The New prajanjian

Aku music kanggo urip. Lan minangka akeh sing uga ngerti, jenis music aku iku dicokot sethitik beda saka lagu sing krungu ing layanan CHBC. Ana bab hip hop sing wis beda saka aliran saka music. Siji bab sing ora unik kanggo hip hop, nanging luwih umum Remix.

Apa biasane mengkono karo remix yoiku njupuk lagu sing wis digawe lan sampeyan remix iku. Sampeyan tetep sawetara unsur saka asli, nanging uga ngganti sawetara iku kanggo nyelehake muter anyar ing. Supaya sampeyan bisa nambah lyrics anyar, utawa ngalahake anyar, utawa mung pendekatan beda kanggo bab sing padha. Nanging siji saka gol iku kanggo menehi pamiyarsa soko anyar lan malah nambah ing lagu.

Inggih ing Prejanjian Anyar, kang wuwus teks kita bengi, meh kaya remix a. Aku ngomong sing amarga Gusti Allah janjinipun nggawe prajanjian anyar karo para wong, nanging kabeh babagan iku ora anyar. karakter kang wis ora diganti, prajanjinipun ora ngganti, maksud sakabèhé ora ngganti. Nanging ana sawetara bab prajanjian iki sing babar blas beda. Lan amarga saka dosa kita, prajanjian lawas durung bisa. Mulane, Gusti Allah apik ing nganggo sing anyar. Iku ora rencana B, nanging Panjenenganipun ngrancang kabeh bebarengan kanggo nggawe prajanjian anyar sing Putra bakal nggawa babagan. Lan kita maca bab prajanjian anyar iki ing Yeremia 31.

Ayo kula menehi sawetara latar mburi sadurunge kita maca teks.

latar mburi

ing Pangentasan, wong Gusti Allah wis katindhes lan enslaved dening Mesir, padha sesambat marang Gusti Yésus kanggo deliverance. Lan Panjenenganipun diuwalaké ing fashion serem karo sepuluh wewelak lan ngowahi Sang Pringon kang, lan pisah Segara Abang. Gusti Allah wis dikirim wong Israel, Panjenenganipun damel prajanjian karo wong-wong mau. Panjenenganipun ngandika, "Mulane saiki, yen pancen bakal ngrungokake swara lan netepana prasetyaningSun, sampeyan bakal milik nyathet antarane kabeh bangsa…" (Pangentasan 19:5). Panjenenganipun ngelingaken wong saka apa kang rampung ing atas. Dheweke menehi wong 10 angger sing padha ngetutake. Janjinipun Gusti mberkahi wong-wong mau yen padha manut marang, lan ngipat-ipati wong yen padha ora nurut marang. Lan wong-wong setuju kanggo prajanjian lan nggawe sumpah manut marang Gusti Allah.

Kabeh hak dilindhungi gedhe? Mung apa Panjenenganipun ngandika lan kabeh bakal nggoleki. Padha bakal milik Allah nyathet, Dheweke bakal mberkahi wong-wong mau, lan bakal padha manggon kanthi seneng tau sawise. Masalah iku padha ora mbangun-turut marang. Padha ora supaya munggah sisih saka hasil. Lan supaya kita temokake dhéwé ing wektu Jeremiah.

Kitab Yeremia utamané buku bab pangadilan. Paling saka kitab Allah melehake wong liwat nabi Yeremia kanggo turut sing, lan nabi bab karusakan sing. Nanging ana sing bagean cilik (30-33), ngendi teks kita wis ketemu dina, ing Gusti Allah reassures wong saka prasetya marang wong-wong mau, senadyan kraman sing, lan medhar wangsit pangestune Panjenengane bakal ngesokake ing wong. Sawijining dina sawise kabeh karusakan, Dheweke arep mulihake. Panjenenganipun dhateng wong saka Prejanjian Anyar iki kang arep nggawe karo wong-wong mau. Lan apa kang kita lagi arep mikir bab dina. Ana akeh, akeh bab sing kita bisa ngomong bab Prejanjian Anyar, nanging kita lagi arep fokus ayat esuk iki.

Listen to apa Panjenenganipun ngandika.

