The New covenant

Atuh musik keur hirup. Jeung salaku loba Anjeun oge nyaho, jenis musik mah sugan aya saeutik saeutik beda ti lagu Anjeun bisa ngadenge di service CHBC. Aya loba hal ngeunaan hip hop nu make beda ti genres séjén musik. Hiji hal anu teu unik ka hip hop, tapi leuwih umum nyaéta remix nu.

Naon biasana kajadian jeung remix nyaéta Anjeun nyandak lagu anjeun geus geus dijieun jeung remix eta. Anjeun tetep sababaraha unsur ti aslina, tapi anjeun oge ngarobah sababaraha hal pikeun nunda hiji spin anyar dina eta. Jadi Anjeun bisa nambahkeun lirik anyar, atawa ngamen anyar sakabeh, atawa ngan pendekatan beda hal anu sarua. Tapi salah sahiji tujuan pikeun méré pangdéngé hal anyar jeung komo ningkatkeun dina lagu.

Sumur covenant New, nu ceramah téks urang ngeunaan peuting, ampir kawas remix a. Kuring nyebutkeun yén sabab Allah janji nyieun covenant anyar jeung jalma-Na, tapi sagalana ngeunaan eta teu anyar. karakter-Na teu robah, janji-Na teu ngarobah, hajat-Na sakabéh teu ngarobah. Tapi aya sababaraha hal ngeunaan covenant ieu anu sagemblengna beda. Jeung lantaran dosa urang, nu covenant heubeul teu digawe. Ku sabab, Allah ningkat dina eta jeung nu anyar. Ieu teu rencana-Na B, tapi Anjeunna rencanana sadaya sapanjang nyieun covenant anyar nu Putra-Na bakal mawa ngeunaan. Sarta urang maca ngeunaan covenant New ieu Yermia 31.

Hayu atuh mere Anjeun sababaraha kasang tukang samemeh urang maca téks.

kasang tukang

dina Budalan, sanggeus urang Allah geus tertindas jeung enslaved ku Mesir, maranehna ceurik kaluar ka Anjeunna pikeun deliverance. Jeung Anjeunna delivers eta di fashion dramatis jeung sapuluh plagues jeung ngarobah jantung Firaun sacara, jeung bengkahna Laut Beureum. Sanggeus Allah geus dikirimkeun urang Israil, Manéhna ngajadikeun hiji covenant sareng maranehna. manéhna nyebutkeun, "Ayeuna sahingga, lamun memang bakal nurut sora mah tetep covenant mah, Anjeun bakal jadi nilik mah treasured antara sadaya bangsa…" (Budalan 19:5). Manéhna reminds eta naon nu Manéhna dipigawé atas nama maranéhanana. Manéhna méré eta 10 nurut anu sipatna nuturkeun. Allah janji ka ngaberkahan eta lamun maranehna nurut ka Anjeunna, jeung kutukan eta lamun maranehna henteu patuh Anjeunna. Jeung jelema satuju kana covenant ieu nyieun sumpah ka nurut Allah.

Sora katuhu gede? Ngan ngalakukeun naon Manéhna nyebutkeun jeung sagalana bakal rupa. Maranéhanana bakal jadi nilik Allah treasured, Manéhna gé ngaberkahan eta, jeung maranehna bakal hirup happily kungsi sanggeus. masalah ieu maranehna teu nurut ka Anjeunna. Maranéhanana teu tetep nepi sisi maranéhanana deal. Jeung kitu we manggihan diri urang sorangan dina waktu Yermia.

