Millennials dhe Pajtimi Racial

Kjo është të flasim udhëtim nga e Samitit ERLC mbi Ungjillin dhe Pajtimin Racor. Më poshtë është dorëshkrimi nga ai mesazh.

Këtë mbrëmje, Unë kam qenë i pyetur për të folur për millennials dhe pajtimit racor. Dhe ndihem i privilegjuar që të qëndrojë këtu dhe të shërbejnë si pjesë e kësaj përpjekjeje të mahnitshme në drejtim të unitetit në kishën e Perëndisë.

Si një rapper, Unë kam qenë pjesë e shumë koncerte gjatë viteve me shumë millennials dhe njerëz të të gjitha grupmoshave. Dhe unë kam parë se muzika me të vërtetë ka një mënyrë për njerëzit unifikuese. Ka disa koncerte ku ka vetëm një demografike të njerëzve: ndoshta kjo është e gjitha moms futbollit dhe adoleshentët bardhë periferike, ose të gjithë studentët kolegj urbane, ose të gjitha pastorë Baptist Jugor veshur khakis (mirë, ndoshta jo se i fundit). Por ka edhe shumë ku ka të gjitha llojet e njerëz- rinj dhe të vjetër, e zeze dhe e bardhe, dhe shumë grupe të tjera. Dhe njerëzit që ndjekin shpesh mrekulli në diversitetin, dhe unë mendoj se është një gjë me të vërtetë e mirë, si dhe.

Ndërsa unë mendoj se kjo është e ftohtë dhe e mrekullueshme, Unë nuk mendoj se është aq mbresëlënëse sa disa e bëjnë atë të jetë. Çdo ditë ka…

Si mund Ne Përdor Dhuratat tona për Perëndinë?

Ky është një mesazh të shkurtër nga Konferenca Advance College në Raleigh, NC. Ju mund të lexoni më poshtë dorëshkrimin:

Unë dua të flas me ju shkurtimisht në lidhje me përdorimin dhuratat tona për lavdinë e Jezusit.

Fëmijët A keni dëgjuar ndonjëherë të bëni pyetje? Ata kanë një kuriozitet të mahnitshme që duket se nuk kanë fund. Kjo pyetje magjike “pse” mund të vazhdojë për orë të tëra. Unë kam miq të cilët është që fëmijët janë në këtë fazë të drejtë tani. E pra duket se ka një fëmijë të vogël në shpirtin tim që i pëlqen për të pyetur se pse, por kjo nuk është në lidhje me çështjet abstrakte, kjo është në lidhje me gjërat e përditshme.

Unë nuk jam i motivuar shumë lehtë. Ka disa njerëz të cilët janë të shtyrë të natyrshme, dhe fakti që ka nevojë për diçka për të bërë është motivimi e mjaftueshme për ta. Gruaja ime është një nga ata njerëz; une nuk jam.

Në mënyrë që për mua për të marrë ndonjë gjë bërë, Unë kam nevojë për kuptim që unë jam duke bërë diçka të madhe. "Por në qoftë se unë të marrë këtë plehra jashtë, do njeri plehra të shpëtohet?"Unë jam një djalë i madh picture, dhe unë jam tërhequr rrallë për detaje apo detyrat e lodhshme. për fat të keq, të dhënat dhe detyrat e lodhshme janë pjesa më e madhe e jetës së vërtetë. Kjo është ndoshta arsyeja pse kam luftuar…

A ka rëndësi nëse Jezu Rose?

E pra ne jemi rreth asaj kohe të vitit. Një nga dy herë shumë prej nesh shkojnë në kishë e nënës sonë, ose të vënë në një kostum të bukur Pashkëve dhe koka në një ndërtesë kishe aty pranë. Unë e di se disa nga y'all tashmë kanë kostum tuaj easter dhe veshje zgjedhur nga.

Duket se të gjithë merr merr pjesë në festimet. Krishtlindjet dhe Pashkët janë ato kohë interesante të vitit, kur edhe njerëzit të cilët zakonisht nuk kujdesen për Jezusin të përfshihen në një farë mënyre. Nuk janë vezë të Pashkëve dhe karamele Pashkëve për shitje kudo. Ka programe Pashkëve, dhe parada. Easter merr pak, edhe pse shumë prej tyre nuk besojnë në histori Pashkëve.

