Rap & Agama

Kanggo anggere aku bisa, hip hop wis obsesi karo Gusti Allah lan agama. Aku ora ateges kanggo nuduhaké yèn kabèh rapper sing devotees agama. Nanging sawetara rapper - utawa seniman sembarang kanggo sing prakara - bisa goyangake nggusah kalebu Allah nang endi wae ing seni. Iku alam lan apik kanggo kita bab Allah, nanging pitakonan, apa sing kita matur? Sawetara bakal ngomong, "Iku mung music. Aja njupuk iku supaya akeh!” Nanging apa sing rapper ngandika ing mic luwih serius saka sampeyan bisa mikir.

Sawetara wis digunakake hip hop kanggo nyebut agama yakin tulus utawa kekurangan kuwi. Islam, Lima Percenters, Kristen, Agnosticism, ateisme, lan agama liyane kabeh wis disedhiyakake liwat wangun seni. Aku hip hop iku unik cocog kanggo nyebut kasetyan lan pengabdian kanggo tindakan kita lagi hasrat babagan. Sebagéyan amarga saka rawness milutaken budaya lan sebagéyan amarga hip hop ngidini kanggo liyane tembung, mangkono bisa bener "mulang.”

Nanging sing paling saka wektu hip hop luwih kaya Barbershop saka kelas Sekolah Minggu. Rapper recklessly mbukak mati ing cangkem, apa padha ngerti apa sing lagi padha ngomong babagan utawa ora.

sincerity vs. recklessness

Ana uga kang puisi nggambarake tulus - search for lan perjuangan karo bebener - sanadyan kadhangkala salah. Aku ngormati. Salah Kristus The Roots ' "Duh Gusti 2.0,” utawa Kendrick Lamar kang "Dying saka Ngelak”.” *Malah nalika aku ora setuju karo pemanggih utawa Serat, Aku seneng ngrungokake wanderings tulus. Lan asring gerakane kula ndedonga kanggo fellow emcees sandi.

Hip hop wis mesthi wis sisih rodo peteng sanadyan, ngendi seniman nambani Allah lan agama karo disrespect lan irreverence. Rapper koyone pituturKu tembung aran tengen ing wayahe - apa padha bener pracaya mau utawa ora. Lan ing "post-Kristen” bangsa kaya kito, iki assaults sembrono biasane ngarahke ing Gusti Yesus lan pasamuwan.

mesthi, ana sawetara bab - kaya lelamis lan dhuwit luwe "juru” - Sing pantes, supaya dipoyoki. nanging susah, Kitab Suci, pasamuwan, lan Gusti Allah piyambak sing asring dianggep kaya karakter sepele ing crita fiksi. Aku ngakeni, rapper krungu pirembagan bab "freaky” bocah-bocah wadon ing koor pasamuwan aku cringe, nanging boten salin kula luwih saka moyoki Gusti Yésus déwé.

Akeh rapper wis disebut piyambak Gusti Allah, sijine piyambak ing tingkat karo Gusti Yésus, lan wis boastfully dijupuk jeneng Gusti muspra. Padha wis dibangun album wutuh watara tema irreverent agama. Padha wis digunakake kreatifitas sing Gusti Allah-diwenehi kanggo ngala-ala nitahake sing. carane ironic.

Minangka muridé Gusti, Aku wong gelo dening aku krungu, nanging luwih saka iku aku wedi sing gedhe-gedhe sing spew tembung-tembung sing nyenyamah. Kita bakal wedi kanggo wong sing 'd ngidoni pasuryan saka Presiden, nanging kita kudu malah luwih wedi kanggo wong sing spits ing pasuryan saka Gusti Allah SWT.

Respon Kanthi Grace

Dadi carane aku kudu nanggapi? Aku miwiti kampanye kanggo boikot music sing. utawa, dadi rapper aku, Aku nulis rekaman diss Shiver kanggo abad. Aku bakal supaya sampeyan arep apa salah siji saka cedhak sing tengen utawa salah. nanging sajujure, Aku ora mikir bakal padha nglakoni akeh kanggo alamat masalah nyata.

The music rapper iki nerbitaké punika bayangan sing ati. tembung kita tansah Gambar sampurna saka apa arep nang kita. Apa kowe tau kasandhung nalika nyekeli kaca banyu utawa jus? Punapa mawon sampeyan wis ing kaca kutah metu dhateng ing lemah. Kita kabeh ngerti, clumsiness kita ora gawé Cairan, iku mung nuduhake kita apa ing kaca. Iku bab sing padha karo tembung kita. Nalika kita nganggo, utawa rap, isi atiku wis spilling metu. Speech lan music ora nggawe kita dosa, nanging ora mbabarake apa ing ati lan pikiran kita (Matthew 12:34).