Kitab Yermia utamana buku ngeunaan judgment. Kalolobaan buku Allah rebuking jalma ngaliwatan nabi-Na Yermia pikeun hal nu henteu patuh maranéhanana, jeung prophesying ngeunaan karuksakan maranéhanana. Tapi aya hiji bagian leutik (30-33), mana téks urang kapanggih ayeuna, nu Allah reassures eta tina komitmen-Na ka eta, sanajan pemberontakan maranéhanana, jeung prophesies nu berkah Anjeunna bakal tuang kaluar dina eta. Hiji poé sanggeus sakabéh karuksakan ieu, Manéhna bade mulangkeun eta. Manéhna ngabejaan eta tina covenant New ieu Manéhna nu keur jalan nyieun eta. Jeung éta naon keur urang bade mikir ngeunaan ayeuna. Aya seueur, loba hal anu urang bisa ngomong ngeunaan covenant New, tapi urang keur bade difokuskeun hiji ayat isuk ieu.

Dengekeun naon Manéhna nyebutkeun.

"Ieu covenant mah bakal nyieun jeung imah Israel sanggeus waktu éta,"Ngumumkeun Gusti. "Kuring bakal nunda hukum mah mindsand maranéhanana nulis eta dina hate maranéhanana.

Kuring bakal Allah maranéhanana,sarta maranéhanana baris jadi jelema mah. " (Yermia 31:33)

Kuring kakara rek nujul ka opat hal urang kudu bersyukur pikeun jeung muji Allah pikeun urang muhasabah téks ieu.

abdi. Allah Geus Gawe internasional

téks nyebutkeun, "Ieu covenant mah bakal nyieun jeung imah Israel…" Sora kawas hal nasional katuhu? Jadi kumaha eta anu covenant New ieu Allah gawe internasional?

Oge di Budalan Allah teu make covenant jeung jalma-Na Israel. Jeung Dina konteks kitab Yermia, covenant anyar ieu ogé keur dijieun bangsa Israel. Aya sababaraha clues atra yen Allah rencanana pikeun ngalakukeun karya luar Israel, tapi dina waktu Allah nyieun jangji hiji langsung ka bangsa Israel ngeunaan malikkeun eta.

Jeung lamun Yesus datang ka Bumi, fokus nya jelas dina Yahudi. dina Mateus 15:24, Yesus nyebutkeun, "Kuring dikirim ngan ka domba leungit tina imah Israel." Tapi tangtu urang Israil nolak ka Anjeunna jeung ku ahir Injil Matthew, rencana nya jelas. Manéhna nyebutkeun ka "nyieun murid,"Teu saukur Israel, tapi sakabeh bangsa.

Jeung urang nempo nu jadi jelas di Rasul jeung sakabéh Perjanjian Anyar, nu gawé Allah ngeunaan nyimpen sinners geus dimekarkeun. Manéhna komo ngirimkeun paling saperti teu mirip Rosululloh, Paul, ka husus ka bangsa. fokus nya henteu deui dina urang nasional, tapi dina hiji jelema internasional.

Jeung urang kudu muji Allah salila ieu! Taya sahijieun pantes disimpen jeung disimpen ka Allah, jadi Manéhna marahmay pisan ka redeem jelema ti Israel. Jeung Anjeunna terus jadi marahmay pisan ku maturan kasalametan ka sakumna urang. Ieu ampir kawas jelema anu dying tina haus, sarta ngan hiji jalma ngabogaan cai. Jeung di mimiti nu katingali kawas cai ieu ngan sadia pikeun barudak. Tapi saterusna urang manggihan cai sadia pikeun sadaya urang. Ieu gede nu barudak bisa disimpen, tapi ayeuna urang manggihan sakabéh urang bisa. Cara utama ilustrasi ieu ragrag pondok nyaeta urang pantes maot tina haus. Tapi Allah graciously nawarkeun sakabéh urang kasalametan urang kudu.

