новы Запавет

Я раблю музыку для жыцця. І як многія з вас ведаюць таксама, тая музыка, якую я раблю, гэта трохі адрозніваецца ад песень, якія вы маглі б пачуць на службе CHBC. Ёсць шмат рэчаў, пра хіп-хоп, якія робяць яго адрозніваецца ад іншых жанраў музыкі. Адна рэч, якая не з'яўляецца унікальным для хіп-хопа, але больш распаўсюджаным з'яўляецца рэміксам.

Што звычайна адбываецца з рэміксам гэта вы бераце на песню, якую вы ўжо зрабілі, і вы рэмікс. Вы захаваць некаторыя элементы ад арыгінала, але вы таксама змяніць некаторыя рэчы, каб паставіць новы спін на яго. Так што вы можаце дадаць новыя тэксты песень, ці цэлы новы рытм, ці проста іншы падыход да таго ж. Але адна з мэтаў складаецца ў тым, каб даць слухачу нешта новае і нават палепшыць на песню.

Ну Новы Запавет, якія нашы тэкставыя размовы пра сёння, амаль як рэмікс. Я кажу, што, таму што Бог абяцае зрабіць новы запавет са Сваім народам, але ўсе пра гэта не новая. Яго характар ​​не змяніўся, Яго абяцанні не змяніўся, Яго агульная намеры не змянілася. Але ёсць некаторыя рэчы пра гэта запавеце, якія цалкам адрозніваюцца. І з-за нашага граху, Стары Запавет не працаваў. таму, Бог палепшыў на ім з новай. Гэта быў не Яго план Б, але Ён планаваў ўсе разам, каб зрабіць новы запавет, што Яго Сын прывяло б да. І мы чытаем пра гэта ў Новым Запавеце Ераміі 31.

Дазвольце мне даць вам некаторы фон, перш чым мы чытаем тэкст.

фон

У кнізе Зыход, пасля таго, як народ Божы былі прыгнечаны і паняволеныя егіпцянамі, яны заклікаюць Яго аб выратаванні. І Ён дастаўляе іх у драматычным чынам з дзесяццю карамі і такарных сэрца фараона, і падзелу Чырвонага мора. Пасля таго, як Бог выратаваў народ Ізраіля, Ён заключае запавет з імі. Ён кажа, "Такім чынам, калі вы будзеце слухацца голасу Майго і шанаваць запавет Мой, вы будзеце Маім скарбам з усіх народаў…" (зыход 19:5). Ён нагадвае ім пра тое, што ён зрабіў ад іх імя. Ён дае ім 10 запаведзям, якія яны павінны прытрымлівацца. Бог абяцае блаславіць іх, калі яны слухаюцца Яго, і праклінаць іх, калі яны не слухацца Яго. І людзі згодныя з гэтым запаветам і зрабіць клятву падпарадкоўвацца Богу.

Гукі вялікае права? Проста рабіць тое, што Ён кажа, і ўсё будзе добра. Яны будуць доляй Бога, Ён будзе дабраслаўляць іх, і яны будуць жыць доўга і шчасліва. Праблема ў тым, што яны не слухаюцца Яго. Яны не адставаць ад іх бок здзелкі. І такім чынам мы знаходзім сябе ў часы Ераміі.

Кніга Ераміі, перш за ўсё кніга пра суд. Вялікая частка кнігі Бог папракаў людзей праз Свайго прарока Ераміі за іх непаслушэнства, і прарочыць аб іх знішчэнні. Але ёсць невялікі ўчастак (30-33), дзе наш тэкст знойдзены сёння, у якім Бог пераконвае іх, Яго прыхільнасць да іх, нягледзячы на ​​іх паўстанне, і прарочыць дабраславеньня, якія Ён вылье на іх. Аднойчы пасля таго, як усё гэта разбурэння, Ён збіраецца аднавіць іх. Ён кажа ім гэтага Новага Запавету ён збіраецца зрабіць з імі. І гэта тое, што мы будзем думаць пра сённяшні дзень. Шмат, шмат рэчаў, якія мы маглі б сказаць пра Новым Запавеце, але мы збіраемся засяродзіцца адзін верш сёння раніцай.

Паслухайце, што ён кажа.

"Гэта запавет Я заключу з домам Ізраіля пасля таго часу,"Кажа Гасподзь. "Укладу закон Мой у іх mindsand напісаць яго на іх сэрцах.

