Naha kuring meunang Kawin Jadi Young: Ti pandang My Pamajikan sacara

Ngeunaan sabulan ka tukang mah wrote blog nétélakeun folks naha kuring meunang kawin jadi ngora. Mah deeply wanti ku réspon ti sadaya anu maca eta jeung solat mah geus yen Gusti bakal nulungan urang mikir leuwih biblically ngeunaan nikah. Lamun teu meunang maca nu post asli mariksa kaluar dieu: Naha Naha atuh Meunangkeun Kawin Jadi Young?

Nah sanggeus jadi loba folks nepi kaluar kuring jeung ka kuring kumaha mantuan ieu maranehna, Teu sangka bakal sagampil mantuan, nu mungkinkeun pamajikan mah, Jessica, ngajawab tarosan sarua ti sudut pandang nya. Jadi di dieu geus. Naon dijieun pamajikan mah mutuskeun meunang kawin jadi ngora? Manéhna nyebutkeun…

1. Kuring kapanggih hiji lalaki godly

Lamun kuring mimiti papanggih Trip, Kuring teu rarancang dina lalaki nikah kapan geura-giru. Tapi ti pisan kahiji kalina urang indit kaluar, Mah emang aya hiji hal nu beda ngeunaan manéhna. Manéhna gairah ngeunaan Injil cara anu mah geus kungsi katempo saméméh dina guy umur mah. Kuring oge kungsi papanggih batur jeung sudut pandang wijaksana kawas dina dating. Atuh ka discipleship-Na saméméh kuliah manéhna terang kahayang manéhna mikir hubungan godly kudu kasampak kawas jeung manéhna teu daék kompromi nu.

Kuring bakal ngaku mah Cut Nyak Dien jeung ieu di munggaran. Eta seemed teuing serius jeung kaleuleuwihan. Tapi dumasar kana waktu Gusti mimiti mintonkeun kuring hikmah dina hubungan hiji jenuh jeung masarakat, purity seksual AND emosi, jeung bobogohan keur kaperluan nikah. Mun anjeun geus teu siap nikah, mangka meureun teu pamanggih anak nu sae pikeun kalibet unggal batur hate. Dina Song of Solomon urang warned teu awaken sunda saméméh waktu anak. salaku awéwé, urang mahluk pisan emosi jeung saterusna basa kuring papanggih hiji lalaki anu gairah ngeunaan ngalakonan hubungan urang dina cara nu bakal hansip jantung mah, Mah emang kuring manggihan panangtu a :)

2. Kami wanti ku urang dina kahirupan urang

Salila pacaran urang we nanya jalma nu tangtu pikeun intimately aub dina hubungan urang. Maranéhanana bakal tetep urang akuntabel ka wates urang jeung mantuan kami nyieun kaputusan wijaksana ngeunaan hubungan urang. Urang oge indit ngaliwatan sangakan saencan kawin samemeh urang komo meunang aktipitas. Ieu dua hal diidinan pikeun urang neangan hikmah tina kolot, baraya wiser jeung sadulur ngeunaan naha atawa teu ieu ide nu sae pikeun neangan nikah. Allah geus dibikeun urang pastor jeung mentors ti gareja lokal urang pikeun alesan. Maranéhanana mantuan urang mikir ngaliwatan kaputusan urang bijaksana jeung méré sudut pandang luar godly. Hubungan nu dilakukeun dina isolasi nu putting pasangan dina resiko serius dosa sarta pembuatan kaputusan unwise. Abdi sih ajak pasangan dating ka gaduh mukmin séjén ti komunitas Anjeun intimately aub dina hubungan maranéhanana.

