Biantara reueus jeung Maha Suci Allah

perkenalan

Abdi bogoh kids. Salah sahiji alesan Abdi bogoh kids sabab maranéhna némbongkeun kami Sunan Gunung Djati. Aranjeunna geus kawas kaca spion saeutik. Hayu atuh ngabejaan ka maneh naon atuh hartina. Kids geus lumayan loba sakabéh masalah sarua we boga, tapi masalah maranéhanana ngan loba leuwih atra sabab teu nyaho kumaha carana nyumputkeun eta can. Ieu bener jelas lamun kids ngalakukeun hal maranéhanana geus teu sakuduna ulah.

Dupi anjeun kantos katempo hiji nak touch hal maranéhanana geus teu sakuduna toél? Éta gé kasampak sabudeureun ningali lamun ditéang. Maranéhanana teu paduli lamun nak sejen keur néangan; maranéhanana ngan teu daék sawawa atawa kolot nempo. Naha maranehna ngalakukeun nu, sanajan? Lantaran nyaho anjeun dina muatan, jeung maranehna teu hayang manggihan sabab nyaho anjeun geus hiji maranéhanana kudu ngajawab ka.

Dewasa mangrupakeun cara anu sarua. Sering kami geus OK kalayan ngalakonan hal urang nuju teu sakuduna dituju ngalakukeun, salami jalma urang kudu ngajawab ka teu manggihan. Anjeun geus bungah ngagancangkeun nepi ka ningali pulisi dihareupeun. Meureun urang keur bungah ninggalkeun karya awal salami boss urang teu manggihan. Meureun sababaraha urang curang dina tés salami profesor teu nyekel kami. Simkuring teu biasana paduli lamun urang nyaho urang nuju ngalakonan lepat, kajaba éta otoritas urang kudu ngajawab ka.

Di 1 Samuel 2, Hannah prays di respon kana kalahiran putra nya Samuel. Sarta di doa ieu, manéhna warns batur teu bunuh hiji dosa husus, sabab Hakim maranéhanana ningali. Puter jeung kuring 1 Samuel bab 2, ayat 3.

Ulah tetep ngawangkong jadi proudly atawa hayu sungut anjeun nyarita kaadigungan saperti, pikeun Gusti nyaeta Allah anu weruh, jeung ku manéhna amal anu ditimbang.
(1 Samuel 2:3)

Dina téks ieu, Hannah warns urang ngalawan ucapan prideful, sabab Allah baris manggihan sarta Anjeunna bakal tahan kami akuntabel pikeun eta. Éta naon Jigana titik utama ayat ieu: Lamun ngobrol proudly, Anjeun bakal boga ngajawab ka Allah for eta.

Urang bisa jadi cocoba mun dipikir kecap prideful kami ulah masalah teuing. Tapi lamun dipikir kecap prideful Anjeun teu masalah, Sigana keur anjeun. Maranéhanana kudu masalah ka anjeun, sabab masalah ka Alloh, tur Anjeunna teh Hiji Anjeun kudu ngajawab kana. Simkuring moal tungtungna ngajawab ka kolot urang, atawa babaturan urang, atawa pastor urang, tapi ka Allah.

Jeung nu di pikiran, Kuring hayang nanya sababaraha pertanyaan ngarti téks leuwih alus.

tatanya 1: Naon Teu Eta Maksudna Pikeun Obrolan alpukahna?

Eta hartina ngagunakeun kecap Anjeun ka exalt sorangan.

kasang tukang

Kiwari umumna urang bakal nganggap kecap timer exalting sakumaha mung saukur bragging ngeunaan kumaha endah kami, tapi aya loba cara pikeun ngobrol proudly. Jeung Jigana salah sahiji cara nu Hannah geus di pikiran naon we tempo dina bab 1.

