Anu AM I? Pt. 2: dikukut

video ieu ti hiji konperénsi murid Ayeuna di Batesville, IBU. Mangga ngahampura video jeung kualitas audio

intro

Tukang waktu urang diteundeun sababaraha yayasan dina sawala urang ngeunaan identitas. Urang dikaitkeun naon ngajadikeun identitas penting; utamana lamun urang teu nyaho saha urang, urang moal nyaho kumaha urang geus sakuduna hirup. Terus we dikaitkeun kana kumaha carana urang keur beautifully dijieun, tapi pegat. Jeung alatan brokenness urang urang geus dipisahkeun ti Allah jeung merlukeun Jurusalamet a.

isuk ieu urang keur bade ngabahas salah sahiji truths éndah ngeunaan keur disimpen ku Allah, nu nyoko. Dina titik ieu sanajan, diskusi identitas shifts saeutik saeutik. Sadaya hal we dikaitkeun night- pamungkas urang keur dijieun ku Allah, dipikawanoh ku Allah, potong, jeung malarat-aya bener everybody dina Bumi. Hal we nuju bade obrolan ngeunaan ayeuna aya hal anu bener jalma anu aya di Kristus. Arurang ayeuna ngawangkong ngeunaan kumaha robah identitas urang lamun urang jadi urang Kristen

Nu anyar mah maca biografi Steve Jobs, pangadeg jeung visioner balik Apple, pausahaan pangbadagna di dunya. Ieu bener metot maca alatan manéhna ieu genius jeung jalma gélo di waktu nu sami. hirupna ieu bener metot ti mimiti nepi ka ahir.

hirupna mimiti lamun lalaki jeung awewe papanggih, geus anak saméméh maranéhanana meunang nikah, jeung eweh up for nyoko. Ieu bener geus dampak kuat asup manehna, alatan manéhna sok ngarasa ditinggalkeun, sarta manéhna saterusna ditinggalkeun salah sahiji anak sorangan.

Tapi bagian metot carita nyaeta hiji jenis jeung asih kulawarga ti California diadopsi manéhna. Jeung maranéhna bener nyandak manéhna asup jeung diperlakukeun manéhna kawas putra sorangan. dad nya éta hiji insinyur jeung eweh hiji pangajén pikeun hal well-crafted. Jeung kolotna dijieun kurban gede méré manéhna unggal kasempetan sukses.

Ayeuna bagian badag sukses-Na geus ngalakonan jeung jelema anu diadopsi manéhna. Maranéhanana ngawangun manéhna. Komo jalan maranehna diakomodir-Na unggal whim nyumbang ka sikep jeung kapercayaan yén manéhna bisa nyieun nanaon kajadian-Na.

Hal éndah ngeunaan nyoko nyaeta jalma nu teu boga tanggung jawab ka si mutuskeun pikeun nyokot dina tanggung jawab. Maranéhanana nempo anak ngabogaan nganggur nawarkeun, jeung maranehna nawarkeun manéhna sagalana maranéhanana geus. anak nu malarat jeung maranehna satuju papanggih kaperluan maranéhanana. Maranéhanana geus teu obligated ngalakukeun hal eta, tapi maranehna ngalakukeun kaluar ti kahadean.

nyoko Allah jalma kawas anjeun jeung kuring sarua ku sababaraha cara. Allah teu boga pikeun ngadopsi urang. Allah teu obligated. Urang geus nganggur nawarkeun manéhna. Urang desperately malarat, jeung Allah geus jangji pikeun minuhan kaperluan maranéhanana.

Tapi béda gedé nyaeta Allah teu nganut kids random manéhna meets. Allah nganut pemberontak anu geus gelo manehna. Allah nganut penjahat. Allah nganut geulis tapi pegat sinners. Aya no nyoko kawas Allah sabab aya asih kawas-Na.

Hayu urang kasampak di John 1:10 pikeun ngamimitian waktu urang babarengan.

