The Perfect Anger Allah

Aku arep miwiti maca sawetara kuotasi. Dadi mung krungu lan mikir bab apa utawa ora setuju karo apa ngandika.

"Anger semayam mung ing pangkone wong bodho." - Albert Einstein

"Anger punika Madness short." - Horace

"Apa wae wis dipunwiwiti ing nesu ends ing kawirangan." - Benjamin Franklin

"Aja apa [metu saka murka], sing bakal nglakoni kabeh salah. " - paraphrase

Anger ora siji sing sipat karakter kita biasane kepéngin. ora ana siji seneng nesu. Anger ndadékaké kanggo bitterness lan nyimpen dendam. Anger ndadékaké kanggo pancasan ala. Anger kadhangkala malah ndadékaké kanggo panganiaya. Wong biasane ora pengin dadi watara wong sing uga fly mati nangani ing sembarang wektu. Iku misale jek sing dicokot boten stabil.

Nanging ing kene pitakonan: Panjenengan Gusti Allah duka njaluk? Ana apa-apa sing bisa nggawe Allah saka mad Semesta nggodhok? Wah aku mikir teks kita sore iki bakal alamat pitakonan sing.

latar mburi

Sampeyan ora kudu nguripake karo kula. ing Pangentasan 17, wong Israel nyoba Gusti Allah tumindak kaya wong ora bisa dipercaya Panjenenganipun. Sawise kabeh Panjenenganipun rampung kanggo wong-wong mau, nggawe wong wong, ngirimke saka perbudakan, nyediakake kanggo wong-wong mau lan ing, padha isih ora dipercaya Panjenenganipun. Supaya padha perang karo Nabi Musa lan marang wong kanggo menehi wong banyu saiki. Padha takon marang apa kang digawa ing ara-ara samun mati. Lan padha bener takon pitakonan, "Apa Gusti antara kita utawa ora?"

Lan iki jenis pada pating lan sambatan marang Gusti Allah sing ditondoi generasi iki. Maju kanggo Nomer 14, sepisan maneh, meh kaya rekaman bejat bola-bali, lagi sepisan maneh sambatan lan matur iku bakal dadi luwih apik kanggo bakal bali ing Mesir. Padha ora ngandel marang Gusti Allah kanggo ngluwari lan tansah netepi prajanjinipun.

Jabur ndadekke atine loro sing crita tartamtu. Lan ayat kita nuduhake kita respon Allah kanggo lack of dateng ing Panjenenganipun.

Nguripake karo kula kanggo Jabur 95:10-11.

Patang puluh taun aku duka generasi sing; aku ngandika, "Padha karo wong kang atine sira,lan padha ora nyumurupi cara sandi. "Aku ngumumaké supaos ing paukuman-Ku, "Padha ora bakal lumebu liyane sandi."

We lagi arep nimbang telu Brief saka teks iki sore iki.

Aku. Sin provokes Anger Allah

Listen maneh kanggo teks. Gusti Allah ngandika, "Patang puluh taun aku duka generasi sing…" Wah aku mikir sing wangsulan pitakonan cantik cetha. Gusti Allah ora duka njaluk. Lan iku dosa wong sing provokes nesu. Nanging aku ora mikir ana sing arep sembarang surprise kene sing dosa sing digawe duka Allah. Iki carane Gusti Allah panjaluk dosa.

Akeh munggah aku bapa apik, sing maha lan enten lan kita kedah sesambetan cantik apik. Nanging aku ora tenan sumurup apa swasana ati wong iki arep dadi ing. Dadi kanggo bocah sing wanted kanggo njaluk kuwi lan pindhah panggonan, Aku jenis felt kaya aku kanggo muter game. Sadurunge aku nyuwun soko, Aku jenis nyoba kanggo aran wong metu lan ndeleng apa jenis swasana ati kang ana ing. "Carane bab sing Cowboys, bapak? cukuran Panjenengan manawa katon becik. "Wong-wong pitakonan feeler bakal bantuan kula tokoh metu yen kudu takon wong saiki utawa mengko. Nanging cara padha ora sampurna. Dadi nalika aku takon aku tau bisa ngerti manawa yen bakal nanggapi karo bungah ("Manawa, putra!") utawa nesu ("Njaluk metu sandi pasuryan, putra!"). Panjenenganipun ranyono ing cara sing.

