Nu godaan Yesus

Aya sababaraha hal anu aduk nepi affections di jantung mah Yesus kawas dédéngéan Kristen anyar - atawa Kristen - jieun profesi umum iman maranéhanana ngaliwatan baptisan. Jigana sababaraha babaturan mah, sanajan, anu éta brand Kristen anyar jeung éta saeutik bingung ngeunaan naon nu dimaksud. Maranéhanana ngadéngé News Good nu they've geus dijieun mahluk anyar, nu boga hate anyar, nu geus dikumbah jeung diyakinkeun. Jeung maranéhna mikir ieu hartina maranéhanana baris henteu deui bajoang atawa beungeut godaan. Tapi sasaha who's geus Christian for saminggu bisa ngabejaan ka maneh that's teu bener. Patarosan teu naha urang bakal nyanghareupan godaan. Patarosan ieu, kumaha urang bakal ngabales godaan?

Kuring maca quote saminggu ieu nu ceuk, "Sadaya lalaki nu tempted. Teu aya manusa anu hirup nu teu bisa direcah, disadiakeun éta téh godaan katuhu, nunda dina titik katuhu. "Dupi ieu hiji pernyataan bener? Geus aya kungsi geus lalaki anu bisa nolak komo temptations paling oge disimpen? sumur, let's giliran Lukas 4:1-2:

Yesus, pinuh ku Roh Suci, balik ti Jordan sarta dipingpin ku Roh di gurun, mana pikeun opat puluh poé manéhna tempted ku Iblis. Manéhna ate sia salila maranéhanana poé, jeung di ahir eta manéhna lapar.

kasang tukang

kahiji, Nyanggakeun ngabahas persis mana urang manggihan diri urang sorangan dina Luke's Injil. A saeutik saméméhna, dina bab tilu, John nu Baptis anu da'wah ngeunaan Yesus jeung baptizing batur, jeung Yesus Dirina datang ka jadi dibaptis ku anjeunna. John geus baptizing loba jalma, tapi lamun Yesus geus dibaptis hal beda kajadian. Roh Suci descends dina Anjeunna dina bentuk ragana kawas japati a; jeung sora asalna tina nyebutkeun langit, "Anjeun Putra mah tercinta; sareng anjeun Kami oge pleased. "Jadi di dieu urang geus Allah nyatakeun Yesus jadi leuwih ti saukur nabi mere, leuwih ti saukur Al Masih; Yesus nyaeta pisan Putra Allah.

Sanggeus nétélakeun us about deklarasi ieu ti Allah, jeung saméméh nétélakeun urang naon Putra dibaptis Allah baris ngalakonan, Kawas méré urang silsilah a, nétélakeun us about Jesus' katurunan. silsilah mana sadaya jalan balik ka Adam. Jadi di dieu urang boga Gusti Yesus, anu teu ngan Putra ketuhanan Allah, tapi Anjeunna ogé turunan Adam, man pisan kahiji. Yesus unik. Yesus nyaeta Allah-man.

janten, anu leuwih alus pikeun kasampak di diajar kumaha urang kudu ngabales godaan? Sakumaha urang kasampak di dua ayat ieu, urang bade kasampak di tilu hal urang kudu inget nalika urang nyanghareupan godaan.

abdi. Allah ngidinan jeung Mangpaat godaan Salaku Bagian Plan-Na (1-2a)

Yesus, pinuh ku Roh Suci, balik ti Jordan sarta dipingpin ku Roh di gurun, mana pikeun opat puluh poé manéhna tempted ku Iblis.

Jadi di handap baptisan Yesus ', mana manéhna nyatakeun Putra Allah jeung saha Rama ieu oge pleased, Anjeun bisa ngaharepkeun yén Roh Allah bakal mingpin Yesus ka dethrone nu jahat Raja Herodes, atawa meureun ngirim manéhna langsung ka dimimitian mentri-Na da'wah jeung ngalakonan tanda jeung miracles. Tapi that's teu di mana Roh Suci ngabalukarkeun Anjeunna. Gantina Roh Suci ngabalukarkeun Anjeunna ka gurun. Roh Suci ngabalukarkeun Anjeunna ka pisan tempat Iblis bakal ngagoda ka Anjeunna.