"Manéhna di dunya, jeung dunya ieu dilakukeun ngaliwatan manéhna, can dunya teu nyaho manéhna. Manéhna datang ka sorangan, jeung urang sorangan teu narima manéhna. Tapi ka sadaya nu narima manéhna, anu dipercaya dina ngaranna, manéhna méré hak pikeun jadi barudak Allah, anu lahir, teu getih atawa tina wasiat daging atawa tina bakal manusa, tapi Allah. " (John 1:10-13)

abdi. Lahir Kana Kulawarga-Na

Salah sahiji asumsi paling umum di hiji nagara kawas ours nyaeta dulur nyaéta anak Allah. Tapi nu teu naon ngajarkeun Kitab Suci. Alkitab ngajarkeun lamun urang geus lahir, urang geus teu barudak Allah, tapi musuh Allah. Jeung Alkitab ngajarkeun hal komo leuwih frightening, urang keur lahir anak Iblis. Ieu lain hartosna yén urang geus tanduk, tapi urang keur di handap ieu Iblis jeung lampah urang kasampak leuwih kawas-Na ti kawas Allah.

Ayeuna loba jelema ayeuna bakal nyebutkeun yén sora ridiculous jeung teu boga sikap sabar. "Tangtu urang keur sakabeh barudak Allah,"Maranehna bisa ngomong. sumur, nuhun, urang keur sagala dijieun ku Allah jeung rasa urang geus turunan-Na, tapi Alkitab hartina jadi leuwih lamun ceramah ngeunaan keur barudak Allah. Ieu sarua jeung béda antara keur bapana biologis anak urang, tapi sabenerna keur dina kahirupan maranéhanana, dibandingkeun jeung keur dad batur sacara, asih eta, diputer sareng maranehna, sarta nyokot perawatan kaperluan maranéhanana.

Hayu urang teu jiga keur lahir kana kulawarga Anjeun, nu biasana kajadian otomatis. Aya geus jadi hiji perobahan, a lahir anyar, ngarobah hiji. Anjeun geus teu putra atawa putri Allah sabab kolotna Anjeun, atawa sabab babaturan nu, atawa alatan hayang jadi.

Lamun urang geus bade jadi putra atawa putri Allah, urang geus bisa diterapkeun kana kulawargana. Tapi kumaha teu nu lumangsung?

Lamun mertimbangkeun sorangan jadi Christian, Kuring rek nanya ka diri naha. Unggal ayeuna terus Abdi gé jadi dina pesawat a, jeung Abdi gé ménta jalma gigireun kuring naha atawa teu maranehna boga hubungan jeung Allah. Jeung maranéhna biasana ngomong enya, jeung Abdi gé ménta eta naha. Abdi gé ménta eta naon anu maranehna nangtukeun yen dina? Ieu eta leumpang nepi an Barisan, atawa repeating solat a, atawa maca ayat a?

Ayat urang euy maca nyebutkeun geulis jelas, "Ka sadaya nu narima manéhna, anu dipercaya dina ngaranna, manéhna méré hak pikeun jadi barudak Allah…"Jadi anak Allah kajadian lamun Anjeun narima Yesus. Jeung kumaha Anjeun nampa Yesus? Ku percanten dina ngaranna.

Jadi ngabayangkeun Allah salaku philanthropist jegud ieu anu nawarkeun pikeun ngadopsi unggal mahluk manusa single dina Bumi salaku anak-Na. Jeung hijina hal manéhna nanyakeun nu Anjeun nampa putrana ku iman. Jeung Anjeun keur dina kulawarga.

Naon ari éta hartosna?