Inggih kita boten badhe iki jenis unpredictability ing Allah. Gusti Allah dianggo ing cara aneh. Gusti Allah iku ranyono ing akeh cara, nanging ana apa-apa ranyono bab nanggepi marang dosa. Provokes bebendune. Panjenenganipun sampun prajanji Adam lan Eve, padha bakal mati yen padha mbangun-turut marang. Amarga saka dosa, Panjenengané munggah ing lemah lan dropped wong liwat iku mudhun kanggo teleng palimengan ing Nomer 15. Lan ing acara alluded kanggo ing Jabur iki, Gusti Allah sepisan maneh panjaluk karo nesu. Sin provokes nesu Allah.

bener, tembung sing dijarwakake Aku duka karo generasi sing, liyane secara harfiah tegese "Aku loathed generasi sing." Sing apa akeh jarwan ngomong. Iku komunikasi Gambar iki kudanen. Gusti Allah wis disgusted karo iki wong amarga saka carane padha wis lakunipun. Dadi kanggo njawab pitakonan kita, Gusti Allah duka njaluk lan Panjenenganipun nanggapi kanggo dosané generasi sadurunge karo ngamuk, suci, kajijikan.

Saiki aku ngerti iki bisa, samubarang kang angel munggah marang konsep sawetara wong saka Gusti Allah. padha mikir, "Inggih sing ora Gusti Allah, kowé lagi ngomong bab. Gusti Allah ora duka njaluk. Dhuh Allah kawula tau ngomong sing. "Inggih sampeyan uga tengen. Mungkin Gusti ora bakal ngomong, nanging Gusti Allah ing Kitab Suci mung iya kene ing teks iki.

Wong iku ana masalah kene? Carane bisa sampurna, Gusti Allah supaya terus-terusan nanggapi karo nesu ngamuk lan malah kudanen? Yen aku terus-terusan nanggapi kanggo bojoku karo nesu lan mbengok: ing dheweke, sing bakal dadi dosa nggegirisi sandi ing bagean. Gusti Allah banjur duka kang, sanadyan, ora dosa kaya kito. Iku ora cacat karakter.

Nalika aku martakaké iki, Aku ora aran perlu kanggo tip jempol watara utawa apologize kanggo nesu Allah. Lan sing ora aran perlu kanggo apologize kanggo kanca non-Kristen bab Gusti Allah banjur duka kang salah siji. Utawa babagan neraka. Lan sampeyan ora kudu isin bab pangadilan marang ing Prajanjian Lawas kaya sawetara rahasia bab kepungkur Allah dosa trocoh.

Gusti Allah banjur duka kang ora dosa. Iku cara Gusti Allah ingkang suci panjaluk dosa. Iku mung nanggepi suci kanggo kraman kosmik lan Bala saka wong digawe ing gambar kang. Aja nyoba kanggo salaras Allah kanggo standar, amarga Panjenengane iku standar. nesu Kita dosa, amarga kita wong dosa. Nanging Gusti Allah minangka Gusti Allah sampurna suci mung bisa duka ing cara bener.

Dosa iku mung bab sing damel Allah. Lan tansah damel Allah. Lan saben wong dosa kudu njawab menyang duka, kajaba piye wae nesu Allah ngarahke ing wong-wong mau bisa dijupuk saka care.

aplikasi: Nalika dosa, kita lagi digodha kanggo mikir iku ora sing ala. Aku ngerti sadurunge aku iku Kristen, lan malah kadang sawise sing, Aku ora mikir dosa minangka menehi hasil amba. Nanging amarga kabeh aku panginten babagan iki aku iki bejat sawetara aturan. Aku iki ora kang cukup moral. Inggih dosa luwih saka mung Gagal dadi cukup moral. Iku lan pelanggaran marang wong - wong paling setya. Lan salin wong lan ndadekake Panjenengane duka. Gusti Allah sengit dosa.