Ayeuna pasti nu daulat, sadaya-nyaho Roh Suci weruh yén Manéhna ngarah Yesus ka pisan tempat Iblis bakal ngagoda ka Anjeunna - dina cara nu sarua nu Roh Suci terang di Rasul 20, nu Manéhna ngarah Paul ka Yerusalem, jeung nu Paul bakal persecuted jeung ditawan aya. Manéhna ngabejaan Paul tina bahaya nu saméméh Anjeunna, can constrains Paul balik nu Nya meureun ngahutbah Injil. kaayaan ieu téh teu béda. Roh Suci weruh yén Yesus bakal confronted jeung ditantang ku Iblis, can Manéhna ngabalukarkeun Anjeunna aya atoh.

Naha Roh Suci bakal ngirim Yesus ka gurun mana manéhna bakal tempted? Dina cahya God's deklarasi yén Yesus nyaeta Allah-pleasing jeung Putra Allah, jeung Luke's silsilah nu nembongkeun Yesus jadi putra Adam ogé, godaan ieu susunan adegan keur Yesus ngabuktikeun yén Manéhna nyaéta anu Manéhna ngan memproklamirkan jadi. konflik di padang ieu méré Yesus panggung pikeun mintonkeun Dirina jadi Allah-man.

It's ampir kawas jalan loba direspon ka Rajana Panas usum ieu. Lebron James nyaéta MVP of liga nu, tapi timnya can't meunang jawara nu. Manéhna daun Cleveland Cavaliers, jeung tim nepi ka dua pamaén gede séjén. Jeung lamun maranéhanana tim nepi maranehna maledog celebrations badag, boasting anu, sabab sakabeh bakat maranéhanana geus, maranéhanana baris meunang 5, 6, 7 - Meureun komo leuwih - championships salaku tim. Jadi dulur geus listened ka boasting maranéhanana, they've kadéngé sadaya hype ngeunaan tim super ieu. Ayeuna lamun usum dimimitian maranéhanana kudu mintonkeun luhur jeung ngabuktikeun sorangan. Dupi anjeun tim ngimpi endah pisan ieu nu you've memproklamirkan diri jadi? Jeung media diawaskeun jeung dikritisi maranéhanana unggal pindah ka lamun ningali éta tim dulur bersejarah ngaharepkeun.

Oge di fashion sarua, panggung geus diatur pikeun Yesus pikeun mintonkeun Dirina jadi Putra Allah. Badé manéhna mangga Allah?

Urang bisa mikir ngeunaan Adam di kebon. Manéhna dilakukeun dina gambar Allah, ka ngagambarkeun kamulyaan God's dina cara unik. Tapi saterusna tempter nu, naga nu datang ka Hawa jeung deceives eta boh. Maranéhanana henteu patuh Allah, percanten nu ngampar ti naga leuwih kabeneran Allah. Adam teu ngabuktikeun jadi anu Allah dijieun manéhna jadi. Urang tempo Israel di padang gagal nurut Allah. Urang nempo leuwih ieu leuwih sapanjang Kitab Suci. Allah ngajadikeun manusa ka muja ka Anjeunna, tapi manusa gagal jeung disobeys Allah.

Jadi bakal Adam kadua bisa ngalakukeun naon nu kahiji teu bisa ngalakukeun? Badé Yesus bisa ngalakukeun naon teu bisa ngalakukeun Israel? Iblis teu datang jeung ngagoda Yesus keur opat puluh poé. Jeung Yesus teu ngabuktikeun jadi anu Manéhna memproklamirkan jadi. Yesus nempokeun Dirina jadi Putra Allah anu datang ka nyalametkeun urang ti dosa urang jeung anu imam luhur sinless urang. Jeung Roh Suci dikirim ka Anjeunna aya teu ngan nu.

ayeuna, I don't hayang titik mah jadi salah ngartikeun ka mean yen Allah Dirina tempted Yesus ulah jahat. Anu bohong. Tapi éta téh jelas pisan dina Alkitab yen urang keur tempted ulah jahat teu digolongkeun luar kadaulatan God's. It's teu hiji hal anu slipped dina radar nu. Aya taya sahijieun jeung sia dina sagala ciptaan nu luar yurisdiksi-Na. Allah lengkep daulat. Aya aya sia aya di dunya anu bisa lumangsung tanpa idin Allah daulat urang. godaan Ieu kajadian ku idin Allah. Allah diidinan eta jeung dimaksudkeun pikeun maké éta pikeun kamulyaan-Na ngaliwatan Yesus.