3. Gusti némbongkeun kuring kaéndahan nikah

Salaku freshman di kuliah mah geus naon atuh kawas nelepon Sindrom Superwoman. Pisan ieu mah bebas jeung karir disetir, pisan lawan ka pamanggih needing manusa. Ku teu sangka aya nanaon salah jeung keur bebas atawa karir disetir, tapi dina jantung mah ieu leuwih ti eta. Mah despising desain Allah pikeun lalaki jeung awewe. Mah, tangtu geus kungsi ngomong yén kaluar pisan, tapi lamun ieu jujur, Kuring frustasi jeung naon atuh panginten Alkitab kungsi ngomong ngeunaan awewe. Urang lemah, urang teu bisa ngajarkeun, urang teu bisa mingpin, urang teu kapala rumah tangga, sarta pohara paporit mah, urang boga sumanget hipu jeung tenang. Teu sangka kuring kungsi nanaon tapi sumanget hipu jeung tenang jeung teu kabetot dina ngarobah kapribadian mah. Sakabéh pikiran ieu dipingpin kuring mikir nu nikah ieu hiji hal anu bakal tahan kuring balik. Eta bakal tetep kuring ti pursuing kabéh ngimpi karir kuring kungsi jeung sababaraha poé bakal mungkas nepi ka 10 sarta babies satengah on tegalan hiji tempat.

Thankfully, leuwih taun Gusti geus diajarkeun kuring jeung némbongkeun kuring naon bener Sigana mah jadi awewe godly. Keur wanoja godly teu dihartikeun ku naon maneh atawa teu. Kuring teu apal nyatu awewe godly anu bisa dipercaya ngawula Gusti dina pakasaban perusahaan jeung awewe countless anu ngawula ka barudak salaki maranéhanana bisa dipercaya di imah. womanhood Alkitabiah nyaeta ngeunaan pamahaman peran Allah unik pikeun urang salaku awéwé sarta delighting dina kageulisan desain Dewata.

Salaku awéwé nikah geus alim jadi loba ngeunaan naon hartina jadi awewe godly mah teu ngarasa dipasung turun ku salaki kuring atawa nikah mah. rarancang Allah pikeun nikah keur alus urang jeung kamulyaan-Na. Nyaho jeung percanten yén méré kuring kapercayaan Nikah di umur 22. Dua satengah warsih saterusna, Kuring teu boga regrets nu mana wae, jeung kuring ngan bisa ngadoa yen Gusti terus ngaberkahan nikah urang.

biasa

43 comments

  1. Jdharden1walon

    Éta endah pisan, kumaha Gusti tiasa nyerat carita cinta nu paling sampurna ka jalma anu mikeun kalam ka anjeunna. Hatur nuhun Jessica, Nyaan diperlukeun ieu. Ieu nyorong kuring salaku heubeul 16yr nu ngagabung ka Allah sareng ngantep anjeunna gaduh cara di kahirupan geu. Allah ngaberkahan anjeun.

  2. Jannon Fitzpatrickwalon

    ABDI RESEP IEU!! Kami pastor nonoman dina hiji garéja leutik jeung kuring salawasna nyaritakeun teens, “Aya ngan dua hal anjeun bakal kantos ngalakukeun dina hubungan anu… 1) meunangkeun Kawin 2) Pegat. Megatkeun up hurts sarta nyiptakeun koper, jadi lamun teu siap neangan nikah, éta pangalusna teu ngamimitian dina hubungan hiji.” (Teu nu teu tumuwuh janten siap pikeun nikah dina hubungan anu, Tapi Kuring lolobana diajak ngobrol 13-16 YR olds.) Kalolobaan jalma mimiti hubungan hiji pamikiran eta bakal alit, shortlived, hal senang. Tapi lajeng parasaan ngamekarkeun, Anjeun digolongkeun kana dosa, lajeng éta harder ti kantos ka meunang kaluar. Mun urang bakal ngajaga haté Allah masihan urang salaku adi, tur buka dina hubungan ti sudut pandang ieu, perspektif eta tungtung nepi di kawin ka lalaki Godly atawa awéwé, urang bakal jadi jauh kurang Hurt na pegat ku waktos nu Godly lalaki atawa awéwé Alloh boga keur urang asalna sabudeureun! Hatur nuhun babagi!!!

