ngahutbah Kristus, Tembongkeun eta Maha Suci

video jeung ieu naskah ti Sidang Umum Trip urang di warisan Konférénsi 2013.

perkenalan

Téma konferensi ieu Soli Deo Gloria, atawa kamulyaan ka Allah sorangan. Éta tema gede. Sarta urang hayang sudut pandang kitu - kitu sagala kamulyaan di Alam Semesta milik Allah sorangan, pikeun nginpokeun unggal hal single urang ngalakukeun. Salila mah peuting, Kuring hayang mikir ngeunaan kumaha nu informs evangelism urang.

Nétélakeun urang ngeunaan Yesus jigana jadi salah sahiji jalma hal anu sakabéh urang nyaho kudu urang pigawé, can sakabéh urang ngarasa kaliru ngeunaan teu ngalakonan cukup. Kami mah katuhu? Kami mah sorangan di nu? Komo ngan ieu minggu katukang, Mah rarasaan disabit sabab hubungan kuring mimiti ngawangun jeung salah sahiji tatanggana mah geus jenis mimiti layu atawa gugur. Kuring geus teu acan salaku ngahaja salaku mah kudu ngeunaan ngawangun dina hubungan anu, jeung neraskeun nyoba nyaritakeun manéhna ngeunaan Yesus. Jeung jigana kawas kuring ngarasa cara ieu mindeng. Patarosan kuring hayang nanya naha? Naon sudut pandang jantung perlu dibenerkeun? Mah kudu pikiran mah bisa renewed. Kuring geus inget naha Kaula ngalakonan eta.

Ayeuna aya no ragu nu evangelism nyaéta scary jeung teuas jeung stres. Jeung nu naon euy mana dina dina hate urang. Naon ngeunaan kumaha ngarasa batur ngeunaan eta? Nyoba ngayakinkeun si yén maranéhanana geus sinners merlukeun hiji Jurusalamet jeung Yesus anu hijina jalan, jigana kawas kajahatan awon di jagat raya ka urang "toleran" budaya. Ieu karasa.

Jadi naha urang kudu ngahutbah Injil? Urang muka mouths urang jeung taya sahijieun hayang ngadenge eta. Jalma hate urang for eta. Jalma ngomong we geus balik kali. Jalma ngomong we keur clinging ka hiji buku luntur heubeul jeung gagasan luntur. Urang hirup dina poek, dunya mumusuhan. jadi naha? Urang wasting waktu urang

Urang gotta nyaho naha urang geus ngalakonan eta, atawa urang gé nyerah. Urang da'wah Injil sangkan bisa maksakeun everybody jadi jiga urang? Nya sabab urang geus bigots anu mikir urang geus leuwih hade tinimbang everybody sejenna? Nya sabab urang sadaya kudu sababaraha jenis harepan ka nempel ka jeung Yesus baris ngalakonan? teu. Urang ngahutbah Injil sabab urang hayang urang ningali kamulyaan Allah. Sarta urang nempo yén kamulyaan di Putra-Na.

Lamun leumpang jauh jeung hiji hal hayu jadi nu. Urang ngahutbah Kristus jadi jalma bisa nempo kamulyaan.

Naha teu eta masalah?

addicts ubar meunang luhur sabab teu nangkep Gusti nu Maha Suci. Rappers blaspheme ngaran sarta nunda sorangan dina level jeung Yesus, sabab teu nangkep Gusti nu Maha Suci. dudes Young dina komunitas urang némbak silih, sabab teu nangkep Gusti nu Maha Suci. Ladies Young nunda kapercayaan maranéhanana dina hubungan sabab teu nangkep Gusti nu Maha Suci. nonoman depresi bunuh diri sabab teu boga harepan, sabab teu nangkep Gusti nu Maha Suci. Jalma indit ka naraka sabab geus teu katempo Gusti nu Maha Suci dina Injil sarta dipercaya di Kristus. Ningali kamulyaan urusan Allah, jeung urang hayang ka nempo.

Lamun urang meunangkeun glimpse tina kamulyaan Allah di Kristus, urang kungsi bakal sarua. Jadi hayu urang mikir ngeunaan naon hartina pikeun mantuan urang tempo kamulyaan Allah di dunya poék, mana jalma teu komo hayang nyaho Anjeunna.

kasang tukang

Nu Rosululloh Paul terang naon ieu kawas ka ngawula antara jelema anu hated manéhna jeung Injil-Na. Urang mindeng ngabayangkeun nu Paul téh diuk wae dina basisir jeung suku-Na nepi philosophizing manéhna nyerat aksara ieu. teu, Paul hirup di dunya nyata jeung kasusah nyata - dunya nu ku sababaraha cara loba leuwih hese ti ours. Jeung hurup ieu ditulis dina konteks nu.

hurup kadua Paul nepi ka gereja Corinthian aya dina sababaraha cara hiji pertahanan jeung gambaran mentri-Na dina nyanghareupan oposisi. Puter jeung kuring 2 Korinta 4:1-6.