Nadya jeung sadulur, James ngajadikeun jelas pisan lamun urang keur tempted urang teu keur tempted ku Allah. Tapi nyaho yen Allah anu ngamungkinkeun godaan nu jeung Anjeunna intends maké éta pikeun kamulyaan-Na. Allah grieved ku kanyataan yén aya gaya jahat di dunya anu nyoba contend jeung kakawasaan-Na jeung derail anjeun ti jalur tina amal saleh. Tapi nyaho yén maranéhanana tempters ngajawab ka Rama Anjeun di Surga. Jeung Anjeunna bakal make komo sahijina keur kamulyaan-Na.

Ayeuna mah nyaho aya loba urang anu sok boga gagasan heureut kumaha we muja Allah di dunya. Urang mikir yen Allah ngan Maha Agung dina ta'at umum saperti babagi Injil jeung tatanggana urang, atawa nyoco nu homeless, atawa da'wah. I Anjeun hoyong terang yen ieu teu ngan jenis taqwa nu perkara. Boh umum jeung swasta ta'at zat pisan. Aya teu boga jadi panongton dina raraga kanggo Anjeun pikeun muja Allah Alam Semesta.

Lamun urang aya di swasta, jeung urang keur tempted ka dosa, Allah Maha Agung ku taqwa urang. Allah Maha Agung lamun urang nolak ngampar pinapsueun tina musuh, nuturkeun paréntah Allah alus urang. Ngagedean aduh-Na, jeung trustworthiness-Na, jeung daya-Na pikeun nyalametkeun sinners. Jadi nadya jeung sadulur, unggal waktu Allah ngidinan Anjeun pikeun jadi tempted, panggung keur nangtukeun kanggo Anjeun pikeun muja Allah ku percanten ka Anjeunna leuwih ngampar ti musuh.

Allah teu boga tujuan di ngamungkinkeun urang bisa tempted. Dina hal ieu Allah nembongkeun Yesus jadi Putra sinless Allah, anu bisa nolak godaan setan.

II.Weakness Nyaéta Teu hiji musabab Pikeun Méré Dina Pikeun godaan

Manéhna ate sia salila maranéhanana poé, jeung di ahir eta manéhna lapar.

Salaku Gusti Yesus anu tempted, Manéhna nyaéta dina kaayaan lemah jeung rawan. téks jelas yen Isa geus puasa pikeun 40 poé. Dina ahir eta 40 poé Yesus ieu lapar - nu sigana jenis atra; mikir ngeunaan denying sorangan kadaharan pikeun 40 sakabeh poé.

Urang mindeng kawas mikir Yesus salaku kupling, tapi Manéhna teu kupling. Manéhna Allah-man. Aya bédana a. Yesus ieu man nyata. Jadi manéhna teu salawasna kacapean, atawa kalemahan, atawa lapar. Dina hal ieu, Iblis tempts Yesus dina moment rawan sakumaha Mantenna anu lapar. Jeung manéhna nyerang Yesus husus di wewengkon nu ulin ka kalemahan fisik-Na kiwari.

Manéhna tempts Yesus jeung pamaréntahan leuwih saharita, jeung dahareun, jeung hal anu manéhna rightfully bisa mibanda. Manéhna tempts Yesus jeung hal anu bisa jadi rightfully-Na, can Yesus denies Dirina. Yesus nembongkeun Dirina dieu, jadi putra lalaki anu datang teu bisa dilayanan, tapi ngawula.