Hannah éta istri hiji lalaki ngaranna Elkanah. Manéhna teu pamajikanana wungkul najan. Anjeunna kagungan hiji deui pamajikan nu ngaran ieu Peninnah. Peninnah kungsi barudak, tapi Hannah ieu tandus. Jeung Peninnah dasarna bakal taunt Hannah ngeunaan eta. Jeung alatan barrenness nya ieu Hannah taunting ieu grieved jeung manéhna bakal ceurik.

Jigana Peninnah mangrupakeun conto biantara prideful Hannah warns urang ngalawan. Peninnah ieu teu saukur nunjukkeun ayana kaluar kanyataan yén manéhna geus barudak. Manéhna teu saukur nyoba ngingetkeun Hannah tina fakta. Manéhna taunting dirina, boasting leuwih nya, tormenting dirina.

Anu ngan hurung kawas manéhna nu keur mahluk mean. Kumaha ieu eta ngawangkong proudly? Muhun sigana kawas Peninnah ieu ngagunakeun ieu salaku cara pikeun ngeceskeun sorangan leuwih Hannah. Sigana kawas manéhna asumsina nu kumaha bae bearing nya barudak dijieunna nya leuwih hade tinimbang Hannah, nu ieu teu bener. Kitab Suci jelas nyebutkeun yen barudak anu kado ti Gusti. Peninnah ieu ngawangkong proudly, jeung manéhna tangtu kudu ngajawab ka Allah for eta.

Cara Urang Obrolan alpukahna

Naha urang mikawanoh atawa teu, urang sadayana ngobrol proudly jeung nyarita ku kaadigungan dina rupa-rupa cara:

1. Hiji cara atra ieu bragging ngeunaan accomplishments kami. Sok we teu tiasa ngantosan mun ngabejaan batur ngeunaan naon urang kudu na naon geus urang dilakonan. Tapi urang geus teu praising Allah for eta; gawang keur nyieun Sunan Gunung Djati kasampak hadé. Kuring geus bray sorangan lakukeun ieu dina loba kali. Meureun ngajalankeun kana hiji babaturan heubeul jeung maranehna menta kuring naon atuh geus ngalakonan. Mah bisa nyebutkeun rapping, tapi kuring rada kukituna nujul ka panghargaan atawa prestasi lianna.

2. Atawa kumaha ngeunaan hal urang nyebutkeun ngeunaan batur? Sok we fitnah batur. Kami rek cet eta dina cahya bad, jadi urang gé kasampak alus. Meureun di karya urang nunjuk kaluar yén hiji ko-worker tinangtu nyaéta geulis teu puguh, ku kituna masarakat bakal aya bewara béda antara anjeun dua. Atawa meureun tinimbang keur marahmay pisan jeung batur, kami geus timer taqwa. Simkuring nangtung salaku hakim leuwih aranjeunna, sabab ngajadikeun urang ngarasa leuwih alus ngeunaan accomplishments spiritual urang. Nu ucapan prideful.

3. Atawa kadang sanajan urang nyebutkeun hal alus. Meureun éta hiji kasaksian dina malem Minggu. Bisa jadi carita gripping ngeunaan karya Allah dina kahirupan hiji sobat urang, tapi motif Anjeun bisa jadi kamulyaan anjeun tinimbang Allah. Atawa letting batur nyaho anjeun geus sholat maranehna. Atawa ngajarkeun hiji kelas Sakola Minggu. Malah hal alus tiasa pidato reueus lamun tujuan anjeun exalting diri.

Sababaraha conto ieu leuwih atra ti batur. Jadi kumaha nyaho lamun geus? Naon misahkeun ucapan reueus ti nyarios fakta? Ngawangkong proudly ieu nalika anjeun teu ngaku ka Allah salaku Salah saha Éta daulat jeung deserving tina kamulyaan, di jantung atawa kecap sorangan. Jeung lamun urang ngalakukeun nu, urang nyokot kamulyaan nu milik Allah.

kecap anjeun bisa ngaku Allah, tapi naon ngeunaan jantung Anjeun? jalma séjén bisa jadi teu tiasa ngabejaan bédana, tapi Hannah reminds kami yén Gusti téh Allah anu weruh. Jeung lamun kami nganggo kecap urang exalt diri urang sorangan, urang gé kudu ngajawab ka Anjeunna for eta.