"Iki prajanjian Aku bakal nggawe karo turune Israel sawise wektu sing,"Mangkono pangandikane Sang Yehuwah. "Aku bakal sijine hukum ing mindsand sing nulis ing atiné.

Aku bakal dadi Gusti Allahé,lan padha bakal dadi umat-Ku. " (Jeremiah 31:33)

Aku mung pengin tumuju papat iku kita kudu ngucapke matur nuwun lan memuji marang Gusti Allah kanggo kita nggambarake ing teks iki.

Aku. Gusti Allah Punika Makarya internasional

teks says, "Iki prajanjian Aku bakal nggawe karo turune Israel…" Muni kaya bab nasional tengen? Dadi carane iku sing Prejanjian Anyar wis Gusti Allah apa internasional?

Inggih ing Pangentasan Allah iya gawe prajanjian karo para wong Israel. Lan ing babak saka kitab Yeremia, prajanjian anyar iki uga kang digawe bangsa Israel. Ana sawetara bayangan ketok sing Gusti Allah ngrancang apa karya njaba Israel, nanging ing wektu Allah wis nggawe janji langsung kanggo bangsa Israel bab mulihake wong.

Gusti Yésus rawuh Bumi, fokus iku cetha ing Yahudi. ing Matius 15:24, Gusti Yesus ngandika, "Aku iki dikongkon marani ketriwal turune Israel." Nanging mesthi wong Israel nolak Panjenenganipun lan ing pungkasan ing Injil Matius, rencana langit. Panjenenganipun ngandika kanggo "nggawe sakabat,"Ora mung saka Israel, nanging kabeh bangsa.

Lan kita waca sing dadi cetha ing Kisah Para Rasul lan sedaya kitab Prajanjian Anyar, sing karya Allah nyimpen wong dosa wis ditambahi. Panjenenganipun malah dikirim paling dipercaya Rasul, Paul, khusus kanggo bangsa-bangsa liya. fokus marang ora ono ing wong nasional, nanging ing wong internasional.

Lan kita kudu memuji marang Gusti Allah iki! Ora pantes kanggo disimpen lan dibalèkaké marang Gusti Allah, supaya Panjenengané melasi ngijolake wong saka Israel. Lan Panjenenganipun tetep melasi dening aturan kawilujengan kanggo kabeh kita. Iku meh kaya wong sing mati kasatan, lan mung wong siji wis banyu. Lan ing kawitan iku kapandeng kaya banyu sing dhuwur kanggo anak. Nanging banjur kita mangerteni banyu kasedhiya kanggo kabeh kita. Iku gedhe sing anak bisa disimpen, nanging saiki kita ngerteni kabeh kita bisa. Cara utama pasemon iki tumiba cendhak iku kita pantes mati kasatan. Nanging Gusti Allah graciously nawakake kabeh kita kawilujengan kita kudu.

Aku iku paling cantik cetha aku ora keturunan Yahudi. Sawetara kita kene bengi iki. Aku iku paling aman ngomong sing paling kita ing kene ora Yahudi. Dadi kanggo sawetara kita iki kudu utamané praiseworthy. Gusti Allah bakal nyetel mripat ana ing kita uga yèn dikirim Kristus kanggo kita. minangka Efesus 2 ngandika, "Mulane elinga ing siji wektu sampeyan bangsa-bangsa liya ing daging… elinga yen sampeyan padha ing wektu sing kapisah saka Kristus, sumingkir saka persemakmuran Israel lan wong-wong manca kanggo ing prasetya kang janji, gadhah pangarep-arep lan tanpa Allah ana ing donya. Nanging saiki ana ing Sang Kristus Yesus sing sepisan padha adoh wis nggawa near dening Sang Kristus. " (Efesus 2:11-13 BAN)

Padha saosa puji marang Allah, déné ora ninggalake kita adoh, bener rawa, lan tanpa marang. Iya ora duwe apa iki, nanging kita ngerti ana rencana kabeh bebarengan. Lan kita ngerti ngendi crita ends. crita ends karo wong saka sakehing bangsa lan ibu nyembah Lamb bebarengan ing swarga New lan New bumi. amarga "dening [kang] getih [Panjenenganipun] ransomed wong kanggo Gusti Allah saka saben taler, basa lan wong lan bangsa " (Rev 5:9).