  3. Demonslayer4god777walon

    Aku bener bungah I diklik dina link maca pos ieu. kuring 25 jeung salaki kuring sarta kuring geus nikah pikeun ampir 5 taun. ayeuna, Kami nu pangheulana ngabejaan everybody yen Allah teh alesan urang nu nikah. Sapertos Anjeun, di 21, Kuring teu pilari atawa teu Abdi hoyong salaki, némbak kuring henteu hayang kabogoh. 2007 ieu teh taun Gusti lengkep robah hirup abdi. Dina Januari Kuring kungsi kakara kapanggih naon Gusti bener hayang éta hubungan tinimbang agama sangkan kuring éta dina luhur(sacara rohani) sarta zeal kawas sia Kuring kungsi kantos ngalaman saméméh. Hal hareup I tahu sabulan engké mah nikah. Gélo I terang. Tapi naon bisa kuring ngomong…Alloh ka urang pikeun ngalakukeun hal eta. Jeung lima taun ka hareup, kami masih babarengan, sarta tumuwuh babarengan Kristus. ayeuna, Abdi teu bakal mamatahan ka saha atuh eta sakumaha gancang sakumaha urang teu. Tapi teu bakal mamatahan ngalawan eta, lamun ngarasa dipingpin ku Gusti, tur geus ngado'a sarta gancang. Kuring neneda ka Gusti terus teu ngan tumuwuh nikah anjeun tapi nguatkeun eta. Kuring neneda yén cinta anjeun silih ogé terus tumuwuh. Kuring ngabeungkeut up nanaon, anyperson, roh sagala, nu bakal coba mun ditilik Anjeun. Kuring neneda yén anjeun dikaruniai kaahlian komunikasi hébat, jeung ngaronjat kasabaran. Mungkin Allah tetep anjeun, di ngaran Yesus.

  4. Matt Novakwalon

    Hatur nuhun guys keur ngagunakeun pacaran anjeun sarta nikah sakumaha conto na dorongan pikeun single ngora jeung pasangan ngora rabi. Hatur nuhun glorifying Alloh kalayan perkawinan Anjeun, sarta babagi hikmah anjeun jeung pangalaman jeung awak Kristus, nu aya dina kanyataan Suharto Kristus, jadi ieu oge mere kami hiji potret tina sabaraha kami keur hirup salaku Suharto Kristus. Muji ka Gusti pikeun hasil karya anjeunna geus dipigawé dina kahirupan anjeun tempo maneh duanana di sapertos umur ngora.

  5. Ariep17walon

    Wah ieu bener gede! salaku 20 y.o. PPL kasampak di kuring kawas im waras pikeun ngabogaan kahayang meunang nikah. Abdi bogoh ka ningali sababaraha ékspansi kana naon hartosna ku “emotionally murni.” Abdi bogoh ka trasparency ogé dina naon ceuk. Alhamdulilah yall

    • Philipns2 5 11walon

      dasarna, nalika manéhna nyebutkeun “emotionally murni” manéhna nu keur ngawangkong ngeunaan teu acan di pikiran anjeun nyoba nikah bodo atawa pikir nu aya “éksklusif” na ngan kusabab nu nuju bobogohan. Nu bisa ngakibatkeun pikiran loba dosana séjén kawas, “fantasies seksual, birahi,jsb” Anjeun sadar anjeun emotionally impure nalika visi Anjeun tina aksara nu baé séjén nyaéta jadi dahan nu nyieun hubungan nu hiji idola dina pikiran sorangan. Éta naha paribasa 4:23 nyaeta kitu penting pikeun hirup ku,utamana salaku awéwé anu sabab kami, kawas ieu disebut, “emosional” mahluk.