Kjo nuk është për t'u habitur, sepse edhe pse Pashkët dhe Krishtlindjet janë bërë ngjarje kulturore. Ata kanë kthyer në pak më shumë se festat kombëtare, ribashkim familjar, dhe mundësitë për shitësit për të bërë disa para më shumë. Sigurisht, ata që besojnë në lindjen dhe vdekjen e Krishtit festuar se, por kjo nuk është e nevojshme.

Mbaj mend duke u rritur familjen time do të shkojnë të gjithë jashtë për Pashkë. Ne do të shkojnë në qendër javë më parë dhe për të marrë foto me lepur Pashkëve. Unë personalisht mendoj se është creepiest të gjitha maskota e pushimeve. Një gjigant…

Kush jam unë? pt. 2: i adoptuar

Kjo video është nga një konferencë Disciple Now në Batesville, ZNJ. Falja video dhe kualitetit audio

Intro

Herën e fundit kemi hedhur disa baza në diskutimin tonë në lidhje me identitetin. Ne biseduam në lidhje me atë që bën identitetin e rëndësishme; kryesisht se në qoftë se ne nuk e dimë kush jemi, ne nuk do të dinë se si ne jemi duke menduar për të jetuar. Dhe pastaj kemi biseduar për mënyrën se si ne jemi duke bërë të bukur, por thyer. Dhe për shkak të hallet tona ne jemi të ndarë nga Perëndia dhe ka nevojë për një Shpëtimtar.

Këtë mëngjes ne jemi duke shkuar për të diskutuar një nga të vërtetat e bukur në lidhje me duke u ruajtur nga Perëndia, e cila është miratimi. Në këtë pikë edhe pse, diskutimi i identitetit të zhvendoset pak. Të gjitha gjërat që ne folëm night- fundit që ne jemi duke bërë nga Perëndia, njohur nga Perëndia, i thyer, dhe nevojtarin, janë të vërteta të gjithë në Tokë. Gjërat që ne jemi duke shkuar për të folur për tani janë gjërat që janë të vërteta prej atyre që janë në Krishtin. Ne jemi tani duke folur për mënyrën se si ndryshon identitetin tonë, kur ne bëhemi të krishterë

Kohët e fundit kam lexuar një biografi të Steve Jobs, themelues dhe vizionar prapa Apple, kompania më e madhe në botë. Ajo ishte me të vërtetë interesante për të lexuar, sepse ai ishte një gjeni…

Kush jam unë? pjesë 1: Beautiful Por Broken

Kjo video është nga një konferencë Disciple Now në Batesville, ZNJ. Falja video dhe kualitetit audio

Këtë fundjavë ne do të flasim për identitetin. Kjo është ajo që udhëheqësit tuaj më pyeti për të folur për, por ajo që ata nuk e dinë është se ky ishte tashmë diçka që ka qenë në zemrën time dhe unë kam qenë duke menduar në lidhje me. Unë kam biseduar për këtë me grupin e të rinjve në kishën time në D.C. pak a shumë.

Pra, pse ka qenë identiteti në zemrën time? Pse unë mendoj se është aq e rëndësishme të dish se kush je? Sepse në qoftë se ju nuk e dini se kush jeni, ju nuk e dini se si ju jeni duke menduar për të jetuar.

Mendoni për The Bourne Identity. Ky njeri zgjohet në një anije dhe nuk e di se kush është ai. Ai gjen një çelës dhe shkon në Zvicër. Ai merr në një luftë dhe realizon ai është trajnuar në luftime. Nuk do që të jetë i çmendur në qoftë se keni gjetur rastësisht se keni pasur aftësi të fshehtë ninja? Për pjesën tjetër të filmit ai është në një udhëtim për të zbuluar se kush është ai. Ai është i aftë për gjërat që ai nuk e di edhe për. Por në qoftë se ai nuk e di atë, ai nuk do të jetë në gjendje të jetojnë si…

Mund Xians Have Fun?