Ayeuna urang perhatikeun manéhna teu saukur ngomong "percanten dina pangajaran nya."Manéhna nyebutkeun"percanten dina ngaranna."Aya béda pisan gedé antara percanten dina pangajaran batur jeung percanten dina individual sabenerna. John ieu nyebutkeun yen narima Yesus anu percanten dina individu-percanten dina ngaranna, jeung sagalana manéhna ngungkabkeun dirina jadi.

jadi babaturan, I Anjeun hoyong nyaho yén éta téh teu cukup pikeun anjeun ngomong, "Kuring percaya sababaraha pangajaran Yesus ', Kuring percaya urang kudu cinta karana, Kuring percaya we kudu indit ka gereja. "John ieu nyebutkeun narima manéhna hartina percanten dina ngaranna! Putting trust anjeun dina Isa. Sadaya Yesus.

Tungtungna, aya dua rupa jalma lamun datang ka Yesus: Jalma anu nolak manéhna sabab cinta gelap jeung jalma anu percaya ngaranna.

“Kuring geus datang ka dunya minangka cahaya, jadi supaya sakur anu percaya kuring teu meunang tetep di gelap.” (John 12:46)

What Is Iman True?

Sok we mikir nu iman anu agreeing jeung sababaraha fakta ngeunaan Yesus. Kuring teu apal nu kumaha atuh panginten. Tapi iman sabenerna percanten manéhna. Hayu urang nyaho fakta ngeunaan anu manéhna jeung naon manéhna dipigawé, agreeing jeung pamadegan fakta, jeung percanten eta-tohan hirup anjeun dina eta.

Dupi anjeun bet hirup anjeun dina ieu? Dupi anjeun geus daék maledog sagalana jauh nyaho Kristus?

Kalahiran New

Anjeun aya bewara manéhna ngabejaan urang saeutik saeutik ngeunaan naon hartina jadi anak Allah, ngajéntrékeun eta jadi jalma "anu lahir, teu getih atawa tina wasiat daging atawa tina bakal manusa, tapi Allah. "

Manéhna nyebutkeun lamun urang keur bade jadi barudak Allah, urang kudu reborn. Éta hartina urang geus dijieun anyar. diri heubeul urang mati. Kahiji kalina kami lahir we nya teu bener, jadi we kudu lahir sakumna deui.

John hayang urang nyaho yén lahir ieu téh béda ti mimiti urang. Manéhna méré sababaraha qualifiers pikeun mastikeun urang ngarti. "Teu getih" -he hayang urang nyaho yén ieu ngabogaan nganggur teu jeung turunan alami atawa katurunan. "Teu daging" -he hayang urang nyaho eta teu originate jeung kahayang seksual manusa. "Atawa tina wasiat man" -he hayang urang nyaho yén lahir ieu teu diprakarsai ku manusa. lahir anyar Ieu Allah!

Lahir deui teu ngan frase nu urang datang nepi ka. Ieu kanyataan pikeun maranéhanana anu geus dipercaya di Kristus. Jeung eta hiji kanyataan nu robah sagalana. Allah mere Anjeun jantung anyar, ogé panon nempo manéhna, jeung sumanget-Na dwells di anjeun. Anjeun brand mahluk anyar.

Anggapan nu kungsi bakal bisa meunangkeun katukang dosa nu hiji asumsi faulty. Anjeun mahluk anyar reborn kana kulawarga Allah.

Hal nu anyar geus lumangsung. Anjeun keur teu kawas dulur sejenna deui, jadi eureun nyoba jadi kawas maranehna. Anjeun geus ngagabung tim anyar jeung gol anyar. Urang oge kudu nyadar yén jeung kalahiran anyar, urang geus diadopsi kana kulawarga. Jadi Anjeun gaduh anggota kulawarga, nadya jeung sadulur di iman. cinta eta. ajak maranehna. Simkuring di dieu pikeun mantuan karana nuturkeun Isa.

