Apa aku Tak Nikah Dadi Young: Saka perspektif My Wife kang

Prakawis sasi kepungkur aku nulis blog mulangi Folks kok aku kawen dadi enom. Aku iki rumiyin diwanti-wanti dening respon saka kabeh sing maca lan pandonga kawula wis yen Gusti bakal bantuan kita mikir liyane Biblically babagan marriage. Yen sampeyan ora kanggo maca sing kirim asli mriksa metu kene: Apa aku njaluk Single Dadi Young?

Inggih sawise dadi akeh Folks ngrambah metu kanggo kula lan dhateng kula carane mbiyantu iku kanggo wong-wong mau, Aku panginten iku bakal dadi kaya mbiyantu supaya bojoku, Jessica, njawab pitakonan padha saka perspektif dheweke. Wong kene iku. Apa digawe bojoku arep nikah dadi enom? Dheweke ngandika ...

1. Aku ketemu wong mursid

Nalika aku pisanan ketemu Trip, Aku iki ora planning ing palakrama kapan wae rauh. Nanging saka wektu banget kawitan kita banjur metu, Aku sumurup ana soko beda wong. Panjenenganipun hasrat bab Injil ing cara sing aku wis tau ndeleng sadurunge ing wong umur kawula. Aku uga tau ketemu wong karo perspektif wicaksana kuwi ing dating. Thanks kanggo Pemuridan sadurunge College kang sumurup apa kang panginten hubungan mursid ngirim katon kaya lan ora gelem rembugan sing.

Aku bakal ngakeni aku berjuang karo iki ing kawitan. Iku ketoke serius banget lan gedhe banget. Nanging liwat wektu Gusti wiwit nuduhake kula kawicaksanan ing sesambetan kebak karo masyarakat, kemurnian seksual lan emosi, lan partner kanggo tujuan marriage. Yen sampeyan lagi ora siap nikah, banjur mbokmenawa ora idea sawijining apik kanggo melu saben wong ati. Ing Song of Solomon kita dielingake ora kanggo awaken katresnan sadurunge wektu sawijining. minangka wanita, kita djalmo banget emosi lan nalika aku ketemu wong sing hasrat babagan nganakake hubungan kita ing cara sing bakal njaga atiku, Aku sumurup aku ketemu penjaga sing :)

2. Kita padha diwanti-wanti dening wong ing gesang kita

Sak pangenalan kita takon wong tartamtu kanggo pinaringan melu kita sesambetan. Padha bakal tetep kita tanggung jawab kanggo wates kita lan kita pancasan wicaksana bab kita sesambetan. We uga lunga liwat penyuluhan sadurunge ningkah sadurunge kita malah tak melu. Iki loro iku diijini kita ngupaya kawicaksanan lawas, sedulur wicaksana lan sadulur bab apa utawa ora iku apike kanggo njaluk nikah. Gusti Allah wis maringi kita pandhita lan mentors saka pasamuwan lokal kanggo alesan. Padha bantuan kita mikir liwat pancasan kita wisely lan menehi perspektif njaba mursid. Sesambetan sing conducted ing hubungan panggolekan pasangan ing resiko serius dosa lan nggawe kaputusan bodho. Aku emg kasurung pasangan dating duwe sadulur liyane saka masyarakat pinaringan melu hubungan.

3. Gusti nuduhake kula kaendahan marriage

Minangka tiyang anyar ing College aku apa aku nelpon sindrom Superwoman. Aku banget bebas lan karir mimpin, banget gantos kanggo idea saka perlu wong. Aku ora mikir ana apa-apa salah karo kang sawijining utawa karir mimpin, nanging ing atiku ana luwih saka sing. Aku iki Jahshua desain Allah kanggo lanang lan wadon. Aku wis tau bilih metu swara, nanging yen aku jujur, Aku iki duwe pengarep-arep karo aku panginten Kitab Suci wis ngomong bab wanita. We are ora pati roso, kita ora bisa mulang, kita ora bisa mimpin, kita ora kepala kluwarga, lan banget favorit, kita duwe roh lanang lan sepi. Aku wis apa-apa nanging roh lanang lan sepi lan aku ora kasengsem ing ganti pribadine. Kabeh iki pikirane mimpin kula kanggo mikir sing marriage iki soko sing bakal terus kula bali. Iku bakal tetep kula saka nggayuh kabeh impen Karir aku lan sawetara dina aku bakal mungkasi munggah karo 10 lan bayi-bayi setengah ing farm a nang endi wae.

