Kumaha Ulah Urang Paké Kado urang keur Allah?

Ieu hiji talatah ringkes ti sateuacanna College Konférénsi di Raleigh, NC. You can read the manuscript below:

Kuring hayang nyarita ka anjeun pisan sakeudeung ngeunaan ngagunakeun hadiah urang pikeun kamulyaan Yesus.

Dupi anjeun kantos kadéngé kids nanyakeun? Maranéhanana boga ngarasa panasaran endah pisan nu jigana boga tungtung. Nu Patarosan gaib “kunaon” bisa dina jam jeung jam. Kuring boga babaturan anu urang kids aya di panggung ieu ayeuna. Nah eta jigana nu aya anak saeutik dina jiwa mah anu diaku nanya naha, tapi teu kira-kira patarosan abstrak, éta ngeunaan hal sapopoé.

Kaula teu pisan gampang ngamotivasi. Aya sababaraha urang anu alami disetir, jeung kanyataan yén hal perlu perlu dipigawé nyaéta motivasi cukup pikeun maranehna. pamajikan mah mangrupa salah sahiji golongan jalma; Kami teu.

Dina raraga keur kuring pikeun meunangkeun nanaon Puguh, Mah kudu rasa nu Kaula ngalakonan hal grand. "Tapi lamun kuring nyokot runtah ieu kaluar, bakal lalaki runtah perlu disimpen?"Kuring a guy big picture, jeung Kaula jarang ditarik ka wincikan atawa tugas tedious. lebar, wincikan jeung tugas tedious nu mayoritas hirup nyata. Ieu meureun naha kuring Cut Nyak Dien jadi loba di SMA, komo sanggeus kuring jadi Christian. kelas math mah seemed gunana jeung pagawean di imah ngarasa kawas runtah waktu mah.

Kuring teu apal Kuring teu ngan hiji nu bisa manggih hésé pikeun ngamotivasi sakapeung. Urang sadaya boga pamadegan minggu mana karasaeun kawas daur kungsi-tungtung of Sopiani. Urang sakapeung ngan hayang ngamotivasi ku hal gedé, tapi sagalana gedé sabab sadayana mangrupa bagian tina carita gedé. Carita gedé yen Allah nétélakeun dirina jeung kamulyaan-Na.

Ieu malah sabenerna hadiah urang. Urang bisa tempted mikir hadiah urang salaku bagian tina nétélakeun carita ngeunaan diri urang sorangan. Kawas sadaya hirup nyaeta neruskeun saeutik nu ngabalukarkeun batur keur impressed jeung urang. Lamun gantina sadaya hirup nyaéta surah di carita gedé tina kamulyaan Allah.

hadiah anjeun aya pikeun mantuan nyaritakeun carita gedé.

Ieu sadaya ngeunaan kamulyaan Allah

Kuring inget basa kuring mimiti mikir sagalana cara ieu. Kuring mimiti rapping lamun ieu mah nyata ngora, jeung sagala I rapped ngeunaan ieu sorangan. Saterusna kuring sadar yén sagalana aya pikeun kamulyaan Allah, teu kamulyaan Trip. Di dieu nu salah sahiji passages nu bener messed kuring nepi.

15 Manéhna nyaéta gambar Allah siluman, nu firstborn sakabeh ciptaan. 16 Pikeun ku manéhna sagala hal anu dijieun, di sawarga jeung di bumi, katempo kawih jeung, naha Thrones atawa dominions atawa pamingpin atawa otoritas-sagala hal anu dijieun ngaliwatan manéhna jeung manéhna.
Kolosa 1:15-16

Abdi bogoh kumaha jelas Paul nyaeta Yesus Nyiptakeun sagalana. Manéhna teu ninggalkeun nanaon kaluar. Hal di darat jeung di langit, hal Anjeun bisa nempo jeung hal nu teu bisa nempo, raja jeung pamingpin tina rupa beda, komo gaya spiritual jeung otoritas. Saterusna dina buku (jeung nguap) Paul nujul ka roh jahat salaku pamingpin atawa otoritas. Jeung nu manéhna nyebutkeun maranéhanana dijieun ku Allah jeung Allah. Nah lamun komo setan dijieun ku Yesus, keur Yesus, mangka pasti hadiah urang.

Allah nyiptakeun sagalana jeung manéhna geus otoritas leuwih eta.

Salah sahiji hal nu béda nu ngeunaan otoritas Allah nyaeta ieu kungsi dibikeun ka manehna. Kings datang nepi saterusna salaku ahli waris. Presidents nu kapilih. Pulisi nu dilatih jeung dibikeun badge a. Allah sorangan Anjeunna anu urang otoritas geus sok eksis.

