Aku Kangen Aku? pt. 2: diadopsi

video iki asal saka konferensi Disciple Saiki ing Batesville, MS. Mangga ngapunten video lan kualitas audio

Intro

Paling wektu kita glethakaken sawetara dhasar ing diskusi kita bab identitas. We ngedika bab ingkang damel identitas penting; utamané yèn kita ora ngerti sing kita, kita ora bakal ngerti carane kita lagi mestine kanggo manggon. Lan banjur kita ngedika bab carane kita lagi apik digawe, nanging bejat. Lan amarga saka brokenness kita lagi dipisahake saka Gusti Allah lan mbetahaken Juruwilujeng a.

Esuk iki mau aku lagi arep ngrembug siji sing bener ayu bab kang disimpen dening Gusti Allah, kang Adoption. Ing jalur iki sanadyan, diskusi saka identitas shifts dicokot sethitik. Kabeh iku kita ngedika babagan night- pungkasan sing kita lagi digawe dening Allah, dikenal dening Gusti Allah, broken, lan mlarat-bener saka everybody ing bumi. Sing kita lagi arep kanggo pirembagan bab saiki iku sing bener wong-wong sing ana ing Sang Kristus. We lagi saiki ngomong bab carane ngganti identitas kita nalika kita dadi Kristen

Bubar aku maca biografi Steve Jobs, pangadeg lan visionary konco Apple, perusahaan paling gedhe ing donya. Iku pancene menarik kanggo maca amarga iku genius lan wong edan ing wektu sing padha. kang urip ana tenan menarik saka awal kanggo mungkasi.

urip wiwit nalika wong wadon lan ketemu, anak sadurunge padha kawen, lan marang wong munggah kanggo Adoption. Iki tenan wis mènèhi pangaruh sing kuwat marang, amarga kang tansah felt nilar, lan kang mengko nilar siji saka anak dhewe.

Nanging sisih menarik saka crita iku jenis lan maha kulawarga saka California mupu anak. Lan wong pancene njupuk wong ing lan dianggep wong kaya putrane dhewe. bapak kang asma engineer lan marang wong sing pakurmatan kanggo iku uga-digawe. Lan wong tuwane digawe kurban gedhe kanggo menehi wong saben kasempatan kanggo kasil.

Saiki bagean ageng kang sukses wis apa karo wong-wong sing diadopsi wong. Padha shaped wong. Malah cara padha tampung kang saben whim nyumbang kanggo sikap lan yakin kang bisa nggawe apa kelakon kang.

Éndah bab Adoption iku wong sing ora duwe tanggung jawab kanggo piyantun arep kanggo njupuk ing tanggung jawab. Padha ndeleng bocah wis boten kurban, lan padha kurban marang kabeh padha duwe. Anak mlarat lan padha setuju kanggo ketemu karo kabutuhan sing. Lagi ora wajib kanggo nindakaken, nanging wong iku metu saka kebecikan.

Adoption Allah wong kaya sampeyan lan kula padha akeh cara. Gusti Allah ora kudu nganggo us. Gusti Allah wis ora kewajiban. Ora ana sing kanggo kurban marang. We are abot mlarat, lan Gusti Allah wis janji kanggo ketemu karo kabutuhan sing.

Nanging prabédan amba punika Gusti Allah wis ora ngadopsi anak acak wong meets. Gusti Allah wis ngadopsi pemberontak sing wis gelo wong. Gusti Allah wis ngadopsi kriminal. Gusti Allah wis ngadopsi ayu nanging bejat dosa. Boten wonten Adoption kaya Gusti Allah amarga ana katresnan kaya Kang.

Ayo kang katon ing John 1:10 kanggo miwiti wektu kita bebarengan.

"Panjenenganipun ing donya, lan donya iki ènèngé sangka Dèkné, jagat ora wanuh marang Panjenengane. Dheweke teka dhewe, lan wong déwé ora nampa wong. Nanging sapa bae kang nampani Panjenengane, sing pretyaya marang, iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah, sing lair, ora saka getih, iya ora saka pakaremaning daging utawa saka karepe wong lanang, nanging Gusti Allah. " (John 1:10-13)

Aku. Born Into Family Kang

Salah pemanggih paling umum ing negara kaya kito iku wong iku anak saka Allah. Nanging ora apa mulang Kitab Suci. Kitab Suci mucalaken bilih nalika kita lagi lair, kita lagi ora anak Allah, nanging mungsuh Allah. Lan Kitab Suci mucal bab malah luwih medeni, kita lagi lair anak Iblis. Iki ora ateges kita kudu sungu, nanging kita lagi ngisor Iblis lan sing tumindak kita katon liyane kaya kang saka kaya Gusti Allah.

