Apa Good Life?

Yen ana apa genre musik sing tansah ngomong babagan lan ngoyak-oyak wong urip apik, iku hip-hop. Aku hip-hop. Aku tresna marang hip-hop kanggo kabeh gesang. Wonten ingkang namung bab nyoraki, lan puisi, lan energi sing tansah digambar kula ing. Nalika aku ana bocah enom, nalika Aku ora ing kelas utawa turu - utawa turu ing kelas - aku iki dirungokake rapper favorit. Aku digunakake kanggo nyumerepi ing saben tembung sing, sarta akèh ngomong. Aku ngerti paling rapper ora nyoba dadi guru, nanging sing ora ateges aku iki ora learning. Aku mirengke rapet menyang gagasan bab urip apik - lan aku disenengi aku krungu.

Aku songs favorit kaya "Money Apa ora bab sing,"Lan aku iki dirungokake album karo judhul kaya" sugih utawa Die Nyoba. "Dadi tenan ora ngageti sing uga wartawan ing urip apik iki gadhah dompet supaya diiseni sing ora malah cedhak. Iku ora kabeh babagan dhuwit, sanadyan. Aku sinau bab hedonism, jinis sembrono, materialisme, irresponsibility, kesed, obatan, lan njupuk bab - kabeh minangka bagéyan kanggo ing teka-teki urip apik.

Lan masalah utama karo gambar aku tak gesang apik iki sing pusaté watara kula. Iku kabeh babagan kula. Aku bisa njaluk dhuwit? Aku bisa njaluk bab? Aku bisa njaluk status? Aku bisa mbukak donya? Apa aku iki dirungokake lan mangan ana Bunch saka kawulo. Lan nalika wong enom nguripake radio, sanadyan ana akèh hip-hop sing muni apik, dadi luwih saka iku kapenuhan kawulo babagan apa urip apik tenan.

Aja njaluk kula salah sanadyan. Hip-hop music ora masalah. Sing goroh dosa padha. Alesan aku digedhekake ing hip-hop amarga iku budaya lan kasunyatan. Aku wis disengiti hip-hop, nanging aku isih wis panganan sing pas kawulo padha saka piyantun liya. Lan kawula égois, jantung kamulyan-luwe mangan wong munggah.

Nanging nalika aku ketemu Gusti Yesus kabeh diganti. Aku iki nyudhuk karo gambar anyar ing donya lan gambar anyar gesang. Lan aku ana ing nggoleki anyar kanggo tokoh metu carane kanggo manggon urip kanggo sakabehe. Aku ora pengin urip ing cahya saka kawulo maneh. Aku wanted bebener.

Yen kita terus pracaya dumunung babagan carane kita kudu manggon, jalaran iku utama. Kita bakal ora mung bakal manggon sawetara pilihan liyane; kita ora bakal urip cara kita padha digawe kanggo. Bakal sampah gesang kita ngoyak-oyak kuwi sing ora Matter. Bakal kantun Gambar amba. Kita ora bakal nemu kabungahan lan kamareman bener. Kita ora bakal kaya kita padha digawe kanggo manggon. Kita ora bakal manggon ing urip apik.

Mesthi Kitab tau migunakake tembung "urip apik." Nanging nalika kita ngomong "urip apik" kita biasane ateges jenis paling gesang kita bisa manggon. Aku arep njaluk apa jenis paling apik gesang punika Biblically. Aku pengin kita manggon cara kita padha digawe kanggo manggon. Aku pengin katon ing telung bab urip apik iku.

Aku. The Good Life wis Living Miturut Iman Ing Allah Good

Ing buku sing aku carane netepake urip apik. Urip iman ing Gusti Allah apik. Lan mugi kula pitutur marang kowe kok.

Kita LIVE BY PITADOS

Apa kita éling utawa ora, kabeh kita wong iman. Saben manungsa. Kristen, Muslim, Hindu, Buddha, posisi ingkang dipunsebataken, Atheists - kabeh kita urip marga saka pracaya, kita manggon ing cahya saka apa kita pracaya ing sembarang wayahe diwenehi. Sing sing sing atlit laku tenan hard. Apa? Amarga kowe yakin bakal nggawe sampeyan luwih apik ing olahraga Panjenengan (kajaba sing padha kula akeh munggah muter basket lan isih ala tenan). Utawa carane bab iki. Sawetara sing sijine alamat ing Google Maps kanggo njaluk kene dina. Apa? Amarga kowe sing telpon bakal menehi pituduh tengen. Yen sampeyan pracaya telpon bakal trick sampeyan, kang aku mine ora kadang, sampeyan ora bakal wis digunakake. Aku lunga lan ing. Nanging kita kabeh manggon dening iman.