Ing cahya saka sing, ngrungokake sawetara saka rapper sing njupuk munggah tema agama dhateng kula loro iku.

First, padha ora ngerti sing Yesus punika. Yen padha, padha ora bakal nganggo marang cara iki. mesthi, padha ngerti Gusti Yésus kuwi wong Yahudi sing wis dipentèng rong ewu taun kepungkur. nanging, padha ora saestu mangertos bab Panjenenganipun.

Ora ana wong utawa wadon ing tengen pikiran bakal nyoba kanggo nyelehake piyambak ing tingkat karo Bowling Absolute yen padha saestu mangertos marang dadi kuwi. Ora bakal Disrespect marang dening associating marang karo seksual tumindak lewd utawa panganiaya yen padha mangerti, yèn Panjenengané ana Judge langgeng jiwo. Padha ora tos jeneng watara kaya Gusti iku oleh lan nambani jeneng karo levity lan disrespect kuwi.

Yen wis saestu wus ndeleng Gusti Yesus, sampeyan ngerti sing Panjenenganipun tandhinganipun. Nalika saestu ngerti King, sampeyan manuta marang, sampeyan ora tantangan iku. Dadi mung kesimpulan aku bisa tarik iku padha ora weruh marang kanggo prihatinku.

kapindho, kita kudu wong sing ngerti Gusti Yésus nganggo munggah. Ora mung ing lagu lan blog, nanging ing meja nedha bengi, ing boardroom, lan ing kelas. Apa? Amarga ora nggatekke iki lan irreverence ora unik kanggo rapper. gambar sembrono iku mung siji expression saka iku. We manggon ing budaya ngandika kanggo bebener (2 Korinta 4:4).

Opening Eyes Wuta

Dadi yen sampeyan ngerti Gusti Yésus, marang kanca-kanca lan kulawarga bebener. Gusti Allah ora bakal toyed karo. Kang kanggo pemujaan, tresna, manut, lan sante. Kang nyata. Sengit dosa lan ngutus Putra nggawe adoh karo. Nyatane, Putra seda lan sampun nanggel paukuman kanggo dosa supaya kita ora kudu. Lan Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka kubur supaya kita bisa urip karo Panjenengané saklawasé.

Pass News Good iki ing kanggo wong! nanging mangga, nglakoni kanthi sih. Mungkasi yelling ing wong, lan miwiti maha wong. Yen sampeyan wis weruh Gusti Yésus kanggo prihatinku, iku ora amarga sampeyan luwih saka sapa bae. Iku amarga Allah mbukak mata wuta Panjenengan. Pray Panjenenganipun badhe tindakake padha kanggo kanca-kanca lan kulawarga.

Lan yen sampeyan ora ngerti Gusti Yésus, sampeyan kudu njaluk ngerti marang. Kang indescribably apik, lan luwih saka pantes pengabdian kita. Ana ora siji siji kita sing bisa saged kanggo nglirwakake Allah utawa nambani Putra kaya mung wong lanang liyane. kalanggengan kita hinges ing apa kita pracaya bab Gusti Yésus. Lan bebener iki, apa kita pracaya marang utawa ora, kita bakal dipun biji dening Panjenengane.

Dadi apa Gusti Allah kanggo sing nonbeliever sampeyan takon? nitahake, Sustainer, lan Judge. Lan yen kita bakal nguripake lan pracaya - Juruwilujeng.

*wewaler: Aku ora ngusulake sing ngrungokake songs kasebut ing ndhuwur. Salah siji wong ngandhut basa gawe salah sing ora cocok utawa mbiyantu kanggo akeh.

Enggo bareng

19 komentar

  1. AbeReply

    “Kita bakal wedi kanggo wong sing 'd ngidoni pasuryan saka
    Presiden, nanging kita kudu malah luwih wedi kanggo wong sing spits ing pasuryan saka Gusti Allah SWT.” – ukara kang powerfull!

    Matur nuwun kanggo artikel iki Trip! Aku seneng tenan Kristen Hip Hop amarga aku tansah felt sing lyrically iku wis luwih isi lan piwulang saka normal CCM memuji music.

    Pambrontakan, Aku wis tau disenengi sekuler Hip Hop amarga saka pancet mbaleni isi lyrical saka jinis, obatan, exalting poto, etc. Sing wis bener malah sadurunge aku dadi Kristen.

