Aku Kangen Aku? Part 1: Beautiful Nanging Broken

video iki asal saka konferensi Disciple Saiki ing Batesville, MS. Mangga ngapunten video lan kualitas audio

akhir minggu iki aku lagi arep kanggo pirembagan bab identitas. Sing apa pemimpin takon kula kanggo pirembagan bab, nanging apa padha ora ngerti sing iki wis soko sing wis ing atiku lan aku wis mikir bab. Aku wis ngedika babagan karo grup muda ing pasamuan ing D.C. cukup sing dicokot.

Supaya apa wis identitas wis ing atiku? Apa aku mikir iku penting kanggo ngerti sing sing? Amarga yen ora ngerti sing sing, sampeyan ora ngerti carane lagi mestine kanggo manggon.

Mikir bab Bourne Identity. wong iki wakes munggah ing prau lan ora ngerti sing iku. Panjenenganipun ketemu pitunjuk lan dadi kanggo Swiss. Panjenenganipun nemu ing perang lan nyadari kang dilatih ing pertempuran. ora bakal sing dadi edan yen acak ketemu metu sing wis skills ninja rahasia? Kanggo ngaso film kang ing lelampahan kanggo nemokake sing iku. Panjenenganipun saged iku iya malah ora ngerti bab. Nanging yen ora ngerti, kang ora bakal bisa kanggo manggon minangka wong pancene iku.

Aku ora nganggep wong ing kamar iki wis skills ninja rahasia, nanging isih penting kanggo kita mikir bab identitas kita.

Carane aku ndelok identitas kita wis dadi akeh apa karo carane kita nindakake urip kita. Maksudku, kowe ngerti sing sing minangka manungsa? Apa sing tegese? Kowe ngerti apa sing lagi kene, apa teges punika, apa sampeyan saged, apa sing lagi mestine kanggo bakal dilakoni? Apa sampeyan malah ana? Sing sampeyan? Yen aku ora njawab pitakonan iki kita bisa sampah gesang kita, urip minangka wong liya.

Puniko malu nalika atlit pro njaluk tatu utawa kudu pensiun, lan banjur padha lagi ilang kanggo liyane sing urip. Amarga kabeh wektu iki padha panginten identitas sing iki kang atlet. Sing carane wong dianggep wong, lan iku apa padha isin. Dadi yen sing sing lagi, sing apa bakal padha pour sing urip menyang. Lan saiki sing iku musna padha duwe apa-apa kanggo urip.

Lan ana Ladies enom sing pindhah saka hubungan sesambetan, sing dadi kepengin banget karo sing katon. Amarga padha mikir identitas sing wis nyimpulaken ing kang cah wadon ayu sing lanang kaya. Lan nalika popularitas sing lesah, lagi ulig. Sing ngendi padha ketemu waé sing. Yen sampeyan lagi bingung bab sing sing, sampeyan bakal bingung bab apa sing kudu dilakoni karo urip lan sing bisa duwe asil tragis.

Apa bakal ngomong yen aku takon sing sing? Student utawa atlet utawa rapper utawa pastur? Ora, sing iku apa. Sing sampeyan?

Kita ora bisa supaya donya netepake kita. Kita ora bisa supaya kita kanca netepake kita. Kita ora bisa supaya kita tuwane netepake kita. We kudu supaya Gusti Allah netepake kita amarga Gusti iku panguwasa ing prakara. Yen aku ora ngerti sing kita, kita ora bisa urip cara kita padha temenan kanggo manggon.

Aku wis ngedika babagan yuta iku Kitab Suci ngandika bab kita, nanging aku dibagi dadi telung. Pisanan kang bakal pirembagan bab ing sesi iki sing kita apik digawe, nanging bejat. Sing titik utama sesi: kabeh kita sing apik digawe, nanging bejat.

