngerti Gusti Allah lan ora pracaya marang Injiling Gusti Yésus. Padha bakal kaukum karo karusakan langgeng lan mati metu saka ing ngarsane Sang Yehuwah lan saka kamulyan saka daya kang ing dina kang rawuh, supaya kaluhuraké ana ing wong kang suci lan bakal gumun ing antarane kabeh iku wong kang. (2 Tesalonika 1:8-10a)

Iki ora game sing muter. pelayanan iki pelayanan urip utawa pati. Wong-wong sing nolak pesen iki saka Injil, nolak Allah. Lan wong-wong sing nolak Panjenenganipun bakal mati lan kaukum ing salawas-lawase.

B. Iblis Blinds kafir

Nanging kok ora bisa wong iki weruh? Iki ngendi Iblis rawuh ing. Paulus ngaturi wong "Dewa donya iki." Dadi Cetha sing wis sawetara daya, nanging ora kabeh daya. Kang disebut dewa donya iki utawa umur iki, lan mung umur iki.

Saiki kita ngerti Iblis Hates us. Kitab ngandika prowls ngubengi bumi looking for wong kang bisa mangan. Kang mungsuh Allah (ora padha), lan kang mimpin kita pracaya dumunung tinimbang bebener Allah. Supaya apa Paulus ngomong Iblis ora kene? Paulus ngandika wong iki sing katiwasan, utawa minangka wong panggilan wong, kafir, padha ora bisa ndeleng amarga Iblis Blinds wong.

Iki kudu bukti saka carane apik tenan lan penting iku kanggo kita weruh kamulyaning Allah. Sing siji gol utama Iblis iku supaya kita saka ningali iku. Iblis dadi supaya adoh minangka kanggo lamur kita priksa manawa kita ora bisa weruh kamulyaning Allah ing Injil.

Apa kamulyané Gusti Allah? Kamulyaning Allah iku kang bobot, kaendahan kang, kaluhuraning, Sang, agung, lan padhange. Uga wis akèh kanggo apa karo ajining diri, purwakala, lan ngarsane antarane wong.

Sawetara kita mikir goal utama Iblis iku trip us up karo piramida utawa simbolisme mripat siji ing album artwork rapper kang. katon, goal utama Iblis kang ora kanggo trick sampeyan menyang gabung Illuminati karo album rap. goal utama Iblis iku kanggo njaga saka ningali kamulyané Gusti Allah ana ing Sang Kristus. Lan apa kita arep wong kanggo ndeleng. Iblis dianggo marang kita. Iblis mungsuh kita lan mungsuh saka sabab Kristus.

Iblis ora pengin kita ing roso kagum ing kamulyaning Allah. Panjenenganipun nger dadi seneng karo glories saka donya iki. Panjenenganipun nger bakal disambungake munggah karo dhuwit, lan popularitas, lan sesambetan sampurna, lan sukses. Iblis ngersakaken kita dadi wareg karo sak wentoro, glories kadonyan, sing aku ora duwe wektu kanggo katon kanggo kamulyaning Allah. Nanging iku ora cukup kanggo wong kanggo disambi kita - bener Blinds us.

Apa kowe wis saéngga Iblis kanggo lamur sampeyan lan ngalangi saka looking ing kamulyaning Allah? Apa nguber glories saka donya iki tinimbang ing kamulyaning Allah? Yèn mangkono, sing muter menyang tangané lan dilakoni persis apa ngersakaken kita apa. Pramila kita minangka tiyang pitados ing Gusti Yesus, amarga kita pengin wong weruh kamulyaning Allah, sing padha bakal dipercaya Kristus, lan ngluhurake Gusti Allah karo sing urip, ngabarake Injil.