Dadi iki kudu impact cara kita manggon bebarengan minangka badan Kristus malah saiki. Minangka wong Gusti Allah, kita kudu nyoba kanggo nindakake urip bebarengan ing cara sing nuduhake mati Gusti Allah rencana kanggo nyimpen wong warna. Kadang pasamuwan sandi ora baptis ing enjing Sunday. Lan aku kanggo katon ana lan ndeleng warna wong menehi pepenget. Wong kabeh duwe beda latar, nanging sih rahmat Allah ana ing wong-wong mau. Sing bisa ngandika kita dina iki. Aku ndedonga yen wong teka antarane pasamuwan kita, wong bakal gumun ing Allah karya ing gesang supaya akeh macem-macem jinis wong. Sampeyan lagi ora disimpen dening umur utawa lomba. Ana kualifikasi liyane saka kang mlarat. Lan kita kabeh sing mlarat.

A akèh Folks aku ketemu ora ngerti iki. Padha mikir Gusti Allah mung nyimpen rong jinis wong: salah siji bolo lawas putih utawa mugo ireng lawas. Nanging iku ora bener, tengen? Kitab punika cetha sing "Saben wong sing nyebut asmaning Pangeran iku bakal disimpen." Ora mung wong sugih, utawa wong miskin, utawa wong lawas utawa wong enom, utawa wong Yahudi utawa wong putih utawa wong ireng. Ora, Gusti Allah wis lengkap tawaran marang kabeh.

We, minangka gréja, kudu wedi mengkono apa sing ndadekake koyone kaya Gusti Allah mung nyimpen jenis tartamtu saka wong. Sing misteri ayu Prejanjian Anyar. Sing siji saka glories saka Injil sing Gusti Allah bakal nyimpen dosa sembarang sing nempatno iman ing Kristus. Iku ora fokus ing utawa winates kanggo salah siji klompok.

Minangka gréja, kita bisa ora kabeh teka saka panggonan sing padha lan kita uga ora duwe latar mburi suku padha, nanging kita kudu soko luwih ing umum. We are ing prajanjian karo Gusti Allah sing urip liwat Kristus. Lan sing paling ageng.

Iki uga alesan kita ngirim ngirim missionaries lan ndedonga kanggo wong-wong mau! Iki kok sawetara kita kudu Pack munggah tas kita lan pindhah! Amarga Gusti Allah wis gawé prejanjian anyar, lan Kang klebu bangsa. Wong marang kita lan wong perlu kanggo pindhah marang wong-wong mau.

Dadi sanadyan wuwus teks bab prajanjian Allah karo wong Israèl, kita ngerti sing rencana kang ditambahi. Ayo dadi memuji marang Gusti Allah kanggo apa internasional. Apa persis sing ora dipikir karya kaya? Apa cara liyane bakal prajanjian iki dadi anyar?

II. Gusti Allah Punika Makarya internal

"Aku bakal sijine hukum ing pikiran lan nulis ing atiné."

Aku ora mikir teks wis nyoba kanggo tarik sawetara prabédan ageng kene antarane ati lan pikiran. Aku iku mung nggunakake tembung beda sing komunikasi sing Gusti Allah arep nindakake soko nang kita. translations liyane ngomong "Aku bakal sijine hukum ing wong lan aku bakal nulis ing atiné."

Saiki mesthi pisanan Allah marang wong-wong mau Law, Panjenenganipun nyerat ing papan watu. Nanging Gusti Allah wis ngandika, "Ora, wektu iki watara aku arep nulis ing atiné. "Nalika sepisanan Allah marang wong-wong mau hukum, Sijine ing ngarepe wong-wong mau. Nanging Gusti Allah wis ngandika, "Ora, wektu iki watara, Aku arep kanggo nyelehake hukum nang wong. "

We lagi rakulino kanggo pikiran jantung minangka anget, Panggonan cetho nang. We digandhengake jantung karo sesambetan lan Valentine Day lan katresnan romantis. nanging, Biblically manah punika kathah luwih saka mung panggonan emosi mushy. Ing Kitab Suci, manah punika wong utama kita kabeh. Iku kalebu emosi kita, nanging uga kalebu pikiran kita, kita bakal, lan kepinginan kita - kabeh sing mengkono nang. Tembung Ibrani iki ana wetenge, amarga sing gambar padha digunakake. Kita nggunakake ati tembung.

