rap & agama

Pikeun salami kuring bisa inget, hip hop geus miboga hiji obsesi jeung Allah jeung agama. Kuring teu mean ka nunjukkeun yén sadaya rappers nu devotees agama. Tapi sababaraha rappers - atawa seniman nu mana wae pikeun zat nu - bisa ngocok pangjurung pikeun antarana Allah tempat di seni maranéhanana. Ieu alam sarta alus pikeun urang nyarita ngeunaan Allah, tapi Patarosan ieu, naon we nyebutkeun? Sababaraha bakal ngomong, "Ieu sakadar musik. Ulah nyokot eta jadi serius!” Tapi naon rapper nyebutkeun dina mic leuwih serius ti Anjeun bisa mikir.

Sababaraha geus dipaké hip hop pikeun nganyatakeun kapercayaan agama tulus maranéhanana atawa kakurangan tujuanana. Islam, Nu Lima Percenters, agama Kristen, Agnosticism, ateisme, jeung agama sejen geus sadaya geus diwanohkeun ngaliwatan bentuk seni. Jigana hip hop nyaéta uniquely cocog pikeun nganyatakeun kasatiaan jeung bakti ka nanaon urang keur gairah ngeunaan. Sabagean alatan rawness compelling budaya sarta sabagean sabab hip hop ngamungkinkeun leuwih kecap, sahingga anjeun sabenerna bisa "ngajar.”

Tapi lolobana waktu hip hop leuwih kawas barbershop ti kelas Sakola Minggu. Rappers recklessly ngajalankeun off di muara, naha maranéhanana nyaho naon keur maranehna ngawangkong ngeunaan atawa teu.

kajembaran vs. Recklessness

Aya sababaraha nu rhymes ngagambarkeun hiji tulus - milarian jeung bajoang jeung bebeneran - sanajan sakapeung sesat. Kuring hormat nu. Hiji nyangka tina Nu Akar ' "Dear Allah 2.0,” atawa Kendrick Lamar sacara "dying tina haus”.” *Komo basa kuring satuju jeung asumsi atawa conclusions maranéhanana, Kuring ngarasakeun dengekeun wanderings tulus. Jeung eta mindeng ngalir kuring neneda keur sasama emcees mah.

Hip hop geus sok kungsi sisi darker sanajan, mana seniman ngubaran Allah jeung agama jeung disrespect jeung irreverence. Rappers sigana ngomong naon kecap ngarasa katuhu dina momen - naha maranehna sabenerna percaya eta atawa henteu. Jeung dina hiji "post-Christian” bangsa kawas ours, ieu assaults gagabah biasana aimed di Yesus jeung gereja-Na.

Tangtosna, aya sababaraha hal - kawas hypocrisy jeung duit lapar "preachers” - Nu pantes jadi meledek. tapi sedih, Alkitab, gareja, jeung Allah Dirina mindeng ngarawat kawas karakter kalindih dina carita fiksi. kuring ngaku, rappers dédéngéan obrolan ngeunaan "freaky” katresna dina paduan suara gereja ngajadikeun kuring cringe, tapi euweuh grieves kuring leuwih ti mocking Yesus Dirina.

Loba rappers geus disebut sorangan Allah, nempatkeun diri dina level jeung Yesus, jeung geus boastfully dicokot ngaran Gusti di hawa. Maranéhanana geus ngawangun sakabeh albeum kira-kira téma irreverent agama. Maranéhanana geus dipaké kreativitas maranéhanana Allah-dibikeun ka ngahina Creator maranéhanana. kumaha ironis.

Salaku follower Yesus, Kuring keur pribadi gelo ku naon atuh ngadangu, tapi leuwih ti tangka simkuring ngaraos sieun pikeun leuwih anu spew ieu kecap blasphemous. Urang sadaya bakal sieun keur lalaki anu kukituna nyiduh dina nyanghareupan Présidén, tapi urang kudu komo leuwih sieun keur lalaki anu spits dina nyanghareupan Alloh swt.