A u bërë një i krishterë do të thotë fundin e fun tim? Kjo është një pyetje interesante dhe unë mendoj se një të drejtë për të kërkuar. Ka një pamje të caktuar të krishterimit që është pikturuar shpesh. Kur njerëzit të mendojnë për krishterimit ata mendojnë për gjëra të ndryshme. Disa mendojnë ulëritës TV predikues, të tjerët mendojnë djalë të bardhë në një kostum apo gjyshja e vjetër të zezë në një kapelë të madhe të kishës. Disa mendojnë se konservatorët politike apo ata njerëz që nuk e pëlqejnë shkencën. Por shumë pak njerëz mendojnë krishterimin dhe të mendojnë: hej, që do të jetë një gjë e bukur për të bërë! Duke u bërë një i krishterë nuk duket argëtim për njerëzit.

Krishterimi ka marrë një reputacion si një Killjoy. Është diçka për njerëz të mërzitshëm dhe të moshuar. Një rapper në një këngë të thotë, "Nëse ju frikësuar, pastaj shkojnë në kishë. "Kishat duket krishterë janë të turpshëm, punks frikësuar. Njerëzit mendojnë se duke u bërë një i krishterë do të thotë që ju duhet të veshin kostume dhe veshje të gjata, dhe të dëgjoni muzikë të keqe të krishterë, dhe të ndaluar duke qenë të ftohtë. Së pari, disa nga y'all nuk janë të ftohtë në vendin e parë, por kjo është një tjetër histori.

Unë vetëm shikuar këtë intervistë Ja Rule dje. Ai ishte duke folur për përvojat e tij me kishat. Në kishat e tij përvojë gjithmonë tha vijë si ti…

Fjala krenar dhe lavdia e Perëndisë,

Prezantimi

I dua fëmijët. Një nga arsyet që unë dua fëmijët, sepse ata na tregojnë veten. Ata janë si pasqyra të vogla. Më lejoni t'ju them se çfarë dua të them. Fëmijët kanë shumë e shumë të gjitha të njëjtat probleme ne kemi, por këto probleme janë vetëm një shumë më e dukshme për shkak se ata nuk e dinë se si për të fshehur ato ende. Kjo është me të vërtetë e qartë kur fëmijët bëjnë gjëra që nuk janë menduar për të bërë.

A keni parë ndonjëherë një fëmijë diçka prekje ata nuk janë menduar për të prekur? Ata do të shikoni përreth për të parë nëse ju jeni në kërkim. Ata nuk e kujdesit në qoftë se një fëmijë është në kërkim; ata thjesht nuk duan të rritur apo prindërit për të parë. Pse ata e bëjnë këtë, megjithëse? Sepse ata e dinë se ju jeni në krye, dhe ata nuk duan që ju të gjeni, sepse ata e dinë se ju jeni ai që duhet të përgjigjen për.

Të rriturit janë në të njëjtën mënyrë. Shpesh ne jemi në rregull me të duke bërë gjëra që ne nuk jemi duke menduar për të bërë, për sa kohë që personi që duhet të përgjigjen për të nuk ka gjetur. Ju jeni i gatshëm për të shpejtuar derisa ta shohin policët përpara. Ndoshta ne jemi të lumtur për të lënë punën në fillim për sa kohë që shefi ynë nuk ka gjetur. Ndoshta disa prej nesh mashtrojnë në testet për aq kohë sa profesori nuk ka kapur…

e predikojnë Krishtin, Trego Them Glory

Kjo video dhe dorëshkrim është nga mledhja Përgjithshme Trip-së në nivel Konferenca Legacy 2013.

Prezantimi

Tema e kësaj konference është Soli Deo Gloria, ose lavdi të Perëndisë vetëm. Kjo është një temë e madhe. Dhe ne duam se perspektivë - që të gjithë lavdinë në Univers i përket vetëm Zotit, për të informuar çdo gjë të vetme që ne bëjmë. Gjatë kohës sime sonte, Unë dua të mendoj se si që informon ungjillizimin tonë.

Duke u thënë njerëzve për Jezusin duket të jetë një nga ato gjëra që të gjithë ne e dimë që duhet të bëjmë, por të gjithë ne të ndjehen fajtor për të mos bërë mjaft. A kam te drejte? A jam unë vetëm në atë? Edhe vetëm këtë javë të fundit, Unë u ndjenjë dënuar, sepse një marrëdhënie fillova të ndërtuar me një nga fqinjët e mi lloj ka filluar të bie. Unë nuk kam qenë aq i qëllimshëm siç duhet në lidhje me ndërtimin në këtë marrëdhënie, dhe vazhdojnë të përpiqen për të të treguar atë për Jezusin. Dhe kjo duket si unë ndihen në këtë mënyrë shpesh. Pyetja që unë dua të pyes është arsyeja pse? Ajo që perspektiva e zemrës duhet të jetë fikse? Unë kam nevojë për mendjen time për të rinovohet. Unë duhet të mbani mend se pse unë jam i…

Çfarë është Good Life?