      • Ariep17walon

        Kuring meunang ayeuna hatur nuhun. Anjeun leres leres. Kuring sorangan geus Cut Nyak Dien kalawan yén. Nu ukur jadi marga menyakiti perlu

  6. Kerai babadeanwalon

    abdi resep ieu!!!!!!!!! Kadang-kadang nu sigana poho yén youre sanes ngan hiji sabab kitu loba sabudeureun anjeun lolobana peers sigana pikir anjeun “jumping gun teh” jadi loba jalma keur kuring nu abdi wasnt siap na im teuing ngora, tapi abdi sabenerna yakin ieu naon tadi Allah di toko keur kuring. Kuring ieu sieun kaluar tina akal mah sapoe sanggeus sabab teu ngan teu ceunah nikah mimiti dina yuswa 18 abdi oge nikah anu lalaki i terang kirang ti sataun jeung anjeunna ukur 19. Urang kungsi sambungan instan kawas jiwa kami anu Linggarjati janten ngahiji, abdi bogoh ka manehna beuki kiwari ti abdi kantos gaduh hes pasangan kuring keur hirup tur i wouldnt ngarobahna for teu nanaon. Urang ngado'a babarengan jeung nyebut demi garéja babarengan ngagaduhan nikah sarta miboga anak babarengan ayeuna didieu urang are..It bakal 3 taun dina bulan Pebruari sarta abdi masih boga regrets yen abdi dijieun move ieu :-) Allah geus rahayu kuring ku lalaki alus.. vows abdi hartosna dunya ka abdi tur abdi wouldnt megatkeun aranjeunna.. Hatur nuhun ngeposkeun ieu tetep nepi abdi bogoh cinta ngora… Anjeun boro kantos ningali pasangan panungtungan Til maot tapi abdi narékahan pikeun jadi nu sababaraha Til maot urang bagian cerai teu hiji pilihan!!

  7. Adrienne Kurniawalon

    Alhamdulilah nu dua. Anjeunna pasti bakal sabab dipercaya Anjeunna jeung rencana ketuhanan-Na pikeun jalu / hubungan bikang sarta sumping kana perjangjian covenant anu bakal anjeun ngahargaan ka Anjeunna sarta silih keur hirup. Abdi jadi reueus.

  8. M.A.R.V.walon

    dipikacinta eta!! Ay yall kedah a Woman-up a wawasan on womanhood Alkitabiah tur sagala wifes anjeun ngalakukeun eta :)

  9. Louib2001walon

    Muji Gusti pikeun anjeun adi na pamajikan anjeun denok nonoman Anjeun. Kuring neneda yén Gusti bakal tuang ni'mat terus sapanjang hirup anjeun, sabab geus diturut Kecap na. kuring 28 sarta geus nikah ayeuna keur ampir dua taun jeung pamajikan kuring sarta kuring boga nikah senang sarta denok 10 orok heubeul renget. Kuring sok hayang meunang nikah ngora, tapi yakin eta teu waktuna acan pikeun abdi dugi Gusti dibawa hal anu alus kuring ampir 5 sababaraha taun ka pengker (janten tepat kami patepung dina dinten urang meunang dilahirkeun deui 31 Dec 2006). Kuring teu nyaho urang mana Linggarjati janten ngahiji sakumaha Abdi nyandak dirina salaku hiji adina biasa ti garéja. Kuring ogé concentrating on pertumbuhan spiritual kuring, Tapi tilu taun ka pengker panon kuring dibuka sarta sésana sabab nyebutkeun aya jujutan.

    Nagara ieu aya di agenda Iblis pikeun jalma moal bisa nikah, ambéh maranéhanana hirup di dosa na urang geus nyaho naon anu bakal kajadian. Geus urang nyawang laju cerai dina awak kiwari? Kumaha ngeunaan nadya jeung adina fornicating di gareja, kusabab naon dictates masarakat.

    Lamun urang perhatikan sabaraha kota urang anu ngeusi kekerasan nonoman kiwari, urang butuh masihan mikir sababaraha sabab akar? Nilai Godly moment bursa lalaki keur isme sirkular sadayana ieu murag eta. Malah kolotna Kristen anu ignorantly promosi isme sirkular ku ngalemahkeun barudak maranéhanana teu meunang kawin ngora (dina yuswa perhatian écés). Alesan anu kuring cutatan”Anjeun kudu meunang pangajaran, meureun mun anjeun rengse Masters anjeun sarta boga pakasaban santun, lajeng mimiti mikir ngeunaan nikah”. sora anu wijaksana henteu eta ? Jadi naon kajadian nalika anak Christian anjeun mana anu ka universitas lajeng ngalir di kalayan sobat budak / gadis anu boh Kristen atawa non?