Aku pengin katon ing Jabur 139 pisanan. Nguripake ana yen sampeyan duwe Kitab Suci Panjenengan. Nalika sampeyan nguripake Aku bakal menehi sawetara latar mburi Brief.

kabèh Jabur Iki bab carane Gusti Allah mirsa kabeh lan nang endi wae ing wektu sing padha. Panjenengané pirsa nalika Dawud lenggah mudhun lan nalika mundhak. Panjenengané pirsa apa sing arep ngomong sadurunge ngandika. Lan kang nang endi wae ing wektu sing padha. Gusti iku ing swarga, Gusti iku ing bumi, Kang nang endi wae. Lan David masmur Allah kanggo sing.

Banjur miwiti ing ayat 14 kang masmur Allah minangka nitahake. Lan menehi kita pitunjuk menyang sing kita.

Aku ngalem kowe amarga aku fearfully lan apik digawe; karya sing apik, Aku ngerti sing lengkap uga. pigura iki ora didelikaké saka nalika aku iki digawe ing pangaubane. Nalika aku iki dirajut bebarengan ing telenging bumi, mata weruh awak unformed sandi. Kabeh dina kapiji kanggo kula wonten ing buku sadurunge siji saka wong-wong mau teka dadi. (Jabur 139:14-16, JAV)

Gusti Allah nitahaké kita. Sing titik wiwitan identitas kita, lan padha urip ing cahya saka kasunyatan sing.

We Sing Digawe dening Gusti Allah

Saiki aku assuming paling wong kene bengi iki ngerti nèk Gusti Allah punika ingkang nitahaken kita. Ora ana sing digawe dhéwé. Nalisir apa akeh ngomong, kita lagi ora kene by kebeneran utawa kasempatan. Sing dadi adoh-dipapag lan temenan. Kita padha sengojo digawe dening Allah. Lan sing ora bab sepele. Iku ndadekake prabédan ing gesang kita lan manéka identitas kita.

Nanging aku arep mbayangno kanggo wayahe Gusti Allah ora nggawe kita. Sampeyan kene dening kasempatan acak. Boten wonten maksud disengojo kanggo orane. Saiki nyoba kanggo njawab pitakonan sing, apa sing kene kanggo? gesang kita ilang kabeh makna lan nilai nalika padha dadi Laka acak. Tegese kulawarga ora tenan ateges apa, moral kita artine, hard kaping sandi ora maksud. Iku cara cantik depressing kanggo ndeleng donya. lan bok manawa, iku goroh. Nitahake kita wis ditampilake marang kita ing tembung kang.

Where teka saka ngandika kathah bab sing sing. Dadi yen aku duwe piranti aneh lan ora bisa tokoh metu apa apa karo, sing wong paling takon? Wong sing digawe iku. Padha bisa ngomong apa iku lan apa iku kanggo. Kita arep kanggo krungu saka nitahake kita, sing nitahaké kita.

ing ayat 14, David ngandika iku "fearfully lan apik digawe." Apa ora tegese sing?

Apa iku tegese bisa fearfully digawe? Iku ateges ora mung uncalan kita bebarengan. Iku penting kanggo wong. Panjenenganipun damel karo kaurmatan kang gedhe lan awe. Iku ora haphazard utawa acak. biru mata ana ing waé, utawa kulit coklat Panjenengan, utawa sikil dawa. Kabeh iku ing waé.

Aku elinga kang ing kelas seni ing tengah sekolah, lan kabeh aku digawe ana nggegirisi, nanging ora ing waé. Wonten iki Bowl ibu isih nduweni ing beting kita house. Iku bab ugliest sampeyan bakal tau ndeleng. Iku ora aku ora saged mengkono luwih. Iku amarga aku ora Care cukup babagan tenan menehi wektu kanggo iku. Aku namung kepéngin cepet-cepet munggah lan rampung aku bisa ngobrol karo kanca-kanca. Gusti Allah ora acak uncalan kita bebarengan. Iya iku karo gedhe care. Kasebut kanthi teliti, digawe sampeyan. Mikir saka pematung trampil, kasebut kanthi teliti, chiseling adoh nganti masterpiece iku ayu.