Jigana éta geulis jelas Kaula mah tina turunan Yahudi. Sababaraha urang dieu peuting. Jigana éta aman nyebutkeun yén kalolobaan urang di dieu teu Yahudi. Jadi keur sababaraha urang ieu kudu utamana praiseworthy. Yen Allah bakal nangtukeun panon-Na dina urang ogé jeung Anjeunna dikirim Kristus pikeun urang. salaku Epesus 2 nyebutkeun, "Ku sabab inget yen di hiji wanci anjeun bangsa di daging… inget yen anjeun dina waktu nu dipisahkeun ti Kristus, tebih ti Pasamakmuran Israel jeung strangers ka covenants tina jangji, ngabogaan no harepan jeung tanpa Allah di dunya. Tapi ayeuna di Kristus Yesus anjeun anu sakali anu jauh off geus dibawa deukeut ku getih Kristus. " (Epesus 2:11-13 ESV)

Puji Allah nu Manéhna teu ninggalkeun urang jauh off, utterly naon naon, jeung tanpa Anjeunna. Manéhna teu boga ngalakonan ieu, tapi sakumaha nu ayeuna urang apal ieu rencana-Na sadaya sapanjang. Sarta urang nyaho ti mana carita ends. carita ends jeung jelema ti sagala bangsa jeung ibu worshiping domba babarengan di Surga New jeung New Bumi. margi "ku [Milikna] getih [manehna] ransomed jalma Allah ti unggal suku jeung basa jeung urang jeung bangsa " (blk 5:9).

Jadi ieu kudu dampak jalan urang hirup babarengan salaku awak Kristus komo ayeuna. Salaku jalma Allah, urang kudu nyoba ngalakukeun kahirupan babarengan dina jalan nu nembongkeun off rencana Allah pikeun nyalametkeun hiji jalma rupa-rupa. Kadang-kadang gereja mah teu baptisan dina isuk-isuk Minggu. Jeung Abdi bogoh ka kasampak nepi aya tur tingal rupa-rupa jalma méré testimonies. Maranéhanana kabéh geus backgrounds beda, tapi rahmat nyimpen Allah ieu hadir dina sagala di antarana. Anu bisa ceuk urang dieu ayeuna. Kuring solat lamun urang datang di antara gereja urang, bakal Marvel di karya Allah di nyawa jadi rupa-rupa nu beda-beda jalma. Anjeun keur teu disimpen ku umur atawa ras. Teu aya kualifikasi lian ti keur malarat. Jeung sakabéh urang nu malarat.

A loba folks mah papanggih teu nyaho ieu. Maranéhanana mikir Allah ngan ngaheéat dua rupa jalma: boh dudes bodas kolot atawa grandmothers hideung heubeul. Tapi éta teu bener, bener? Kitab Suci anu jelas yen "Dulur anu asup kana ngaran Gusti bakal disalametkeun." Teu ngan jalma beunghar, atawa jalma miskin, atawa jalma kolot atawa jelema ngora, atawa urang Yahudi atawa urang bodas atawa jalma hideung. teu, Allah geus ngalegaan tawaran Na ka sadaya.

urang, salaku hiji gareja, kudu sieun ngalakonan nanaon nu ngajadikeun eta sigana kawas Allah ngan ngaheéat jenis nu tangtu jalma. Éta misteri geulis tina covenant New. Éta salah sahiji glories tina Injil yen Allah bakal nyalametkeun jelema nu ngalakukeun dosa nu mana wae nu nyimpen iman maranéhanana di Kristus. Hayu urang teu fokus kana atawa diwatesan ka hiji group.

Salaku hiji gareja, urang teu meunang sadaya asalna ti tempat anu sarua jeung urang teu meunang boga kasang tukang etnis sarua, tapi urang boga hiji hal leuwih gede dina umum. Urang aya di covenant jeung Allah hirup ngaliwatan Kristus. Jeung nu badag.

Ieu oge alesan urang kudu ngirim misionaris jeung neneda maranehna! Ieu naha sababaraha urang kudu pak nepi tas urang jeung indit! Sabab Allah geus dijieun covenant anyar, jeung Anjeunna teh kaasup bangsa. Batur ka urang jeung batur perlu indit nyaritakeun eta.