Saiki akeh wong dina bakal ngomong sing muni ridiculous lan intolerant. "Temtu kita wis dadi anaké Gusti Allah,"Padha bisa ngomong. Inggih, ya, kita lagi kabeh digawe dening Allah lan ing pangertèn sing kita lagi turunane, nanging Kitab Suci tegese luwih nalika wuwus bab kang putraning Allah. Iku padha prabédan antarane kang rama biologi anak kang, nanging ora bener kang urip, dibandhingake kang rama wong kang, maha wong, muter karo wong-wong mau, lan njupuk care saka kabutuhan sing.

Iku ora kaya kang lair menyang kulawarga, kang biasane mengkono otomatis. Ana wis dadi owah-owahan, lair anyar, konversi. Sampeyan ora lanang utawa wadon Allah amarga tuwane sing, utawa amarga kanca-kanca, utawa amarga pengin dadi.

Yen kita lagi arep dadi putra utawa putri Allah, kita wis kanggo diadopsi menyang kulawarga. Nanging carane ora sing kelakon?

Yen nimbang dhewe dadi wong Kristen, Aku arep takon dhewe kok. Saben saiki banjur aku bakal ing bidang, lan aku bakal takon wong jejere kula apa utawa ora padha duwe hubungan karo Gusti Allah. Lan padha biasane ngomong ya, lan aku bakal takon apa. Aku bakal takon apa kang padha nggolongake sing ing? Apa mlaku munggah aisle, utawa mbaleni pandonga, utawa maca ayat a?

Ayat kita mung maca ngandika cantik cetha, "Kanggo sapa bae kang nampani Panjenengane, sing pretyaya marang, iku diparingi wewenang dadi para putraning Allah…"Dadi anak Gusti Allah mengkono nalika sampeyan nampa Gusti Yésus. Lan carane kowe nampa Gusti Yésus? Kanthi pracaya marang asmane.

Dadi mbayangno Allah minangka kamanungsan sugih iki sing nawakake kanggo nganggo saben manungsa siji ing bumi minangka anak kang. Lan bab mung nyuwun sing nampa putra dening iman. Lan sampeyan lagi ing kulawarga.

Apa Panjenengan Sing Tegese?

Saiki kita sok dong mirsani ora mung ngomong "pracaya ing piwulangé."Panjenenganipun ngandika"pracaya marang asmane.” There is a very big difference between believing in someone’s teaching and trusting in an actual individual. John wis ngandika sing nampa Gusti Yésus wis pitados ing individu-pracaya marang asmane, lan kabeh kang dicethakaké piyambak dadi.

dadi kanca, Aku pengin ngerti sing iku ora cukup kanggo sampeyan ngomong, "Aku pracaya ing sawetara saka wulangan 'Yesus, Aku pracaya kita padha tresna-tinresnan, Aku pracaya kita kudu menyang gereja. "Yohanes wis matur nampa wong tegese pracaya marang asmane! Panggolekan dateng ing Gusti Yesus. Kabeh Yesus.

Ing pungkasan, ana rong jinis wong nalika nerangake Yesus: Wong-wong sing nolak Panjenengane, amarga padha tresna peteng lan wong-wong sing pracaya marang asmane.

“Aku wus teka ing donya minangka cahya, supaya wong sing pretyaya marang Aku uga ora tetep ana ing pepeteng.” (John 12:46)

Apa Iman?

Kadhangkala kita mikir sing iman wis sarujuk karo sawetara bukti bab Gusti Yésus. Aku ngerti sing paling aku panginten. Nanging iman bener pitados wong. Iku ngerti bukti bab sing iku lan apa kang rampung, sarujuk karo iku kanyatan, lan pitados wong-totoan urip ing wong.

Apa kowe nang urip iki? Wis wis cumadhang kanggo uncalan kabeh adoh Kristus?