matur nuwun sanget, liwat taun Gusti wis mulang kula lan nuduhake apa tenan katon kaya dadi wong wadon mursid. Kang wadon mursid ora ditetepake dening apa sampeyan utawa ora nindakake. Aku ngerti kathah wanita mursid setya nglayani Gusti ing proyek perusahaan lan wanita kaetung sing ngawula anak lan bojo sing setya ing ngarep. womanhood Alkitab kira pangerten peran Allah unik kanggo kita minangka wanita lan delighting ing kaendahan saka desain Gods.

Minangka nikah wong wadon wis sinau dadi luwih bab apa tegese dadi wanita mursid lan aku ora aran Renteng mudhun dening bojoku utawa marriage sandi. desain Allah kanggo marriage kanggo apik lan kamulyane. Ngerti lan pracaya sing maringi kula kapercayan kanggo omah-omah ing umur 22. Two lan setengah taun mengko, Aku ora duwe getun sembarang, lan aku mung bisa suwun Gusti terus mberkahi kita marriage.

Enggo bareng

43 komentar

  1. Jdharden1Reply

    Sing sange, Gusti Allah bisa nulis crita katresnan paling sampurna kanggo wong-wong sing masrahaké pen marang. Matur nuwun Jessica, Aku pancene perlu iki. Iki nyengkuyung kula minangka lawas 16yr kanggo ngirim menyang Gusti Allah lan wong duwe cara kang ing urip tresnaku. Gusti Allah mberkahi kowé.

  2. Jannon FitzpatrickReply

    AKU SENENG IKI!! We are pandhita muda ing Gréja alit lan aku tansah marang cah anom, “Ana mung loro iku sampeyan bakal tau apa ing sesambetan… 1) njaluk Nikah 2) break munggah. Bejat munggah nyengsarakke lan nggawe bagasi, supaya yen sampeyan ora siap nikah, iku paling ora kanggo miwiti ing sesambetan.” (Ora sing ora tuwuh dadi siap marriage ing sesambetan, nanging aku biasane ngomong 13-16 tn tuwone.) Paling wong miwiti hubungan mikir bakal dadi cilik, bertahan suwi, bab fun. Nanging banjur raos berkembang, tumiba ing dosa, banjur iku harder saka tau kanggo njaluk metu. Yen kita bakal nglindhungi atimu ing Allah marang kita minangka larang regane, lan pindhah ing sesambetan saka perspektif, perspektif iku pungkasan ing marriage kanggo wong Godly utawa wadon, kita bakal jarang babras lan bejat dening wektu sing Godly utawa wong wadon Gusti Allah kita rawuh watara! Thanks kanggo enggo bareng!!!

  3. Demonslayer4god777Reply

    Aku bungah tenan aku diklik ing link kanggo maca iki kirim. kula 25 lan bojoku lan aku wis nikah saklawasé 5 taun. saiki, Aku pisanan kanggo nyritakaké marang kabèh wong nèk Gusti Allah alesan kita nikah. kaya, ing 21, Aku iki ora looking for utawa wong aku pengin bojo, moto aku ora pengin gendakan. 2007 iki ing taun Allah rampung diganti sandi gesang. Ing Januari aku wis mung ditemokaké apa Gusti Allah tenan wanted ana hubungan tinimbang agama supaya aku ana ing dhuwur(karohanen) lan ndongakake kaya apa aku wis tau ngalami sadurunge. Sabanjure bab aku ngerti sasi mengko aku iki nikah. Edan aku ngerti. Nanging apa bisa ngomong…Gusti Allah marang kita apa. Lan limang taun sawisé, kita isih bebarengan, lan akeh bebarengan ing Kristus. saiki, Aku ora bakal maringi pitutur kanggo wong apa iku minangka cepet kita iya. Nanging aku ora bakal maringi pitutur marang iku, yen sing aran dipimpin déning Gusti Allah, lan wis ndedonga lan cepet. Aku ndedonga Gusti Allah terus ora mung tuwuh marriage nanging ngiyataken iku. Aku ndedonga sing katresnan kanggo saben liyane uga terus kanggo tuwuh. Aku ikatan munggah apa, anyperson, roh sembarang, sing bakal nyoba kanggo dibagi sampeyan. Aku ndedonga sing rahayu karo skills komunikasi gedhe, lan tambah sabar. Gusti Allah, supaya kowé, ing Gusti Yesus jeneng.

