за 2014 година

Визија

Изграден да се фали постои за да комуницира солидна библиската вистина на еден млад, мултикултурна публика во ангажирање и моќни начини. Предводени од патување Ли, автор, наставник, и хип-хоп артист, Изграден да се фали има за цел да им овозможат и да ги поттикне движење на Христос-следбеници, кои се без трошка срам да се пофали на својот Господ.

Пат Ли

Пат Ли е автор, наставник, хип-хоп артист, и лидер на мислата. Свештеник во Атланта, тој редовно го проповеда, и предава на Кристијан конференции и настани, и ја врши својата музика за илјадници слушатели низ целиот свет.

Во својата прва книга, Добар живот, Lee points to the abundant life available only in Christ – a life beyond anything the world can offer. His second book, Пораст, повици на помладата генерација да не се чека да го следат Бог, но да се нагоре и живеам сега.

Како хип-хоп артист на, музика Ли доби позитивна критика, додека дојдеме голем и расте публика. Тој освои Ѕвездената награда и беше номиниран за неколку награди Dove. последните три албуми дебитираше #1 на билборд Евангелието, и неговите најнови албум, Пораст, дебитираше на #2 на билборд Рап и #16 на Билборд 200.

најдлабока желба патување во неговото пишување, настава, и вршење е да објавам дека добрината и слава на Исус Христос.

Да книга Пат Ли да учат, проповеда, или вршење на вашиот настан, контакт вМЕ.

партнери

Како министерство посветени на комуникацијата безвременски Евангелието во нови и креативни начини, Изграден да се фали е благодарен за нашите верни партнери во службата, кои се движат по целиот пат од рекорд компанија на локалната црква. Ние ве охрабруваме да дознаете повеќе за начините на овие партнери во министерството се фали на својот Господ.

партнер-еден партнер и две партнер и три партнер и четири партнер и пет партнер и шест