    Mangga teu meunang kuring salah(éta ngan sababaraha hal Kuring geus datang di sakuliah), sabab pernyataan di luhur teu dilarapkeun ka sadayana. Atikan pohara penting minangka salah acquires pangaweruh pikeun profési masing-masing ngarah bisa dianggo tur nyadiakeun pikeun kulawarga kahareup maranéhna jsb, tapi nikah wont ngeureunkeun hiji ti succeeding dina naon kantos aréa dina hirup mangka pilih nuturkeun, sakumaha hitungan kanyataan anu nikah sacara umum promotes pertumbuhan i.e mentri hébat, Heath alus, kabeungharan jeung daftar mana on. Inget dua janten salah daging tur bisa ngudag 10 000 Wah, anu ngandung harti yén dina perjangjian naon kantos maranéhna ménta Alloh satia maranéhna bakal attain, Heboh…..

    Dina nutup Abdi hoyong nyarankeun yen urang jadi urang Kristen ngamimitian ngajar barudak urang dina umur ngora dina pentingna hirup munggaran pikeun Allah jeung Bréh pentingna nikah( ka jalma anu geus dibere kado nu) ambéh maranéhanana tumuwuh nepi wanting mangga Gusti di ieu wewengkon. Sakali deui ogé dipigawé adi kuring jeung ka sakabeh jalma nu hirup firman Alloh. tinggal rahayu.

  10. Iwantstate01walon

    Jessica, bisa Anjeun bagikeun sababaraha praktis hal Trip teu salila pacaran anjeun ka hansip haté anjeun emotionally. Kuring ngartos netepkeun wates purity fisik. Tapi naon eta kasampak kawas praktis di wewengkon emosi?

    hatur nuhun!

  11. Katherine2cwalon

    Kuring jadi diperlukeun maca ieu!!! hatur nuhun!! Kuring bajoang jeung hal nu sakali Cut Nyak Dien kalawan jeung Abdi hoyong ngahargaan TUHAN na salaki kuring!!!! Jeung nu keur ceuk, Kuring baris neruskeun narékahan pikeun jadi nu pamajikan P31!!! Hatur nuhun!!!

  12. ChosenVwalon

    Nyaan alhamdulillah pikeun blog anjeun. Sanggeus maca eta keur waktu 1st I ieu wow'd di Dewata karya. Tilu bulan ka handap jalur I maca ieu deui jeung Kuring masih wow'd. Abdi a 22 bikangna heubeul taun sarta kalawan marraige “looming”, blog anjeun trully inspirational. Éta doa abdi anu lalaki abdi janten sakumaha Gusti disetir sakumaha Trip éta tina segi minuhan peran na salaku lalaki dina hubungan urang. Mungkin alhamdulilah Anjeun:-)

  13. Chelsterwalon

    Dina Man Up, THE, sababaraha bulan kapengker, Jess disebutkeun yén Trip téh nya “ngawengku,” sarta di dieu manehna dikaitkeun kumaha manehna dipaké pikeun janten “superwoman,” Tapi sumping ka diajar naon godly (patuh) feminitas geus sakuduna dituju kasampak kawas.
    Tiasa boh atawa duanana anjeun nyarita saeutik leuwih husus dina naon yakin gagasan Allah téh pikeun kalungguhan lalaki jeung awéwé di nikah? Y'all aya berkah!!

  14. Nicole Rose Munhawawalon

    Nyaan pikir carita anjeun éndah. Duanana anjeun grasped keindahan ti kado perkawinan jeung maneh geus bener diideuan kuring. Gening dina nikah anjeun sarta kuring neneda keur cinta ngerakeun bisa dibagikeun di antara anjeun. Jadi senang keur anjeun

  15. Godgiven51walon

    a pandang wijaksana sapertos,kuring jeung pamajikan kuring geus nikah pikeun 5 taun sarta Kami oge dina Injil hip widang hop,na salawasna Heboh mun gaduh nya di juru abdi sholat nalika urang indit,Anjeun istri maénkeun bagian penting dina kahirupan urang,tetep lakukeun naon ya doin sis!

