Millennials lan rekonsiliasi rasis

Iki Trip kang Dhiskusi saka Summit ERLC ing Injil lan rekonsiliasi rasis. Ngisor iki naskah saka pesen sing.

Sore iki, Aku wis takon kanggo ngomongake babagan Millennials lan rekonsiliasi rasis. Lan aku aran kang ndarbeni hak istimewa kanggo ngadeg kene lan ngawula minangka bagean saka gaweyan sange menyang manunggal ing pasamuan Allah.

Dadi rapper, Aku wis dadi bagéan saka akèh konser liwat taun karo persil saka Millennials lan wong kabeh kisaran umur. Lan aku wis ndeleng sing music tenan wis cara wong unifying. Ana sawetara konser kono mung siji demografi wong: Mungkin iku kabeh Ibu bal-balan lan cah anom suburban putih, utawa kabeh College kutha, utawa kabeh pandhita baptis kidul nganggo khakis (Sehat-sehat, Mungkin ora sing pungkasan). Nanging ana uga akeh kono kabeh jinis wong- enom lan lawas, ireng lan putih, lan akeh kelompok liyane. Lan wong sing mirsani asring gumun ing bhinéka ing, lan aku iku bab tenan apik uga.

Nalika aku mikir sing kelangan lan apik, Aku ora mikir iku minangka nyengsemaken minangka sawetara wis metu dadi. Saben dina ana…

Carane We Gunakake Gifts Kita Allah?

Wangsit Brief saka Advance College Konferensi ing Raleigh, NC. You can read the manuscript below:

Aku pengin ngomong karo kowé sedhela banget bab nggunakake peparingé kita kanggo kamulyaning Gusti Yesus.

Wis tau krungu bocah takon? Padha duwe penasaran sange sing misale jek duwe ora mburi. Sing pitakonan gaib “kok” bisa nyambung ing kanggo jam lan jam. Aku duwe kanca sing paling dicekel bocah ana ing tataran iki sapunika. Inggih misale jek sing ana bocah cilik ing nyawa kawula sing seneng takon apa, nanging iku ora babagan pitakonan abstrak, iku bab saben dinten.

Aku ora gampang banget motivasi. Ana sawetara wong sing alami mimpin, lan kasunyatan sing soko perlu njaluk rampung motivasi cukup kanggo wong-wong mau. Bojoku iku salah siji saka wong-wong; Aku ora.

Supaya kanggo kula kanggo njaluk apa-apa wis, Aku kudu pangertèn sing aku mengkono soko grand. "Nanging yen aku njupuk Trash metu, bakal wong Trash njaluk disimpen?"Aku wong Gambar amba, lan aku arang digambar kanggo rincian utawa tugas siluman. Sayange, rincian lan tugas siluman sing mayoritas urip nyata. This is probably why I struggled

Ora iku Matter yen Gusti Yesus Rose?

Inggih wonten ing sacelak kita wektu sing saka taun. Salah siji saka loro kaping akeh kita menyang gereja ibu kita, utawa sijine ing setelan easter becik lan sirah kanggo bangunan gereja toko. Aku ngerti sawetara awakmu wis duwe setelan Paskah lan sugih ngangkat metu.

Iku misale jek everybody nemu njupuk bagéyan ing perayaan. Natal lan Paskah sing kaping menarik saka taun nalika malah wong sing biasane ora Care bab Gusti Yésus melu sawetara cara. Ana endhog Paskah lan Candy easter for sale nang endi wae. Ana program easter, lan parades. Paskah njupuk liwat dicokot sethitik, sanadyan akeh ora pracaya ing crita easter.

Iku ora ngagetne sanadyan amarga Paskah lan Natal wis dadi acara budaya. Padha wis nguripake menyang luwih saka preian sethitik nasional, reunions kulawarga, lan kesempatan kanggo pengecer nggawe dhuwit liyane. mesthi, sing pracaya ing lair lan pati Sang Kristus ngrameke sing, nanging iku ora dibutuhake.

Aku elinga akeh munggah kulawarga bakal menyang kabeh metu kanggo easter. We ngene menyang mall minggu sadurunge lan njupuk gambar karo wiwik Paskah. Aku wong mikir sing creepiest kabeh mascots liburan. A gigantic…

Aku Kangen Aku? pt. 2: diadopsi

video iki asal saka konferensi Disciple Saiki ing Batesville, MS. Mangga ngapunten video lan kualitas audio

Intro

Paling wektu kita glethakaken sawetara dhasar ing diskusi kita bab identitas. We ngedika bab ingkang damel identitas penting; utamané yèn kita ora ngerti sing kita, kita ora bakal ngerti carane kita lagi mestine kanggo manggon. Lan banjur kita ngedika bab carane kita lagi apik digawe, nanging bejat. Lan amarga saka brokenness kita lagi dipisahake saka Gusti Allah lan mbetahaken Juruwilujeng a.