Ku sabab, ngabogaan mentri ieu ku rahmat Allah, urang teu leungit jantung. 2 Tapi urang geus ninggalkeun ngerakeun, cara underhanded. Urang nolak prakték licik atawa tamper jeung kecap Allah, tapi ku pernyataan kabuka bebeneran urang bakal muji urang sorangan nurani dulur urang di tetempoan Allah. 3 “Komo lamun Injil urang veiled, eta veiled ka maranéhanana anu perishing. 4 Dina hal maranéhanana dewa di dunya ieu geus dilolongan pikiran kafir, pikeun ngajaga eta tina ningali cahya manéh tina kamulyaan Kristus, anu gambar Allah. 5 Keur naon urang ngumumkeun teu diri urang sorangan, tapi Yesus Kristus salaku Gusti, jeung diri urang sorangan salaku pagawé Anjeun pikeun demi Isa '. 6 pikeun Allah, anu ceuk, "Hayu caang cahya kaluar ti gelap,"Geus shone dina hate urang méré cahya pangaweruh tina kamulyaan Allah dina nyanghareupan Yesus Kristus. (2 Korinta 4:1-6)

Mun anjeun geus hiji pangagem dina Injil, Anjeun geus disebut jadi menteri tina Injil. Jadi kuring hoyong kasampak di conto Paul jeung kuring rek nujul ka kaluar opat Palajaran keur mentri di dunya poék

abdi. Teu Waiver Sabab tampikan ti Lalaki (1-2)

Tampikan hese. Urang sadaya geus ngalaman eta. Ieu alam pikeun jalma jadi discouraged, jeung menyakiti, basa aranjeunna nawarkeun si sorangan atawa hal sejenna jeung jalma robah eta turun. Ti budak lalaki kelas katujuh nanyakeun gadis pikeun tari a, teu nyieun ka kuliah nu dilarapkeun kana, teu meunang job nu jadi desperately hayang, tampikan geus teuas.

Nu Rosululloh Paul diurus nyatu tampikan jeung oposisi di mentri-Na Injil. Jadi loba ku kituna dina loba surat-Na manéhna kapaksa membela karakter sarta métode sarta talatah-Na. status-Na teu undisputed.

Dupi anjeun dibayangkeun keur dina posisi Paul sacara? Anjeun indit ka Corinth, tempat idolatrous pagan ieu, jeung diajarkeun Injil ka maranehna. Anjeun dipikacinta eta. Tapi ayeuna, sababaraha naysayers geus sown bibit ragu dina pikiran maranéhanana. Mamang ngeunaan anjeun, jeung motif Anjeun, jeung pangajaran Anjeun. nu hurts.

Tapi kumaha teu Paul ngaréspon? Tingali ayat 1.

“Ku sabab, ngabogaan mentri ieu ku rahmat Allah, urang teu leungit jantung.”

A. Ulah leungit Heart

Paul nyebutkeun manéhna teu leungit jantung. Manéhna nyebutkeun manéhna teu discouraged sanajan kanyataan yén manéhna Nyanghareupan oposisi saperti. Manéhna geus teu gotten depresi, jeung dibikeun nepi, jeung dialungkeun di anduk atawa kapanggih hiji hal sejenna méré hirupna ka. Manéhna geus teu pensiunan jeung megatkeun pikeun jadi pesulap hiji gantina. Nu endah pisan, tempo naon tampikan ieu kawas. Tempo sadaya Paul indit ngaliwatan. Ti keur dipenjara, stoned, ditampik. Paul tetep teu leungit jantung; nu kahayang urang bakal tempted ulah.

Dupi anjeun kantos babarengan Injil jeung batur jeung geus eta nolak eta? kuring geus. Kuring bisa mikir kali lamun urang ceuk maranehna teu kudu Allah, atawa pamadegan jeung kuring jeung ka kuring Allah teu nyata, atawa jelema anu mimiti meta aneh jeung nyingkahan kuring sanggeus kuring babarengan jeung maranehna, komo jalma nu aggressively yelled di kuring jeung kaancam kuring. Kumaha anjeun tempted ka ngabales nu? Meureun Anjeun kukituna jadi tempted tarung, tapi kuring teu bisa ngalawan. Kalolobaan urang bakal nu tempted jadi discouraged, jeung nyerah. Who wants to tetep ngajalankeun kana tembok bata?

Jadi basa kuring maca kecap Paul urang nyebutkeun manéhna teu leungit jantung. Aku amazed. Kuring hayang nyaho kumaha manéhna teu nya. Naha teu manéhna teu leungit jantung? Manéhna ngabejaan urang katuhu di dieu di ayat ieu.

“Ku sabab, ngabogaan mentri ieu ku rahmat Allah, urang teu leungit jantung.”

Paul teu leungit jantung alatan hebat pisan tina mentri nu Allah geus dibikeun ka Anjeunna. Katuhu saméméh ieu bab 3, Paul spends kebat waktu dijelaskeun kamulyaan tina mentri New covenant. Nu kamulyaan keur salah sahiji jalma di sisi ieu salib, anu meunang ngahutbah kasalametan ku rahmat ngaliwatan iman ka Yesus.

dorongan Paul urang asalna ti mentri sorangan, teu kumaha suksés manéhna karasaeun iraha wae dibikeun. Ceuk urang bersyukur Manéhna dipilih ku rahmat Allah ka ngawula ku cara ieu. Manéhna karasaeun bencong. Kanyataanna, manéhna nunjuk kaluar nu mentri ieu covenant anyar komo leuwih glorious ti mentri covenant heubeul Musa. Jeung Paul weruh yén éta téh hiji rahmat Allah yén manéhna sakabeh jalma bakal mibanda mentri ieu. Nu lalaki anu hated gareja jeung persecuted Kristen.

Salaku jalma Allah, kabagjaan urang teu dumasar kana kumaha urang ngabales talatah. kapercayaan urang dina Injil teu dumasar kana kumaha urang di neighborhoods urang ngabales eta. Hayu urang dumasar kana kamulyaan tina nélépon sorangan.

Ieu unbelievable yen urang di kamar ieu nyokot bagian dina mentri leuwih glorious ti mentri Musa dirina. Ulah anjeun nangkep nu? Sabab teu ngan teu ningali cukup maranéhanana teu alus, tapi urang meunangkeun ngabejaan eta ngeunaan Hiji anu. Urang nyaho persis anu hiji anu. Urang meunang pikeun mantuan urang ningali kamulyaan Allah diumumkeun! Urang meunang mingpin urang kana ayana Allah.