Aku pirembagan bab iki ing buku. Aku pancene ala karo pituduh. Bojoku wis terus-terusan kaget ing carane bisu aku karo pituduh. Siji wektu aku lunga lan ditarik menyang dalanmontor kanggo nguripake watara, nanging banjur aku kondur metu dalan padha. Banget ala. Iku bakal banget bisu dipercaya kula kanggo mimpin sampeyan. Kajaba, kabeh kita sing tiba. ati kita mimpin kita ing arah salah. Iblis feed us kawulo, donya distributes wong, lan atiku mangan wong munggah. Dadi tinimbang saéngga ati kita nuntun kita, kita kudu manggon dening iman ing bebener.

Lan sing paling siji kanggo marang kita bab carane manggon paling urip iki Gusti Allah piyambak. Aku ora mung ngenteni wong kanggo nyelehake bayangan saka Langit; kita katon ing apa Kang wis ngandika. masalah kita kita pracaya kawulo mungsuh liwat kayektene Gusti Allah.

tiba

Gusti Allah nitahaken Adam lan Eve. Panjenenganipun maringi instruksi carane kanggo manggon. Ngandika padha bisa mangan saka saben wit, kajaba wit pangawruhing becik lan ala.

Saiki ula ana liyane prigel saka kewan liyane saka lapangan sing wis katitahaké déning Gusti Allah. Panjenenganipun ngandika marang wong wadon ing, "Apa Gusti Allah bener ngomong, 'You Ora bakal mangan wit-witan ing garden' ing?"Lan wong wadon ngandika marang si ula, "Kita bisa mangan woh wit ing Taman, nanging Gusti Allah ngandika, 'You Ora bakal mangan wohing wit sing ana ing satengahé Taman, ora bakal sampeyan nutul, supaya kowé die.' "Nanging ula ngomong karo wong wédoké, "Sampeyan ora mesthi mati. Kanggo Gusti Allah mirsa, yèn kowé mangan saka iku mripatmu bakal kabuka, lan sampeyan bakal dadi kaya Gusti Allah, ngerti apik lan ala. "Bareng wong wadon mau weruh yen wit iku becik kanggo pangan, lan sing ana bungahaken kanggo mata, lan sing wit iki kang dikarepake kanggo nggawe siji wicaksana, dheweke njupuk saka woh lan mangan, lan dheweke uga marang sawetara garwané kang ana karo dheweke, lan dhahar. (Genesis 3:1-6 BAN)

Adam lan Eve pracaya kawulo ula liwat kayektene Gusti Allah. Iki masalah utama kita uga. Kita pracaya donya nalika padha marang kita sing padha duwe soko luwih kanggo kurban saka Gusti Allah. Kita pracaya kita daging nalika nyariosaken dhateng kita kanggo katon ing situs sing. Kita pracaya setan kang diucapake kita lagi ing tengah jagad. Kita pracaya sing goroh tinimbang bebener Allah. Lan apa tansah kita saka urip apik.

Gesang apik wiwit nalika kita nguripake saka dosa-dosa kita, kita mutusaké kanggo ninggalake kabeh turut kita konco, lan kita sijine pitados ing Gusti Yesus. Sing nalika urip wiwit. Nanging iman kita ora mungkasi ana. We kudu perang saben dinten terus dipercaya Allah lan pracaya marang liwat kawulo mungsuh.

Iman IS AN perang saben dinten

Aku aku ora mung wong dosa kene bengi iki. Lan asring kita mikir nalika kita dosa, iku mung amarga kita wis wayahe iki kekirangan. Nanging sing ora kabeh crita. Saben masalah dosa masalah iman. Dosa ora gelem pretyaya. Kita pracaya kawulo mungsuh lan ditelukaké tinimbang bebener Allah.