Mungkin sing ora marem sampeyan sanadyan. Mungkin sampeyan mikir Gusti Allah wis overreacting. Maksudku tenan Panjenenganipun duka petang dasa taun? Muni kaya Kang nyekeli incim. Muni jenis cilik, Gusti Allah. Apa ora iku nggawe marang supaya mad? Uga sing ndadekke kula tumuju loro.

II. Sin Apa Lan Path Alternate

Katon ing ayat 10 maneh. Gusti Allah menehi gambaran saka generasi iki Panjenenganipun duka karo. Panjenenganipun ngandika, "Padha karo wong kang atine sira, lan padha ora nyumurupi cara sandi. "

Gusti Allah ngandika padha sira ing ati sing. Padha ora mung sira externally ing tumindak. Nanging ing kang innermost, Inti sing lagi, padha sira.

Aku kelakon dadi nggegirisi - Maksudku pancen ala - karo pituduh. Dadi ing mbokmenawa basis saben minggu bojoku bakal ngirim kula nang endi wae kanggo njaluk soko utawa nyelehake soko mati lan salah siji aku ora wis tanpa nelpon dheweke utawa njupuk kula kaping lima anggere. Lan iku ora amarga directions dheweke padha ala, iku amarga aku nggawe dadi salah lan pindhah ing cara salah lan njaluk mengo.

Wah iki jenis gambar sing dicet kene nalika Panjenenganipun ngandika atiné sira. Sing ati lelungan mudhun path salah lan mimpin menyang panggonan salah. Lagi ilang. Lan padha bisa ngandika kabeh dosa. Kabeh dosa luwih saka mung external, mengkono amarga ati kita pindhah pituduh salah. Lan tumindak kita tindakake.

Lan Panjenenganipun ngandika, "Padha ora dikenal cara sandi." karakter Allah wis ing tampilan lengkap sadurunge wong - sih lan daya, etc. Lan Panjenengane ndhawahake swara kanggo tindakake cara kang, ngetutake path Kang. Nanging padha milih kanggo tindakake path liyane. Kang siji sing dikirim saka Sang Prabu Pringon lan pamisah Segara Abang! Iku temenan sing padha ora bakal dipercaya Panjenenganipun sawise ningali. Padha weruh Karya, nanging padha ora ngerti cara kang.

wong Kristen, sampeyan weruh sing iki apa sing lagi dilakoni nalika dosa? Sing lagi ora mung Mudhun mati jaran utawa teka cendhak lengkap potensial? Sampeyan milih dalan sulih kanggo siji Gusti Allah wis bidhal sampeyan. Sampeyan lagi ngandika, "Gusti Allah, Aku wis ndeleng cara lan aku ora kaya wong. Aku weruh carane arep aku urip, lan aku cara luwih. Aku luwih wicaksana katimbang karo kowé lan Gusti luwih saka sampeyan. Aku arep kanggo milih dalan dhewe. "Iki duraka. Lan iki apa kita apa saben-saben kita dosa. dosa kita ora luwih saka dosané panggrundelmu iki, padudon, ala saka teks iki.

We kudu mikir rightly dosa kita, utawa kita ora bakal sengit iku kaya kita ngirim. Apa wae iku njupuk kanggo ndeleng dosa rightly. Iku ora nyenengake. Aja nyoba kanggo nggawe cantik. We uga pengin malah ngganti cara kita pirembagan babagan. We kudu ora mung mikir dosa kita minangka "Oh, Aku kalah ing paprangan ing. utawa oh, Aku berjuang karo iki. "Ora kita milih kanggo nurut Gusti Allah. Kita milih kanggo nindakake soko liyane saka apa Gusti Allah kita apa, amarga aku ora kaya apa wis ngomong. Punika kasunyatan elek dosa. Lan malah minangka tiyang pitados sing arep nggawe Gusti Allah, kita wis perang kanggo njaga perspektif nengen dosa kita.