Esuk iki mau aku lagi arep ngrembug siji sing bener ayu bab kang disimpen dening Gusti Allah, kang Adoption. Ing jalur iki sanadyan, diskusi saka identitas shifts dicokot sethitik. Kabeh iku kita ngedika babagan night- pungkasan sing kita lagi digawe dening Allah, dikenal dening Gusti Allah, broken, lan mlarat-bener saka everybody ing bumi. Sing kita lagi arep kanggo pirembagan bab saiki iku sing bener wong-wong sing ana ing Sang Kristus. We lagi saiki ngomong bab carane ngganti identitas kita nalika kita dadi Kristen

Bubar aku maca biografi Steve Jobs, pangadeg lan visionary konco Apple, perusahaan paling gedhe ing donya. It was really interesting to read because he was a genius

Aku Kangen Aku? Part 1: Beautiful Nanging Broken

video iki asal saka konferensi Disciple Saiki ing Batesville, MS. Mangga ngapunten video lan kualitas audio

akhir minggu iki aku lagi arep kanggo pirembagan bab identitas. Sing apa pemimpin takon kula kanggo pirembagan bab, nanging apa padha ora ngerti sing iki wis soko sing wis ing atiku lan aku wis mikir bab. Aku wis ngedika babagan karo grup muda ing pasamuan ing D.C. cukup sing dicokot.

Supaya apa wis identitas wis ing atiku? Apa aku mikir iku penting kanggo ngerti sing sing? Amarga yen ora ngerti sing sing, sampeyan ora ngerti carane lagi mestine kanggo manggon.

Mikir bab Bourne Identity. wong iki wakes munggah ing prau lan ora ngerti sing iku. Panjenenganipun ketemu pitunjuk lan dadi kanggo Swiss. Panjenenganipun nemu ing perang lan nyadari kang dilatih ing pertempuran. ora bakal sing dadi edan yen acak ketemu metu sing wis skills ninja rahasia? Kanggo ngaso film kang ing lelampahan kanggo nemokake sing iku. Panjenenganipun saged iku iya malah ora ngerti bab. Nanging yen ora ngerti, he won’t be able to live as

Bisa Xians Have Fun?

Ora dadi Kristen tegese mburi fun sandi? Sing Pitakonan menarik lan Aku sing siji sing padha takon. Ana gambar tartamtu Kristen sing asring dicet. Nalika wong mikir Kristen padha mikir bab kang beda. Sawetara anggitan njerit Gusti TV, wong mikir wong putih ing setelan utawa mbah ireng lawas ing kupluk pasamuwan amba. Sawetara anggitan konservatif politik utawa wong-wong sing ora seneng ilmu. Nanging banget sawetara wong mikir Kristen lan mikir: hey, sing bakal dadi bab fun apa! Dadi Kristen ora koyone fun kanggo wong.

Kristen wis nandang gerah reputasi minangka killjoy a. Iku soko kanggo wong boring lan wong lawas. Salah rapper ing lagu ngandika, "Yen sampeyan wedi, banjur pindhah menyang gereja. "gréja Ketoke Kristen sing kanggo isinan, punks wedi. Wong mikir dadi Kristen tegese sampeyan kudu nyandhang cocog lan ageman dawa, lan ngrungokake musik Kristen ala, lan mungkasi kang kelangan. Kaping kabeh, sawetara awakmu sing ora kelangan ing Panggonan pisanan, nanging sing crita liyane.

Aku mung mirsani Interview Ja Rule iki wingi. Wong iki ngomong bab pengalaman karo pasamuwan-pasamuwan. In his experience churches always said come as you

Speech Proud lan Kamulyan Allah

Pambuka

Aku dicekel bocah. One of the reasons I love kids is because they show us ourselves. They’re like little mirrors. Ayo kula pitutur marang kowe apa tegese. Kids duwe cantik akeh kabeh masalah sing padha kita duwe, nanging masalah sing mung kathah luwih ketok amarga padha ora ngerti carane kanggo ndhelikake mau durung. Iki tenan cetha nalika dicekel bocah iku lagi ora mestine kanggo apa.