Lan David ngandika iki "apik digawe." Iku tegese iya proyek gedhe. We jalmo apik. Menungsa sing luar biasa.

Kang dadi ing kanggo ngomong, “karya sing apik, Aku ngerti sing lengkap uga.” Panjenenganipun masmur Allah kanggo Karya apik. Gusti Allah iku sawijining nitahake sange. Panjenenganipun rampung iku apik tenan. Lan kita ana ing antarane wong apik dienggo Allah. Nyatane, kita lagi paling apik kabeh mau.

Aku wonder yen wis menehi Allah kamulyan kang pantes kanggo karya kang apik? Menungsa sing luar biasa. Doctors sing isih nyoba mangertos sistem sing awak manungsa. A sawetara taun kepungkur aku luh ing lung lan ora bisa ambegan. Aku lay ing amben rumah sakit, lan Doctors durung duwe apa-apa amarga awak iki wis njupuk care saka iku. A sawetara dina mengko aku nggoleki. We are sange. We sing bejat, nanging isih sange.

mesthi, wong bisa sebutno iku kéwan bisa nindakake sing ora bisa, kaya kéwan sing bisa mbukak luwih cepet utawa duwe kekuatan luwih. Pripun kita ngerti kita lagi sisih paling apik tumitah?

We lagi digawe ing gambar kang! ana kewan, utawa tanduran, utawa Piece saka tanah, utawa planet digawe ing gambar Gusti Allah. Kang digawe kita dadi kaya Gusti Yésus! Gusti Allah nitahake kabeh kanggo nuduhake mati kamulyane, lan kita lagi sisih tumitah sing nemu kanggo nuduhake mati paling cetha, amarga kita lagi sisih sing digawe kaya wong.

Saiki mikir bab sing. Sing utama waé ing gesang: kanggo nuduhake mati Gusti Allah. Aku maca siji penulis sing dibandhingake kita patung. Kita lagi kaya patung Allah ing tumitah. Kita lagi ora Gusti Allah, nanging kita lagi kaya wong. We makili wong lan kita njaluk kanggo nuduhake gambar rodok kurang saka wong. Aku image sing.

supaya apa? Budaya kita wis saya memulang sampeyan dadi discontent. Sampeyan perlu iki. Sampeyan ora cantik cukup, wudo cukup, cukup ceking, cukup ganteng, cukup pinter, utawa cukup atletik. Inggih sampeyan ora sampurna, nanging sing fearfully lan apik digawe.

Aku arep kanggo nemokake kabingahan ing. Ing wong lanang utawa wadon bisa ora mikir sing lagi atraktif, nanging sampeyan ngerti apa sing lagi fearfully lan apik digawe. Sampeyan bisa uga ora dadi smartest, nanging sing fearfully lan apik digawe. Lawakan Panjenengan uga corny, nanging sing fearfully lan apik digawe. Sampeyan sing apik, apik tenan, nggawe luar biasa saka moho kuwoso Gusti Allah. Lan boten bisa njupuk sing adoh!

Sawetara kita mikir banget sethitik saka dhéwé. We mikir kita lagi apa. Sing goroh. Sing fearfully lan apik digawe. Aja bae pitutur marang kowe digunakake. Apa Gusti Allah mikiraken inggih kathah luwih saka apa utawa liyane uga mikir.

Sawetara kita mikir akeh banget saka awakku dhewe. Mikir bab Kanye West. Panjenenganipun nemu ing akèh alangan, nanging bab punika kang ngandika bab-bab sing everyone liya wis mikiraken. Dheweke nduweni song disebut "Aku Allah." Mulane akeh wong mikir iki Highly piyambak. Nanging sampeyan mung titah sing. Gusti Allah piyambak punika nitahake.