Ralph Venning Mbantu kita ing ngadeg ing Sinfulness saka Sin nalika ngandika, "ing cendhak, dosa punika wani kaadilan Gusti Allah, rudo pekso sih pasuecan Idane, ing jeer sabar kang, tipis saka daya kang, ing enyekan saka katresnan kang. Kita bisa pindhah ing lan ngomong, iku upbraiding saka Providence kang, ing dipoyoki saka janji, ing jugrugan kawicaksanan kang. "

Bebaya Kowé wis menehi kene wiwit karo tembung, "Ora harden atimu." Sejatine meaning ora dadi saya wangkal lan nampik angger-anggeripun Allah. Lan sing warning ditrapake kanggo kita uga. Iki kok penulis saka Ibrani njupuk munggah bagean iki lan warns Ibrani marang Mudhun adoh.

Nalika stubbornly nolak angger-anggeripun Allah, jantung sampeyan nemu harder lan harder liwat wektu. ati tenan hard biasane mengkono liwat kedaden suwene wektu, ora sewengi. We mikir bakal tau dadi jenis wong sing ends ing dosa unrepentant, nanging kita bisa. Banget ati hard kelakon liwat wektu nalika kita milih kanggo nurut Gusti Allah ing bab sethitik liwat lan liwat lan liwat maneh. A dipikir cepet kene, ngapusi cilik ana, lan liwat wektu kita dadi desensitized dosa lan wiwiti mbecikake. Lan sadurunge ngerti, kita mung gagah, nganti kita njaluk kesel gagah lan mungkasi ngiringang Ida kabeh. Sing-peperangan cilik sing bener ageng.

Dadi yen sampeyan lagi dina iki saéngga sawetara dosa kanggo tetep ing gesang, mratobat! saiki! Ngakeni dosa kanggo wong. Aja miwiti siklus saka hardening atimu. Tinimbang pitados cara, ngerti Kang. Follow cara kang. Dipercaya Yesus lan pracaya Sabdanipun. Panjenenganipun tresna sampeyan lan ngekèki swara kanggo apik. Follow path Kang.

OK, supaya Gusti Allah banjur duka kang ngawinang dosa lan dosa wis milih dalan sulih. supaya apa? Apa akibat saka milih path sulih iki?

III. Sin tansah kita saka liyane Allah

Listen to ayat 11.

Aku ngumumaké supaos ing paukuman-Ku, "Padha ora bakal lumebu liyane sandi."

Jalaran iku sing nesu Gusti Allah, Panjenengane bakal ngukum wong-wong mau. Ing kedadean tartamtu, Allah ngapura wong-wong mau, nanging Gusti ora ngidini kanggo ketik Tanah Prajanjian. Nanging dening wektu Kowé nyerat iki, Gusti Allah wong wis mlebu. Dadi kang migunakake teks iki kanggo pirembagan bab liyane langgeng Allah. Lan iki carane Panyerat saka Ibrani migunakake banget. Gusti Allah wis liyane langgeng sing kita bisa ngetik, nanging dosa kita bisa supaya kita saka iku.

We ndeleng kene sing ora mung ora Gusti Allah duka njaluk, nanging Panjenenganipun damel pancasan ing bebendune. bener, ing wacana iki kang ndadekake sumpah ing bebendune. Dheweke ora persis apa salah siji saka kuotasi sadurungé ngandika ora apa. Nanging bebendune ora fickle kaya kito. Iki ora kanggo wong kabeh nesu manungsa dosa. Nanging kang NATE punika. Anger ora intoxicate Panjenenganipun lan mindhah marang pancasan bodho. Nanging, bebendune wis tingkat tumuju, suci, lan Panjenenganipun isih panjaluk karo kaluhuran lan kaadilan.

