The Tike Yesus

Ana sawetara bab sing nglakoake nganti kasih sayang ing atiku kanggo Gusti Yesus kaya krungu Kristen anyar - utawa Kristen - nggawe profesi umum saka iman liwat baptis. Aku saka sawetara saka kanca, sanadyan, sing padha account Kristen anyar lan padha sethitik bingung bab apa sing temenan. Padha krungu News Good sing they've wis digawe jalmo anyar, sing padha duwe ati anyar, sing padha wis sakabeheng lan sabdho. Lan padha mikir iki tegese padha ora maneh perjuangan utawa pasuryan panggodha. Nanging sapa bae who's dadi Kristen kanggo minggu bisa ngomong that's ora bener. Pitakonan iku ora apa kita bakal ngadhepi panggodha. Pitakonan iku, carane kita bakal nanggapi kanggo nggodha?

Aku maca Kutipan minggu iki sing ngandika, "Kabeh wong sing digodha. Ana wong sing urip sing ora bisa bejat mudhun, kasedhiya iku nggodha tengen, sijine ing titik tengen. "Apa iki statement bener? Wis ana tau dadi wong sing bisa nolak malah godaan sing paling uga diselehake? Inggih, let's nguripake kanggo Lukas 4:1-2:

Gusti Yesus, kapenuhan ing Roh Suci, wangsul saka bengawan Yarden lan dipimpin dening Roh ing pasamunan, ngendi kanggo patang puluh dina iki kagodha dening Iblis. Sarta banjur mangan apa-apa sak dina-dina, lan ing mburi wong kang ngelih.

latar mburi

First, ngijini ngrembug persis ing ngendi kita temokake dhéwé ing Luke's Injil. A little sadurungé, ing bab telung, Yohanes Pembaptis wis martakaké bab Gusti Yésus lan mbaptis wong, lan Gusti Yesus piyambak rawuh kanggo kabaptis dening wong. John wis mbaptis akèh wong, nanging Gusti Yésus dibaptis soko beda mengkono. Roh Suci Medhak marang ing marupa kaya manuk dara; lan swara rawuh saka pangandika langit, "Sira iku Putraningsun kang kinasih; karo sampeyan aku lega. "Wong kene kita wis Gusti Allah yèn Gusti Yésus dadi luwih saka mung nabi mere, luwih saka mung Kristus; Ida Hyang Yesus punika banget Putraning Allah.

Sawise mulangi awaké déwé bab Pranyatan iki saka Gusti Allah, lan sadurunge nuduhake kita apa Putraning kabaptis Gusti Allah bakal nindakake, Kaya menehi kita Silsilah a, mulangi awaké déwé bab Jesus' keturunan. Silsilah dadi kabeh cara bali kanggo Adam. Wong kene kita duwe Gusti Yesus, sing ora mung Putraning gaib Allah, nanging Panjenenganipun uga katurunan Adam, manungsa pisanan. Yesus punika unik. Ida Hyang Yesus punika Gusti Allah-wong.

dadi, sing luwih apik kanggo katon ing kanggo mangerteni carane kita kudu nanggapi kanggo nggodha? Kita katon ing ayat iki, kita arep kanggo katon ing telung jarene elinga nalika kita ngadhepi panggodha.

Aku. Gusti Allah ndadékaké lan Migunakake Tike Minangka Part of Plan Kang (1-2a)

Gusti Yesus, kapenuhan ing Roh Suci, wangsul saka bengawan Yarden lan dipimpin dening Roh ing pasamunan, ngendi kanggo patang puluh dina iki kagodha dening Iblis.

Dadi iki nduwé baptis Gusti Yesus, panjenengané ngumumaké Putraning Allah karo kang Rama ana uga pleased, sampeyan bisa nyana yen Roh Allah bakal mimpin Yesus kanggo dethrone ala Sang Prabu Herodhes, utawa Mungkin ngirim wong langsung kanggo miwiti pelayanan piwucal lan mengkono pratandha lan kaelokan. Nanging that's ora ngendi Roh Suci ndadékaké Panjenengané. Nanging Roh Suci ndadékaké Gusti Yésus ara-ara samun. Roh Suci ndadékaké Gusti Yésus banget panggonan Iblis nggodha Gusti Yésus.