Jantung iku ing inti saka kabeh kita apa. Iku kaya sistem GPS sing mimpin tumindak kita. Masalah iku bejat. ati dosa kita mikir salah, lan aran salah, lan kepéngin salah. Lan kita ora nurut Gusti Allah, amarga ing inti sing kita, kita lagi salah.

Ana prakara apa aku aku ora bisa angkat sing bar. Lan ana prakara apa apa dosa ora, lagi ora bisa mung muster munggah kekuatan kanggo netepi angger-angger Gusti Allah sampurna.

Lan iki kok hukum Allah, sampurna kang ana, tau bisa nyimpen kita. Iki kok mung nuduhake kita ing bab hak apa tau dadi cukup.

Iku misale jek kaya dina iki, akèh bantahan ing sih urip urip laku jina wis apa karo apa alam. Kita padha lair karo kepinginan tartamtu supaya padha kudu tengen. carane bisa

Gusti Allah tau duwe masalah karo soko sing ngrasa supaya hak, apa sing dadi jinis sadurunge ningkah, utawa homoseksual, utawa masalah moral.

Bebener iku ati kita supaya Broken lan bingung, sing salah ngrasa tengen lan tengen ngrasa salah. Nalika pasangan bojo kita ngganggu kita ngrasa tengen ing wayahe kanggo Disrespect wong. Nalika aku iki akeh munggah nonton video music gawe salah, felt hak hawa nepsu sawise iku wanita ing layar. Nalika kita income ora cukup tengen iku ngrasa hak ngapusi mung dicokot sethitik ing pajak kita. ati kita trick us. Ing kasunyatan ing panggonan liya ing kitab Yeremia, ngandika, "Jantung iku cidra ndhuwur kabeh iku, lan abot lara; sing bisa ngerti?" (Jeremiah 17:9 BAN)

Iku ora cukup kanggo duwe hukum, amarga ati dosa kita mung nanggapi ing kraman. Gusti Allah wis kanggo mbukak kita munggah, lan menehi kita transplan jantung kasukman.

karya internal iki ing inti saka prajanjian anyar iki lan kita kudu memuji marang Gusti Allah iku. Manawi Gusti Allah boten laku kanggo apa nang kita kita isih bakal nglokro. Filipi 2 nyariosaken dhateng kita, "Bisa metu kawilujengan dhewe wedi lan geter…" Apa? "Kanggo Gusti Allah sing dianggo ing sampeyan, loro kanggo bakal lan bisa kanggo kesenengan apik. " (Filipi 2:12-13 BAN)

iku amarga saka karya nang kita kita bakal bisa metu kawilujengan kita. Kita mung bisa externally amarga Gusti Allah wis apa njero ing ati kita kepéngin lan apa apa Panjenenganipun nimbali kita. Gusti Allah punika inisiator lan enabler kene. We kudu memuji marang Gusti Allah kanggo sing karya sange.

Dadi ing cahya saka bebener iki, sing persis apa kita kudu dilakoni. We kudu digunakake karahayonmu kita. We kudu manteb ing perang dening Gusti, ngerti Gusti Allah ing karya ing kita. Gusti Allah wis ora mung lungguh ing langit barking metu printah ing wong lan ngluputake wong nalika padha gagal. Kang bener apa ing ati kita kanggo kita dateng lan mbangun-turut. We kudu ana alesan kanggo nguber puguh Allah.

Mungkin dina iki sampeyan lagi berjuang karo sawetara dosa sing aran kaya sampeyan ora bisa asor.

dipun sengkuyung. Gusti Allah iku ing karya ing sampeyan. Lan Gusti iku kuwat saka dosa sembarang.

Ing gesang kawula, Aku bisa ndeleng iki supaya cetha. Ora aku ora perjuangan maneh, nanging supaya beda. Aku bisa kang kasmaran karo dosa kawula. Banjur aku elinga owahan ing ngendi iku keganggu kula. Malah sadurunge aku miwiti ganti prilaku sandi, Aku ngeweruhi sing cara aku felt, lan Aku panginten, lan apa aku sing dipengini ganti. Sing mung bisa dadi karya internal Allah. Lan boten wonten sweeter saka nonton Allah apa sing ing wong. Amarga aku bisa bungah lan ngomong, "Hey, Iya sing ana ing aku banget!"