Dadi nalika kita nurut panguwasa, iku amarga kita pracaya kawulo sing panguwasa ana cilaka kita ora kita. Lan iku amarga kita ora pracaya Gusti Allah nalika ngandika Panjenenganipun sijine panguwasa ing Panggonan kanggo kita apik. Lan nalika kita duwe jinis sadurunge marriage, iku amarga kita pracaya marang kang goroh ing, sing sing cara paling apik kanggo seneng dhéwé. Lan iku amarga kita ora pracaya Gusti Allah nalika Panjenenganipun ngandika sing jinis punika kalih palakrama, lan sing babak ngendi iku rightly sante.

ing Rum 1, Paul ngandika kang digunakake kanggo ngowahi bab "turuting pracaya" - ing turut mili saka iman ing Gusti Yesus. Dadi carane aja kita perang kanggo iman sing? Pripun kita Feed iman kita?

WE kudu WORD Kitab sutyi

Rum 10 ngandika, "Iman rawuh liwat pangrungon, lan krungu lumantar Sabda Kristus. "

gesang kasukman kita wiwit karo iman ing Sabda lan terus karo padha. Nanging saben dina kita lagi kang kaliyan kawulo saka donya, daging, lan setan tengen? Carane kowe perang kawulo? kanthi bebener! Dadi kene conto carane nggunakake Gusti Allah. Saben dina kita krungu pesen bab jinis, kaliyan gambar kotor, lan ati dosa kita kepéngin lan pracaya sing goroh. Supaya kita perang iku kawulo karo bebener. Apa Gusti Allah ngomong bab laku jina?

Kanggo iki saka karsane Gusti Allah, kasucèn Panjenengan: sing padha ngedohana laku jina; sing siji ngerti carane ngontrol awak dhewe sutji lan pakurmatan, ora ing hawa kesenengan sing ora kaya bangsa-bangsa liya sing ora ngerti Gusti Allah. (1 Tesalonika 4:3-5 BAN)

We are kaya mobil. We mbukak metu saka gas saben dinten. Terus mlaku-mlaku ing iman, kita kudu bahan bakar. bahan bakar sing Sabdanipun Allah. Yen aku ora duwe bahan bakar sing kita ora terus kanggo dipercaya wong. Ora ngomong yen aku ora maca Sabda siji dina kita bakal atheists nalika kita tangi. Nanging nalika aku ora ing Sabda, Aku rase iku. Aku aran pracaya ing crowding metu iman ing maneka gesang kawula.

Lan aku ora perang kanggo iman ing Sabda piyambak. We kudu wong Gusti Allah.

Nanging padha dakpituturi siji liyane saben dina, anggere iku diarani "dina iki,"Sing ora ana sampeyan bisa atos dening godhaning dosa. (Ibrani 3:13 BAN)

Kanggo kita ing kamar bengi iki sing pracaya, apa sing sesambetan kaya karo Kristen liyane? Aja mung rawuh pasamuwan utawa sampeyan nglampahi wektu apik karo wong? We kudu bener lumaku karo Kristen liyane. We kudu ing sesambetan close. We kudu saben liyane kanggo tanggung. Nalika aku iki gendakan bojoku, bab ageng iki wong ing gesang kawula nyekeli kula tanggung jawab kanggo wates kita.

Yen sampeyan wis sijine pracayamu ana ing Kristus, sampeyan ora kudu menehi ing. Sampeyan wis dibebaske. Lan nalika lumaku ing kamardikan sing, sampeyan bakal bisa kanggo seneng urip minangka iku temenan sante. Sampeyan bakal bisa kanggo manggon cara kita padha digawe kanggo manggon.

Supaya kita perang kanggo iman, nanging apa ora manut, urip setya dipikir kaya? Apa iku katon kaya nalika kita manggon dening iman ing Gusti Allah apik?

II. The Good Life Is Dibangun Around Yesus

Ana iku aku maca ing awal minangka Kristen sing kabongkar Gambar lawas saka urip apik. Punika conto.

Mati iku kabegjan

Kabeh kita wis krungu wong pirembagan bab pati saka wektu kanggo wektu. We wis krungu wong ngomong, "Boten ing urip manawa nanging pati lan pajak." Ngandika One rapper populer, "Aku nyoba kanggo ngalahake urip 'sabab aku ora bisa ngapusi pati." Wong ngerti sing pati ora bisa nyingkiri. Nanging minangka enom Kristen, Aku maca ayat bab pati ing Kitab Suci sing kaya apa aku wis tau krungu sadurunge. Rasul Paulus ngandika bab pati ing cara aneh. Paul ora mung ngomong pati tartamtu, Iku tumuli langkah luwih. ngandika, "Mati iku kabegjan." Apa!?