Nëse ka ndonjë zhanër të muzikës që është gjithmonë duke folur rreth dhe përpjekje për të kapur pas jetë të mirë, kjo është hip-hop. Unë e dua hip-hop. I kam dashur hip-hop për të gjithë jetën time. Nuk është vetëm diçka në lidhje me bateri, dhe Rhymes, dhe energjia që ka tërhequr gjithmonë mua në. Kur isha adoleshent, kur unë nuk ishte në klasë apo në gjumë - apo në gjumë në klasë - Unë kam qenë duke dëgjuar Rappers mia të preferuara. I përdorur për të ul receptorin e telefonit në fjalën e tyre çdo, dhe ata kishin shumë për të thënë. Unë e di se shumica e Rappers nuk janë duke u përpjekur të jenë mësues, por kjo nuk do të thotë unë nuk isha mësuar. I dëgjonin me vëmendje idetë e tyre për jetë të mirë - dhe unë i pëlqente ajo që kam dëgjuar.

Unë kisha këngë të preferuara si "Paraja nuk është një gjë e,"Dhe unë isha duke dëgjuar albumet me tituj si" Get Rich or Die Trying. "Pra, me të vërtetë nuk është për t'u habitur që ideja ime e jetës së mirë është të paturit e një portofol në mënyrë mbushur që ajo nuk do të edhe më afër. Ajo nuk ishte e gjitha në lidhje me paratë, megjithëse. Kam mësuar në lidhje hedonizmit, seksi i rastësishëm, materializëm, papërgjegjshmëri, përtesë, droga, dhe marrjen e respekt - të gjitha si pjesë të enigmës që është…

Të gjithë ne kemi nevojë është në Perëndinë

Si disa nga ju e dini, Unë jam një baba i ri. Djali im, Q, është pesë muajsh. Dhe ai është pothuajse gjithmonë i lumtur, përveç kur ne kemi vënë atë në grazhd e tij për të fjetur. Ai menjëherë e humb mendjen e tij. Ai seriozisht mendon se ne kemi braktisur atë të qëndroj për veten e tij kundër të gjitha vështirësitë rreth tij, të tilla si lodhje dhe që kanë nevojë pëlhurë me lajle e tij ndryshoi.

Por një ditë ai zbuloi gëzimin e gjiri në gisht. Kjo është një vetë-qetësues gjë që ai e ka motive nga. Dhe kur ai e vë dorën në gojën e tij - dhe ai me të vërtetë shoves atë në atje - ai harron për të gjitha problemet e tij. Kjo në fakt nuk e ndryshon faktin se ne e kemi lënë atë vetëm në dhomën e tij, por dora e bën atë të harrojmë për këtë.

mirë, Unë e di se të gjithë këtu sot ka probleme më të mëdha se sa duke fjetur vetëm në një dhomë. Ne kemi çështje të holla, çështjet e martesës, çështjet e shëndetit, dhe kështu me radhë. Dhe të ngjashme me djalin tim, ne nganjëherë kërkojnë mënyra për të përballuar me problemet tona. Ne nuk duam të ndihen në këtë dhimbje dhe ankth. Pra, ne të kthehet në gjëra që na bëjnë të harrojmë për këtë. Por a është kjo mënyra më e mirë për t'u marrë me të? çmenduri?

absolutisht…

Rëndësia i fjalëve

Fjalët janë të rëndësishme. Ne përdorim fjalë të komunikuar me miqtë tanë dhe familjen. Ne përdorim fjalët tona për të bërë biznes. I përdorur fjalë për të vënë këngë së bashku dhe të bëjë një jetë. Ne përdorim fjalë për të disiplinuar fëmijët tanë. Politikanët përdorin fjalë për të bindur se ata janë kandidati më i mirë për punë. Fjalët janë një pjesë e madhe e çdo aspekt të jetës sonë. Unë kam një djalë new. Është e vështirë për të jetuar me një person shtatë javë të vjetër, kryesisht për shkak se ata nuk mund të flasim. Kështu që nganjëherë unë dua për të ndihmuar atë, por nuk e di se si, sepse ai nuk mund të komunikojnë me fjalë ende. Është e vështirë të imagjinohet një botë pa fjalë.