Я буду іхнім Богам,і яны будуць Маім народам ". (Ерамія 31:33)

Я проста хачу, каб яна паказвала на чатыры рэчы, якія мы павінны быць удзячныя за і славіць Бога за тое, як мы разважаем над гэтым тэкстам.

Я. Бог працуе на міжнародным узроўні

тэкст кажа, "Гэта запавет Я заключу з домам Ізраіля…" Падобна на тое, нацыянальны рэч права? Так як жа гэта, што Новы Запавет Бог працуе на міжнародным узроўні?

Ну ў Зыход Бог зрабіў запавет са Сваім народам Ізраіля. І У кантэксце кнігі Ераміі, гэты новы запавет таксама зрабіў народ Ізраіля. Ёсць некаторыя відавочныя доказы, што Бог планаваў зрабіць працу за межамі Ізраіля, але ў той час Бог робіць абяцанне непасрэдна да народа Ізраіля аб аднаўленні іх.

І калі Ісус прыйдзе на Зямлю, Яго ўвага відавочна на габрэяў. У Евангеллі ад Матфея 15:24, Ісус кажа:, "Я пасланы толькі да пагіблых авечак дому Ізраілевага." Але, вядома, народ Ізраіля абвяргае Яго і да канца Евангелля ад Матфея, Яго план ясны. Ён кажа, што "рабіць вучняў,"Не толькі Ізраіля, але з усіх краін.

І мы бачым, што так ясна ў Дзеях і ўсё з Новага Запавету, што Божая праца па эканоміі грэшнікаў пашырыўся. Ён нават пасылае самы малаверагодны Апостала, падлогу, канкрэтна да язычнікаў. Яго ня фокус ўжо не на нацыянальным людзей, але на міжнародным людзей.

І мы павінны славіць Бога за гэта! Ніхто не заслугоўвае таго, каб быць захаваны і адноўлены да Бога, каб Ён быў міласцівы, каб пазбавіць людзей ад Ізраіля. І Ён працягвае быць міласэрным, прапаноўваючы выратаванне для ўсіх нас. Гэта амаль як людзі паміраюць ад смагі, і толькі адзін чалавек мае ваду. І спачатку здавалася, вада была даступная толькі для дзяцей. Але тады мы даведаемся, вада даступная для ўсіх нас. Гэта было выдатна, што дзеці маглі быць выратаваны, але зараз мы даведаемся ўсе мы можам. Галоўным чынам гэтая ілюстрацыя дацягвае з'яўляецца тое, што мы заслужылі, каб памерці ад смагі. Але Бог міласціва прапануе ўсім нам выратаванне, якое нам трэба.

Я думаю, што гэта даволі ясна, што я не яўрэйскага паходжання. Некаторыя з нас тут сёння ўвечары. Я думаю, што з упэўненасцю сказаць, што большасць з нас тут не яўрэі. Так што для некаторых з нас гэта павінна быць асабліва пахвальна. Тое, што Бог даў нам бы вока на нас, так і што Ён паслаў Хрыста для нас. У Пасланні да Эфесянаў 2 кажа, "Таму памятайце, што ў свой час вы Язычнікі ў плоці… памятаеце, што вы былі ў той час аддзеленыя ад Хрыста, адсечаныя ад грамадзтва Ізраільскага, чужыя запаветам абяцаньня, не маючы надзеі і без Бога ў свеце. А цяпер у Хрысце Езусе вы, што былі колісь далёка, сталіся блізкімі Крывёю Хрыста ". (Эфесянаў 2:11-13 ESV)

Дзякуй Богу, што ён не пакінуў нас далёка, зусім безнадзейным, і без Яго. Ён не павінен быў зрабіць гэта, але, як мы ведаем, што гэта быў яго план ўсе разам. І мы ведаем, дзе заканчваецца гісторыя. Гісторыя заканчваецца з людзьмі з усіх народаў і моў, хто ўшаноўвае бараніну разам у новым небе і Новай Зямлі. таму што "па [яго] кроў [ён] уратаваныя людзі Богу з кожнага калена і мовы, і народа і нацыя " (абарот 5:9).