Iki jenis unik manunggal sing mung Kristen Care nuduhake. Gusti Allah iku ing karya nang kita.

We kudu memuji marang Gusti Allah kanggo karya internal Kang.

III. Gusti Allah Punika Makarya Interpersonally

Listen to bagéan pungkasan saka ayat iki. Gusti Allah ngandika,

"Aku bakal dadi Allahé,lan padha bakal dadi umat-Ku. "

Prajanjian kang Allah wis nggawe ora kontrak mere. Iku ora mung sawetara persetujuan kanggo Panjenenganipun tumindak apik kanggo wong-wong mau. prajanjian iki bosok ing sesambetan pribadi karo para wong. Gusti Allah wis ora mung janji mberkahi kita karo iku, Kang janji mberkahi kita karo piyambak. Panjenenganipun punika Gusti Allah kita. Iku ora kaya ndhaftar sewa kanggo apartemen anyar. Nalika nggawe sing, sampeyan lagi mung janjeni kanggo mbayar juragan Panjenengan nyewa saben sasi. Iku ora kaya sing. Wonten sing pribadi, katresnan setya lan tresno ana ing kabeh tumindak kang marang wong.

Lan ana jenis tartamtu saka kepemilikan ana. Kang dituku kita karo getih Kang Putra lan kita dadi kagungane Gusti Yésus. Iku ngelingaken kula saka Ing Kristus piyambak line, "Kanggo aku lan Panjenenganipun punika mine. Tuku karo getih larang regane Kristus."Gusti Allah wis tansah ngarah duwe hubungan khusus karo wong, lan iki terus karo prajanjian anyar iki.

wong Kristen, kowe mikir Gusti Allah Gusti Allahmu, utawa minangka namung Gusti Allah? Nalika sampeyan mikir Gusti Allah wong kuwi namung nitahake munggah ana? Utawa Panjenenganipun Ramamu? Wong kuwi ing Lover of nyawa?

Amarga cara ndeleng Panjenengane ngganti cara sampeyan nanggapi marang Gusti Yésus. Wong Israel padha ora urip kaya Panjenengané Allah sing. Padha nyembah brahala. Padha ora pitados Sabdanipun. Apa bab sing lifestyle, bilih Gusti Allah sing. Lan apa-apa bab urip sing ngandika padha wong.

Kita kang wis dipercaya ing Kristus wong. Gusti Allah wis prangko Jenengé ing us. Kabeh belongs kanggo Gusti, nanging ing cara khusus Sampun kapandeng ing kita lan ngandika, "Padha mine." Lan gesang kita kudu metokake seksi bebener iki.

Nalika Gusti Yesus tindak ana ing kayu salib dadi Imam Agung kita, Panjenenganipun maringi kita akses menyang Allah saka Universe. Aku kepengin weruh carane iku bakal ngganti gesang pandonga kita yen kita dialami bebener bilih Panjenenganipun punika Gusti Allah kita lan kita wong. Aku mikir bab Pangentasan ngendi wong padha enslaved lan teks ngandika, "Panjenenganipun krungu nangis lan eling prajanjian karo para leluhure." Kristen, Gusti Allah sampun tumindak marang kita ing cara sing wis ora setya marang kabeh wong. Allah krungu pandongamu lan Panjenengane bakal tansah nanggapi ing cara maha. Panjenenganipun punika Gusti Allah. Kowé uga wong.

Aku wonder pinten liyane comfort kita bakal ketaman ing satengahe nyoba yen kita dialami bebener bilih Panjenenganipun punika Gusti Allah kita lan kita wong. Rum 8 ngelingaken kita sing apa-apa bisa megatake kita saka ing sihe Gusti Allah ana ing Sang Kristus. Aku mikir bab Yusuf kang didol menyang perbudakan, lan matur yen apa sedulur-seduluré temenan kanggo ala, Gusti Allah temenan kanggo apik. Ana prakara apa jenis trials kita lagi ing tengah-tengah, Gusti Allah mung bakal digunakake kanggo apik lan kamulyane. Panjenenganipun punika Gusti Allah. Kowé uga wong.