  4. Matt NovakReply

    Thanks wong lanang kanggo nggunakake pangenalan lan marriage minangka conto lan dukungan kanggo singles enom lan pasangan suami istri. Thanks kanggo ngluhurake Gusti Allah karo marriage, lan nuduhake kawicaksanan lan pengalaman karo sarirané Kristus, kang nyatane putri saka Kristus, supaya iki uga menehi kita ngadeg saka carane kita manggon minangka putri saka Kristus. Padha saosa puji marang Allah kanggo karya kang wis rampung ing gesang panjenengan kanggo diwasa loro ing kuwi umur enom.

  5. Ariep17Reply

    Wow iki ana tenan gedhe! Minangka 20 y.o. ppl katon ing kula kaya im edan kanggo gadhah kepinginan kanggo njaluk nikah. Aku seneng kanggo ndeleng sawetara expansion apa tegese dening “emosional murni.” Aku tresna trasparency uga ing apa sing ngandika. Gusti Allah mberkahi yall

    • Philipns2 5 11Reply

      Sejatine, nalika dheweke ngandika “emosional murni” dheweke ngomong liyane babagan durung ing atine nyoba kanggo omah-omah wong utawa mikir sing ana “istimewa” mung amarga sampeyan lagi gendakan. Sing bisa mimpin kanggo pikirane dosa kaya, “seksual bayangan, hawa nepsu,etc.” Sing éling lagi emosional kotor nalika sesanti saka karakter sing wong liyane kang dadi clouded sing nggawe sesambetan brahala ing atine dhewe. Pramila WULANG BEBASAN 4:23 penting kanggo urip dening,utamané minangka wong wadon amarga kita, kaya kasebut, “emosi” jalmo.

      • Ariep17Reply

        Aku tak sing saiki thanks. Panjenengan pancen hak. Aku wis berjuang karo sing. Sing mung kanggo ndadékaké babras rasah

  6. Kerai RiddleReply

    aku seneng iki!!!!!!!!! Kadhangkala sing koyone lali sing awakmu ora mung siji amarga supaya akeh watara sampeyan biasane ora pati cetho koyone mikir Panjenengan “jumping bedhil” supaya akeh wong kanggo kula aku wasnt siap lan im banget enom, nanging aku saestu pracaya iki apa wis dewa ing nyimpen kanggo kula. Aku iki wedi metu saka atine dina sawise amarga ora mung durung i nikah awal ing umur 18 i uga nikah wong aku sumurup kurang saka setahun lan kang ana mung 19. Kita wis sambungan cepet kaya kita jiwo padha pinesthi dadi bebarengan, i tresna marang liyane saiki saka i tau duwe hes partner kanggo urip lan i ora arep ngganti iku kanggo tindakan. We ndedonga bebarengan lan tindak pasamuan bebarengan tak nikah lan wis anak bebarengan saiki kene kita are..It bakal 3 taun ing Februari lan i isih duwe ora getun aku digawe pamindhahan :-) Allah wis mberkahi aku karo wong apik.. nadar kawula tegese donya kanggo kula lan aku ora arep break mau.. Thanks kanggo posting iki tetep munggah i tresna katresnan enom… Sampeyan meh ora tau weruh pasangan pungkasan nganti pati nanging i usaha dadi sing saperangan nganti pati aja kita part divorce ora pilihan!!

  7. Adrienne KellyReply

    Gusti Allah mberkahi kowé loro. Panjenenganipun mesthi bakal amarga sampeyan dipercaya Panjenenganipun lan rencana gaib kanggo lanang / sesambetan wadon lan teka menyang persetujuan prajanjian sing bakal ngurmati Panjenenganipun lan saben liyane kanggo urip. Aku bangga dadi.

