идентитет идентитет идентитет идентитет идентитет идентитет идентитет идентитет идентитет идентитет идентитет идентитет идентитет идентитет

Кој сум јас? Pt. 2: усвоена

Видеото е од конференцијата Ученик Сега во Batesville, ГОСПОЃИЦА. Те молам прости на видео и аудио квалитет

Вовед

Последниот пат положи некои фондации во нашата дискусија за идентитетот. Ние разговаравме за тоа што го прави идентитет важно; главно, дека ако ние не знаеме кои сме, ние нема да знаеме како ние би требало да се живее. И тогаш ние разговаравме за тоа како ние сме убаво направени, но скршени. И бидејќи на нашите скршеност ние сме одвоени од Бог и во потребата од Спасител.

Ова утро ние ќе разговараат за еден од прекрасните вистини за да бидат зачувани од страна на Бог, кој е донесување. Во овој момент, иако, дискусијата на идентитетот смени малку. Сите нешта кои ние разговаравме за минатата night- дека ние сме направени од страна на Бог, познат од страна на Бог, скршени, и сиромашните, се однесува и на сите што живееле на Земјата. Она во што се случува да се зборува за сега се нешта кои се важи и за оние кои се во Христа. Ние сме сега зборува за тоа како се менува нашиот идентитет кога ќе станат христијани

Неодамна прочитав биографијата на Стив Џобс, основач и визионер зад Apple, најголемата компанија во светот. Тоа беше навистина интересно да се прочита, бидејќи тој бил гениј…

Кој сум јас? дел 1: Убава, но Скршени

Видеото е од конференцијата Ученик Сега во Batesville, ГОСПОЃИЦА. Те молам прости на видео и аудио квалитет

Овој викенд ние се случува да се зборува за идентитетот. Тоа е она што вашите лидери ме праша да се зборува за, но она што не го знаеме е дека ова е веќе нешто што е во моето срце и дека јас сум бил размислување за. Сум зборувал за тоа со младинската група во црквата ми во D.C. доста.

Па зошто има идентитет е во моето срце? Зошто мислам дека тоа е толку важно да се знае кој си ти? Затоа што ако не знаеш кој си ти, не знам како би требало да се живее.

Размислете за Борнеовиот идентитет. Овој човек се буди на брод и не знаат кој е тој. Тој смета поим и оди во Швајцарија. Тој добива во борба и сфаќа тој е обучен во борба. Зарем тоа не би било лудо ако случајно дознав сте имале тајна нинџа вештини? За останатиот дел од филмот, тој е на пат да се открие кој е тој. Тој е способен да работи дури и не знаат за. Но, ако тој не го знае, тој нема да биде во можност да живеат како…