Saiki mesthi Allah, kabeh-ngerti Roh Suci sumerep bilih Panjenenganipun punika anjog Yesus menyang banget panggonan Iblis nggodha Gusti Yésus - ing cara sing padha ing Roh Suci sumurup ing Kisah Para Rasul 20, bilih Panjenenganipun anjog Paul kanggo Yerusalem, lan sing Paul bakal dipun oyak-oyak lan dikunjara ana. Panjenenganipun dhateng Paulus saka bebaya sing sadurunge Panjenengane, durung constrains Paul kanggo pindhah bilih Panjenenganipun uga martakaké Injil. kahanan iki ora beda. Roh Suci mangerténi sing Yesus nyudhuk lan tantangan dening Iblis, durung Panjenenganipun ndadékaké Panjenengané ana tho.

Apa Roh Suci bakal Yesus ing ara-ara samun kono bakal digodha? Ing cahya saka God's Pranyatan bilih Gusti Yesus punika Gusti Allah-nyenengke lan Anaké Gusti Allah, lan Luke's Genealogy sing nuduhake marang Gusti Yésus dadi putra Adam uga, panggodha mranata pemandangan Gusti Yésus mbuktekaken bilih Gusti Allah punika ingkang Dheweke mung nyatakake dadi. konflik ing ara-ara samun iki menehi Yesus tataran kanggo nuduhake Sariranipun Gusti Allah-wong.

Amarantine meh kaya cara akeh nanggapi menyang Miami Kalor mangsa iki. Lebron James punika MVP gelar, nanging tim z menang juara. Godhong ing Cleveland Cavaliers, lan tim munggah karo loro pemain gedhe. Lan nalika padha tim munggah padha uncalan hajat ageng, wara-wara teng sing, amarga kabeh talent padha duwe, padha bakal menang 5, 6, 7 - Mungkin malah luwih - kompetisi minangka tim. Dadi wong wis mirengke gumunggung sing, they've krungu kabeh Galaxy babagan tim super iki. Saiki yen mangsa wiwit padha kudu nuduhake munggah lan mbuktekaken piyambak. Apa sampeyan tim ngimpi sange sing you've nyatakake dhewe dadi? Lan media mirsani lan scrutinized sing saben mindhah kanggo ndeleng yen padha tim everyone sajarah ngarep-arep.

Inggih ing fashion padha, panggung wis disetel kanggo Gusti Yesus kanggo nuduhake Panjenenganipun dados Putraning Allah. Bakal ndadekake keparenge Gusti Allah?

Kita bisa mikir bab Adam ing Taman. Panjenenganipun digawe ing gambar Allah, kanggo nggambarake kamulyan God's ing cara unik. Nanging banjur Iblis ing, ula nerangake Eve lan nasaraké wong loro. Padha nurut Gusti Allah, pracaya kawulo ula liwat kayektene Gusti Allah. Adam ora mbuktekaken dadi sing Gusti Allah digawe wong dadi. We ndeleng Israel ing ara-ara samun netepi manut marang Gusti Allah. We ndeleng liwat iki lan liwat ing saindhenging Kitab Suci. Gusti Allah ndadekake wong kanggo ngluhuraké Panjenengané, nanging wong gagal lan ora gelem Allah.

Supaya bakal Adam kapindho bisa nindakake apa pisanan ora bisa apa? Bakal Yesus bisa nindakake apa ora bisa apa Israel? Iblis ora teka lan nggodha Gusti Yésus kanggo patang puluh dina. Lan Gusti Yesus mbuktekaken dadi sing Panjenenganipun nyatakake dadi. Gusti Yesus nuduhake Panjenenganipun dados Putraning Allah sing teka kanggo nyimpen kita saka dosa kita lan sing Imam Agung tanpa dosa kita. Lan Sang Roh Suci dikirim marang ana apa mung sing.