Manéhna teu nyokot dina peran batur nu sejenna sacara. Manéhna teu ngalatih for eta. Manéhna teu kudu cocog keur eta. Manéhna kungsi kapilih, jeung manéhna gé kungsi impeached. Hal dijieun demi keur dina otoritas sarta dipake pikeun tujuan alus-Na.

Ku sabab, Allah teu maksudna pikeun meunangkeun kamulyaan ngan ti bagian hirup anjeun, tapi ti eta.

hadiah anjeun dijieun ku Allah jeung tujuan husus, ngabejaan ka carita kamulyaan-Na.

Lamun kuring meuli parabot ti IKEA, Kuring geus nyaho dua hal: 1, ieu meureun bakal tumiba eta taun saterusna. jeung 2, aya nu bade jadi kavling buah jeung parentah di jero.

Teu bakal eta jadi belet lamun kuring nyandak sababaraha pamadegan screws nya éta dimaksud keur rak buku sarta dipaké eta hiji hal sejenna? Tembok dibikeun ka kuring pikeun purpose- ti planks kai ka screws jeung tools- jeung maranehna bagian ngawangun rak nu. Nu hadiah nu unggal jalma tunggal mibanda aya pakakas di Musieum storytelling Anjeun. Husus dibikeun ka nyaritakeun carita kamulyaan Allah. Maranéhanana aya pikeun mawa kamulyaan Allah.

Batur bisa ngomong, naon kira-kira kuring sanajan? Naon ngeunaan minuhan pribadi mah? Kuring hayang jadi gede. Nah peran greatest anjeun kungsi bisa ulin, nyaeta peran dina big picture. Jeung Allah geus disebut sakabéh urang jadi bagian hiji.

Tapi kumaha urang meunangkeun ka tempat ieu kami nganggo hadiah urang keur kamulyaan Allah? Urang teu sadaya ngalakonan ieu sampurna.

Digolongkeun asih Gusti nu Maha Suci

masalah ieu urang mindeng teu ningali kamulyaan Allah minangka hiji hal patut pajoang pikeun jeung hirup pikeun. Jeung éta sabab urang teu ningali Allah salaku cukup glorious. Sawaktos anjeun ngawitan ngarti kumaha grand Allah, Anjeun bakal ngamimitian ngarti naha Alam Semesta revolves kira-kira Anjeunna jeung Anjeunna sorangan.

Lamun maca Yesaya 40 Anjeun nempo yén ngusahakeun mawa kamulyaan-Na pikeun diri atawa batur nu sejenna aya sia aya kurang ti perampokan. Eta milik manéhna sarta manéhna pantes eta!

Abdi ajak Anjeun pikeun maca eta bagian Kitab Suci mana jalma ngabohong ngeunaan Allah. Yesaya 40. solat Hannah di 2 Samuel 2. Musa lagu sanggeus maranéhanana ngaliwatan Laut Beureum. Jabur 135.

Nepi ka Anjeun perlu dibungkus nepi di kamulyaan Allah, Anjeun moal paduli maké hadiah Anjeun pikeun Anjeunna.

Kadangkala kacida hésé mikir ngeunaan kumaha carana make hadiah Anjeun pikeun kamulyaan Allah sabab teu sok jadi atra. Ieu leuwih atra lamun sigana boga hadiah diomongkeun jelas atawa hiji hal anu jigana spiritual. Atawa komo dina kasenian. Tapi éta teu jadi jelas lamun hadiah Anjeun sigana jadi administrasi atawa silaturahmi.

3 Patarosan

Paul méré urang sababaraha clues nguap di Kolosa. Dengekeun naon manéhna nyebutkeun di Kolosa 3.

23 Naon bae maneh, digawé heartily, salaku pikeun Gusti jeung teu lalaki, 24 nyaho yen ti Gusti anjeun bakal nampa warisan salaku ganjaran Anjeun. Anjeun porsi Gusti Kristus.
Kolosa 3:23-24

Paul teu dina gambaran nu hadiah administrasi, atawa hadiah pikeun mantuan barudak, atawa hadiah ngan ulah pakasaban mundane well teu bisa dipaké pikeun kamulyaan Yesus. Aya tilu patarosan gampang urang bisa nanya diri urang sorangan dumasar kana naon manéhna nyebutkeun

Kumaha kudu anjeun damel? Urang kudu "digawé heartily"

Urang bisa tempted pikeun digawe lazily. Utamana dina hal mana sambungan ka kamulyaan Allah teu jadi jelas. Tapi Paul nyebutkeun karya heartily atawa jeung sakabéh jantung Anjeun. Urang kudu digawekeun ku kajembaran jeung karajinan

2. Anu anjeun damel pikeun? Anjeun damel pikeun Yesus.

Sok we bisa tempted ka kerja keras, tapi ngalakukeun hal eta pikeun jalma salah. Mangga boss urang atawa kolot atawa coworkers urang. Sedengkeun urang mindeng boga otoritas leuwih urang, urang pamustunganana gawe mangga Allah teu eta. Urang teu bisa earn asih-Na, tapi urang bisa dipercaya manehna jeung mawa manéhna pelesir ku honoring manéhna.