Ngarespon Jeung Grace

Jadi kumaha atuh ngabales? Mah bisa dimimitian kampanye ka Boikot musik maranéhanana. atawa, salaku rapper a sorangan, Mah bisa nulis catetan diss scathing pikeun umur. Abdi gé hayu anjeun mutuskeun boh tina deukeut maranéhanana anu bener atawa salah. tapi jujur, Ku teu sangka bakal ngalakukeun loba nepikeun masalah nyata.

Musik rappers ieu ngaleupaskeun mangrupa cerminan hate maranéhanana. kecap urang sok gambar sampurna naon nu keur jalan dina jero urang. Dupi anjeun kungsi tripped bari nyekel sagelas cai atawa jus? Naon bae anjeun geus di kaca spills kaluar onto taneuh. Sakumaha urang sadaya nyaho, clumsiness urang teu ngahasilkeun cairan, wae euy nembongkeun urang naon dina kaca. Ieu hal anu sarua jeung kecap urang. Lamun urang nyarita, atawa rap, eusi hate urang spilling kaluar. Biantara jeung musik teu nyieun urang loba dosana, tapi teu ngalaan naon di hate jeung pikiran urang (Matthew 12:34).

Dina cahya nu, ngadengekeun sababaraha rappers anu nyokot nepi téma agama ngabejaan kuring dua hal.

kahiji, teu ngarti anu Yesus geus. Lamun maranehna teu, maranéhanana henteu kungsi bakal nyarita ka Anjeunna cara ieu. Tangtosna, maranehna nyaho Yesus ieu man Yahudi anu disalib dua rébu taun ka tukang. tapi, teu sabenerna ngarti Anjeunna.

No man atawa awewe dina pikiran katuhu maranéhanana bakal coba pikeun nunda sorangan dina level jeung Pangawasa mutlak lamun maranehna sabenerna dipikaharti Anjeunna jadi saperti. Taya sahijieun bakal disrespect Anjeunna ku associating Anjeunna jeung meta seksual lewd atawa kekerasan lamun maranehna dipikaharti yén Manéhna Hakim langgeng tina jiwa maranéhanana. Maranéhanana teu bakal Tos ngaranna kira-kira kawas Anjeunna taya sahijieun sarta ngubaran ngaran-Na jeung levity jeung disrespect saperti.

Lamun anjeun geus sabenerna katempo Yesus, Anjeun ngarti anu Anjeunna incomparable. Lamun anjeun sabenerna nyaho Raja, Anjeun ngalebetkeun ka otoritas-Na, Anjeun teu tangtangan eta. Jadi ngan kacindekan kuring bisa ngagambar nyaeta aranjeunna geus teu katempo Anjeunna keur anu Manéhna nyaéta.

kadua, urang kudu jalma anu nyaho Isa nyarita nepi. Teu ngan di lagu jeung tulisan blog, tapi di meja dinner, dina boardroom nu, jeung kelas. kunaon? Sabab jahiliah ieu irreverence teu unik ka rappers. seni gagabah ngan hiji ekspresi eta. Urang hirup dina budaya dilolongan ka kaleresan (2 Korinta 4:4).

Muka Panon Buta

Jadi lamun nyaho Yesus, nyaritakeun babaturan jeung kulawarga kaleresan. Allah teu bisa toyed jeung. Anjeunna jadi disembah, dipikacinta, diturut, jeung ngarasakeun. Anjeunna nyata. Manéhna hates dosa tur dikirim Putra-Na ulah jauh jeung éta. Kanyataanna, Putra-Na pupus jeung nyandak hukuman pikeun dosa jadi we teu tangtu kudu. Jeung Allah diangkat Anjeunna ti alam kubur supaya urang bisa hirup jeung Anjeunna salawasna.

Pas News Good ieu dina ka batur! tapi mangga, ngalakukeunana jeung rahmat. Ngeureunkeun yelling di urang, tur mimitian asih eta. Mun anjeun geus katempo Yesus keur anu Manéhna nyaéta, éta teu sabab geus leuwih hade tinimbang sasaha. Ieu sabab Allah dibuka panon buta Anjeun. Neneda Anjeunna bakal lakonan hal nu sarua pikeun babaturan jeung kulawarga.