  8. Louib2001Reply

    Padha saosa puji marang Pangeran Yehuwah kanggo sampeyan cak lan garwane apik banget saka muda Panjenengan. Muga Gusti bakal pour sih terus sak urip, amarga wis manut marang tembung. kula 28 lan wis nikah saiki kalih taun lan bojoku lan aku duwe marriage seneng lan apik banget 10 baby lawas moth. Aku tansah wanted kanggo njaluk nikah enom, nanging aku pracaya iku ora wektu durung aku lan Gusti nggawa bab sandi apik meh 5 taun ago (dadi pas kita ketemu ing dina kita tak lair maneh 31 Dec 2006). Aku ora ngerti kita ngendi pinesthi dadi bebarengan aku njupuk dheweke minangka adhine biasa saka pasamuan. Aku iki uga konsentrasi ing wutah kasukman sandi, Telung taun kepungkur sandi mata kabuka lan liyane lagi ngomong iku Sajarah.

    Iku ing agenda Iblis kang kanggo wong ora bakal nikah, supaya padha manggon ing dosa lan kita wis ngerti apa sing bakal kelakon. Kita wis kapandeng ing tingkat saka divorce in awak dina iki? Carane bab sedulur lan adhine fornicating ing pasamuwan, amarga saka apa dictates masyarakat.

    Yen kita katon ing carane kita kutha sing kebak panganiaya dina muda, aja kita njupuk wayahe kanggo mikir sawetara saka nimbulaké ROOT? Angka Godly wayahe exchange wong kanggo ism circular kabeh iki ambruk loro. Malah tuwane Kristen sing ignorantly mromosiaken ism circular dening Kawuningana anak sing ora kanggo njaluk nikah enom (ing umur badhan temenan). Alasan sing aku Quote”sampeyan perlu kanggo njaluk pendidikan, Mungkin nalika rampung bendaramu lan duwe proyek prayoga, banjur miwiti kanggo mikir bab marriage”. swara sing wicaksana ora iku ? Supaya apa mengkono nalika anak Kristen wis dadi kanggo universitas lan banjur gerakane karo kanca boy / girl kang salah siji Kristen utawa non?

    Mangga ora njaluk kula salah(sing mung sawetara saka iku aku wis teka tengen), amarga andharan ing ndhuwur ora aplikasi kanggo kabeh. Education penting banget minangka siji nemu kawruh kanggo Profesi pamilike supaya padha bisa bisa lan nyedhiyani kanggo kulawargané sing mbokmenawa etc, nanging marriage ora gelem mandheg siji saka nggantosaken ing apa tau area ing urip siji milih ndherek, minangka prakara kasunyatan sing marriage in general promosiaken wutah i.e pelayanan gedhe, galih sae lan leres apik, kasugihan lan dhaftar dadi. Elingi loro dadi daging siji lan bisa Chase 10 000 wow, sing tegese ing persetujuan apa tau padha takon Allah setya padha nampa, apik tenan…..

    Ing cedhak aku kaya kanggo suggest sing kita minangka Kristen mulai ngajar anak kita ing umur enom ing pentinge urip pisanan kanggo Gusti Allah lan sareh pentinge marriage( kanggo wong-wong sing wis diwenehi hadiah) supaya padha tuwuh munggah kepingin ndadekake keparenge Gusti Allah ing wilayah iki. Sawise maneh uga rampung kakangku lan kanggo kabeh sing urip ing tembung Allah. tetep rahayu.

  9. Iwantstate01Reply

    Jessica, sampeyan bisa nuduhake sawetara saka praktis iku Trip durung sak pangenalan kanggo njaga atimu emosional. Aku ngerti setelan wates kemurnian fisik. Nanging apa iku katon kaya prakteke ing wilayah emosi?

    Thanks!

  10. Katherine2cReply

    Aku dadi NEEDED kanggo maca iki!!! Matur nuwun!! Aku perjuangan karo iku yen berjuang karo aku pengin marang Sang Yehuwah lan bojoku!!!! Karo kang ngandika, Aku bakal terus kanggo usaha dadi sing bojo P31!!! Matur nuwun!!!