Sawetara kita wonder apa donya kita dadi peteng sapunika. Apa wong sing dadi dosa, sengit menyang siji liyane, lan sikape Allah. Inggih kene jawaban. Lagi wuta. Mungkin sampeyan wis nuduhake karo kanca utawa anggota kulawarga kanggo taun karo ora kemajuan lan sampeyan lagi kesel. Iku misale jek mokal. We kudu ora duwe pengarep-arep lan ngladosi ing wong. Yen Gusti Allah bisa nylametaké panjenengan, Bisa nyimpen sapa! Yen Gusti Allah bisa mitulungi kawula, Bisa nyimpen sapa. Padha wuta, lan padha perlu kanggo ndeleng. Bantuan ndeleng.

Iki uga nuduhake kita yen wong nolak Injil, iku ora ateges pesen dicacat sembarang luwih saka iku tegese senter sing wis dicacat menawa wong wuta ora sok dong mirsani mencorong ing mripate. wong wuta ora weruh.

Aja larangan nggawe sampeyan mangu Sabda. Kasunyatan sing wong wuta ora bisa ndeleng carane ayu Mona Lisa iku, ora ateges iku ora ayu. Aku ora nggolongake panemu kita seni ing wong-wong sing ora bisa ndeleng.

C. Gusti Yesus punika Image Allah

Paulus ngandika Iblis Blinds saka ningali "Cahya saka Injile kamulyane Sang Kristus, sing gambar Allah. " Iki kok martakaké Kristus nuduhake wong ing kamulyaning Allah, amarga Gusti Yesus Kristus punika banget gambar Allah.

Gusti Yesus ora mung nabining Allah. Iku ora mung dikongkon karo Gusti Allah. Iku ora mung Putraning Allah. Panjenenganipun punika banget gambar Allah. Apa ta tegese iki? Iku tegese Yesus, kang Gusti Allah piyambak, punika perwakilan sampurna saka Sang Rama. Yen sampeyan pengin ngerti apa Gusti Allah iku kaya, katon ing Gusti Yesus. kamirahanipun Gusti Allah? Deleng ing Gusti Yesus. Carane ora Allah aran bab dosa? Deleng ing Gusti Yesus. Yesus punika Gusti Allah ing wangun fisik, gambar sampurna.

Ing nitahaken katon kita waca pakaryaning Gusti Allah, nanging ing Sang Kristus Yesus, iraga sampun Gusti Allah piyambak, Emmanuel, "Gusti Allah karo kita." Ing kamulyaning Allah ing pasuryan saka Gusti Yesus Kristus punika paling sweetly gelambir, amarga sampeyan sadar sing ora mung ana kawicaksanan Gusti Allah ana, nanging Gusti Allah iku ana. - Charles Gani

Ora ana siji waé sing tau weruh Gusti Allah, nanging Allah kang lan Mung, kang ana ing sisih Rama, iku kang dikenal. (John 1:18)

Dadi nalika wong ndeleng cahyaning Injilé kamulyaning Kristus, padha ndeleng Gusti Allah ing kamulyane. Iblis ora pengin wong kanggo ndeleng sing.

We ngabarake Injil supaya wong-wong bisa weruh kamulyaning. Lan kamulyan sing katon ing Gusti Yesus.

wong supaya Iblis wis ngandika, apa sing mestine kita apa? Iblis "dewa donya iki." Apa sing mestine kita apa nalika wong iku teka marang kita?

III. Ngisin Kerja Menteri

Salah alasan akeh kita Perjuangan karo evangelism amarga kita pangerti apa kita wis disebut apa.

“Kanggo apa aku padha martakaké ora dhéwé, nanging Gusti Yésus Kristus minangka Gusti, karo dhéwé minangka abdi Paduka marga saka Gusti Yesus.”

Paul wis ngandika, wong nolak pesen amarga padha ora bisa ndeleng Kristus. Lan Kristus apa kita martakaké. Lagi ora nampik marang Aku,, nanging kantya-kantya.

A. kutbah Kristus!

Minangka Menteri saka Injil, sampeyan duwe tugas utama. martakaké Kristus. We bogged mudhun, lan bingung, lan pundung, amarga kita njaluk adoh saka bab utama. Marang wong-wong bab Gusti Yésus.