Personi mesatar thotë rreth 16,000 fjalë në ditë. Kjo është 112,000 fjalë çdo javë. Kjo është më shumë se pesë milionë fjalë çdo vit. Ne përdorim fjalë. Shumë.

Dhe çdo gjë që ka një shumë të fillon të nënvlerësuar. Vlera e diçka ndryshon në bazë të sa nga ajo nuk ka. Kur ka 100 Cookies në një tryezë pas shërbimit që ju mund të mbani duke folur për një kohë. Por, kur ka vetëm disa biskota, ata duket çmuar. Ju ndoshta do të nxitojnë atje dhe në qoftë se ju merrni një të tillë në kohë, që…

Besëlidhja e Re

Unë bëj muzikë për të jetuar. Dhe sa më shumë nga ju të dini, lloji i muzikës që bëj është pak më ndryshe se këngët që mund të dëgjojnë në një shërbim CHBC. Ka shumë gjëra në lidhje me hip hop që e bëjnë të ndryshme se zhanre të tjera të muzikës. Një gjë që nuk është unike për hip hop, por është më e zakonshme është remix.

Çfarë ndodh zakonisht me një remix është të merrni një këngë që ju keni bërë tashmë dhe ju remix atë. Ju mbani disa elemente nga origjinali, por edhe ju të ndryshojë disa gjëra për të vënë një rrotullim të ri mbi të. Kështu që ju mund të shtoni tekst kënge të reja, ose një beat krejt të re, apo vetëm një qasje të ndryshme për të njëjtën gjë. Por një nga qëllimet është që të japë diçka dëgjues të reja dhe madje edhe të përmirësuar në këngë.

Edhe Besëlidhja e Re, i cili flet tona tekst për sonte, është pothuajse si një remix. Unë them se për shkak se Perëndia premton për të bërë një besëlidhje të re me popullin e tij, por çdo gjë në lidhje me të nuk është e re. Karakteri i tij nuk ka ndryshuar, premtimet e tij nuk ka ndryshuar, qëllimi i tij në përgjithësi nuk ka ndryshuar. Por ka disa gjëra në lidhje me këtë besëlidhje,…

Zemërimi i Perëndisë Perfect

Unë dua të fillojë duke lexuar disa citate. Pra, vetëm dëgjuar nga afër dhe mendoni se nëse nuk je dakord me atë që tha.

"Zemërimi banon vetëm në gji të budallenjve." - Albert Einstein

"Zemërimi është një çmenduri e shkurtër." - Horace

"Çfarëdo që është filluar me zemërim përfundon në turp." - Benjamin Franklin

"Kurrë të bëjë asgjë [nga zemërimi], sepse ju do të bëjë gjithçka të keqe. " - parafrazoj

Zemërimi nuk është një ato tipare të karakterit ne zakonisht dëshirojnë. Askush nuk i pëlqen zemërimin. Zemërimi çon në hidhërim dhe të mbajnë grudges. Zemërimi çon në vendime të këqija. Zemërimi ndonjëherë edhe të çon në dhunë. Njerëzit zakonisht nuk duan të jenë rreth dikë që mund të fluturojnë jashtë trajtuar në çdo moment. Kjo duket pak e paqëndrueshme.

Por këtu është pyetja ime: bën Perëndia të marrë të zemëruar? A ka ndonjë gjë që mund të bëjë Perëndia i çmendur universi valë? E pra unë mendoj se teksti ynë në këtë mbrëmje do të trajtojë këtë pyetje.

Sfond

Ju nuk duhet të kthehet me mua. në Eksodi 17, Bijtë e Izraelit tundoni Perëndinë, duke vepruar si në qoftë se ata nuk mund të besojnë Atij. Pasi çdo gjë Ai ka bërë për ta, duke i bërë ata popullin e Tij, dërgimin e tyre nga skllavëria, duke siguruar për to dhe kështu me radhë, ato ende nuk i besojnë Atij. Pra, ata luftojnë me…

Zot i Demons

Dua të filloj duke menduar në lidhje me tregime. Që nga fillimi i kohës ka pasur disa tema të përbashkëta që të kandidojë përmes tregimeve tona. Ne kemi histori dashurie, komeditë, dhe tragjedi - ose përzierja e të gjithë ata që në një të njohur si komedi romantike. Por të gjithë të gjitha ato llojet e filmave, ka dy tema të cilat pothuajse gjithmonë të shfaqen: mira dhe e keqja.

