Naon Jadi Good Ngeunaan Good Jumaah?

Ieu normal pikeun nginget poé maot si sacara. Saha nu leungit hiji dipikacinta weruh nu kungsi bakal poho poé maranéhanana lulus dina. Ieu ahir hirup, jeung éta heartbreaking.

Tangtosna, salaku ras manusa, urang teu ngan inget leuwih dipikacinta. Lamun inohong masarakat penting maot prematurely, urang inget jeung milu sedih poé maranéhanana dicokot ti urang ogé. bangsa urang emut poé Martin Luther King JR. ditémbak, jeung poé John F Kennedy ieu ditelasan. Tapi maranéhanana poé nu tangtu nu kungsi disebut alus. Maranéhanana éta poé horrific, mana lalaki tercinta anu ditelasan ku assassins jahat.

Tapi, dua rébu taun ka tukang Yesus tina Nasaret ieu ditelasan ku assassins jahat sorangan, urang inget poé nu salaku "Good” Jumaah. Naon jadi alus ngeunaan poé nalika paling dikaitkeun man dina sajarah manusa ieu rongkah keok jeung ditelasan ku musuh-Na?

Kanyataan yén lalaki jahat bakal plot ka rajapati Putra Allah tragis jeung éta undoubtedly dosa greatest kungsi komitmen. Tapi maot nya kawas nu mana wae nu maot samémeh atawa sanggeus . Urang bisa nyebut poe yén "Good" Jumaah for loba alesan. Manéhna dua.

1. Good Jumaah anu alus alatan naon Yesus dilakonan ngaliwatan pupusna

Lamun lolobana urang kaanggo maot, urang geus datang ka ahir karya kahirupan urang jeung hoping pikeun sesa damai. Tapi lamun Yesus indit ka cross nu, Manéhna dimimitian bagian pangpentingna karya hirup-Na sacara. maot Yesus 'ieu leuwih ti ahir tina ngamen jantung; ieu nu dijalankeunnana rencana Allah pikeun nyalametkeun sinners. Yesus ngumbar pikeun nyokot dina dosa nu dipisahkeun urang ti Allah, atawa salaku Paul nyebutkeun eta, Yesus ieu, "Nyieun karapihan ku getih cross-Na" (Kolosa 1:20).

Dengekeun kecap bittersweet of Galata 3:13, "Kristus ditebus urang ti musibat hukum ku jadi hiji musibat pikeun urang-for eta ditulis, 'Dilaknat nyaeta dulur anu gantung dina tangkal' "

Najan kaayaan murni-Na, Yesus Kristus ngadeg di tempat sinners, jeung nyokot judgment yen urang geus earned.

1 Peter 3:18 nyebutkeun, "Keur Kristus oge ngalaman sakali pikeun dosa, nu bener pikeun unrighteous, yén manéhna bisa mawa urang ka Allah ... "

Poé nu Putra Allah ieu nunda pati bisa disebut poé alus, sabab ku eta urang dibawa ka hirup!

2. Good Jumaah anu alus sabab teu ahir carita

Allah diangkat manéhna nepi, loosing nu pangs maot, sabab teu mungkin pikeun manéhna bisa dicekel ku eta. (meta 2:24)

awak Yesus 'teu tetep frail jeung teu nyawaan. Minggu isuk, Manéhna diangkat ti full grave- daya jeung kamulyaan. Manéhna katempo, dina daging, ku ratusan saatosna, jeung geura-giru sanggeus naék kana langit.

Lamun Yesus geus teu risen ti alam kubur, mangka urang teu bisa nyebut ieu "Good Jumaah." Lamun Yesus masih di alam kubur, Mah, tangtu boga pancén no harepan. Aya bakal no harepan panebusan pikeun manusa fallen atawa restorasi keur dunya urang pegat. Tapi urang terang yen Anjeunna geus diangkat, ieu méré urang alesan ka girang jeung dipercanten Anjeunna.

Nyalametkeun dirges jeung R.I.P. Anjeun, sabab Yesus Kristus aya deui paéh. Manéhna nyaéta hirup jeung oge, jeung Anjeunna reigns pang luhur! Good Jumaah nyaéta News Good pikeun sinners kawas anjeun jeung kuring.

biasa

2 comments

  1. damar nu jadi kaya batuwalon

    Love this! I am almost reading this 2 taun saterusna, but it was definitely worth my read and it just inspired me to praise and hope all the more for the future GOD has in store for me and my family in and through JESUS CHRIST! IN JESUS NAME, Amin!