Apa Wong About Good Friday?

Iku normal kanggo elinga ing dina pati piyantun kang. Sapa sing ilang siji tresna mangerténi sing tau lali dina padha liwati ing. Iku mburi urip, lan iku heartbreaking.

mesthi, minangka lomba manungsa, aku ora mung ngelingi gedhe-gedhe tresna. Nalika tokoh umum penting mati prematurely, kita elinga lan nangisi dina padha dijupuk saka kita uga. bangsa kita eling dina Martin Luther King Jr. iki dijupuk, lan dina John F Kennedy séda. Nanging iku tartamtu sing tau diarani minangka apik. Iku padha days nggegirisi, ngendi wong kinasih padha dipatèni dening paraprakanggene angkoro.

Nanging, rong ewu taun kepungkur Yésus saka Nasarèt dipatèni dening paraprakanggene angkoro dhewe, lan kita elinga dina sing minangka "Good” Friday. Apa supaya apik bab dina nalika sing paling ngedika bab wong ing sajarah manungsa iki kejem diantemi lan matèni dening mungsuh?

Kasunyatan sing wong duraka bakal plot kanggo Rajapati Putraning Allah tragis lan iku temtu dosa paling tau setya. Nanging marang pati iku kados sembarang pati sadurunge utawa sawise . Kita bisa nelpon dina sing "Good" ana akeh alasan. Panjenenganipun rong.

1. Good Friday apik amarga saka apa Gusti Yesus wis tuntas liwat pati

Nalika paling kita pendekatan pati, kita lagi teka ing pungkasan karya urip kita lan wus kanggo liyane tentrem. Nanging nalika Gusti Yesus tindak ana ing kayu salib, Panjenenganipun wiwit bagéan sing paling penting saka karya urip kang. sedanipun Yesus punika luwih saka mburi ngalahake jantung; iku tumapake rencana Allah kanggo nyimpen dosa. Gusti Yesus sampun mantun kanggo njupuk ing dosa sing kapisah saka ing Allah, utawa Paulus ngandika, Gusti Yesus ana, "Nggawe tentrem dening rah salib Kang" (Kolose 1:20).

Rungokake Pesonamu saka Galatia 3:13, "Kristus nebus kita saka ipat saka angger-anggering Toret, dadi ipat us-sabab ana tulisan, 'Ipat anake sane nggantung ing wit' "

Senadyan kesucian, Gusti Yesus Kristus jumeneng ing panggonan wong dosa, lan njupuk ing pangadilan sing wis entuk.

1 Peter 3:18 ngandika, "Kanggo Kristus iya wis nandhang sangsara bebarengan kanggo dosa, kang tanpa kaluputan kanggo wong ala, kang bisa nggawa kita marang Gusti Allah ... "

Dina sing Putraning Allah dipatèni bisa disebut dina apik, amarga dening iku kita urip!

2. Good Friday apik amarga ora mburi crita

Gusti Allah wus mungokake Panjenengane munggah, loosing pangs pati, amarga iku ora bisa kanggo wong kang dianakaké dening iku. (tumindak 2:24)

layoné Gusti Yésus ora tetep frail lan lifeless. Minggu esuk, Panjenenganipun wungu saka ing full grave- saka kamulyan lan pangwasa. Piyambakipun katon, ing daging, dening atusan sawise pati, lan sasampunipun minggah menyang langit.

Yen Gusti Yesus wis ora wungu saka kubur, banjur kita ora bisa nyebat "Good Friday." Yen Gusti Yesus isih ana ing kuburan, Aku pancen ora pangarep-arep. Ana kang ora pangarep-arep saka roso aman kanggo wong tiba utawa pemugaran kanggo donya kita bejat. Nanging kita padha sumurup, bilih Panjenenganipun wis wungu, lan iki menehi kita alesan kanggo bungah-bungah lan dipercaya ing Panjenengane.

Simpen dirges lan R.I.P. kang, amarga Gusti Yesus Kristus ora ono mati. Panjenenganipun gesang lan uga, lan Panjenenganipun jumeneng raja sing paling dhuwur! Good Friday punika News Good kanggo wong-wong dosa kaya sampeyan lan kula.

Enggo bareng

2 komentar

  1. AmberReply

    Love this! I am almost reading this 2 taun mengko, but it was definitely worth my read and it just inspired me to praise and hope all the more for the future GOD has in store for me and my family in and through JESUS CHRIST! IN JESUS NAME, Amin!