Apa kowe tau ndeleng bocah tutul soko lagi ora mestine kanggo tutul? They’ll look around to see if you’re looking. Padha ora Care yen bocah liyane wis looking; padha ora pengin wong diwasa utawa tuwane kanggo ndeleng. Apa padha nglakoni apa, sanadyan? Because they know you’re in charge, lan padha ora arep kanggo mangerteni amarga padha ngerti sampeyan siji padha kudu nampa kanggo.

Adults are the same way. Often we’re OK with doing things we’re not supposed to do, anggere wong kita kudu nampa kanggo ora mangerteni. Sampeyan lagi bungah kanggo nelpon nganti sampeyan ndeleng pulisi ahead. Mungkin kita lagi bungah kanggo ninggalake karya awal anggere boss kita ora mangerteni. Maybe some of us cheat on tests as long as the professor doesn’t catch

kutbah Kristus, Tampilake wong Glory

video lan naskah iki asal saka Session Umum Trip ing Warisan Konferensi 2013.

Pambuka

Ing tema konferensi iki Soli Deo Gloria, utawa Gusti Allah piyambak. Sing tema gedhe. Lan kita pengin perspektif sing - sing kaluhurané kabèh ing Universe belongs kanggo Gusti Allah piyambak, kanggo ngandhani saben bab siji kita apa. Sajrone wektu bengi, Aku pengin mikir bab carane sing informs evangelism kita.

Mulangi wong-wong bab Gusti Yesus misale jek dadi siji sing iku sing kabeh kita ngerti kita kedah, durung kabeh kita aran guilty babagan ora mengkono cukup. Aku bener to? Aku piyambak ing? Malah mung iki minggu kepungkur, Aku iki kroso didakwo amarga hubungan Aku wiwit mbangun karo salah siji tangga tepalih kawula wis jenis miwiti kanggo tiba mati. Aku wis ora minangka disengojo dadi penggawéanku babagan bangunan ing sesambetan sing, lan terus kanggo nyoba marang wong bab Gusti Yésus. Lan misale jek kaya aku aran cara iki asring. Pitakonan aku arep takon kok? Apa perspektif jantung perlu tetep? Aku kudu atine kanggo gawe anyar. I have to remember why I’m

Apa Good Life?

Yen ana apa genre musik sing tansah ngomong babagan lan ngoyak-oyak wong urip apik, iku hip-hop. Aku hip-hop. Aku tresna marang hip-hop kanggo kabeh gesang. Wonten ingkang namung bab nyoraki, lan puisi, lan energi sing tansah digambar kula ing. Nalika aku ana bocah enom, nalika Aku ora ing kelas utawa turu - utawa turu ing kelas - aku iki dirungokake rapper favorit. Aku digunakake kanggo nyumerepi ing saben tembung sing, sarta akèh ngomong. Aku ngerti paling rapper ora nyoba dadi guru, nanging sing ora ateges aku iki ora learning. Aku mirengke rapet menyang gagasan bab urip apik - lan aku disenengi aku krungu.

Aku songs favorit kaya "Money Apa ora bab sing,"Lan aku iki dirungokake album karo judhul kaya" sugih utawa Die Nyoba. "Dadi tenan ora ngageti sing uga wartawan ing urip apik iki gadhah dompet supaya diiseni sing ora malah cedhak. Iku ora kabeh babagan dhuwit, sanadyan. Aku sinau bab hedonism, jinis sembrono, materialisme, irresponsibility, kesed, obatan, and getting respect – all as pieces to the puzzle that is the

Kabeh We Need iku ing Allah

Minangka sawetara sampeyan ngerti, Aku bapa anyar. anakku, Q, lawas limang wulan. Lan kang meh tansah seneng, kajaba nalika kita sijine wong ing crib kanggo turu. Panjenenganipun langsung kélangan atine. Panjenenganipun akeh mikiraken kita wis nilar marang naha kanggo awake marang kabeh kangelan watara wong, kayata tiredness lan perlu popok diganti.

Nanging siji dina kang ditemokaké ing kabungahan ngisep ing tangané. Iku bab poto-gak oleh pisan sampun pikir metu. Lan nalika nempatno tangan kang tutuk - lan wong pancene shoves ing ana - kang lali bab sakathahing karibedanipun. Iku ora bener ngganti kasunyatan sing kita ngiwa wong piyambak ing kamar, nanging tangan ndadekake wong lali babagan.