Iki uga nduwèni implikasi kepriye ndeleng liyane. Ora iku ajine. Ora iku sepele. Saben wong wis fearfully lan apik digawe. Nalika pass sing wong sing ora duwe omah ing werna, elinga kang ora oleh a. Boten wonten barang kaya oleh a.

Kita Dikenal dening Gusti Allah

Ora sopo wae ing kene babysit? Aku duwe anak, lan nalika bojoku lan aku dipengini ing tanggal kita kudu gawe jadwal kaya telung taun ing advance supaya kita bisa njaluk Babysitter a. Nanging kita mbayar wong kanggo Care kanggo anak kita nalika kita lagi musna. Bangers njaga mata ing bab-bab sing ana ing care sing. Inggih kabeh tumitah ing Gusti Allah kasarasan. Lan Panjenenganipun tansah mripat ing kabeh iku, kalebu sampeyan.

Gusti Allah ora mung nggawe kabeh lan banjur supaya iku pindhah. Gusti Allah iku pinaringan weruh kabeh sing arep ing.

“pigura iki ora didelikaké saka nalika aku iki digawe ing pangaubane. Nalika aku iki dirajut bebarengan ing telenging bumi, mata weruh awak unformed sandi.” (Jabur 139:15-16)

Kang matur sing malah nalika ana ing guwa-garba Allah weruh wong. Mesthi nalika wong iku ing wédok sing ora ana siji maning bisa ndeleng wong. Padha ora ngerti akeh bab wong durung. Nanging Gusti Allah mirsani wong, sanajan kang ana mung ukuran saka kacang sing. Gusti Allah wis ngrawat wong, nggondheli wong, ngrajut marang bebarengan.

Nalika bojoku lan aku ketemu metu aku iki ngandhut, kita tindak menyang dhokter ing jejere ana. Lan kita wis krungu deg-degan. Panjenengané dadi cilik, nanging Gusti Allah ngasihi lan nggawe wong. Gusti Allah weruh awak unformed sethitik. Ana apa-apa sing oncat tampilan Allah.

Yen Gusti Allah kelalen bab sampeyan, sampeyan bakal ngerti. Panjenenganipun tansah ati kita ngantem lan paru-paru AMBEGAN.

Ora ana sing siro. Gusti Allah mirsani kita lan rumiyin interested ing gesang kita. Iki kudu dadi comfort kanggo kita. Ana apa-apa sing bisa mbukak liwat sing Gusti Allah wis ora weruh. Boten wonten tantangan utawa babras. Gusti Allah peduli bab sing ngrusak kowé. Sampeyan ora kudu perang kanggo pinunjul-you're wis wujud.

Apa yen favorit penyanyi disebut jeneng metu ing TV, ora bakal sing apik tenan? Malah yen sampeyan tau tak goyangake tangan sing, iku bakal dadi cukup sing padha mung sumurup sing padha. Carane akeh liyane sange sing Gusti Allah mirsa sing kita. ora kudu sing cukup?

“Kabeh dina kapiji kanggo kula wonten ing buku sadurunge siji saka wong-wong mau teka dadi.” (Jabur 139:16)

bapak digunakake kanggo ngomong kabeh jinis kanggo kula sing ndamel kula edan. Siji bab, kang bakal nguripake saben-saben pranyatan aku digawe menyang sawetara jenis ancaman. Nanging bab liyane kang digunakake kanggo ngomong iku, “Boy, Aku ngerti sing luwih apik saka aku dhewe ora ngerti.” Iku bakal wis dadi mad. Nanging banjur siji dina aku temen maujud iku bener. Apa? Amarga otak bocah cilik ora bisa paham iku. Nanging bapak sumurup.

Gusti Allah pirsa yèn bab kita sing malah aku ora ngerti amarga kita lagi ora marang. pemikiran manungsa sethitik kita ora bisa paham kabeh.