Nalika teka menyang kontak karo piyantun ingkang ilang, tanpa pangarep-arep, tanpa Gusti Allah lan nyuwun dhewe apa sing ngirim apa. Marang wong bab Gusti Yésus. Sing apa padha kudu. Ya padha duwe kabutuhan liyane. Nanging perlu utama sing Yesus.

Yen saestu pengin wong kanggo weruh kamulyaning Allah, ora wong ora apik kanggo martakake bab liyane. Saiki sing ora ateges ora wong gesang uga, iku mung tegese: Kristus wis dadi ing tengah sing. Yen Gusti Yesus ora madegé, motivasi, bahan bakar konco kabeh liya dakwartakake, apa kita lagi ora let.

Apa iku tegese martakaké Kristus? We ngerti saka liyane saka teks lan liya ing Kitab Suci bilih Paulus referring kanggo pesen Injil. Paul ngandika ing Korinta "Aku kepéngin ngerti apa-apa ana ing antaramu kajaba Sang Kristus dipentèng." Paul tegese pawarta bab Gusti Yesus lan apa rampung lan carane Panjenenganipun nyimpen.

Yen sampeyan lagi kene bengi iki lan sampeyan ora ngerti sing pesen Injil, banjur sing arep goal sadurunge ninggalake. Tokoh opo Injil lan apa utawa ora pracaya iku. Ing inti saka pesen Injil iki, bebener sing Gusti Allah punika suci, utama dosa, Kristus ana sampurna lan seda kanggo wong-wong dosa, lan Panjenenganipun wungu saking kuburan. Lan wong-wong sing mratobat saka dosa lan dateng ing Kristus bakal disimpen. Sing pesen sing wis disebut kanggo martakaké.

Sampeyan ora bisa nyimpen wong. Sampeyan ora bisa mati kanggo wong. Sampeyan ora bisa ngganti jantung sapa kang. Sampeyan mung bisa martakaké Kristus. Aja nyoba kanggo nyimpen, marang wong-wong mau bab kang sing bisa. Aja nyoba kanggo ngganti ati, marang wong-wong mau bab kang sing bisa. Aja nyoba kanggo ngresiki munggah, marang wong-wong mau bab kang sing bisa.

Apa Injil? Amarga iki Gusti Allah wis milih wong, nalika padha krungu Good News. Lan iku cetha saka wacana iki, sing kamulyané Gusti Allah wis cetha katon ing Injil Putra.

Mung minggu kepungkur, Aku krungu loro pepenget saka pracaya ing pasamuwan sandi. Iki wong loro wis crita banget beda. Salah ana bakul tamba sing dikunci munggah. Liyane ana cah wadon sing apik, sing sengit marang Gusti Allah. Loro mau wis Injil sambungan karo wong kakehan. Lan padha ora pracaya iku. Lan ngerti apa pungkasanipun dipindhah menyang dipercaya Kristus? Wong liya sambungan Injil karo wong-wong mau. We tau ngerti yen Gusti Allah wis arep bisa, utawa carane Gusti Allah wis arep bisa. Kita mung perlu kanggo nindakake Proyek kita. Marang wong-wong bab Gusti Yésus, supaya padha bisa weruh kamulyaning Gusti Yesus.

Kanggo gegamaning perang kita ora saka daging nanging duwe daya gaib kanggo numpes bètèngé. We numpes bantahan lan saben pendapat lofty wungu marang kawruh bab Gusti Allah, lan njupuk saben pamikiran tahanan kanggo ngrungokake Kristus, kang siap kanggo ngukum saben turut, nalika mituhu lengkap. (2 Korinta 10:5-6)

Sawetara kita seneng bareng pepenget kita, kang becik. Nanging nalika Injil ora saiki kita ora martakake Sang Kristus, nanging dhiri. "Aku crackhead a, banjur aku ora. "That's crita becik, nanging carane bisa aku bakal disimpen?!! Apa maksud sampeyan kanggo utawa ora, sing martakaké dhewe. We sing dilakoni ing bab banget Paulus ngandika Panjenenganipun ora apa ing wacana iki. Ampun nuduhake paseksi Panjenengan, nanging wong-wong mau ing Good News sing disimpen sampeyan.

