Зборови Зборови Зборови Зборови Зборови Зборови Зборови Зборови Зборови Зборови Зборови Зборови Зборови Зборови

Важноста на зборови

Зборовите се важни. Ние ги користиме зборови комуникација со пријателите и семејството. Ние ги користиме нашите зборови за водење бизнис. Се користи зборовите за да се стави песни заедно и да заработат за живот. Ние ги користиме зборови за дисциплинирање на децата. Политичарите ги користи зборовите за да ви убедат дека тие се најдобриот кандидат за работното место. Зборовите се огромен дел од секој аспект на нашиот живот. Имам нов син. Тоа е тешко да живеете со лице седум недели, главно, бидејќи тие не можат да зборуваат. Па понекогаш сакам да му помогне, но не знам како, бидејќи тој не може да комуницира со зборови уште. Тешко е да се замисли светот без зборови.

Просечен човек вели дека за 16,000 зборови на ден. Тоа е 112,000 зборовите секоја недела. Тоа е повеќе од пет милиони зборови, секоја година. Ние ги користиме зборови. Многу.

И нешто што има многу почнува да се потценети. Вредноста на нешто се менува врз основа на колку од тоа постои. Кога постојат 100 колачиња на маса по услуга може да зборуваме за некое време. Но, кога постојат само неколку колачиња, тие се чини драгоцено. Најверојатно ќе дојде таму и ако се добие еден во време, дека…