Такім чынам, гэта павінна паўплываць на тое, як мы жывем разам, як цела Хрыста нават цяпер. Як народ Божы, мы павінны спрабаваць зрабіць жыццё разам такім чынам, што выхваляецца план Бога, каб выратаваць розных людзей. Часам мая царква робіць хрышчэнне ў нядзелю раніцай. І я люблю глядзець там і ўбачыць розныя людзі даючы паказанні сведак. Усе яны маюць розныя фоны, але збаўчая мілата Божая прысутнічае ва ўсіх з іх. Гэта можна сказаць і пра нас тут сёння. Я малюся аб тым, што, калі людзі прыходзяць з нашай царквы, яны будуць дзівіцца Божай працы ў жыцці так шмат розных людзей. Вы ня выратаваны вашага ўзросту або расы. Там няма кваліфікацыі, акрамя таго, хто мае патрэбу. І ўсе мы, каму патрэбны.

Шмат людзей, якіх я сустракацца не ведаю, што гэта. Яны думаюць, што Бог ратуе толькі два тыпу людзей: альбо старыя белыя піжоны ці старыя чорныя бабкі. Але гэта не адпавядае рэчаіснасці, права? Пісанне ясна кажа, што "Кожны, хто пакліча імя Гасподняе, уратуецца." Не толькі багатыя людзі, або бедныя людзі, ці старыя людзі ці маладыя людзі, або габрэйскі народ ці белыя людзі ці чорныя людзі. няма, Бог пашырыў Сваю прапанову ўсім.

мы, як царква, павінны баяцца рабіць што-небудзь, што робіць гэта здавацца, што Бог толькі захоўвае пэўны выгляд чалавека. Гэта выдатная таямніца Новага Запавету. Гэта адна з велічы Евангелля, што Бог выратуе любога грэшніка, які ставіць сваю веру ў Хрыста. Гэта не засяроджана на або абмяжоўваецца якой-небудзь адной групе.

як царква, мы не ўсе могуць прыйсці з таго ж месца, і мы не можа мець такі ж этнічнага паходжання, але ў нас ёсць нешта большае агульнае. Мы знаходзімся ў запавеце з Богам жывым праз Хрыста. І гэта велізарны.

Гэта таксама прычына, чаму мы павінны пасылаць місіянераў і маліцца за іх! Вось чаму некаторыя з нас трэба спакаваць нашы сумкі і ісці! Таму што Бог зрабіў новы запавет, і Ён уключаў народы. Нехта сказаў нам, і хто-то павінен пайсці і сказаць ім.

Так што хоць тэкст кажа аб Божым запавеце з домам Ізраіля, мы ведаем, што яго план быў пашыраны. Давайце славіць Бога для працы на міжнародным узроўні. Што менавіта гэта працуе выглядаць? У якіх іншых спосабаў будзе гэты запавет быць новым?

II. Бог працуе Унутрана

"Укладу закон Мой у іх розумах і запісаць яго ў іх сэрцах."

Я не думаю, што тэкст спрабуе намаляваць нейкі велізарная розніца тут паміж сэрцам і розумам. Я думаю, што гэта толькі з дапамогай двух розных слоў, якія маюць зносіны, што Бог збіраецца зрабіць нешта ўнутры нас. Іншыя пераклады кажуць "Укладу закон Мой у нутро іхняе і напішу яго на іхніх сэрцах."

Цяпер, вядома, першы раз, калі Бог даў ім закон, Ён напісаў на каменных скрыжалях. Але Бог кажа:, "Няма, на гэты раз я збіраюся напісаць у іх сэрцах ". Першы раз, калі Бог даў ім закон, Ён паставіў яго перад імі. Але Бог кажа:, "Няма, на гэты раз, Я збіраюся паставіць мой закон ўнутры іх ".

Мы прывыклі думаць сэрца, як цёплая, невыразная месца ўнутры. Мы звязваем сэрца з адносінамі і Дзень святога Валянціна і рамантычную каханне. але, біблейску сэрца нашмат больш, чым проста кашицеобразного эмацыянальны месца. У Пісанні, сэрца увесь наш унутраны чалавек. Яна ўключае ў сябе нашы эмоцыі, але ён таксама ўключае ў сябе нашы розумы, наша воля, і нашы жаданні - усё, што адбываецца ўнутры. Габрэйскія слова на самай справе азначае кішачніка, таму што гэта вобраз, які яны выкарыстоўвалі. Мы выкарыстоўваем слова сэрца.

