Tundimin e Jezusit

për të krishterët, pyetja nuk është nëse ne nuk do të përballet me tundimin, por se si ne do të përgjigjet kur të bëjmë. Tek Luka 4:1-2, kemi lexuar në lidhje me tundimin e Jezusit dhe se si Ai u përgjigj. Ja audio nga një predikim të shkurtër kam predikuar në këtë pasazh në kishën time disa muaj më mbrapa. Unë të kërkuar për të parë në tundim Jezusit, reflektojnë mbi bindjes së Tij, dhe mendoni se çfarë mund të mësojmë nga kjo skenë. Cilat janë gjërat që duhet të mbani mend në kohën e tundimit? Këtu janë pikat kryesore:

unë. Perëndia lejon dhe Përdor tundimit si pjesë e planit të Tij

II. Dobësia nuk është një justifikim për të dorëzohesh tundimit

III. Tunduesi, tashmë është i mundur

Tundimin e Jezusit nga BragOnMyLord

Unë lutem se është një inkurajim për ju

AKSIONET

5 comments

 1. N-tahirpërgjigje

  James 1:13, “Let no one say when he is tempted, “I am being tempted by God”; for God cannot be tempted by evil, and He Himself does not tempt anyone.

  • Ebube_nwadieipërgjigje

   That’s exactly what I was coming on here to say. God doesn’t use temptation, but he will deliver us from it if we ask.

 2. anonymouspërgjigje

  He made it clear that he is in no way saying that it is God who tempts us but Satan, Bota, and our flesh. The Spirit of God led Jesus to be tempted for a specific reason. God uses all temptation, triumph over the temptations, and even the sins we commit for His glory.

 3. BPro_12përgjigje

  @ N-tahir @Ebube_nwadiei Please listen to the whole sermon again. Trip isn’t saying that God tempts us. He’s simply saying that God allows it. God allows it so that we may persevere through it by trusting him. If we choose to lay down our selfish desires before God and surrender to his will, a result will be a better relationship with Him, which is ultimately what he wants with us. Why else would he send the thing most important to him, his very Son, to die on a cross for something he didn’t do?