замор замор замор замор замор замор замор замор замор замор замор замор замор замор

Кога победниците да изгледаат како губитници

Што победниците да изгледаат како? Дали тие се високи или кратко? Црно или бело? Силен или слаб? Претпоставувам дека тоа зависи од она што ние подразбираме под “победник.”

Јас бев вовлечен во приказната за еден победник оваа изминатиот месец како се чита долги, но ангажирање биографија на Мајкл Џордан. Деталната сметка ме потсети зошто опсесија на многу луѓе со него се граничи херој обожување. Многу нешта може да се каже за “неговата airness” но никој не би можел и да тврдат дека тој не е победник. Тој гледа како победник пред тој доби сите оние шампионатот прстени, иако?

Како што се чита книгата, се чинеше јасно од детството дека тој ќе биде шампион. Дали тоа е неговата извонредна играат како мало лигата стомна или како помлад Varsity кошаркар; неговото растење средно училиште или неговиот победи по куршум за време на неговиот Новак година со UNC.

Од страна на време стигнав до поглавја за неговата првенства како Чикаго Бул, немаше изненадувања. Авторот изјави неговата приказна на начин кој јасно стави до знаење: Јордан е роден за да биде победник. И тоа е она што ние го знаеме за: освојувајќи шест шампионатот прстени, пет MVPs, и 14 All Star натпревари…