Сэрцы ляжыць у аснове ўсяго, што мы робім. Гэта як сістэма GPS, якая накіроўвае нашыя дзеянні. Праблема гэта зламанае. Нашы грахоўныя сэрца думаю, няправільна, і адчуваць сябе няправільна, і жаданне няправільна. І мы не падпарадкоўваемся Богу, таму што ў аснове таго, хто мы, мы не правы.

Незалежна ад таго, што я зрабіў, я не мог падняць гэтую планку. І незалежна ад таго, што робіць любы грэшнік, яны не ў стане проста набрацца сіл, каб захаваць Закон Божы выдатна.

І менавіта таму закон Божы, так дасканалая, як гэта было, ніколі ня выратаваў. Вось чаму проста кажа нам, што трэба зрабіць, ніколі не можа быць дастаткова.

Падобна на тое, што сёння, шмат аргументаў на карысць жывых амаральных жыцця павінен рабіць з тым, што натуральна. Мы нарадзіліся з пэўнымі жаданнямі таму яны павінны быць маюць рацыю. як мог

Бог калі-небудзь ёсць праблемы з чымсьці, што адчувае сябе так добра, няхай гэта будзе дашлюбных сэкс, або гомасэксуалізм, або якія-небудзь пытанні маралі.

Ісціна заключаецца ў тым, нашыя сэрцы настолькі разбіты і разгублены, што няправільна адчувае сябе добра і дакладна адчувае сябе няправільна. Калі нашы жонкі раздражняюць нас ён адчувае сябе прама ў момант іх непавагі. Калі я рос, назіраючы за фол музычныя кліпы, ён адчуваў сябе права пажадлівасцю тых жанчын, на экране. Калі наш даход не зусім дакладна ён адчувае сябе права падмануць толькі крыху пра нашых падатках. Нашы сэрцы падмануць нас. На самай справе ў іншым месцы ў кнізе Ераміі, ён кажа, "Цыпачка, і да краю сапсаванае; хто можа зразумець яго?" (Ерамія 17:9 ESV)

Гэтага было недастаткова, каб закон, таму што нашы грэшныя сэрца рэагаваць толькі ў паўстанні. Бог павінен быў адкрыць нас, і даюць нам духоўную аперацыю па перасадцы сэрца.

Гэтая ўнутраная праца ляжыць у аснове гэтага новага запавету, і мы павінны славіць Бога за яго. Калі Бог не здзяйсняў, каб працаваць унутры нас, мы б да гэтага часу безнадзейна. Піліпянаў 2 кажа нам, "Здзяйсняйце сваё выратаванне са страхам і трымценьнем…" чаму? "Бо гэта Бог, які працуе ў вас, і хаценьне і працаваць паводле Свайго ўпадабаньня ". (Піліпянаў 2:12-13 ESV)

гэта таму што яго працы ўнутры кожнага з нас, што мы будзем працаваць наша выратаванне. Мы можам працаваць толькі вонкава, таму што Бог унутрана працуе ў нашых сэрцах, каб жадаць і рабіць тое, што Ён заклікаў нас. Бог з'яўляецца ініцыятарам і Enabler тут. Мы павінны славіць Бога за гэтай дзівоснай работы.

Такім чынам, у святле гэтай праўды, гэта менавіта тое, што мы павінны рабіць. Мы павінны працаваць наша выратаванне. Мы павінны быць упэўненыя ў нашай барацьбе з грахом, ведаючы, што Бог дзейнічае ўнутры нас. Бог не проста сядзіць у Нябёсах брэху каманды на Свайго народа і асуджаючы іх, калі яны церпяць няўдачу. Ён на самай справе працуе ў нашых сэрцах, каб дапамагчы нам давер і падпарадкоўвацца. У нас няма апраўданьняў для лянівага пераследу Бога.

Можа быць, сёння вы змагаецеся з нейкай грэх, што вы адчуваеце, як вы не можаце перамагчы.

узбадзёрцеся. Бог працуе ўнутры вас. І Ён мацней, чым любы грэх.