Nadya jeung sadulur, urang kudu jadi teu cukup foolish mikir nu Iblis moal narajang urang di jaman urang kalemahan. Kuring maca quote saminggu ieu nu ceuk, "Kasempetan ngan asalna knocking sakali, tapi godaan ngaluarkeun dina doorbell teh. "godaan teu ninggalkeun gampang. Godaan bakal tetep jeung maké anjeun turun. Kawas villains dina film horor anu ngudag korban nepi ka maranehna antukna lalampahan atawa meunangkeun teuing capé pikeun ngajalankeun deui. Jeung Iblis teu bade nyokot eta gampang dina anjeun kali kalemahan. Iblis geus musuh urang!

Ieu bakal kawas hiji tentara observasi kelemahan dina musuh maranéhanana, jeung mutuskeun ka iklas off di antarana. sumur, teu, that's teu kumaha karya. Lamun gaya pakarang tempo kelemahan a, nu is the time sampurna maranehna narajang sabab kamungkinan sukses leuwih luhur. Nah dina cara nu sarua, dunya, daging, jeung Iblis moal iklas off tina ngampar maranéhanana di kali kalemahan. Kanyataanana, maranehna ngan bakal narajang anjeun leuwih.

Jadi kumaha ieu Yesus bisa nolak godaan setan dina waktu Nya kalemahan? It's bener nu Iblis pernah ngalaman hiji kasempetan pikeun mingpin Yesus kana dosa, tapi kumaha teu Yesus ngelehkeun Anjeunna? sumur, lamun urang nyawang petikan di handap, urang bakal nempo yén Yesus teu naon teu Adam. Yesus dipercaya nu Kecap Allah, leuwih Kecap Iblis. Jeung Yesus nyerah bakal Na ka wasiat Rama. Dina kali godaan, urang shouldn't coba nolak ku mere willpower. Sabab bebeneran téh taya urang nu cukup kuat.

Resisting godaan di kali kalemahan dimimitian jalan saméméh godaan sorangan. Resisting nu godaan anjeun bakal nyanghareupan minggu saterusna dimimitian minggu ieu. Naon anjeun nyokot di? Naon anjeun dieusikan sorangan jeung? Kumaha anjeun nyoco iman anjeun? Yesus ieu lemah. Tapi sanajan Yesus kungsi hiji burih kosong, Manéhna pinuh ku Roh. Urang kudu neangan, salaku Epesus nyorong, jadi ngeusi - jeung kasurupan ku - Roh Allah. Urang kudu boga rupa urang di Kecap-Na, mana Manéhna méré jeung sustains iman urang dina janji-Na. Jeung urang kudu ngalakukeun ieu barengan baraya urang jeung sadulur di iman.

Aya kali dina kahirupan urang sorangan lamun urang ngarasa lemah pikeun sagala rupa alesan. Urang bisa jadi bosen, atawa emotionally lemes, atawa gering, atawa meureun we're jadi yakin kakuatan urang nu we're lemah tanpa nyaho eta. Tapi euweuh urusan naon kalemahan nyaeta, it's teu munasabah méré di. Salila ieu moments rawan nu nawaran of tempter bisa sigana leuwih menarik, tapi Kecap Allah masih bener, jeung seduction Iblis sacara masih bohong.

Lamun you're tempted ka immorality seksual ngingetan diri yen Allah cenah, "Anjeun teu Anjeun sorangan, anjeun meuli jeung harga. Sabab muja Allah dina awak Anjeun. "Jeung lamun you're tempted jadi prideful jeung egois ngingetan diri yen Allah cenah, "Don't ngan kasampak urang pikeun diri tapi keur kapentingan batur." Dina kali kalemahan urang kudu, kawas Yesus, nempel ka Kecap Allah jeung nurut ka Anjeunna.

III. Tempter Nu Geus Geus Kungsi ngéléhkeun

Maca petikan ieu urang bisa lean arah keur discouraged, pamikiran, "Man, Yesus kitu suci mah keukeuh mah bisa jadi kawas Anjeunna,"atawa, "Man, I'm leuwih kawas Adam kahiji ti kadua. Kami leuwih kawas Yunus ti Yesus. "Brothers jeung sadulur, nu bener unggal Christian jeung non-Christian. Urang sadaya leuwih kawas Yunus ti Yesus.