3. Naon anu bakal Anjeun nampa? warisan Anjeun jadi Anjeun ganjaran

Sok we bisa tempted komo kerja keras pikeun Yesus, tapi mikir woe kuring, Kuring gawe pikeun euweuh. Éta salah! Anjeun damel mangga Allah, Anjeun ngajawab ka Anjeunna. Sarta urang bakal diganjar pikeun labors urang, ku rahmat Allah. kurnia-Na motivates urang pikeun digawe heartily sarta manéhna ganjaran urang pikeun karya manéhna teu di urang. A paycheck teu cukup pikeun ngawangun kahirupan anjeun kira-kira, tapi ganjaran langgeng anu.

Scheming pikeun kamulyaan Allah

Dupi anjeun kantos noticed kumaha we skéma pikeun hirup urang keur sabenerna dibungkus nepi di?

Kuring geus katempo ieu dina kahirupan sorangan jeung geus disabit ku eta. Di dieu Kang conto. I kajadian jadi lover of sneakers. Jeung sababaraha kali kuring bisa meunang teuing dibungkus nepi di jerona. Jadi sababaraha minggu ka tukang urang tadi kasempetan indit ka toko sneaker gede bari urang aya di kota sejen mah ieu sadaya gumbira ngeunaan eta. Jeung mangka kokotéténgan kawas ieu teu bade digawe kaluar.

I freaked kaluar jeung ieu bade ngaliwatan loba gangguan make lumangsung. Kuring nelepon jeung pamikiran ngeunaan ngarobah penerbangan, jsb. Tapi saterusna mah dieureunkeun jeung nanya sorangan, "Naha?"Sabab kuring dibungkus nepi di jerona.

Urang sigana skéma pikeun hal anu urang cinta. Urang manggihan cara pikeun nyieun hal lumangsung. Jeung lamun anjeun bogoh Gusti nu Maha Suci manggihan cara pikeun make unggal nook jeung cranny hirup Anjeun pikeun eta. Anjeunna patut eta.

dipepelingan ieu: Chase Yesus jeung digolongkeun asih manéhna nepi ka ningali sagalana salaku kasempetan pikeun nyaritakeun jalma ngeunaan Anjeunna.

biasa

11 comments

  1. Cameronwalon

    Truly, my priorities of my life have been put into perspective from reading this…… At times I feel less fulfill with the work I am called to do…..so much so that the very gifts God has blessed me with I most of the time tend to discredit…..thus I discredit the very meaning of the work God calls me to do and displace His Love and soul purpose of my service forgetting that it is for His Glory and Glory alone why I do and have my being……#blesstobecallforpurpose#

  2. Michaelwalon

    ‘Chase Jesus and fall in love with him until you see everything as an opportunity to tell people about Him.
    Can’t find a better way of how that could be said. Always inspiring.

  3. Chriswalon

    Great article bro. It encouraged me and reminded me of some important principles. Thats why it’s so important to continue reading the scriptures diligently, the Bible always renews our mind. And as the saying goes, “if you don’t use it, you lose it”. It’s important to put into practice what we learn from scripture and make it a habitual practice. Distractions, rarasaan kateken, struggles can lead to poor habits when not handled properly, resulting in more frustrations. God’s way is always the best way, Christlikeness is the way of peace and joy and glorifying God.

  4. Sammy Msiskawalon

    You are a good example of those people who use their every gift to glorify God. I’m happy to see you not just speaking the word but also doing it. You inspire me tripkeep on Glorifyin God

  5. TamekaBowenwalon

    So powerful. Everything was truly created for Jesus and by Jesus. What better opportunity to uplift his gospel which is our soul purpose in the body of Christ!! Hallelujah what a powerful message!! :-)

  6. Leowalon

    I loved it because everyday i do a little right and a lot wrong, I’m hating this a lot but your words gave me hope for change. We should not focus on what we are doing well and this will help us improve

  7. Leowalon

    Increíble, Gloria a Dios por esta predica, esperó pronto puedan traducir sus vídeos al español, nos sería de mucha ayuda!