Mendoni për filmat tuaj të preferuar. në Braveheart, Skoci dhe William Wallace janë të mira, ndërsa England dhe King Edward janë të këqija. Në Kronikave të Narnia fëmijët dhe Aslan janë të mira, dhe magjistare është e keqe. Edhe në filmat e Disney, kjo eshte e vertetë. në Aladdin, Aladdin dhe xhind janë të mira, por Jafar është e keqe. A nuk të veprojë si ju nuk e dini në lidhje me Aladdin.

Ju gjithmonë dëshironi anën e mirë për të fituar dhe shumicën e kohës ata do.

Pra, kur ne fillojmë të flasim për Jezusin dhe kur ne fillojmë të flasim për Perëndinë njerëzit shpesh mendojnë në të njëjtën kategori. Ata mendojnë e universit si një betejë kozmik midis Perëndisë dhe Djallit. Dhe si të gjitha historitë tona të preferuara, ne jemi duke parashikuar fundin për të parë kush fiton. Është Jezusi vetëm një…

Tundimin e Jezusit

Ka disa gjëra që të nxisë ndjenjat në zemrën time për Jezusin si dëgjimi krishterët të reja - ose ndonjë të krishterë - të profesioneve publike të besimit të tyre nëpërmjet pagëzimit. Unë mendoj se për disa nga miqtë e mi, megjithëse, që ishin krejt të krishterë të reja dhe ishin hutuar pak për atë që do të thotë. Ata dëgjojnë lajmin e mirë që ata kanë qenë bërë krijesa të reja, se ata kanë zemra të reja, se ata kanë qenë të larë dhe të justifikuara. Dhe ata mendojnë se kjo do të thotë se ata do të luftojnë më ose të përballet tundimi. Por dikush who's qenë një i krishterë për një javë mund të them se nuk Kjo është arsyeja e vërtetë. Pyetja nuk është nëse ne do të përballet me tundimin. Pyetja është, si do të përgjigjet për sprovë?

Kam lexuar një kuotë këtë javë se ka thënë, "Të gjithë njerëzit janë të tunduar. Nuk ka njeri që jeton që nuk mund të ndahen, me kusht që ai është tundimi drejtë, vënë në vendin e duhur. "A është kjo një deklaratë e vërtetë? A ka pasur kurrë një njeri që mund të të rezistojë edhe tundimet më të vendosur dhe? mirë, le të kthehet në Luka 4:1-2:

Jezu, plot me Frymën e Shenjtë, u kthye nga Jordani dhe u udhëhoq nga Shpirti në…

Driven

Ka disa njerëz të cilët janë të mirë në gjëra të caktuara. Ka Basketbollistët që luajnë në ligën për vite e vite dhe ata përfundojnë karrierën e tyre të pasur dhe të lumtur. Ata donin për të luajtur lojë në ata të dashur dhe të kërkuar për të bërë një karrierë duke bërë atë. Ata e bënë atë dhe ata janë të mirë. Pastaj ka edhe të tjerë, si Michael Jordan.

Michael Jordan ishte më shumë se i mirë. Ai ishte i madh - shumë thonë, më e madhe. Michael Jordan nuk ishte i kënaqur me vetëm duke luajtur lojën dhe duke e bërë një karrierë. Mike donte të jetë më mirë se të gjithë. Ai nuk ishte i kënaqur me të duke e bërë atë, ai donte të jetë më e mirë. Kështu ai qëndroi në palestër më vonë se të gjithë dhe ai ka punuar më shumë se të gjithë. Dhe e gjithë kjo për shkak se ai ishte shtyrë thellë nga ajo dëshira për të rrahur ju. Ju e pa këtë në sallën e tij të fjalës famë. Ai ishte ende sfiduese folks dhe natyra e tij konkurruese doli si kurrë më parë. Ai u dëbua.

Ju gjithashtu mund të flasim për artistë si Lil Wayne. Ka disa Rappers të cilët vetëm duan të jenë të famshëm dhe të fituar para. Jo Lil Wayne. Ai dëshiron të jetë më i madh i…