Kristen, urang teu kudu leungit jantung. Kuring teu mean nu urang teu kudu grieved di gelap dunya urang. Kuring ngan mean nu urang teu kudu dejected jeung buang di anduk nu. Maranéhanana bisa nolak talatah, tapi nu teu make nu mana wae nu kurang glorious.

Teu waiver. Ulah leungit jantung.

B. Renounce ngerakeun Underhanded Cara

“Tapi urang geus ninggalkeun ngerakeun, cara underhanded.”

Paul bisa geus dituduh keur kotor jeung timer néangan. karakter-Na geus datang kana Patarosan. Jadi Paul defends dirina, paribasa, "Teu, urang geus ninggalkeun nu. Urang keur teu nyumput hal jeung keur slimy dina cara urang beroperasi. "Manéhna hayang eta nyaho manéhna intends hirup di luhur pantes Injil.

Disada loba kawas naon cenah di 2 Korinta 2:17, "Teu kawas jadi loba, urang teu peddle kecap Allah for untung. Sabalikna, di Kristus we nyarita saméméh Allah jeung kajembaran, kawas lalaki dikirim ti Allah.”

Paul understands nu Injil tungtutan mentri urang hirup kahirupan urang dina cara nu tangtu. Jeung lamun urang teu ngalakukeun hal eta compromises mentri urang. Manéhna understands nu urang teu bisa ngumumkeun Injil, jeung nyaritakeun jalma tobat tina dosa, tanpa hirup hiji kahirupan tobat diri urang sorangan.

Neuteup, lamun Anjeun keur ngabagikeun Injil jeung jalma, tapi eta jelema sarua tempo hirup anjeun nyaeta mess, Anjeun keur dipake ngalawan Injil. Maranéhanana keur pamikiran Injil ieu teu kudu jadi kuat salaku manéhna nyebutkeun eta, ngabalukarkeun manéhna nu mess atawa manéhna a mess.

C. Ulah nipu atawa Tamper Jeung Kecap Allah

Paul terus nyebutkeun, "Urang nolak prakték licik atawa tamper jeung kecap Allah." Atawa salaku NIV nyimpen eta, "Kami teu make tipu daya, atawa ulah we distort kecap Allah.”

Paul nyebutkeun, manéhna refuses jadi parigel atawa mess jeung Kecap. Manéhna masih defending cara manéhna ngoperasikeun. Paul NOT bakal ngalakukeun nanaon nu tampers jeung atawa robah atawa cai turun Kecap Allah. Meureun keur disada kawas hiji hal atra, tapi sih teu jadi atra.

Kahayang mah leuwih preachers ayeuna bakal mibanda ngabéréskeun ieu, teu distort Kecap Allah. Aya teuing foolishness kaluar aya. Sawaktos Anjeun keur pamikiran ngeunaan naon gereja Anjeun kudu jadi bagian ti, pastikeun maranehna keur da'wah nu Kecap. Pastikeun maranehna keur teu nambahan atawa nyokot jauh ti dinya. Loba teuing jalma geus diwangun ngaran keur diri ku distorting Kecap Allah. Paul urang nyebutkeun manéhna moal ngalakukeun hal eta.

Kuring teu apal sakapeung sakabéh urang nu tempted ngalakukeun hal eta sanajan. Anjeun teu kudu jadi pendeta atawa da'wah TV ka distort nu Kecap. Naon nu sababaraha cara anjeun bisa tempted ka tamper jeung Injil? Sahingga sigana leuwih palatable? Teu ngawangkong ngeunaan dosa? jalma ngajangjikeun hal Yesus teu jangji eta?

Ieu jenis like this. Dupi anjeun kantos geus di banquet atawa hal jeung anjeun diuk turun di tabel jeung nyokot sip tina tea iced jeung éta unsweetened? Teu hate nu? Naha teu unsweetened tea és komo aya? Taya sahijieun diaku yen. Jadi naon anu anjeun pigawé, Anjeun nyandak kawas 18 pakét gula jeung nyoba make amis, sabab tea unsweetened nyaéta hargana.

Dina manner sarua, urang nempo Injil salaku unpalatable, teu cukup amis ka kuncup rasa masarakat. Ngarah ditambahkeun ka eta. Maranéhanana angka salami teu sagemblengna meunang leupas tina eta éta rupa. Maranéhanana ngan hayang nyampur hiji hal sejenna aya eta, nyieun jelema kawas eta leuwih. Ieu mangrupa hal pikareueuseun ulah! Jeung eta mangka kumaha sabenerna tempo Injil.

Anjeun teu ngarasa kudu tamper jeung hal kajaba mikir éta flawed atawa cukup. Sakur usaha mess kira-kira jeung Kecap Allah mangrupakeun narajang dina Anjeunna jeung jalan nu Manéhna ngaheéat.

D. Propinsi The Kaleresan Plainly jeung Hayu Ieu Stand pocong

“Tapi ku pernyataan kabuka bebeneran urang bakal muji urang sorangan nurani dulur urang di tetempoan Allah.”

Injil cukup. Nangtang kaleresan plainly jeung kabuka. Teu ngalakukeun sasaha wae nu sae pikeun trik kana professing iman. Nambahan ka kaleresan ngahasilkeun veils; teu nyabut eta. Lamun hiji awewe boga beungeut geulis, naha nutupan eta jeung jilbab a? Teu nyieun nya leuwih menarik; eta hides kageulisan bener nya. Ulah coba pikeun nunda nyieun up dina Injil jadi bakal imut. Anggap eta leupas yen kamulyaan bener Kristus bakal caang ngaliwatan.