  16. Iolene_Branchwalon

    Kuring nempatkeun sorangan dina lalampahan ka janten awéwé hadé Kristus dina awal 2011 na kuring kudu nyebutkeun Kuring geus datangna hiji cara pisan tebih tur Kami pisan bangga sorangan. Salila lalampahan abdi Gusti nempatkeun hiji lalaki rahayu dina jalur mah maca blog ieu pasti geus dimaénkeun bagian na salaku tanda panungtungan diperlukeun ti solat kuring.

    Kuring ogé teu boga karsa keur neangan lalaki anu méakkeun sésana tina hirup kuring jeung di 20 taun, tapi didieu Kami, na blog ieu pisan encouraging. Pikeun kuring keur nangtung gigireun anjeunna dina sakabéh endeavors sarta jadi awéwé Allah nyiptakeun kuring janten na jadi ku samping diangkat jadi Allah molds anjeunna jadi lalaki anjeunna perlu jadi.

    Hatur nuhun pikeun ieu. Nyaan do ngahargaan eta :)

  17. Arnold Moforwalon

    Whao, Lalampahan tur Jessica! Anjeun sabenerna teu nyaho sabaraha jauh palajaran Anjeun keur ngahontal-Kami di Kamerun. kuring 25 YR-lami tur nembe nyandak sapoé dina jangka waktu nambahan jeung Allah neangan Gusti ngeunaan pasangan hareup mah. Saterusna kuring datang nepi ka daptar Daptar pariksa / Solat titik tina jenis awéwé abdi hoyong tanggal sarta ahirna nikah. Lajeng sapoé engké kuring patepung blog anjeun. Jigana Allah Nyiapkeun kuring di jalan husus. Ieu Daptar pariksa daptar titik / doa abdi Pamajikan urang:
    Arnold'S pamajikan Daptar pariksa / titik doa Daptar
    atribut kakuatan
    (kelas 1-4)
    Devoted tur tumuwuh Christian
    Nulungan abdi cocok
    Ngahormat kolotna, kulawarga kabogohna, otoritas jeung kuring di ayana sarta henteuna
    Mitra sareng abdi di mentri kuring
    Patuh dina sagalana
    Ngabogaan Roh hipu tur Tenang
    Biasa pikiran sarupa, struggles, ngilu, euweuh Rahasia
    Henteu mikahayang luar kageulisan-baju, perhiasan, gaya bulu
    Prudent tur berehan
    Banting tulang
    Ngajadikeun kuring mikahayang digawekeun pisan harder

  18. Angela Adangwalon

    Naon anu berkah Anjeun Boh Dupi! Tetep Dina Ngajaga Dina kalayanana! Anjeun moal indit Wrong…..kungsi! Kuring meunang nikah ngora tapi tanpa hikmah tina anjeunna jeung nu lianna anu dipingpin tina Roh pikeun ajak urang neangan manehna munggaran……Kuring kudu disebutkeun yen saha anu pilih Jalan HIS bakal positioning aranjeunna selves pikeun nampa Plan HIS maranehna teu rencana maranéhanana keur diri nu Jauh Greater ti Nanaon kami sanggup kantos “mikir” keur Sunan Gunung Djati….Percanten ka Anjeunna!:) Kuring keur leumpang ku Iman teu ku Sight (2 Korinta 5:7) Atawa bakal geus ditelasan diri……Tanpa anjeunna kuring nempo aya hal anu alus. Hatur Anjeun PANGERAN Pikeun Ngirim The Roh Suci Saha Comforts jeung Panungtun kuring. Isa PANGERAN! ( Kuring keur masih nikah jeung urang Boh <3 Allah!) cicing rahayu!:) teuing <3 sarta Peace!:) Pisan mereun anjeun duanana geus dipasang, Hatur nuhun pisan!:)