Tapi hal ngeunaan taqwa Yesus urang maca ngeunaan dieu yen Isa ieu teu saukur manusa sejen. Yesus teu ngan hiji sejen urang anu kajadian jadi hiji patuh. teu, Yesus ieu Adam anyar anu datang ka ngagambarkeun urang anew. Nu ta'at Yesus teu ngan pleases Allah di moment nu, tapi Yesus luyu pikeun urang yén urang bisa jadi pleasing ka Allah. Yesus teu naon couldn't urang ngalakukeun. Manéhna pas tes nu Adam teu bisa lulus jeung Israel teu bisa lulus - jeung nu teu man saméméh atawa sanggeus Anjeunna bisa lulus. Yesus luyu mana taya urang bisa. Yesus ngéléhkeun musuh taya urang bisa ngelehkeun. Jeung eleh husus ieu, di gurun, ieu nunjukkeun ayana ka eleh victorious of Iblis nu bakal kajadian di ahir Luke's Injil.

Sanajan Yunus teuing pait komo ngahutbah ka musuh-Na, Gusti Yesus sumping ka bumi jeung maot keur musuh-Na. On cross nu Yesus mayar kanggo unggal waktu tunggal nu geus we dibikeun ka godaan. Unggal waktu single. Pikeun pangagem nu, aya teu salah dosa ours yen Isa teu mayar. Jeung Yesus mawar ti alam kubur, ngéléhkeun dosa, tilar dunya, jeung Iblis. Iblis geus dielehkeun. Jeung lamun urang bakal ngahurungkeun ti dosa urang teras nahan iman urang dina Kristus urang bisa nampa kabéh ganjaran yén manéhna earned. Ningali ta'at Yesus kudu discourage urang, kudu ajak urang.

minggu ieu sawaktos Anjeun keur tempted ka dosa, inget yen musuh anjeun geus kungsi ngéléhkeun ku Gusti Anjeun. Anjeun don't geus méré ka dosa anjeun. tempter Nu geus leungit. ranté anjeun geus putus. Leumpang dina kabebasan dibeuli pikeun anjeun di cross nu. Don't ngahasilkeun ka tungtutan tina musuh ngéléhkeun. Yesus pupus jeung mawar, urang bakal bisa nolak tempter nu, jeung kasampak kawas Anjeunna. Urang indwelled jeung Roh pisan sarua jeung urang wield nu pakarang pisan sarua.

kacindekan

Lamun urang tempted, let's inget yen Allah ngidinan jeung ngagunakeun godaan, yen kalemahan teu an musabab méré ka godaan, jeung nu tempter geus geus dielehkeun.

Nu nulis Ibrani kasampak di godaan ieu manggih dorongan gede aya:

Keur urang teu boga Imam Agung anu bisa sympathize jeung kelemahan urang, tapi urang boga hiji anu geus tempted dina saban jalan, sagampil urang -yet ieu tanpa dosa. Hayu urang terus kaanggo tahta tina rahmat jeung kapercayaan, ku kituna urang bisa nampa rahmat jeung manggihan rahmat pikeun mantuan urang dina jangka waktu urang kudu. (Ibrani 4:15-16)

Gusti Yesus bisa sympathize jeung urang. Manéhna geus tempted salaku urang tempted, tapi Anjeunna kungsi kungsi méré dina nyieun Anjeunna imam luhur sampurna. Jadi urang bisa kaanggo tahta-Na jeung kapercayaan, pleading pikeun rahmat jeung kurnia. Let's indit ka Anjeunna ayeuna.

biasa

1 komentar

  1. Jem973walon

    Baraya !
    Hatur nuhun pisan pikeun modél pangajaran ! Ieu jadi pinunjul uninga sabaraha Gusti urang weruh unggal temptations urang nyanghareupan ! Ieu jadi pinunjul uninga yen Isa geus cocoba tanpa masihan dina, tur uninga yen iblis anu dielehkeun !!

    Hatur nuhun pisan keur dorongan nu ! Alhamdulilah mentri anjeun sarta kulawarga anjeun.

    (Hampura keur english kuring, Abdi Perancis)

    Romawi 1:16