Dina téks Hannah ngabejaan urang teu ngobrol proudly, terus manéhna ngabejaan urang naha: sabab Gusti nyaeta Allah anu weruh jeung weighs amal.

tatanya 2: Naha Ulah Urang Geus ka Jawab ka Allah pikeun Biantara Reueus?

Sabab éta hiji serangan dina kamulyaan-Na.

Lamun ngan hiji jalma dua frasa pamungkas ieu bener, eta bakal robah pisan. Mun Alloh terang, tapi ieu mah hakim, atawa lamun Alloh éta hakim tapi teu terang. Tapi nu sampurna ngan Hakim oge Gusti sadaya-nyaho. Teu ngan bakal Allah manggihan, Manéhna nu ngadengekeun. Allah sepanjang waktos katala ka unggal paguneman nu bakal lumangsung. Ampir kawas Anjeunna boga jumlah tanpa wates of kaméra kaamanan ditempatkeun di unggal suku pasagi bumi. manéhna weruh. Jeung lamun urang narajang kamulyaan-Na jeung ucapan reueus, Manéhna bakal nyaho.

Robbing Allah

Lamun kuring ieu balik kana akun bank Anjeun, jeung nyokot duit jeung nerapkeun ka akun mah, nyaeta maok? Tangtu éta. Kaula nyokot hiji hal anu milik anjeun, jeung nerapkeun ka sorangan. Kuring teu bisa mere sorangan nu mana wae duit Anjeun tanpa nyokot ti anjeun. Jeung eta salahna sabab milik anjeun.

Lamun manusa nyoba méré sorangan kamulyaan, aranjeunna ngarampog Allah Na. Anjeun teu bisa ascribe ka diri muji Nu Maha Suci, tanpa maok ti Allah. Bangga mangrupa serangan dina kamulyaan Allah. kunaon? Kusabab hiji overestimation diri asalna tina hiji underestimation Allah. Hayu atuh ngomong deui: an overestimation diri asalna ti hiji underestimation Allah. Jeung salaku urang tempo di 1 Samuel 1, underestimation ieu Allah, ogé ngabalukarkeun hiji underestimation batur. Jadi pamikiran teuing kacida tina diri urang sorangan asalna tina pamikiran teuing lowly Allah, jeung ngabalukarkeun pamikiran teuing lowly batur.

Peninnah ieu salah kaprah. Manéhna overestimated sorangan ku putting sorangan dina tahta Sovereign, saolah-olah manehna dibuka rahim dirina sorangan. Sarta kami geus mindeng kaliru ti sarua. Urang mikir urang keur leuwih anu kudu meunangkeun kiridit keur promosi nu, atawa eta barudak well-behaved, atawa kaayaan finansial urang. nuhun, Allah bakal ganjaran gawé teuas urang, tapi nu teu ngajamin nanaon. will Allah nyaeta faktor nyata mutuskeun dina unggal kaayaan. Naon perkara ahirna teu kakuatan urang, hikmah urang, atawa komo kasatiaan urang.

Biantara Prideful

Jadi sombong anu salah. Sakabéh urang gaduh sababaraha bangga dina hate urang yen urang kedah tarung. Lamun mikir dina jantung anjeun nu anjeun pantas kamulyaan, nu sorangan eta teh dosa. Tapi ucapan prideful geus ngalakukeun ka tingkat séjén. Kumaha sanggup kami, manusa salaku loba dosana, geus AudaCity nu, teu ngan mikir we geus pantes kamulyaan Allah, tapi sabenerna nampilkeun eta jalan nu ka batur? Pikeun coba ngayakinkeun batur pikeun masihan kami kamulyaan anu milik Alloh nyalira. Ngawangkong proudly téh kawas henteu ngan robbing batur, tapi nétélakeun dulur ngeunaan eta jeung encouraging ka lakonan hal nu sarua.