  11. ChosenVReply

    Aku pancene nuwun Gusti Allah kanggo blog Panjenengan. Sawise maca iku kanggo wektu 1st aku iki wow'd ing Gods karya. Telung sasi mudhun baris aku maca iki maneh lan aku isih wow'd. Aku 22 wadon lawas taun lan karo marraige “julang”, blog ancen Inspirational. Iku pandonga sing wong sandi dadi Allah mimpin minangka Trip ana ing syarat-syarat kang manggoni peran minangka wong ing sesambetan kita. Muga Gusti Allah mberkahi kowé:-)

  12. ChelsterReply

    Ing Man Up, THE, saperangan months ago, Jess kasebut sing Trip iku dheweke “panutup,” lan kene dheweke ngedika bab carane dheweke digunakake kanggo dadi “superwoman,” nanging teka kanggo mangerteni apa mursid (manut) titiraras Pelog Nem mestine kanggo katon kaya.
    Bisa salah siji utawa loro sing nganggo sethitik luwih khusus apa sing pracaya idea Allah iku peran wong lan wanita ing ningkahan? Awakmu sing berkah!!

  13. Nicole Rose MunhawaReply

    Aku pancene mikir crita iku apik. Loro sing dialami kaendahan ing peparinge marriage lan sampeyan wis pancene inspirasi kula. Sugeng marriage lan aku ndedonga kanggo katresnan ngagetake bisa dienggo bareng antarane sampeyan. Dadi seneng kanggo sampeyan

  14. Godgiven51Reply

    perspektif wicaksana kuwi,bojoku lan aku wis nikah 5 taun lan aku uga ing Injil hip lapangan hop,tansah apik tenan kanggo duwe dheweke ing pojok sandi ndedonga nalika kita lelungan,sampeyan garwa muter lan bagéyan wigati ing gesang kita,tetep mengkono apa ya siap sis!

  15. Iolene_BranchReply

    Aku sijine dhewe ing lelampahan dadi wong wadon luwih saka Kristus ing awal 2011 lan aku kudu ngomong aku wis teka cara banget adoh lan aku arang banget bangga aku. Sajrone lelampahan Allah diselehake wong rahayu ing margi kawula lan maca blog iki mesthi wis diputer bagean minangka tandha pungkasan needed saka pandongaku.

    Aku uga wis ora maksud saka nggoleki wong kanggo nglampahi liyane gesang karo ing 20 taun, nanging kene aku, lan blog iki arang banget nyemangati. Kanggo kula ngadeg jejere wong ing kabeh upoyo lan dadi wong wadon Gusti Allah digawe kula dadi lan dadi dening sisih minangka Gusti Allah Molds wong dadi wong kang perlu bakal.

    Matur nuwun kanggo iki. Aku tenan appreciate :)

  16. Arnold MoforReply

    Whao, Trip lan Jessica! Bener ora ngerti carane adoh piwulang sing sik njongko-aku ing Kamerun. kula 25 tn-lawas lan bubar njupuk dina ing wektu lengkap karo Gusti Allah kanggo ngupaya Gusti Allah bab partner mangsa sandi. Aku teka munggah karo dhaftar Priksa / Prayer nilai saka jenis wadon aku pengin tanggal lan pungkasanipun omah-omah. Banjur dina mengko aku ketemu blog. Aku Allah wis nyepakaké kula ing cara khusus. Iki Priksa dhaftar TCTerms / pandonga kawula Wife kang:
    Arnold'S Garwane Priksa / TCTerms PRAYER LIST
    kawicaksanan kekuatan
    (bahan 1-4)
    Mbobot lan akeh Kristen
    Helper Kula cocok
    Ngajeni tiyang sepuhipun, dheweke kulawarga, panguwasa lan kula ing ngarsane lan anané
    Partners karo kula ing pelayanan sandi
    Manut ing kabeh
    Nduweni Roh lanang lan Sepi
    Enggo bareng pikirane padha, perjuangan, loro, ora Rahasia
    Ora kepéngin njaba kaendahan-sandhangan, perhiasan, gaya rambut
    Prudent lan Loma
    genah
    Aku kepéngin bisa banget harder