II. Diperlakukeun Kawas Putra-Na

Lamun hiji kulawarga adopts batur, maranehna indit ka tebih gede pikeun mastikeun anak diadopsi teu ngarasa kawas maranéhanana geus anak diadopsi. Maranéhanana teu hayang ka ngarasa beda jeung kagok atawa kawas teu milik. Gantina maranéhanana hayang ngubaran eta kawas barudak maranéhanana séjén. Dina cara nu sarua, lamun Allah adopts urang salaku putra jeung putri-Na, manéhna Ngaruwat urang kawas-Na ngan begotten putra, Yesus.

Dupi anjeun kantos kadéngé batur ngobrol ngeunaan orok dana trust? Ieu si nu kolot anu beunghar, jeung ngan ku kanyataan yén maranéhanana lahir, maranéhanana geus ayeuna beunghar teuing. Jadi jalma ambek maranehna, sabab dulur sejenna geus kungsi kerja keras pikeun hal maranéhanana geus. Meureun maranehna ngarasakeun imah maranéhanana jeung comforts maranéhanana, tapi kungsi gawe sakabeh kahirupan maranéhanana. Di sisi anu sanésna, nak beunghar ieu pernah ngalaman gawe sapoé hirupna tapi manéhna ngalakonan leuwih hade tinimbang dulur sejenna. Manéhna ngabogaan sakabéh mangpaat tanpa ngalakonan salah sahiji karya.

rohani diomongkeun, urang babies dana trust. Ngan ku alam kanyataan yén urang geus reborn kana kulawarga Allah, urang meunangkeun riches spiritual. Urang geus cicing bertentangan jeung hukum-Na, urang geus disobeyed manéhna, tapi lamun urang nunda iman urang dina Kristus urang meunangkeun kabéh mangpaat Yesus narima. Sagala karya Yesus dilakonan ditransferkeun ka urang.

Hayu urang ngobrol ngeunaan sababaraha jalma hal.

1. bener

"Keur demi urang manehna nyieun manéhna jadi dosa anu terang no dosa, ku kituna Anjeunna urang bisa jadi amal saleh Allah. " (2 Korinta 5:21)

Yesus switched tempat jeung urang. Manéhna dirawat kawas urang, urang perlu diolah kawas manéhna. Teu nu endah pisan? Sawaktos Anjeun geus diadopsi ku Allah, Anjeun keur ditempo salaku bener Anjeunna-teu saukur salaku kotor, jelema nu ngalakukeun dosa hargana, tapi bener.

Ieu kawas batur switched kaluar hasil test. Urang meunangkeun A nu + sanajan urang gagal, jeung Yesus miboga hukuman keur gagal.

sok atuh nyaho lamun kuring geus teu acan di Kecap jalan mah kudu, atawa lamun kuring geus teu acan babagi Injil jeung batur kawas kuring kudu, Kuring mimiti ngarasa kawas Allah mad kuring. Terus nu ngajaga kuring ti solat, alatan kuring ngarasa kawas manéhna teu hoyong ngadangu ti kuring. Dina eta kali éta mantuan ka inget yen lamun manéhna diadopsi kuring, manéhna méré kuring bener Yesus.

Jadi anjeunna teu mad kuring deui; ceuk urang pleased jeung kuring di Kristus. dosa mah grieves manéhna, tapi titik mah kulawargana kungsi robah. Mah teu ngalakukeun naon waktu nu diperlukeun pikeun meunangkeun aya, jeung aya nganggur bisa atuh nu bakal nyabut kuring. Kuring kakara kudu tetep percanten jeung repenting.

Ieu ogé frees kuring ti tindakan ngajadikeun babu tina nyoba mangga jalma sejen sadaya waktu. Nyaan bajoang jeung wanting dulur mikir pohara kuring. Jeung hal anu mantuan kuring paling pikeun inget yen mah teu kudu persetujuan maranéhanana, sabab kuring geus boga Allah. Aku geus ngadeg alus jeung manéhna. Kuring geus kabéh persetujuan Abdi gé kungsi kudu

Ieu panjara ka hirup hirup anjeun dumasar kana naon mikir jalma sejen. Allah nyangka kacida anjeun di Kristus, jadi hayu nu cukup. Anjeun kudu sagala persetujuan Anjeun bakal kungsi kudu.