Birth New

Sampeyan sok dong mirsani kang ngandhani kita dicokot sethitik bab apa tegese dadi anak Gusti Allah, describing them as those “who were born, ora saka getih, iya ora saka pakaremaning daging utawa saka karepe wong lanang, nanging Gusti Allah. "

Kang matur yen kita lagi arep dadi anak Gusti Allah, kita kudu reborn. Sing ateges kita lagi digawe anyar. poto lawas kita mati. Pisanan kita padha lair kita padha ora tengen, supaya kita kudu lair kabeh liwat maneh.

John ngersakaken kita ngerti sing lair iki beda saka kita kawitan. Dheweke menehi sawetara Kualifikasi kanggo nggawe manawa kita ngerti sing. "Ora getih" -he ngersakaken kita ngerti sing iki wis boten apa karo keturunan alam utawa keturunan. "Dudu daging" -he ngersakaken kita ngerti ora asal karo kepinginan seksual manungsa. "Nor saka karepe wong lanang" -he ngersakaken kita ngerti sing lair iki ora milai dening wong. lair anyar iki Gusti Allah!

Lair maneh ora mung tembung sing wong teka munggah karo. Iku kasunyatan sing wis dipercaya ing Kristus. Lan iku kasunyatan sing ngganti kabeh. Gusti Allah menehi ati kang anyar, uga mata kanggo ndeleng wong, lan roh manggon ing sampeyan. Sampeyan account titah anyar.

Panyangka sing bakal tau bisa kanggo njaluk liwat dosa iku Panyangka gagal. Sampeyan titah anyar reborn menyang kulawarga Gusti Allah.

Soko anyar wis dumadi. Sampeyan lagi ora kaya wong liya maneh, supaya mungkasi nyoba kanggo dadi kaya wong-wong mau. Sampeyan wis gabung tim anyar karo gol anyar. Kita uga kudu éling sing karo lair anyar, kita wis diadopsi menyang kulawarga. Dadi kowe kudu anggota kulawarga, sadulur ing iman. tresna mau. kasurung wong. Kita lagi kene kanggo siji liyane ngetutake Gusti Yesus.

II. Dianggep Kaya Putra

Nalika kulawarga adopts wong, padha menyang tebih gedhe kanggo nggawe manawa anak adopsi ora aran kaya lagi anak adopsi. Padha ora pengin wong aran beda lan kikuk utawa kaya padha ora dadi kagungane. Nanging padha arep kanggo nambani wong kaya anak sing liyane. Ing cara, nalika Gusti Allah adopts kita minangka anak lanang lan wadon kang, kang ngruwat kita kaya Kang Putra ontang-putra, Gusti Yesus.

Wis tau krungu wong pirembagan bab bayi dana dateng? Iki piyantun kang tuwane sugih, lan mung dening kasunyatan sing padha lair, lagi saiki sugih banget. Dadi wong nesu mau, amarga wong wis bisa hard kanggo iku padha duwe. Menawa wong-wong seneng ngarep lan fasilitas sing, nanging padha bisa kabèh sing urip. Ing tangan liyane, bocah sugih iki tau kanggo bisa dina ing urip, nanging wong iku dilakoni luwih saka everyone liya. Wis kabeh keuntungan tanpa dilakoni wae karya.

karohanen ngandika, kita bayi dana dateng. Cukup dening alam kasunyatan sing kita wis reborn menyang Gusti Allah kulawarga, kita njaluk sugih kasukman. Kita wis urip nalisir hukum kang, lan kita wis ora mbangun-turut marang, nanging nalika kita pracaya kita ing Sang Kristus, kita njaluk kabeh keuntungan Yesus ditampa. Kabèh karya Yesus tuntas ditransfer kanggo kita.

Ayo dadi pirembagan bab sawetara iku.

1. Bebeneré

"Kanggo marga kita kang digawe wong dadi dosa sing sumurup ora dosa, supaya ana ing Panjenengane kita bisa dadi bebeneré Jahwéh. " (2 Korinta 5:21)

Gusti Yesus pindhah panggonan karo us. Wong iki dianggep kaya kita, lan kita dianggep kaya wong. Ora sing apik tenan? Nalika lagi diadopsi dening Gusti Allah, sampeyan lagi katon minangka mursid ing wong-ora mung minangka reged, dosa tanpa gina, nanging minangka mursid.