liyane langgeng Allah iku ayu, tentrem, non-ngepenakke, Gusti Allah memuji Panggonan sing kabeh wong bener bakal mungkasi munggah ing. Gusti Allah punika suci, mung, ala, medeni nasib sing njaluk apa padha pantes [reword]. Ana liyane ing neraka. Ana relief ing neraka, mung kasangsaran lan bebendu. Lan kita lagi ora ngomong bab nesuné tentara utawa wong, nanging bakal nyangga setrapané moho kuwoso Gusti Allah ing sirah kanggo kalanggengan. Gusti Allah ora mung ana ing Prajanjian Lawas. Dheweke isih sengit dosa dina iki. We kudu wedi marang Gusti Allah iki sange. dosa sing katahan mau saka liyane Allah, lan kito banget bisa.

Iki kanggo wong-wong ing kene iki sore. Sawise sampeyan mati, sampeyan salah siji bakal ketik liyane Allah utawa keno bebendune Gusti Allah. Sing sing mung rong pilihan. Kabeh kita pantes kapindho. Amarga kabeh kita kaya dosa kang wuwus bab. We pindhah path kita dhewe. We sira ing ati kita lan kita ora tindakake cara kang. Kita wis rampung ing bab banget sing damel Allah liwat lan liwat lan liwat maneh.

Wong iku ana pangarep-arep kanggo apa kita? ana.

ing 1 Tesalonika 1:10, Paul describes wong sangka Galiléa tembung iki, "Putra saka ing swarga, kang wis kawungokaké saka ing antarané wong mati, Gusti Yésus sing ngirim kita saka ing bebendu kang bakal teka. "

Lan mengko ing 5:9-10 kang ngandika kanggo wong mukmin, "Kanggo Gusti Allah wis ora pinesthi us bebendune, nanging supaya olèh karahayon marga dening Gusti kita Yesus Kristus, sing seda kanggo kita supaya apa kita awake utawa turu kita padha urip karo Panjenengané. "

Kita mung pangarep-arep iku Gusti Yesus. Lan Panjenenganipun ngasihi marang kowe,.

"Ing iki katresnan, ora sing wis tresna marang Gusti Allah, nanging Allah kang wis nresnani kita lan wis ngutus Kang Putra dadi propitiation kanggo dosa-dosa kita. " 1 John 4:10

Ana tuwung, nepsuné ngamuk lan nesu yen Gusti Allah iku disiapake kanggo pour metu ing us. Nanging kanggo sing kita ing Sang Kristus, aku ora kudu keno bebendune sing. Nanging, Gusti Allah wus tuwung sing saka liwat kepala kita lan Gusti iku dipindhah. Kanggo kita ana ing Sang Kristus, Panjenenganipun njupuk bebendu sing disimpen munggah, diwutahake iku kabeh siji tuwung, sijine iku liwat kepala Putra lan Panjenenganipun diwutahake kabeh metu marang. Apa sih gedhe! Gusti Yesus nandhang bebendu medeni Allah kanggo wong-wong dosa ing salib. Panjenengané tilar donya ing salib sing, nanging Panjenenganipun wungu saking Kuburané telung dina mengko King unggul kita. Lan Gusti Yésus wis ngandika, "Padha mrénéa, kabeh sing pegawe lan laden abot, lan aku bakal menehi ngaso. " (Matthew 11:28)

The Good News iku sing pretyaya marang Gusti Yésus iki- Gusti Allah wis ora nesu taksih sami. ing Kristus, Gusti Allah ora ono duka karo us. Kang sedhih ing kita nalika kita dosa, nanging kita ora bakal kaukum kanggo wong-wong mau. Rahayu wong kang dosa sing ora diitung marang Gusti.

Lan yen kita terus dipercaya ing Kristus, nalika Panjenenganipun ngasilake kita bisa nampa Dèkné karo kabungahan tinimbang teror. Lan kita bisa sing, "Mangkono uga karo nyawa kawula."