  17. Angela JohnsonReply

    Apa Blessing Sampeyan Loro Apa! Tansah On Tetep On Kanthi HIM! Sampeyan ora bakal Go Wrong…..tau! Aku kawen enom nanging tanpa kawicaksanan HIM lan liya-liyane kang padha dipimpin saka Roh kanggo kasurung kita ngupaya HIM pisanan……Aku kudu ngomong sing sapa milih Way HIS bakal posisi wong yakin kanggo nampa Plan HIS kanggo wong-wong mau lan ora plans kanggo piyambak kang Far ngungkuli cinta kita bisa tau “mikir” kanggo dhéwé….Ngungsi marang Panjenengané!:) Aku nyawang Iman lan ora dening Sight (2 Korinta 5:7) Utawa aku wis matèni dhewe……Tanpa HIM aku ora weruh barang kang becik. Thank You Allah Kanggo Ngirim Roh Suci Sing Jayanagar lan dituntun. JESUS ​​Apa Allah! ( Aku isih nikah lan kita Loro <3 Gusti!) tetep Rahayu!:) Kathah <3 lan Peace!:) Banget Inspiring kowe sakarone wis dikirim, Matur nuwun sanget!:)

  18. aneetarhReply

    thank u so much Jessica,iki persis WOT aku kudu nw tengen. Gusti Allah rilly Bls u lanang. Aku 21, ing relatnshp mursid n pacar sandi ngersakaken kita 2 nikah ASAP. Aku ora yakin yen iku idea gud sabab i felt aku iki ora matured enuf bt i saos sokur marang Allah 4 iki,yen iku bakal den Allah i sakabehe langganan 2 iku

  19. RchllnndreherReply

    WOW alasan konco sampeyan njupuk marride sing padha mine padha lan apa isih wis pracaya aku milih pilihan tengen aku uga felt Allah ngandika iki siji iku wektu kanggo supaya pindhah saka sasi mung pastur kita durung sarujuk kang digawe a pilihan hard ing cara liyane saka aku iki nduwé Gusti Allah. Aku 22 lan mung kawen 2 mo ago. Sampeyan uga wektu cendhak nanging Gusti Allah wis akeh kita bebarengan lan memulang kita dadi luwih(kanggo kula carane mbukak nganti dadi alus lan dadi wong wadon minangka Gusti Allah nitahaken kula dadi) Iku awsome kanggo maca iki lan aku pengin matur nuwun kanggo njupuk wektu kanggo nulis. Gusti Allah Slamet Sampeyan lan House Panjenengan!

  20. Rachel WrightReply

    paseksi setuju dadi apik tenan! Punika nyemangati kanggo krungu sing setuju padha bisa kanggo njaluk nikah enom. Aku dhewe iki palakrama iki panas ing umur 21 lan Gusti Allah wis mberkahi kita ing dadi akeh cara lan terus kanggo ngagetno kita lan mberkahi kita! Matur nuwun sepisan maneh saka loro sing kanggo iki blog mbangkitaké!

  21. Dfletcher812Reply

    Aku babar blas Setuju. Aku tak nikah ing umur 18. Ya aku isih bayi nanging, Gusti Allah ngandika marang aku lan marang kula ora wedi kanggo njupuk kabisat saka iman lan kang manut kekarepané Gusti Allah aku. saiki Im 24 karo Tiga Kids lan Suami lan aku banget jero ing pelayanan saka music. Gusti Allah wis rampung sawetara iku mokal ing gesang kita lan aku seneng krungu sing wadon enom lan wong enom Allah éling sing Gusti Allah wis diwenehi mate nyawa kanggo wong-wong mau lan deiced kanggo nggawe kaputusan tengen.

    Lan kita cant lali, Maria nikah Joseph ing 14 taun lan Gusti Yesus birthed, Dheweke ana prawan lan murni ing ngarsane Gusti Allah. Dadi Ladies lan wong tetep murni kanggo Gusti Allah nganti u omah-omah!!!

  22. Grabiel RiveraReply

    Bab gedhe padha wis kedaden kanggo kula lan bojoku , i ana 21 lan aku iki 18. kita supaya Gusti langsung kita lan ing kita marriage lan saiki dheweke nuduhake kita karya ing lifes kita lan ing kita marriage. uga Allah supaya berkah yah marriage kaya kang wis rampung ing Gusti kito mberkahi

  23. Addis KerjaReply

    Matur nuwun kanggo mirengake opo Panjenengan, Aku bisa hubungané sampeyan kanthi nganggo cara akeh. Aku kudu ngakeni bilih aku perjuangan saben dina karo “gadhah roh lanang lan sepi” part of marrige..Like sampeyan, Aku lan isih aku banget mimpin lan merdeka , lan ngakeni bojoku minangka kepala kluwarga lan ngajokake kanggo gagasan (sanajan aku ora setuju) tantangan paling gedhe minangka bojoné enom. Aku takon karo Gusti Allah saben dina kanggo kula ngasoraké aku lan submitt kanggo bojoku ing saben cara. Matur nuwun kanggo nuduhake.