Iku kaya wong diuripake metu asil test. We njaluk A ing + sanajan gagal, lan Gusti Yesus ciloko paukuman kanggo netepi.

kadhangkala aku ngerti yen aku wis ora ing Sabda cara aku arep, utawa nalika aku durung nuduhake Injil karo wong kaya aku arep, Aku miwiti kanggo aran kaya Gusti Allah iku mad ing kula. Lan banjur sing tansah kula saka ndedonga, amarga aku aran kaya ora pengin krungu saka aku. Sing kaping iku mbiyantu kanggo elinga yen nalika piyambakipun migunakaken kula, kang maringi kula bebeneré Gusti Yesus.

Supaya wong iku ora mad ing kula maneh; kang pleased karo kula ing Kristus. dosa kawula salin wong, nanging titik ing kulawarga kang tau owah-owahan. Aku ora nindakake apa iku njupuk kanggo njaluk ana, lan boten wonten bisa aku sing bakal mbusak kula. Aku mung kudu tetep pitados lan mratobat.

Iki uga ngeculké kula saka ing pangawulaning nyoba kanggo please wong liyane kabeh wektu. Aku pancene Perjuangan karo kepingin everyone kanggo mikir Highly kula. Lan bab sing mbantu kula paling kanggo ngelingi aku ora perlu disetujoni sing, amarga aku wis duwe Gusti Allah. Aku wis ing apik karo wong. Aku kabeh persetujuan aku bakal tau

Iku pakunjaran kanggo manggon urip adhedhasar apa mikir wong liya. Gusti Allah mikiraken Highly kowé ana ing Kristus, supaya sing cukup. Sampeyan kudu kabeh persetujuan sampeyan bakal tau.

2. Life langgeng

Kita wis entuk pati langgeng, nanging ing Kristus kita njaluk manggon salawase karo Gusti Allah. We njaluk KALUBÈRAN urip-urip minangka iku temenan urip. We njaluk manggon ing pangibadah sampurna saka King selawase.

urip iki ora kabeh kita kudu. Apa kaya mangkono iku,? We nglirwakake bab sing Matter kanggo sak lawase lan mburu sawise iku sing nyenengake saiki. Lha ngopo? Iki ora sing paling kita njaluk. Iki wektu kita kudu ing bumi iki kanggo ngluhurké Gusti Allah, nganti kita lagi karo wong ing swarga.

Nalika kita mikir punika kita njaluk kita kudu kabeh kita bisa kanggo mung seneng dhéwé. Nanging nalika kita ngerti iki mung pratayang kita bisa nglampahi wektu kita nandur modal ing kalanggengan kita.

3. fatherly Love & care

Aku anakku tak omong. Lan aku bakal nindakake apa-apa kanggo wong. Gusti Allah tresna banget marang kita lan bakal menehi kita pancen apa-apa sing paling apik kanggo kita. Supaya elinga yen ana soko sampeyan ora duwe sapunika, iku ora amarga Gusti Allah iku ora bisa kanggo menehi. Iku amarga iku ora apik kanggo sampeyan.

bukti luwih saka kasunyatan sing kita dianggep minangka anak kang temenanan saka Allah iku kasunyatan sing kita tau bisa dipisahake saka katresnan. Kita padha jumbuh kanggo Gusti Yesus, lan Gusti Yesus kita sadaya dhumateng Sang Rama. Amarga kita ing Gusti Yesus kita bisa tau bisa dipisahake saka Gusti Allah.

Pitakonan: Dadi sing bisa misahake anak karo Gusti Allah saka Gusti? jawaban: Ora ana kang bisa misahake anak karo Gusti Allah saka katresnan.

"Kanggo Aku manawa, sanadyan pati utawa urip, utawa malaekat utawa para pangwasa, ora jaman saiki ora jaman teka, utawa kakuwasan, utawa dhuwur utawa ing ngisor, lan sadhengah titah, bakal bisa megatake kita saka ing sihe Gusti Allah ana ing Sang Kristus Yesus, Gusti kita. " (Rum 8:38-39)

Ana apa-apa ing kabeh Titah sing bisa megatake kita saka ing sihe Gusti Allah ana ing Sang Kristus. We are anak lanang lan wadon kang.