Inggih, Aku ngerti sing everybody dina iki wis masalah ageng saka turu piyambak ing kamar. We duwe masalah dhuwit, masalah marriage, masalah kesehatan, lan ing. Lan padha anakku, kita kadang katon kanggo cara kanggo ngrampungake karo masalah kita. Aku ora pengin aran sing pain lan kahanan kang ora ngepenakke. Supaya kita nguripake kanggo kang nggawe kita lali babagan. Nanging iku cara paling apik kanggo menehi hasil karo? Bandjor?

pancen…

Pentinge Liyane

Liyane sing penting. Kita nggunakake tembung kanca kita lan kulawarga. Kita nggunakake tembung kita tumindak bisnis. Nganggo tembung sijine songs bebarengan lan nggawe urip. Kita nggunakake tembung Disiplin anak kita. Politikus nggunakake tembung kanggo gawe uwong yakin sing lagi calon paling apik kanggo proyek. Liyane sing bagean ageng saben aspek gesang kita. Aku duwe anak anyar. Iku hard kanggo manggon karo wong umur pitung minggu, utamané amarga padha ora bisa diajak. Dadi kadang aku pengin bantuan wong nanging ora ngerti carane amarga ora bisa komunikasi karo tembung durung. Iku hard kanggo mbayangno donya tanpa tembung.

Wong rata-rata ngandika bab 16,000 tembung dina. sing 112,000 tembung saben minggu. Sing liwat limang yuta words saben taun. Kita nggunakake tembung. Akeh.

Lan apa-apa sing ana akèh wiwit bakal undervalued. Ing Nilai saka soko owah adhedhasar pinten mau ana. Nalika ana 100 cookie ing Tabel sawise layanan sing bisa tetep ngomong kanggo nalika. Nanging nalika ana mung sawetara cookie, padha koyone larang regane. Sampeyan mbokmenawa bakal Rush liwat ana lan yen sampeyan njaluk siji ing wektu, sing…

The New prajanjian

Aku music kanggo urip. Lan minangka akeh sing uga ngerti, jenis music aku iku dicokot sethitik beda saka lagu sing krungu ing layanan CHBC. Ana bab hip hop sing wis beda saka aliran saka music. Siji bab sing ora unik kanggo hip hop, nanging luwih umum Remix.

Apa biasane mengkono karo remix yoiku njupuk lagu sing wis digawe lan sampeyan remix iku. Sampeyan tetep sawetara unsur saka asli, nanging uga ngganti sawetara iku kanggo nyelehake muter anyar ing. Supaya sampeyan bisa nambah lyrics anyar, utawa ngalahake anyar, utawa mung pendekatan beda kanggo bab sing padha. Nanging siji saka gol iku kanggo menehi pamiyarsa soko anyar lan malah nambah ing lagu.

Inggih ing Prejanjian Anyar, kang wuwus teks kita bengi, meh kaya remix a. Aku ngomong sing amarga Gusti Allah janjinipun nggawe prajanjian anyar karo para wong, nanging kabeh babagan iku ora anyar. karakter kang wis ora diganti, prajanjinipun ora ngganti, maksud sakabèhé ora ngganti. But there are some things about this covenant that

The Perfect Anger Allah

Aku arep miwiti maca sawetara kuotasi. Dadi mung krungu lan mikir bab apa utawa ora setuju karo apa ngandika.

"Anger semayam mung ing pangkone wong bodho." - Albert Einstein

"Anger punika Madness short." - Horace

"Apa wae wis dipunwiwiti ing nesu ends ing kawirangan." - Benjamin Franklin

"Aja apa [metu saka murka], sing bakal nglakoni kabeh salah. " - paraphrase

Anger ora siji sing sipat karakter kita biasane kepéngin. ora ana siji seneng nesu. Anger ndadékaké kanggo bitterness lan nyimpen dendam. Anger ndadékaké kanggo pancasan ala. Anger kadhangkala malah ndadékaké kanggo panganiaya. Wong biasane ora pengin dadi watara wong sing uga fly mati nangani ing sembarang wektu. Iku misale jek sing dicokot boten stabil.