    Nyatane, Aku tansaya munggah ngrungokake punk rock lan tansah rocker a. Nalika aku ketemu Kristen Hip Hop, Aku tresna iku! Kanca-kanca padha dumbfounded aku iki ngrungokake Hip Hop awit aku wis tansah seneng iku, paling sekuler Hip Hop.

    Mburu karya gedhe lan aku banget bakal kakangku! Kanggo Kamulyan Allah lan ingkang kula tresnani Saviour Gusti Yesus! :D

    • CherishJesusLuvReply

      Hey Trip,
      Aku setuju sing metu saka turah mbrawah saka jantung tutuk ngandika, supaya alamiah tembung songs sing arep dadi babagan whats arep ing wong.
      Aku uga seneng nambah sing akeh singers Country uga pirembagan bab Gusti Yesus minangka sawetara siji wong bakal ngombe karo? Ummm yeah tengen yen padha weruh wong wong bakal dadi asor lan ora bakal mikir akeh babagan ngombé. Utawa bakal nyoba kanggo ndhelikake ing ngarsané Allah.
      Aku seneng bareng ing kene lan karo sampeyan aku wis disebut nganggo wong bab Love Kang. Roh marang kula bilih Panjenenganipun badhe nganggo mbuwang kula kanggo wong. Aku ora sampurna lan aku nyoba kanggo tetep unstained dening donya, lan aku akeh kaya Kristen liyane uga.
      Aku wanted kanggo enggo bareng karo sawetara saka paseksenKu Dewata kaluhuran ing gesang kawula.
      Aku wis tansah felt kaya Aku rase Allah nonton kula malah minangka muda. Aku sing kanggo Gusti Yésus lan njaluk ilang ing dina mikir bab katresnan. Nalika aku ana 15 Gusti secara harfiah siram karo katresnan lan Roh lan aku nampa Roh Suci ing dina iku. tutuk iki digunakake dening Roh kanggo njawab pitakonan sing ana ing wong ing ati kamar. Lan Panjenenganipun ngandika dhateng kula mbuwang atiku mulangi kula rawuh manggon ing Aku lan bakal nglindhungi kula lan bakal nganggo mbuwang kula nalika wektu ana tengen. Aku elinga nalika aku ana ing bahan 9 lan wong-wong iki teka karo Trash komplong kebak kondom kanggo sekolah kita. Robert e. Lee ing Tyler Tx. Padha nuduhake kita akeh gambar lan deceases sing jinis bakal nggawa. Padha marang kita kanggo isi bebas isi munggah tas Trash coklat cilik kondom lan njupuk wong-wong mau yen kita needed wong. Padha Sabab anggonmu bisa menyang kantor perawat lan sawetara uga yen kita ora pengin dijupuk tengen banjur. Nalika padha ngandika,”Jinis Isi paling sing bakal tau isi.” Aku jumeneng ing-ngarep kabeh kelas bahan 9 lan wong-wong iki lan nyatakake. “Roh Suci ora Gusti Allah punika bab paling sampeyan lan aku bakal tau isi.” Padha polisi ngawal aku kantor nganti sawise padha rampung ana kuthah. Aku elinga sawetara mahasiswa ngadeg bebarengan karo aku lan ngandika dheweke tengen. Punika awal lelampahan.
      Mengko ing urip aku ana ing apartemen ing ngendi ana ngombé lan main kertu. Aku ngelingi aku felt kaya needed kanggo nylametake Panggonan iki koyo iki kepunjulen kula ing atiku. Aku ngeweruhi wong ing mesin karaoke miwiti ngomong jeneng lan ngandika bab kula sing aku ora ngerti carane bisa ngerti. Aku mirsani wong lan weruh Aku ndeleng sungu teka metu saka sirahe aku takon kancaku yen dheweke bisa ndeleng apa iki kedados uga, dheweke mangsuli ora, nanging dheweke felt kuwatir bab kita kang ana. Aku sumurup aku iki ningali bab kasukman kedados banjur. Aku weruh iku luwih silet cetha untu lan lan kuku kang, lan ing titik aku mlayu menyang lawang kanggo metu. Wong ing mesin karaoke disebut metu menyang wanita kanggo nutup lawang ing kula lan ora nglilani kula ninggalake, dheweke ora bisa lan banjur lumayu menyang lawang lan ngadeg ing-ngarep lawang nutup kula nang. Aku ana ing kejut lengkap ing punapa sabanjuré. Aku weruh setan ugliest bisa teka setengah cara metu saka wong iki kaya kanggo mangan kula tengen ana, lan ing wayahe panutup putih ayu teka mudhun liwat kabeh badan lan ing cepet setan mabur saka awak mans iki. Wong ora bisa ngadeg lan slid mudhun lawang menyang posisi lenggah lan aku weruh nangis mbukak mudhun pasuryan. Aku banjur bisa kanggo mbukak lawang malah karo wong lungguh ing-ngarep gampang kaya yen padha ora lungguh ana, lan wiwit mbukak minangka cepet kaya aku bisa metu saka apartemen Komplek iki.