Nalika padha bocah, durung tau duwe wong menehi kowe soko, banjur nyoba kanggo njupuk maneh? Kula adhine digunakake kanggo nindakake iki kanggo kula. Dheweke bakal duwe soko dheweke durung nemen kaya, lan banjur dheweke bakal menehi kula. Iku Trash kanggo dheweke. Aku ngene njaluk iku, nulis jeneng ing iku, seneng-iku mine. Nah, saiki sing aku aku pancene nglangen, lan saiki dheweke katon ing kula nglaras lan dheweke kepengin bali. huh? Inggih déné sadurunge aku ora duwe apa lampiran khusus kanggo iku, saiki aku. Duwe-Ku. Aku wrote jeneng ing lan pikir metu cara fun kanggo muter karo. Iku padha karo Gusti Allah. Saiki kita lagi kang, claims us. Panjenenganipun ngandika, "Mine!"Ora ana kang bisa ngrebut wedhus-wedhus kita adoh saka wong lan katresnan kang.

We kudu ngelingi iki nalika kita mbukak liwat kaping hard. Ana kaping hard kita bisa megatake kita saka ing sihe Gusti Allah. bener, kadang sing kaping hard sing bukti saka kasunyatan sing kita anak karo Gusti Allah.

Relationship

Gusti Allah ora mung menehi kita kuwi, nanging kang menehi kita piyambak. Nalika kita ninggalake wong arep sawise kasenengan seksual, kita lagi ninggalake bab nyata ing panelusuran palsu. Sampeyan bisa ketemu karo Gusti Allah lan krungu saka wong saben dina ing tembung kang. Panjenengane bakal ngrungokake pandongamu lan wangsulan. Yen sampeyan tarik near marang wong bakal tarik kowé.

III. Kontek Kanggo Putra

Dheweke ora ninggalake kita lagi. Panjenenganipun damel kita luwih saka apa,. Dadi ora mung ora kang nambani kita kaya Gusti Yesus, nanging ndadekake kita kaya Gusti Yesus.

We ngedika bab kang digawe ing gambar Allah lan kang bejat. Inggih Gusti Yesus punika gambar sampurna saka Gusti Allah, lan Gusti Allah sesuai kita gambar dhewe dening nggawe kita kaya Gusti Yesus. We miwiti katon kaya kita lagi ing kulawarga.

We ngedika bab jenis iman sing gelem ninggalake kabeh lan nang kabeh ing Gusti Yesus. Nalika Gusti Allah adopts us, ora ninggalake kita lagi.

Aku iki ngomong kanggo sawetara mahasiswa ing dina liyane babagan pretyaya marang Gusti Yésus, lan siji wong ngandika, "Aku pracaya, nanging aku isih pengin duwe fun kadhangkala. Makane aku ora tansah kaya kang watara Kristen. "Ana uga sawetara bab sing wong pracaya, nanging jenis iman Bible ngundang iku kabeh. Iku owah-owahan ing cara sing katon ing dosa. Sampeyan nguripake saka iku.

Listen to apa ngandika Paul:

"Apa kowe ora ngerti sing wong ala mau ora bakal olèh kabegjan ana ing Kratoné Gusti Allah? Apa ora bisa diapusi; sanadyan ing laku jina, nyembah brahala, laku jina, utawa wong-wong sing laku homoseksualitas, utawa maling, utawa murko, utawa wong mendem, utawa revilers, utawa swindlers bakal tampa warisan Kratoning Allah. Lan kuwi padha sawetara sing. Nanging sampeyan padha sakabeheng, sampeyan padha kasucèkaké, sampeyan padha sabdho ing jenengé Gusti Yésus Kristus lan ing Rohé Allah kita. " (1 Korinta 6:9-11)

Iku sing kepungkur tegang. Kita lagi ora ditetepake dening iku maneh.

Apa bakal apa yen weruh bayi sing nuduhake sepah dheweke apa apa? Crawling ngubengi omah sing nindakake tuwané watara? Sampeyan bakal mikir dheweke edan! Apa? Amarga padha tuwane, nanging lagi tumindak kaya anak. Amarantine sedih nalika wong duwe daya lan kaistimewaan tartamtu nanging nolak kanggo lumaku ing wong. Iku malah crazier kanggo Kristen manggon ing dosa. Sampeyan kudu daya liwat dosa lan sing wis diwenehi hak istimewa kanggo lumaku ing kamardikan. Apa sing bakal nglirwakake daya lan lumaku ing perbudakan?

minangka Kristen, Gusti Allah wis damel suci. Saiki kita nyoba kanggo nggawe urip kanggo nggambarake sing kita ana ing Sang Kristus saben dina. Yen sampeyan ana ing Sang Kristus sing ora goroh. Sampeyan ora homoseksual. Sampeyan ora maling. Sampeyan santo. kuwi sing wis ora daya liwat maneh.