Ngan hal anu, Gusti teu perlu footage video uninga anjeun kaliru. Alloh moal sabar manusa nyoba ngarampog Anjeunna tina kamulyaan-Na encouraging batur ka lakonan hal nu sarua. Nu naha Hannah nyebutkeun urang teu kudu ngalakukeun hal eta.

ucapan Prideful ieu picking gelut jeung Allah, naha nu mangrupa éta inconsistent jeung kahirupan pangagem hiji. Sakumaha urang ngadéngé isuk ieu, "Allah opposes nu reueus, tapi méré rahmat ka hina. "

amal ditimbang

Lamun urang geus teu Kristus, kecap reueus urang, bakal acan alesan sejen pikeun Allah ngahukum kami. amal jahat kami bakal neruskeun mantuan kasus overwhelming ngalawan urang. Mun anjeun teu Kristus, aya nanaon deui pikasieuneun ti hiji Hakim sadaya-nyaho. Ku kituna lamun anjeun didieu wengi anjeun teu bogoh, mangga dibere nyaho Anjeunna. Puter tina dosa anjeun, jeung buang diri kana rahmat-Na. Anjeunna incredibly hina-hina cukup mun maot supaya sinners kawas maneh na kuring bisa hirup. Manéhna mawar ti alam kubur sareng sadaya daya, jeung telepon lalaki nuturkeun ka Anjeunna. Urang kukituna cinta ngobrol jeung anjeun nu leuwih lengkep ihwal nu afterwards.

Tapi salaku Kristen, naon teu eta maksudna pikeun amal urang kudu ditimbang? Unggal pangagem di kamar ieu kudu ngajawab ka Allah pikeun tiap kecap bangga maranéhna nyarita, tapi judgment kami bakal béda. Kristus geus dicokot dosa urang dina salib. Tapi ati-ati ieu masih kedah dampak cara urang hirup. Lamun urang nangtung saméméh Allah, amal urang boh bakal mere kasaksian kanyataan yén kami geus dipercaya Kristus atanapi nu kami teuing reueus percanten Kristus nyalira.

oge, kami rék mangga Rama. Tangtu Anjeunna teh pleased kalawan kami Kristus, tapi urang hayang Anjeunna jadi pleased jeung karya alus urang nu kaluar iman di Kristus. Kami rek mangga Allah urang asih.

Urang teu kudu ngidinan kecap sombong asalna ti mouths urang. Jeung sanajan urang kudu ngajawab ka Allah pikeun ucapan reueus urang, urang kudu muji Allah nu dosa urang nu ditutupan di Kristus.

Jadi lamun urang hayang Allah jadi Maha Agung ku ucapan urang, kumaha we ngalawan ngobrol sombong ieu?

tatanya 3: Kumaha Ulah Urang Ngalawan Biantara Reueus?

Urang ngalakukeun hal eta ku rejoicing Allah.

Urang kudu lalajo ucapan urang, Tapi éta teu cukup. Ieu kawas sangkan batur ku tiis leyuran ieu ngan tahan beresin maranéhanana di. teu, panyakit téh naon perlu diserang.

Jantung reueus rejoices dina diri. Tapi dina haté hina rejoices Allah. Tingali kecap munggaran solat Hannah di ayat 1: "Haté abdi rejoices ka Pangeran". Hannah nembongkeun kami respon ditangtoskeun pikeun berkah PANGERAN urang. Teu saukur rejoicing dina naon anu dibikeun Gusti, tapi dina Giver Dirina. response urang bisa jadi reueus, tapi tinimbang kudu ngahasilkeun humility di urang, sabab urang narima kado ti Allah

Alloh mere jeung nyokot jauh. Gusti distributes na withholds. Tapi Anjeunna teu eta sadayana keur alus urang jeung kamulyaan-Na. Urang falter lamun urang ngawitan gumantung kana eta hal teuing. Rejoicing Allah maéhan duanana bangga tur hopelessness.