saiki, Aku aja pengin titik dadi dimangertèni kanggo ateges bilih Gusti Allah piyambak digodha Yesus apa ala. Sing goroh. Nanging iku cetha banget ing Kitab Suci sing kita kagodha apa ala ora tiba njaba kedaulatan God's. Amarantine ora soko sing katon ing radar. Ana oleh lan boten ing kabeh tumitah sing njaba saka ukum Kang. Gusti Allah temen Allah. Ana apa-apa ing donya sing bisa kelakon tanpa ijin Allah Allah kita. panggodha Mengkono palilah saka Gusti Allah. Gusti Allah diijini lan dimaksudaké kanggo nggunakake kanggo kamulyane liwat Gusti Yésus.

Para sadulur, James ndadekake banget cetha yen kita kagodha kita ora kagodha dening Gusti Allah. Nanging mangertos bilih Gusti Allah wis ngijini nggodha lan Panjenenganipun niat kanggo nggunakake kanggo kamulyane. Gusti Allah wis sedhih dening kasunyatan sing ana pasukan ala ing donya sing nyoba kanggo padu karo daya lan derail sampeyan saka dalan kang bener. Nanging ngerti sing sing tempters njawab kanggo Ramamu ing swarga. Panjenengané bakal nggunakake malah wong kamulyane.

Saiki aku ngerti ana akeh kita sing kadang duwe gagasan panah saka carane kita ngluhurake Gusti Allah ing donya. We mikir sing Gusti Allah mung ngluhurké mituhu umum kayata nuduhake Injil karo kita tanggi, utawa dipakani sing ora duwe omah, utawa martakaké. Aku arep ngerti sing iki ora mung jenis turut inggih. Loro umum lan pribadi mituhu prakara akeh banget. Ana ora kudu pirsawan supaya sampeyan ngluhurake Gusti Allah saka Universe.

Nalika kita ana ing pribadi, lan kita supaya slamet kanggo dosa, Allah kaluhuraké dening pambangun turut. Gusti Allah iku bakal diluhurké nalika kita nolak kawulo menggoda mungsuh, ngetutake printah saka Allah kita apik. Dadi gedhe kaluhuran Kang, lan dateng kang, lan daya kanggo nyimpen dosa. Dadi sadulur, saben wektu Gusti Allah ngidini sampeyan supaya kagodha, panggung lagi nyetel kanggo sampeyan ngluhurake Gusti Allah srana pracaya marang liwat kawulo mungsuh.

Gusti Allah ora duwe maksud ing saéngga kita bisa digodha. Ing kasus iki Allah nuduhake marang Gusti Yésus dadi Putraning tanpa dosa saka Gusti Allah, sing bisa nolak kang bisa nggodha saka Iblis.

II.Weakness Ora alesan kanggo Menehi Ing Kanggo Tike

Sarta banjur mangan apa-apa sak dina-dina, lan ing mburi wong kang ngelih.

Minangka Gusti Yesus kagodha, Panjenenganipun punika ing negara banget lan ngrugekke. Tèks cetha bilih Gusti Yesus wis pasa 40 dina. Ing mburi sing 40 dina Gusti Yesus kerapan - kang misale jek jenis ketok; mikir bab nolak dhewe pangan kanggo 40 kabèh dina.

Kita asring kanggo mikir Gusti Yesus minangka superman, nanging Panjenengané ora superman. Panjenenganipun punika Gusti Allah-wong. Ana prabédan. Gusti Yesus ana wong nyata. Mulané ora imun kanggo lemes, utawa kekirangan, utawa keluwen. Ing kasus iki, Iblis tempts Yesus ing wayahe ngrugekke minangka Panjenenganipun punika luwe. Lan kang nyerang Gusti Yésus khusus ing wilayah sing muter kanggo kekirangan fisik saiki.

Panjenenganipun tempts Yesus karo pamaréntahan liyane langsung, karo pangan, karo iku kang rightfully bisa nduweni. Panjenenganipun tempts Yesus karo iku sing bisa dadi rightfully Kang, durung Yesus nolak piyambak. Gusti Yesus nuduhake piyambak kene, dadi anaké wong wadon mau ora bisa dadi, nanging kanggo ngawula.