Aku ora ngerti apa wong-wong berjuang karo ing kene dina, nanging iku penting kanggo ngerti sing owah-owahan status wis kedaden yen sampeyan ana ing Sang Kristus. Aku elinga mangsa ing salebeting gesang Kakristenan kula nalika aku iki kejiret ing siklus nggegirisi saka dosa. Lan aku felt kaya aku iki enslaved kanggo dosa kawula. Lan bagean gedhe saka wutah iki tangane bebener iki: aku ora duwe dosa. Aku wis dibebaske saka perbudakan kepungkur

Apa Gusti Allah peduli Paling About

Wangsulan: Bab ingkang utama Allah wis dilakoni ing urip nggawe sampeyan suci. Luwih saka iku babagan comfort, kang mrihatinake sutji Panjenengan. ing Ibrani 12, writer wuwus babagan disiplin ing gesang kita. Kadang urip bakal babras. Nanging cetha yen kita mbukak liwat angel kaping, iku ora ateges Gusti Allah ora tresna marang aku. Bener kang tresna kita kanthi menehi kita angel kaping. Disiplin tembung iki sing digunakake Sejatine tegese training. Gusti Allah wis latihan kita lan nggawe kita liyane kaya Gusti Yesus. Panjenenganipun nggawe kita suci.

Iku bakal unloving Allah ora olahraga us lan nggawe luwih suci. Iku tegese kita lagi ora anak-anaké. Kadang malah mbalang Disiplin cara kita amarga dosa. Nalika dosa, lan ana jalaran nggegirisi, ora njupuk sing ketepakan minangka mere. Panjenengan kudu nggalih bilih Gusti Allah wis disciplining sampeyan. Dheweke nuduhake apa ndadekke dosa, lan kang wis mbentuk sampeyan nggawe sing luwih kaya Kristus. Iku kaya kita scrawny, lan trials nggawe kita wudo. Yesus punika buffness kasukman sampurna, lan Gusti Allah kepengin nggawe kita kaya wong.

Wekasanipun iki Allah karya. Kang ora iku, lumantar rekadaya kita, nanging yen sampeyan ana ing Sang Kristus kang bisa lan bakal nindakake iku. Dadi ora kebacut nyumelangake dhewe. Sampeyan bisa uga aran kaya sampeyan ora bisa ngganti dhewe, lan sing bener. Menyang panggonan ngendi Gusti Allah wis janji bakal ngganti sampeyan.

kesimpulan

Yen Kristen, iku penting kanggo ngerti sing sampeyan lan apa janji Allah kanggo kowe. Sampeyan wis diadopsi. Sampeyan putra utawa putri Allah.

Anakku nemu akèh keuntungan saka kang anakku. Aku njupuk care saka wong, kanggo nyedhiyani wong, lan priksa manawa kang panganan. Sing hak istimewa sing padha ora ana mung sembarang anak sak. Nanging sing ora ateges sampeyan ora bisa diadopsi.

Injil pesen paling eksklusif lan klebu ing donya. pangestune iki mung pindhah menyang sawetara, nanging kasedhiya kanggo kabeh. Trust in Kristus. Gusti Allah bakal nganggo sampeyan. Panjenengane bakal menehi iku wis tau entuk-pisanan lan utomo hubungan karo wong.

Pitakonan Diskusi

1. Apa prabédan iku nggawe yen kita lagi putraning Allah?

2. jinis apa beda kudu wong sak kula sok dong mirsani yen aku ing kulawarga Allah?

3. Apa sing paling ngucapke matur nuwun kanggo bab kang anak Gusti Allah?

4. Carane ora kasunyatan sing wis luwar saka ing dosa ngganti cara sampeyan perang?

5. Apa peran Panjenengan Sabdanipun Allah muter ing dadi luwih kaya Gusti Yesus?

6. Apa apa yen sampeyan lagi ora akeh kaya sampeyan kudu?