Pati iku nalika otak, atimu, lan paru mungkasi mengkono proyek sing. Pati tegese kesimpulan saka urip lan misahake saka anggota kulawarga. Pati tegese karya urip kang liwat. Boten kados kita trials liyane, pati iku, kanggo wong sing mati, tegesé "mburi donya" - ing pungkasan siji iki tho. Dadi carane bisa mati bisa dadi gain? Aku ora bisa nggawe dhuwit nalika aku mati? Aku ora bisa nambah status nalika aku mati. Sampeyan mung durung pas karo views sandi lawas saka urip apik.

Inggih supaya kula mangertos apa Paul temenan dening papat tembung iki - "mati iku kabegjan" - aku ngerti papat sing teka tengen sadurunge wong-wong mau. ing Filipi 1 Paul nerangake apa kang misale jek dadi OK karo salah siji tetep urip utawa mati ing tangan mbujeng kang. Panjenenganipun nyerat ing ayat 21, "Urip punika Kristus. "Kanthi tembung, Rasul marang aku apa urip punika saestu kabeh bab - ora dhuwit, ora proyek, malah ora kulawarga - nanging Gusti Yesus. Carane bisa sandi égois, status-kepengin Kadhaton urip jejere bebener sing?

Obsesi PAUL'S

Aku wis ngeweruhi sing pemain paling sukses ing olahraga sembarang, juara, kabeh duwe soko ing umum. Padha duwe obsesi karo menang. Lan obsesi sing, kepinginan jero iki kanggo menang, trumps kabeh sing kepinginan ing game. Dadi lagi ora utamané ngangap karo endorsements, utawa nggawe reels murup, utawa lapis stats sing. Mesthi padha mikir bab kuwi sing, nanging ing mburi dina, ora apa lagi diputer kanggo. Padha muter kanggo menang. Dadi yen padha duwe kesempatan sing bakal entuk manfaat wong, nanging ora tim, padha pass. Padha mung pengin menang.

Uga sing karo game olahraga. Ayo dadi mikir bab urip. ing urip, bab Paul punika kepengin banget karo. kepinginan sing sing trumps kabeh kepinginan liyane. passion sing sing rego kabeh karep liyane iku Kristus. Iku ora sing sengit urip, utawa kulawarga, utawa Jayanagar; iku mung sing ngurmati Gusti Yesus iku paling dhuwur. Iku bab utama. Lan sing cetha saka apa kang nyerat ing wacana.

Paul ngandika ing Filipi 1, sing bisa manggon utawa mati; lan kang 'd bakal nggoleki amarga Gusti Yesus bakal diajeni. lan ayat 21 nyariosaken dhateng kita kok. Kawicaksanané soko. Kanggo urip kuwi. Urip Kristus. Kita padha digawe dening Gusti Yesus lan Gusti Yésus. Ida Hyang Yesus punika Juruwilujeng welas asih sing jumeneng ing panggonan kita lan nawakake urip anyar. Yesus punika mediator kita ing ngarsané Sang Rama. Gusti Yesus kudu motivasi kanggo kabeh pancasan kita. Gusti Yesus arep pasukan nyopir konco saben pamindhahan kita. Iku kabeh bab Gusti Yésus. Ana urip apik loro saka Gusti Yesus, amarga tanpa Gusti Yesus gesang wis ora ana tegesé. Kanggo urip kuwi.

urip ora bab sampeyan, nanging bab Gusti Yésus. Dadi iki ngganti cara sing kita waca kabeh.

KASUKSESAN

Apa bab impen lan gol kita? Sampeyan kudu duwe impen amba lan gol amba, nanging padha kudu pusaté ing Gusti Yesus. Kita padha digawe kanggo manggon ing cara sing nuduhake marang Panjenengane dadi prihatinku. Paul ngandika ing Filipi 1 yen wong urip ing daging iku tegese pegawe bebranahana kanggo Panjenenganipun.

Laboring FOR YESUS

Iku ngelingaken kula crita lucu. Sepisan, Aku ana ing Dallas lan aku banjur kanggo siji saka favorit panggonan ayam goreng sandi, William kang Chicken. layanan sing tansah nggegirisi, nanging pitik iku supaya apik. Drive liwat layanan iki ala, nanging banjur aku njaluk menyang ngarep. Kang mati ing mburi ngomong lan aku njaluk waé kang. Lan kang ngandika, "Oh, sandi ala aku kelalen bab sampeyan bro. "Apa maksud sampeyan kelalen? Sampeyan ana ing karya! Sing apa apa ing karya. Carane sira lali bisa? Panjenenganipun tak ditampani.