У маёй уласнай жыцця, Я бачу гэта так ясна. Не тое, каб я не змагацца больш, але гэта настолькі розныя. Я памятаю, як у каханні з маім грахом. А потым я памятаю змены, дзе гэта турбуе мяне. Нават раней, чым я пачаў мяняць сваё паводзіны, Я заўважыў, што, як я адчуваў, і як я думаў, і тое, што я жадаў мяняецца. Гэта можа быць толькі ўнутраная праца Бога. І няма нічога саладзей, чым глядзець Бога зрабіць гэта ў іншых краінах. Таму што я магу радавацца і сказаць,, "Гэй, Ён зрабіў гэта ўва мне занадта!"

Гэта унікальны выгляд адзінства, што толькі хрысціяне клапоцяцца долю. Бог дзейнічае ўнутры нас.

Мы павінны славіць Бога за Яго ўнутранай працы.

III. Бог працуе межабонентски

Слухайце да апошняй часткі гэтага верша. Бог кажа,

"Я буду іхнім Богам,і яны будуць Маім народам ".

Запавет, які Бог робіць гэта не проста кантракт. Гэта не проста нейкая дамова для Яго, каб рабіць добрыя рэчы для іх. Гэты запавет караніцца ў асабістых адносінах з Яго народам. Бог не толькі абяцаў блаславіць нас з рэчамі, Ён абяцаў блаславіць нас з сабой. Ён ёсьць Бог наш. Гэта не падобна на падпісанне дамовы арэнды новай кватэры. Калі вы зробіце гэта, вы проста паабяцаўшы заплаціць домаўладальнік арэнду кожны месяц. Гэта не падобна, што. Там ёсць асабісты, прыхільнай любоў і прыхільнасць ёсць ва ўсіх Яго дзеянняў у адносінах да свайго народа.

І ёсць пэўны від уласнасці ёсць. Ён адкупіў нас крывёю Свайго Сына, і мы належым да Яго. Гэта нагадвае мне пра ў Хрысце лінія, "Бо я Яго і Ён мой. Купілі з каштоўнай крывёю Хрыста."Бог заўсёды імкнуўся мець асабістыя адносіны са сваім народам, і гэта павінна было працягнуць працу з гэтым новым запаветам.

Крысціян, Як вы думаеце, пра Бога як пра Бога вашым, ці проста як Бог? Калі вы думаеце пра Бога Ён проста Творца там? Ці Ён Айцец ваш? Ці з'яўляецца Ён Палюбоўнік вашай душы?

Таму што, як вы разглядаюць яго змены, як вы рэагаваць на Яго. Народ Ізраіля не жылі, калі б Ён быў іх Богам. Яны ўшаноўвалі ідалаў. Яны не давяраючы Яго Слова. Нішто аб іх ладзе жыцця не сказаў, што гэта іх Бог. І нічога пра іх жыццё не сказалі, што яны былі Яго народам.

Тыя з нас, хто верыў у Хрыста, Яго народ. Бог тупнуў імя на нас. Усё, што належыць Яму, але Бог асаблівым чынам паглядзеў на нас і сказаў:, "Яны мае." І наша жыццё павінна сведчыць аб гэтай праўдзе.

Калі Ісус пайшоў на крыж, як наш Першасвятар, Ён даў нам доступ да Бога Сусвету. Цікава, як гэта змяніла б нашу малітоўнае жыццё, калі б мы зразумелі ісціну, што Ён ёсьць Бог наш, і мы Яго народ. Я думаю пра Зыход, дзе былі паняволеныя Ягоны народ і тэкст кажа, "Ён пачуў іх крыкі і ўспомніў заруку Сваю з бацькамі іхнімі." Крысціян, Бог перадаў нам Сябе такім чынам, каб ён не здзейсніў Сябе ўсім людзям. Бог чуе вашыя малітвы, і Ён заўсёды будзе рэагаваць з любоўю. Ён Бог ваш. Вы адзін з Яго народа.

Цікава, колькі больш камфорту, мы адчувалі б сябе ў разгар судовага працэсу, калі мы зразумелі ісціну, што Ён ёсьць Бог наш, і мы Яго народ. рымляне 8 нагадвае нам пра тое, што нішто не можа адлучыць нас ад любові Божай у Хрысце. Я думаю пра тое, Іосіф прададзены ў рабства, і кажа, што яго браты прызначаныя для зла, Бог меў на ўвазе назаўжды. Незалежна ад таго, якія выпрабаванні мы ў разгар, Бог будзе выкарыстоўваць іх толькі для нашага дабра і славы Яго. Ён Бог ваш. Вы адзін з Яго народа.