Komo di satengahing tampikan, urang kudu teu waiver. Urang teu kudu hirup dina cara nu contradicts talatah, jeung urang teu kudu ngarobah talatah nyoba nyieun jelema kawas. Urang kudu plainly ngahutbah Kecap Allah, sabab urang hayang ka tempo kamulyaan Allah bener.

Tapi éta teu jadi gampang. Jadi mindeng jigana kawas maranéhanana ngan teu meunangkeun eta.

II. Awas nu Gawé of Iblis

Urang kudu sadar kumaha Iblis hade. Aya loba misconceptions ngeunaan manéhna. Sababaraha urang pindah ka ekstrim tina pamikiran nu Iblis dasarna kabeh kuat. Sagala nu kajadian ngarupakeun hasil tina kakawasaan gede-Na, sarta manéhna bisa ngalakukeun naon bae manéhna hayang iraha manéhna hayang ngalakukeun hal eta. Saterusna aya sababaraha anu indit ka ekstrim sejen. Maranéhanana falsely percaya Iblis boh teu aya atawa nu manéhna kakuatanana jeung teu aktif. Boh extremes ieu ngampar jeung maranehna bahaya pikeun urang percaya.

bebeneran ieu Iblis teu boga daya, daya cukup yén manéhna hade ngalawan Paul jeung mentri-Na. Dengekeun ayat tilu jeung opat.

“Komo lamun Injil urang veiled, eta veiled ka maranéhanana anu perishing. Dina hal maranéhanana dewa di dunya ieu geus dilolongan pikiran kafir, pikeun ngajaga eta tina ningali cahya manéh tina kamulyaan Kristus, anu gambar Allah.”

A. Sababaraha Ulah Tempo Injil

Jigana wae nu salah sahiji kritikna ngalawan Paul ieu nu manéhna nyumput talatah ti sababaraha, nu manéhna tetep sababaraha urang ti manéh eta. response Paul nyaéta, lamun talatah anu disumputkeun ti sababaraha, ayeuna teh disumputkeun ti jalma nu perishing. Naon ari éta hartosna?

Paul ieu nyebutkeun jalma nu teu bisa ningali truthfulness talatah nu urang sarua anu perishing. Ieu jelas dina 1 Korinta 1:18 lamun Paul nyebutkeun, "Talatah tina cross nyaeta foolishness ka maranéhanana anu perishing…" Sigana bodo ka maranehna. Aya teu sababaraha urang wae jeung tetempoan spiritual, anu cicing ku iman dina janji Allah, nu bakal inherit hirup langgeng, anu ogé mikir Injil anu bodo. Maranéhanana jalma teu aya.

Manéhna bakal ngahukum jalma anu teu nyaho ka Allah jeung teu nurut manéh Yesus Gusti urang. Maranéhanana baris dihukum jeung karuksakan langgeng jeung Cicing kaluar ti ayana Gusti jeung ti paduka daya-Na dina poé manéhna datang ka jadi Maha Agung di urang nya suci jeung jadi marveled di antara sakabeh jalma anu geus dipercaya. (2 Tesalonika 1:8-10a)

Ieu teu kaulinan urang ulin. mentri Ieu mentri hirup atawa maot. Jalma anu nolak talatah ieu Injil, nolak Allah. Jeung jalma anu nolak ka Anjeunna bakal binasa jeung dihukum salawasna.

B. Iblis Blinds kafir

Tapi naha teu bisa ieu urang tempo? Ieu mangrupa tempat pikeun Iblis asalna di. Paul nyebut manéhna "Dewa dunya ieu." Jadi éta jelas yen manehna geus sababaraha daya, tapi teu sadaya daya. Manéhna nu disebut dewa dunya ieu atawa umur ieu, sarta ngan umur ieu.

Ayeuna urang nyaho Iblis HATES urang. Kitab Suci nyebutkeun manéhna prowls kira-kira bumi néangan batur manéhna bisa devour. Anjeunna musuh Allah (teu sarua), jeung hiji anu dipingpin urang percaya perenahna tinimbang bebeneran Allah. Jadi naon teu Paul nyebutkeun Iblis teu di dieu? Paul nyebutkeun urang ieu nu perishing, atawa salaku manéhna nyebut eta, kafir, teu bisa nempo sabab Iblis blinds eta.

Ieu kudu bukti kumaha endah pisan jeung penting nya éta pikeun urang ningali kamulyaan Allah. Nu salah sahiji tujuan utama Iblis nyaéta pikeun ngajaga urang ti manéh eta. Iblis mana jadi sajauh ka buta urang pikeun mastikeun urang teu bisa nempo Gusti nu Maha Suci dina Injil.

What is kamulyaan Allah? Gusti nu Maha Suci anu beurat-Na, kageulisan-Na, splendor, paduka, hal nu hebat pisan, jeung kacaangan. Ogé ngabogaan loba ngalakonan jeung reputasi-Na, renown, jeung ayana antara jalma-Na.

Sababaraha urang mikir tujuan utama Iblis nyaéta pikeun lalampahan urang nepi ka piramida atawa symbolism hiji panon dina karya seni album a rapper sacara. Neuteup, tujuan utama Iblis nyaéta teu trik anjeun kana ngahijina Illuminati jeung album rap. tujuan utama Iblis nyaéta pikeun ngajaga anjeun ti ningali kamulyaan Allah di Kristus. Jeung nu naon we hayang lalaki nempo. Iblis hade ngalawan urang. Iblis geus musuh urang jeung musuh anu ngabalukarkeun Kristus.