Enggo bareng

4 komentar

  1. EvanReply

    Matur nuwun, trip. Aku wanted kanggo njaluk njupuk ing soko amarga sampeyan wis wong sing wis diputer peran amba ing sandi mate karo Kristus. Iki bakal dadi dawa, supaya yen sampeyan ora watara kanggo iku, Aku ngerti.

    Nalika aku dadi wong Kristen sawetara taun maneh, iku padha prasaja- dipercaya Gusti Yesus rampung, Gusti Allah forives sampeyan kanggo kabeh (kepungkur, saiki, mangsa), mung ngungsi marang Panjenengané lan kang bakal njupuk care saka liyane. Ora nggawe raos basis saka iman, nanging bali ing dina-dina iku ana kabungahan pancet lan mituhu teka alamiah saka mikir aku iki kaapunten tanpa syarat. Mung bocah sing dipercaya ing rama lan ora padha sumelang ing bab perlu dadi sampurna. Fokus ana kabeh panuwun kanggo Kristus. Aku ora perlu sumelang ing bab dosa amarga dalan aku viewed- proyek iki kanggo dipercaya Gusti Yesus, Roh Suci njupuk care saka liyane.

    Nalika aku ngginakaken liyane lan liyane wektu ing tembung, ana Kitab Suci sing bakal teka munggah sing guncang sing dhasar dateng / sih-rahmat kang diterangake sadurungé lan njupuk kula bali kanggo kanak-kanak. bapakku utamané (sing enom ing iman ing wektu, aku ora terus marang Nabi) banget cepet kaku kaadilan Allah tanpa wawas karo wulangan babagan sih pasuecan Idane. Tuladhane, Panjenengané memulang kula ing umur enom banget aku kudu mratobat saka dosa kawula supaya bisa disimpen, sing akeh Kristen bakal ing kanggo rude awakening ing dina pangadilan amarga padha mikir nèk Gusti Yésus bakal welcome nalika isih padha break hukum Allah, etc. Panjenenganipun ageng ing ngandika ing tounges, akeh liyane nanging durung kenek akeh ing sisih Allah pitados.

    Minangka liyane lan liyane mamang crept ing lan dadi rumiyin interested ing teologi, nang endi wae saluran aku nyetel pola nyoba kanggo njupuk iku menyang daya dhewe lan tokoh kabeh metu intelektual tinimbang teken cedhak lan nunggu ing Allah. Aku ora pitutur marang kowe carane akeh jam aku wis dientèkaké jroning nliti kuwi teologi, pitakonan mantep, tumenga Kitab Suci ing Yunani, etc. ing internet taun pungkasan iki. proses pikiraken Kula wis “Inggih Gusti Yesus wis kabeh kahanan iki, banjur aku kudu nggawe manawa aku ketemu kahanan.” mangkono, sandi mate dadi intelektual lan perfectionistic. Apa iki sapisan dadi prasaja dadi bener rumit, dateng iki lumpuh, lan kanthi mangkono aku isih ing wektu cantik kabotan ing sandi mate karo Kristus sapunika.