Tur upami Anjeun salah teu nyaho Yesus, Anjeun kudu dibere nyaho Anjeunna. Anjeunna indescribably alus, jeung leuwih ti pantes bakti urang. Aya teu single salah sahiji urang anu bisa mampuh malire Allah atawa ngubaran Putra-Na kawas ngan dude sejen. kalanggengan urang hinges naon urang percaya ngeunaan Yesus. Jeung kabeneran aya, naha urang percaya ka Anjeunna atawa teu, urang bakal judged ku Anjeunna.

Jadi naon Allah ka nonbeliever anjeun nanya? panyipta, Sustainer, jeung Hakim. Jeung lamun urang gé ngahurungkeun jeung percaya - Jurusalamet.

*Bantahan: Kaula teu recommending nu ngadangukeun lagu didadarkeun di luhur. Salah sahijina ngandung basa ngintip nu teu bakal hade atawa mantuan pikeun rupa-rupa.

biasa

19 comments

  1. Abewalon

    “Urang sadaya bakal sieun keur lalaki anu kukituna nyiduh dina nyanghareupan tina
    presiden, tapi urang kudu komo leuwih sieun keur lalaki anu spits dina nyanghareupan Alloh swt.” – kalimah anu pohara kuat!

    Hatur nuhun pikeun artikel ieu Trip! Nyaan ngarasakeun Christian Hip Kurawa alatan kuring sok ngarasa yen lyrically nya kungsi leuwih eusi jeung pangajaran ti normal CCM pujian musik.

    Ironisna, Kuring geus kungsi liked sekuler Hip Kurawa alatan konstan repeating eusi liris bandung, ubar, exalting diri, jsb. Nu geus bener komo saméméh kuring jadi Christian.

    Kanyataanna, Kuring tumuwuh nepi dengekeun punk rock jeung sok kango a. Lamun kuring manggihan Christian Hip Kurawa, Kuring dicinta eta! babaturan mah éta dumbfounded nu ieu mah dengekeun Hip Kurawa saprak kuring geus sok disliked eta, sahenteuna sekuler Hip Kurawa.

    Jieun dina ngalakonan pagawean gede jeung teuing lah adi mah! Pikeun Maha Suci Allah jeung tercinta urang Saviour Yesus! :D