Iblis teu hayang urang jadi angen tina kamulyaan Allah. Manéhna hayang urang jadi enamored jeung glories dunya ieu. Manéhna hayang urang bisa dihijikeun nepi ka duit, jeung popularitas, jeung hubungan sampurna, jeung kasuksésan. Iblis hayang urang jadi wareg jeung samentara, glories earthly, urang teu boga waktu pikeun neuteup ka Gusti nu Maha Suci. Tapi teu cukup pikeun manéhna ngaganggu urang - manéhna sabenerna blinds urang.

Dupi anjeun geus ngamungkinkeun Iblis ka buta anjeun jeung ngahalangan Anjeun ti nempo Gusti nu Maha Suci? Dupi anjeun chasing nu glories dunya ieu tinimbang Gusti nu Maha Suci? Upami kitu, Anjeun diputer kana leungeun sarta ngalakonan kahayang manéhna hayang urang ngalakukeun. Kusabab kitu urang salaku percaya ka Yesus, sabab urang hayang urang ningali kamulyaan Allah, nu bakal dipercanten Kristus, jeung muja Allah jeung kahirupan maranéhanana, ngahutbah Injil.

Sababaraha urang heran naha dunya urang jadi poék ayeuna. Naha urang jadi loba dosana, mikacua ka arah karana, jeung mumusuhan ka arah Allah. Nah dieu Kang jawaban. Maranéhanana geus buta. Meureun anjeun geus babagi jeung babaturan atawa anggota kulawarga pikeun taun nu taya kamajuan jeung anjeun bosen. Jigana teu mungkin. Urang teu kudu meunangkeun frustasi jeung nyerah dina jalma. Lamun Allah bisa nyalametkeun anjeun, Manéhna bisa nyimpen saha! Lamun Allah bisa nyimpen kuring, Manéhna bisa nyimpen saha. Maranehna buta, jeung maranehna kudu ningali. Sangkan maranéhna gampang dina tempo.

Ieu oge nunjukeun urang lamun jalma kafir Injil, teu mean talatah ieu flawed nu mana wae nu leuwih ti eta hartina senter hiji flawed lamun manusa buta teu aya bewara Anjeun bersinar dina panon-Na. jalma buta teu nempo.

Ulah ingkeun tampikan make ragu nu Kecap. Kanyataan yén lalaki buta teu bisa nempo kumaha éndah nu Mona Lisa téh, teu mean éta teu geulis. Urang teu nangtukeun pamanggih urang seni dina lalaki anu teu bisa nempo.

C. Yesus Is The Image Allah

Paul nyebutkeun Iblis blinds eta tina manéh "Cahaya tina injil tina kamulyaan Kristus, anu gambar Allah. " Ieu naha da'wah Kristus nembongkeun jalma Gusti nu Maha Suci, sabab Yesus Kristus nyaeta pisan gambar Allah.

Yesus teu ngan nabi Allah. Manéhna teu ngan man dikirim ti Allah. Manéhna teu ngan Putra Allah. Manéhna nyaéta pisan gambar Allah. Naon ieu hartosna? Ieu ngandung harti yén Yesus, keur Allah nyalira, nyaéta ngagambarkeun sampurna Rama. Upami anjeun hayang nyaho naon asih Allah geus jiga, kasampak di Yesus. rahmat Allah? Tingali Yesus. Kumaha carana sangkan Allah ngarasa ngeunaan sinners? Tingali Yesus. Yesus nyaeta Allah dina bentuk fisik, gambar sampurna.

Dina ciptaan katempo urang nempo karya Allah, tapi dina Kristus Yesus urang boga Allah nyalira, Emmanuel, "Allah jeung urang." Nu kamulyaan Allah dina nyanghareupan Yesus Kristus paling sweetly conspicuous, sabab anjeun sadar nu teu ngan aya atribut Allah aya, tapi Allah dirina aya. - Charles Spurgeon

hiji No geus kungsi katempo Allah, tapi Allah Hiji jeung Ngan, anu di sisi Rama sacara, geus nyieun manéhna dipikawanoh. (John 1:18)

Jadi lamun lalaki nempo cahya manéh tina kamulyaan Kristus, maranehna ningali Allah di kamulyaan-Na. Iblis teu hayang ka nempo yén.

Urang ngahutbah Injil kituna lalaki bisa nempo kamulyaan. Jeung kamulyaan anu ditempo di Yesus.

lalaki Jadi Iblis geus dilolongan, naon nu sakuduna urang ulah? Iblis nyaeta "dewa di dunya ieu." Naon nu sakuduna urang ulah lamun manéhna datang ngalawan urang?

III. Nangkeup nu Gawé Menteri

Salah sahiji alesan loba urang bajoang jeung evangelism sabab urang salah harti naon we geus disebut ulah.

“Keur naon urang ngumumkeun teu diri urang sorangan, tapi Yesus Kristus salaku Gusti, jeung diri urang sorangan salaku pagawé Anjeun pikeun demi Isa '.”

Paul ieu nyebutkeun, jalma kafir talatah mah sabab teu bisa nempo Kristus. Jeung Kristus naon we ngahutbah. Maranéhanana teu kalam kuring, tapi Anjeunna.

A. ngahutbah Kristus!

Salaku menteri tina Injil, Anjeun boga hiji tugas primér. ngumumkeun Kristus. Urang perlu bogged turun, jeung bingung, jeung discouraged, sabab urang meunangkeun jauh ti hal utama. Ngabejaan jalma ngeunaan Yesus.