Para sadulur, kita kudu ora cukup bodho mikir sing Iblis ora bakal nyerang kita ing kaping kita kekirangan. Aku maca Kutipan minggu iki sing ngandika, "Opportunity mung rawuh nuthuk sapisan, nanging nggodha nyeleh ing doorbell. "Tike ora ninggalake gampang. Tike bakal tetep lan nyandhang mudhun. Kaya villains ing film horor kang Chase korban nganti padha pungkasanipun trip utawa banget kesel kanggo mbukak sembarang liyane. Lan Iblis ora arep njupuk gampang ing sampeyan ing kaping saka kekirangan. Iblis mungsuh kita!

Iki bakal kaya tentara ngisi kelemahane ing mungsuh, lan panentu kanggo lay mati mau. Inggih, ora, that's ora cara kerjane. Nalika pasukan bersenjata ndeleng kekirangan, sing wektu sampurna kanggo wong-wong mau kanggo nyerang amarga kamungkinan saka sukses luwih. Inggih ing cara sing padha, dunya, daging, lan Iblis ora bakal lay mati saka goroh ing kaping saka kekirangan. ing kasunyatan, padha mung bakal nyerang sing luwih.

Dadi carane Gusti Yesus bisa nolak kang bisa nggodha saka Iblis ing wektu kang saka kekirangan? Amarantine bener sing setan ora sempat mimpin Yesus ing dosa, nanging carane Yesus asor marang? Inggih, yen kita kapandeng ing wacana ing ngisor iki, kita bakal ndeleng Gusti Yésus sing apa durung apa Adam. Gusti Yesus pracaya Sabda Jahwéh, liwat Sabda Iblis. Lan Gusti Yesus diajukake kersanipun menyang karsane. Ing kaping saka panggodha, kita shouldn't nyoba kanggo nolak dening mere Rawuhipun. Amarga bebener iku ora ana sing cukup kuwat.

Resisting nggodha ing kaping saka kekirangan wiwit cara sadurunge nggodha dhewe. Resisting nggodha sampeyan bakal ngadhepi sabanjuré minggu wiwit minggu iki. Apa sing njupuk ing? Apa Isi dhewe karo? Aku sing dipakani pracayamu? Gusti Yesus banget. Nanging sanadyan Yésus weteng kothong, Sing kebek Roh. We kudu ngupaya, minangka Efesus nyengkuyung, kanggo kebak - lan duweni dening - Rohé Allah. We kudu kita pasuryan ing Sabdanipun, ngendi Dheweke menehi lan njaga iman kita ing prajanji. Lan kita kudu nindakake iki kajawi sedulur kita lan sadulur ing iman.

Ana kaping ing gesang kita dhewe nalika kita aran banget kanggo macem-macem alasan. Kita bisa dadi kesel, utawa emosional lemes, utawa lara, utawa Mungkin we're supaya yakin kekuatan kita sing we're banget tanpa ngerti iku. Nanging prakara apa kekirangan punika, situs iku ora alesan kanggo menehi ing. Sak iki wektu ngrugekke nawakake saka Iblis uga koyone luwih atraktif, nanging Gusti Allah isih bener, lan seduction Iblis kang isih goroh.

Nalika you're digodha kanggo laku jina ngelingake dhewe sing Gusti Allah ngandika, "Sampeyan ora dhewe, padha tuku lunas. Mulané padha ngluhurna Allah srana badanmu. "Lan nalika you're digodha prideful lan mentingake awake dhewe ngelingake dhewe sing Gusti Allah ngandika, "Aja mung katon kita dhewe nanging kanggo kapentingan wong." Ing kaping saka kekirangan kita ngirim, kaya Gusti Yesus, cling kanggo Sabda Allah lan mbangun-turut marang.

III. Iblis ing Nduweni Wis kalah

Reading wacana iki kita bisa mimpin menyang kang pundung, mikir, "Man, Gusti Yesus punika suci Aku pengin aku bisa dadi kaya Gusti Yésus,"utawa, "Man, I'm liyane kaya Adam pisanan saka kaloro. Aku luwih kaya Nabi Yunus saka Gusti Yesus. "Inggih parasemeton, sing bener saka saben Kristen lan non-Kristen. Kita kabeh liyane kaya Nabi Yunus saka Gusti Yesus.