    Aku sok dong mirsani loro kemah seimbang ngawan ing Kristen lan Aku manawa sampeyan bisa setuju- 1) lan “mituhu” camp lan 2) Gusti Yésus mbayar kabeh” camp. The camp mituhu cepet kaku tanggung jawab kita lan biasane ngrujuk Injil synoptic, wahyu, OT, etc. The Jesus mbayar kabeh nandheske camp pitados wong piyambak lan misale jek gumantung banget akeh banget ing Paul. Nalika aku pisanan miwiti nyawang karo Kristus, Aku mesthi wis pikir Camp 2, nanging aku sinau Kitab Suci lan (susah, panemu saka wong ing internet) Aku dadi banget startled babagan aja mangu-mangu pangerten saka sih-rahmat sing diganti sandi gesang. Camp 1 gedhe bab stressing kabeneran lan unchanging sifat Allah nanging misale jek nyoba kanggo Pabrik mituhu saka Rawuhipun fleshly. Padha bakal ngrujuk kuwi kaya “Gusti, Gusti… Aku tau sumurup sampeyan” Injil. Camp 2 gedhe bab stressing pangapuntenipun Allah lan Sunshine lan Plangi kuwi, nanging ngemot Allah kaya iku wong loro temen beda saka OT kanggo NT. Padha bakal ngrujuk boten bisa megatake kita saka ing sihe Gusti Allah lan sing jinis kuwi. bebener Allah wis dadi nang endi wae ing imbang tengah, tengen? goal mung ngerti Gusti Allah kanggo sing Panjenenganipun ngandika Panjenenganipun punika lan duwe pangerten imbang Alkitab saka kabeh kawicaksanan kang. Aku Duwe wektu paling angel njupuk maneh kanggo mung pitados wong lan kang ing hubungan karo wong amarga aku saya kuwatir bab “ora kang bisa kanggo tokoh kabeh metu” (Aku nyadari ing pangerten dhewe banget). Ing bab mung sing aku njupuk comfort ing sapunika iki- Njupuk bali mlaku lan ngomong karo Gusti Allah lan pitados bilih Panjenenganipun bakal njupuk bab iki ngendi kang perlu kanggo njupuk yen aku mung bakal dipercaya wong apa iku. Yen wis kabeh kahanan iki, banjur proyek iku dipercaya sing sih-rahmat kang bakal bantuan kula ketemu wong.

    Kathah Love, trip.

    • LizReply

      Woy Evan,
      Aku weruh angst Panjenengan, lan sampeyan tengen. Ana Sejatine kemah loro nalika katon ing gambar amba. Ana imbangan sanadyan, lan aku ngerti sampeyan bisa nampa iku. Aku ngomong nampa tinimbang golek amarga Gusti dhateng kita, “ngalahake lan lawang bakal kabuka”. Sinau Tembung apik, ora mungkasi. nanging, sampeyan uga ing pandonga? Aku ora ngomong bab ndedonga karo roso kang tansah utawa dhaptar umbah-umbah panjalukan. nanging, ndedonga saestu saka atimu. Iku soko laku, Aku wis learning carane nggawe luwih apik aku akhir-akhir iki. First, memuji marang Gusti Allah kanggo prihatinku. Banjur nyuwun pangapunten, pangapunten tartamtu. Sawisé iku pendekatan tahta karo uneg-uneg, kuwatir lan momotan. Lebokake munggah karo liyane memuji. Ana sawetara app gedhe metu ana sing bisa bantuan karo iki (Bab lan Nliti). Loro-lorone sing apps pandonga sing kanca saka mine Highly tabet. Aku wis ora mutusaké kang siji apa durung. Aku uga bakal suggest maca buku, fervent, dening Priscilla Shirer. Aku maca sapunika. Iku bab pandonga lan perang kasukman lan iku wis dadi gedhe! Banget mripat bukaan. Aku mikir liyane lan liyane sing ing masyarakat Western kita turu karohanen. We kudu pendekatan sembrono pandonga lan perang kasukman iku dongeng – nanging kabeh banget nyata. Sampeyan bakal nemokake tentrem ing pandonga – geguneman karo Gusti Yésus bab pitakonan Panjenengan. Iku oke kanggo takon. Mugi sampeyan bisa ndeleng iki lan aku ngarep-arep iku mbantu Evan!
      Sister ing Kristus,
      Liz

  2. Keenan Allen JerseyReply

    Ana kathah variances saka voli njero ruangan bebarengan karo bal pantai ruangan. Wangsulan: Bab ingkang paling angel kanggo nampa migunani kanggo bener sampeyan mindhah foward nyata ulig watu jeruk. A taktik latar mburi iku umume namung 3 langkah technique ngendi sampeyan miwiti terus munggah tinimbang nerusake sing soar.