      Aku ing jalur iki aku felt kaya aku needed kanggo numpak dhewe saka kabeh wong ing urip sing malah bakal nimbang ingkang nyemplungaken kawula dhateng kamar karo wong sing padha kepanjingan dhemit duweni. Lan aku perang cara adoh saka geng lan ala pengaruh. Aku dudu menehi kabèh urip kanggo Gusti Allah ing titik iki lan seneng kanggo nambah Aku isih ing latihan ing wilayah iki uga. Nanging Gusti Allah kanggo nglindhungi kula ing cara iki malah sanadyan aku isih nom lan mbetahaken sanget sih-rahmat lan sih-rahmat, isih baffles atine kanggo dina iki. katresnan iku Amazing. Aku mung pinanggih siji roh demonic liyane kanggo kang bisa ndeleng karohanen. Aku nyopir mudhun Hwy ing 155 lan Aku ngeweruhi piring mobil sing ngandika “Vampire” ing, kaya aku liwati mobil aku kapandeng ing driver lan weruh setan sing tengen ana ing awak mans. Aku nyepetake kanggo njaluk mudhun ing dalan adoh saka siji iki.
      Liyane Proteksi Allah ing gesang kawula. Nalika aku luwih enom sawetara wektu sawise aku nampa Roh Suci aku lagi numpak ing mburi mburi truk Pick munggah ing Louisiana lan punika kula lan telung sepupu kabeh enom banget ing mburi lan telung sepupu ing ngarep. Aku felt Roh mindhah kula kanggo sing Dheweke nduweni donya kabeh ing tangané, Lan Aku jumeneng lan wungu tangan marang Gusti Allah. Ing wayahe minangka sepupu ing mburi sing prapta kaya apa dheweke singing sing, seduluré sing nyopir iki maringaken truk ing sisih tengen kita lan kita ing kurva lan truk ana ing Lane ahead teka terus ing. seduluré sing nyopir ngandika, “Dear Allah apa aku wis rampung.” lan seduluré ing ngarep ngandika, “Gusti.” lan aku iki mung ngangkat tangan kawula Gusti Allah lan singing. Aku weruh udan-sujud tangan motong maya ayu teka mudhun ing cepet lan mbusak truk sing ana kanggo Kepala ing tabrakan karo us. Aku elinga ningali truk konco kita mudhun dalan kaya boten mentas kalakon. Nalika kita tak bali kanggo aunts omahku sepupu ngandika, “Kita bakal mati yen ora kagungan Cherish wis ing truk.” padha takon apa aku iki dilakoni maneh ana lan Aku ngandika hes singing tak donya kabeh ing tangané. sepupu aku isih ing Awe Allah kanggo pangayoman saka kabeh kita dina sing. Aku marang wong iku ora “kula” nanging “Gusti Allah” sing wis direksa us.
      Iki mung saperangan saka kakehan Allah wis direksa kula, nuduhake sih kula lan katahan kula saka gawe piala.
      Kanthi kabeh sing ngandika Mugi iki nyengkuyung wong metu ana, lan Maha Yesus ora mung bab “ningali” soko kelakon kanggo kita ngerti Kitab Suci ngandika Rahayu wong sing wis ora ndeleng nanging isih pracaya. Lan sing mung bagean saka tulisan sing FYI. Sedhih aku wanted kanggo nuduhake lan ngomong I Love Jesus, Aku pracaya lan paseksi kanggo pangayoman kang,sih, lan Cinta. I want everyone to know our King has a wedding feast He is preparing for His beloved. We as His Church are his beloved and He wants you and me and anyone reading this to prepare themselves for His appearing, and to repent from there sins and follow Him. I Love your music Trip. It has blessed my life and others around me. I pray that you will continue to Put Matt 6:33 into practice and live a life testifying to our Kings goodness. I am so thankful for good beats with God loving words that I and my young family can enjoy as we wait upon Him. Cherish :) I AM UNASHAMED!

      Matthew 6:33 But seek ye first the kingdom of God, and his righteousness; and all these things shall be added unto you.

  2. CLEAN MIMSHACHReply

    Talk about this rapper . He had aJesus walksvision in the Hip-hop industry as you have but what happened? “failedif you so to speak. What went wrong?…These are the questions you need to find answers to.