Panjenenganipun ngandika Allah pirsa sadaya bakal nindakake sadurunge Panjenenganipun malah lair. Gusti Allah kontrol kabeh lan Panjenengané pirsa kabeh. Panjenengané pirsa carane akeh rambut ing sirah. Panjenengané pirsa apa sing lagi mikir sapunika. Panjenengané pirsa apa sing bakal nindakake bengi lan sesuk. Mung Gusti Allah bisa ngerti dadi luwih bab kabeh pitu yuta wong ing bumi.

Iki apa kita kudu katon Kitab Suci marang kita sing kita. Amarga Gusti Allah iku kang nitahaké kita Panjenenganipun bisa ngomong. Panjenengané pirsa kita luwih saka kita apa

Iki praiseworthy! Kang ora kaya kita. Gusti Allah wis tau ketemu soko metu. Kang tau salah. Kang tau kaget. Kang tau katon menyang apa. Kang tau keputusan sadurunge njupuk kabeh kanyatan. Panjenengané pirsa kabeh!

Ora iki nggawe sampeyan pengin dipercaya Panjenenganipun?

Sampeyan ngirim. Nanging aku wis wis kasebut, sawetara kita mikir banget Highly dhéwé. Lan sing umumé amarga kita lali saprateloné iki. We lali sing kita uga lagi bejat.

Kita Broken

Kita lagi ora mung apik digawe; kita lagi uga bejat. Kitab Suci ngandika kita katitahaken dening Gusti Allah ing gambar kang. Kita padha sampurna lan sampurna disambungake kanggo Gusti Allah. Nanging nalika dosa ngetik donya, kena pengaruh kabeh kita. Lan nalika kita digunakake kanggo dadi kabèh, saiki kita lagi bejat. tiba kita kaya reca Crystal ayu kang dropped. Iku ing bêsik. Saiki ana penyakit, pati, lan paling awon kabeh dosa.

Aku mung tak iPhone iki ora dawa banget ago. Iku uga dianggo. Nanging sadurunge aku tak siji anyar iPhone ana elek. Aku dropped kabeh wektu, supaya layar iki retak. Iku pancene alon. Iku tansah tabrakan ing kula. Aku ora pengin nglampahi dhuwit ing siji anyar durung sanadyan. Saben saiki banjur aku bakal nyekel aku sambatan bab carane elek telpon ana. Nanging banjur aku eling bali kanggo carane sel telpon digunakake kanggo dadi. Ing sel telpon pisanan aku tak ana salah siji sing gedhe-gedhe pisanan karo layar werna. Aku panginten punika sange.

Nanging ngaco munggah iPhone ana yuta kaping luwih saka telpon pisanan aku tak. Aku bakal éling bisa ngaco munggah, nanging isih sange. Sampeyan uga alon lan retak, nanging isih ndeleng glimpses saka amazingness sawijining. Aku isih bisa njupuk gambar apik ing. Aku isih bisa njaluk ing Internet karo. Aku isih bisa download kuwi ing. Aku duwe apps lan game ing. Apple iya proyek sange ing telpon sing. telpon sing apik, nanging bejat.

Ing cara sing padha, Gusti Allah iya proyek sange ing us, nanging kita sing bejat. Yen katon ing us, sampeyan isih bisa ngomong kita lagi jalmo apik, nanging uga cetha bilih kita lagi bejat. Aku ora langgeng. We lara lan mati. We babras ankles kita. Aku ora tansah elinga kuwi kanggo tes. We njaluk babras dening wong. Lan dosa marang Gusti Allah.

Apa kowe tau mikir bab sing kasunyatan sing lagi bejat? Paling kita mbukak liwat gesang kita assuming kita lagi mung nggoleki. We njaluk diapusi amarga aku ora koyone sembarang beda saka wong liya watara kita. Nanging bebener iku, kabeh kita sing bejat. Aku pengin katon ing rong cara utami kita sing bejat.