  19. aneetarhwalon

    hatur u jadi loba Jessica,dis persis wot abdi peryogi nw katuhu. Gusti rilly Bls u guys. Abdi 21, dina relatnshp godly n kabogoh kuring hayang urang 2 neangan nikah ASAP. Kuring kurang yakin lamun éta pamanggih gud ngabalukarkeun abdi ngarasa i teu matured enuf BT i alhamdulilah 4 dis,lamun éta bakal den Allah abdi sagemblengna ngalanggan 2 eta

  20. Rchllnndreherwalon

    Wah alesan tukangeun anjeun meunang marride anu sarua milik éta sarta naon kénéh nyieun kuring yakin kuring dijadikeun pilihan katuhu kuring ogé ngarasa Alloh nyebutkeun ieu hiji nya éta waktu jeung hayu lebet jaman baheula ukur pendeta kami didnt approve nu dijieun pilihan teuas dina cara lian ti kuring ieu di handap Alloh. Abdi 22 sarta ngan meunang nikah 2 mo tukang. Meureun nya waktu anu singget tapi Allah tumuwuh kami babarengan jeung ngajarkeun urang jadi loba(keur kuring kumaha carana muka up jadi lemes jeung jadi awéwé anu jadi Allah nyiptakeun kuring janten) Ieu awsome maca ieu sareng abdi hoyong hatur nuhun pikeun nyokot waktos nulis eta. Mungkin alhamdulilah Anjeun tur House anjeun!

  21. Rachel Wrightwalon

    kasaksian Ya'll téh jadi Heboh! Hal ieu geus encouraging ngadangu yen ya'll éta bisa meunang kawin ngora. Kuring sorangan keur lalaki nikah panas kieu dina yuswa 21 sarta Allah geus rahayu kami di sahingga loba cara jeung terus reueus pisan urang jeung ngaberkahan urang! Hatur nuhun sakali deui ti duanana anjeun pikeun ieu blog uplifting!

  22. Dfletcher812walon

    Kuring sagemblengna Satuju. Kuring meunang nikah dina yuswa 18. Sumuhun ieu mah orok tapi, Gusti spoke ka abdi na ka kuring teu sieun nyandak hiji kabisat iman jeung keur taat kana wasiat Allah abdi tuh. ayeuna Im 24 kalawan Tilu Kids jeung Salaki kuring sarta kuring pisan jero di mentri musik. Alloh geus dipigawé sawatara hal teu mungkin dina kahirupan urang jeung Abdi bogoh ngadéngé yén awéwé ngora sejen tur pamuda Allah nyadar yén Alloh geus dibikeun mate jiwa maranéhna pikeun aranjeunna sarta deiced nyieun putusan katuhu.

    Sarta kami cant poho, Mary nikah Joseph di 14 taun umur na Yesus Birthed, Manéhna parawan jeung murni dina tetempoan Allah. Jadi Ladies jeung lalaki tetep murni pikeun Gusti dugi u nikah!!!

  23. Grabiel Riverawalon

    thats hébat sami geus kajadian ka kuring jeung pamajikan kuring , i éta 21 jeung manéhna 18. urang ngantep Allah langsung urang na jadi di nikah urang jeung ayeuna anjeunna némbongkeun kami karyana dina lifes kami jeung di nikah urang. mungkin Allah tetep berkah yah nikah kawas anjeunna geus dipigawé dina Allah ours ngaberkahan

  24. Addis Hunterwalon

    Hatur nuhun pikeun kasaksian Anjeun, Abdi tiasa nyaritakeun maneh ku sababaraha cara. Abdi kudu ngaku yen kuring bajoang poean kalawan “gaduh roh hipu tur sepi” bagian tina marrige..Like Anjeun, Kuring éta sarta tetep keur pisan disetir na independant , sarta acknowledging salaki kuring salaku kapala rumah tangga sarta ngirimkeun ka pamanggih na (sanajan kuring dont satuju) mangrupa tantangan pangbadagna kuring salaku pamajikan nu ngora. Kuring menta ka Allah unggal dintenna pikeun mantuan kuring hina sorangan sarta submitt mun salaki kuring di unggal jalan. Hatur nuhun pikeun babagi.