Lamun anjeun datang kana kontak jeung si anu nu leungit, tanpa harepan, tanpa Allah jeung anjeun nanya ka diri naon anu kudu maneh. Ngabejaan nu jalma ngeunaan Yesus. Éta naon maranehna kudu. Enya maranéhanana geus kaperluan séjén. Tapi kudu utama maranéhanana nyaéta Yesus.

Lamun sabenerna hayang lalaki ningali kamulyaan Allah, hancana eta no alus ngahutbah hal séjén. Ayeuna nu teu mean teu mantuan jelema hirup kahirupan maranéhanana ogé, wae euy hartina Kristus geus jadi di puseur nu. Lamun Yesus teu yayasan, motivasi, bahan bakar balik sagalana sejenna we ngahutbah, naon keur urang ngalakonan moal lepas.

Naon eta hartina ka ngahutbah Kristus? Urang terang ti sesa téks jeung nguap dina Kitab Suci yen Paul ieu ngarujuk kana talatah Injil. Paulus nyarios ka Korinta "Kuring ditangtukeun nyaho sia antara anjeun iwal Kristus jeung Anjeunna disalib." Paul hartina talatah ngeunaan Yesus jeung naon Manéhna nu dipigawé jeung kumaha Manéhna ngaheéat.

Mun anjeun geus di dieu peuting jeung teu terang yen talatah Injil, terus nu kudu tujuan Anjeun saencan Anjeun ninggalkeun. Angka kaluar naon Injil nyaeta jeung naha atawa teu percaya. Dina inti talatah Injil ieu, nyaeta bebeneran yen Allah anu suci, utama loba dosana, Kristus ieu sampurna jeung maot keur sinners, jeung Anjeunna naros ti alam kubur. Jeung jalma anu ngahurungkeun tina dosa jeung amanah di Kristus bakal disimpen. Éta talatah nu Anjeun geus disebut ngahutbah.

Anjeun teu bisa nyalametkeun batur. Anjeun teu bisa paeh keur saha. Anjeun teu bisa ngarobah jantung saha urang. Anjeun ngan bisa ngahutbah Kristus. Ulah coba nyimpen, nyaritakeun eta ngeunaan Hiji anu bisa. Ulah coba pikeun ngarobah hate, nyaritakeun eta ngeunaan Hiji anu bisa. Ulah coba pikeun ngabersihan eta nepi, nyaritakeun eta ngeunaan Hiji anu bisa.

Naha Injil? Sabab ieu téh kumaha Allah geus dipilih jalma, basa aranjeunna ngadéngé Good News. Jeung éta jelas ti petikan ieu, nu kamulyaan Allah anu jelas katempo dina News Good ngeunaan Putra-Na.

Ngan ieu minggu katukang, Kuring ngadéngé dua testimonies ti mu'min di gereja mah. Ieu dua urang geus carita pohara béda. Salah ieu dealer ubar anu dibui. Lain ieu gadis alus, anu hated Allah. Duanana geus Injil babarengan jeung maranehna sababaraha kali. Jeung maranehna teu percaya. Sarta anjeun nyaho naon pamustunganana pindah ka dipercanten Kristus? Batur nu sejenna dibagi Injil sareng maranehna. Urang kungsi nyaho lamun Allah bade digawe, atawa kumaha Allah bade digawe. Kami kakara kudu ngalakonan pakasaban urang. Ngabejaan jalma ngeunaan Yesus, ngarah bisa nempo kamulyaan Yesus.

Pikeun pakarang perang urang teu daging tapi boga daya ketuhanan ngancurkeun strongholds. Urang ngancurkeun alesan jeung unggal pamadegan lofty diangkat ngalawan pangaweruh Allah, jeung nyokot unggal pamikiran captive taat Kristus, keur siap ngahukum unggal hal nu henteu patuh, lamun ta'at Anjeun lengkep. (2 Korinta 10:5-6)

Sababaraha urang kawas pikeun ngabagikeun testimonies urang, nu alus. Tapi lamun Injil teu hadir we teu proclaiming Kristus, tapi diri. "Kuring ieu crackhead a, mangka ieu mah. "That's carita nice, tapi kumaha bisa mah disimpen?!! Naha anjeun mean atawa teu, nu da'wah sorangan. Urang ngalakonan hal pisan Paul nyebutkeun Manéhna teu NOT ngalakukeun dina petikan ieu. Mangga ulah babagi kasaksian Anjeun, tapi nyaritakeun eta Good News nu disimpen anjeun.

B. Jadi hamba Pikeun Jalma Anu Kudu Kaleresan nu

Dina naon cara geus maneh geus babagi Injil lately? Anu geus geus babagi jeung? Naon anu anjeun obrolan ngeunaan lamun diuk dina korsi tukang cukur, atawa lamun perlu rambut Anjeun dipigawé? Naon anu anjeun nyebutkeun ka tatanggana atawa coworkers lamun anjeun meunang sababaraha menit ngobrol ngeunaan hal?

“Keur naon urang ngumumkeun teu diri urang sorangan, tapi Yesus Kristus salaku Gusti, jeung diri urang sorangan salaku pagawé Anjeun pikeun demi Isa '.”

kecap nu ditarjamahkeun minangka pagawé, sacara harfiah ngandung harti budak. Manéhna nyebutkeun I ngumumkeun Kristus salaku Gusti, jeung kuring salaku budak Anjeun, keur demi Isa '. Éta endah pisan. Jeung eta teu ngan waktu Paul nyebutkeun hiji hal kawas ieu.

Padahal Kami nu haratis sareng nu kagolong kana no man, Kuring nyieun sorangan budak ka dulur, meunang saloba mungkin. (1 Korinta 9:19)

Anjeun nyieun sorangan hamba jalma anu kudu ngadéngé Good News?