B. Dadi Abdi Kanggo Wong-wong sing kudu bebener

Apa cara duwe sampeyan wis nuduhake Injil akhir? Sing wis sampeyan wis nuduhake karo? Apa pirembagan bab nalika lenggah wonten ing Barber, utawa nalika njaluk rambute rampung? Ngomong apa kanggo tanggi utawa kolega nalika sampeyan njaluk sawetara menit kanggo pirembagan bab?

“Kanggo apa aku padha martakaké ora dhéwé, nanging Gusti Yésus Kristus minangka Gusti, karo dhéwé minangka abdi Paduka marga saka Gusti Yesus.”

Tembung sing dijarwakake dadi abdi, harfiah tegese abdi. Kang matur aku martakaké Kristus minangka Gusti, lan kula minangka abdi panjenengan, marga saka Gusti Yesus. Sing sange. Lan iku ora mung wektu Paulus ngandika kaya iki.

Sanadyan aku free lan kagungane ana wong, Aku nggawe dhewe sing abdi kanggo wong, kanggo menang minangka akeh minangka bisa. (1 Korinta 9:19)

Apa sampeyan nggawe dhewe abdiné sing kudu krungu kabar kabungahan?

Kanggo piyantun krungu Injil saka kula, iku kudu kahanan sampurna? Mugi ora. Aku pengin dadi disengojo, lan malah nyaman aku sing wong bakal njaluk ketemu Kristus.

Sawetara kita sibuk banget. Kita bisa kathah, utawa kita ngawula ing pasamuwan kathah, lan aku ora tau nglampahi wektu karo non-Kristen. Aku aran kaya sing kadhangkala. Nanging kita ora kudu ninggalake mulangi wong-wong bab Kristus nganti kasempatan. We kudu mbangun gesang kita watara evangelism. Priksa kurban marang wong liya bab Kristus.

Aku wonder sing ing kamar iki arep menyang negara sing nuduhake Good News? Ana wong sing ora ngerti. Ana wong sing wuta. Ana ing ngendi missionaries kutha gelem pindhah ing panggenan liya?

Padha martakake Sang Kristus, supaya wong bisa weruh Gusti Allah. Nanging apa titik martakaké Kristus yen wong wuta?

IV. Mugi ing Work Allah

Yen donya kang evangelized wekasanipun gumantung kita, iku secara harfiah mokal. Kita ora bisa mbukak mata wuta. Kabeh kita bisa nindakake iku martakaké lan katresnan ing wong. Gusti Allah takon kita nindakake mokal? Mungkin.

ing Kisah Para Rasul 26:18, Gusti Yesus ngandika ring Dane Paulus, "Aku ngongkon kowé kanggo wong-wong mau, kanggo mbukak mripate lan nguripake wong sangka pepeteng marani pepadang, lan saka ing pangwasaning Iblis lan ngungsi marang Gusti Allah, supaya padha bisa nampa pangapurané dosa lan Panggonan antarane wong-wong sing kasucèkaké pracaya marang Aku. "

Carane iku bisa? Man ora bisa apa sing. Listen to ayat 6.

“kanggo Gusti Allah, sing ngandika, "Ayo kawentar cahya saka pepeteng,"Wis shone ing ati kita kanggo menehi cahya saka kawruh bab kamulyane Gusti Allah ing pasuryan saka Gusti Yesus Kristus.”

A. Gusti Allah Nggawe lan recreates

Paul njupuk liya kanggo ngelingake kita sing Gusti Allah iku. Panjenenganipun kepengin supaya kita pangeling cepet rekaman trek Kang. Iki ora Gusti Allah sing nyoba kanggo nindakake soko sange pisanan. Iki ora Gusti Allah sing lair wingi utawa malah yuta taun kepungkur. Iki ora Gusti Allah sing digawé. Iki ora Gusti Allah kang tangan sing disambungake dening supaya disebut-dewa ing donya iki. Gusti Allah kita lagi arep wong liya atas jenenge iku Gusti Allah padha sing digawe pancen kabeh saka pancen boten.