  24. Cy HudsonReply

    Sampeyan wong lanang sing kuwi berkah luar biasa kanggo pracaya enom! Aku loro blog iki lan panuwun marang Sang Yehuwah kanggo kabeh kang wis ngandika marang aku liwat loro!

  25. Jennifer Ann SellerReply

    21 taun, lan aku aran kaya sampeyan lagi njlentrehke kula. Aku mesthi duwe sing sindrom Superwoman. Matur nuwun ingkang sanget kanggo paseksi inspirasi Panjenengan, menehi kula pangarep-arep :)

  26. PulemoliseReply

    thnx banget Trip lan Jessica,akeh wong diwasa nid 2 ndeleng iki,i m saestu diwanti-wanti dening wong lanang,I luv HW ur-lorone nglengkapi,-Trip ketemu wong wadon mursid lan Jessica ketemu wong mursid,wow!(dats kok u wis 2 nikah,lol!) nd kita thnk Allah 4 u lanang,u Set ditampilake sing u b diwasa tanggung jawab ing wong diwasa enom umur terus ing umur lawas cant evn ngatur bagian sekedhik wat u r dilakoni,amba-ups 2 ing,nd bisa Allah terus 2 bles marriage ur liyane lan liyane karo saben dina dt rawuh

  27. simon paul ----- ukReply

    Thank u dadi luwih Jessica kanggo dukungan kuwi apowerful .mangan 21 nanging i alwalys liya akeh panginten fokus ing sesambetan .Ngapunten keganggu sampeyan, Ora dating wong ing hubungan christian meanyou kudu omah-omah sing banget wong , sanadyan dheweke wis tak kabeh karukunan ing ur looking for..n dont wanna person..cos babras dheweke ngarepake Uto dadi bojo dheweke …Piye bakal nangani musibah kuwi?????thxx.

  28. KailaReply

    Aku ngerti iki ditulis sedhelo ago aku pungkasanipun tak kasempatan kanggo maca. nanging, Aku guess iki wektu sing apik kanggo kula kanggo maca. Misale jek kaya Gusti Allah tansah panggolekan iku sethitik watara kanggo ngomong iku wektu kanggo sijine wong bali menyang iku. Lan aku ora mung sandi hubungan karo pacar iku apa kang perlu marang bali ing, nanging iki nuduhake yen Panjenenganipun bisa bantuan iku Gamelan metu.

    Aku uga ketemu iku sing menarik aku tau panginten saka pikiran minangka sindrom Superwomen, nanging aku mesthi bisa bisa ngomong aku kudu bantuan nggarap mine. Sing carane sandi gendakan nggambaraké nalika aku nyoba kanggo njupuk ing kakehan apa iku dadi emosional utawa bisa wicaksana.

  29. ColtonReply

    Hey Trip! Aku maca loro blog iki, lan padha (bebarengan karo pitutur mursid saka kulawarga lan kanca-kanca) wis immensely mbiyantu kanggo kula ing sawetara sasi kepungkur. Aku wis ketemu cah wadon sing aku ngerti Gusti Allah kula kanggo omah-omah, lan kita lagi mung nunggu ing wektu kang. Iku bisa cukup sing kita bakal mungkasi munggah nikah malah sadurunge padha, utawa ing paling banjur!

    Apa saran bakal menehi kanggo wong sing ing saben cara liyane siap kanggo omah-omah, kajaba kanggo kemampuan kanggo nyedhiyani ngarep (amarga saka nekani College)?

    Thanks dadi luwih!

  30. FemiReply

    Thanks kanggo nuduhake Jessica. iki wis mesthi diganti tampilan ing dating; ora kanggo awaken katresnan sadurunge wektu sawijining. obat bius!