2. Kahirupan langgeng

Urang geus earned maot langgeng, tapi dina Kristus urang meunangkeun hirup salawasna sareng Allah. Urang meunangkeun loba pisan hirup-hirup ieu Hartina bisa cicing. Urang meunang cicing di ibadah sampurna Raja salawasna.

kahirupan ieu teu sadaya urang boga. Naha urang hirup kawas éta? Urang malire hal anu masalah pikeun kalanggengan jeung ngudag sanggeus hal anu nikmat ayeuna. Tapi naha? Ieu teu pangalusna we meunang. Ieu waktu urang boga di bumi ieu muja Allah nepi ka urang geus sareng anjeunna di sawarga.

Lamun urang mikir ieu sadaya urang meunangkeun geus we ulah sagalana we bisa ka saukur ngarasakeun diri urang sorangan. Tapi lamun urang nyaho ieu téh ngan sawangan urang bisa méakkeun waktu urang investasi dina kalanggengan urang.

3. Fatherly Love & Élmu

Abdi bogoh putra mah dearly. Jeung kuring bakal ngalakukeun nanaon pikeun manéhna. Allah mikanyaah urang jeung bakal méré urang kacida nanaon nu alus pikeun urang. Jadi inget lamun aya hiji hal nu teu boga ayeuna, éta teu sabab Allah mah teu bisa méré. Ieu sabab teu alus pikeun anjeun.

bukti Salajengna tina kanyataan yén urang diolah jadi putra bener Allah nyaeta kanyataan yén urang kungsi bisa leupas tina asih-Na. Kami ngahiji ka Yesus, jeung Yesus dibawa urang ka Rama. Sabab urang Yesus urang bisa kungsi leupas ti Allah.

tatanya: Jadi anu bisa misahkeun barudak Allah ti Anjeunna? jawaban: teu saurang ogé bisa misahkeun barudak Allah ti asih-Na.

"Keur kuring yakin yen ayakeun maot atawa kahirupan, atawa malaikat atawa pamingpin, atawa hal hadir atawa hal datang, atawa kakuatan, atawa jangkungna atawa jero, atawa nanaon sejenna dina sagala ciptaan, bakal bisa misahkeun urang ti sunda Allah di Kristus Yesus Gusti urang. " (Rum 8:38-39)

Aya aya sia aya di sakabéh Lahirna anu bisa misahkeun urang ti sunda Allah di Kristus. Urang putra jeung putri-Na.

Lamun éta nak hiji, teu kungsi boga batur mere Anjeun hiji hal, terus nyoba nyokot deui? adina mah dipaké pikeun ngalakonan ieu mah. Manéhna bakal mibanda hal anu manéhna teu bener kawas, terus manéhna bakal méré ka kuring. Ieu runtah nya. Jadi Abdi meunangkeun eta, nulis ngaran mah dina eta, ngarasakeun eta-eta milik. Nah ayeuna mah geus Kaula bener ngarasakeun eta, jeung ayeuna manéhna kasampak di kuring ngarasakeun eta jeung manéhna hayang deui. huh? Nah sedengkeun saméméh mah teu boga naon attachment husus ka eta, ayeuna mah. Ieu tambang. Kuring wrote ngaran mah eta jeung ilahar kaluar cara fun ulin jeung eta. Ieu sarua jeung Allah. Ayeuna urang geus nya, he ngaklaim urang. manéhna nyebutkeun, "tambang!"Hiji No bisa snatch urang jauh ti manéhna jeung asih-Na.