Jadi sanajan ceramah téks ngeunaan covenant Allah jeung imah Israel, urang terang yen rencana nya éta dimekarkeun. Hayu urang muji Allah keur gawe internasional. Naon kahayang teu nu katingal karya kawas? Dina naon cara nu sejen bakal covenant ieu jadi anyar?

II. Allah Geus Gawe internal

"Kuring bakal nunda hukum mah pikiran maranéhanana jeung nulis eta dina hate maranéhanana."

Ku teu sangka téks téh rék ngagambar sababaraha béda badag di dieu antara jantung sarta pikiran. Jigana ayeuna teh ngan ngagunakeun dua kecap nu beda nu komunikasi yen Allah anu bade ngalakukeun hiji hal di jero urang. tarjamahan séjénna nyebutkeun "Kuring bakal nunda hukum mah dina eta jeung bakal nulis eta dina hate maranéhanana."

Ayeuna tangtu kahiji kalina Allah méré eta UU No, Manéhna wrote eta dina papan batu. Tapi Allah anu nyebutkeun, "Teu, waktu ieu kira-kira Kaula bade nulis dina dina hate maranéhanana. "Nu kahiji kalina Allah méré eta hukum, Manéhna nunda eta di hareup di antarana. Tapi Allah anu nyebutkeun, "Teu, waktu ieu kira-kira, Kaula bade nunda hukum mah jero eta. "

Arurang biasa pamikiran jantung salaku haneut, tempat Fuzzy jero. Urang ngahubungkeun jantung jeung hubungan jeung Poé Valentine jeung asih layeut. tapi, biblically jantung nyaéta loba leuwih ti sakadar tempat emosi mushy. Dina Kitab Suci, jantung nyaéta manusa jero urang sakabéh. Ieu ngawengku émosi urang, tapi ogé ngawengku pikiran urang, bakal urang, jeung kahayang urang - sagalana nu kajadian di jero. Kecap Ibrani sabenerna hartina bowels, sabab éta gambar maranéhanana dipaké. Ieu kami nganggo jantung kecap.

jantung nyaéta di inti sagalana we ngalakukeun. Ieu kawas sistim GPS nu ngarahkeun laku lampah urang. masalah ieu ayeuna teh pegat. hate loba dosana urang mikir salah, jeung ngarasa salah, jeung kahayang salah. Sarta urang henteu patuh Allah, sabab di inti anu urang, urang geus salah.

Euweuh urusan naon atuh naon kuring teu bisa angkat nu bar. Jeung euweuh urusan naon wae jelema nu ngalakukeun dosa teu, maranéhanana geus teu bisa ngan muster nepi kakuatan pikeun ngajaga hukum Allah sampurna.

Sareng ieu anu naha hukum Allah, salaku sampurna salaku ieu, kungsi bisa nyalametkeun urang. Ieu naha ngan nétélakeun urang hal katuhu pikeun ngalakukeun kungsi bisa jadi cukup.

Jigana kawas ayeuna, loba dalil dina kahadean hirup kahirupan pantes geus ngalakonan jeung naon alami. Kami lahir jeung kahayang tangtu ngarah kudu katuhu. kumaha bisa

Allah kungsi boga masalah jeung hiji hal anu karasaeun jadi katuhu, naha nu jadi sex saencan kawin, atawa homoseksualitas, atawa isu moral.

Kabeneran aya hate urang nu jadi pegat jeung bingung, nu salah karasaeun katuhu jeung katuhu karasaeun salah. Lamun spouses urang ngairitasi urang asa katuhu dina momen ka disrespect eta. Lamun kuring ngembang nepi ningali video musik ngintip, eta dirasakeun katuhu pikeun nafsu sanggeus maranéhanana awewe dina layar. Lamun panghasilan urang teu cukup katuhu asa ka katuhu pikeun curang ngan saeutik saeutik dina pajeg urang. hate urang trik urang. Dina kanyataan di tempat sejen di buku Yermia, eta nyebutkeun, "Jantung nyaéta bohong di luhur sagala hal, jeung desperately gering; anu bisa ngarti eta?" (Yermia 17:9 ESV)