Kumaha anjeun girang Allah? Ngalakukeun naon nu diperlukeun pikeun ngingetkeun diri anu Éta balik sagalana. Muji ka Gusti mun anjeun nampi nu mariksa. Ieu naha urang alhamdulillah saméméh kadaharan urang. Remembering yén éta takabur nganggap rencana urang bakal salawasna balik mudik. Ucapkeun Gusti daék. Masihan kamulyaan ka Allah lamun batur congratulate anjeun dina accomplishments Anjeun. Ulah for menit ngidinan jantung Anjeun pikeun nyokot kiridit. Lalajo ucapan prideful Anjeun. Panggihan akar bangga dina jantung Anjeun.

kacindekan

Unggal hiji single urang geus dibikeun hiji kasempetan endah pisan jeung unggal kecap we nyarita. Urang meunang make kecap urang muja Allah anu dijieun urang. Urang meunang make kecap urang pikeun mantuan batur ningali Allah pikeun Gusti glorious nu Manéhna nyaéta.

Jadi dorongan kuring teu ngagunakeun kecap anjeun ka exalt diri. tibatan, make eta ngalakukeun naon anu ku anjeun damel pikeun ngalakukeun-méré kamulyaan ka Allah. Eta sadaya milik Anjeunna atoh.

Hayu urang solat.

biasa

20 comments

  1. aimsbakerwalon

    Ieu jadi refreshing jeung convicting. hatur nuhun pisan! Kuring saena sababaraha diajar pikeun ngalakukeun ngawangun convictions kuring dina ieu pasti.
    boga tujuan

  2. faithchanda171walon

    lord dear,girang kami di keur anjeun nyalira pantas sagala glory.help kami lord ka girang di anjeun salawasna sarta moal ngarampog anjeun tina kamulyaan anjeun sarta bisa urang sadayana jadi humbled sateuacan. Ngahampura urang keur hurting maneh na jalma lamun urang nyarita jeung sombong. Mangga pitulung dear janten langkung nurani jeung hirup urang sebutkeun…Amin

  3. Godsonwalon

    Maha Nyipta, taya nu leuwih gede dibandingkeun Jurusalamet game-changer / sétan-sina kalawan teu kudu janten pamuter

  4. Christopherwalon

    Manusa bubuka ditarik kuring di…éta kaleresan! Kantos saprak kuring geus boga budak ti kuring sorangan Kuring nempo sorangan di aranjeunna poean. Sakabeh surat anjeun dikirimkeun rahayu kuring! Grace jeung Peace!

  5. rahayuwalon

    sahingga ngandung gisi! hatur nuhun! abdi resep ieu: “Ngawangkong proudly ieu nalika anjeun teu ngaku ka Allah salaku Salah saha Éta daulat jeung deserving tina kamulyaan, di jantung atawa kecap sorangan. Jeung lamun urang ngalakukeun nu, urang nyokot kamulyaan nu milik Allah” na ieu:”Lamun urang nangtung saméméh Allah, amal urang boh bakal mere kasaksian kanyataan yén kami geus dipercaya Kristus atanapi nu kami teuing reueus percanten Kristus nyalira.”

  6. eveno M.walon

    Ieu hiji dibaca éndah. Malah di humility kami, urang kedah ati-ati we teu lakukeun sangkan lalaki ningali nu kami hina, nu di sorangan prideful.
    Ieu ngécéskeun naon pangna éta filsuf Yunani henteu yakin yén humility éta kahadéan hiji sabab loba tiasa eta palsu.
    Hatur nuhun babagi.