Yen Gusti bisa nggawe kabeh tumitah karo tembung mere, Bisa nggawa wong wuta, wong mati kanggo urip.

mata wuta ora match kanggo Gusti Allah kita. pikiran ala sing ora match Allah kita. ati peteng ora match kanggo Gusti Allah kita. ngandika, "Anaa pepadhang" sapisan lan Panjenenganipun bisa ngomong. Sing titik Paul nggawe.

Perumpamaan kang migunakake iku kaya iki. ati kita kaya kamar amba, sing Jarak ireng. Ing tembok sing nglukis. Ora ana windows. Ora ana lampu. ora lampu. Ora lawang kanggo cahya kanggo penjilat ing. Kabeh kamar iki wis tau dikenal dadi peteng ngocapake. Evangelism nalika wong stands njaba ruangan peteng lan njerit Kristus iku Gusti. Nanging cahya isih ora teka ing. Padha menyang sisih liyane lan kang ora biso dilalekke, Panjenengané tilar donya kanggo dosa lan wis wungu! Isih ana lampu. Lan banjur liyane wektu News padha sambungan, nanging wektu iki werni wrecking saka sih Allah smashes kabèh liwat salah siji saka iku tembok lan cahya padhang sing tau weruh cemlorot liwat. Sing kamar sapisan peteng saiki minangka padhang kamar bisa tau dadi. Butuh Allah apa sing.

wong Kristen, yen sampeyan wis weruh kamulyaning Allah ing pasuryan saka Gusti Yesus, yen sampeyan wis nguripake saka pepeteng marani pepadang, iku dudu penggawéné. Iku ora wekasanipun mengkono wong sing dienggo bareng karo sampeyan. Iku penggawéné Gusti Allah. Mung Gusti Allah bisa apa sing. Nalika dewa donya iki Blinds kita saka ing kamulyaning Gusti Yesus, Gusti Allah bener lan urip cemlorot cahya sajroning ati lan mbukak mata wuta. Lan Panjenenganipun migunakake Sabdanipun nindakaken.

Yen atimu wis ora ana maneh peteng carane ora sing nuduhake munggah ing gesang?

C. Nggolek Ing Gusti Yesus Ajeg Kanthi Sukur

Kowe nangkep apa wis rampung Allah kanggo kowe? A akèh kita, kalebu aku, sing ora hasrat cukup bab evangelism, amarga kita lagi ora cukup ngucapke matur nuwun sing njaluk ndeleng ing kamulyaning Allah ing Injil. Yen kita padha liyane dijupuk, lan ngrawat barang karo Gusti Allah kita lan apa kita ana ing Sang Kristus, kita bakal ngomong wong liya liyane. Kita marang wong-wong mau bab nuduhake kita kaya, lan album apik, lan Konferensi. Aja kita marang wong-wong mau bab Gusti Yésus? Nalika kita padha tresna soko, kita bisa nanging bareng karo wong.

wong Kristen, njupuk kauntungan saka apa wis rampung Allah. Rendhem dhewe ing Injil sing, nanging Gusti Allah isih nuduhake kamulyane mati ana, ing pasuryan saka Kristus. Iku ora mungkasi nalika dipercaya Panjenenganipun. Aja nyoba kanggo mindhah kepungkur ing Injil! Iku ngendi kita weruh kamulyaning Allah paling cetha. Iku kabeh ing Kitab Suci nilai kita.

Carane Gusti Allah lavished katresnan kita. Gusti Allah ngesokaké gunging sih-rahmate kang kita. Gusti Allah katampil sabar karo us. Gusti Allah wis nuduhake piyambak mati. wong wuta kang ngarsane wis dibalèkaké ora lumaku watara karo blindfolds. Sampeyan kudu mata. supaya katon.