Я думаю, што ў маёй уласнай жыцця, тыя часы, калі я не зразумеў гэтага,, Я раблю менавіта тое, што Брэд назваў нас не рабіць гэтага раніцай. Замест таго, каб чапляцца да ісціны, што я яго, і Ён мой, Я пачынаю, каб ператварыць сваю хрысціянскую жыццё ў шоў талентаў; дзе я выступаю для Бога, і я раблю ў Яго добразычлівасць, калі я выступаю дастаткова добра. Але калі я зразумець ісціну, што Ён Бог мой, і я Яго дзіця, Я хачу, каб слухацца Яго з любові і з-за ўдзячнасці за Яго міласць. Я не павінен выконваць і прадставіць сябе Яму. Бог на маёй баку. Каго я падманваю? Ён клапоціцца аб маёй святасці больш, чым я. Ён Бог мой. Я адзін з Яго народа.

Я мог бы пайсці далей і далей. Але гэта мае вырашальнае значэнне, што мы ўзяць у рукі гэты. Ён ёсьць Бог наш, і мы Яго народ. І мы павінны славіць Яго за гэта міжасобасныя справы выратавання.

IV. Бог працуе

Я думаю, што самая важная фраза ў гэтым урыўку два маленькіх словы, якія вы, магчыма, прапушчана, "Я буду." Бог кажа, "Я заключу новы запавет." Бог кажа, "Укладу закон Мой у нутро іхняе." Бог кажа, "Я напішу яго на іхніх сэрцах." Ён кажа,, "Я буду іхнім Богам, і яны будуць Маім народам."

Браты і сёстры, гэты Новы Запавет не ў канчатковым рахунку, залежыць ад вас. Яна пачынаецца і заканчваецца з Богам. Бог ёсць той, хто меў план. Бог ёсць той, хто быў міласцівы і не бралі нас у першы раз, калі мы грашылі. Бог быў той, хто паслаў Свайго Сына. Бог быў той, хто выліў свой гнеў на Хрыста. Бог ёсць той, хто ўваскрэсіў Яго зь мёртвых. Бог ёсць той, хто зрабіў вам новае істота. Бог ёсць той, хто даў вам Духа Свайго. Бог ёсць той, хто даў вам новае сэрца. Бог ёсць той, хто вас асвячаючы. Бог ёсць той, хто будзе трымаць вас. І Бог ёсць той, хто будзе праслаўляць цябе. Гэты запавет пачынаецца і заканчваецца з Богам.

Бог вырашыў зрабіць для сябе людзей. І Ён прысвяціў сябе тым, што людзі.

Як вернікі, гэта павінна прынесці нам камфорт. Таму што мы ведаем, што нават наша непаслушэнства не можа парушыць гэты запавет. Нават наша глупства не можа зрабіць гэты запавет няўдачу. Таму што Бог знаходзіцца на працы, Ён прысвяціў сябе нам, і Ён не трывае няўдачу.

выснову

Гэта выдатныя дабраславеньня, якія з'яўляюцца часткай гэтага Новага Запавету. Але праўда заключаецца ў гэтыя блаславеньня даступныя толькі для тых, хто знаходзіцца ў запавеце з Богам. І мы ўваходзім у запавет з Богам, калі мы верым у жыцці, смерць, і ўваскрасенне Сына Свайго, Ісус Хрыстос. Калі вы не ведаеце Хрыста, звярнуцца ад свайго граху і верыць у Яго сёння. Замест таго, каб выліваючы свой гнеў, Бог вылье недасьледнае багацьце на галаве цэлую вечнасць.

Вы можаце заўважыць,, што карціна напісана гучыць жудасна ідэальным. І праўда ня ні адзін з гэтых аспектаў Новага Запавету, пра якія мы гаварылі, будуць рэалізаваны выдатна, пакуль мы не з Ім. Калі мы разам з Ім мы ўбачым дасканалы, чыстая міжнародная нявеста Хрыста. Калі мы разам з Ім мы будзем народ з дасканалым, чыстыя сэрца, якія любяць Хрыста і ўсіх Яго шляхоў. Калі мы разам з Ім, мы будзем мець ідэальныя адносіны з нашым Богам, і мы будзем славіць Яго як Свайго народа. Да таго часу мы ціснуць на і імкнуцца давяраць яму ўсё больш і больш кожны дзень. давайце маліцца.