  7. Jasonwalon

    Kuring teu hartosna mun buang Trip handapeun beus atawa boga niat sagala di dimimitian perdebatan a online. Kuring ukur menta klarifikasi. Kami lulusan panganyarna pilari proyek. Kumaha urang teu nyarita proudly dina wawancara pakasaban mana urang kudu sababaraha cara jadi nyaman ngeunaan dijelaskeun dina prestasi alus mun mungkin dunungan?

    • lalampahan Leewalon

      Hei Jason
      Nu nuju teu miceun kuring di handapeun bro beus! Jigana éta pertanyaan hébat. Salaku Cenah mah di luhur, ucapan reueus nyaeta mun anjeun migunakeun kecap anjeun ka exalt diri. Ieu mun anjeun nolak ngaku Alloh sakumaha Sovereign na deserving tina kamulyaan.

      Anjeun tiasa ngajelaskeun prestasi anjeun sarta ngayakinkeun batur anjeun kukituna do pakasaban alus tanpa robbing Allah kamulyaan-Na (barina ogé, bakti kami ka Anjeunna kedah ngabalukarkeun urang pikeun digawe sareng kaunggulan). Anjeun teu kudu ngomong “ka Allah jadi Maha Suci” sanggeus unggal kalimah, tapi anjeun kudu ngalakukeun eta sakabeh ku sikep hina recognizing Alloh salaku giver sadaya hadiah alus. Aya béda badag antara saéna mah dironjatkeun ngarah ka kompetensi anjeun atanapi arrogantly boasting. Asup akal?

      • Jessewalon

        Kumaha, dina budaya nu frowns kana nilai Kristen keur ditembongkeun, urang anggap pikeun meunang, jeung tahan hiji pakasaban Mayar jujur, tanpa bangga urang lalaki anu pangalusna kami? Kuring ogé teu rék buang anjeun handapeun beus jeung manggihan faults, Tapi salaku rumaja who wants desperately hirup hiji “gaya hirup unashamed” jeung nyebarkeun injil dina sagalana maranéhna ngalakukeun, Kuring ogé kudu proyek. Jigana masalahna henteu keur sanggup nganyatakeun diri urang dina gaw a tanpa sieun keur dipecat.

  8. Johnwalon

    Jason,
    Kawas kedalna, diomongkeun proudly henteu ngan nyarios fakta. Hayu urang néangan keur exalt diri gantina Allah. Anjeun tiasa ngayakinkeun batur anjeun kukituna do pakasaban alus, tanpa robbing Allah Maha Suci anjeunna pantes pikeun skill anjeun jeung karya alus teuing

  9. DaughterofGodwalon

    Kuring keur gaduh waktos teuas kalawan cutatan ieu: “Lamun mikir dina jantung anjeun nu anjeun pantas kamulyaan, nu sorangan eta teh dosa.” Nalika kuring ngalakukeun hal excellently, Kuring mikahayang pat dina tonggong, a Kecap tina dorongan, atawa sababaraha indikasi nu gawé mah nampi sakumaha alus teuing. Urang muji atlit jeung olahraga tim tirelessly, jeung sakabéh dunya urang ngoperasikeun on panghargaan jeung platform anu ngahargaan kaunggulan. Jadi kumaha kuring praktis 'deaden’ kahayang ieu milik nalika, paruk, Kuring teu hayang? Kuring nebak ngan ku, dina hate urang, acknowledging yen kaunggulan urang jeung karya leungeun kami asalna tina Anjeunna, sarta nandaan sadayana accolades kami nampi ka Anjeunna.

  10. Michaelwalon

    Kuring ngan hayang nyandak kasempetan ieu hatur nuhun (lalampahan Lee) pikeun letting Alloh make anjeun muja anjeunna. Kuring jeung pamajikan kuring bener ngarasakeun musik Anjeun. lagu favorit urang tangtu geus “alus Thing”. Kuring maca nu dilanjutkeun nyieun musik jang meberkeun ngudag mentri Anjeun, ieu leres? Urang kedah langkung rappers kawas maneh bro.