Nanging ing kene pitakonan: Panjenengan Gusti Allah duka njaluk? Ana apa-apa sing bisa nggawe Allah saka mad Semesta nggodhok? Wah aku mikir teks kita sore iki bakal alamat pitakonan sing.

latar mburi

Sampeyan ora kudu nguripake karo kula. ing Pangentasan 17, wong Israel nyoba Gusti Allah tumindak kaya wong ora bisa dipercaya Panjenenganipun. Sawise kabeh Panjenenganipun rampung kanggo wong-wong mau, nggawe wong wong, ngirimke saka perbudakan, nyediakake kanggo wong-wong mau lan ing, padha isih ora dipercaya Panjenenganipun. So they fight with

Gusti saka Dhemit

Aku pengin miwiti mikir bab crita. Wiwit awal wektu wis ana tema umum tartamtu sing mbukak liwat crita kita. We kudu crita katresnan, komedi, lan tragedi - utawa dicampur saka kabeh sing ing siji dikenal minangka komedi romantis. Nanging tengen kabeh sing jinis film, ana rong tema sing meh tansah nuduhake munggah: apik lan ala.

Mikir bab film favorit. ing Braveheart, Skotlandia lan William Wallace apik, nalika Inggris lan King Edward ala. Ing Chronicles of Narnia dicekel bocah lan Aslan apik, lan Penyihir apik. Malah ing film Disney, iki bener. ing Aladdin, Aladdin lan genie sing apik, nanging Jafar apik. Aja tumindak kaya sampeyan ora ngerti bab Aladdin.

Sampeyan bisa tansah pengin sisih apik kanggo menang lan paling wektu padha ngatur.

Dadi nalika kita miwiti kanggo pirembagan bab Gusti Yesus lan nalika kita miwiti kanggo pirembagan bab Gusti Allah kadang mikir ing kategori padha. Padha mikir jagad minangka perang kosmik antarane Gusti Allah lan Iblis. Lan kaya kabeh crita-crita favorit kita, kita lagi mengantisipasi mburi kanggo ndeleng sing menang. Is Jesus just an

The Tike Yesus

Ana sawetara bab sing nglakoake nganti kasih sayang ing atiku kanggo Gusti Yesus kaya krungu Kristen anyar - utawa Kristen - nggawe profesi umum saka iman liwat baptis. Aku saka sawetara saka kanca, sanadyan, sing padha account Kristen anyar lan padha sethitik bingung bab apa sing temenan. Padha krungu News Good sing they've wis digawe jalmo anyar, sing padha duwe ati anyar, sing padha wis sakabeheng lan sabdho. Lan padha mikir iki tegese padha ora maneh perjuangan utawa pasuryan panggodha. Nanging sapa bae who's dadi Kristen kanggo minggu bisa ngomong that's ora bener. Pitakonan iku ora apa kita bakal ngadhepi panggodha. Pitakonan iku, carane kita bakal nanggapi kanggo nggodha?

Aku maca Kutipan minggu iki sing ngandika, "Kabeh wong sing digodha. Ana wong sing urip sing ora bisa bejat mudhun, kasedhiya iku nggodha tengen, sijine ing titik tengen. "Apa iki statement bener? Wis ana tau dadi wong sing bisa nolak malah godaan sing paling uga diselehake? Inggih, let's nguripake kanggo Lukas 4:1-2:

Gusti Yesus, kapenuhan ing Roh Suci, returned from the Jordan and was led by the Spirit in the

mimpin

Ana sawetara wong sing pinter iku tartamtu. Ana pemain basket sing main ing Liga kanggo taun lan taun lan padha rampung Careers sugih lan seneng. Karepé wong-wong kanggo muter game padha tresna lan padha wanted kanggo nggawe karir mengkono iku. Padha lan padha lagi apik. Banjur ana wong, kaya Michael Jordan.

Michael Jordan ana luwih saka apik. Panjenenganipun gedhe - akeh argue, paling. Michael Jordan ora isi karo mung muter game lan nggawe karir. Mike wanted dadi luwih saka everybody. Panjenengané ora isi karo nggawe, wanted kanggo dadi apik. Dadi kang manggon ing gedung olahraga luwih saka everyone lan piyambakipun nyambut damel harder saka everyone. Lan kabeh iki amarga dheweke rumiyin mimpin dening sing kepinginan kanggo ngalahake sampeyan. Sampeyan weruh iki ing bale kang wicara fame. Panjenenganipun isih nantang Folks lan alam competitive kang metu kaya tau sadurunge. Panjenengané mimpin.

Sampeyan uga bisa pirembagan bab seni kaya Lil Wayne. Ana sawetara rapper sing mung pengin dadi misuwur lan nggawe dhuwit. Ora Lil Wayne. He wants to be the greatest of