Keur si ngadéngé Injil ti kuring, teu eta kudu kaayaan sampurna? Kuring ngaharepkeun teu. Kuring hayang jadi dihaja, komo kasulitan sorangan nu sanesna bakal meunangkeun papanggih Kristus.

Sababaraha urang nu riweuh teuing. Urang gawe pisan, atawa urang ngawula di gereja pisan, jeung urang teu kungsi méakkeun waktu jeung non-Kristen. Kuring ngarasa kawas éta sakapeung. Tapi urang teu kudu ninggalkeun nétélakeun urang ngeunaan Kristus nepi ka kasempetan. Urang kudu ngawangun kahirupan urang kira-kira evangelism. Jieun kurban ngabejaan jalma sejen ngeunaan Kristus.

Kuring heran anu di kamar ieu bade ka nagara sejen pikeun ngabagikeun Good News? Aya jalma nu teu nyaho. Aya jalma anu buta. Dimana aya misionaris urban daék indit nguap?

Urang ngahutbah Kristus, jadi lalaki bisa nempo Allah. Tapi naon titik da'wah Kristus lamun lalaki anu buta?

IV. Asa Dina The Gawé Allah

Lamun dunya keur evangelized pamustunganana gumantung kana urang, eta hartina teu mungkin. Kami teu bisa muka panon buta. Sadaya bisa we sugan aya ngahutbah jeung asih dina eta. Ieu Allah nanyakeun urang ngalakukeun mustahil? Tiasa waé.

dina Rasul 26:18, Yesus nyebutkeun ka Paul, "Kuring keur ngirim Anjeun pikeun maranehna, pikeun muka panon maranéhanana jeung ngahurungkeun eta tina gelap ka cahya, jeung ti kakawasaan Iblis ka Allah, ambéh maranéhanana bisa narima panghampura dosa jeung hiji tempat antara maranéhanana anu sanctified ku iman kuring. "

Kumaha nu mungkin? Man teu bisa ngalakukeun nu. Dengekeun ayat 6.

“pikeun Allah, anu ceuk, "Hayu caang cahya kaluar ti gelap,"Geus shone dina hate urang méré cahya pangaweruh tina kamulyaan Allah dina nyanghareupan Yesus Kristus.”

A. Allah nyiptakeun jeung Recreates

Paul nyokot kadua pikeun ngingetkeun urang anu Allah. Manéhna hayang méré urang hiji panginget gancang tina catetan lagu-Na. Ieu teu Allah anu urang nyoba pikeun ngalakukeun hiji hal endah pisan pikeun kahiji kalina. Ieu teu Allah anu lahir kamari atawa komo hiji juta taun ka tukang. Ieu teu Allah anu dijieun. Ieu teu Allah nu leungeun nu dihijikeun ku nu disebut dewa dunya. Allah urang geus bade jalma sejen atas nama nyaeta Allah sarua anu dijieun kacida sagalana ti pancén nganggur.

Lamun Anjeunna bisa nyieun sakabéh ciptaan jeung kecap mere, Manéhna bisa mawa buta, lalaki paéh hirup.

panon buta nu no cocog pikeun Allah urang. pikiran jahat anu teu cocog keur Allah urang. hate Dark aya no cocog pikeun Allah urang. cenah, "Hayu aya jadi cahya" sakali jeung Anjeunna bisa ngomong deui. Éta titik Paul ieu nyieun.

Nu imagery manéhna ngagunakeun kawas ieu. hate urang nu jiga hiji kamar gede, nu pitch hideung. Tembok nu kandel. Aya no jandela. Aya no lampu. no lampu. No lawang pikeun cahaya ngabdi dina. Sadaya kamar ieu geus kungsi dipikawanoh nyaéta gelap utter. Evangelism lamun batur nangtung di luar nu kamar poék jeung jeritan Kristus nyaeta Gusti. Tapi cahaya tetep teu datang dina. Maranéhanana indit ka sisi sejen tur kasurupan, Manéhna maot pikeun dosa jeung Manéhna risen! Leungit no lampu. Terus sejen waktu News sarua babarengan, tapi waktu ieu bal wrecking tina rahmat Allah smashes sakabeh ngaliwatan salah sahiji jalma tembok jeung cahaya brightest anjeun geus kungsi katempo shines ngaliwatan. Nu kamar sakali darkened ayeuna minangka caang sakumaha nu mana wae kamar bisa kungsi jadi. Butuh Allah pikeun maneh anu.

urang Kristen, lamun geus katempo Gusti nu Maha Suci dina nyanghareupan Yesus, lamun geus ngancik ti gelap ka cahya, teu Anjeun ngalakonan. Hayu urang teu pamustunganana nu ngalakonan of jalmi nu babarengan jeung anjeun. Ieu ngalakonan Allah. Ngan Allah bisa ngalakukeun nu. Sedengkeun dewa dunya ieu blinds urang ti kamulyaan Yesus, Allah bener jeung hirup shines terang kana hate jeung muka panon buta. Jeung Anjeunna ngagunakeun Kecap-Na ka ngalakukeun hal eta.

Lamun jantung Anjeun henteu deui darkened kumaha teu nu mintonkeun nepi dina kahirupan anjeun?

