посвојување посвојување посвојување посвојување посвојување посвојување посвојување посвојување посвојување посвојување посвојување посвојување посвојување посвојување

Кој сум јас? Pt. 2: усвоена

Видеото е од конференцијата Ученик Сега во Batesville, ГОСПОЃИЦА. Те молам прости на видео и аудио квалитет

Вовед

Последниот пат положи некои фондации во нашата дискусија за идентитетот. Ние разговаравме за тоа што го прави идентитет важно; главно, дека ако ние не знаеме кои сме, ние нема да знаеме како ние би требало да се живее. И тогаш ние разговаравме за тоа како ние сме убаво направени, но скршени. И бидејќи на нашите скршеност ние сме одвоени од Бог и во потребата од Спасител.

Ова утро ние ќе разговараат за еден од прекрасните вистини за да бидат зачувани од страна на Бог, кој е донесување. Во овој момент, иако, дискусијата на идентитетот смени малку. Сите нешта кои ние разговаравме за минатата night- дека ние сме направени од страна на Бог, познат од страна на Бог, скршени, и сиромашните, се однесува и на сите што живееле на Земјата. Она во што се случува да се зборува за сега се нешта кои се важи и за оние кои се во Христа. Ние сме сега зборува за тоа како се менува нашиот идентитет кога ќе станат христијани

Неодамна прочитав биографијата на Стив Џобс, основач и визионер зад Apple, најголемата компанија во светот. Тоа беше навистина интересно да се прочита, бидејќи тој бил гениј…