First, kita lagi fisik bejat. Yen kita lagi enom kita manggon ing roso kesengsem sing kita lagi mung nggoleki. Lan kita lagi bisa nganggep sing amarga aku ora weruh pratandha saka brokenness dalem. pratandha Mungkin cilik, nanging kita nglirwakake wong. Iku kaya nalika bojoku nyopir kita Renault Kangoo. Diwiwiti kanggo nggawe swara, nanging dheweke mung katahan nyopir iku. A sawetara minggu mengko kita padha nyopir saka Chesapeake Bay lan setir meh nyuwil mati. Tinimbang mboten midhangetaken pratandha, kita kudu weruh saka wong-wong mau.

Siji wong ing Kitab Suci sing digawe pinaringan weruh donya kita tiba ana proyek. Kabèh iki dijupuk saka wong. Ing tengah sesambat babagan kahanan kang nuduhake ing negara kabeh manungsa. Punika apa kang ngandika:

“Wong sing lair saka wong wadon iku sawetara dina lan kebak alangan. Isa metu kaya kembang lan alum; kang minggah kaya ayang-ayangan lan terus ora.” (Job 14:1-2)

Job wis ngandika sing days kita ora tanpa wates. Aku ora duwe nomer tanpa wates taun kanggo manggon. Kita bakal mati sawetara dina. Kita bisa metu ayu kaya kembang, nanging kita bakal wither. Nalika kang wuwus bab kita withering, tegese badan kita mboko sithik bakal mati ing us. kaendahan kita mbleret lan deteriorate. Lagi ora tansah arep bisa uga lagi saiki. Lan pungkasanipun kita bakal mati. Lan nalika bandingke kita Shadow, kang sesambungan sing urip iki ora permanen. Iku tekan pungkasan.

Aku maca artikel majalah Time dina anduweni: "Bisa Google Ngatasi Pati?"Artikel ngedika babagan perusahaan ambisi lan carane iku seneng njupuk kanggo rembulan. Boten wonten jumlah ilmu lan teknologi sing bisa ngatasi masalah pati. mengkono. Pati iku kasunyatan sing Google ora bisa ngatasi.

dadi ya, kita apik digawe. Kita lagi sisih paling sange tumitah, nanging saiki tiba ing kita uga bejat.

brokenness kita ngelingaken kita bilih kita lagi ora Gusti Allah. Kita ora kudu nganggep yen badan kita enom sing bisa uga saiki ana apa bakal duwe ing salawas-lawase. Iki alesan sing apik kanggo kita ora ngenteni nganti mengko kanggo ngawula marang Gusti Allah.

Dadi cara kita lagi bejat secara fisik. Nanging kita uga bejat karohanen.

"Ora ana wong kang bener, ora, ora siji; ora ana mangertèni; ora ana siji nggoleki kanggo Gusti Allah. Kabeh wis nyimpang; bebarengan padha dadi tanpa gina; ora ana siji ora apik, malah ora siji. tenggorokan sing sawijining kuburan mbukak; padha nggunakake basa sing kanggo ngapusi. Venom saka asps punika ing lambé. tutuk sing kebak bocah lan bitterness. kaki sing arep ngwutahake getih; ing dalan sing kiamat lan kasangsaran, lan dalaning tentrem-rahayu padha ora dikenal. Ora ana rasa wedi marang Allah sing. " (Rum 3:11-18)

Wacana iki ing kitab Rum ngendi Paul wiwit mati ngomong bab carane wong wis padha gawe dosa marang Gusti Allah. lan kene, kene Sejatine mulangi wong-wong Yahudi, ya malah sampeyan. Kabeh kita.

“Mesthi ora ana wong mursid ing bumi sing ora dosa apik lan tau.” (Ecclesiastes 7:20)

Saiki iku kita biasane kita lagi wong apik iku standar kita ngukur dening: siji liyane. Dadi mesthi dibandhingake kanggo wong liya aku wong apik. Aku ora matèni wong. Aku ora teroris sing. Mulane, Aku wong apik, tengen? Ora miturut Kitab Suci. Saka perspektif manungsa, manawa sampeyan bisa dadi wong apik. Nanging apa kita kudu tenan dadi kasengsem ing punika perspektif Allah.