Ieu teu cukup boga hukum, sabab hate loba dosana urang ngan ngabales dina pemberontakan. Allah geus muka urang nepi, sarta méré urang cangkok jantung spiritual.

karya internal Ieu di inti covenant anyar ieu urang kudu muji Allah for eta. Lamun Allah teu bunuh ka gawe di jero urang urang masih bakal naon naon. Pilipi 2 ngabejaan urang, "Gawé kaluar kasalametan Anjeun sorangan jeung sieun jeung trembling…" kunaon? "Keur eta Allah anu jalan dina anjeun, boh ka Badé jeung digawekeun pikeun pelesir alus-Na. " (Pilipi 2:12-13 ESV)

Ieu margi karyana jero urang nu urang bakal bisa dipaké kaluar kasalametan urang. Urang ngan bisa digawé externally sabab Allah berpungsi internal dina hate urang mikahayang jeung ulah naon Manéhna disebut urang. Allah nyaeta Asy'ari jeung enabler dieu. Urang kudu muji Allah pikeun nu karya endah pisan.

Jadi dina cahya bebeneran ieu, éta kahayang urang kudu ngalakonan. Urang kudu digawé kaluar kasalametan urang. Urang kudu percaya diri dina gelut urang ngalawan dosa, nyaho yen Allah aya di pagawean dina urang. Allah teu adil linggih di langit barking kaluar Paréntah di urang-Na jeung condemning eta basa aranjeunna gagal. Manéhna nu sabenerna gawe dina hate urang pikeun mantuan urang kapercayaan jeung nurut. Urang teu boga munasabah keur ngungudag teu puguh Allah.

Meureun ayeuna nu nuju berjuang jeung sababaraha dosa nu ngarasa kawas anjeun teu bisa ngelehkeun.

jadi wanti. Allah di karya dina anjeun. Jeung Anjeunna kuat ti dosa nu mana wae.

Dina kahirupan sorangan, Kuring bisa nempo ieu jadi jelas. Teu mah teu bajoang deui, tapi éta jadi béda. Kuring bisa inget keur asih dosa mah. Jeung saterusna mah inget hiji perobahan mana diganggu kuring. Komo saméméh mah dimimitian ngarobah paripolah mah, Kuring noticed nu jalan mah ngarasa, jeung kumaha Teu sangka, jeung naon atuh nu dipikahoyong ieu ngarobah. Nu ngan bisa karya internal Allah. Jeung aya nganggur leuwih amis ti batan ningali Allah ulah di batur. Sabab kuring bisa girang jeung ngomong, "Hey, Manéhna teu di kuring teuing!"

Ieu mangrupa jenis unik persatuan nu ngan Kristen miara babagi. Allah di karya jero urang.

Urang kudu muji Allah pikeun karya internal-Na.

III. Allah Geus Gawe Interpersonally

Dengekeun bagian ahir ayat ieu. Allah nyebutkeun,

"Kuring bakal Allah maranéhanana,sarta maranéhanana baris jadi jelema mah. "

Nu covenant yen Allah geus nyieun teu kontrak mere. Ieu teu saukur sababaraha kasapukan pikeun Anjeunna ka ngalakukeun hal alus pikeun maranehna. covenant ieu rooted dina hubungan pribadi jeung jalma-Na. Allah geus teu saukur jangji ka ngaberkahan urang jeung hal, Manéhna jangji baris ngaberkahan urang jeung Dirina. Manéhna nyaéta Allah urang. Hayu urang teu suka Signing ngajakan pikeun hiji apartemen anyar. Lamun anjeun ngalakonan nu, Anjeun keur saukur ngajangjikeun pikeun mayar tuan tanah Anjeun nyewa unggal bulan. Hayu urang teu kawas nu. Aya pribadi, asih committed jeung kasih sayang aya di sakabéh tindakan-Na ka arah jalma-Na.

