Најголемата љубов на сите

Сите сакаат да бидат сакани. Сакале да признаеме или не, сите од нас имаат оваа природна желба да се чувствуваат обожуван и ценети од страна на другите. Многу од нас трошат нашите животи во потрага за некој да не сака, во надеж дека некој- некој- ќе ги задоволи овој копнеж во.

Па ако сте планира да се изгубиш во романса денес и сте со надеж дека конечно ќе се увери дека копнежот, Сакам да знаете дека вашата цел е премногу ниско. Вие нема да најдете најголемата љубов на сите на свеќи вечера вечерва. Сепак, постои семоќен, сите задоволување, совршената љубов на располагање на вас. Има еден Бог што те сака повеќе отколку што некогаш можев да замислам. Неговата љубов не е непостојана и не треба да Го возљуби или работат за него.

Дали Бог Љубовта нас?

Знам дека понекогаш многу од нас се прашувам, дали Бог навистина не сака нас. Тој изгледа толку далеку. А можеби и ние ќе престане да се сомнева, ако направи нешто за да стане јасно за нас. САД вистината, Тој веќе има. Библијата вели, "Бог ни ја покажува неговата љубов кон нас со тоа, додека ние се уште беа грешници, Христос умре за нас.”

И повторно се вели, "Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој кој верува во Него да не загине, туку да има вечен живот.”

Бог веќе покажа Својата љубов кон нас со една неверојатна начин, со давање на Својот Син за нас. Не го одбие најголемиот чин на љубов во историјата на светот. Не го одбие љубител на душата. Наместо да добие љубовта со доверба во Исус.

трајна љубов

За оние од нас кои веруваат во Него,, не постои ништо во светот што може да нè оддели од Божјата љубов. И Неговата љубов кон својот народ е толку голема, дека ние никогаш не може да направи ништо за да го направи ни сакам повеќе отколку што веќе го прави.

Така, на ден од овој вљубените, се срце fam. Вие не треба да барате повеќе. Бог те љуби длабоко

АКЦИИ

5 коментари

  1. КаролинОдговори

    Tru дека, мојот брат. Убаво е да се види на следната генерација преземањето причина. Нека Господ Бог да зголемиш својата територија и влијание за Него.
    Ајде да се молиме еден за друг како што се обидуваат да му бидат послушни.
    Каролин