Nanging bab bab mituhu saka Gusti Yesus kita maca babagan kene iku Gusti Yesus ora mung wong. Gusti Yesus ora mung siji liyane kita kang kedaden dadi siji manut. Ora, Gusti Yesus ana ing Adam anyar sing teka kanggo makili kita anew. The mituhu saka Gusti Yesus boten namung keparenging Allah ing wayahe, nanging Gusti Yésus nglakoni kita kabeh bisa dadi renaning Gusti Allah. Gusti Yesus ora apa couldn't kita apa. Panjenenganipun liwat tes sing Adam ora bisa pass lan sing Israel ora bisa pass - lan ora ana wong sadurunge utawa sawise Panjenengane bisa pass. Gusti Yesus nggugu ngendi ora ana sing bisa. Gusti Yesus nelukaké mungsuh ora ana sing bisa ngalahake. Lan asor tartamtu, ing ara-ara samun, iki pointing menyang asor unggul saka Iblis sing bakal kelakon ing mburi Luke's Injil.

Malah sanadyan Nabi Yunus banget pait malah martakake menyang mungsuh, Gusti Yesus rawuh ing donya lan seda kanggo mungsuh. Ing salib Gusti Yésus mbayar kanggo saben wektu siji sing kita wis diwenehi ing panggodha. Saben wektu siji. Kanggo pitados, ana ora siji dosa kita bilih Gusti Yesus boten mbayar. Lan Gusti Yesus wungu saka kubur, ngalahaké dosa, pati, lan Iblis. Iblis wis dikalahaké. Lan menawa kita padha mratobat saka dosa-dosa kita lan sijine pracaya kita kita bisa nampa kabeh ganjaran kang entuk. Mirsani mituhu saka Gusti Yesus ora diprayogakaké us, iku kudu kasurung us.

Minggu iki nalika digodha kanggo dosa, elinga mungsuh wis dikalahaké déning Gusti. Sampeyan aja kudu pasrah marang dosa. Iblis wis ilang. rentengan wis bejat. Lumaku ing kamardikan dituku kanggo sampeyan ing salib. Aja ngasilaken panjaluk saka mungsuh kalah. Yesus seda lan wungu, kita bakal bisa nolak Iblis ing, lan katon kaya Panjenengane. We sing indwelled karo Roh banget padha lan kita nyekeli gegaman banget padha.

kesimpulan

Nalika kita digodha, let's elinga Gusti Allah ngidini lan migunakake panggodha, sing kekirangan ora alesan kanggo menehi ing panggodha, lan sing Iblis wis kalah.

Panyerat saka Ibrani katon ing panggodha lan ketemu dukungan gedhe ana:

Kanggo aku ora duwe Imam Agung sing Tukang sympathize karo kelemahane kita, nanging kita kudu siji sing wis digodha ing saben cara, kaya kita -yet tanpa dosa. Ayo kita banjur pendekatan dhamparing sih-rahmat karo kapercayan, supaya kita bisa nampa sih-rahmat lan nemu sih-rahmat ing wektu kita perlu. (Ibrani 4:15-16)

Gusti Yesus bisa sympathize karo us. Dheweke wis digodha kita digodha, nanging dhèwèké ora tau tau marang ing nggawe marang Imam Agung sampurna. Supaya kita bisa pendekatan tahta karo kapercayan, nyuwun sih-rahmat lan sih-rahmat. Let's menyang Panjenenganipun saiki.

Enggo bareng

1 comment

  1. Jem973Reply

    Hi !
    Thank you so much for the teaching ! It’s so great to know how much our God knows every temptations we face ! It’s so great to know that Jesus has been tempted without gave in, and to know that the devil are defeated !!

    Thank you so much for the encouragement ! God bless your ministry and your family.

    (Sorry for my english, I’m french)

    Roman 1:16