    • CherishJesusLuvwalon

      Hey Trip,
      Kuring satuju yen kaluar ti kaayaanana jantung sungut speaks, jadi alami kecap ka lagu bade jadi ngeunaan nuhun jalan dina hiji jalma.
      Abdi oge hoyong nambahkeun loba panyanyi Nagara ogé obrolan ngeunaan Yesus salaku sababaraha hiji bakal nginum jeung? Ummm hehehehe katuhu lamun maranehna nempo manéhna bakal jadi hina jeung teu bakal mikir loba ngeunaan nginum. Atawa bakal nyoba nyumputkeun ti ayana-Na.
      Abdi hoyong bagikeun di dieu sarta anjeun mah geus disebut nyarita ka jalma ngeunaan Love-Na. Roh-Na ka kuring yen Anjeunna bakal nyarita threw kuring jalma. Kami teu sampurna jeung kuring nyoba cicing unstained ku dunya, jeung keur ngembang saperti Kristen séjén ogé.
      Kuring hayang babagi sareng anjeun sababaraha kasaksian mah Dewata aduh dina kahirupan sorangan.
      Kuring kungsi sok ngarasa kawas kuring bisa ngarasa Allah ningali kuring komo salaku nonoman a. Mah, tangtu nyanyi ka Anjeunna jeung musna dina poé pamikiran ngeunaan asih-Na. Kapan ieu mah 15 Gusti hartina showered kuring jeung cinta jeung Roh-Na jeung narima Roh Suci poe nu. sungut mah dipaké ku Roh ka ngajawab patarosan nu ieu dina batur dina hate kamar. Jeung Anjeunna spoke ka kuring threw jantung mah nétélakeun kuring Manéhna geus datang ka hirup di kuring jeung bakal nangtayungan kuring jeung bakal nyarita threw kuring iraha waktuna ieu katuhu. Kuring inget basa kuring di kelas 9 jeung urang ieu datang jeung runtah kaléng pinuh ku kondom ka sakola urang. Robert E. Lee di Tyler TX. Maranéhanana némbongkeun urang loba gambar jeung deceases nu sex bakal mawa. Maranéhanana ka urang eusian Luncat ka eusian nepi tas runtah coklat leutik kondom jeung dicokot lamun urang diperlukeun eta. Tembok nétélakeun urang nu urang bisa indit ka kantor ngarawat tur meunangkeun sababaraha ogé lamun urang teu hayang dicokot katuhu tuluy. Sabot maranéhanana ceuk,”Sex téh keusikan pangalusna nu bakal kungsi ngeusian.” Kuring nangtung nepi di-hareup sakabeh kelas kelas 9 jeung urang ieu jeung diproklamasikeun. “Roh Suci No Allah nyaeta hal pangalusna anjeun jeung kuring bakal kungsi ngeusian.” Maranehna polisi pangawal kuring ka kantor nepi ka sanggeus maranéhanana geus réngsé aya ngabahekeun. Kuring jadi inget sababaraha siswa ngadeg babarengan jeung kuring jeung ceuk baé katuhu. Ieu awal lalampahan mah.
      Saterusna dina in Kahirupan mah di hiji apartemen mana aya minum sareng kaulinan kartu. Kuring jadi inget Kuring ngarasa kawas kuring diperlukeun pikeun ngungsi tempat ieu rarasaan ieu overwhelmed kuring di jantung mah. Kuring noticed manusa dina mesin karaoke dimimitian ngomong ngaran mah spoke hal ngeunaan kuring mah teu nyaho kumaha manéhna bisa nyaho. Kuring diawaskeun manéhna jeung noticed mah bisa nempo tanduk datang kaluar ti sirah-Na Kuring nanya sobat lamun manéhna bisa nempo naon ieu lumangsung ogé, manéhna ngawaler no, tapi manéhna ngarasa hariwang ngeunaan urang keur aya. Mah emang mah manéh hiji hal spiritual lumangsung terus. Kuring nempo leuwih hal agul huntu seukeut jeung jeung cakar, jeung di titik nu lumpat ka panto pikeun meunangkeun kaluar. Manusa dina mesin karaoke disebut kaluar ka awewe nutup panto dina kuring teu hayu atuh ninggalkeun, manéhna teu bisa jeung manéhna hurried ka panto jeung nangtung di-hareup panto nutup kuring di jero. Ieu mah di shock lengkep di naon kajadian saterusna. Kuring nempo sétan ugliest mungkin datang satengah jalan kaluarna manusa ieu saolah-olah ka devour kuring katuhu aya, jeung di moment nu nutupan bodas geulis datang turun leuwih sakabéh awak mah dina instan sétan nu flew ti awak mans ieu. man teu bisa nangtung jeung slid turun panto kana posisi diuk jeung kuring saw lawon ngajalankeun turun beungeutna. Ieu mangka bisa muka panto komo jeung manusa ieu linggih di-hareup salaku gampang lamun manéhna teu linggih aya, jeung mimiti ngajalankeun salaku gancang salaku mah bisa kaluar ti apartemen kompléks ieu.