Jeung aya hiji jenis nu tangtu kapamilikan aya. Manéhna nu dibeuli urang jeung getih Putra-Na jeung urang kagolong kana Anjeunna. Eta reminds kuring tina Dina Kristus pocong garis, "Pikeun Kami-Na jeung Manéhna nyaéta milik. Meuli jeung getih adi Kristus."Allah geus sok ditéang boga hubungan pribadi jeung jalma-Na, jeung ieu nuluykeun jeung covenant anyar ieu.

urang Kristen, saur anjeun Allah salaku Allah Anjeun, atawa saukur Allah? Lamun anjeun mikir Allah Manéhna saukur nu Creator nepi aya? Atawa Manéhna Rama Anjeun? Anjeunna nu Lover jiwa Anjeun?

Sabab cara nempo ka Anjeunna ngarobah cara Anjeun ngabales Anjeunna. Urang Israil teu hirup lamun Manéhna Allah maranéhanana. Tembok worshiping berhala. Tembok teu percanten Kecap-Na. Euweuh ngeunaan lifestyles maranéhanana ngomong yén ieu Allah maranéhanana. Jeung euweuh ngeunaan kahirupan maranéhanana ceuk éta jalma-Na.

Maranéhanana urang anu geus dipercaya di Kristus jalma-Na. Allah geus dicap ngaran-Na dina urang. Sagala milik Anjeunna, tapi dina cara husus Manéhna geus melong urang jeung ceuk, "Maranehna milik." Jeung kahirupan urang kudu tega saksi ka bebeneran ieu.

Lamun Yesus indit ka cross salaku imam luhur urang, Manéhna méré urang aksés ka Allah Alam Semesta. Kuring heran kumaha eta bakal ngarobah kahirupan solat urang lamun urang grasped kabeneran nu Manéhna Allah urang jeung urang jalma-Na. Kuring mikir ngeunaan Budalan mana jalma-Na anu enslaved jeung téks nyebutkeun, "Manéhna ngadéngé cries maranéhanana jeung inget covenant-Na jeung founding maranéhanana." Christian, Allah geus komitmen Dirina ka urang dina cara nu Manéhna teu komitmen Dirina ka sadaya jalma. Allah hears solat jeung Anjeunna bakal salawasna ngabales dina cara asih. Manéhna nyaéta Anjeun Allah. Anjeun mangrupakeun salah sahiji jalma-Na.

Kuring heran sabaraha leuwih kanyamanan urang bakal ngarasa di satengahing sidang lamun urang grasped bebeneran nu Manéhna Allah urang jeung urang jalma-Na. Rum 8 reminds urang nu euweuh bisa misahkeun urang ti sunda Allah di Kristus. Kuring mikir ngeunaan Joseph keur dijual kana perbudakan, jeung nyebutkeun yen naon baraya-Na dimaksud keur jahat, Allah dimaksud for jeung alus. Euweuh urusan jenis percobaan urang keur di satengahing, Allah ngan bakal make eta keur alus urang jeung kamulyaan-Na. Manéhna nyaéta Anjeun Allah. Anjeun mangrupakeun salah sahiji jalma-Na.

Jigana dina kahirupan sorangan, kali lamun teu nangkep ieu, Atuh kahayang Brad disebut urang teu ngalakukeun isuk ieu. Gantina clinging ka bebeneran anu Kami-Na, jeung Manéhna nyaéta milik, Kuring mimiti ngahurungkeun kahirupan Kristen mah kana pintonan bakat; mana atuh ngalakukeun Allah mah nyieun kana graces alus-Na lamun kuring ngalakukeun cukup well. Tapi basa kuring nangkep kabeneran nu Manéhna Allah mah Kami anak-Na, Kuring hayang nurut ka Anjeunna kaluar sunda jeung kaluar sukur pikeun kurnia-Na. Kuring teu kudu ngalakukeun jeung nampilkeun sorangan ka Anjeunna. Allah di sisi mah. Anu keur mah nagreg? Manéhna paduli ngeunaan kasucian mah leuwih ti atuh. Manéhna nyaéta Allah mah. Kami salah sahiji jalma-Na.

