Госпел Госпел Госпел Госпел Госпел Госпел Госпел Госпел Госпел Госпел Госпел Госпел Госпел Госпел

Millennials и расна помирување

Ова е разговор патување од Самитот во ERLC на Евангелието и расна помирување. Подолу е ракописот од таа порака.

Оваа вечер, Ме замолија да зборувам за Millennials и расна помирување. И јас се чувствувам привилегиран да застане тука и да послужи како дел од оваа неверојатна напор кон единство во Божјата црква.

Како рапер, Сум бил дел од многу концерти во текот на годините со многу Millennials и луѓето од сите старосни граници. И сум видел дека музиката навистина има свој начин на обединување луѓе. Постојат неколку концерти каде што има само еден демографски на луѓе: Можеби сето тоа е фудбал мајки и бела приградски тинејџерите, или сите студенти урбаните колеџ, или сите Јужната баптистичка пастири носи маичка (Добро, Можеби тоа не е последен). Но исто така има многу таму каде што се сите видови на луѓе- млади и стари, црно и бело, и многу други групи. И луѓе кои го почитуваат често се восхитуваат на разновидност, и мислам дека тоа е навистина добра работа, како и.

Додека јас мислам дека тоа е кул и прекрасен, Јас не мислам дека тоа е толку импресивен како што некои тоа се снашле да биде. Секој ден има…

Ти не си праведен Доста

Секоја сега и тогаш јас ќе разговара со некој кој вели дека тие сакаат да станам христијанин, но се чини дека да се мисли на време не е сосема во право. Кога ќе ги прашате зошто, тие ми каже за сите гревови, сите нивни недостатоци, и сите збркана нешта што тие го направиле во минатото. Јас никогаш не се расправаат со нив за нивните гревови, но јас не им помогнам назад на нивните претпоставки.

Тие се под претпоставка дека гревот на некој начин ќе се дисквалификува од доаѓањето Христово, кога токму спротивното е точно. Да се ​​биде грешник не ни чува од Христос; тоа е причината што му треба. Ако чекаме додека да изгледа совршено да го прифатат ние ќе се чека вечно.

Во еден од моите омилени цитати, Чарлс Spurgeon нè поттикнува да се запре во потрага да се, и да почнат да бараат на Исус. Тој вели:

"На! Велите, "Јас не се доволно да се покајат." Тоа е во потрага да се. "Јас не верувам дека е доволно." Тоа е во потрага да се. "Јас сум премногу недостоен." Тоа е во потрага да се. "Јас не може да се открие,", Вели друг, 'Дека имам било праведност. "Тоа е сосема во ред да се каже дека не имате било какви правдата; но тоа е сосема во ред да се погледне за било. тоа…

проповедаат Христа, Покажете им слава

Ова видео и ракописот е од општата седница патување во тоа наследството конференција 2013.

Вовед

Темата на оваа конференција е Соли Део Gloria, или слава единствено на Бога. Тоа е голема тема. И ние сакаме таа перспектива - тоа сите слава во универзумот припаѓа на Бога сам, да го извести секој нешто што го правиме. За време на моето време вечерва, Сакам да се размислува за тоа како што информира нашето евангелизам.

Кажувам на луѓето за Исус се чини дека е една од оние работи што сите од нас знаат што треба да направите, но сите од нас се чувствуваат виновни за не прави доволно. Дали сум во право? Сам сум во тоа? Дури и само минатата недела, Се чувствував осудени поради односот почнав да се изгради со еден од моите соседи се вид почна да падне. Не сум бил како намерно како што треба за градење на тој однос, и продолжува да се обидува да му каже за Исус. И ми се чини дека се чувствуваат овој начин често. Прашањето Сакам да прашам зошто? Она што срцето перспектива треба да биде фиксен? Ми треба мојот ум да се обнови. Јас треба да се сеќавам зошто јас сум…

Што е тоа добар живот?

Ако има било кој жанр на музика која секогаш зборува за и во потера по добар живот, тоа е хип-хоп. Јас многу го сакам хип-хоп. Јас ги сакав хип-хоп за целиот мој живот. Има само нешто во врска со тапани, и рими, и енергијата која секогаш ме подготвени во. Кога бев тинејџер, кога не бев во класа или во сон - или спијат во класа - јас бев слушање на моите омилени рапери. Јас се користат да се откажам од секој нивен збор, и имале многу да се каже. Знам дека повеќето рапери не се обидуваат да бидат учители, но тоа не значи дека јас не учев. Слушав внимателно на нивните идеи за добар живот - и ми се допадна она што го слушнав.

Имав омилени песни како "Парите не е нешто,"А јас бев слушање на албумите со наслови како" Get Rich или ќе умрат. "Значи, тоа навистина не е чудно што мојата идеја на добриот живот е немањето на паричник толку полнети дека нема да ни блиску. Тоа не беше за сите пари, иако. Научив за хедонизам, секс, материјализам, неодговорност, мрзеливост, лекови, и добивање почит - сите како парчиња од сложувалката која е…