  11. JBwalon

    Lalampahan kuring satuju sareng lolobana sagalana anjeun disebutkeun dina blog ieu ngeunaan nilai kecap urang iwal pernyataan nu digawe anu “Alloh mere jeung nyokot jauh jeung manehna distributes na withholds”. Allah 100% alus! Aya teu hiji ounce di goréng di anjeunna nyoba ngalakukeun ngarugikeun atawa nyokot nanaon jauh ti urang. Iblis nyolong (Butuh / withholds), maéhan, sarta ngancurkeun. Simkuring salaku mukmin (atawa non-mukmin) ngalakukeun ka Sunan Gunung Djati ku disobeying (atawa kabawa goblog tina) standar spiritual Allah geus disetel dina bumi. Gusti hates bangga utamina sabab ngabalukarkeun sumbatan pikeun nampa kahadéan pinuh anjeunna jadi dearly hayang urang boga anu bisa masihan Iblis (jeung pasukan na) katuhu légal datang di na capitalize dina cara prideful kami. Ieu henteu hate ucapan atanapi nyobian ngobrol ka handap ka anjeun tapi hiji dialog muka nu kuring yakin aya manfaat tina blog a.

    • lalampahan Leewalon

      Hei JB
      Heuheu! Jeung kecap encouraging Anjeun. Kuring satuju sareng anjeun yen Tuhan aya 100% alus. Aya mamang teu ngeunaan éta. Tapi anu henteu hartosna Anjeunna henteu nyokot jauh. Kumaha upami Proyék 1:21? Sababaraha naon Cenah mah di luhur éta hiji petik pasti ti ayat anu. "Naked I sumping ti rahim indung kuring urang, sarta taranjang I bakal indit. Gusti masihan jeung Gusti parantos dibawa kabur; mungkin nami Gusti jadi muji. "

      Ku kituna Alloh teu butuh jauh, tur Anjeunna masih alus. Hal geulis téh, Gusti migunakeun malah hal goréng pikeun alus dina nyawa jalma-Na. Rum 8:28 mangrupakeun conto alus ieu. Kuring bisa nulis sakabéhna pos on ieu jadi abdi tiasa nyieun langkung jelas. Nuhun sakali deui pikeun bacaan!

      perjalanan

  12. RWwalon

    Jesse,
    Salaku Trip disebutkeun, Gusti weruh kabéh. Naha anjeun masihan kamulyaan Allah kaluar nyaring atawa butuh kiridit keur accomplishments anjeun kaluar nyaring, Gusti weruh saha haté anjeun mere kamulyaan ka. Nyebut ka kamulyaan Allah kalawan tarik ogé bisa jadi ucapan bangga lamun haté anjeun teu sabenerna méré kamulyaan ka Allah. Lamun urang terus nyarita tina kamulyaan Allah sabudeureun nonbelievers, kami kawas Peninnah jeung nonbelievers téh kawas Hannah. Salaku urang Kristen kami boga kacenderungan ngarasa kaancam lamun urang teu bisa kabuka muji ka Gusti. Diantara nonbelievers kami kawas Penenniah ku berkah spiritual tinimbang barudak jeung nonbelievers anu Hannah nu ditinggalkeun tanpa berkah kayaning Hannah éta tanpa barudak. Naon urang ngarasa aya pujian ka Alloh, sabenerna boasting tina berkah kami. Urang kudu siap masihan pujian ka Alloh sepanjang waktos tapi urang teu kedah hilap ngeunaan jiwa leungit anu milih jadi kalawan Anjeunna. Anjeun tiasa nyandak pangakuan accomplishments anjeun sarta malah nyandak tanggungjawab tanpa nyokot kamulyaan jauh ti Allah. Anjeun narima pamadegan berkah sabab milih leumpang jalur-Na. Masihan kamulyaan Allah haté anjeun, pikiran, jeung solat. kecap anjeun nu ngan éta, kecap. Pernah ngabohong boh. Mun hiji interviewer éta nanya kumaha anjeun geus rengse hal tos Anjeun rengse, nganggo iman Kecap. Iman nyaeta pilihan Anjeun, ku pilihan anjeun Allah tos milih keur ngaberkahan Anjeun, kalayan méré kamulyaan ka Allah pikeun maranéhanana berkah Anjeunna baris terus ngalakukeun kitu. Dina catetan sejen, lamun aya berjuang pikeun manggihan gawé coba mun ngahontal kaluar ka Allah malah leuwih.