Kajaba sanadyan, kita supaya gampang ditampani. We lali apa kita wis sijine kene apa. Lan kita lagi ora hasrat babagan laboring kanggo Panjenenganipun, supaya kabeh iku mengilap donya wis kurban narik kita adoh.

Laboring kanggo Kristus ora ateges kabeh kudu juru. We kudu pokrol, rapper, secretaries, waiters, lan Managers nyimpen sing tresna Gusti Yesus. Dadi ora ateges kita kabeh kudu pindhah ngganti apa aku utawa wanita kang kesengsem apa, sanadyan Mungkin bakal. Apa tenan tegese iku, kita kudu menowo karo Gusti Allah wis nimbali kita apa minangka tiyang pitados, lan tokoh metu carane bisa sing metu ing kahanan kita unik. Iku bakal katon beda-beda ing gesang beda, nanging kita bisa nindakake iku kanggo kamulyane.

Aku ngerti sawetara juru nggunakake peranganing salah, kanggo gawe uwong yakin kita sing ana trials. Ing tampilan sing urip apik kasedhiya kanggo kita ana ing Sang Kristus punika gesang free saka sembarang trials saiki. Aku bisa nindakake kabeh - punapa saestu ateges? Sing malah sanadyan aku yg paling basket, liwat Kristus aku bisa dadi NBA kabeh-star? Ora, Paulus matur apa aku sugih utawa miskin, Aku isi. Amarga aku duwe Kristus.

Gusti Allah wis ora kaya sawetara ibu kadonyan kita lan leluhur sing ora nampa kita yen kita lagi ora ing ndhuwur andha perusahaan. Gusti Allah ora tanpa status, kang panjaluk kasetyan.

trials

Aku tantangan nalika aku maca tembung Paulus, utamané ing considering kahanan Paulus. Paul ing tengah kahanan ala. Nanging lensa kang sumerep liwat owahan kabeh. Kanggo urip kuwi wis lensa sumerep nyoba liwat.

Kadhangkala kita uncalan Pas kaya bocah ing satengahe trials, amarga kita mikir saben kahanan kira kita. We mikir lan kita sambat kita kanca, bab carane ora adil iku, lan carane hard iku. We uncalan thukul munggah tantrums emosi amarga kita mikir kahanan kita wekasanipun bab kita kang nyaman. Nanging wong-wong ora lagi. Lagi bab Gusti Yésus. Kita bakal perang liwat trials beda, yen tinimbang ngarahke ing carane ora adil kita kita bakal fokus carane ngurmati Gusti Yesus ing tengah. Sing urip apik.

Ora bangunan urip sak Yesus tegese iku wis dadi boring utawa tanpa bungah? Mesthi ora. Aku ngerti kawulo koyone luwih kadang, nanging bebener iku iku mburi mati. Iku njupuk banget kurang. Ngiringang Ida ora ateges aku ora seneng iku, iku mung tegese kita seneng wong tengen. Tinimbang anjog kanggo heartbreak padha mimpin kanggo liyane kabungahan.

Kabeh iku luwih nalika sante ing babak iki temenan. Persahabatan luwih nyenengake nalika dibangun ngubengi Dèkné. Wong loro kaapunten ngapura saben liyane, kang ndadekake Persahabatan sweeter. Sampeyan bisa dibebaske nganti seneng dhuwit, nalika sampeyan ora nyembah iku.

kabungahan ora let. Wong-wong sing mbangun urip sing sak iku tanpa guna nyetel piyambak munggah kanggo karusakan. Nanging wong-wong sing mbangun urip sing sak Kristus tau bisa numpes. Iku hadiah saka Gusti Allah lan ora bisa dijupuk langsung.

Dadi kita kudu detail bab urip apik iki, nanging ngendi kang teka saka? Pripun kita njaluk iku?

III. The Good Life Is A Gift From Allah Maha

Gusti Allah kepengin panjenengan kanggo manggon urip apik. Allah gawe awakira kanggo manggon urip apik. dosa kita apa katahan kita saka iku. Ngapusi kita wis marang iku Allah kepengin supaya kita saka urip apik. Kaya Panjenenganipun nger nandhang sungkowo lan kantun metu ing kabungahan. Nanging sing ridiculous.