Lan kita lunga liwat, kita saestu ora bisa argue karo wong. Iku kabeh bener.

Lan sampeyan sok dong mirsani sing padha nggawe cilik sing saben bagean kita wis ngaco munggah-pangerten, tenggorokan, ibu, lambé, tutuk, kaki, mata-kabeh kita! Kita lagi ora wong apik sing apa ala kadhangkala. Kita lagi wong dosa sing asring dosa. We kudu ati lara.

Bakal asring ngomong kita ngerti bebener iki, nanging ora nuduhake munggah ing cara kita gesang kita. Kita ngomong kita ngerti kita lagi bejat, nanging kita lagi sungkan ngakeni kita lagi ora tengen ing kahanan. Nalika wong nggugat us, Tanggepan pisanan kita, tinimbang poto-ujian, tansah kanggo defend dhéwé. Mungkin kita mung argue, utawa Mungkin kita nyalahke wong tinimbang. Yen kita ngerti kita lagi bejat, banjur Mungkin kita ngirim mung nliti dhéwé pisanan. Sampeyan dicacat, kang tegese sampeyan bisa salah.

Utawa carane bab iki kita katon mudhun ing wong liya ing dosa sing. Kaya saben kita wis ora bejat lan mbetahaken Juruwilujeng padha. Ora bisa ngomong lagi luwih saka sampeyan, lan sampeyan ora bisa ngomong sampeyan luwih saka wong-wong mau. Padha bisa laku dosa Samsaya Awon saka sampeyan, nanging kita wis dosa Broken mbetahaken Juruwilujeng sampurna. malah Samsaya awon, kita gumantung kita piyambak kanggo njaluk swarga.

We sarat manah lan jantung iku ngendi kabeh rawuh saka. Dadi meh kaya picer banyu sing bakal poisoned. Saben kaca pour iku menyang bakal njaluk poisoned. Dadi mbayangno sing kaca tingal beda pikirane, tumindak, kepinginan, lan pancasan. Kabeh iku reget.

We lagi digunakake kanggo dosa kita ora mikir iku menehi hasil amba, nanging. Sin punika bab sing tansah kita saka Gusti Allah. Sin punika bab sing bakal tetep kita saka urip langgeng. Senajan wong medeni utawa kahanan ala ngéman kita. ngéman nyata kita sing bisa nindakake us karusakan sing paling iku dosa kita dhewe. Liyane iku bisa cilaka kita mangsa, nanging amarga saka dosa kita bisa dihukum selawase. Iku dosa sing ndadekake kita mungsuhé Gusti Allah.

Sawetara kita mikir kita wis tau setya angkara serius. Nanging angkara awon ing kabeh Universe iku dosa marang Gusti Allah. Kang luwih dhuwur tinimbang panguwasa saka pejabat polisi, utawa presiden. Kang Allah! Lan sanajan kita wis ora dipatèni, kasunyatan sing kita wis ngapusi isih angkara heinous marang Gusti Allah.

Kita lagi kaya pangilon broken. We nggambarake image Allah, nanging ora kaya kita ngirim. Sing apa kita padha digawe kanggo nindakake. Nanging kita nuduhake Gambar kleru nyenengake. Love dadi kanggo nepsu. A kepinginan kanggo nyedhiyani dadi watak ngongso. Prasetya dadi brahala. Iku kabeh dosa, lan Gusti Allah sengit iku.

Kita mlarat

Sing kabar ala. Apa kabar apik?

We mikir mung wong apik menyang Langit, lan iku bener ing raos. Nanging ora ana sing apik. Supaya kita kudu wong liya kanggo menehi kita kaluhuran sing. wong sing Yesus.

Iki tegese kita ora bisa sijine pangarep-arep kita ing awakira fisik utawa spiritual kita. Lagi broken lan bakal ora nglilani kita mudhun. Kita lagi ora cukup apik. Kita perlu Yesus sijine kita bali bebarengan.