      I di titik ieu mah ngarasa saolah-olah kuring diperlukeun pikeun numpak diri ti sakumna rahayat dina kahirupan mah komo bakal mertimbangkeun pikeun nunda kuring kana hiji kamar jeung jelema anu éta sétan kasurupan. Jeung saterusna mah perang cara mah jauh ti geng jeung pangaruh goréng. Kuring teu bener méré sakabeh hirup mah ka Allah di titik ieu hoyong nambahkeun Kami masih dina latihan di wewengkon ieu ogé. Tapi pikeun Allah pikeun nangtayungan kuring cara ieu sanajan ieu ngora jeung merlukeun jadi loba rahmat jeung kurnia, masih baffles pikiran mah nepi ka poé ieu. asih nya endah pisan. Kuring geus ngan encountered hiji sumanget demonic lain nu kuring bisa nempo sacara rohani. Mah nyetir turun hwy nu 155 jeung kuring noticed piring mobil nu ceuk “vampir” dina eta, salaku mah diliwatan mobil kuring melong supir jeung nempo sétan hak aya di awak mans. Kuring nyepetkeun pikeun meunangkeun dina turun jalan jauh ti ieu.
      conto sejen Protection Allah dina kahirupan mah. Kapan ieu mah ngora sababaraha waktu sanggeus kuring narima Roh Suci mah tunggang dina ahir deui tina truk nyokot di Louisiana jeung ieu kuring jeung tilu cousins ​​sadaya pisan ngora di bagian tukang jeung tilu cousins ​​di hareup. Kuring ngarasa Roh pindah kuring nyanyi Manéhna ngabogaan sakabeh dunya leungeun-Na, Jeung kuring nangtung luhur jeung diangkat leungeun mah ka Allah. Dina momen nu jadi cousins ​​mah balik deui nu nempo kuring kawas naha ieu manéhna nyanyi anu, misan mah anu nyetir ieu ngalirkeun truk ka katuhu urang jeung urang aya di kurva jeung truk hiji di jalur nu dihareupeun datang lempeng dina. misan mah anu nyetir ceuk, “Dear Allah naon mah dipigawé.” jeung misan mah lain di hareupeun ceuk, “Ya Allah.” jeung kuring ngan ngangkat leungeun mah ka Allah jeung nyanyi. Kuring nempo hujan-sujud leungeun slash awan geulis turun dina instan jeung nyabut truk nu ka kantor dina ngahiji sacara lengkep jeung urang. Kuring inget ningali truk balik urang dina turun jalan saolah-olah sia geus kajadian. Lamun urang meunang deui ka aunts mah imah cousins ​​mah ceuk, “Urang sadaya bakal paéh lamun teu miboga cherish geus di truk teh.” maranehna nanya kuring naon ieu mah ngalakonan deui aya mah ceuk hes nyanyi meunang sakabeh dunya leungeun-Na. cousins ​​mah kuring masih di angen Allah pikeun panangtayungan-Na sakabeh urang poe nu. Kuring ka maranehna ieu teu “abdi” tapi “Allah” anu geus ditangtayungan urang.
      Ieu mah sakadar sababaraha loba kali Allah geus ditangtayungan kuring, némbongkeun rahmat ka kuring sarta diteundeun kuring ti ngarugikeun.
      Jeung sagala rupa nu ceuk Kuring ngaharepkeun ieu nyorong batur kaluar aya, jeung Loving Yesus teu saukur ngeunaan “manéh” hal kajadian keur urang nyaho Kitab Suci nyebutkeun rahayu nyaéta manusa anu geus teu katempo jeung can masih percaya. Jeung nu ngan hiji bagian Kitab Suci anu FYI. Anyways kuring hayang pikeun ngabagikeun ieu nyebutkeun I Love Yesus, Kuring percaya jeung mere kasaksian ka panyalindungan-Na,kajembaran manah, jeung Cinta. I want everyone to know our King has a wedding feast He is preparing for His beloved. We as His Church are his beloved and He wants you and me and anyone reading this to prepare themselves for His appearing, and to repent from there sins and follow Him. I Love your music Trip. It has blessed my life and others around me. I pray that you will continue to Put Matt 6:33 into practice and live a life testifying to our Kings goodness. I am so thankful for good beats with God loving words that I and my young family can enjoy as we wait upon Him. Cherish :) I AM UNASHAMED!