  25. Cy Hudsonwalon

    Anjeun guys anu sapertos hiji berkah luar biasa ka mukmin ngora! Abdi bogoh dua blog ieu jeung hatur PANGERAN pikeun sakabéh anjeunna geus spoke mun kuring liwat anjeun dua!

  26. Jennifer Ann Sellerwalon

    21 taun, na kuring ngarasa kawas nu nuju ngajéntrékeun kuring. Pasti kudu nu Sindrom Superwoman. Hatur nuhun pisan kanggo kasaksian mereun Anjeun, méré kuring harepan :)

  27. Pulemolisewalon

    thnx alot Trip sarta Jessica,loba sawawa nid 2 tingali dis,i m sabenerna wanti ku anjeun guys,I luv HW ur sisi ngalengkepan,-Lalampahan patepung wanoja godly sarta Jessica patepung hiji lalaki godly,Wah!(dats naha u kagungan 2 neangan nikah,ngabarakatak!) nd kami thnk Alloh 4 u guys,u hv ditémbongkeun dat u bisa b sawawa jawab dina sawawa ngora umur wen di hiji umur heubeul cant evn ngatur hiji fraksi wat u r ngalakonan,badag-up 2 di,nd mungkin Allah teruskeun 2 bles nikah ur beuki loba mibanda unggal dinten DT asalna

  28. Simon paul ----- ukwalon

    Hatur u jadi loba Jessica keur dorongan sapertos apowerful .Am 21 tapi abdi alwalys hartosna tumuwuh panginten difokuskeun hubungan hiji .Sorry nyusahkeun maneh, Teu bobogohan batur dina hubungan Kristen meanyou kudu nikah yén pisan jalma , sanajan manehna geus ngagaduhan sagala sauyunan dina ur pilari for..n Anjeun dont wanna person..cos Hurt manehna ekspektasi uto jadi hubby dirina …Kumaha u bakal nanganan bencana kitu?????thxx.

  29. Kailawalon

    Kuring nyaho ieu ditulis awhile tukang jeung kuring tungtungna ngagaduhan kasempetan maca eta. tapi, Kuring nebak ieu mangrupa waktu nu hadé pikeun kuring maca eta. Sigana kawas Alloh ngajaga putting hal saeutik sabudeureun mun ngawartosan éta waktu pikeun nyimpen anjeunna deui kana hal. Sarta ngarasa henteu ngan hubungan kuring jeung kabogoh kuring geus naon urang perlu Anjeunna deui di dinya, tapi ieu nunjukeun yen Anjeunna bisa mantuan hirup mulus kaluar.

    Kuring ogé kapanggih eta metot nu Kuring pernah panginten mindset kuring salaku Sindrom Superwomen, tapi pasti bisa bisa disebutkeun Abdi peryogi mantuan dipake dina milik. Éta kumaha kabogoh kuring ngajelaskeun kuring nalika kuring coba nyandak on teuing naha éta jadi emotionally atanapi dianggo wijaksana.

  30. Coltonwalon

    Hey Trip! Kuring maca duanana blog ieu, sarta aranjeunna (sapanjang jeung ikhtiar godly kulawarga jeung babaturan) geus immensely mantuan ka abdi dina sababaraha bulan kaliwat. Kuring geus patepung gadis anu kuring terang Alloh boga keur kuring mun nikah, sarta kami nuju ngan ngantosan on timing na. Ieu rada mungkin yen urang bakal mungkas nepi rabi malah saméméh anjeun, atawa sahanteuna ku lajeng!

    Naon nasihat Rék masihan ka batur anu aya dina unggal jalan séjén siap nikah, iwal kamampuhan pikeun nyadiakeun imah (kusabab attending kuliah)?

    hatur nuhun pisan!

  31. Nadenewalon

    Ieu geulis. moal bisa nganyatakeun sabaraha kuring diperlukeun ieu :'). Alloh sabenerna satia!

  32. Femiwalon

    Hatur nuhun sharing Jessica. ieu geus pasti robah kuring nempo dina dating; teu awaken cinta sateuacan waktos na. dope!