трка трка трка трка трка трка трка трка трка трка трка трка трка трка

Millennials и расна помирување

Ова е разговор патување од Самитот во ERLC на Евангелието и расна помирување. Подолу е ракописот од таа порака.

Оваа вечер, Ме замолија да зборувам за Millennials и расна помирување. И јас се чувствувам привилегиран да застане тука и да послужи како дел од оваа неверојатна напор кон единство во Божјата црква.

Како рапер, Сум бил дел од многу концерти во текот на годините со многу Millennials и луѓето од сите старосни граници. И сум видел дека музиката навистина има свој начин на обединување луѓе. Постојат неколку концерти каде што има само еден демографски на луѓе: Можеби сето тоа е фудбал мајки и бела приградски тинејџерите, или сите студенти урбаните колеџ, или сите Јужната баптистичка пастири носи маичка (Добро, Можеби тоа не е последен). Но исто така има многу таму каде што се сите видови на луѓе- млади и стари, црно и бело, и многу други групи. И луѓе кои го почитуваат често се восхитуваат на разновидност, и мислам дека тоа е навистина добра работа, како и.

Додека јас мислам дека тоа е кул и прекрасен, Јас не мислам дека тоа е толку импресивен како што некои тоа се снашле да биде. Секој ден има…

Coulda е мене Коментари за оваа песна

произведени од страна на: Gawvi
Дополнителни вокали:: J. Павле
Уметнички дела од: Алекс Медина
Се меша и владее со: Јаков “биз” Морис

стих 1:
Не никој не сакам да се слушне нашата болка
Тоа е како јас се чувствувам кога сум ги нервира преку Твитер коментари, сите чувствувам дожд
Тие ми кажуваше да добие повеќе од тоа е старо
Тие работи не постојат повеќе
Но, тоа не ѕвони вистина кога ќе се погледне во овие улици
Така, тоа е реална кога се чувствувам како него coulda ми е

кука:
Човекот што можам да ви кажам како се чувствувам во моментов
Ах што сакам да знам како се чувствувам во моментов
Се чувствувам како него coulda ми е
Се чувствувам како него coulda ми е
Ние сите се направени во Божјиот лик знаете
Сите наши животи важно, Нашата визија е шворц
Ние се чувствуваме болка причина ние тука пред
Кој е невин, не знам
Но, тоа ми е coulda
Се чувствувам како него coulda ми е

стих 2:
Не знаев Мајк Браун
Јас не се знае Trayvon
Не знаев Шон Бел
Но знам дека нема
Јас не се знае Оскар за грант или Тамир Рајс
Не знаев Ерик Гарнер
Но, јас знаат живот
Е во вредност од повеќе од она што велат на ТВ екранот
Мразам добив долга листа, finna ќе ме види крик
Затоа што се чувствуваат како да не гледаме кралеви
Направени за да се отфрли како Него,…

Coulda ми е

Моето срце е тешка. Знам дека Бог е добар, и дека Тој е во контрола, но моето срце е тешка.

Минатата недела по настаните во Фергусон (и одговори на тоа на социјалните медиуми), Се чувствував оптоварени да напише песна. Мојата цел беше да не се направи било која Голема изјави или објавување, но да го изразат на начин на кој се што ме натера да се чувствуваат. Така почнав да пишувам, и тоа е она што излезе. Ова чувство дека одекна во мојот ум беше: "Тоа може да ме биле."

Имав целиот пост подготвени за тоа како христијани треба да одговори во вакви прилики, но по вести за Ерик Гарнер вчера, Решив да се чека и по кои подоцна. За сега, Јас само сакам да кажам дека имам тешко срце. Јас не сум заинтересиран за дебати или аргументи во моментов. Јас само сакам слобода да ја изразам мојата болка.

Јас сум боли затоа што Ерик Гарнер видео Поразувачки е да се види. Кога мојата сопруга и јас прв пат го гледав пред неколку месеци,, ние и извика. Животот е прекрасен подарок, и тоа е сериозно да се види дека животот го напушта вашето тело нечија - особено кога тоа е донесена од страна на други мажи. јас мислев, “Surely people can’t get away with

Треба да се движи?

Јас сум во чекор со Trayvon Мартин сага од почетокот. Како и многумина од вас го гледав покриеност на вести, читање на статии, и зборуваше за тоа со пријатели. Тоа доминираше јавен разговор и предизвика многу потребни дискусија за трка во Америка. Грдата реалност на расизмот беше одложено пред нашите лица, па дури и оние кои сакаат да се преправаме дека не постои беа принудени да се зборува за тоа.

Повеќе од една година подоцна, убиец Trayvon е се испробани и прогласен за невин. Дали тоа значи дека ние треба да се оди од прашањата? Тие го најде невин, па овие "раса прашања” не мора да биде исто толку реално колку што мислевме дека тие беа, право? Тоа не може да биде подалеку од вистината. Јас немам намера да расправаат за фактите, карактер Trayvon е, или пресудата само во оваа трагична ситуација, Но, јас мислам некои дискусија треба да продолжи. Судењето е завршена, но разговорот не треба да биде.

Зошто за камати?

Знам дека има многу кои се прашуваат зошто овој судски процес го привлече вниманието на многу. Други, пак, се прашувам зошто некои црни луѓе се толку брзо да сочувствуваат со Trayvon Мартин, и покрај фактот дека тој имал проблеми на свој. После се,…