  13. Jonathanwalon

    Ieu pesen Pasti diperlukeun ngadangu. Kuring manggihan sorangan battling kalawan timer bener malah dina tulisan Facebook anu ngeunaan Gusti. Kuring nebak Abdi peryogi kasampak jero kana motif mah sagalana I do. ilaing mah jeung sadulur Kristus, lamun y'all ngalakukeunana, neneda keur kuring!

  14. Meganwalon

    hatur nuhun pisan pikeun babagi seratan Anjeun. abdi 14 sarta kulawarga kuring teu balik ka garéja sangkan abdi estu kudu kieu jeung lianna sumberdaya Kristen sarta barang pikeun mantuan kuring angka kaluar naon naon tentang iman lamun nu ngajadikeun rasa naon kitu hatur nuhun pikeun babagi na bener mantuan sarta encouraging.

  15. JBwalon

    Ngali Trip yén. Ngahargaan bro eupan balik tapi hanjakalna urang gé kudu satuju kana satuju kana ieu. Ngabarakatak.. Aya ayat dina proyék nu nyatakeun “Alloh mere sarta anjeunna nyokot jauh” tapi éta kecap tina Proyék sanés Allah. Proyék éta taqwa tur teu salah di payuneun Gusti tapi momen anjeunna spoke pamadegan kecap eta datang ti hiji titik goblog of view tina sabaraha anjeunna ditanggap Gusti dioperasikeun. Maca ngaliwatan sesa Proyék (husus bab 38-41) Gusti speaks ka proyék ngeunaan kumaha goblog anjeunna geus diucapkeun ti anjeunna sarta miwarang anjeunna patarosan ngeunaan asumsi na. dina proyék 42:3 (NIRV) Proyék jawab ka Allah sarta nyarios: “Anjeun dipenta kuring, 'Saha saur anjeun anjeun mun satuju jeung rencana kuring? Anjeun teu nyaho naon nu keur diajak ngobrol ngeunaan.’ Kuring spoke ngeunaan hal kuring teu sagemblengna ngartos. Kuring dikaitkeun hal anu éta teuing ngajentul for geus nyaho aing.” Lajeng di-6 ayat Proyék ceuk: “Sangkan hate sorangan. Aku bener punten keur naon ceuk kuring ngeunaan anjeun. Éta naha Kuring linggih di lebu jeung ashes.” Saatos anjeunna repented éta nalika hal mimiti buka nyata ogé pikeun manéhna deui. Alloh miharep manehna ningali anjeunna teu nyandak jauh sagala barang na (ieu Iblis) jeung ieu sieun Proyék ditingal dina awal buku anu diwenangkeun aksés Iblis nuliskeun hirupna. Lalampahan kuring teu hayang nyieun hiji acara paguneman urang dina 'bagian comment’ jadi lamun ningali perlu ngan ngahubungan email abdi keur reply. Kuring admire bakat anjeun sarta haté anjeun pikeun ngalayanan lalaki Alloh. engké

  16. ngabiayaanwalon

    Kualitas artikel atawa pedaran nya rusiah ka janten fokus pikeun
    jalma mayar kaca web neng, éta naon situs web ieu nyadiakeun.