Urang kudu inget ieu lamun urang ngaliwat kali teuas. Euweuh kali teuas urang bisa misahkeun urang ti sunda Allah. saleresna, sakapeung maranéhanana kali teuas nu bukti kanyataan yén urang barudak Allah.

hubungan

Allah teu adil méré urang barang, tapi manéhna méré urang sorangan. Lamun urang ninggalkeun manéhna bade sanggeus minuhan seksual, urang geus ninggalkeun hal nyata dina pilarian tina palsu a. Anjeun tiasa papanggih jeung Allah jeung ngadangu ti manehna unggal poé dina kecap-Na. Manéhna bakal ngadangukeun solat jeung ngajawab eta. Lamun ngagambar deukeut manéhna manéhna baris ngagambar deukeut ka anjeun.

III. Conforming Pikeun Putra-Na

Manéhna teu ninggalkeun urang mana urang. Manéhna ngajadikeun urang leuwih kawas Anjeunna. Jadi teu ngan teu manéhna ngubaran urang kawas Yesus, tapi manéhna ngajadikeun urang kawas Yesus.

Urang dikaitkeun keur dilakukeun dina gambar Allah jeung keur pegat. Nah Yesus nyaéta gambar sampurna Allah, jeung Allah conforms urang image sorangan ku nyieun urang kawas Yesus. Urang mimitian kasampak kawas urang keur di kulawarga.

Urang dikaitkeun jenis iman nu daék ninggalkeun sadaya jeung bet sagalana dina Isa. Lamun Allah adopts urang, manéhna teu ninggalkeun urang mana urang.

Kuring ngawangkong ka sababaraha siswa poé séjénna ngeunaan percanten ka Yesus, jeung hiji jalma ngomong, "Abdi percanten, tapi kuring masih hayang boga fun sakapeung. Éta naha kuring teu sok kawas keur kira-kira Kristen. "Meureun aya sababaraha hal anu jalma percaya, tapi jenis iman Alkitab téh nelepon for sodara. Eta ngarobah cara Anjeun kasampak di dosa anjeun. Anjeun ngahurungkeun ti dinya.

Dengekeun naon nyebutkeun Paul:

"Teu nyaho yen unrighteous moal inherit Karajaan Allah? Naha teu bisa deceived; ayakeun nu teu pantes sacara séksual, atawa idolaters, atawa adulterers, atawa lalaki anu latihan homoseksualitas, atawa maling, atawa nu Irakus, atawa drunkards, atawa revilers, atawa swindlers bakal inherit Karajaan Allah. Jeung saperti éta sababaraha anjeun. Tapi anjeun dikumbah, anjeun sanctified, anjeun diyakinkeun dina ngaran Gusti Yesus Kristus jeung ku Roh Allah urang. " (1 Korinta 6:9-11)

Maranéhanana hal anu baheula tense. Urang keur teu dihartikeun ku eta hal deui.

Rék teu lamun nempo orok nétélakeun indungna nya naon anu kudu dipigawé? Crawling kira-kira imah susunan kolotna kira-kira? Anjeun bakal mikir manéhna gila! kunaon? Sabab kolotna, tapi nu bertindak kawas anak. It's hanjelu lamun urang boga kakawasaan jeung statusna tangtu tapi nolak leumpang di antarana. Ieu téh komo crazier keur Christian cicing di dosa. Anjeun kudu daya leuwih dosa jeung anjeun geus dibere hak husus leumpang di kabebasan. Naha Anjeun bakal malire daya nu jeung leumpang dina perbudakan?

salaku Kristen, Allah geus dijieun urang suci. Ayeuna urang nyoba nyieun kahirupan urang ka ngagambarkeun nu urang aya di Kristus unggal poé. Lamun anjeun aya dina Kristus anjeun teu tukang bohong a. Anjeun teu homoseks a. Anjeun teu maling hiji. Anjeun santo a. barang nu boga daya leuwih anjeun deui.

