Jezu Jezu Jezu Jezu Jezu Jezu Jezu Jezu Jezu Jezu Jezu Jezu Jezu Jezu

A ka rëndësi nëse Jezu Rose?

E pra ne jemi rreth asaj kohe të vitit. Një nga dy herë shumë prej nesh shkojnë në kishë e nënës sonë, ose të vënë në një kostum të bukur Pashkëve dhe koka në një ndërtesë kishe aty pranë. Unë e di se disa nga y'all tashmë kanë kostum tuaj easter dhe veshje zgjedhur nga.

Duket se të gjithë merr merr pjesë në festimet. Krishtlindjet dhe Pashkët janë ato kohë interesante të vitit, kur edhe njerëzit të cilët zakonisht nuk kujdesen për Jezusin të përfshihen në një farë mënyre. Nuk janë vezë të Pashkëve dhe karamele Pashkëve për shitje kudo. Ka programe Pashkëve, dhe parada. Easter merr pak, edhe pse shumë prej tyre nuk besojnë në histori Pashkëve.

Kjo nuk është për t'u habitur, sepse edhe pse Pashkët dhe Krishtlindjet janë bërë ngjarje kulturore. Ata kanë kthyer në pak më shumë se festat kombëtare, ribashkim familjar, dhe mundësitë për shitësit për të bërë disa para më shumë. Sigurisht, ata që besojnë në lindjen dhe vdekjen e Krishtit festuar se, por kjo nuk është e nevojshme.

Mbaj mend duke u rritur familjen time do të shkojnë të gjithë jashtë për Pashkë. Ne do të shkojnë në qendër javë më parë dhe për të marrë foto me lepur Pashkëve. Unë personalisht mendoj se është creepiest të gjitha maskota e pushimeve. Një gjigant…

Tundimin e Jezusit

për të krishterët, pyetja nuk është nëse ne nuk do të përballet me tundimin, por se si ne do të përgjigjet kur të bëjmë. Tek Luka 4:1-2, kemi lexuar në lidhje me tundimin e Jezusit dhe se si Ai u përgjigj. Ja audio nga një predikim të shkurtër kam predikuar në këtë pasazh në kishën time disa muaj më mbrapa. Unë të kërkuar për të parë në tundim Jezusit, reflektojnë mbi bindjes së Tij, dhe mendoni se çfarë mund të mësojmë nga kjo skenë. Cilat janë gjërat që duhet të mbani mend në kohën e tundimit? Këtu janë pikat kryesore:

unë. Perëndia lejon dhe Përdor tundimit si pjesë e planit të Tij

II. Dobësia nuk është një justifikim për të dorëzohesh tundimit

III. Tunduesi, tashmë është i mundur

Tundimin e Jezusit nga BragOnMyLord

Unë lutem se është një inkurajim për ju

I Take It, pastaj, Kjo Mosbesimi Në Jezusin

I marrë atë, pastaj, që mosbesimi në Jezusin (Nuk besonin në Jezusin) është një largim nga Jezusi në mënyrë që të kërkojnë kënaqësinë në gjëra të tjera. Dhe besimi në Jezusin po vjen tek Jezusi për kënaqësinë e nevojave tona dhe dëshirave tona.

Besimi nuk është kryesisht një marrëveshje me fakte në kokë; ajo është kryesisht një oreks në zemër të cilën fastens mbi Jezusin për kënaqësinë. [Jezusi thotë,] "Ai që vjen tek unë nuk do të keni uri dhe kush beson në mua, nuk do etje!'

John Piper