Yen kita padha mung karohanen bejat utawa mung fisik bejat, Mungkin iku ora bakal koyone kaya sing amba saka menehi hasil. mung fisik, iku nggoleki amarga nalika kita mati kita lagi apik. Utawa mung karohanen, bakal tau kudu ngadhepi Allah amarga kita ora bakal mati. Nanging salah siji cara kita bakal ngadeg sadurunge Gusti Allah ingkang suci sing wis ndadekake keparenge karo dosa kita.

Kowe ngerti sampeyan mlarat? Inggih kabar apik sing bisa disimpen. Wonten sing Juruwilujeng ingkang meets paling perlu kita.

"Kawilujengan ketemu ing ora ana siji maning, awit ora ana jeneng liyane ing swarga diwenehi kanggo manungsa kang kita kudu disimpen. " (tumindak 4:12)

Gusti Yesus iku mung siji sing bisa mulihake apa wis bejat. Wong iku mung siji sing bisa reunite kita karo Gusti Allah. Dheweke iku mung pangarep-arep kita. Amarga seda kanggo kraman kita. Panjenenganipun wungu saking kuburan. Kita wis racked munggah Bill. Gusti Yésus mbayar kabeh.

kesimpulan

Dadi kanggo Recap: sing sampeyan?

Gusti Allah peduli bab kita amargi kita. Dheweke katon mudhun lan isih ngenali kita minangka makuthaning titahipun. Nanging sumerep bilih kita elek broken. Kita lagi ing mbetahaken Juruwilujeng.

Sampeyan kudu ora nganggep sampeyan Kristen dina iki amarga wis musna kanggo pasamuan. Yen sampeyan wis ora nemen ngakeni sing bejat, sing wis gelo Allah, sing mbetahaken Juruwilujeng. Yen sampeyan lagi ora ngowahi saka dosa. Yen sampeyan lagi ora pitados dhumateng Sang Kristus, sampeyan lagi ora anak Gusti Allah.

Ing sesi sabanjuré, kita bakal pirembagan bab carane Gusti Allah adopts us menyang kulawarga. Ayo dadi ndedonga.

Pitakonan Diskusi:

1. Carane ora kasunyatan bilih Gusti Allah damel ngganti gesang kita? Apa prabédan bakal nggawe minggu iki?
2. Carane ora iku ngganti gesang ngerti sing Gusti Allah mirsani kabeh? Apa prabédan iku nggawe sing Gusti Allah mirsa kita pinaringan?
3. Carane ora iku nggawe sing aran ngerti sing lagi arep mati siji dina?
4. Carane ora brokenness kasukman kita nuduhake munggah ing gesang kita?
5. Ora kasunyatan sing ora ana sing apik tegese kita mung nampa lan manggon cara sing?
6. Apa tenan jahat mratobat saka dosa lan pracaya marang Gusti Yesus?

Enggo bareng

10 komentar

  1. GloreReply

    Love bro. Aku wis kenal marang kowé kanggo musik lan bakat ing lapangan sing banget. khutbah gedhe. ora bisa ngenteni kanggo sabanjure.

  2. MichaelSmithReply

    trip, matur nuwun kanggo gadhah music ngalangi kuwi kanggo ngrungokake, lan thanks kanggo ajaran iki. Padha wis gedhe kanggo ngrungokake kanggo memulang lan dukungan, Aku ndedonga Gusti Allah terus mberkahi kowé, lan sing siji dina aku njaluk nemu piwulang ing wong.

  3. JuanReply

    pesen Great trip katresnan lee cara sing sijine iku kabeh bebarengan saben nutul gedhe ngerti sing aku apik digawe Gusti Allah richly mberkahi kowé lan kulawarga

  4. ArielReply

    Iki kuwi khutbah gedhe. Banget mbantu kula temen maujud sing cara pikiran saka dhewe punika saestu salah. Gusti Allah punika saestu nggunakake sampeyan!