Kuring henteu weruh naon urang berjuang jeung di dieu ayeuna, tapi penting pikeun ngarti parobahan status geus lumangsung lamun Anjeun keur dina Kristus. Kuring jadi inget mangsa dina kahirupan Kristen mah lamun kuring bray dina daur pikareueuseun dosa. Jeung kuring ngarasa kawas kuring enslaved ka dosa mah. Jeung bagian gedé tumuwuhna mah grasping bebeneran ieu: mah teu kudu dosa. Kuring geus dibébaskeun ti perbudakan baheula

Naon Allah paduli Kalolobaan Ngeunaan

Hal utama Allah ngalakonan dina kahirupan anjeun nyieun anjeun suci. Leuwih ti manéhna paduli kanyamanan Anjeun, manéhna paduli kasucian Anjeun. dina Ibrani 12, panulis nu ceramah ngeunaan disiplin dina kahirupan urang. Kadang-kadang hirup bakal menyakiti. Tapi éta jelas yen lamun urang ngaliwat kali tangguh, teu mean Allah teu cinta urang. Sabenerna manehna mikanyaah urang ku méré urang kali tangguh. disiplin kecap ieu nu bakal dipaké dasarna hartina latihan. Allah latihan urang jeung nyieun urang leuwih kawas Yesus. Manéhna nyieun urang suci.

Eta bakal unloving Allah teu ngalatih urang jeung nyieun urang leuwih suci. Eta bakal mean yén urang geus teu putra-Na. Kadangkala manéhna komo throws disiplin cara urang alatan dosa. Lamun anjeun dosa, jeung aya konsékuansi pikareueuseun, teu nyokot nu kabeneran salaku mere. Anjeun kudu mertimbangkeun yen Allah anu disciplining anjeun. Manéhna némbongkeun anjeun naon brings dosa, jeung manéhna shaping Anjeun pikeun make deui kawas Kristus. Ieu kawas urang scrawny, jeung percobaan nyieun urang buff. Yesus geus buffness spiritual sampurna, jeung Allah hayang nyieun urang kawas manéhna.

Pamustunganana ieu karya Allah. Manéhna teu ngaliwatan usaha urang, tapi lamun Anjeun keur dina Kristus manéhna bisa jeung bakal ngalakukeun hal eta. Jadi teu overly discourage sorangan. Anjeun bisa ngarasa kawas anjeun teu bisa ngarobah diri, jeung nu bener. Pindah ka tempat-tempat Allah geus jangji manéhna bakal robah anjeun.

kacindekan

Mun anjeun Christian, éta penting pikeun nyaho saha anjeun jeung naon janji Allah kanggo anjeun. Anjeun geus diadopsi. Anjeun putra atawa putri Allah.

putra mah meunang loba mangpaat ti keur putra mah. I ngurus manéhna, nyadiakeun pikeun manéhna, jeung pastikeun manéhna fed. Maranéhanana statusna sarua teu ditawarkeun ka ngan wae anak kira-kira. Tapi nu teu mean teu bisa diadopsi.

Injil nyaeta talatah paling ekslusif jeung inklusif di dunya. berkah ieu ngan indit ka sababaraha, tapi sadia pikeun sadaya. Kapercayaan di Kristus. Allah bakal ngadopsi anjeun. Manéhna bakal mere Anjeun hal nu geus kungsi earned-kahiji jeung foremost hubungan jeung manéhna.

Patarosan Discussion

1. Naon bédana teu eta nyieun lamun urang geus barudak Allah?

2. rupa What tina béda kudu urang kira-kira kuring bewara lamun Kaula di kulawarga Allah?

3. Naon nu paling bersyukur salila kira keur anak Allah?

4. Kumaha carana sangkan kanyataan yén anjeun geus dibébaskeun tina dosa ngarobah cara ngalawan eta?

5. Naon peran teu Kecap Allah ulin di jadi leuwih kawas Yesus?

6. Naon anu anjeun pigawé lamun keur teu ngembang kawas anjeun kudu?