Mah bisa muka dina jeung di. Tapi éta téh kacida, urang grab a ditahan ieu. Manéhna nyaéta Allah urang jeung urang jalma-Na. Jeung urang kudu muji ka Anjeunna salila ieu karya interpersonal kasalametan.

IV. Allah Nyaeta Dina Gawé

Jigana frase pangpentingna dina petikan ieu dua kecap saeutik anjeun geus skipped leuwih, "Kuring bakal." Nyebutkeun Allah, "Kuring bakal nyieun covenant anyar." Allah nyebutkeun, "Kuring bakal nunda hukum mah dina eta." Gusti nyebutkeun, "Kuring bakal nulis eta dina hate maranéhanana." Manéhna nyebutkeun, "Kuring bakal Allah maranéhanana jeung maranehna bakal jadi jalma mah."

Nadya jeung sadulur, Covenant New ieu teu pamustunganana gumantung kana anjeun. Ieu dimimitian jeung ends jeung Allah. Allah hiji anu geus rencana. Allah hiji anu welas asih jeung teu mawa urang kaluar kahiji kalina we dosa. Allah ieu hiji anu dikirim Putra-Na. Allah ieu hiji anu dituang murka-Na kaluar dina Kristus. Allah hiji anu diangkat Anjeunna ti nu maraot. Allah hiji anu dijieun anjeun mahluk anyar. Allah hiji anu méré Anjeun Roh-Na. Allah hiji anu méré Anjeun jantung anyar. Allah hiji anu urang sanctifying anjeun. Allah hiji anu bakal tetep anjeun. Jeung Allah téh hiji anu baris muja anjeun. covenant ieu dimimitian jeung ends jeung Allah.

Allah ditangtukeun nyieun keur Dirina hiji jalma. Jeung Anjeunna geus komitmen Dirina nu urang.

Salaku mukmin ieu kudu mawa urang kanyamanan gede. Sabab urang nyaho yén sanajan hal nu henteu patuh urang teu bisa megatkeun covenant ieu. Komo foolishness urang teu bisa nyieun covenant ieu gagal. Sabab Allah di karya, Manéhna nu komitmen Dirina ka urang, jeung Anjeunna teu gagal.

kacindekan

Di handap ieu mangrupakeun berkah geulis anu bagian covenant New ieu. Tapi kabeneran aya ieu ridho ngan sadia pikeun maranéhanana anu aya di covenant jeung Allah. Sarta urang asup ka covenant jeung Allah lamun urang dipercanten di hirup, tilar dunya, jeung kabangkitan Putra-Na, Yesus Kristus. Lamun don't nyaho Kristus, ngahurungkeun tina dosa jeung percaya dina Anjeunna ayeuna. Gantina tuang kaluar murka-Na, Allah bakal tuang kaluar riches unsearchable dina sirah anjeun pikeun kalanggengan.

Anjeun bisa jadi aya bewara, nu gambar dicét sora awfully sampurna. Jeung kabeneran aya nanaon aspék ieu tina covenant New we dikaitkeun bakal sadar sampurna nepi ka urang jeung Anjeunna. Lamun urang jeung Anjeunna urang bakal ningali sampurna, panganten awewe internasional murni Kristus. Lamun urang jeung Anjeunna urang bakal jalma nu sampurna, hate murni nu cinta Kristus jeung sakabeh cara-Na. Lamun urang jeung Anjeunna, urang bakal boga hubungan sampurna jeung Allah urang jeung urang bakal muja Anjeunna salaku jalma-Na. Nepi mangka urang pencét tur narékahan pikeun dipercanten Anjeunna beuki unggal poé. Hayu urang solat.