Aku ing gesang kawula, kaping nalika aku ora nangkep iki, Aku persis apa Brad nimbali ora apa esuk iki. Tinimbang clinging kanggo bebener sing aku Kang, Allah iku mine, Aku miwiti kanggo nguripake gesang Kakristenan kula menyang gambar talent; ngendi aku nindakake kanggo Gusti Allah lan Aku nggawe menyang graces apik menawa aku nindakake uga cukup. Nanging nalika aku nangkep bebener bilih Panjenenganipun punika Gusti Allah lan Aku anak Kang, Aku pengin ngrungokake Panjenengane metu saka katresnan lan metu saka syukur sih-rahmat. Aku ora kudu nindakake lan saiki aku marang Gusti Yésus. Allah nunggil karo aku. Sing aku guyon? Kang peduli babagan sutji luwih saka aku. Panjenenganipun punika Gusti Allah kawula. Aku siji wong.

Aku lunga lan ing. Nanging iku wigati, kita njupuk ditahan iki. Panjenenganipun punika Gusti Allah kita lan kita wong. Lan kita kudu marang wong iki karya interpersonal karahayon.

IV. Allah Ing Work

Aku tembung paling penting ing wacana iki tembung sethitik sing uga wis Mlayu liwat, "Aku bakal." Gusti Allah, "Aku bakal nggawe prajanjian anyar." Gusti Allah ngandika, "Aku bakal sijine hukum ing wong." Gusti Allah ngandika, "Aku bakal nulis ing atiné." Panjenenganipun ngandika, "Aku bakal dadi Allahé lan wong-wong bakal dadi umat-Ku."

Para sadulur, Prejanjian Anyar iki ora wekasanipun gumantung sampeyan. Iku wiwit lan ends karo Gusti Allah. Gusti Allah iku kang kagungan rencana. Allah iku kang ana welas asih, lan ora njupuk metu pisanan kita dosa. Gusti Allah ana kang ngutus Putra. Gusti Allah ana kang diwutahake nampa metu ing Kristus. Allah iku kang wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati. Allah iku kang digawe sing titah anyar. Allah iku kang maringi Roh marang. Allah iku kang maringi ati kang anyar. Gusti Allah iku siji sing sanctifying sampeyan. Allah iku kang bakal tetep sing. Lan Allah iku kang bakal ngluhurake sampeyan. prajanjian iki wiwit lan ends karo Gusti Allah.

Gusti Allah wis ditemtokake kanggo nggawe kanggo piyambak wong. Lan Allah wis setya marang wong.

Minangka tiyang pitados iki kudu nggawa kita comfort gedhe. Amarga kita ngerti sing malah duraka kita ora bisa break prajanjian iki. Malah bodho kita ora bisa gawe prajanjian iki gagal. Amarga Gusti Allah iku ing karya, Kang setya marang kita, lan Panjenengane ora gagal.

kesimpulan

Iki berkah ayu ingkang bagean Prejanjian Anyar iki. Nanging bebener iku sing mberkahi mung kasedhiya kanggo wong-wong sing ana ing prejanjian karo Gusti Allah. Lan kita ketik prajanjian karo Gusti Allah nalika kita pracaya marang urip, pati, lan wungunipun Putra, Yesus Kristus. Yen sampeyan aja Kristus, mratobat saka dosa lan pracaya marang dina. Tinimbang pouring metu bebendu, Gusti Allah bakal ngedunké kasugihan unsearchable ing sirah kanggo kalanggengan.

Sampeyan bisa uga sok dong mirsani, sing gambar dicet muni awfully sampurna. Lan bebener iki ora ana aspek-aspek Prejanjian Anyar kita ngedika bab bakal temen maujud sampurna nganti kita karo Gusti. Nalika kita karo Gusti kita bakal weruh sampurna, putri internasional murni saka Kristus. Nalika kita karo Gusti kita bakal dadi wong sampurna, ati murni sing tresna Kristus lan kabeh cara kang. Nalika kita karo Gusti, kita bakal duwe hubungan sampurna karo Gusti Allah kita lan kita bakal ngluhuraké Panjenengané minangka wong. Nganti banjur kita pencet lan usaha kanggo dipercaya Panjenenganipun liyane lan liyane saben dina. Ayo dadi ndedonga.