    Sitting back and analyzing What’s happening to Jesusimagewont change a thing. As a matter of fact that CANT alter JesusJESUS!!.

    He was crucified by some bunch of cheap Romans soldiers and that even led to the prove that He Jesus is God after He Resurrecting.

    Go get a record deal from YMCMB and Preach the Truth in a raw manner, and see whether you will survive as a rapper.say what the world wants to hearbusinesssmh

    They are so use to the world and it systems: Getting money, fornicating, etc.. to the extend that even if Jesus manifest Himself physically to them today, they will unconsciously slip back into there old ways later.

    You can easy destroy a tree at it nursing stage but not when it has fully established as a Timber.and the only way to get rid of a Timber completely is by destroying it root.

    So do what you ought to do to destroy the root of the problem as asavedbeing. Tell the world what they’ve not heard before.. A material proof of JesusExistence, Power and Glorynew light

  3. Nicholas J. GauslingReply

    Some friends of mine recently commented that the best way to recognize falsehood is by learning to recognize truth; I think that wisdom applies here. One could go about creating a campaign against this godless music, but even better is to keep producing God-centered music.

    I’m not much of a rap fan myself, but I am tremendously grateful that there are individuals such as yourself who are serving as a sort of indigenous missionary and reaching into that culture with the love of Christ.

  4. CLEAN MIMSHACHReply

    OK. it is time forChristian rappersto mock their (world) god(satan). its as simple as that.

    If you think our Jesus is being disrespected/mocked then you rappers are in the best position to also render their satan powerless by insulting/disrespecting satan the hard way twice.

    • CeCeReply

      Ya! Thanks for sharing Dr. Utley! I heard you speak at North Park University last fall and was impacted by this connection.

  5. Terence AbrahamReply

    Wow Will…..I do appreciate how powerful and subtly you used words to put through your thoughts [shows whats in your glass :) ]…I wanted to voice similar opinions, you really brought clarity into this topic using good examples.

    Thanks maneh,
    Terence.A

  6. MoNsTroSityReply

    there be gods MANY and lords MANY. (1Co8:5) aHaYah asher aHaYAH, TELL the CHILDREN of YISRAEL I AM HATH sent you. (Ex.3:14) & moreover the El of Avraham, Yitschak, n Yaacov (Ex.3:15).. YmmanuwEL, YesHaYAH HaMashiyach.

    PRAY & read your Bible intensely and the Holy One of YisraEl WIL reveal the answers from OUR Father which ART in heavenSalvation the Saviour is comin back for His ppl… “The TWELVE Tribes of YisraEL” & those that BELIEVE the WORD of aHaYAH.. search for YeshaSalvation as a HIDDEN treasureBless aHaYAHHe Who IS, He Who WAS, & He Who IS to COME. (Rev1:4) even so come, YesHaYAH. Amin.

  7. RJSALEZReply

    Dadi apa Gusti Allah kanggo sing nonbeliever sampeyan takon? I say ask them back, What’s a non believer to a God? ;)

  8. EmpressReply

    this is really a great message
    inspired me to write something today, don’t let some negative people or comments sway you from speaking the truth. I know that there are some out there that might try to get on your nerves. I am here to say Keep it up you are making a difference

  9. MsBReply

    When I was if the world, I was a heavy hip hop enthusiast because of the artistic creativity and mainly because of content. Listeners gravitate to words that appeal to the heart. dadi, in essence, as long as there are darkened hearts, there will be those that gravitate to the message. This article just serves notice on us who believe becausewe are made to light it up a city on a hilltopand we want people to ‘hit us up when they feel lostSO that we can navigate them tithe savior. You’ve outlined our sole mission in this article- thanx! P.S. LOVE THE CUP ANALOGY!!!! AWESOME. Gusti mberkahi

  10. sebutno: Rebel Rapper Trip Lee Talks About Rap & Agama - YES FM

  11. UnveilDa1Reply

    I love the thought process of Mr. Lee, I’ve been a follower of Trip from the jump, When he asked the question “Dadi carane aku kudu nanggapi? Aku miwiti kampanye kanggo boikot music sing. utawa, dadi rapper aku, Aku nulis rekaman diss Shiver kanggo abad. I’ll let you decide whether either of those approaches are right or wrong.I think a response with a diss record is very appropriate, I see it as an opportunity to do exactly what David did to Goliath. He had the chance to shut the mouths of the one who was speaking against his GOD. Now with the influence and the amazing GOD giving talent Trip has, I see it as a golden opportunity to Infiltrate the Industry.