C. Ningali Dina Yesus Ajeg Jeung sukur

Ulah anjeun nangkep naon anu dipigawé Allah pikeun anjeun? A loba urang, kaasup sorangan, teu gairah cukup ngeunaan evangelism, sabab urang geus teu cukup bersyukur urang meunang gaze di kamulyaan Allah dina Injil. Lamun urang anu leuwih direbut, jeung enthralled jeung Allah urang jeung naon we geus di Kristus, urang bakal nyaritakeun jalma séjén leuwih. Urang nyaritakeun eta ngeunaan nempokeun we kawas, jeung albeum alus, jeung konferensi. Ulah we ngabejaan eta ngeunaan Yesus? Lamun urang cinta hal, urang teu bisa mantuan tapi ngabagikeunana jeung batur.

urang Kristen, ngamangpaatkeun naon anu dipigawé Allah. Soak sorangan dina Injil anu, tapi Allah masih mintonkeun kamulyaan-Na off aya, dina nyanghareupan Kristus. Teu eureun lamun dipercanten Anjeunna. Ulah coba pikeun mindahkeun jaman baheula Injil! Ieu di mana urang nempo kamulyaan Allah paling jelas. Ieu naon sakabéh Kitab Suci nunjuk urang.

Kumaha Allah lavished asih-Na dina urang. Allah dituang kaluar riches anugerah-Na dina urang. Allah dipintonkeun kasabaran jeung urang. Allah mintonkeun Dirina off. lalaki buta nu tetempoan geus disimpen teu leumpang kira-kira jeung blindfolds. Anjeun kudu panon. jadi kasampak.

Sawaktos Anjeun keur discouraged, inget saha wae keur porsi. Jieun da'wah Injil. Urang ngahutbah Kristus jadi jalma bisa nempo kamulyaan.

kacindekan

Kamentrian di dunya poék fallen ieu geus kungsi geus, kungsi bakal gampang. Tapi urang bisa diajar ti Paul. Urang bisa diajar, kahiji, teu waiver alatan tampikan lalaki. kadua, ka Waspada karya Iblis. katilu, ka nangkeup karya menteri nu. kaopat, asa di karya Allah.

Naon atuh lamun Kaula teu da'wah Injil saloba atawa kumaha kudu? Kuring teu rek ninggalkeun discouraged nya. Tingali ka Kristus. Kuring rek ninggalkeun dieu wanti, di naon Allah geus dipigawé pikeun anjeun ka Yesus. Jeung ngamotivasi ngabejaan batur ngarah bisa ngalaman sarua.

Aya teuing aya di stake pikeun urang leumpang kira-kira rarasaan goréng pikeun diri urang sorangan. Teuing di stake.

Aya ngan dua pilihan pikeun urang lamun kahirupan ieu leuwih. Maranéhanana urang anu geus teu nunda iman urang dina Kristus, bakal binasa. Lamun urang moal ngarobah pikiran urang ngeunaan dosa, ninggalkeun eta, jeung buang diri urang sorangan dina rahmat Yesus, urang gé endure karuksakan salawasna.

Tapi lamun urang ngahurungkeun jeung amanah di Kristus, urang meunang nempo glimpse tina kamulyaan-Na ayeuna di Injil Al-Masih. jeung saterusna, sanggeus Anjeunna mulih, sakabéh urang bakal meunang awak anyar. Jeung urang bakal gaze di kamulyaan-Na di full, salilana. Nu glorious. Aya loba di stake. Jieun da'wah Injil jadi lalaki bisa nempo kamulyaan Allah salawasna.

biasa

8 comments

  1. Jared Dubawalon

    Hey, perjalanan!

    Ieu di warisan jeung kadéngé anjeun ngahutbah talatah ieu. Nyaan ngaapresiasi tekenan dina Evangelism sarta wanti nu jadi loba folks anu kakeunaan eta. Ieu oge convicting jeung edifying ka jiwa mah pribadi. hatur nuhun, bro!

    lungguh & katentreman,
    Jared

  2. Jaywalon

    Inget Kristen homeless mah ka anjeun guys ngeunaan? Maranéhanana kudu pitulung.. Sakur bantuan bakal guys gede. Allah bakal nyadiakeun tapi komo Yesus teu bisa ngalakukeun karya mana aya no iman. Dulur di LA ieu ngarobah bék maranéhanana alatan kurangna maranéhanana iman. Nyanggakeun ngarojong karajaan sareng masihan naon we bisa. Maranéhanana ogé ngalakukeun musik jeung Roh bener speaks di lirik maranéhanana. Nyanggakeun sumebar nu ogé! Sugan we ieu karajaan y'all. surélék livin4christ4lyfe@gmail.com .. Nyanggakeun mantuan Dulur-dulur. Cinta anjeun sadaya. jeung Trip, mangga mantuan.. Upami Anjeun hoyong ningali buah maranéhanana.. Pariksa YouTube.com/livin4christ4lyfe ..

  3. PJMadsenwalon

    Wah! Nu ieu bener alus! Kuring teu bisa ngadagoan pikeun ngabagikeun eta jeung babaturan mah! hatur nuhun! Nyaan kawas nu bisa ngadéngé jeung nempo dina youtube…oge maca hutbah salaku Trip Lee nyebutkeun eta underneath video! “Alhamdulilah urang sarerea.”

  4. sambutan: Oh u preachin' ayeuna? @ TripLee116 brings kecap ka beurat ... - UrbanGospelEntertainment.com @UrbanGospelENT

  5. Shauneilwalon

    talatah alus teuing. Nah ditulis jeung katerangan basajan. Dimana ieu tombol ngalanggan? Kuring teu hayang boga pikeun ngagulung ngaliwatan sadaya kaca mah manggihan pos Anjeun. :-) Kuring bisa luput eta.

  6. SdoubleUwalon

    Hatur nuhun talatah ieu. Ieu hal Nyaan diperlukeun pikeun ngadéngé. website ieu geus dorongan gede ka kuring. Berkah Allah!

  7. DJwalon

    abdi, perjalanan! Thanks dude! talatah Anjeun bener ulang diideuan kuring. Kuring geus jadi discouraged lately ieu ngan mantuan.