Panjenenganipun ngasihi marang kowe, sing malah sanadyan kita dosa lan padha dipisahake saka Gusti, Panjenenganipun dikirim Yesus supaya kita duwe. Kita padha Cut mati saka Allah, sumber kabeh apik.

Ana akeh beda antarane Gambar saka urip apik aku sinau saka Paul, lan gambar aku sinau saka budaya. Nanging siji saka beda paling gedhe kepriye wonten. donya sadean kita "urip apik" kita kudu entuk. Lan malah kanggo sawetara sing bisa angel kanggo entuk iku, tetep metu tekan. Nanging Gambar Alkitab "ing urip apik" iku beda. Iku hadiah free sing kasedhiya kanggo kabeh.

Kanggo dening sih sampeyan wis disimpen liwat iman. Lan iki ora penggawéné dhewe; nanging peparinge Gusti Allah, ora asil karya, supaya ora bisa gumunggung. (Efesus 2:8-9 BAN)

ing John 11, Gusti Yesus ngandika, "Iya Aku iki patangen lan kauripan. Sapa pracaya marang Aku, sanadyan wus mati, durung bakal urip, lan saben wong kang urip sarta pracaya marang Aku, iku ora bakal mati. "Punika warta apik.

Pitados Gusti Yesus tegese kita dibalèkaké Allah, kang warta apik tenan amarga kita padha digawe kanggo seneng Allah. We njaluk kanggo seneng marang saiki ing Sabdanipun. We tresna nonton olahraga, lan pemain gedhe amarga kita seneng agung. Ana agung luwih saka Gusti Allah sing nitahake. agung ndadekake duweke dhewe katon nyusahake.

Mati iku kabegjan

Iki kok Paul bisa ngomong "mati iku kabegjan,"Amarga apa kang seda utawa urip, Gusti Yesus bakal diajeni. Life tegese kang nemu kanggo ngawula Gusti Yesus lan pati tegese nemu dadi karo Gusti Yesus - lan ana ora ono kang mandan dadi (Filipi 1:23). Kita bisa sinau saka Paul kene. Bebener iku, iku luwih apik kanggo dadi rereget miskin ing ngarsane Gusti Yesus saka dadi reged sugih ing ngarsane wong.

Aja dawa dadi karo Gusti Yésus? Kita ora bakal bisa ngomong mati iku kabegjan, nganti kita saestu tresna Gusti Yesus. Kowe tresna marang liyane saka urip iki? Jabur 73. Cara mung kanggo njaluk ana dening munggah ing Panjenenganipun sarana Sabdanipun lan ngowahi saka bab-bab sing maya sesanti. Sawetara kita wonder apa kita ora tresna Gusti Yesus luwih, nanging kita cling kanggo samubarang kang tetep kita saka closeness karo Gusti. Nguripake lan mbukak marang Gusti Yésus. Banget iki minangka perang saka iman.

kesimpulan

Kita bisa manggon cara kita padha digawe kanggo manggon.

Yen aku wis ora katon account Gambar anyar saka urip apik aku wis boroske nguber urip sawise kuwi sing ora Matter. Nanging sih-rahmat Allah nuduhake kula sing papat tembung: kanggo urip kuwi. Aku banjur ngomong sih manggon dening iman ing Gusti Allah apik.

Apa apik? Sing nemtokake apik? Gusti Allah ora. Good wis gumregah Gusti Yésus lan kang karo Gusti. Anggere aku pracaya kawulo budaya dhateng kula, Aku iki ora manggon ing urip apik. Nanging nalika aku wiwit manggon dening iman ing Gusti Allah apik, urip apik wiwit. Aku wiwit ndeleng ing urip apik minangka urip gawe anyar dening Gusti Yesus, mimpin dening Gusti Yesus, lan urip kanggo kamulyaning Gusti Yesus. Wong sing urip kanggo awake hasil apa langgeng ing urip iki, lan mung bakal nemu mundhut anduwèni dhampak gedhé ing sabanjure. Nanging wong sing urip kanggo Kristus nemu rasa urip apik saiki, lan pati mung ndadekke marang apa Panjenenganipun ngersakaken paling.

Enggo bareng

2 komentar