      Matthew 6:33 But seek ye first the kingdom of God, and his righteousness; and all these things shall be added unto you.

  2. CLEAN MIMSHACHwalon

    Talk about this rapper . He had aJesus walksvision in the Hip-hop industry as you have but what happened? “failedif you so to speak. What went wrong?…These are the questions you need to find answers to.

    Sitting back and analyzing What’s happening to Jesusimagewont change a thing. As a matter of fact that CANT alter JesusJESUS!!.

    He was crucified by some bunch of cheap Romans soldiers and that even led to the prove that He Jesus is God after He Resurrecting.

    Go get a record deal from YMCMB and Preach the Truth in a raw manner, and see whether you will survive as a rapper.say what the world wants to hearbusinesssmh

    They are so use to the world and it systems: Getting money, fornicating, jsb. to the extend that even if Jesus manifest Himself physically to them today, they will unconsciously slip back into there old ways later.

    You can easy destroy a tree at it nursing stage but not when it has fully established as a Timber.and the only way to get rid of a Timber completely is by destroying it root.

    So do what you ought to do to destroy the root of the problem as asavedbeing. Tell the world what they’ve not heard before.. A material proof of JesusExistence, Power and Glorynew light

  3. Nicholas J. Gauslingwalon

    Some friends of mine recently commented that the best way to recognize falsehood is by learning to recognize truth; I think that wisdom applies here. One could go about creating a campaign against this godless music, but even better is to keep producing God-centered music.

    I’m not much of a rap fan myself, but I am tremendously grateful that there are individuals such as yourself who are serving as a sort of indigenous missionary and reaching into that culture with the love of Christ.

  4. CLEAN MIMSHACHwalon

    OKÉ. it is time forChristian rappersto mock their (world) god(satan). its as simple as that.

    If you think our Jesus is being disrespected/mocked then you rappers are in the best position to also render their satan powerless by insulting/disrespecting satan the hard way twice.

    • Cecewalon

      nuhun! Thanks for sharing Dr. Utley! I heard you speak at North Park University last fall and was impacted by this connection.

  5. Terence Abrahamwalon

    Wow Will…..I do appreciate how powerful and subtly you used words to put through your thoughts [shows whats in your glass :) ]…I wanted to voice similar opinions, you really brought clarity into this topic using good examples.

    nuhun sakali deui,
    Terence.A

  6. MoNsTroSitywalon

    there be gods MANY and lords MANY. (1Co8:5) aHaYah asher aHaYAH, TELL the CHILDREN of YISRAEL I AM HATH sent you. (Ex.3:14) & moreover the El of Avraham, Yitschak, n Yaacov (Ex.3:15).. YmmanuwEL, YesHaYAH HaMashiyach.

    PRAY & read your Bible intensely and the Holy One of YisraEl WIL reveal the answers from OUR Father which ART in heavenSalvation the Saviour is comin back for His ppl… “The TWELVE Tribes of YisraEL” & those that BELIEVE the WORD of aHaYAH.. search for YeshaSalvation as a HIDDEN treasureBless aHaYAHHe Who IS, He Who WAS, & He Who IS to COME. (Rev1:4) even so come, YesHaYAH. Amin.

  7. Empresswalon

    this is really a great message
    inspired me to write something today, don’t let some negative people or comments sway you from speaking the truth. I know that there are some out there that might try to get on your nerves. I am here to say Keep it up you are making a difference

  8. MsBwalon

    When I was if the world, I was a heavy hip hop enthusiast because of the artistic creativity and mainly because of content. Listeners gravitate to words that appeal to the heart. janten, in essence, as long as there are darkened hearts, there will be those that gravitate to the message. This article just serves notice on us who believe becausewe are made to light it up a city on a hilltopand we want people to ‘hit us up when they feel lostSO that we can navigate them tithe savior. You’ve outlined our sole mission in this article- thanx! P.S. LOVE THE CUP ANALOGY!!!! AWESOME. berkah Allah

  9. sambutan: Rebel Rapper Trip Lee Talks About Rap & agama - YES FM

  10. UnveilDa1walon

    I love the thought process of Mr. Lee, I’ve been a follower of Trip from the jump, When he asked the question “Jadi kumaha atuh ngabales? Mah bisa dimimitian kampanye ka Boikot musik maranéhanana. atawa, salaku rapper a sorangan, Mah bisa nulis catetan diss scathing pikeun umur. I’ll let you decide whether either of those approaches are right or wrong.I think a response with a diss record is very appropriate, I see it as an opportunity to do exactly what David did to Goliath. He had the chance to shut the mouths of the one who was speaking against his GOD. Now with the influence and the amazing GOD giving talent Trip has, I see it as a golden opportunity to Infiltrate the Industry.