Nalika lagi pundung, elinga sing lagi porsi. Tansah martakaké Injil. Padha martakake Sang Kristus supaya wong bisa weruh kamulyaning.

kesimpulan

Mentri ing donya peteng tiba iki wis tau, lan ora bakal gampang. Nanging kita bisa sinau saka Paul. Kita bisa sinau, pisanan, ora kanggo waiver amarga saka larangan wong. kapindho, kanggo ati-ati karya Iblis. katelu, ngisin karya mentri. papat, kanggo pangarep-arep ing karya Allah.

Apa aku yen aku ora martakaké Injil minangka akeh minangka utawa carane aku arep? Aku ora arep ninggalake pundung dheweke. Deleng kanggo Kristus. Aku arep kanggo ninggalake kene diwanti-wanti, ing Gusti Allah wis rampung kanggo sampeyan ing Gusti Yesus. Lan motivasi marang wong supaya padha bisa nemu padha.

Ana kakehan ing saham kanggo kita lumaku watara kroso ala kanggo dhéwé. Kakehan ing saham.

Mung ana rong opsi kanggo kita nalika urip iki liwat. Kita kang wis ora sijine pracaya kita, bakal mati. Yen kita ora bakal ngganti kita pikiran bab dosa, tinggalno iku, lan uncalan dhéwé ing rahmating Gusti Yesus, kita bakal keno karusakan salawas-lawase.

Nanging yen kita nguripake lan dateng ing Kristus, kita njaluk kanggo ndeleng sak klebatan kamulyan saiki ing Injil Kristus. lan mengko, sawise Panjenenganipun ngasilake, kabeh kita bakal badan anyar. Lan kita bakal ndeleng ing kamulyane ing lengkap, ing salawas-lawase. Sing kamulyane. Wonten kathah ing saham. Tansah martakaké Injil dadi wong bisa weruh kamulyaning Allah ing salawas-lawase.

Enggo bareng

8 komentar

  1. Jared DubaReply

    Hey, trip!

    Aku ana ing Warisan lan krungu martakake pesen iki. Aku pancene ngormati sing emphasis ing Evangelism lan diwanti-wanti supaya akeh Folks padha kapapar iku. Bab iki uga convicting lan mbangun jiwa kula wong. Thanks, bro!

    Grace & Peace,
    Jared

  2. JayReply

    Elingi Kristen sing ora duwe omah aku marang kowé bab? Padha perlu bantuan.. Sembarang bantuan bakal lanang gedhe. Gusti Allah bakal nyedhiyani nanging malah Gusti Yesus ora bisa nindakake karya kono ora ana iman. Everyone ing LA ngowahi mburi amarga saka lack saka iman. Monggo ndhukung kerajaan lan menehi apa kita bisa. Padha uga nindakake music lan Roh tenan ngandika ing lyrics sing. Monggo nyebar sing uga! We nindakake iki kanggo Kratoning awakmu. email livin4christ4lyfe@gmail.com .. Monggo bantuan para sadulur. Kangen. lan Trip, please bantuan.. Yen sampeyan pengin ndeleng woh sing.. Priksa metu YouTube.com/livin4christ4lyfe ..

  3. PJMadsenReply

    Wow! Iku ora apik! Aku ora bisa ngenteni kanggo enggo bareng karo kanca-kanca! Matur nuwun! Aku emg kaya sing bisa krungu lan ndeleng ing youtube…lan uga maca khutbah minangka Trip Lee ngandika ngisor video! “Gusti Allah mberkahi kita everyone.”

  4. sebutno: Oh u preachin' saiki? @ TripLee116 ndadekke tembung menyang masal ... - UrbanGospelEntertainment.com @UrbanGospelENT

  5. ShauneilReply

    pesen banget. Uga ditulis lan gambaran punika prasaja. Where is tombol langganan? Aku ora pengin kudu nggulung kabeh kaca kanggo nemokake kirim. :-) Aku bisa kantun.

  6. SdoubleUReply

    Thanks kanggo pesen iki. Iku soko aku pancene needed kanggo krungu. Situs iki wis dukungan gedhe kanggo kula. Gusti mberkahi!